Találatok a következő kifejezésre: Terhességi cukorbetegségem a (52 db)

Ha terhességi cukorbetegségben a diéta betartása mellett éhezem az nem árt a babának? Miót diétázom folyton éhes vagyok! Fejlödik azért a baba? 27 hetes vagyok

Legjobb válasz: Én is álandóan éhes voltam, fõleg a vége felé. A a babámnak nem lett semmi baja (3950 grammal született) és én is csak 12 kg-ot híztam, most szülés után 3 héttel ugyanannyi vagyok, mint a terhesség elején.

Én is álandóan éhes voltam, fõleg a vége felé. A a babámnak nem lett semmi baja (3950 grammal született) és én is csak 12 kg-ot híztam, most szülés után 3 héttel ugyanannyi vagyok, mint a terhesség elején.
Nem éhezik a baba, különben a dokik mást találnának ki erre! Próbálj olyan szénhidrát szegény kajákat enni, amik laktatnak is! Kitartás!
Én kb. 4 hete vagyok diétán, mert a terheléses cukorvizsgálat 8, 3-at mutatott. 10 nap alatt fogytam 2 kilót és még a csempét is lerágtam volna a falról, annyira éheztem. Most már érzem, hogy kicsit összeszûkült a gyomrom és nem gyötör anyira az éhség. Zöldség , gyümölcs, csirkehús rengeteg és így még 1-2 falat édesség is belefér. ;-) Meg lehet szokni, de tényleg nehéz! Úgy fogom fel, mintha önfegyelem-próba lenne.
És mik azok a kaják??? =)
Dehogy árt a babának, gyönyörû és egészséges lesz! Én a 0. héttõl 160 g-os CH diétán voltam, 3300 g lett a gyerek, 54 cm, és iszonyat erõs, egy deka háj nem volt rajta, úgy nézett ki az 1 napos fotókon, mint egy 2 éves gyerek! Én is sokszor éheztem, de amúgy sok kaját lehet enni: zöldségeket, leves, hús. Én tojásos lecsót zabáltam folyton meg húst salátával. Kitartás, NAGYON MEGÉRI!

Terhességi cukorbetegség elmúlhat a terhesség folyamán?

14. héten voltam terheléses cukorvizsgálaton, ahol a 120 perces eredményem 8,7 lett.

Legjobb válasz: Terhesség folyamán biztos,hogy nem múlik el,37 hetes kismama vagyok,én 160gr diétán vagyok. Ezt sajnos végig kell csinálni,de kibírható. A terhességi cukrot a placenta okozza,amíg az van,addig van cukorbetegség is. Sajnos

Terhesség folyamán biztos, hogy nem múlik el, 37 hetes kismama vagyok, én 160gr diétán vagyok. Ezt sajnos végig kell csinálni, de kibírható. A terhességi cukrot a placenta okozza, amíg az van, addig van cukorbetegség is. Sajnos
Nem, terhesség folyamán nem múlik el, mert "a méhlepény is többféle mechanizmuson keresztül befolyásolja a cukoranyagcserét: olyan anyagokat termel, melyek egyrészt gátolják az inzulin hatásának kialakulását, másrészt közvetlenül lebontják magát az inzulint. Ezen hatások miatt összességében fokozódik az inzulinrezisztencia, vagyis az inzulin vércukorszint csökkentõ hatása gyengül. " Ezt találtam róla. Szóval ez egy hormonális dolog, amit ugye a baba jelenléte okoz, és amíg õ bérli a pocakodat, addig ez sajna fennáll. De nézd a jó oldalát: megtanulsz kevesebb szénhidráttal, kevesebb cukorral élni és mindketten egészségesebbek lesztek! Tök jó, nem? :) Szép babavárást! 22 h km
Bár én egyik terhességemnél sem voltak cukros, de úgy tudom, hogy a szülés után megszûnik.
A kérdező hozzászólása: Igen, azt tudom, hogy szülés után elmúlik, de addig nem? Azért köszi a választ!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Persze, nézem a jó oldalát, és nem azzal van a bajom, hogy nem ehetek édességet, mert szerencsére nem is kívánom, hanem szeretnék végre jóllakni! :) De a babáért bármilyen áldozatra kész vagyok!
én is terhességi diabéteses kismama vagyok. 150 gr. ch. diétán. a terhesség alatt nem fog elmúlni, majd utána. De nézd a dolgok jó oldalát: nekem azt mondta a belgyógyász, ha tartom a diétát akkor nem fogok hízni semmit. Most 29. héten járok, és tényleg nem híztam semmit sem, sõt 3 kg-al kevesebb vagyok mint a terhesség elõtt....

