Találatok a következő kifejezésre: Terhességem alatt majd szülés (8 db)

Számít majd a szülésnél (úgy értem megkönnyíti - e majd a szülés fizikai részét), hogy a terhesség alatt végig agyonhajszoltam magam?

Rengeteg dolog, probléma jött össze, így a nehéz fizikai munkától a koszos, fársztó munkákig mindent el kellett végeznem, mert nem akartam cserben hagyni a páromat egy percre sem. Úgy értem a kérdést, hogy vajon edzettebb lettem - e ett?l, ami megkönnyíti a végét( 35 hétben vsgyok, 6 kg - ot híztam, de a bsbávsl minden rendben), vagy annyira kihasználtam a szervezetemet, hogy össze fogok omlani? Mert rengeteg kismama végig pihen, fekszik, a házimunkától is óvják, szerintem az se jó...

Legjobb válasz: én sem pihenek.mindent megcsinálok a mai napig(31 hetes múltam)mosok,fõzõk,vásárolok,emelek,cipelek és még sorolhatnám.nem irigyelem azokat a kismamákat akik elvannak kényesztetve mert azok sokkal gyengébbek lesznek szülés után.nekünk sem lesz könnyebb a szülés(van már egy két éves kislányom azért mondom)de a szülés utáni fájdalmakat mi akik nem hagytuk el magunkat könnyebben átfogjuk vészelni.a lányom születésénél hatan voltunk egy kórterembe és mindenki megkérdezte hogy engem nem varrtak?jöttem,mentem,ültem mert nem hagytam el magam.a többiek meg mintha berosáltak volna folyamatossan.ez csak egy példa volt a sok közül.

én sem pihenek.mindent megcsinálok a mai napig(31 hetes múltam)mosok, fõzõk, vásárolok, emelek, cipelek és még sorolhatnám.nem irigyelem azokat a kismamákat akik elvannak kényesztetve mert azok sokkal gyengébbek lesznek szülés után.nekünk sem lesz könnyebb a szülés(van már egy két éves kislányom azért mondom)de a szülés utáni fájdalmakat mi akik nem hagytuk el magunkat könnyebben átfogjuk vészelni.a lányom születésénél hatan voltunk egy kórterembe és mindenki megkérdezte hogy engem nem varrtak?jöttem, mentem, ültem mert nem hagytam el magam.a többiek meg mintha berosáltak volna folyamatossan.ez csak egy példa volt a sok közül.
Terhesség alatt is kell mozogni és dolgozni is lehet. Azt mindenki érzi, hogy hol a határ, mikor terheli nagyon magát. Az biztos, hogy aki mozgott a terhesség alatt és nem mindig pihent, könnyebben szül. Nem betegség a terhesség, csak egy másfajta állapot. Mindent lehet csinálni, csak óvatosabban. Persze más az, amikor nem egészséges valaki és az orvos fokozott pihenést javasol. Ha úgy érzed, hogy túlhajszolt vagy, akkor mindenképp pihenj többet. A baba az utólsó hetekben napról-napra szedi magára a grammokat. Jó kihúzni a 38. hétig legalább. Különben nagyobb a valószínûsége a kis súlynak. Szerintem nem fogsz összeomlani, pihenj most már egy kicsit többet és nem lesz gond.
Ne aggódj, attól hogy sokat mozogtál, nem lustultál el at izmaid erõnléte is kiváló. Én egy házvásárlást költöztetést vittem véghez szülés elõútt 1 hónappal lett vége a hercehurcának. 38 hetesen egyedül festettem ki egy négyszobás háztat. Aztán a kiírt nap elõtt 3 nappal spontán indult a szülés és pikk-pakk 4 órát vajudtam és megszületett a kisfiam.
Csak csatlakozni tudok az elõzõkhöz. Nekem elsõ terhességem volt, augusztusba szültem. Június végén még az epret szedtem hajolgatva, 2héttel a szülés elõtt meg mostam vasaltam a babaruhákat. Szinte mindig úton voltunk, rengeteget sétáltam. Nem hiába mondják, hogy sokat kell sétálni mert edzi a medencéd. Ahogy varrt az orvos, férjemmel már azt beszéltük mikor jöhet a következõ. És utána is könnyebb volt. Aki elõzõ este szült még feküdt az ágyban, én meg járkáltam vidáman. Pedig hozzáteszem 13varratom volt. Könnyû szülést kívánok! 9hetes kisfiú anyukája
Szia! Én ugyanígy voltam az elsõ terhességem alatt, folyamatosan mozgásban voltam, 8 hónaposan képes voltam tök egyedül átrendezni a lakást stb. Viszont kb. 6 óra alatt, igen erõs fájdalmakkal (zavartalan terhesség után) szültem a 3 és fél kilós kislányomat, pedig terhességem elõtt heti 3-szor edzõterembe is jártam, tehát nem éltem valami lusta életet. Szerintem nincs összefüggés, barátnõm a sarki boltba nem ment volna ki gyalog, mégis másfél óra alatt, szinte csak tolófájásokkal szülte meg a 4 és fél kilós kisfiát.
Azt hiszem teljesen igazuk van a többieknek én is csak csatlakozni tudok. Én most vagyok a 32. hétben, és szinte minden nap mozgásban vagyok. Már egy kicsit nehezebben birom, de olyankor lepihenek egy kicsit, és utána folytatom a munkát. ha nem csinálnám akkor nem enne a férjem, és a gyerekemet sem vinné el senki ovodába. Nekem is jobb ha mozgok, mert igy jobb. Nem birnák egész nap feküdni. Tudom hogy amit én csinálok azt azért nem lett volna szabad....de a hétvégén szobát rendeztünk, a férjem dolgozott, és bizony magamra voltam utalva igy szekrényeket tologattam...és csak a derekam bánta egy kicsit, de semmi bajom!!! de nem csinálok belölée rendszert! Minden jot neked!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztatásokat, és hogy megosztottátok velem a tapasztalataitokat!

