Találatok a következő kifejezésre: Terhességem alatt nő a cicim (3 db)

Terhességem alatt nem nő a cicim. Az első időszakban érzékenyek voltak meg kicsit megduzzadtak, de azóta is kicsik maradtak, pedig már félidős vagyok? Hogy lesz így elég tejem?

Legjobb válasz: Szia! A tejelválasztás teljesen független attól hogy mekkora a cicid,nyugodj meg nem lessz probléma a tejcsivel lényegesen szülés után lessz látható "növés" mikor megindul a tejelválasztás.Grat a babához:)38hetes kismama:)

Szia! A tejelválasztás teljesen független attól hogy mekkora a cicid, nyugodj meg nem lessz probléma a tejcsivel lényegesen szülés után lessz látható "növés" mikor megindul a tejelválasztás.Grat a babához:) 38hetes kismama:)
Szia! Én úgy tudom, hogy a tejtermelés nem függ össze egészen a mellmérettel. Tehát kicsi mellû nõk is tudnak szoptatni, és van, hogy nagy mellû nõk nem szoptatnak. Még mindig nõhet a melled, egészen a terhesség végéig. Persze ha egyáltalán nem lett nagyobb, elõfordulhat tejmirigy-elégtelenség is amikor valószínûleg nem lesz elég a tejed. Ez állítólag elég ritka. Szerintem kérdezd meg a dokidat vagy esetleg a egy szoptatással foglalkozó oldalon is meg lehetne kérdezni!! (www.lll.hu, http://www.szoptatasert.hu askdrsears.com (angol)). Most hirtelen ennyi oldalcím jut eszembe. Sok anyukatársam szinte egyáltalán nem tudott szoptatni.Vannak jó tápszerek (hipoallergén is), vagy pedig nézd meg a http://www.anyatejmisszio.hu oldalt.
A szoptatás akarat kérdése - tényleg nagyon akarni kell -nem a mellméreté. Biztos vagyok benne, hogy meg fogsz lepõdni, szülés után milyen teltek lesznek a melleid, és ha igény szerint sokszor mellre teszed a kicsit, biztosan sikeresen fog szopttni. Sok sikert!
Ne izgulj, lesz elég! Majd szülés után azért meg fognak kicsit nõni, de az is kb. egy hét, mire rendesen beindul a tejelválasztás. Ne aggódj ezen, menni fog. Minden egészséges nõ képes a szoptatásra, ne aggódj.
Vitába szállnék a két utolsó hozzászólóval, de csak azért mert rengeteg ellenpéda van. A családomban és a baráti körömben is volt több olyan anyuka, akik nagyon szerették volna szoptatni a kicsit de nem ment, vagy nem volt elég tej, vagy elfolyt, mirigyproblémák miatt. A méret tényleg nem határozza meg a tej mennyiségét, attól még bõségesen is lehet, de ha vmi miatt mégsem menne a szoptatás, tényleg rengeteg jó tápszer van, manapság már nem okoz felfújódást, elhízást a babáknál (mint a '60-as években). Nekem orvosi okok miatt az 5. hónapban le kellett állnom a szoptatással, a lányom mégis egészséges, jól fejlett gyermek volt mindig. A bnõm másfél éves koráig szoptatta a lányát (szinte óránként), a kislány túlsúlyos volt, és izomrenyheségben szenvedett, ami miatt külön kezelést kellett kapnia...

Meddig nő a cici terhesség alatt?

Az els? hetekben volt egy növekedési szakasz, de most néhány hét után megint n?nek. Végig n?ni fog? És utána az eredeti méretére áll visza?

Legjobb válasz: én most vagyok 13hetes és már egy számmal nagyobb melltartót kell hordanom.ÉS szerintem még nöni fog!