A terhességi cukorbetegség mikor áll vissza?

Terhesen magas volt a cukrom, inzulin is kellett. Már fél éve szültem és még mindig határérték az ébredési cukrom. A szénhidráttal vigyázok, mégse megy 6 alá soha a cukrom (étkezés el?tt se). Sajnos a családban van cukorbeteg. Még visszaállhat normálisra, vagy tör?djek bele a betegségbe?

Legjobb válasz: A terhességi cukorbetegség a gyermekágy alatt helyre szokott állni. Lehet, hogy elõtte is magas volt, csak akkor nem ellenõrizted folyamatosan, így nem tudtál róla, vagy a terhesség alatti hormonális változások hozták elõ. A helyedben spec. cukorbeteg diétát tartanék, amit dietetikus állít össze, hátha az hatásosabb. Mindenképpen keresd fel a diabetikusodat, és ott biztosabban meg tudják mondani, mi a helyzet. A remény hal meg utoljára.

A terhességi cukorbetegség a gyermekágy alatt helyre szokott állni. Lehet, hogy elõtte is magas volt, csak akkor nem ellenõrizted folyamatosan, így nem tudtál róla, vagy a terhesség alatti hormonális változások hozták elõ. A helyedben spec. cukorbeteg diétát tartanék, amit dietetikus állít össze, hátha az hatásosabb. Mindenképpen keresd fel a diabetikusodat, és ott biztosabban meg tudják mondani, mi a helyzet. A remény hal meg utoljára.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Annyit tennék hozzá, hogy ez az érték még nem maga, nem is cukorbetegségnek, hanem csökkent cukortoleranciának szokták nevezni. Menj el a cukorgondozóba, beszéljetek meg diétát. Ha szerencséd van, nem alakul ki maga a betegség. Ha mégis, akkor sem kell kétségbe esni. Gyakorló cukorbeteg vagyok, és ha betegséget lehetne választani, inkább ezt, mint bármi mást.


Hányadik héttől nem késő a terhességi cukorbetegség kezelése? Diétával vagy inzulinnal...

Legjobb válasz: Sosem késõ! A kezeletlen cukorbetegség vetéléshez vezet! A rosszul kezelt, elhanyagolt cukorbajnak rengeteg szövõdménye lehet. Ha veszélyeztetettnek érzed magad ebbõl a szempontból, vagy van valamilyen tüneted, kérd minél hamarabbi kivizsgálásod!

Sosem késõ! A kezeletlen cukorbetegség vetéléshez vezet! A rosszul kezelt, elhanyagolt cukorbajnak rengeteg szövõdménye lehet. Ha veszélyeztetettnek érzed magad ebbõl a szempontból, vagy van valamilyen tüneted, kérd minél hamarabbi kivizsgálásod!
Szerintem ahogy csak tudod kezd el az egészséges, diétás táplálkozást. Nem csak a babára, de Rád is nagyon jó hatással lesz ha csupa könnyû, diétás élelmiszert fogyasztasz. Az egészséges táplálkozás kapcsán van egy nagyon jó kis leírásom, ha adsz mail címet akkor szívesen elküldöm!
A kérdező hozzászólása: Kedves 2. válaszoló! csak ma tudtam elolvasni a válaszodat. Az e-mail címem: [email protected], el tudnád küldeni az anyagot? Kis füzetet én is kaptam, de minden ilyesmit örömmel veszek. Elõre is köszönöm!

A cukorbetegségnek vannak lelki okai. A terhességi cukorbetegségnek is vannak?

Ha vannak, mik azok?

