Találatok a következő kifejezésre: Terhességem első kezdve (6 db)

Terhességem első időszakától kezdve van hüvelyi folyásom. Ennek mi lehet az oka?

fehér/sárgás szín? és darabos.

Legjobb válasz: A megnövekedett hüvelyi folyás normális terhesség során, viszont a ha darabos, az fertõzésre utal. Sajnos nekem is volt, kúpot kellett használnom. Menj el a dokidhoz, vizsgáljon meg, nehogy baja legyen a babádnak. 38 hetes kismami

A megnövekedett hüvelyi folyás normális terhesség során, viszont a ha darabos, az fertõzésre utal. Sajnos nekem is volt, kúpot kellett használnom. Menj el a dokidhoz, vizsgáljon meg, nehogy baja legyen a babádnak. 38 hetes kismami
Mutasd meg dokinak.Nekem világ életemben bõ folyásom volt.A kitenyésztéskor derült ki, h hordozom a jó öreg streptococcust.Valószínûleg az okozza a folyást is.
A tobb nyalka normalis, ha nincs szine szaga. A szervezeted ezzel is vedi a magzatot a fertozesek ellen. Igy tisztul a huvely. Szoval ez teljesen normalis!(Lesz meg kesobb tobb is )
A kérdező hozzászólása: Van fogadott orvosom , és eddig a terhességem alatt már voltam nála párszor.mondtam neki hogy mi a helyzet, és hogy nem e baj, de õ is azt mondta hogy addig amíg nem csíp, nincs szaga, addig nincs semmi baj!De én mégis félek mert nem szeretnék ártani a babámnak

Gond lehet? Ez a 3, terhességem, az első kettőnél az elejétől kezdve nagy mellfájdalmam volt. Most semmit sem érzek! Volt így valaki?

Legjobb válasz: Ne aggódj, nekem majdnem mind a három másmilyen volt. egyszer végighánytam 3 hónapot, másképp/máskor mozogtak, volt amikor fájt a mellem, volt amikor nem, voltam kívánós és volt egy terhesség amit meg sem éreztem.

Ne aggódj, nekem majdnem mind a három másmilyen volt. egyszer végighánytam 3 hónapot, másképp/máskor mozogtak, volt amikor fájt a mellem, volt amikor nem, voltam kívánós és volt egy terhesség amit meg sem éreztem.
A kérdező hozzászólása: Köszi!Szerdán lesz az elsõ uh.Addig parázok!

Akinek első terhességnél volt terhességi cukra, annak a következő terhességnél az elejétől kezdve kellett diétázni? Vagy csak ha kiderült, hogy megint rossz az érték?

Most 22 hetes vagyok, és még nem volt meg a terheléses cukor vizsgálatom, de más okból voltam a diabetológusnál. És lecseszett, vagyis nem engem, hanem a dokimat, hogy miért nem írták még nekem el? a diétát. Mert az éhgyomri cukrom picivel a határ alatt van...

Legjobb válasz: Szia! Elsõ gyerkõcömmel cukros voltam, most 19 hetes terhes vagyok, de nekem még nem kellett mennem. Védõnõ már említette, hogy kérdezzem meg az orvosomat, hogy nem e küld el elõbb. Pénteken megyek, úgyhogy majd rákérdezek.

Szia! Elsõ gyerkõcömmel cukros voltam, most 19 hetes terhes vagyok, de nekem még nem kellett mennem. Védõnõ már említette, hogy kérdezzem meg az orvosomat, hogy nem e küld el elõbb. Pénteken megyek, úgyhogy majd rákérdezek.
A kérdező hozzászólása: Kíváncsi vagyok, mit mondanak neked, megírod majd légyszi? Mert nekem se a nõgyógyász, se a védõnõ nem mondta, hogy diétázzak (pedig rákérdeztem), csak esetleg egy kicsit figyeljek oda, hogy teljes kiörlésû liszttel fõzzek, meg durumtésztát egyek, ilyesmik. Hogy majd ráérek "koplalni", most egyek, amíg lehet. Erre ma meg lecseszett ez a doki, hogy ki volt az a hülye orvos, aki ezt mondta, mert hogy az elejétõl fogva diétáznom kellett volna, és azonnal kezdjem el...
Szia! Nem küldött el a dokim elõbb most sem cukorterhelésre. Majd a 24. héten kell mennem. Hát kíváncsi leszek, hogy most is magas lesz e vagy nem. Sõt nem is mondta még azt sem, hogy diétázzak, pedig már 7 kb-ot híztam.
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy megírtad. Én se hallottam senki mástól, hogy a cukorterhelés elõtt már diétázni kéne, viszont nekem ez a pajzsmirigyes doki azt mondta... Nem tudtam, hogy mit tegyek, úgyhogy inkább csinálom a diétát. Nagyjából... Holnap megyek a cukorterhelésre, kíváncsi vagyok, mi lesz.

