Találatok a következő kifejezésre: Terhességem elején és (127 db)

Ikres kismamák! Kinek volt vérzése vagy barnázása a terhesség elején? és mi lett belőle?

3 napja barnázok, az els? nap er?sebb vérzés volt, mintha kezdene sz?nni. a doki azt mondta nem tud mit tenni, menjek vissza uh-ra egy hét múlva

Legjobb válasz: Lombikos ikerterhes voltam,már a ciklus 24 napján tudtam,hogy megtörtént a beágyazódás és ekkortól már véreztem,ez így ment a terhesség 10.hetéig.Amikor a 4. hetet és a 8. hetet betöltöttem erõsebben véreztem pár napig,közben pedig alig. Végül sajnos a 21. héten kinyílt a méhszájam,de az nem volt összefüggésben az elõzõ vérezgetéssel,hanem nagyon rosszak a szöveteim. Drukkolok Nektek,bízz a kicsikéidben,pihenj sokat!

Lombikos ikerterhes voltam, már a ciklus 24 napján tudtam, hogy megtörtént a beágyazódás és ekkortól már véreztem, ez így ment a terhesség 10.hetéig.Amikor a 4. hetet és a 8. hetet betöltöttem erõsebben véreztem pár napig, közben pedig alig. Végül sajnos a 21. héten kinyílt a méhszájam, de az nem volt összefüggésben az elõzõ vérezgetéssel, hanem nagyon rosszak a szöveteim. Drukkolok Nektek, bízz a kicsikéidben, pihenj sokat!
csak voltál? kedves elsõ elment a baba(ák) ?
A 6. héten barnáztam, a 9. héten elhalt az egyik baba, a másikkal semmi gond. 20 km

Fogyás (indokolatlanul) a terhesség elején és vetélés, lehet összefüggés? Más is járt így?

Az első 10 hétben 6 kilót fogytam. Nem diétáztam és nem hánytam, minden úgy csináltam, mint korábban, mégis folyamatosan fogytam. Nem maradt meg a baba. A doki szerint "nem jól jött ki a lépés", és ami miatt fogytam, az hatással lehetett a terhességre is. De ez nem lehet, mert amikor megvolt a műtét, a fogyás egyik napról a másikra megállt, és nagyon kell küzdeni, hogy ne hízzak vissza (amúgy normális a súlyom, +6 kilóval is az volt), már 1 kg vissza is jött. A terhesség előtt sem fogytam semmit, egészen biztos vagyok benne, hogy a terhesség okozta. Olvastam itt, hogy normális a fogyás a terhesség elején, és hogy sokan fogynak, a dokim ezt egyértelműen cáfolta, csak akkor "normális", ha valaki állandóan hány és emiatt nem tud enni... Az összes laboreredményem jó volt. Vajon mi történhetett? És lehet-e összefüggés a fogyás és a vetélés között?

Legjobb válasz: Én azt mondom, szerintem furcsa a véletlen egybeesés. Nem hallottam még ilyet, én azt mondom valami köze volt a kettõnek egymáshoz. hormon vizsgálatot is csináltak, mert ha nem szervi probléma akkor hormon okozza a fogyást, már pedig terhesség során elégé össze kuszálódnak a hormonok.

Én azt mondom, szerintem furcsa a véletlen egybeesés. Nem hallottam még ilyet, én azt mondom valami köze volt a kettõnek egymáshoz. hormon vizsgálatot is csináltak, mert ha nem szervi probléma akkor hormon okozza a fogyást, már pedig terhesség során elégé össze kuszálódnak a hormonok.
Érdekes, most hogy írod... Én 3 kilót fogytam mert nem kívántam semmilyen ételt Ha mégis ettem, 2 falat után jollakottság érzésem volt Én 9. Hétben missed ab..

Kulfoldon levo kismamak, nalatok is csak egy vervetel volt a terhesseg elejen es utana semmi tobb?

meg cukorterheleses vizsgalat sem lesz. kicsit meglepodtem, de itt igy megy.

