Találatok a következő kifejezésre: Terhességi cukorbetegség - (82 db)

Terhességi cukorbetegség elmúlhat a terhesség folyamán?

14. héten voltam terheléses cukorvizsgálaton, ahol a 120 perces eredményem 8,7 lett.

Legjobb válasz: Terhesség folyamán biztos,hogy nem múlik el,37 hetes kismama vagyok,én 160gr diétán vagyok. Ezt sajnos végig kell csinálni,de kibírható. A terhességi cukrot a placenta okozza,amíg az van,addig van cukorbetegség is. Sajnos

Terhesség folyamán biztos, hogy nem múlik el, 37 hetes kismama vagyok, én 160gr diétán vagyok. Ezt sajnos végig kell csinálni, de kibírható. A terhességi cukrot a placenta okozza, amíg az van, addig van cukorbetegség is. Sajnos
Nem, terhesség folyamán nem múlik el, mert "a méhlepény is többféle mechanizmuson keresztül befolyásolja a cukoranyagcserét: olyan anyagokat termel, melyek egyrészt gátolják az inzulin hatásának kialakulását, másrészt közvetlenül lebontják magát az inzulint. Ezen hatások miatt összességében fokozódik az inzulinrezisztencia, vagyis az inzulin vércukorszint csökkentõ hatása gyengül. " Ezt találtam róla. Szóval ez egy hormonális dolog, amit ugye a baba jelenléte okoz, és amíg õ bérli a pocakodat, addig ez sajna fennáll. De nézd a jó oldalát: megtanulsz kevesebb szénhidráttal, kevesebb cukorral élni és mindketten egészségesebbek lesztek! Tök jó, nem? :) Szép babavárást! 22 h km
Bár én egyik terhességemnél sem voltak cukros, de úgy tudom, hogy a szülés után megszûnik.
A kérdező hozzászólása: Igen, azt tudom, hogy szülés után elmúlik, de addig nem? Azért köszi a választ!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Persze, nézem a jó oldalát, és nem azzal van a bajom, hogy nem ehetek édességet, mert szerencsére nem is kívánom, hanem szeretnék végre jóllakni! :) De a babáért bármilyen áldozatra kész vagyok!
én is terhességi diabéteses kismama vagyok. 150 gr. ch. diétán. a terhesség alatt nem fog elmúlni, majd utána. De nézd a dolgok jó oldalát: nekem azt mondta a belgyógyász, ha tartom a diétát akkor nem fogok hízni semmit. Most 29. héten járok, és tényleg nem híztam semmit sem, sõt 3 kg-al kevesebb vagyok mint a terhesség elõtt....

Terhességi cukorbetegség előjöhet később? Mellőzzem azokat az ételeket, amiket akkor nem ehettem?

Legjobb válasz: Csak és kizárólag a terhesség alatt jelentkezõ cukorbetegséget hívják igy. Ez a terhesség befjeztével el is múlik, igaz késõbb (idõs korban) valószínûleg megbetegszik aki így járt. Megelõzni ugyanúgy lehet mint a normál cukobajt, de ha csökkent a cukortolerancia (terheléses vércukorvizsgálattal nézik) diétát fognak javasolni, mait sajna pontosan be is kell tartani. Amíg minden rendben nem kell diétázni, ha van rá hajlamod (van a családban, magas a súlyod..stb) kivédeni nem nagyon tudod! Remélem nem lesz ilyen gondod, sem most semkésõbb!

