Találatok a következő kifejezésre: Terhességen kivül mi (49 db)

Terhességen kívül mi okozhat pozitív terhességi tesztet?

Pl.valamilyen betegség,esetleg méhpempő,vagy zsírégető tea? Vagy más? Vagy 3 pozitív teszt csak a terhesség miatt lehet?

Legjobb válasz: Daganat, ciszta okozhat. A többi, amit felsoroltál, egyértelmûen NEM. Semmilyen étel, ital, gyógyszer nem. Az álpozitív elég ritka.

Daganat, ciszta okozhat. A többi, amit felsoroltál, egyértelmûen NEM. Semmilyen étel, ital, gyógyszer nem. Az álpozitív elég ritka.
ciszta okozhat pozitiv tesztet, ezt tapasztalatból mondom.
A kérdező hozzászólása: Másodiknak: és az hogy jön, egyik napról a másikra? Mert elõtte voltak negatív tesztjeim is. És erõs vagy gyenge csíkkal jelzett Neked a teszt? Köszönöm.
Ha elõtte negataívat tesztelsz, majd utána egyre erõsödõt, kizárt, hogy ciszta okozza. Azért erõsödik, mert nõ a hcg folyamatosan a szervezetedben.
Kedves kérdezõ 2-ik válaszoló vagyok. Nekem a teszt erõs pozitiv lett 2-is csináltam. Utánna elmentem az orvoshoz vittem a teszteimet h terhes vagyok és sajna az ultrahang kimutatta h ez 1 ciszta volt és nm baba.
A kérdező hozzászólása: Kb. 1, 5-2 hónapja volt néhány egyértelmû negatív tesztem, most pedig 3 teszten egyértelmû, erõs pozitív csíkok. A terhesség még csak 2-3 hetes lehet, nem vagyok biztos benne, hogy ilyen korán és erõs csíkkal kimutatná a teszt, ezért keresem az okát, mi okozhat még pozitív tesztet.
lelki bánat, stressz, valami olyat ettél stb
Valami olyat evett? E most kikel? Bocsika vegyél tesztet és akkor meglátod mire gondolj. Attól, hogy elrontottad a gyomrod még meg kéne jönnie.
stressz miatt is késhet, nekem emiatt múlt hóban 2héttel késõbb jött meg. Ha beteg voltál és szedtél antibiotikumot, az is felboríthatja a ciklusod.

A terhességen kívül mi lehet még az oka a menstruáció késésének?

Hét elején kellett volna megjönnie, de még mindig nem jött meg. Nem is érzem, hogy megjönne. Terhes biztosan nem vagyok, reggel csináltam tesztet, még egy halvány csík sem jelent meg. A legrosszabb, hogy eddig mindig pontosan jött meg, így tudtam melyik napra várjam (ne várjam) és azt is, hogy kb mikor van ovum. Most már eleve két nappal hosszabb a ciklusom (és még ki tudja mikor jön meg) így nem tudok vele tervezni :(

Legjobb válasz: Hormon zavar

Hormon zavar
A kérdező hozzászólása: De az mitõl alakulhat ki így egyik pillanatról a másikra? Régebben elég kövér voltam, akkor nem volt igazán szabályos. Egy évvel ezelõtt leadtam hirtelen 20kg-ot és azóta napra pontosan jön meg. Mindig 28 napra. Most pedig hirtelen már 30-nál járok.
Szerintem még tesztelj egy pár nap múlva is!
A kérdező hozzászólása: Lehet hogy az lesz, bár eléggé elkeseredtem. Valahogy úgy éreztem, hogy most baba lesz.
Ha nagyon szeretnél babát, az is okozhatja - nálam is rögvest össze-vissza lett, mikor "rákoncentráltam a hasamra", de azért az egyiknél végül sikerült :) De bekavarhat az is, ha volt valami betegséged az elmúlt hónapban (pl. akár enyhébb torokfájás).
Szia! Én is most pont ugyanebben a cipõben járok: hétfõn kellett volna megjönnie és még mindig semmi; nem is érzem, hogy 'meg akarna jönni'. Babát szeretnénk, de tüneteim sincsenek és a tesztek is negatívak... Nyilván addig reménykedek amíg nem jön meg; de már egyre kevésbé. Nem rég volt már egy vetélésem 5 hetesen, de akkor már az elsõ kimaradt napon halványan ugyan, de pozit teszteltem...
A kérdező hozzászólása: Remélem neked mégis baba van a dologban. Én sajnos nem hiszem, hogy nálam ez a helyzet. Mások írják, hogy már a nemvárt elõtt szúr a hasuk, fáj a mellük. Nálam semmi. Már nem bízom benne, hogy baba van a dologban, persze ha nem jön meg továbbra sem, akkor tesztelek, de nem 1-2 nap múlva, mert ez a mai is nagy csalódás volt. Talán következõ hónapban, csak ugye elõbb el kellene kezdõdnie az új ciklusomnak. Majd írj azért, hogy mi a helyzet!
Ok. majd megírom... Szerintem én -ha addig sem jön meg- hétvégén majd ellövök egy tesztet. (Utoljára kedden teszteltem.)
És te is jelezz majd, ha van valami fejlemény! Szorítok Neked!