Legjobb válasz: Cukor betegség attól lehet álltalában hogy sokat eszik mondjuk a terhes nõ és hát meg borúl minden ezért kell terhes gondozásra menni ott mérnek mindent és adnak javaslatokat a sok evés viszont meg azért van mert a kis mama kívános de lehet genetikai ok vagy más betegségre is kialakulhat örökölhetõ rengeteg tényezõ van .. de érzelmileg mondjukha tartosan szomorú vagy és a szomorúság nagy étvággyal jár nálad akkor valószínû hogy lehet vagy ellenkezõleg nálam a jókedv a boldogság hozza meg az étvágyamat

Cukor betegség attól lehet álltalában hogy sokat eszik mondjuk a terhes nõ és hát meg borúl minden ezért kell terhes gondozásra menni ott mérnek mindent és adnak javaslatokat a sok evés viszont meg azért van mert a kis mama kívános de lehet genetikai ok vagy más betegségre is kialakulhat örökölhetõ rengeteg tényezõ van .. de érzelmileg mondjukha tartosan szomorú vagy és a szomorúság nagy étvággyal jár nálad akkor valószínû hogy lehet vagy ellenkezõleg nálam a jókedv a boldogság hozza meg az étvágyamat
A szakértõk a cukorbetegséget pszichszomatikus betegségek közé sorolják, tehát igen.
Milyen szakértõk, talán természetgyógyászok?! A diabetesnek több fajtája van. A gyermekkori, vagy 1-es típus genetikai hajlammal bír, amit egy környezetei faktor beindít. Pl egy vírus fertõzés. Itt a lelki ok lehet esetleg egy durva trauma. De egy trauma csak akkor tudja ezt az autoimmun folyamatot beindítani, ha genetikailag amúgy is programozott. A terhességi cukorbetegség oka is általában genetikai hajlam. Illetve bizonyos betegségek fokozzák ennek az elõfordulását. Pl autoimmun pajzsmirigy betegség. Nem a túlevéstõl jön elõ. Azoknál a terheseknél is elõfordul, akik alig híztak. A felnõttkori, vagy új nevén 2-es típusú cukorbetegség oka legtöbbször az elhízás. Az elhízás miatt elõször inzulinrezisztencia, majd cukorbaj alakul ki. Itt sem a lelki okok dominálnak, habár az elhízás és a kényszeres evés lehet pszichés alapon. Egyébként nagy divat ez a "lelkizés" a betegségek terén. Nagy része igen erõs leegyszerûsítése a kórfolyamatoknak. Mintha az ember valamiféle mágus lenne, aki egy gondolattal elûzhetné a betegséget...
Dehogy van lelki oka. Mostanában van ez a hülyeség, hogy "ha nem akarom, nem leszek beteg". Ugyanmár. Én amikor cukorbeteg lettem sportoltam, egészségesen táplálkoztam, mégis az lettem.

Terhességi cukorbetegséggel Ti mennyit híztatok a diéta mellett?

30 hetesen se szedtem fel többet 4-5 kg-nál. Nem lesz baja a babámnak? Mondjuk a hasam szerintem megfelel? méret?.

Legjobb válasz: Barátnõm volt cukros mindkét terhessége alatt, elsõvel semmit nem hízott, másodikkal 4 kg-ot, a babái 3 kg felett voltak kicsivel, és egészségesek.