Csak és kizárólag a terhesség alatt jelentkezõ cukorbetegséget hívják igy. Ez a terhesség befjeztével el is múlik, igaz késõbb (idõs korban) valószínûleg megbetegszik aki így járt. Megelõzni ugyanúgy lehet mint a normál cukobajt, de ha csökkent a cukortolerancia (terheléses vércukorvizsgálattal nézik) diétát fognak javasolni, mait sajna pontosan be is kell tartani. Amíg minden rendben nem kell diétázni, ha van rá hajlamod (van a családban, magas a súlyod..stb) kivédeni nem nagyon tudod! Remélem nem lesz ilyen gondod, sem most semkésõbb!
A gestációs diabétesz (azaz terhességi cukorbetegség) elméletileg a terhesség elsõ három hónapját kíséri végig. Valószínûleg pont a hCG (terhességi hormon) okozza. Bár lehet, hogy végig kíséri a terhességet, és ezalatt ugyanúgy oda kell figyelni a táplálkozásram mint a cukorbetegeknél, de errõl az orvos úgyis többet tud mondani.
Mármint szülés utánra gondolsz? Nem egyértelmû nekem.. Nekem azt mondta a dietetikus, hogy szülés után még 6 hétig tartsam a diétát, és 3 hónappal a szülés után menjek el egy kontrollra, csinálnak még egy terheléses vizsgálatot, és akkor kiderül, mi van. De nagyon nagy többségben elmúlik a terhességi cukor, igen kicsi hányadban marad meg. Ha gondolod, és bírod, figyelj az étkezésedre, ha tudod néha mérd meg a cukrod, és érdemes elmenni dietetikushoz egy kontrollra, õ majd úgyis pontosabbat mond:-)
A kérdező hozzászólása: köszönöm nekem is elmúlt a terhesség után-tudok is a kontrollról-meg az évenkénti mérésrõl.rendszeresen sportolok-próbálok egészségesen enni-csak nagyon édesszájú vagyok, fõleg szülés után(egyébként 42kg)csak az érdekelt, h a pl a reggeli tejet, meg a mézet ilyesmit mellõzzem-e?

A terhességi cukorbetegség mikor áll vissza?

Terhesen magas volt a cukrom, inzulin is kellett. Már fél éve szültem és még mindig határérték az ébredési cukrom. A szénhidráttal vigyázok, mégse megy 6 alá soha a cukrom (étkezés el?tt se). Sajnos a családban van cukorbeteg. Még visszaállhat normálisra, vagy tör?djek bele a betegségbe?

Legjobb válasz: A terhességi cukorbetegség a gyermekágy alatt helyre szokott állni. Lehet, hogy elõtte is magas volt, csak akkor nem ellenõrizted folyamatosan, így nem tudtál róla, vagy a terhesség alatti hormonális változások hozták elõ. A helyedben spec. cukorbeteg diétát tartanék, amit dietetikus állít össze, hátha az hatásosabb. Mindenképpen keresd fel a diabetikusodat, és ott biztosabban meg tudják mondani, mi a helyzet. A remény hal meg utoljára.

A terhességi cukorbetegség a gyermekágy alatt helyre szokott állni. Lehet, hogy elõtte is magas volt, csak akkor nem ellenõrizted folyamatosan, így nem tudtál róla, vagy a terhesség alatti hormonális változások hozták elõ. A helyedben spec. cukorbeteg diétát tartanék, amit dietetikus állít össze, hátha az hatásosabb. Mindenképpen keresd fel a diabetikusodat, és ott biztosabban meg tudják mondani, mi a helyzet. A remény hal meg utoljára.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Annyit tennék hozzá, hogy ez az érték még nem maga, nem is cukorbetegségnek, hanem csökkent cukortoleranciának szokták nevezni. Menj el a cukorgondozóba, beszéljetek meg diétát. Ha szerencséd van, nem alakul ki maga a betegség. Ha mégis, akkor sem kell kétségbe esni. Gyakorló cukorbeteg vagyok, és ha betegséget lehetne választani, inkább ezt, mint bármi mást.


A cukorbetegségnek vannak lelki okai. A terhességi cukorbetegségnek is vannak?

Ha vannak, mik azok?