A mell növekedésnek a terhességen kívül mi oka lehet még?

Pár napja észrevehet?en megn?ttek a melleim. Terhes elvileg nem vagyok, betegségr?l meg nem tudok, pár napja volt teljes laborom, amin minden rendben volt. Duzzanatot, csomót pedig nem észlelek benne. Tornázni kezdtem, de nem tudom az okozhatja e, pláne ilyen rövid id? után, másfél hete csinálom.

Legjobb válasz: Hány éves vagy? Ha 20 éven aluli vagy akk. sztem csak "érés".

Hány éves vagy? Ha 20 éven aluli vagy akk. sztem csak "érés".
A kérdező hozzászólása: Igen, tényleg, ez lemaradt, 27 vagyok, nem híztam már elég régóta tartom a súlyom.
Mázli :)
Hízás?
a torna biztosan nem okoz ilyet. ha nem szedsz fogamzásgátlót, a mell mérete attól függõen változik, h hol tartasz a ciklusodban (menzeszkor a legduzzadtabb, aztán szép lassan apad, félidõben a "legkisebb", majd menzesz elõtt újra "nõni kezd és így tovább). ez normális jelenség. fá, érzékeny? lehet egyéb oka is, pl túlzott prolaktin termelés, de ilyenkor kimondottan fáj, adott esetben tejszerû váladék is folyhat belõle (holott nem vagy terhes)
A kérdező hozzászólása: Fogamzásgátlót egy éve abbahagytam, kb. ciklusom felénél járok, lehet, tényleg csak mázli, bár azt sem bánnám ha mégis baba lenne :) de sajnos az nem lehetek és az valószínûleg nem így mutatkozna elõször
A kérdező hozzászólása: Na ezt nagyon jól megfogalmaztam :D szóval azt sem bánnám ha baba lenne, de sajnos terhes nem lehetek.

Ha gyógyszer mellett nem jön meg terhességen kívül mi más "bajom" lehet?

Az elmúlt hónapban nagyon minimálisan jött meg fogamzásgátló gyógyszer mellett. Csináltam tesztet negatív lett. És folytattam a gyógyszer szedését. Most semmi, pedig vasárnap kellett volna megjönnie. Megint negatív teszt :S De a múlt hónapban is nagyon görcsöltem és most is, mint mikor megvan. Nem értem mi bajom lehet. Igazából nem hinném, hogy terhes vagyok. Az elmúlt hónapban fogytam 3-4 kilót is (47 kg vagyok) Azok segítségét kérném, akik már voltak hasonló helyzetben!?

Legjobb válasz: endokrinológus, hormonlabor

endokrinológus, hormonlabor
A szünetben nem volt gond? Akkor normális volt a vérzésed? Menj vissza a dokihoz és mondd el a panaszod, lehet gyenge neked a gyógyszer.
A kérdező hozzászólása: A réginél nem volt semmi gond, csak nem akartam már olyan erõset ezért váltottam.A mostanival sem volt eddig gond, csak múlt hónapban lettek ezek a panaszaim...és most tegnap kellett volna megjönnie, de még meg sem jött :S
Akkor normális volt a vérzésed? Akkor meg nem jó neked a gyógyszer, írass másikat.
A kérdező hozzászólása: Akkor az lenne a legjobb ha most szüneteltetném?
A kérdező hozzászólása: A két gyógyszer között volt 3. 4 hónap szünet... nyáron nem szedtem...
Hormonpanelnek semmi értelme, ugyanis tabletta mellett nem lehet értékelni. Az a bajod, hogy 6 éve folyamatosan gyógyszert szedsz, és elsorvasztotta a nyálkahártyád. Legalább 3 hónapos szünetet tarts!
A kérdező hozzászólása: Mindenképpen el fogok menni az orvoshoz! Nekem is hasonló a problémám, barnás és nem rendesen volt :( Most viszont semmi, lehet van ebben is valami, hogy kevesebb hormon tartalmú, én 6 évig Mercilont szedtem, majd átálltam egy alacsonyabbra Belara. Köszönöm a válaszokat!
én 10 hónapja szedek fogamzásgátlót (ugyanazt..) eleinte normálisan megjött, most pár hónapja pedig barna színû és jelentõsen kevesebb is. Ma voltam nõgyógyásznál, azt mondta, hogy ez azért van, mert nagyon alacsony a fogamzásgátló hormontartalma, ezért C vitamint kell szednem. (egyébként jangee fogamzásgátlót szedek)
a hormonális gond nem csak a petefészeknél lehet, az egész hormonális rendszer összefügg, lehet pajzsmirigy is, ezt kéne kivizsgáltatni
A kérdező hozzászólása: Akkor valami baja van a petefészkemnek? :S 8 hónapja szedem ezt a gyógyszert, eddig semmi bajom nem volt...elõtte viszont másik gyógyszer szedtem 6 évig.
A kérdező hozzászólása: Szünetbe rendben volt minden, normális volt. Mindenképpen elmegyek az orvoshoz. És köszönöm a válaszod :)