Barátnõm volt cukros mindkét terhessége alatt, elsõvel semmit nem hízott, másodikkal 4 kg-ot, a babái 3 kg felett voltak kicsivel, és egészségesek.
Nem baj, ha nem hízol! A baba attól még lehet normál méretû és teljesen egészséges! Nem törvényszerû, hogy 20 kg-t fel kell hízni. Mondjuk van még pár heted, picit biztos menni fog még felfelé, de a dokim szerint is max. 10-12kg, ami még egészséges, szóval szerintem inkább örülj, hogy tartod az iramot (én IR-res vagyok, hasonló a diétánk szerintem):) )
Szia, nem lesz baja a babádnak. Én 10 kg-ot szedtem fel eddig, most járok a 38. héten. A 20. hétig már feljött 6-7kg, utána kiderült, hogy cukros vagyok és a diéta miatt nem híztam annyit, amit nem is bánok!:P A diéta mellett is lehet kiegyensúlyozottan étkezni, sõt én pl. sokkal egészségesebben élek azóta.
Nekem az elõzõ terhességemmel is GDM-em volt, igy tudatosan készültem, már a tervezés alatt is a diétára. Ettem ettõl független rendesen, amit szabad volt, de nagyon odafigyeltem, hogy ne kelljen inzulin a végére. 6 kg.ot hítam, a babám sem lett hatalmas 2900 g, de egészségesek vagyunk minketten.
Én diétáztam, 3 kilót híztam, és mind a két gyerekem majdnem 4 kilósan született.
Én 36.hétben járok 7 kgt híztam eddig, abból 4-et az elsõ 2 hónapban, aztán teljesen leállt, valamennyit fogytam is, de most elkezdtem 2 hete vizesedni, remélem annak a súlyát mutatja a mérleg:) Van feleslegem így is, a babám normál méretû volt eddig.
Négy cukros terhességem volt.Az elsõnél 30 hetesen derült ki, akkor +20 kilóval zártam, viszont nagyon vékonykán kezdtem. Második babámnál 8 kilót híztam, harmadiknál 6 kilót és szülés után fél kilóval kevesebb voltam mint a terhesség elõtt. Negyedik gyermekemnél két kilót szedtem fel összesen és négy kilóval voltam könnyebb szülés után. Mindegyik gyermekem egészséges lett. Nekem az utolsó terhességem felért egy fogyókúrával. Sudár voltam szülés után, mintha zsírleszíváson jártam volna. A negyedik gyermekem most kapta meg a 15 hónapos oltást.

Terhességi cukorbetegség - tud az anyagcsere javulni a terhesség vége felé, vagy a baba pajzsmirigye vette át az inzulintermelést? Mi lesz vele szülés után?

25. héten diagnosztizáltak nálam terhességi cukort (8,0 volt a 2 órás értékem). 160 ch diétán voltam azóta, amit én sokszor szigorúbban tartottam (nem ettem meg még a 160 ch-t sem). Rendben volt a cukrom, semmilyen szövődménye nem látszik egyelőre, baba mérete is pont megfelelő. Viszont eddig mindig "határon" mozogtak az értékeim, azaz nagy étkezések után 6,6 vagy 6,8 körül mértem. Ma azonban folyamatosan 5,3-5,5-öt mérek kajálás után. Ettől megijedtem, mert kicsi a valószínűsége - gondolom - hogy a 34. héten javuljon az anyagcsere, inkább romlania kellene? Akkor viszont lehet, hogy a baba már besegít nekem az inzulintermelésbe? Ha így van, az elég rossz lenne, hiszen szegénynek lehet, hogy leesik a cukorja születés után? A kórházban szülés után rendszeresen fogják mérni a cukorszintjét, hogy nehogy leessen? (császár lesz, az elején nem tudok majd vele lenni). Volt valaki hasonló helyzetben? Javult, vagy romlott a cukrotok a vége felé? Köszi előre is a választ!

Legjobb válasz: Jaj, most látom csak... természetesen HASNYÁLmirigy és nem pajzsmirigy...