Legjobb válasz: Cukor betegség attól lehet álltalában hogy sokat eszik mondjuk a terhes nõ és hát meg borúl minden ezért kell terhes gondozásra menni ott mérnek mindent és adnak javaslatokat a sok evés viszont meg azért van mert a kis mama kívános de lehet genetikai ok vagy más betegségre is kialakulhat örökölhetõ rengeteg tényezõ van .. de érzelmileg mondjukha tartosan szomorú vagy és a szomorúság nagy étvággyal jár nálad akkor valószínû hogy lehet vagy ellenkezõleg nálam a jókedv a boldogság hozza meg az étvágyamat

Cukor betegség attól lehet álltalában hogy sokat eszik mondjuk a terhes nõ és hát meg borúl minden ezért kell terhes gondozásra menni ott mérnek mindent és adnak javaslatokat a sok evés viszont meg azért van mert a kis mama kívános de lehet genetikai ok vagy más betegségre is kialakulhat örökölhetõ rengeteg tényezõ van .. de érzelmileg mondjukha tartosan szomorú vagy és a szomorúság nagy étvággyal jár nálad akkor valószínû hogy lehet vagy ellenkezõleg nálam a jókedv a boldogság hozza meg az étvágyamat
A szakértõk a cukorbetegséget pszichszomatikus betegségek közé sorolják, tehát igen.
Milyen szakértõk, talán természetgyógyászok?! A diabetesnek több fajtája van. A gyermekkori, vagy 1-es típus genetikai hajlammal bír, amit egy környezetei faktor beindít. Pl egy vírus fertõzés. Itt a lelki ok lehet esetleg egy durva trauma. De egy trauma csak akkor tudja ezt az autoimmun folyamatot beindítani, ha genetikailag amúgy is programozott. A terhességi cukorbetegség oka is általában genetikai hajlam. Illetve bizonyos betegségek fokozzák ennek az elõfordulását. Pl autoimmun pajzsmirigy betegség. Nem a túlevéstõl jön elõ. Azoknál a terheseknél is elõfordul, akik alig híztak. A felnõttkori, vagy új nevén 2-es típusú cukorbetegség oka legtöbbször az elhízás. Az elhízás miatt elõször inzulinrezisztencia, majd cukorbaj alakul ki. Itt sem a lelki okok dominálnak, habár az elhízás és a kényszeres evés lehet pszichés alapon. Egyébként nagy divat ez a "lelkizés" a betegségek terén. Nagy része igen erõs leegyszerûsítése a kórfolyamatoknak. Mintha az ember valamiféle mágus lenne, aki egy gondolattal elûzhetné a betegséget...
Dehogy van lelki oka. Mostanában van ez a hülyeség, hogy "ha nem akarom, nem leszek beteg". Ugyanmár. Én amikor cukorbeteg lettem sportoltam, egészségesen táplálkoztam, mégis az lettem.

Hányadik héttől nem késő a terhességi cukorbetegség kezelése? Diétával vagy inzulinnal...

Legjobb válasz: Sosem késõ! A kezeletlen cukorbetegség vetéléshez vezet! A rosszul kezelt, elhanyagolt cukorbajnak rengeteg szövõdménye lehet. Ha veszélyeztetettnek érzed magad ebbõl a szempontból, vagy van valamilyen tüneted, kérd minél hamarabbi kivizsgálásod!

Sosem késõ! A kezeletlen cukorbetegség vetéléshez vezet! A rosszul kezelt, elhanyagolt cukorbajnak rengeteg szövõdménye lehet. Ha veszélyeztetettnek érzed magad ebbõl a szempontból, vagy van valamilyen tüneted, kérd minél hamarabbi kivizsgálásod!
Szerintem ahogy csak tudod kezd el az egészséges, diétás táplálkozást. Nem csak a babára, de Rád is nagyon jó hatással lesz ha csupa könnyû, diétás élelmiszert fogyasztasz. Az egészséges táplálkozás kapcsán van egy nagyon jó kis leírásom, ha adsz mail címet akkor szívesen elküldöm!
A kérdező hozzászólása: Kedves 2. válaszoló! csak ma tudtam elolvasni a válaszodat. Az e-mail címem: [email protected], el tudnád küldeni az anyagot? Kis füzetet én is kaptam, de minden ilyesmit örömmel veszek. Elõre is köszönöm!

