Találatok a következő kifejezésre: Terhességi cukorbetegséget nálam (2 db)

Terhességi cukorbetegséget mutattak ki nálam, de jó későn állították be a diétámat jól, a 31. héten. Mennyi az esélye, hogy a babám károsodhat tőle?

Káros a babára? Igen.

Legjobb válasz: Még annyi, hogy eddig mindig azt mondták, hogy a magzatvíz mennyisége rendben és a méhlepény is. A baba mérete viszont nagyobb a szokásosnál.

A kérdező hozzászólása: Még annyi, hogy eddig mindig azt mondták, hogy a magzatvíz mennyisége rendben és a méhlepény is. A baba mérete viszont nagyobb a szokásosnál.
Ne aggódj, ha a diéta rendben tartja a cukrot, nem lesz baj.Márpedig nálad mûködik a diéta.Valszeg eddig elég inzulint termeltél, és mostanság lett kevesebb a termelés, tehát nem hinném, hogy baj lenne a babáddal.Nekem is rendben volt a kislányom, pedig volt, hogy néha 7-es értéket mértem kaja után..
nem lesz semmi baj, csak tartsd be a diétát. Mennyi volt a mért érték?
A kérdező hozzászólása: A 26. héten a zsemle+tejre 8, 6. A 30. héten a cukros vízre már 10, 48. Mióta jó a diétám, azóta 5.6 körüli értékek szoktak lenni étkezés után, de a 26. hét elõtt sosem nézték, s utána sem történt semmi a 30. hétig. Igaz, vizeletben sosem volt cukor, sem éhgyomorra vérben.
már a 26 héten be kellet volna a diétát állítani mert már akkor magas volt. De ne aggódj nem lesz semmi baj. én a 24. héttõl ezt csinálom.Igaz kicsit szenvedek mert szeretem az édességet, de ki lehet bírni.

Terhességi cukorbetegséget diagnosztizáltak nálam a múlt héten, 35 hetesen, mit kell tennem?

35 hetes kismami vagyok, eddig rendben volt minden.

Legjobb válasz: Elõször is ne ess kétségbe, az nem tesz jót, hidd el! Én is ezen megyek át, csak 23 hetesen állapították meg, és a méréseken kívül inzulint is kell szúrnom. A diétához kaptál táblázatot? Diétás nõvérhez elküldtek megbeszélésre? Ezek fontosak, mert ott személyre szabottan elmondják, hogy mit szabad és javasolt enni és mit nem, minden kérdésedre válaszolnak. Ha ezt a segítséget nem kaptad meg, akkor keress meg egy diétás nõvért, vagy ha gondolod, írj nekem is nyugodtan privát e-mailben, szívesen leírom a tapasztalatokat. Kitartás, nincs sok hátra!!! 28 hetes kismami

Elõször is ne ess kétségbe, az nem tesz jót, hidd el! Én is ezen megyek át, csak 23 hetesen állapították meg, és a méréseken kívül inzulint is kell szúrnom. A diétához kaptál táblázatot? Diétás nõvérhez elküldtek megbeszélésre? Ezek fontosak, mert ott személyre szabottan elmondják, hogy mit szabad és javasolt enni és mit nem, minden kérdésedre válaszolnak. Ha ezt a segítséget nem kaptad meg, akkor keress meg egy diétás nõvért, vagy ha gondolod, írj nekem is nyugodtan privát e-mailben, szívesen leírom a tapasztalatokat. Kitartás, nincs sok hátra!!! 28 hetes kismami
Szia! Bér én még csak 22 hetes vagyok, de nálam is ezt diagnosztizálták. Kétségbeestem, de találtam egy nagyon jó fórumot, ahol megnyugtattak és konkrét tanácsokat is kaptam: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9111099&la=80232.. Érdemes megnézni!
Jah és még valami-elõzõ válaszoló vagyok.Én orvosok között dolgoztam-ok, és tudom , hogy mennek ezek a dolgok.Amint te kilépsz az ajtón õ már azt sem tudja mit írt fel..szval én ezért merem magamnak eldönteni mit teszek és mit nem.Sokan sajnos istenként tisztelik õket pedig õk is csak emberek és egyáltalán nem tévedhetetlenek...lásd ha beteg lennél mért nem derült ki a maga idejében...áá na szóval errõl csak ennyit.
Sehol nem csinálnak külföldön ilyet csak ha cukros van a családban.Én Angliából tudom , meg amerikából, francia országból..itt tuti , hogy nem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!