Találatok a következő kifejezésre: Terhességem elején és most (18 db)

Most leszek szombaton 11 hetes terhes. Van- valaki igy mind én? Már nem fájnak, vagy is nem annyira érzékenyek a melleim, mind a terhesség elején, és nincs se hasszúrka, se fájdalom semmi. Jó igy? Vagy szúrkálást kellene érzenem?

Eleinte hányigerem volt minden nap,most már pár napja csak akkor van ha nem eszek reggel.

Legjobb válasz: Semmi gond,ne izgulj,nekem is elmúlt idõvel a mell feszülés és a szúrkálás. Boldog babavárást! 36 hetes kismama

Semmi gond, ne izgulj, nekem is elmúlt idõvel a mell feszülés és a szúrkálás. Boldog babavárást! 36 hetes kismama
Ne aggódj, akkor lenne baj, ha véreznél vagy görcsölnél. Az csak jó, ha minél elõbb túlvagy a hányingeres szakaszon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Nagyon aranyosak vagytok!Gratulálok pocak lakóhoz, és könnyû szülést kivánok nektek.
Ugyan ezt a kerdest feltettem anno En is, mert olvastam itt, ha a tunetek megszunnek akkor vmi baj is lehet.DE NEM, nekem is elmult minden ami addig volt ugy kb 10 hetesen /iszonyu mellfajas, a mindjart megjon erzes/ es semmi baj sincsen azota sem. Kerdeztem az orvost, h nem baj e, es O mondta, h csak oruljek neki, h az addig kellemetlen tunetek elmultak, es hidd el, lesz amikor megint fogod erezni, jh feazul a melled, vagy fajdogal a pocakod kicsit. Hidd el minden rendben van, es nem torvenyszeru, h a 9 honap alatt vegig szenvedjunk. Nagyon boldog babavarast kivanok neked. 17 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a nyugtató szavakat!Én is itt olvastam, hogy ha meg szünek a tüntek akkor baj van:(De hát akkor még sem:) Holnap délután megyek orvoshoz ultrahang stb.Akkor már többet tudok.Amúgy is nagyon jól viselem, hogy meg babásodtam, mindenki mondta nagyon szerencsés vagyok, hogy nem hányok stb.Köszönöm még egyszer, és kivánom neked, és pócaklakó babádnak a legjobbakat!!!!
Szia! Nekem nem volt tünetem semmi, csak mellfeszülés (kicsit), és ugye a terebélyesedés. Viszon most kezd szurkálni a hasam, és fájni a csípõm. pedig 16 hetes vagyok. Nyugodj meg semmi baj, ahogy a többiek irták, akkor lenne baj, ha erõsen görcsölnél, és véreznél.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ, boldog pócaklakó várást!Nagyon sokat segitetettek!

Hogy számoljam? A terhesség elején lement 5kg, most vagyok 17hetes és visszajött az az 5kg. Most akkor 0kg-nál állok vagy 5kg plusznál? Ha kérdik nem tudok mit mondani csak magyarázkodok.

Legjobb válasz: Én az elején fogytam 1 kg-ot,csak a 20 héttõl híztam.Én ettõl számoltam és így a szülére 12 kg +al mentem.

Én az elején fogytam 1 kg-ot, csak a 20 héttõl híztam.Én ettõl számoltam és így a szülére 12 kg +al mentem.
Híztál 5 kg-ot, de mégsem. :) Én 2 kg-ot fogytam, de ezt a 2 kg-ot a védõnõm sose számolja a hízásomhoz, mindig azt nézi, hogy mi volt a versenysúlyom a terhesség elõtt.
Szia! Szerintem most 0-n vagy. Én is az elején fogytam kb. 3 kg-ot, még híztam, igaz még csak 10 hetes vagyok, de úgy fogom számolni, hogy a terhesség legelejétõl hogy alakult a súly. Ha kérdik, legfeljebb mondd azt, hogy indultál x kg-ról és most vagy y kg.
Az elõzõ vagyok. Bocsi, elírtam: még nem híztam eddig.
Terhesség elõtt mennyi voltál? Tanácsadáson mérik, most mennyi vagy s látod a különbséget? Nem hánytál eleinte? Mert én 4 hónapig igen, s inkább fogytam.Most 35 hetesen 7kg-t híztam.De odafigyelek, hogy ne zabáljak, napi 5x elosztva eszem.

A terhesség elején fogytam 10 kgot, most a terhesség 34ik heténél tartok, és még mindig nem hiztam vissza azt a 10 kig-ot. baj?

a gyerek nem pici az uh szerint. s?t nagyobb! a hasamon meg nem látszik hogy terhes lennék, ha egy vastagabb kabit, és egy vastagabb pulcsit veszek fel.