Terhességi cukorbetegséget állapítottak meg, és 150gr szénhidrát diétán vagyok. Az baj ha most felcseréltem az étkezést?

a reggeli és az uzsi megvolt,de lefeküdtem egy kicsit és még nevolt kész az ebéd,egy kicsit rosszul voltam és megettem az esteli zsömlémet ebédre.az ebédem lessz az uzsi ez most baj?vacsira egy almát tartogatok.ha kérem a dokit vegyen tápénzre ír valamit a papirra?megszün?ben van a munkahelyem.9 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szia! Én is terhességi cukorbeteg vagyok, diéta mellett inzulint is kell adni. A diéta lényege, hogy minden étkezésre meg kell enni pontosan annyi szénhidrátot, amennyit elõírtak. Ez azt jelenti, hogy felcserélheted az uzsit az ebéddel, de mivel ebédre általában több szénhidrátot kell bevinni, mint uzsira, ki kell egészítened, hogy meglegyen az elõírt mennyiség, uzsira viszont kevesebbet ehetsz a fõtt ételbõl. Tehát a csere magában nem baj, csak a szénhidrát mennyiségére figyelj. Nekem minden orvosi papíromon ott van a terhességi diabétesz mellett, hogy veszélyeztetett terhesség, és ez önmagában épp eléggé indokolja a táppénzre való felvételt, nyugodtan szólj az orvosnak, különösen, ha megszûnik a munkahelyed. Kitartást, és boldog babavárást! 28 hetes kismami

Szia! Én is terhességi cukorbeteg vagyok, diéta mellett inzulint is kell adni. A diéta lényege, hogy minden étkezésre meg kell enni pontosan annyi szénhidrátot, amennyit elõírtak. Ez azt jelenti, hogy felcserélheted az uzsit az ebéddel, de mivel ebédre általában több szénhidrátot kell bevinni, mint uzsira, ki kell egészítened, hogy meglegyen az elõírt mennyiség, uzsira viszont kevesebbet ehetsz a fõtt ételbõl. Tehát a csere magában nem baj, csak a szénhidrát mennyiségére figyelj. Nekem minden orvosi papíromon ott van a terhességi diabétesz mellett, hogy veszélyeztetett terhesség, és ez önmagában épp eléggé indokolja a táppénzre való felvételt, nyugodtan szólj az orvosnak, különösen, ha megszûnik a munkahelyed. Kitartást, és boldog babavárást! 28 hetes kismami

Terhessegi cukorbetegseggel hogyan étkezzek?

Tegnap voltam orvosnal, es elkeseredtem egy kicsit.

