Találatok a következő kifejezésre: Terhességem első hónapjában (112 db)

Terhesseg elso honapjaban mar fajhat a mehem? Es novekedhet az etvagyam?

Legjobb válasz: Igen és igen.A szúró-feszítõ alhasi érzés a kismamák 60-70%-nál elõjön,ez a méhszalagok növekedése,felkészülése a babucira.A kívánósság, a nagyobb étvágy,undor bizonyos szagoktól,ételektõl/pl.nálam a kávé volt ilyen/,a gyakori vizelési inger,a hangulatváltozások,mellfeszülés...ezek mind-mind már a terhesség elsõ hónaojaiban tapasztalhatóak.A megnövekedett étvágyról pedig csak annyit,hogy próbálj meg inkább vitamíndús/sok zöldség,gyümölcs,fehérhús/ételt bevinni,már ilyenkor az elején is szaladnak ám fel a kilók,hát még a végefelé.

Igen és igen.A szúró-feszítõ alhasi érzés a kismamák 60-70%-nál elõjön, ez a méhszalagok növekedése, felkészülése a babucira.A kívánósság, a nagyobb étvágy, undor bizonyos szagoktól, ételektõl/pl.nálam a kávé volt ilyen/, a gyakori vizelési inger, a hangulatváltozások, mellfeszülés...ezek mind-mind már a terhesség elsõ hónaojaiban tapasztalhatóak.A megnövekedett étvágyról pedig csak annyit, hogy próbálj meg inkább vitamíndús/sok zöldség, gyümölcs, fehérhús/ételt bevinni, már ilyenkor az elején is szaladnak ám fel a kilók, hát még a végefelé.
A kérdező hozzászólása: koszi szepen a tanacsaot:*:*:*... es azt szeretem kerdezni hogy akkor a vese koruli nehai nyilalas is lehet ennek koszonheto?

Hogyan és mitől lehet elvetélni a terhesség első hónapjaiban és mi következménye?

Legjobb válasz: A korai terhességek zöme sárgatest-elégtelenség esetén,génhibáknál,immunológiai összeférhetetlenség esetén szakad meg.Ilyenkor az u.n. anyai okok(fertõzések,térszûkítõ folyamatok,méhnyak,-lepényi rendellenesség még nem játszanak szerepet) De érdemes tudni,h a terhességek kb.50%-a megszakad olyan korai szakaszban,h nem is tudja a nõ,h terhes volt.

A korai terhességek zöme sárgatest-elégtelenség esetén, génhibáknál, immunológiai összeférhetetlenség esetén szakad meg.Ilyenkor az u.n. anyai okok(fertõzések, térszûkítõ folyamatok, méhnyak, -lepényi rendellenesség még nem játszanak szerepet) De érdemes tudni, h a terhességek kb.50%-a megszakad olyan korai szakaszban, h nem is tudja a nõ, h terhes volt.
egyet értek az elõzõvel. Anyám egyszer azt hitte hogy megjött neki, de túl erõs volt és nem akart elmúlni, kb 2 hétig. Utána derült ki a kórházban, hogy elvetélt.

Terhesség első hónapjaiban, menstruáció?

Csak úgy érdekel a téma! Van aki menstruált a terhessége els? hónapjaiban?

Legjobb válasz: az elsõ hónapban, igen.

az elsõ hónapban, igen.
Én is menstruáltam elsõ hónapban
A kérdező hozzászólása: És meddig tartott nektek? Milyen volt a színe? élénk piros? Én fogamzásgátlót szedtem 2 évig, 1 hónapja hagytam abba a szedését, mert szeretnénk babát a párommal. Már késett 5 napja, reménykedtem, hogy nem jön meg, de sajnos meg jött a havibaj. Kicsit más a színe mint amilyen szokott lenni! Anyukám és a barátnõim szerint, így is van esélyem a terhessére. Köszönöm a válszokat!
jah, hát mindenki menstruál a terhesség elsõ hónapjában, hisz az utolsó mensi elsõ napjától számoljuk ;) de ugye az aktus 2 héttel késõbb van... :D amúgy 2 héttel a tabi abbahagyása után elég kevés esélye van a teherbeesésnek, és ugye abbahagytad ami önmagában indokolja a késést, ilyenkor csak felborul kicsit a hormonháztartásod! én véreztem terhesség alatt, élénk piros színe volt, elöntött, majd barnáztam. ez többször megismétlõdött, egyáltalán nem hasonlított a mensihez

Árt a babának, ha a terhesség első hónapjában gombás fertőzésem van, illetve kezelem Canestennel?

Pénteken fogok tesztelni, tehát még nem tudom, hogy sikerült-e, viszont ma kijött egy enyhébb gombás fert?zés. Sajnos nem az els?, de már ma teszek fel Canesten kúpot, hogy elejét vegyem a súlyosbodásnak. A gomba, vagy akár a kúp árthat az embriónak?