A terhességen kivül mi okozhat magzatmozgáshoz hasonló érzést?

Ciszta is lehet, ha igen annak milyen tünetei vannak még?

Legjobb válasz: A ciszta nem mozog...

A ciszta nem mozog...
Elsõ vagyok nekem azt mondta mindenki, hogy szülés után amikor felállok milyen ramazuri lesz a hasamban ahogy a belsõ szervek visszaesnek a helyükre. Én ilyet nem tapasztaltam, sem magzatmozgáshoz hasonló mozgásokat. A beleim sem "zörögnek". A magzatmozgást tényleg nem lehet semmivel sem összekeverni.
A magzatmozgás semmi máshoz nem hasonlítható.
Szia. Nekem szülés óta sokszor van, hogy úgy érzem mozog odabent valaki. Megkérdeztem anyósom, hogy mi lehet, mert õ szülésznõ. Azt mondta fantom mozgásnak hívják. A bélmozgásokat érzem, ami nagyon hasonlít a baba rugáshoz. Szülés elõtt is volt ilyen, csak akkor ugye még nem tudtam milyen a babamozgás és nem is figyeltem oda a bélmozgásra.
Hú, most megnyugodtam.Nekem is 1 éves a lányom, és jó ideje érzek én is ilyen mozgásféléket...Tesztelek én is mindig, de mindig negatív.Én meg arra gondoltam, hogy szülés után kb. 1 évvel áll vissza mionden a normálira, hogy talán ahogyan az idegek húzódnak, vagy ilyesmi...nemtom:)
Kicsit furcsállom, hogy már szült nõk komolyan el tudják képzelni, hogy akkor érzik az elsõ tüneteket, amikor a baba mozgását, ráadásul menstruáció alatt. Én úgy tudom és úgy tapasztaltam, hogy a kezdeti tünetek a 12-14. hét körül múlnak el, míg a baba mozgása a többedszer szült nõk esetében a 16. hét körül érezhetõ elõször. Ez nekem sehogy sem jön össze. Hogyan érezhet valaki magzatmozgást az elsõ tünetek jelentkezésekor? Lehet, hogy tévedek, akkor javítsatok ki nyugodtan. Nekem is volt ilyen fantom mozgás érzésem, tudom mirõl van szó, nagyon sokan érezzük. Elõsször én is arra gondoltam, hogy lehet, hogy megint terhes vagyok, de most már, a negyedik babámat várom és beláttam, hogy a baba elsõ mozgásai nagyon nehéz megkülönböztetni a bélmozgásoktól. Akik azt írták, hogy nem lehet a magzatmozgást összekeverni a bélmozgással, azoknak az emlékezetében biztosan a baba utolsó hónapokban való mozgása él, arra talán nem is emlékeznek, hogy milyen volt az elején, amikor a baba még alig volt 15 cm hosszú. Pont azért érzik meg az elõször várandósok késõbb a magzatmozgást, mert amikor a babát érzi, nem arra gondolnak, hanem normál bélmozgásra. Szülés után pont fordítva van. Az én véleményam az, hogy a mozgásokat érezve hinni kezdtél benne, hogy terhes vagy és erõsen figyelni kezdted magad. A többi tünetet ezért érzékelted. Ha még mindig bizonytalankodsz, akkor csinálj még teszet. A teszt a nõgyógyászati vizsgálatnál is pontosabban meg tudja mondani, hogy terhes vagy-e. Vagy várd meg az UH-t, az a legbiztosabb, de szerintem ne éld bele magad, abba, hogy terhes vagy. Ha mégis, megkövetlek.
Gratulálok a babucihoz!!!!:) ) Elsõ válaszoló
Kedves kérdezõ! Elõször is hadd gratuláljak a babához! Ahogy ígértem, beismerem, hogy veled kapcsolatban nem volt igazam. Sajnálom, hogy úgy érzed hülyének néztelek. A válaszomben többször használtam ilyen kifejezéseket: "szerintem" és "lehet, hogy tévedek". Éppen azért mert nem vagyok orvos, nem ismerlek téded és nem tudok semmit arról, ami most veled történik. Én csak az álltalad leírtakra tudtam hagyatkozni és ha végiggondolod, amit leírtál nem éppen a megszokott menete a terheség észlelésének. Lásd be, különleges eset vagy, vagytok. Negatívat teszteltél, holott a tesztek manapság 99%-osak, menstruáltál. A több tej nem nagyon meglepõ, hiszen még szoptatasz (ami szintén nehezíti a teherbeesést). Hányingere pedig rengeteg dologtól lehet az embernek. Az én babám 13 hónapos én 18 hetes terhes vagyok. Persze nekem könnyû dolgom volt, mert elõször elmaradt a menstruációm, utánna egy héttel kezdõdtek a rosszullétek, és két hete érzem a magzatmozgásokat. Remélem már nem vagy olyan dühös rám, mert nem rossz zsándékkal írtam, amit írtam.