Legjobb válasz: Mi kerüljön az étrendbe? Elsõsorban az egészséges táplálkozásnak megfelelõen változatosan összeválogatott "hétköznapi" és nem pedig "diétás", különféle diabetikus élelmiszereknek kell alkotniuk az étrendet. Utóbbiak nélkül is teljes értékû és kielégítõ lehet a menü. A "diétás" élelmiszerek kiválóan alkalmasak arra, hogy színesítsék a táplálékot, s a cukor édes ízét pótolják. Ide soroljuk a mesterséges édesítõszereket, a cukorhelyettesítõ anyagokat és a velük készült termékeket. A mesterséges édesítõszerek (ciklamát, aceszulfám-K, aspartam) lényegesen édesebbek, mint a répacukor, nem emelik a vércukorszintet. Használhatjuk ételek, italok édesítésére (tejeskávé, tea, puding, gyümölcsleves stb.). A cukorpótló anyagok (fruktóz, szorbit) akkor jönnek szóba, ha otthon süteményt szeretnénk sütni, hiszen egyfajta térfogatnövelést is el kell érni, illetve akkor ajánlott, ha valamilyen "diabetikus" élelmiszer alkotórészeként fogyasztjuk. Energiatartalmuk azonban közel azonos a cukoréval, így az energiaszegény étrendben nincs helyük. Más esetekben is csak a napi szénhidrát-mennyiségbe beleszámítva, korlátozva fogyaszthatók, mert valamennyi inzulint igényelnek az anyagcsere folyamán, s emellett fokozhatják a bélmûködést, sõt hasmenést is okozhatnak. Összefoglalva: a cukorbetegség megállapítása esetén a várandós anya a hazai ellátási és gondozási rendszerben meg kell kapja a számára megfelelõ étrendi útmutatást, segítséget dietetikusától, orvosától. Ezen útmutatások részletesen kiterjednek az étrend ajánlott összetételére, az összeállítására, a táplálékok helyes kiválasztására, az egyes élelmiszerek fogyasztásának mennyiségére és gyakoriságára, a korszerû ételkészítési gyakorlatra, a napi szénhidrátmenynyiségek étkezésenkénti elosztására, az étkezés idõpontjaira és egyéb életvezetési tanácsokra. Mivel személyre szabottan kell kialakítani az étrendet, szorosan együttmûködve a gyógyító ­team tagjaival. Írásunkban igyekeztünk a teljesség igénye nélkül egy átfogó, az állapot és a diéta legfõbb jellemzõit érintõ ismertetést nyújtani.