A kérdező hozzászólása: Jaj, most látom csak... természetesen HASNYÁLmirigy és nem pajzsmirigy...
Az inzulin a hasnyálmirigyben termelõdik, nem hinném, hogy a baba hasnyálmirigye termelne neked, de úgy érzem eléggé információhiányban van, kérdezd meg ezeket a dolgokat az orvostól, védõnõtõl, biztos elmagyaráznak mindent neked részletesen.
Szia! Én inzulinos cukorbeteg voltam a terhesség alatt. Jók voltak az értékeim. A 36. Héten elkezdett csökkenni a cukrom, mondtam az orvosnak, rögtön kórházba utalt, azt mondta ez annak a jele, hogy meszesedik a lepény. Én egy hónapot voltam kórházban emiatt, egészséges kisfiam született császárral a 38. héten, azóta három hónapos :) Szóval szerintem említsd az orvosnak mindenképp!
Most nézem elírtam, 35. héten feküdtem be a kórházba...
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! Persze, ha így marad mindenképp említem, köszönöm. Amiatt vagyok kicsit nyugodtabb, hogy épp tegnap délután voltunk dokinál, és mondta, hogy egy szemernyi jelét nem látja annak, hogy a lepény kezdene elöregedni. Mondjuk még csak holnap töltöm a 34. hetet...
Terhességi cukorbeteg lettem én is, 165 g ch diétán voltam, 6 alatt voltam általában (60 perces érték), de volt néhány kiugró is, (7.0, múlt héten meg 8.8!!!) Akkor a diabetológus levette a ch mennyiséget 150 grammra, most a héten volt az ellenõrzés, 5.8 lett a cukor. Amúgy minden más eredményem jó, hozzáteszem 39 hetes vagyok. Az áramlás tökéletes, méhlepény kicsit sem öregszik, pedig riogattak sokan, hogy még a 37. hetet sem biztos, hogy kihúzzuk. Most meg nem akar beindulni a szülés. Szerintem mindenki máshogy reagál ezekre a dolgokra. A diabetológus amúgy nekem azt mondta, hogy az utolsó egy-két hétben csökkenni szokott a cukor, nem emelkedik.
Szia! Én is diétáztam akár csak te. Császármetszéssel lett meg a baba 40. héten. A cukorszintem a végére csökkent.

Aki terhességi cukorbetegség miatt diétázott, mikor hagyta abba? Szülés előtt már kezdett normálisan étkezni, vagy szülés után állt vissza vagy akkor is tartotta a diétát?

Jöv?hétre vagyok kiírva és biztos meg is lesz a baba mert a dokim megindítja ha nem indul meg, a kiírt id?pont után pár nappal. Már nagyon nehezen bírom a diétát. Ugye szülés után visszaáll a cukrom?

Legjobb válasz: Szia! Hát ajánlanám neked,hogy a szülés után még tartsd a diétát,mert nem mindenkinek alakul vissza a cukra.Nekem sajna az elsõ terhességem után megmaradt,a 4.-kel már inzulinoztam magam és most is kell böködnöm,sajnos!:(((

Szia! Hát ajánlanám neked, hogy a szülés után még tartsd a diétát, mert nem mindenkinek alakul vissza a cukra.Nekem sajna az elsõ terhességem után megmaradt, a 4.-kel már inzulinoztam magam és most is kell böködnöm, sajnos!:(((
Gratulálunk!!! :)
Kolléganõmnek megmaradt a szülés után is, és még mindig diétáznia kell. 4 hónapja szült.
Én szülés után még kb 5 napig diétáztam, aztán áttértem a rendes kajálásra, de közben próbaszerûen ellenõrizgettem a vcszintet, mindig rendben volt. Kb 5 héttel szülés után csináltam otthon egy terhelésest és az is renbe. Én volt, azóta is minden okés :) Most készülünk 2. babára, álítólag 40 % esély van rá, hogy kiújul :(
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. Gondoltam írok. Október elsején megszületett a babám. Szerencsére a cukrom normális! :) Gondoltam megosztom, hátha más is olvassa majd.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Nagyon jól esett amit írtál! Bízom benne hogy visszaáll a cukrom, és persze azért ha így lesz, oda fogok figyelni az étkezésre. Bár nem vagyok se elhízva, és nem étkeztem ezelõtt nagyon gázosan, talán annyin változtatok hogy többször eszek keveset, nem pedig reggeli-ebéd-vacsi(már amikor) Szép estét kívánok!
Szia! Elsõ vagyok.Remélem vissza fog állni a cukrod, szurkolok neked és a többi cukros kismamának is, mert ezt tartani a gyerekek mellett nagyon nehéz és fárasztó is!Ha tudsz majd egy ellenõrzõ vizsgálatot csináltass és legalább megnyugszol, hogy minden rendben van.Sajnos azért leirom neked, hogy a cukorbetegség nem csak örökölhetõ, hanem egy virusos fertõzés, súlyos mûtét, de akár egy mandulagyulladás is elõidézheti, fiatalnál idõsnél egyaránt.És a helytelen, össze-vissza evés még jobban rásegithet.Ezért fontod, hogy napjában többször egyen valaki, ne csak egyszer és akkor jól megtömi a pocakját. Mégegyszer sok szerencsét és sok boldogságot neked, nektek!:) )))
A kérdező hozzászólása: :( :(
A kérdező hozzászólása: Úhh. :S Remélem hogy vissza fog állni! Soha nem volt vele gondom, és a családban sem volt cukorbetegség. :( Köszönöm a válaszod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm/jük! :)

27. hetes kismama vagyok, úgy néz ki terhességi cukorbetegségben szenvedek, 9, 8 lett a terheléses eredményem. Ha elkezdek diétázni, milyen gyorsan várható javulás?