Nagyon örülök és nagyon gratulálok. Mondtam én h a fantommozgás oké, de a fantomtünet! :D De látod erre a részre senki nem figyelt. Remélem boldog vagy! :)
A kérdező hozzászólása: A hosszú válasz írójának üzenem, hogy miért kell a másikat hülyének nézni és kétségbe vonni amit érez!, miért nem elképzelhetõ az hogy 1 hónapja több a tejem? és miért nem lehet az embernek hányingere? Én választ kerestem a kérdésemre illetve megnyugvást és nem kritikát az érzéseimhez!!!!!! Egyébként a múlt heti 2.-ik tesztem is negatív lett, hétfõn megbetegedtem , ma voltam ultrahangon 16hét és 5nap-os Babát állapítottak meg!Megkérdeztem az orvosomat a mozgással kapcsolatban és azt mondta, hogy második várandóságnál, akkár már a 12.-ik héttõl érezhetõ mozgá, bár sok mindentõl függ! Alkat, méh nagysága ...stb.
A fantom mozgást nem kíséri semmi más tünet.
Attól , hogy a teszted negatív, még lehetsz terhes, szoptatás mellett is, viszont ha érzed mozogni, legalább 15 hetes kell legyél már, azt meg csak tudnád... Amúgy szülés után még 1-2 évvel is rendezõdnek úgy a belek, amik nagyon hasonlítanak a babamozgás érzésére. A doki tud majd biztosat mondani.
Vagy terhesség vagy fantom-mozgás. Ha nem védekeztetek, akkor baba is lehet, nem? Nagyon kíváncsi vagyok az UH eredményére!
Szerintem akkor ez nem fantom mozgás. Hányszor teszteltél? Lehet, hogy épp nem baba, de, h még a fentom mozgás mellé fantom tünet is... Írd meg légyszi mi volt az uh-on!
A kérdező hozzászólása: A fantom mozgást is kiséri hányinger illetve gyakori vizelési inger?
A kérdező hozzászólása: Csak azért kérdeztem, mert kb. 1 hete magzatmozgáshoz hasonlót érzek /naponta többször/! Menstruáltam, tesztem negatív lett, még szoptatom az 1 éves babámat és pár hete észre vettem, hogy több a tejem mint volt, és hányingerem is van!Szerdán megyek ultrahangra, kicsit félek, hogy mi lehet ez!?
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm! Nem haragszom senkire! Én is gratulálok a kismamáknak!!!!
Hormon probléma.
Én is úgy tudom, hogy ez hormonproblémára utal. Keresd fel a nõdokid, ha legközelebb vagy már máskor is ilyen volt, mert be kell állítani a ciklusodat!
A kérdező hozzászólása: De egyik ciklusról a másikra? Több mint 2 éve mérem a hõmet és mindig max. 1 nap eltéréssel 11 nap volt. Most pedig már a 16. napon járok.
A kérdező hozzászólása: Vagyis a "megszokottnál hosszabb"-at úgy értem, hogy a saját magamnál megszokotthoz képest. Mert úgy tudom ennek a szakasznak a hossza mindenkinél más lehet, de egy adott személyre nézve állandó. És ez nálam így is volt mindig, csak most nem. Lehet hogy mégis terhesség?
2. vagyok persze lehet terhesség is, nem írtál tüneteket meg semmit. Ha késik, csinálj egy tesztet, kimutatja mi van. Nekem mindig 28 naposak voltak a ciklusaim és elkezdtem inni a cickafarkot és rögtön 52 napra jött meg utána. Azóta nem szedek semmit, nem iszom semmit a baba érdekében, mert nem vált be. Most megint 28 napra jön meg.
A kérdező hozzászólása: Tüneteim egyelõre nincsenek, leszámítva hogy amint korábban írtam 4 napja késik. Tegnapelõtt reggel teszteltem (már akkor is késett 2 napja), de negatív lett.