Legjobb válasz: Szia! Dehogy baj! Ha a kicsivel minden rendben van akkor nem kell aggódnod! Ezek szerint te azon szerencsések közé tartozol, akiknek majd nem kell szülés után a plussz kilókkal küzdened! Én 15 hetes vagyok és van már rajtam +4 kg sajna:(! Egyébként azt mondják, hogy a terhesség utolsó heteiben elég sokat fel lehet szedni, úgyhogy még az is lehet, hogy visszajön az eredeti súlyod! Viszont egyél rendesen, szedjél vitaminokat, nehogy a baba mindent tápanyagot elvegyen tõled és késõbb gondod legyen ebbõl! Kellemes babavárást!:)

Szia! Dehogy baj! Ha a kicsivel minden rendben van akkor nem kell aggódnod! Ezek szerint te azon szerencsések közé tartozol, akiknek majd nem kell szülés után a plussz kilókkal küzdened! Én 15 hetes vagyok és van már rajtam +4 kg sajna:(! Egyébként azt mondják, hogy a terhesség utolsó heteiben elég sokat fel lehet szedni, úgyhogy még az is lehet, hogy visszajön az eredeti súlyod! Viszont egyél rendesen, szedjél vitaminokat, nehogy a baba mindent tápanyagot elvegyen tõled és késõbb gondod legyen ebbõl! Kellemes babavárást!:)
Én végighánytam az elsõ 4 hónapot, és elég sok kiló leszaladt rólam. A terhesség végére összesen 8 kg plusz volt rajtam, a doki kimondottan elégedett volt az eredménnyel. Ha a mért adatok alapján minden rendben van a babánál, akkor csak örülj nyugodtan hogy nincs súlyfelesleged. Elsõ terhességnél nem mindenkinél látszik erõteljesen a pocak, pláne ha a testalkati genetikád is szerencsés. Az pedig igaz, hogy az utolsó hónapban kiugróan megnõ a súly!
Nem baj. Egyél kiegyensúlyozottan és majd ha szoptatni akarsz, figyelj a rendszeres és vitamindús étkezésre, mert a baba elveszi, ami neki kell, de neked is egészségesen kell bírnod a strapát! Jó babavárást!


32 hetes kismama vagyok! A terhességem elején streptococcus baktériumot találtak a vizeletemben, akkor 10 napig kellett antibiotikumot szednem! Most enterococcust találtak és megint 1 hét antibiotikum! Okozhat ez valamit a kisbabámnál?

Legjobb válasz: Szia! Nem az antibiotikumok nem ártanak a magzatnak. Viszont neked el kéne gondolkodnod vajon mi okozza a gyakori vizelet fertõzéseket. A nõknek eleve rövidebb a húgycsövük, ami ráadásul a terhesség alatt tágul is és a vizelet is pang, tehát ez az egyik ok. De próbálj természetes gyógymódokat (megelõzést) találni a problémára. Akár ülõfürdõ valami gyógynövénnyel, homeopátia, mosakodószer váltás, fehérnemûk lecserélése tiszta pamutra, folyadék fogyasztás növelése, és ha pisilned kell egybõl menj vécére!

Szia! Nem az antibiotikumok nem ártanak a magzatnak. Viszont neked el kéne gondolkodnod vajon mi okozza a gyakori vizelet fertõzéseket. A nõknek eleve rövidebb a húgycsövük, ami ráadásul a terhesség alatt tágul is és a vizelet is pang, tehát ez az egyik ok. De próbálj természetes gyógymódokat (megelõzést) találni a problémára. Akár ülõfürdõ valami gyógynövénnyel, homeopátia, mosakodószer váltás, fehérnemûk lecserélése tiszta pamutra, folyadék fogyasztás növelése, és ha pisilned kell egybõl menj vécére!

Miért van az, hogy a terhességem elején nem volt abszolút hányingerem meg émelygés sem és most a második trimeszerben mindig van, egyre gyakrabban?

most már autóban is hányingerem van pl. mit lehet tenni ilyenkor?

Legjobb válasz: Szia! Hát ezzel én is igy vagyok. Az elsõ 12 hétben semmi terhességi tünetem aztán a 12 hét után mindennap hányok és rosszul vagyok.

Szia! Hát ezzel én is igy vagyok. Az elsõ 12 hétben semmi terhességi tünetem aztán a 12 hét után mindennap hányok és rosszul vagyok.
Valószinüleg most ért olyan magas szintre a HCG a szervezetedben hogy rosszul viseled.Ez is változni fog aztán már nem lesz semmi gond!Kitartás!
Szia! Nekem a gyógyszerektõl kezdõdött a hányás, mert iritálta a gyomrom.Szerintem próbáld megfigyelni mikor mit eszel és hátha rájössz mitõl van.Kitartás. 28 hetes kismama

Terhességem elején nem csinált az orvosom rákszűrést, mert nem telt le az 1 év. Most 29 hetes vagyok, és ha jól emlékszem most lenne aktuális. Megcsinálják még ilyenkor szerintetek?

Következ? orvos látogatásom a 32.héten lesz. Vagy ez ilyenkor hogy szokott lenni?mikor van a következ? cytológia?