én most vagyok 13hetes és már egy számmal nagyobb melltartót kell hordanom.ÉS szerintem még nöni fog!
nekem egyáltalán nem nõttek, holott 28 hetes vagyok, kis mellû, és van már a 15. héttõl elõtejem. Szóval szerintem ez egyénenként változik.
Nekem a 12.hétig két számmal lett nagyobb. Azóta viszont nem nõtt semmit. 34 heteske.
Nekem sokkal nagyobbak lettek , mint voltak. Mikor páromnak megmondtam, hogy + lett a tesztem, mondta is, hogy nagyobbak a melleim:-) Még szoptatok, 5 hós a lányom, de közel sem jönnek rám a régi melltartóim, sõt... Ha a melltartó vásárlás miatt kérdezted, nekem nagyon beváltak a sportos "top"-ok, ezeket sokkal nehezebb kinõni:)
a nõdokim szerint végig nõni fog! szoptatós melltartót ezért érdemes a legvégén venni, a terhesmelltartó meg veled nõ. én 22 hetes vagyok, 85b-rõl indultam, 95e vagyok most, pedig nem híztam sokat, csak mindenhol kerekedtem :) )
Ez nagyon változó, a sógornõmnek szinte nem is nõtt a terhessége alatt, ennek ellenére szülés után két nappal, amikor belövellt a melle C-s melltartó helyett E-s volt jó rá. Én a 36. hétben vagyok és eddig két növekedési szakasz volt a terhességem alatt, eredetileg 75B voltam és kb a 12. hétig annyit nõttek, hogy cserélnem kellett 80C-re. Azt azt követõ kb húsz hétben nem volt változás, az elmúlt egy hónapban viszont napról napra ismét nagyobbak lettek, úgyhogy a múlt héten áttértem 85D-re. Én mind a két váltáskor csak egy fehérre és egy feketére ruháztam be (illetve alkalom miatt vennem kellett egy pirosat õsszel), szerintem túl sokat nem érdemes rá költenem, mert van egy olyan érzésem, hogy ha megszülök és beindul a tejem, akkor a D-seket is elfelejthetem. Épp emiatt én most még szoptatós melltartóra sem költöttem, majd szülés utáni héten meglátom, hogy mekkorák leszünk. Egy dolog biztos: bár sokat nõttek a melleim mégsem annyira szembetûnõ a változás, csak az elsõ hetekben volt az, most már a hatalmas pocakom elvonja a melleimrõl a figyelmet. Hogy ez mennyire fog visszaállni szoptatás után, azt nem tudom, ha édesanyámat nézem, akkor semennyire, mert neki hatalmas mellei maradtak szülés után, pedig az alakját visszanyerte. Jó növekedést lányok!
Nekem is folyamatosan nõnek a melleim. én még nem vettem nagyobb melltartót, de már muszáj lesz. Tényleg alkati kérdés, hogy marad-e a méret, vagy visszamegy szülés-szoptatás után. Én is vettem krémet, nem is került sokba, állítólag jó, nekem a védõnõ is ajánlotta! 15 hetes kismama
Szerintem ez mindenkinél változó. Nekem még semmit sem nõtt, nem is feszül 23 hetesen, s utánna is eltérõ kinek milyen lesz. Van akinek vissza áll eredetire, de van akinek megnõ s úgy is marad, van akinek lógós lesz. Egyén függõ, mint az hogy kinek reped szét a hasa és kinek nem. Azért ha ennyire nõ, kenjed stíra elleni krémmel, mert az is tud csúnya lenni, szét repedni ha nagyon nagyot nõ.
A kérdező hozzászólása: Köszi! A kenegetés és a repedés még eszembe sem jutott. De igazad van, tényleg nem ártana kenegetni.
A kérdező hozzászólása: Én még csak 7 hetes vagyok. A beágyazódástól a nemvárt után 1 héttel-ig nõttek 1 méretet. (Már a pozitív teszt elõtt is volt mindenféle tünetem, köztük ez is. Nem tudtam hason aludni, mindig felébredtem ha hasra fordultam) Aztán volt 2 hét szünet, és most megint nõnek. Így most növöm ki a normálistól egyel nagyobbat. A pasimnak nagyon tetszik, de nekem meg nagyon fáj.
A kérdező hozzászólása: Hihetetlen! Nem gondoltam volna, hogy ennyire eltérõ lesz mindenkinek. hát akkor lesz, ahogy lesz. A jelentõs növekedés miatt már gondoltam arra is, hogy lehet, hogy nem is az utolsó menszesz után estem teherbe, hanem az elõzõnél, csak az elsõ megtermékenyített hónapban még megjött esetleg. Na mindegy. Köszi mindenkinek a válaszokat és mindenkinek boldog babavárást, babázást.

Szilikon cicivel tényleg ugyanúgy lehet szoptatni? No és milyen lesz a szülés (szoptatás) után? Mert az is megnől a terhesség és a szoptatás alatt ugyebár.Utánna az is meg fog lógni valamennyire.Fél éves a fiam és szeretném megcsináltatni.

Viszont pár év múlva valószín? szeretnénk mégegy babát.Várnám a tapasztalatotokat!Nem szeretnék várni a megcsináltatásával még éveket,viszont mostanában szülni sem szeretnék még.

Legjobb válasz: Szerintem praktikusabb akkor megcsináltatni,amikor le van tudva az egész szülés szoptatás.Nekem is nagyon megereszkedett,és ha a következõ gyerek után is így járék,akkor úgy érezném feleslegesen dobtam ki a pénzt.Persze,ha anyagilag megengedhettek két mûtétet az más. Egyébként tényleg ugyanúgy lehet szoptatni,mert a szilikon behelyezésénél a tejtermelõ mirigyeket nem piszkálják meg.

Szerintem praktikusabb akkor megcsináltatni, amikor le van tudva az egész szülés szoptatás.Nekem is nagyon megereszkedett, és ha a következõ gyerek után is így járék, akkor úgy érezném feleslegesen dobtam ki a pénzt.Persze, ha anyagilag megengedhettek két mûtétet az más. Egyébként tényleg ugyanúgy lehet szoptatni, mert a szilikon behelyezésénél a tejtermelõ mirigyeket nem piszkálják meg.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!