Ha a pe a billings-modszer szerint, es a ciklus. Hu szerint is marc 1en (+-egy nap) volt, akkor a terhessegen kivul mi oka lehet, h harom napja kesik?

15en volt egy kis rozsaszin folyas, meg is voltam gyozodve, h megjott, meg buszke is voltam magamra, meg a szervezetemre, h ilyen pontos, de azota semmi.

Legjobb válasz: hát ha késik, akkor terhes vagy, a 15.-ei rózsaszín meg beágyazódásos vérzés lehetett....

hát ha késik, akkor terhes vagy, a 15.-ei rózsaszín meg beágyazódásos vérzés lehetett....
A kérdező hozzászólása: nem gondolnam, mert 1en, 3an, 4en, meg 13an voltunk egyutt, elutaztam egy hetre, vagy elkepzelheto, h kb 11nap utan agyazodik be?

Reggeli rosszullétet mi okozhat terhességen kívül?

20-25 percig ébredés után fàj a fejem és émelygek.

Legjobb válasz: Terhességen kívül az alacsony vérnyomás tünete lehet. Mivel egész este alszunk, egyrészt legalább 7-8 órán keresztül nem eszünk és nem iszunk, ez okozhat alacsony vércukorszintet és vérnyomást. Ébredés után, ha hirtelen felkelek az ágyból, én is ezért szédülök. Okozhatja még a meleg idõjárás is, az idõjárásra való érzékenység. A fejfájás gyakori, ha nem elég idõt alszunk. Ha növekedésben lévõ szervezet vagy, a növekedés miatt is lehet (a szervezet nehezen szokik hozzá a gyors növekedéshez).

Terhességen kívül az alacsony vérnyomás tünete lehet. Mivel egész este alszunk, egyrészt legalább 7-8 órán keresztül nem eszünk és nem iszunk, ez okozhat alacsony vércukorszintet és vérnyomást. Ébredés után, ha hirtelen felkelek az ágyból, én is ezért szédülök. Okozhatja még a meleg idõjárás is, az idõjárásra való érzékenység. A fejfájás gyakori, ha nem elég idõt alszunk. Ha növekedésben lévõ szervezet vagy, a növekedés miatt is lehet (a szervezet nehezen szokik hozzá a gyors növekedéshez).

A terhességen kivül még minek a tünete lehet ez? Bövebben lent.

Milyen betegségre utalhat ha fáj mindkét oldalam a derekam körül, szúró és görcsös érzés az egész hasfalam körül, hányinger, késett menszesz, gyomorégés. A terhességen kivül utalhat valamilyen betegségre?

Legjobb válasz: Ja és a méhen kivüli terhességnek mik a tünetei? Azt is kimutatja a terhességi teszt vagy csík? Úgy értem hogy akkor is mutathat pozitivat?

A kérdező hozzászólása: Ja és a méhen kivüli terhességnek mik a tünetei? Azt is kimutatja a terhességi teszt vagy csík? Úgy értem hogy akkor is mutathat pozitivat?
vakbél? az egyszerüen ellenörizhetö, feküdj hanyat és a két lábad emeld meg. Ha a hasad jobb oldala fáj tõle akkor valszeg az.
Vesegörcs? Gõzöm sincs. Vegyél egy tesztet, kimutatja a méhen kívüli terhességet is.
A kérdező hozzászólása: Rendben köszi az eddigi válaszokat.
A teszt a méhen kívülinél is pozitív. Talán vmi kismedencei gyulladásod lehet, fordulj orvoshoz!
Petefészek gyulladás is lehet. Esetleg kezdõdõ felfázás, nekem akkor szokott hasonló tünetem lenni, beülök egy kád forró vízbe és elmúlik. Egy próbát megér.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!