Legjobb válasz: Ezen ne gondolkozz, mert sajnos nem feltétlenül javul, de ha rendesen diétázol, akkor az biztos, hogy nem lesz rosszabb és ezzel használsz a babódnak. Illetve azt mondják, hogy a terhességi cukor a szülés után elmúlik. Azért nagyon szorítok neked!

Ezen ne gondolkozz, mert sajnos nem feltétlenül javul, de ha rendesen diétázol, akkor az biztos, hogy nem lesz rosszabb és ezzel használsz a babódnak. Illetve azt mondják, hogy a terhességi cukor a szülés után elmúlik. Azért nagyon szorítok neked!
Szia, nekem is az van, 34. héten vagyok, a cukorterhelésen derült ki. Ilyenkor az a lényeg, hogy egy bizonyos szint fölé ne menjen a nem éhomi vércukrod, vagyis vigyázni kell, hogy mennyi (naponta max, 200 gramm) és milyen típusú szénhidrátot eszel. azért nem mindegy, hogy milyen formában veszed magadhoz a szénhidrátot, mert vannak olyanook, amik jobban, illetve amik kevésbé emelik meg a vércukorszintet rövid idõ alatt. És mivel a szervezeted problémája ilyenkor az, hogy egy biz. hormon miatt lecsökken az inzulin cukorbontó képességének hatása, ezért ha hirtelen nagyon sok cukor kerül véredbe, akkor az nem fog tudni lebontódni, és a véredben fog keringeni, ahelyett, hogy beépülne. És ez ártalmas a babára és rád nézve is. Ha viszont odafigyelsz arra, hogy mit és mennyit eszel, akkor nem lesznek ilyen problémáid, és nagyon hamar helyrejön a cukorszinted. Ha amúgy nem vagy cukorbeteg, akkor nagyon valószínû, hogy az éhgyomri vércukrod rendben volt (ez rajta van a sima vérvizsgálatos papíron, asszem glükóz név alatt, a legutolsó sorban (nekem ott van legalábbis). az éhomi nekem 4, 6 volt, a terheléses meg 8. :( Mivel lelkiismeretes az orvosom, befektettek 3 napra a kórházba is, kivizsgálásra. tartani kellett a diétát, és vettek tõlem 5x vért, és megnézték, hogy rendben vannak-e az értékek. Rendben voltak. :) Szóval az a lényeg, hogy pl. cukrot, cukros dolgokat, csokit, sütit, szõlõt nem lehet enni elvileg egyáltalán, mert ezek nagyon hirtelen megemelik a vércukrot. amivel vigyázni kell még: krumpli (viszonylag alacsonyabb a szénhidráttartalma 20 gramm / 100 gramm, de nagyon emeli a vércukrot), kifõtt tészta ( az olasz típusú valamivel jobb, mint a magyar fajta, szénhidrátot ugyanannyit tartalmaz kb, de jóval lassabban emeli meg a vércukorszintet, rizs (ez viszonylag lassabban emeli meg, viszont elég magas a szénhidráttartalma, kb 75 gramm van 100 grammban). Necces a fehér kenyér, a zsemle, kifli stb. Inkább kevesebb ilyesmit kell fogyasztani, és azt is inkább teljes kiõrlésût, tönköly, rozs stb. a gyümölcsök közül lehet szinte bármilyen hazai gyümölcs, fõleg alma, kerülendõ a szõlõ, szilva, kisebb mennyiségben lehet barack, körte is. Szárított gyümölcs is kerülendõ. Lehet viszont sok nem zsíros húst, halat, zöldségeket fogyasztani. azért fontos, hogy viszonylag kevés zsírt végy magadhoz, mert habár ezeknek sok közük nincs a vércukorhoz, mégis, ha túl sok van belõle, akkor az akadályozhatja a cukor lebomlását, mert a szervezet a zsírral több energiát vesz magához, mint kellene, és hiába kevesebb a cukor a véredben, nem fog hasznosulni, és ugyanott tartasz, mintha kétpofára tömnéd. :) Kb. ezeket kell figyelembe venni, és nagyon fontos, hogy írd, hogy mikor mit eszel, mert ha nem figyelsz, hamar betelik az a 200 grammos határ! Az elején nekem nagyon nehéz volt megállni, hogy nem ehetek édest, habár elõtte sem ettem sokat, de ugye amit nem szabad, az rögtön kell! :) de kb. két hét múlva ez elmúlt. Ha nagyon rámjön az édességehetnék, akkor almapürét szoktam , meg gyümölcsöt enni, persze cukor nélkül, vagy gyümölcsturmixot (tejterméket is lehet enni! ott a tejcukrot kell számolni, teje válogatja, de kb. 1 dl-ben van 5 gramm szénhidrát, és a kisebb zsírtartalmú javasolt). Nagy néha lecsúszik egy zéró kóla is, de az ritkán. :) Az édesítõkkel kapcsolatban megoszlanak a vélemények, hogy mennyire ártalmas, rákot okoz-e vagy se stb. Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie szeritnem, én nem alkalmazom õket. Teresség esetén amúgy sem javasolt, habár nem figyelték meg eddig, hogy károsodást okozna, de ki tudja. az valóban igaz, hogy a terhesség után elmúlik a cukorbetegség, de azt fontos tudni, hogy általában azoknál alakul ki, akiknek hajlamuk van a kettes típusú diabáteszre (ennek utánaolvashatsz a neten), és emiatt javasolt, hogy a terhesség után is az elõzõekhez képest jobban odafigyeljen az ember a szénhidrátfogyasztására. természetesen mivel már nem lesz ilyen bajod, megeheted a sütit meg a csokit is, de ajánlatos odafigyelni rá. a legtöbb ilyesmire hajlamos embernek elõfordult már öregkori cukor a családjában, nekem dédnagymamámnál volt ilyen. Ill . a legtöbb ilyesmivel küzdõ ember hajlamos az elhízásra is. Az én esetemben sajnos ez is igaz, gyerekkoromban enyhén szólva duci voltam, aztán lefogytam hálistennek, de ha kicsit is elkezdek nem figyelni, hogy mit eszem, akkor iszony tempóban képes vagyok felszedni 3-4 kilót. :(( Remélem, nem volt túl bõ lére eresztve, ill. hasznos volt. Ha betartod a diétát, akkor nem lesz semmi baj! :) Sok szerencsét! U.i.: nagyon hasznos könyv a témában: Fövényi József és Papp Rita Cukorbetegésg és diéta c. könyve!