Legjobb válasz: A külföldöt pontosíthatnád. Elég nagy a különbség a német és az amerikai rendszer között

A külföldöt pontosíthatnád. Elég nagy a különbség a német és az amerikai rendszer között
Igen, mit jelent nalad a kulfold? Itt nalunk (kulfold) tobbszor is van vervetel, sot minden honapban, ha mondjuk vigyaznod kell a cukrodra.
En is igy emlekszem. Pedig privat orvoshoz jartam. Az is meglepett, hogy mindjart 10 hetes voltam, amikor kiderült: csak erre adott idöpontot, mondvan, minek, a tejcukor es tejfeherje allergiam miatt nem kell korabban. (Addig azt sem tudtam, mivel potoljam, mivel a szoja is problemat okozott.) Es azutan csak 2 havonta kaptam idöpontot, tehat össz max 4-5-ször voltam, utolso honapban pedig csak a korhazba kaptam idöpontot ultrahangra, amit mas asszisztensek vegeztek, igy orvost nem is lattam. Itt a vedönöi halozat sincs, mint Magyaro-on, a vedönö nevet csak szüles utan a papiron lattam, fogalmam sincs, ki ö. Magyaro-on meg ha jol tudom, kapcsolat a vedönövel a terhesseg alatt vegig, utana 1 evig, plusz hetente orvoshoz megy, aki maganban megy. Ehhez kepest meglepö, mert nem igy ismert a mediabol a "Nyugat", de igazabol nincs olyan nagy jelentösege, ha ugyis minden rendben. Ha meg nem, gondolom, lehet menni orvoshoz itt is.
Amerika és Kína között is sok a különbség. 13. hétben vagyok és még egyszer sem vettek vért, pedig tegnap voltunk ultrahangos vizsgálaton (amit kb én könyörögtem ki, és kb én magyaráztam el a dokinak, hogy mit nézzen). A wasserman-szûrésrõl fogalmuk sincs, a genetikai vizsgálat egy nagy kérdõjel nekik, a vércsoportot meg hát tudnom kéne szerintük. Szerintem még cukorterheléses vizsgálat sincs, bár ezt még nem kérdeztem. Csak tudnám, hogy mire van akkor nõgyógyászati kórházuk.... Azért majd egy-két kötelezõt (ami Mo.n köztelezõ) ki fogok harcolni, úgy mint a tegnapit is, de lehet, hogy csak rázni fogják a fejüket, hogy áá, nem kell az... Buták. Na mindegy! Alig várom, hogy otthon legyek és "civilizált" orvosok lássanak el, ne ilyen sarlatánok (közölték hogy nem ehetek fagyit és nem ihatok hideg italokat, mert ártok vele a babának... kb kiröhögtem õket).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat.finnországban élek.orvost csak 8 hetesen láttam amikor megállapította a terhességet (pedig már 6 hetesen pozit teszteltem, csak itt nem néznek meg elõbb) aztán 9. Hétben volt vérvétel.az ultrahangot sem orvos csinálja hanem szülésznõ mondjuk panaszom nem lehet mert ingyenes és csinált 2d és 3d-t is és kaptunk egy csomó képet. Védõnõhöz havonta egyszer kell menni, az utolsó hónapban pedig hetente.és asszem az utolsó ultrahangot már orvos készíti és akkor meg is vizsgál. Csak furcsállottam hogy nincs több vérvétel sem más szûrés.

Anyukák! Hogy éltétek meg várandósságotokat? Mennyire voltatok rosszuk? Mennyire volt nehézkes az alvás a terhesség elején és vége felé?

Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: A 24-27. hét közötti gyomorégést kivéve semmi bajom nem volt :))) Én imádok hason aludni és miután ez már nem ment,hát nem volt jó..a vége felé meg még rosszabb volt mert mindig csak ugyan abba a pozícióba tudtam elaludni.Most a 8. hétbe járok a tesóval és eddig nagyon biztatónak tûnik a dolog mert a sok pisilést kivéve semmi egyéb hányinger stb dolog nincs ismét :)

A 24-27. hét közötti gyomorégést kivéve semmi bajom nem volt :) )) Én imádok hason aludni és miután ez már nem ment, hát nem volt jó..a vége felé meg még rosszabb volt mert mindig csak ugyan abba a pozícióba tudtam elaludni.Most a 8. hétbe járok a tesóval és eddig nagyon biztatónak tûnik a dolog mert a sok pisilést kivéve semmi egyéb hányinger stb dolog nincs ismét :)
Várandóság alatt 2x hánytam reggel, mert büdit éreztem xd. Minden hónapban mást kívántam enni vagy inni. Volt hogy csak rostosat ittam, joghurtos, szénsavas, alma, körte, eper, dinnye, hamburger-pizza korszakaim voltak. 49kg voltam mikor terhes lettem, és utolsó mérésnél 64.5kg voltam. 10.hónapra szültem, mikorra ki voltam irva aug.01. , 8órás volt a szülés. Elsõ gyerek és 22vagyok, a vajúdás hajnalban kezdõdött magzatvíz elfolyással. Egy gyönyörû szöszi kék (olyan mint apjáé, átmenetes, kicsit mozaik szemû)szemû fiunk született 3000g-mal és 51cm-mel :) )
Eddig nagyrészt olyan, mint az elsõ: egész napos hányinger. :S Elõbbinél néhányszor hánytam is a 8. héten, de most úgy tûnik, ezen már szerencsésen átlendültem. Csak a gombóc volt nagyon a torkomon... Más bajom régen nem volt, most viszont sokat keményedtem az elején és gyógyszert is kaptam, mert volt egy kis barnázás. Egyébként ugyanaz, hangulatingadozás, esti álmosság, fáradtság, lustaság. Már alig várom a 12. hetet...
A kérdező hozzászólása: *Mennyire voltatok rosszul? (Bocsánat, elgépeltem és csak most vettem észre)
Az eleje borzasztó volt! Minden és egész napos hányás - semmi sem segített, hidd el mindent kipróbáltam - aztán a második trimeszter...hááát majd meghaltam olyan fáradt voltam. Most vagyok 30+4 hetes fitt és üde vagyok, meg bírnám váltani a világot! Bár sajna megint visszajött a hányinger hányással fûszerezve...:(
Az alvással semmi gondom nem volt, de a hányinger/hányás, az borzasztó volt.Az elsõ terhességemet szinte végig hánytam, még a szülõágyon is.A 2.-nál "csak" az elsõ 12 hétben, ám a 3. trimeszterben olyan magas volt a savam, hogy attól voltam rosszul.Ettõl függetlenül imádtam terhesnek lenni, és most készülünk a 3. babára...
Én az elején rettentõ álmos voltam, szinte egész nap aludtam. Aztán a 12-14.héten jött a hányinger, émelygés, hányás :( Aztán elmúlt pikk-pakk és onnantól fordult a kocka. Mindennap tornáztam, rengeteg zöldséget-gyümölcsöt ettem. Zsákszámra ettem a lazacot. Ölni tudtam volna érte :) A végén párnával a lábam közt aludtam, mert csak úgy volt kényelmes. 49kgval kezdtem, 61kgval mentem szülni. 16órás volt a szülés, de megérte :)

Terhesség elején és végén sűrűbben kell menni wc-re. Az lehet hogy már a 20. héten nyomja a baba a hólygot?

Legjobb válasz: Bármikor megnyomhatja, ha nem is folyamatosan. Lehet csak belerúgott és attól kell pisilni.