Legjobb válasz: Szerintem egy telefonon nem múlik, nekem Betadin hüvelykúpot javasolt, mert az nemcsak gombára, henm bacikra is jó, utána viszont célszerû valamilyen tejsavas hüvelykapszulát használni, hogy minél hamarabb helyre álljon a normál flóra, mert a kúpok a jó baktériumokat is kinyírják és Gynophillust használtam 5 napig utána, semmi panaszom nem volt a terhesség alatt azóta. 38 hetes kismama

Szerintem egy telefonon nem múlik, nekem Betadin hüvelykúpot javasolt, mert az nemcsak gombára, henm bacikra is jó, utána viszont célszerû valamilyen tejsavas hüvelykapszulát használni, hogy minél hamarabb helyre álljon a normál flóra, mert a kúpok a jó baktériumokat is kinyírják és Gynophillust használtam 5 napig utána, semmi panaszom nem volt a terhesség alatt azóta. 38 hetes kismama
Szia, nekem gyakorlatilag a terhességem elsõ napjától majdnem a 13.hétig volt gombám, kezelték gyógyszertári kúppal, canestennel is, (doki javasolta), semmi baja nem lett a babának, makkegészséges!
Nekem volt terhesség alatt többször is fertõzésem. Sosem canestent kaptam a dokimtól, hanem olyan kúp receptet, amit gyógyszertárban készítettek. Esetleg hívd fel, kérdezd meg tõle, hogy ha esetleg terhes vagy, árthat-e.
Én a terhességet végig kínlódtam ezzel a problémával és nekem sem Canestent írt fel az orvos, hanem Candibene-t.
Szintén végig szenvedtem nekem viszon canestent mondott, nem lett bajunk! Ha rendesen kezelve van nem is lehet gond! Természtesen mindenképpen konzultálj az orvosoddal
A gomba nem árt, ha csak a terhesség miatt megváltozott immunállapot miatt jelentkezett és nem évekig volt gomvás nem kikezelt fertõzésed. Viszont, honnan tudod, hogy gomba? Ezt csak a laborvizsgálatok tudják alátámasztani. MIndenképpen érdemes elmenned orvoshoz, megkérned rá, hogy vegyen kenetet és küldje el laborba, azért mondom, mert nem mindegyik orvos vesz kenetet, hanem magától kiír rá gyógyszert laborvizsgálat nélkül. Nincs az az ember, aki ránézésre meg tudná mondani. Szóval, ha nem gomba, hanem bakteriális fertõzés, akkor lehet gond, de ebben az esetben is meg kell nézetni, pontosan milyen baktériumról van szó, mert nem mindegyik széles spektrumú antibiotikum hatásos minden baci ellen, és nem mindegyik gyógyszert lehet szedni terhesség alatt. Érdemes egy jó orvoshoz elmenni, alapos kivizsgálásra. A Canestenrõl annyit írnék, hogy elméletileg lehet terhesség alatt használni, de a Clotrimazol akkor sem ajánlatos így az elején, én ezt tudom róla, persze, érdemes orvossal konzultálni. Ráadásul, ha nem gombád van, akkor feleslegesen bombázod a szervezeted gyógyszerrel.

Volt aki 3kg-nál többet fogyott a terhesség első hónapjaiban?

Legjobb válasz: én 7 hónapig napi 5-6 alkalommal hánytam, 12 kilót fogytam ezalatt, bár volt mibõl. A doki ennek ellenére azt mondta, hogy még 1 kg és kórház. Megúsztam, a babának sem lett semmi baja, de 8 kilóval könnyebben mentem szülni, mint amivel teherbe estem.