Legjobb válasz: Szia!!Nekem is hasonlóképpen volt,kb.25 hetes koromban telt le az egy év,nem csinálta meg a doki,azt mondta,hogy vagy a 12.héten,vagy majd csak szülés után.Így nekem amikor mentem a szülés utáni 6 hetes kontrollra,akkor vette le.:-)További boldog babavárást,és könnyû szülést kívánok!!Üdv- 2 kislány anyukája

Szia!!Nekem is hasonlóképpen volt, kb.25 hetes koromban telt le az egy év, nem csinálta meg a doki, azt mondta, hogy vagy a 12.héten, vagy majd csak szülés után.Így nekem amikor mentem a szülés utáni 6 hetes kontrollra, akkor vette le.:-)További boldog babavárást, és könnyû szülést kívánok!!Üdv- 2 kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Akkor jól sejtettem, hogy majd a 6 hetesen. Nekem is kislányom lesz :D
Nekem a terhesség, illetve a szülés után, a 6 hetes vizsgálaton is mondta, hogy majd... Várjunk pár hónapot, mert szülés után csalóka eredmények jönnek ki.

Normális, ha a terhesség elején meg voltam győződve arról, hogy szó sem lehet apás szülésről, most meg már inkább az ellenkezőjére hajlok? 25. hétben vagyunk és egyre többet foglalkoztat a dolog.

Csak akkor lehet bent a papa, ha vmilyen tanfolyamot elvégzett vagy nem muszály hozzá??

Legjobb válasz: Szia! Nem kell hozzá semmilyen tanfolyam. Szerintem egyre több kórházban divat az apás szülés. Azért ahol szülni fogsz kérdezz rá hogy a párod is bent lehet-e. Mostanában már nagymamás szülés és barátnõs szülésrõl is hallottam.

Szia! Nem kell hozzá semmilyen tanfolyam. Szerintem egyre több kórházban divat az apás szülés. Azért ahol szülni fogsz kérdezz rá hogy a párod is bent lehet-e. Mostanában már nagymamás szülés és barátnõs szülésrõl is hallottam.
Normális, én is hasonlóképpen voltam. Nagyon jó volt, hogy velem volt a párom, így utólag el sem tudom képzelni, milyen lett volna egyedül végigcsinálni az egészet. Amúgy nem kell semmit hozzá elvégezni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat!! Szegeden fogok szülin, remélem, bent lehet Õ is!!

14 hetes terhességem elején minden reggel észrevettem, hogy van előtejem (a pólóm pecsétes volt). Most 28 hetes vagyok és 2 hete semmi. Ez gond lehet?

Legjobb válasz: Szia! Én úgy tudom, hogy nem gond. Nekem pl. még egyszer sem volt elõtejem és 29 hetes kismama vagyok.

Szia! Én úgy tudom, hogy nem gond. Nekem pl. még egyszer sem volt elõtejem és 29 hetes kismama vagyok.
Nekem egyátalán nem volt elõtejem és boldogan szoptatom a két és fél hónapos kisfiamat.

Szerintetek sokat hízok még? A terhességem elején 71 kg voltam, most vagyok 23 hetes és 78kg.

Legjobb válasz: Ha ilyen ütem marad, akkor még 15 kilót saccolok

Ha ilyen ütem marad, akkor még 15 kilót saccolok
Alkati kerdes. En a 23. hetig nem is hiztam. Max az a 2 kilo jott vissza, ami az elejen lement. A java meg most jon. De ezt gondolom te is tudod. Ha konkretat szeretnel, szerintem egy +10 meg benne van.
Még 10-15kg, attól függõen mennyire vizesedsz a végére. Ne aggódj ennyi normális.
Én 25. héten vagyok, -2 kilóban kezdeti súlyomhoz képest. Baba korának megfelelõen fejlett. Diéta miatt, még nem kezdtem el hízni. :) Diabeteses diéta. Még kb ugyanennyi hízás várható nálad, illetve 1-2 kilóval több.
24.hetet töltöm szombaton és én is ennyit hiztam eddig mint Te:) Ha terhelem a lábamat estére vizes nagyon:S Jönnek még a kilók sztem...most már csak hizni fog a baba, szoval még egy ugyanennyi jönni fog, már felkészültem:)
Akkor te még jó is vagy kedves kérdezõ!! Én 78 kilóval kezdtem a terhességet, most 83 kg vagyok és még csak 17+1 hetes vagyok.Nem tudom mennyit fogok még felszedni, de már így is töltött csirkének érzem magam, akit már vihetnének is a vágóhídra.Komolyan egy sertés megirigyelhetne, már vágó súlyban vagyok :/ És én még csak nem is vizesedek, legalább is még nem vettem észre.
A kezeletlen pm árthat neki, nekem is nagyon vigyáznom kellett rá
Miért nem szeded? Nagyon is árthat a babának mind a kettõ! Akár fejlõdési rendellenességei is lehetnek, hiszen most fejlõdik a tüdõ meg ilyen LÉT fontosságú szervek!!!
A pajzsmirigy gyógyszerrel nem szabad viccelni!!!! Retardációt, fejlõdési rendellenességet is okozhat. Nem is értem miért hagytad abba?????? Nem mondták, hogy terhesen még emelni is kell az adagot? És folyamatosan szedni?
Miért hagytad abba??? Nagyon veszélyes játék....


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!