Bármikor megnyomhatja, ha nem is folyamatosan. Lehet csak belerúgott és attól kell pisilni.
Persze, helyezkedhet úgy, hogy nyomja a hólyagodat. Késõbb majd máshova kuporodik és nem fogja nyomni úgy.
em csak kimondottan a baba, maga a méhnek is van súlya és az is nyomhatja. a méhnek és a magzatvíz placentának kb akkora a szúlya a szülésre mint maga a babának. csak maga a méh kb 1 kilót nyom majd.
A kérdező hozzászólása: Igazából coli baktériumom van, amire most is szedek antibiotikumot talán ez már kiírtja, idõközben húgyúti fertõzésem lett. nem mondták mitõl, de gyanítom a colitól, amitõl 2 hete sokszor kell mennem wc-re. Erre most augmentint szedek, de már a kúra végén vagyok de most is sokszor kell mennem wc-re. Nem csíp, vagy ég, csak érzem hogy mintha tele lenne a hólyagom, olyan nyomás van. Akkor lehet hogy már felgyógyultam a húgyúti fertõzésbõl csak a méhem nyomja. Majd 1 hét múlva megyek csak vizelet tenyésztésre.
Nekem elég érdekes mostanában. Az utóbbi napokban van h nagyon kell pisilni, elmegyek mosdóba, majd 2 perc múlva megint kell nagyon de ha nem megyek el van hogy elmúlik. Úgyhogy tuti a lurkó nyomogatja. :) 14 heteske

Volt aki minimálisan barnázott a terhesség elején és nem ment rögtön dokihoz, de minden rendben volt?

Legjobb válasz: Elõször nem mentem, de aztán mégis ( 1 hét után) és jó, hogy elmenetm, mert haematómám volt, ami szerencsére 2 hét pihenés uánfelszívodott. Inkább menj fölöslegesen, mint hogy ne menj és baj legyen.

Elõször nem mentem, de aztán mégis ( 1 hét után) és jó, hogy elmenetm, mert haematómám volt, ami szerencsére 2 hét pihenés uánfelszívodott. Inkább menj fölöslegesen, mint hogy ne menj és baj legyen.
Ez szerencse kérdése. Az a biztos, amit az UH-n lát a doki.
Én az elsõ 3 alkalommal rohantam, de a következõ alkalmakkor már nem. Az elsõnél még megijedtem, a másodiknál is, mert az erõsebb vérzés volt. A harmadiknál már annyira nem. A többit méhösszehúzódás okozta, orgazmus. Csak pár óráig tartott a barnázás. Hálistennek a 13. hét közepétõl megszûntek ezek a dolgok. De a fordítottját is tapasztaltam, mikor 10 hetes uh-on közölték, h nem él a babám, és 2 héttel le van maradva a fejlõdésben. És még egy csepp vérre utaló barna vagy rózsaszín pötty se volt soha a bugyimon. És nem is görcsöltem...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
Én most vagyok 9 hetes terhes.A 6.héten egy ici picit barnáztam.Másnap rohantam a dokihoz, aki látott petezsákot de még szívhangot nem.Még idegesebb lettem, mert volt már egy vetélésem(akkor semmit nem éreztem, és jele sem volt). Ezen a héten kedden voltam uh-on, ott mindent rendben talált a doki, de másnapra megint egy ici pici barnás nyák, és azóta 2-3x ismét volt.Dokihoz csak jövõ héten megyek, mert sok mindent nem tud csinálni, mivel a 18 hós fiam szopizik és így még hormonpótlást sem adhat.De remélem, hogy minden rendben lesz!

Aki vérezget a terhesség elején (és erre kap duphastont) az mindvégig megmarad veszélyeztetett terhesnek?

Legjobb válasz: Én vérezgettem, bár én utrogestant és rutascorbint szedtem, most 30. hetes vok, és igen mindenhol vesz.terhes vagyok!

Én vérezgettem, bár én utrogestant és rutascorbint szedtem, most 30. hetes vok, és igen mindenhol vesz.terhes vagyok!
Igen végig veszélyeztetett terhes leszel. Én is duphastont szedtem. Bár én elõzõ vetélés miatt. De jó a rosszban, hogy sokkal nagyobb figyelmet kapsz, mint akinél nincs kockázat, így hamarabb kiderül ha baj van.