Mi kerüljön az étrendbe? Elsõsorban az egészséges táplálkozásnak megfelelõen változatosan összeválogatott "hétköznapi" és nem pedig "diétás", különféle diabetikus élelmiszereknek kell alkotniuk az étrendet. Utóbbiak nélkül is teljes értékû és kielégítõ lehet a menü. A "diétás" élelmiszerek kiválóan alkalmasak arra, hogy színesítsék a táplálékot, s a cukor édes ízét pótolják. Ide soroljuk a mesterséges édesítõszereket, a cukorhelyettesítõ anyagokat és a velük készült termékeket. A mesterséges édesítõszerek (ciklamát, aceszulfám-K, aspartam) lényegesen édesebbek, mint a répacukor, nem emelik a vércukorszintet. Használhatjuk ételek, italok édesítésére (tejeskávé, tea, puding, gyümölcsleves stb.). A cukorpótló anyagok (fruktóz, szorbit) akkor jönnek szóba, ha otthon süteményt szeretnénk sütni, hiszen egyfajta térfogatnövelést is el kell érni, illetve akkor ajánlott, ha valamilyen "diabetikus" élelmiszer alkotórészeként fogyasztjuk. Energiatartalmuk azonban közel azonos a cukoréval, így az energiaszegény étrendben nincs helyük. Más esetekben is csak a napi szénhidrát-mennyiségbe beleszámítva, korlátozva fogyaszthatók, mert valamennyi inzulint igényelnek az anyagcsere folyamán, s emellett fokozhatják a bélmûködést, sõt hasmenést is okozhatnak. Összefoglalva: a cukorbetegség megállapítása esetén a várandós anya a hazai ellátási és gondozási rendszerben meg kell kapja a számára megfelelõ étrendi útmutatást, segítséget dietetikusától, orvosától. Ezen útmutatások részletesen kiterjednek az étrend ajánlott összetételére, az összeállítására, a táplálékok helyes kiválasztására, az egyes élelmiszerek fogyasztásának mennyiségére és gyakoriságára, a korszerû ételkészítési gyakorlatra, a napi szénhidrátmenynyiségek étkezésenkénti elosztására, az étkezés idõpontjaira és egyéb életvezetési tanácsokra. Mivel személyre szabottan kell kialakítani az étrendet, szorosan együttmûködve a gyógyító ­team tagjaival. Írásunkban igyekeztünk a teljesség igénye nélkül egy átfogó, az állapot és a diéta legfõbb jellemzõit érintõ ismertetést nyújtani.
Kedves kérdezõ!!! Nem baj, ha megkérdezem, hogy mennyit híztál a terhességed alatt? Mert én személy szerint túlzásnak tartom 24 hetesen a kõkemény diétát, és a doki stílusát meg egyenesen felháborítónak. Rengeteg nõ hízik sokat a terhesség alatt, és igenis vannak nõk 80 kg felett is, nem is kevesen (én is, bár majdnem 180 cm. vagyok...). Szerintem kérdezz meg mást is errõl a dologról, mert egyáltalán nem biztos, hogy ilyan nagy a probléma. Ha te jól érzed magad, elég, ha csak kicsit csökkented a bevitelt, és átállsz a kevés szénhidrátra (teljes kiõrlésû kenyér, cukor ne nagyon, savanyú gyümik, sok-sok zöldség...) Persze, a sütik tényleg nem hasznosak, mint ahogy a sok fehér kenyér sem. Szerintem ésszerû étkezéssel kordában tartható a súlyod, de azt szinte lehetetlennek találom, hogy ezután ne hízz, hiszen még csak most kezd el igazán növekedni a kisbabád!!! Kérlek, ne keseredj el, hanem keress meg egy másik orvost, beszélj egy értelmes védõnõvel, mert ahogy elnézem, a dokid nincs ahelyzet magaslatán (a toxémiát mire alapozza? a kicsit dagadt lábakra??? Vérnyomás, fehérjeûrítés??? Ebben a melegben mindenkinek duzzadtabb egy picit!!) Amúgy a pajzsmirigy-hormonjaid rendben vannak? Szóval no para: egy 28 hetes kismama
Bár én cukor végett diétázom, ami a 24.heti terhelésnél derült ki, azóta napi 160g ch-t fogyasztok csak, de a baba rendesen nõl, szépen fejlõdik.Én a terhességet 64kilóval kezdtem, a 24.héten is csak 64kiló voltam, most pedig 62kiló vagyok, túl a 34.héten.És nem koplalok, csak odafigyelek.Bár ebben a 62kilóban már benne van a baba sullya+víz+lepény is.Ugyhogy a válasz igen, lehet tartani a sullyt, akár szülésig is.Bár nem könnyû.
Beszélj egy másik dokival is mindenképp!Lehet tartani a súlyt kemény diétával, de nem biztos, hogy megéri.A baba a szervezetedben így hozzászokik ahhoz, hogy amint táplálékhoz jut, azt el kell raktározni.Ez késöbb is így lesz nála ha megszületik.Akkor majd rendesen eszik (mert gondolom nem akarod majd õt is diétára ítélniélete végéig) és elraktároz szinte mindent.Õ fog elhízni utánna!Fejlõdhet addig szépen, mert elveszi a szervezetedbõl amire szüksége van, de késöbb meg lesz a böjtje.Szóval szerintem csak mértékkel diétázz!Inkább te hízz most pár kilóval többet, azt késöbb le tudod adni.Kérdezz meg mindenképp egy másik dokit is, hogy õ mit ajánl ilyen esetben.Üdv.:33 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen a valaszokat. Eddig kb.6-7 kg hiztam, de a terhesseg eleott jott fel ram 15-20 kg, a fogamzasgatlo abbahagyasa, es a sportot is abbahagytam avval egyidejuleg aminek mar masfel eve. A vizeletemben semmit nem talaltak, tehat a verkepem normalis volt, a vernyomasom is rendben volt, ket het mulva megyek ujra vervetelre.A kicsit tobb magzatvizbol, es a labdagadasbol gondolja, h itt mar elindult egy rossz folyamat, es ezert nem art odafigyelni, es ezert csinaljam ezt a dietat. Annyit mondott, h gyumolcsot semmit, csak zoldseget, joghurtot, natur pulyka, csirke, sajtot, es qazt hiszem nem hagytam ki mast a felsorolasbol, hiszen ennyibol nem tudtam vna elfelejteni semmit... Es, ha esetleg vkinek van olyna etrendje amit O szokott enni /reggeli, ebed, vacsora/nagyon orulnek, hatha lehet ebbol a keves dologbol megis valtozatossagot kesziteni. Megegyszer nagyon koszonom a valaszokat.
A kérdező hozzászólása: Nagyon koszonom a valaszodat, es igen hasznos volt a valaszod, tenyleg koszonom szepen.