Ha magam után fizetem a TB-t, akkor jár valami pénz szülés után? Esetleg létezik valami biztositó akinél be lehet fizetni a terhesség alatt, ahhoz, h majd szülés után kapjak valami pénzt?

Legjobb válasz: A Dimenzió Egészségpénztárnak volt ilyen csomagja, hogyha oda fizetgetsz be, és szülés után a szociális helyzeted olyan, akkor akár 45 ezer forintot is kaphatsz havonta. Nem böngésztem neked végig, ne haragudj, és már nagyon rég volt, amikor ezt nézegettem, de megadom a honlap címét. Még a T-Online-nál dolgoztam, ott volt ez ilyen munkáltatói juttatás, biztos, hogy jó, mert annak idején szinte mindenki belépett, csak én nem, mert felmondani készültem. http://www.dimenziocsoport.hu/ Ha magad után fizeted a TB-t, csak emiatt az állam biztos nem fog neked semmit adni.

A Dimenzió Egészségpénztárnak volt ilyen csomagja, hogyha oda fizetgetsz be, és szülés után a szociális helyzeted olyan, akkor akár 45 ezer forintot is kaphatsz havonta. Nem böngésztem neked végig, ne haragudj, és már nagyon rég volt, amikor ezt nézegettem, de megadom a honlap címét. Még a T-Online-nál dolgoztam, ott volt ez ilyen munkáltatói juttatás, biztos, hogy jó, mert annak idején szinte mindenki belépett, csak én nem, mert felmondani készültem. http://www.dimenziocsoport.hu/ Ha magad után fizeted a TB-t, csak emiatt az állam biztos nem fog neked semmit adni.
Ha magad után fizeted a TB-t, akkor az egyszeri anyasági (4 terhesgondozás után), a családi és a gyes jár. Más sajna nem. Ugyanebben a cipõben járok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a vaálaszokat.

28hetes vagyok és sokat szélesedett a csípőm a terhesség alatt. Vissza áll majd a régi méretére szülés után?