Most leszek szombaton 11 hetes terhes. Van- valaki igy mind én? Már nem fájnak, vagy is nem annyira érzékenyek a melleim, mind a terhesség elején, és nincs se hasszúrka, se fájdalom semmi. Jó igy? Vagy szúrkálást kellene érzenem?

Eleinte hányigerem volt minden nap,most már pár napja csak akkor van ha nem eszek reggel.

Legjobb válasz: Semmi gond,ne izgulj,nekem is elmúlt idõvel a mell feszülés és a szúrkálás. Boldog babavárást! 36 hetes kismama

Semmi gond, ne izgulj, nekem is elmúlt idõvel a mell feszülés és a szúrkálás. Boldog babavárást! 36 hetes kismama
Ne aggódj, akkor lenne baj, ha véreznél vagy görcsölnél. Az csak jó, ha minél elõbb túlvagy a hányingeres szakaszon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Nagyon aranyosak vagytok!Gratulálok pocak lakóhoz, és könnyû szülést kivánok nektek.
Ugyan ezt a kerdest feltettem anno En is, mert olvastam itt, ha a tunetek megszunnek akkor vmi baj is lehet.DE NEM, nekem is elmult minden ami addig volt ugy kb 10 hetesen /iszonyu mellfajas, a mindjart megjon erzes/ es semmi baj sincsen azota sem. Kerdeztem az orvost, h nem baj e, es O mondta, h csak oruljek neki, h az addig kellemetlen tunetek elmultak, es hidd el, lesz amikor megint fogod erezni, jh feazul a melled, vagy fajdogal a pocakod kicsit. Hidd el minden rendben van, es nem torvenyszeru, h a 9 honap alatt vegig szenvedjunk. Nagyon boldog babavarast kivanok neked. 17 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a nyugtató szavakat!Én is itt olvastam, hogy ha meg szünek a tüntek akkor baj van:(De hát akkor még sem:) Holnap délután megyek orvoshoz ultrahang stb.Akkor már többet tudok.Amúgy is nagyon jól viselem, hogy meg babásodtam, mindenki mondta nagyon szerencsés vagyok, hogy nem hányok stb.Köszönöm még egyszer, és kivánom neked, és pócaklakó babádnak a legjobbakat!!!!
Szia! Nekem nem volt tünetem semmi, csak mellfeszülés (kicsit), és ugye a terebélyesedés. Viszon most kezd szurkálni a hasam, és fájni a csípõm. pedig 16 hetes vagyok. Nyugodj meg semmi baj, ahogy a többiek irták, akkor lenne baj, ha erõsen görcsölnél, és véreznél.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ, boldog pócaklakó várást!Nagyon sokat segitetettek!

Milyen furcsa ételeket kívántatok meg a terhesség elején, és alatta?

Legjobb válasz: Egyetlen fura volt, de az nagyon. Pörköltet banánnal :) :)