Van-e a terhességi cukorbetegségnek tünete?

A viszketés lehet tünete?

Legjobb válasz: Elõször is vegyél egy tesztet, és gyózõdj meg arról, hogy tényleg babát vársz-e. A terhességi diabétesz késõbb jelentkezik. A diabétesz ált. tünetei: sokat iszol, sokat pisilsz, acetonszagú a lehelleted, jó étvágy ellenére fogyás, stb. Az, hogy ennyire viszket a bõröd, az lehet attól is, hogy száraz a bõröd például. Drukkolok!

Elõször is vegyél egy tesztet, és gyózõdj meg arról, hogy tényleg babát vársz-e. A terhességi diabétesz késõbb jelentkezik. A diabétesz ált. tünetei: sokat iszol, sokat pisilsz, acetonszagú a lehelleted, jó étvágy ellenére fogyás, stb. Az, hogy ennyire viszket a bõröd, az lehet attól is, hogy száraz a bõröd például. Drukkolok!
Nincs véletlenül neked övsömöröd a tünetek eggyeznek.
Nekem is volt/van ez a viszketés a terhesség kezdete óta.Szárazabb a bõröm az átlagnál.Valószínü neked is.Kend naponta többször zsíros krémmel és csillapodni fog.Ha nem akkor irány a doki.12 hetes kismama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!