én 7 hónapig napi 5-6 alkalommal hánytam, 12 kilót fogytam ezalatt, bár volt mibõl. A doki ennek ellenére azt mondta, hogy még 1 kg és kórház. Megúsztam, a babának sem lett semmi baja, de 8 kilóval könnyebben mentem szülni, mint amivel teherbe estem.
Szia! Éna 16. hétig voltam rosszul (csak 3* hánytam)6 kilót fogytam! Terhesség elõtt fogyóztam, és mindenki dicsérgetett milyen ügyesen haladok!22. hétig senki nem mondta meg hogy terhes vagyok!Akkorkezdtem hízni!Pedig második baba, az elsõvel 21 kilót híztam és 12 hetesen letagadhatatlan volt a terhesség! Mondjuk ketteske elég durva komplikációkat okozott a 19. héttõl a 33. hétig! 2 éves kislány és 34 hetes pocakcsajszi anyuja
Szia! 9 kilót fogytam a 13. hétig. Nem hánytam, de nem volt étvágyam. Du. kettõ után úgy erõltettem magamba valami kaját. 75 kilóval kezdtem, most 69 vagyok, tehát a 13 hét óta 3 kilót híztam. 24 hkm
20. hétig hánytam, fogytam 6 kg-t. Utána mintha elvágták volna, egyik napról a másikra megszûnt a hányinger. Végül 12 kg jött fel.
Utolsó, vékony voltam, ebbõl fogytam még. Butaság, ez nem jó vagy nem jó, kinek hogyan hat az anyagcseréjére a hormonális változás... Teljesen megszokott a fogyás a 12. hétig. 4. voltam
hányás nélkül fogyni nem túl jó szerintem, kivéve, ha túlsúlyos vagy. mert a zsírból könnyen lemegy :) én azért vagyok még mindig 6 kilóval kevesebb, mint terhességem elõtt, mert cukros lettem, és diétáznom kellett.
4 kg-ot, nem hánytam, de semmit nem bírtam megenni. De körülöttem az elején mindenki fogyott legalább ennyit, ill. aki hányt, még sokkal többet is (édesanyám anno 11 kilót, kórházban is volt vészes hányással)... Mondjuk még mindig "csak" 4 kg-ot híztam (azaz a kezdõsúlynál vagyok), most kezdem a 34. hetet.
Én pont 3kg-ot fogytam, pedig ettem rendesen mindent amit megkívántam, és még csak nem is hánytam.
A kérdező hozzászólása: Én hányás nélkül fogytam.
Szia én a 16. héten tartok, eddig 4 kilót fogytam, nem hánytam, csak égett a gyomrom meg minden bajom volt és nem nagyon ettem. 90-rõl vagyok most 86 kg. már ritkábban van hányingerem, viszont az étvágyam még mindig nem jött meg, lehet nem is fog. azt olvastam aki ilyen "nagy" súllyal kezd, az nem hízik már annyit, mondjuk szerintem embere válogatja.

Van koztetek olyan aki menstrualt terhesseg elso honapjaiban?

Azert kerdezem,mert babat szeretnenk a parommal, de 2 hete megjott. Ma reggel hanytam, faj a fejem estenkent pedig a fogam is.

Legjobb válasz: En mind a két lanyommal menstrualtam! Az elsõvel 2x (9hetes voltam mikor teszteltem, csak furán éreztem magam) masodikkal 1x (6hetes voltam mmikor teszteltem)

En mind a két lanyommal menstrualtam! Az elsõvel 2x (9hetes voltam mikor teszteltem, csak furán éreztem magam) masodikkal 1x (6hetes voltam mmikor teszteltem)
A kérdező hozzászólása: Es arra esetleg emlekszel, hogy miutan megjott, a kovetkezo peteeresnel mikor kellett volna lenni ugyan olyan volt e a folyas stb?
A menstruáció kevesebb volt es rövidebb ideig tartott ebbõl is gondoltam, hogy baba van! Nem vagyok 100% ig biztos benne de úgy rémlik több filyasom volt és sûrûbb!A fogfájás nem jelent terhességet viszont fejfájást okozhat a fogad! Ha 2hete megjott akkor most lesz esedékes a legjobb idõ pont a szerelmes együtt létre! Nálunk mind a két baba menstruáció után 14dik nap jött össze! :-) Sok szerencsét hogy mielõbb babás legyél!
En majdnem 2 honapos voltam es megjott. Annyi volt a kulombseg, hogy nem volt elenkpiros, mint maskor. Kicsit olyan barnas volt meg nem volt olyan sok, es kevesebb ideig volt. Eloszor azt hittem elkaptam valami fertozest, de megsem.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat. A reggeli hanyas miatt kezdtem el gyanakodni, mert ha mensi ellenere baba lenne most lennek 7. hetben
Nekem az elsõ jött meg. És sokkal erõsebben és tovább véreztem, mint máskor. 2 napig barnáztam, aztán 7 nap helyett 9 napig intenzíven megjött. A következõ menzeszem már kimaradt.
A kérdező hozzászólása: Hú, akkor meg remenykedhetek, hogy a baba miatt vagyok rosszul. A szagoktol is rosszul vagyok. Viszont tiszta peteereses tuneteim vannak :(

Menstruált valaki a terhesség első hónapjában?

Legjobb válasz: Szia! Én mire mentem a 6 hetes kontrollra már túl voltam az elsõ vérzésen...

Szia! Én mire mentem a 6 hetes kontrollra már túl voltam az elsõ vérzésen...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ.Nekem egy hét késéssel jött meg a nem várt után, most egy hete múlt el a mensim, de sokat szédülök, fáj a derekam, hangulatváltozásaim vannak, de persze ez nem biztos hogy terhességet jelent, pedig szeretnénk babát.Nekem nagyon pontos szokott lenni a ciklusom, furi volt hogy most késett egy hetet.Csináljak tesztet?A mensi elmaradásakor csináltam de negatív lett.
Csinálj még egy tesztet szerintem.Én is megbetegedtem aztán utólag kiderült, hogy már akkor terhes voltam!