Terhességi cukorbetegség többedik terhességnél is kialakulhat?

Ha az első kettőnél rendben volt terhesség alatt a cukor, akkor mekkora rá az esély, hogy a harmadiknál probléma lesz vele?

Legjobb válasz: Én elsõ gyermekemet várom, de már beszéltem errõl az orvosommal. Õ szerinte minden terhesség más. Bármelyik nõnél elõfordulhat, hogy elsõ babáját simán kihordta a másodikkal pedig az ágyat nyomta szinte végig. A tünetek is teljesen mások lehetnek, de akár ugyan olyan is lehet az összes terhessége.

Én elsõ gyermekemet várom, de már beszéltem errõl az orvosommal. Õ szerinte minden terhesség más. Bármelyik nõnél elõfordulhat, hogy elsõ babáját simán kihordta a másodikkal pedig az ágyat nyomta szinte végig. A tünetek is teljesen mások lehetnek, de akár ugyan olyan is lehet az összes terhessége.
Sõt fordítva is lehet. Elsõ babánál cukorbetegség, a másodiknál semmi. Sajnos nem garancia az elsõ két terhesség cukorbetegség-mentessége a harmadiknál ugyanerre.
Igen, kialakulhat. Barátnõmnél is így volt. Egy másiknál meg pont fordítva. :)
Nálam az elsõ terhességnél nem alakult ki a másodiknál igen és most várom a harmadikat, szintén terhességi cukros vagyok.
Édesanyam engem es az öcsémet kihordta cukorbetegseg nelkul, a hugommal pedig elojott neki. A lanyomnal tul alacsoiny volt a cukrom, most pedig pont hatarerteken volt, dietaznom kell..lanyomnal semmi fizikai problemam nem volt, most hanytam, emelyegtem, minden bajom volt az elso 16 hetben...minden terhesseg mas:-)
Nekem az elsõ terhességemnél elõjött, most a másodiknál (még) nem, többször ellenõrzik majd. Viszont, az elõzõ terhességemnél nagyon sok olyan kismamával jártam együtt a terhesdiabetológiára, akinél a többedik várandósság alatt jött csak elõ ilyen gond.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Mindenkinek jó babavárást, ill. babázást kívánok! :)

Terhességi cukorbetegség veszély?

26-hetesen voltam vércukor terheléses vérvételen, és éh gyomri 4,5 lett de a két oka múlvai 8,4. Most a héten diétáznom kell 200 g szénhidrát egy nap. Jövő hötfön korház szerdán engednek ki, a védönő javasolt egy bio boltos gyogynövény készitményt, ZÖLDÁRPA a neve. Esetleg valaki valamilyen tapasztalatot tudna írni róla? Mennyire tartja kordába a vércukrot? Én sok reményt füzök hozzá, mert nem szeretnék inzulinozni.

Legjobb válasz: Mindkét terhességem alatt cukros voltam, az említett készítményt nem ismerem, de a terhességi cukrot a szigorú diéta tartja rendben. Nekem 160 gramm/napot kellett tartani, és abszolút ki lehetett bírni, így neked is menni fog a 200 gramm/nap. Ha betartod, valószínûleg nem kell inzulinozni.