Egyetlen fura volt, de az nagyon. Pörköltet banánnal :) :)
Húú, lehet még csak most kéne sexelni hogy baba legyen!!! Ez még tuti nem a terhesség miatti kívánósság...
Gratulálok! Én is tegnap teszteltem egy + at..) Én leittam az uborkasali összes levét csipös almapaprikával még a + teszt elõtt ja meg vedelem a céklalét)) Lányomnák de tto ez volt!))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:) ))
Én nem kívántam semmi különöset, egyáltalán nem voltam kívánós. :) Kolléganõm epres palacsintát evett füstölt sajttal, kovi ubival :D Nagyon nagyon gratulálok Neked a babához!! :)
A kérdező hozzászólása: Ha valaki még nézni ezt a kérdést, a kovi ubi jele most itt mutatkozik a terhességi tesztemen:) )))))pozitív lett!!
Huhhh, akkor az enyém semmi a tietekehez képest :) )) szekelykaposzta hagymás krumplival csalamadeval és kiflivel:) aztán formettis sos süti fagyival:) ) 20+2hkm
Gumicukrot paradicsomlével :)
Zsíros kenyeret retekkel :D De halál komolyan. :D Az elsõ 1-2 hónapban mindig csak azt ettem volna.
A kérdező hozzászólása: Jaa nem gondoltam hogy a kovi ubi miatt jel hogy sikerült, csak gondoltam leírom:) Ovum már megvolt, tüszõrepi is:) Az elõzõ terhességemnél ovu után egy héttel már kívántam amúgy a savanyú paprikát, zsákszámra:) )))Sajnos nem maradt velünk. Ilyen a görbém:) http://www.ciklus.hu/images/diagramok/cc4b975be953054bd4547a..
Én mindenféle furcsaságot kívántam. Szerencsére többnyire valahogy egészséges cuccokat. Grillcsirkét eperrel, kovi ubit és banánt egyszerre, mindent ami csípõs. ami nem egszséges: sültkrumpli vanília fagyival :) Ha 20.ára nem várod, akkor még épp csak megvolt az együttlét, ebbõl még nem következtetnék várandóságra, inkább csak a tudatalattid... De azért drukkolok, csak azért írtam, hogy ne lovald bele magad...
A kérdező hozzászólása: Én most két napja zabálom a kovászos uborkát, egyfolytában mindenhez azt eszek, egész nap tudnám enni. Viszont még nem tudom sikerült-e, mert május 20-ra nem várom:) )
A kérdező hozzászólása: Gratulálok!!!!!!Csak van jelentõségük ezeknek a savanyúságoknak:) ))))

Ki meddig barnázott, ha barnázott a terhesség elején? És ez vajon mitől lehet, szedek utrogestant napi hármat.

Legjobb válasz: Én a 6. Héttõl a 11. Hétig barnáztam az elsõvel, nagyon idegtépõ volt az az öt hét, de a 14. Hétig feküdnöm kellett. A másodikkal a 7. Héten volt azt hiszem 4 napig, most 9 hetes vagyok a harmadikkal, szerencsére semmi:-). Amúgy az elsõ kettõnél én csak rutascorbint, elevitet , magne b6- ot kaptam. Nem tudom mitõl lehet, két kisfiam van, remélem most lány azért nem barnàzok.

Én a 6. Héttõl a 11. Hétig barnáztam az elsõvel, nagyon idegtépõ volt az az öt hét, de a 14. Hétig feküdnöm kellett. A másodikkal a 7. Héten volt azt hiszem 4 napig, most 9 hetes vagyok a harmadikkal, szerencsére semmi:-). Amúgy az elsõ kettõnél én csak rutascorbint, elevitet , magne b6- ot kaptam. Nem tudom mitõl lehet, két kisfiam van, remélem most lány azért nem barnàzok.
nekem hematomám volt, de nem folyamatosan véreztem. alkalmanként. elõször csak nagyon picit, ekkor kaptam utrogestant, aztán sok rózsaszínt, akkor mentünk a kórházba és feküdnöm kellett kb egy hónapig, de két napig véreztem összesen. ott a kórházban megmondták, hogy kijött egy része a hematomának, aztán a maradék meg felszívódott. 12. hétig szedtem a gyógyszert.
Ezt csak a dokid tudja megmondani, lehet, hogy nagyobb dózis kell, nekem a 3X2-tõl egy nap alatt elmúlt. Talán alacsony volt a progeszteron szintem. Inkább menj vissza, ennyit megér! Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, csütörtökön megyek majd a dokihoz.
Nekem a 9. héten volt barnázás, kb. 4 napig csak, nem is kaptam semmilyen gyógyszert rá, akkor fintorogtam is rendesen, mert aggódtam, aztán 11. héten még fogat is kellett húzatnom... Mindkét doki (ugye a fogorvos is) azt mondta, hogy ne emelgessek. Hát egy két éves gyerek mellett ne emeljek? Áhhh. De semmi baj nem lett, egészséges kisányom született (megint). Türelmet, kitartást és jó egészséget neked/nektek!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!