Lehetseges, hogy mar a terhesseg elso honapjaban elkezdnek felszaladni a kilok?

Legjobb válasz: Én a 12. hétig híztam 8 kg-t, aztán ez a hízás lelassult. Mondjuk én extra vékonyan estem teherbe, de pont az államvizsga estéjén készült a fiam, és elõtte hetekig nem bírtam enni, így nagyon lesoványodtam.

Én a 12. hétig híztam 8 kg-t, aztán ez a hízás lelassult. Mondjuk én extra vékonyan estem teherbe, de pont az államvizsga estéjén készült a fiam, és elõtte hetekig nem bírtam enni, így nagyon lesoványodtam.
A kérdező hozzászólása: Olvasgatom itt a tobbi kerdest kozben... sokan puffadast tapasztaltak a nemvart idejen... lehet hogy ez is az... Olyan, mintha lenyeltem volna egy nagy lufit es kozben szurkal...
Puffadást nem úszod meg :) Mérlegen nézd meg, hogy híztál-e. Egyébként én a 24. hétig felszedtem 6 kg-ot, akkor kiderült, hogy cukros vagyok. Diétát tartok azóta. Most már egy héten belül szülni fogok (remélem), kereken 10 kg-nál tartok, gondolom pár napon belül ez nem fog jelentõsen változni.
11.hetes vagyok, 1 kg-ot híztam. 50kgról indultam.
A kérdező hozzászólása: Sajnos per pillanat nincsen merlegunk...csak ugy erzem, mintha ketszer akkora lennek.. Lehet, hogy csak a nemvart miatt mar bekepzelem es sima menzis tunet...
Szóval még csak most van a nemvárt ideje? Akkor ha hiznál is, biztos még nem a terhességtõl. Sima puffadás. Terhesség elsõ heteiben is csak puffadás van, igazi terhespocak még nincs is.
Igen.
A többiben is... fõleg az elején és a végén.

Volt akinek a terhesség első hónapjaiban is menstruált?

1 éve nem sikerül teherbe esnem. A barátnőm minden hónapban azzal vigasztal, amikor "megjön", hogy neki 3x is megjött, közben pedig már terhes volt. Van ilyen?

Legjobb válasz: Egyik ismerõsöm 10 hetesen jött rá hogy terhes, mert megjött neki még 1x, csak valami fura volt, és elment a dokihoz, aki mutatta a kis lurkót az ultrahangon :D aki már nem is volt olyan picike :D De ez nagyon ritka!

Egyik ismerõsöm 10 hetesen jött rá hogy terhes, mert megjött neki még 1x, csak valami fura volt, és elment a dokihoz, aki mutatta a kis lurkót az ultrahangon :D aki már nem is volt olyan picike :D De ez nagyon ritka!
En 5 hetesen menstrualtam, ugy h poz tesztet csinaltam elotte. Remulten mentem az orvoshoz, aki megnyugtatott. Mara mar 3 eved s a gyerek. :-)
A kérdező hozzászólása: Hátha én is beleesnék ilyen helyzetbe... nagyon magam alatt vagyok. Elvileg 10 nappal ezelõtt teherbe eshettem volna, akkor volt peteérés, amit a doki ultrahanggal is megerõsített. És ma megint megjött... :(
A kérdező hozzászólása: Én még nem csinálok tesztet. Ki az a hülye, akinek megjön és szalad tesztet venni?? :( Reménytelen...
Én 8 hetesen tudtam meg, hogy terhes vagyok. Egyszer volt normál mennyiségû vérzésem, rá pár hétre megint, csak akkor már kevesebb. Ezért vettem tesztet.
Amúgy nem jó jel, ha valaki vérzik a terhesség elején. Hormonhiányra utalhat, és ha ezt nem kezelik, vetélés lehet a vége, többségében, fõleg erõs vérzés mellett.
Azert, PE-töl szämitva 10 napra megjött, az nem tul jo.Nem mondtad el az orvosodnak? Nem mondom, hogy TUL rövid a luteälis fäzisod de nagyon a hatäron täncol.Persze biztos vannak kivetelek is.:-)
1. vagyok! Én 7 napos luteális fázissal estem teherbe!!! Szóval ez nem minden esetben mérvadó, bár ahogy teherbe estem ki is derült, hogy pajzsmirigy gyulladásom van, ezért rögtön gyógyszert kellett szednem, lehet amiatt maradt meg a kicsi drágám... Bár én nem véreztem terhesen, de a lány akit írtam, neki is pajzsmirigy gondjai vannak, lehet, hogy emiatt volta vérzés... ki tudja... 37 hkm

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!