Mindkét terhességem alatt cukros voltam, az említett készítményt nem ismerem, de a terhességi cukrot a szigorú diéta tartja rendben. Nekem 160 gramm/napot kellett tartani, és abszolút ki lehetett bírni, így neked is menni fog a 200 gramm/nap. Ha betartod, valószínûleg nem kell inzulinozni.
A kérdező hozzászólása: Rendesen betartom sõt még néha kevesebbet is eszem. De a napi 5- étkezést is rendesen betartom.
Kevesebbet nem szabad enni! Nagy tévhit, hogy a szénhidrát teljes megvonása a megoldás! A szénhidrátból nyer energiát a szervezet, mûködik az agy, a babának is szüksége van rá! Ráadásul, ha "éhezel", keton jelenik meg, ami egy méreganyag, mérgezi a babát is. Tessék betartani az elõírt diétát. Amit még tehetsz, hogy otthon méred a cukrodat, étkezés után egy órával, nem drága egy vércukormérõ készülék. Ha otthon is méregeted, kiderül, melyek azok az ételek, amikre rosszul reagál a szervezet. Én (bármilyen jó szívvel ajánlaná is a védõnõ) nem próbálkoznék terhesen semmilyen általam ismeretlen gyógynövénnyel, mert lehet, többet árt, mint használ. Ha tényleg annyit segítene a terhességi diabéteszen, vagy a diabéteszen, IR-en, ajánlanák, sõt adnák minden ilyen betegséggel küzdõnek. A vércukrot a megfelelõ élelmiszerek, a rendszeres étkezés tartja kordában, nem valami csodaszer.

Terhességi cukorbetegségem van, eddig diétáztam, de?

A diétával eddig sikerült kordában tartani a terhességi cukorbetegséget, de most kiderült, hogy holnaptól pedig inzulin kell. Akinek ilyen volt, hogyan birkózott meg vele. Én irtózom a t?t?l, a vérvételen is rendszerint elfordulok, hogy ne is lássam, igy nem tudom hogy szúrom meg magam. De persze a piciért mindent. Ilyen esetben a szülés hogyan zajlik le? Mert mi apás szülést tervezünk, nincs fogadott orvosunk. 36 hetes kismama

Legjobb válasz: Én is terhességi cukros vagyok és a 22. hét óta inzulinozom magam. Másfél hete voltam a nõgyógyászomnál és kérte, hogy ha kb. 35-36. héttõl csökkenteni kell az inzulin adagot szóljak neki, mert az azt jelenti, hogy a terhességi hormonok egyre jobban csökkennek és lehet, hogy indításos lesz a szülésem. Ilyet még nem hallottam, hogy valakit a 36. héten állítsanak rá inzulinra, hiszen napok, sõt hetek is kellhetnek, hogy beálljon a cukor szint, nálad meg lehet, hogy addigra meg lesz a baba. Szerintem célszerû lenne nõgyógyász véleményét is kikérni.

Én is terhességi cukros vagyok és a 22. hét óta inzulinozom magam. Másfél hete voltam a nõgyógyászomnál és kérte, hogy ha kb. 35-36. héttõl csökkenteni kell az inzulin adagot szóljak neki, mert az azt jelenti, hogy a terhességi hormonok egyre jobban csökkennek és lehet, hogy indításos lesz a szülésem. Ilyet még nem hallottam, hogy valakit a 36. héten állítsanak rá inzulinra, hiszen napok, sõt hetek is kellhetnek, hogy beálljon a cukor szint, nálad meg lehet, hogy addigra meg lesz a baba. Szerintem célszerû lenne nõgyógyász véleményét is kikérni.
A kérdező hozzászólása: Nekem a 26. heti cukrom volt magas(3, 2 és 9, 6), azóta jártam minden héten vérvizsgálatra terhelésesre, s rendben volt, e héttõl kezdõdött, hogy felment 8, 1 és 9, 3-ra. Csütörtökön kell menni, s akkor beállitják az inzulinadagomat. Mondjuk én sem értem, hogy miért kell már erre a kis idõre. Nõgyógyászhoz kedden megyek, akkor mondom neki.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!