Legjobb válasz: Nem akarlak elkeseríteni de szerintem nem. Volt olyan idõszak hogy a terhesség elõtti súlyomhoz képest 6-7 kg-al kevesebb voltam és mégsem jöttek rám a lánykori gatyáim.Tehát nem azért mert még maradt rajtam súlyfelesleg, hanem a terhesség miatt szélesedett a csípõm.

Nem akarlak elkeseríteni de szerintem nem. Volt olyan idõszak hogy a terhesség elõtti súlyomhoz képest 6-7 kg-al kevesebb voltam és mégsem jöttek rám a lánykori gatyáim.Tehát nem azért mert még maradt rajtam súlyfelesleg, hanem a terhesség miatt szélesedett a csípõm.
Nem áll vissza sajna. Én 3 hónapja szültem, súlyom ismét 50 kg, de a régi farmerok elakadnak a csípõmnél :-(
Az ismeroseimnek kicsivel visszament, de nem sokkal, par cm. :( En elotte vekony voltam, de mar akkor is szeles volt a csipom, most nem sokkal, de azert szelesebb, (20 hetes vagyok). Ha visszafogyok az eredeti meretre utanna, sztem. meg sexibb lesz, ne izgulj :) x
Nme biztos , de örülj neki inkább, a széles csipõ ugyis nõies vonalakat ad!:)


Mit tehetek a terhességem alatt, amivel majd megkönnyítem a vajúdást és a szülést?

Arra lennék kíváncsi, hogy milyen bevált(esetleg) torna, étrend, s bármi más cselekvés az, amit ha a terhesség alatt végzünk, azzal megkönnyítjük a szülést. Minden érdekel, amivel jót tehetek els?sorban a kisbabámnak és persze magamnak...

Legjobb válasz: sok séta, fõleg a végén, 36. héttõl málnalevéltea napi 2 csésze, 1 reggel 1 este, ez felpuhítja a méhszájat, elvileg könnyebben nyílik majd. vannak homeopátiás bogyók is amik segíthetnek, ezeket a 36. héttõl lehet elkezdeni szedni pl. cimicifuga stb. keress rá a neten, vagy itt a keresõbe keress rá ezekre. mandulaolajjal 36. héttõl gátmasszázs, ez is puhítja a gáti részt.

sok séta, fõleg a végén, 36. héttõl málnalevéltea napi 2 csésze, 1 reggel 1 este, ez felpuhítja a méhszájat, elvileg könnyebben nyílik majd. vannak homeopátiás bogyók is amik segíthetnek, ezeket a 36. héttõl lehet elkezdeni szedni pl. cimicifuga stb. keress rá a neten, vagy itt a keresõbe keress rá ezekre. mandulaolajjal 36. héttõl gátmasszázs, ez is puhítja a gáti részt.
Kismamatorna, pszichés ráhangolódás, Kriston intim torna ebbõl az utolsó kettõben volt részem, az elsõ szülésem az elsõ fájástól kezdve 3, 5 órát tartott, a második 1, 5 óra volt.
helyes légzésvétel megtanulása vajúdás illetve tolás alatt. tolásnál akkor tolsz, nyomsz rosszul, ha vörösödik a fejed és úgy érzed, mintha lufi lenne a fejed. a helyes kitolásnál nagy levegõvétel és lefele nyomod a levegõt, a rekeszizmodból lefelé a gát irányába, nem pedig torkodban buksidban tartod :)
Szerintem tornázhatsz meg ehetsz egészségesen de lehet hogy mégse fogsz tágulni. Ez sajnos nem ettõl függ. Persze attól még fontos az egészséges életmód. De inkább úgy hogy legyél fitt és aktiv mert az az elsõ pár napban nagyon fontos. Eléggé kimerült leszel de van aki fekszik és van aki sétál. a kismamatornát nem próbáltam nem mondok róla semmit. életmód: sok zöldséget gyümölcsöt ettem de nem voltun gazdagok tehát nem ettem igazán egészséges dolgokat pl. sokszor volt bundáskenyér és vajas kifli meg zsiroskenyér de mindig vettem hozzá egy paradicsomot egy paprikát télen retket ... Nem sportoltam de könnyen szültem.

