Találatok a következő kifejezésre: Terhességem során vettem (3 db)

Ma vették le az első kentemet a terhesség során (23. hét) és már akkor fájt, azóta csíp ha pisilek, megsérthetett?

Legjobb válasz: Nem szedtél össze gombát, vagy nincs húgyúti fertõzésed? Terhesség alatt ezek könnyen (jobban) elõfordulnak.

Nem szedtél össze gombát, vagy nincs húgyúti fertõzésed? Terhesség alatt ezek könnyen (jobban) elõfordulnak.

Terhességem során most vettem be másodszor algopirint, már nem bírtam annyira fájt a fejem, ugye nem árt a babának? Mi mást tehetnék?

Legjobb válasz: Úgy tudom,hogy az elsõ trimeszterben lehet szedni. Én allergiás vagyok az Algopyrinre,képzelheted!:) Nekem maradt a szenvedés!:) Boldog babavárást! 22 hetes kismami

Úgy tudom, hogy az elsõ trimeszterben lehet szedni. Én allergiás vagyok az Algopyrinre, képzelheted!:) Nekem maradt a szenvedés!:) Boldog babavárást! 22 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, elfelejtettem írni hogy a 16. hétben vagyok , én úgy tudtam a 12. hétig nem ajánlott semmi.
Jól tudod, az elsõ 3 hónapban nem ajánlott gyógyszert szedni... Késõbb algopirint, panadolt lehet szedni.
Paramax Rapid 500 mg recept nélkül kapható. Jó egészséget! 25 hetes kismama
Szia! Pirinszármazékot nem ajánlatos az egész terhesség alatt, de fõleg a megtermékenyülés körül, és az elsõ 12 hétben szedni. Gátolja egyfajta zsírsav termelõdését, ami szükséges a megtapadáshoz.Vetélést okozhat, ha sokat veszel be belõle. De 1-2 szemtõl ne aggódj, nem lesz baj. Ha muszáj, inkább paracetamol tartalmú tablettát vegyél be. Pl:rubofen, panadol....stb Az elsõ válaszadónak:Szia! Én is algopirinallergiás vagyok, vagyis minden származékára.Nekem helyette antineuralgikát(remélem jól írtam le)írtak fel, elég hatásos.Terhesen is be lehet venni, csak ritkán. Üdv nektek, jó egészséget mindenkinek

A streptococcus fertőzés a szülés során fertőzhet csak? Mi van akkor ha egész terhesség alatt jelen volt csak nem vették mészre? Lehet ettől kicsi a baba? És akkor milyen problémákat okoz a babunál?

Legjobb válasz: Én hordozó vagyok.Minden komolyabb gond nélkül megszületett a lányom. Nem lesz semmi baja a babádnak,mert a magzatburok azért van,h megvédje.Ezért is mondják,h megrepedt burokkal azonnal kh-ba,mert megnõ a fertõzésveszély.Ettõl nem lehet kicsi a baba.A streptococcus a hüvelyflórádban lakik,és akkor fertõz,amikor a gyermek áthalad a szülõcsatornán.

Én hordozó vagyok.Minden komolyabb gond nélkül megszületett a lányom. Nem lesz semmi baja a babádnak, mert a magzatburok azért van, h megvédje.Ezért is mondják, h megrepedt burokkal azonnal kh-ba, mert megnõ a fertõzésveszély.Ettõl nem lehet kicsi a baba.A streptococcus a hüvelyflórádban lakik, és akkor fertõz, amikor a gyermek áthalad a szülõcsatornán.
Itt találhatsz orvos általi választ a kérdésedre!:http://www.babanet.hu/faq/terpat03.php
Itt találtam: http://www.babanet.hu/faq/terpat03.php A terhesség vége felé a hüvelyben észlelt Streptococcus B baktériumok a babánál fertõzést, pl. tüdõgyulladást okozhatnak.Nagy valószínûséggel semmi következménye nem lesz a fertõzésnek, a baba védelmében viszont jobb lenne mielõbb kivédeni a baktérium fertõzést, egy megfelelõ antibiotikum kúrával. Számos olyan készítmény van, amelyik minden gond nélkül adható terhességben.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat!:-))))
Szia. Sajnos én írok neked egy rosszul végzõdött esetet is. Nálam megtalálták a 36 heti vizsgálatnál, de errõl én már nem szereztem tudomást, mivel ennek az eredményét már a szülõszobára küldték. Amikor be kellett mennem a 40. betöltött héten, a szülésznõ tájékoztatott a fertõzésrõl, és a kérdésemre elmondta, hogy ez minden második kismamánál elõfordul és nem nagy jelentõsége van, majd szülés közben kapok antibiotikumot és minden rendben lesz. A szüléskor meg is kaptam és amikor jöttünk volna haza a kislányommal, közölte velem a gyerekorvos, hogy kimutatták a babánál a fertõzést és kezelésre van szüksége. Sajnos 10 napos volt amikor végre hazajöhettünk. Ezzel persze nem megijeszteni akarlak, de sajnos így is végzõdhet. Üdv, 6 hetes kislány anyukája


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!