A Terhességet miért az utolsó menstruáció első napjától számítják? Miért nem attól a perctől kezdve amikor valószínüleg a baba megfogant?

Legjobb válasz: Mert a menstruáció elsõ napja mindig biztos, míg a fogantatás idõpontja közel sem!

Mert a menstruáció elsõ napja mindig biztos, míg a fogantatás idõpontja közel sem!
Mert a fogantatás napja VALÓSZÍNÛ a mensi elsõ napja meg BIZTOS.
gondolom ez igy van, de sajnos ez nálam nem jött be, mert PCOS miatt nekem januárban volt meg utoljára, ugyhogy a méretek alapján mondja az egyik doki x hetesnek, a másik y hetesnek.. .. Ha meg a méretek alapján is meg tudják mondani, ami ráadásul pontosabb, mint az utolsó menszesz, akkor nem értem, miért nem ezt használják-.
Pontosan azért amit az elõttem szólók leírtak. Mi nõk nem vagyunk egyformák. Kinek rövidebb a ciklusa kinek hosszabb nem mindenkinek van pont félidõben ovulációja.Ha Kicsit mélyebbre ásol ebben a témába megérted.
Amikor a lányommal voltam terhes, tudtam, hogy nem félidõben fogant meg. Addig nyúztam a dokit, amíg átszámolta. Akkor azt mondta, hogy a 12. heti UH méretek az irányadóak, ahhoz kell igazítani. Akkoriban ezek után mindenkiét átszámolta. Nekem bejött, pont napján született a lányom. Most tudom, hogy késõbb fogant meg, kíváncsi vagyok, most mit fognak csinálni.
Nekem is magas ez a terhesség számítás.Mindenkinek más és más idõpontban van peteérése.Miért a menszesz a támpont???
Igen!Az ugyan az!:)
Örülj neki, hogy csak ennyi. Ezt kell érezned, csak valakinek sokkal erõsebb. Nekem akkor is feszült mikor álltam. Meg, mikor levettem a melltartót, azt hittem, "leszakadnak". :)

Április 28 az utolsó menstruációm első napja! Nem ettől kezdve kezdődik a 40 hét? Mert a doki tegnap a terhesség korát 4 hetesre ítélte. Nem értem!

Legjobb válasz: Ha a mensidtõl számoljuk, akkor ma vagy elvileg 6 hetes és 4 napos - de ez csak azoknál igaz, akiknek félidõben volt peteérésük. Nyilván nálad késõbb történt a fogantatás, nem feltétlenül jelent gondot. Mit mondott egyébként az orvosod? Mit írt a papírodra? Mekkora a petezsák?

Ha a mensidtõl számoljuk, akkor ma vagy elvileg 6 hetes és 4 napos - de ez csak azoknál igaz, akiknek félidõben volt peteérésük. Nyilván nálad késõbb történt a fogantatás, nem feltétlenül jelent gondot. Mit mondott egyébként az orvosod? Mit írt a papírodra? Mekkora a petezsák?
A kérdező hozzászólása: 6, 7 mm a petezsák.Semmi egyebet nem írt!
De, elméletileg onnan számolják. Csinált uh-t? Lehet, hogy aszerint számolta, az enyém például uh szerint 1 héttel idõsebb, mint a menstruációtól számolva.
Szia! Nekem is hasonló volt a helyzetem. Az utolsó mensim szerint 8 hetes + 1 napos vagyok. A doki, azaz az Uh szerint csak 6 hetes + 4 napos. De a terhesség idõpontját az utolsó mensihez mérik. Számomra is érdekes volt...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!