Terhességem alatt folyamatosan van valami hüvelyi fertözésem. Jár ez majd valami komplikációval a szülés alatt?

Kb.két hete kaptam kúpot az orvostól de rá egy hétre már megint elöjött a sárgás folyás. Mi a teendö ilyen helyzetben? 33hetes kismama

Legjobb válasz: Nekem is volt fertõzésem, és amikor megszületett a babám vettek tõle bakterleoltást, hogy nem kapott-e el valamit.(szerencsére semmi nem volt)

Nekem is volt fertõzésem, és amikor megszületett a babám vettek tõle bakterleoltást, hogy nem kapott-e el valamit.(szerencsére semmi nem volt)
Ha elfolyik a magzatvized, kapsz mindenképp antibiotikumot.Ha nem megfelelõ a víz színe, akkor is, fõképp mert streptococcus fertõzésre utalhat, ami nagyon veszélyes a babára nézve.
sajnos a fertõzések felszállhatnak és burok sem védi meg a babát, így ha megszülsz akkor egy vérvételbõl (CRP norm: 5-ig megnézik, hogy a baba is elkapott-e valamit.Ha igen akkor õ is kap antibiotikumot. Errõl ha megszülsz mindenképpen szólj a gyerekorvosnak.

Van itt olyan anyuka, aki csecsmőkorában csípőficamos volt (majd a kezelés hatására tünetmentessé, egészségessé vált) és természetes úton hoza világra a babáját? Okozott ez bármiféle problémát a terhesség alatt, szülés folyamán?

27 éves vagyok, lassan babát tervezünk párommal. Minap egy beszélgetés folyamán édesanyám szinte "megbélyegzett" hogy én soha nem fogok természetes úton életet adni a gyermekemnek mert születésem után egy rutinvizsgálat során kiderült hogy mindkét csíp?m ficamos. kb 9 hónapig voltam szíjjban (lehet van valami pontosab orvosi neve is elnézést) majd gyógyultnak nyilvánítottak, azóta semmiféle panaszom nincs, évekig sportoltam(aerobic, tánc).

Legjobb válasz: Én is csípõficammal születtem, 1 éves koromig voltam kengyelben. Igaz a kisfiam császárral született, de ez nem a csípõm miatt volt, hanem egy korábbi lefagyasztott méhszájseb eredményeként, ami miatt nem tudtam tágulni. De ha ez nincs, természetes úton szültem volna, nem ítéltek eleve császárra, pedig tudtak errõl a kórelõzményrõl.

Én is csípõficammal születtem, 1 éves koromig voltam kengyelben. Igaz a kisfiam császárral született, de ez nem a csípõm miatt volt, hanem egy korábbi lefagyasztott méhszájseb eredményeként, ami miatt nem tudtam tágulni. De ha ez nincs, természetes úton szültem volna, nem ítéltek eleve császárra, pedig tudtak errõl a kórelõzményrõl.
attól is függ mennyire súlyos nekem is volt babakoromban, voltam egy ideig olyan pólyában de soha semmi panaszom nem volt túrázok, futok, úszok, táncolok és sose éreztem semmi fájdalmat vagy furcsa érzést. nagyon hajlékony is vagyok spárga minden megy az orvosom azt mondta hogy súlyos eseteknél merül fel emiatt a császár vagy ha pl. el volt törve a csípõcsont és olyan helyen ami akadályozhatja a szülést vagy nagy az esély hogy újra eltörik a csont stb. egyik barátnõmnek is volt csípõficama...na neki súlyosabb, ha sétálunk fél órát már fáj neki nála lehet hogy ez gond lesz
Szia! Férjem nõvére csípõficamos volt csecsemõként, 1 éves koráig kengyelben volt, természetes úton, gyorsan és könnyen szülte meg a gyerekét:)
Egy ismerõsömnek 11 évesen volt csípõmûtéte, sokáig volt õ is gépbe, nem tudom pontosan hogy hívják, helyrejött, de kicsit bicegve járt. Simán megszülte a fiát és a lányát is, amúgy van vagy 150 cm, 34 kg volt mikor terhes lett, talán volt 40 kg mikor szült. Másik ismerõs ugyanígy volt mint te, õ 3 éve szült, 38 évesen, õ programozott császáros volt, de neki a csípõficam és a kora együtt volt az indok. Te még fiatal vagy. Nekem porckorongsérvem van, elsõ terhességemnél becsípõdött egy ideg, egy hétig bõgtem a fájdalomtól, minden mozdultanál, aztán helyrejött, és simán szültem a lányomat. Rá két évre az ikrekkel elõ sem jött a derékfájás, semmi baj nem volt vele, simán szültem az ikreket is. Azért ne keseredj el ha császár lesz, a lényeg hogy a baba egészséges legyen!! Ijesztgetni meg ne hagyd magad!
Én is csecsemõ koromban csípõficamos voltam és 9 hónapja világra hoztam egy gyönyörû egészséges kisfiút, természetes úton. :) Nem volt probléma a szülésnél.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat, persze nem halnék bele majd a császárba se- bár nagyon ódzkodok tõle, de ha megoldható/elkerülhetõ lenne, ne pont ezért kelljen egy komoly hasi mûtétet végezni ha amugy minden más rendben zajlana. Olyan jó lenne ha a legfontosabb információforrásom ezen a téren nem "ellenem" dolgozna hanem segítene és nem egy anonim fórumon kellene segítséget kérnem. Ha van még valakinek élménye, kérem ossza meg!
Hát nekem senki nem mondott ilyet, hogy a kettõ összefügg. Kengyelt kaptam én is sokáig csecsemõként. 2x szültem természetesen. Párom is csípõficamos volt, ennek ellenére egyik gyerekünk sem örökölte szerencsére. Tökéletes volt a csípõjük.

Elég hogyha a terhesség alatt a magneb6-ot szedek és folsavat majd most kezdem el néha inni a calciumot? és a szülés után elég lesz a béres csepp?

én elevitet és más magzatvéd? vitamint nem szedek már csak azért se mert édesanymáék korába se volt ilyen!sztem ez a kett? a leg fontosabb szerintetek?

Legjobb válasz: Én is kismama vagyok, de az elevit mindent tartalmaz, hogy a baba egészségesen fejlõdjön és a te szervezetednek se legyen semmibe hiánya. Én ezt javaslom!

Én is kismama vagyok, de az elevit mindent tartalmaz, hogy a baba egészségesen fejlõdjön és a te szervezetednek se legyen semmibe hiánya. Én ezt javaslom!
Elõzõ vagyok, szülés után is szedheted, míg szoptatod a bébit, valamint +3 hónapig, utánna átérhetsz más vitamin tablettára. De lényeg egyél sok gyümölcsöt és zöldséfélét.
Vasra is szükséged lenne. Egyébként nekem a doki a magzatvédõ vitamint mellett még külön irt fel vasat, folsavat és magnéziumot is.
Folsavat még terhesség elõtt el kell kezdeni szedni. A nyitott gerinc és társai már kialakulnak mire kiderül, hogy terhes vagy. Édesanyánk korában sokkal több fejlõdési rendellenességgel született gyerek volt, butaság emiatt nem szedni a terhesvitamint, de te tudod. Régen nem volt antibiotikum, de ha most tüdõgyulladásod van azért mégiscsak szeretnéd túlélni és beveszed, nem?
Lényeg a folsav, a terhesvitamint is amiatt a legfontosabb szedni. Én kihánytam minden vitamint, a sima folsavat nem, a dokim mondta is, hogy semmi baj, a folsav a lényeg. Egyél hozzá gyümölcsöt.
Én úgy tudom, hogy a folsavat a terhesség elején kell szedni, a magnéziumot 36.hétig, és ha jól tudom a calciumot meg nem szabad túlzásba vinni...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!majd mostmegyek 1jén orvoshoz!a folavat nagyon sok mindenki azt mondja hogy az elsõ trimszeterig kell szedni én még szedem 23 hetes vagyok most!magne b6-ot szedem napi 2-3-at!és melette narancs alma!amenyi csak belém fér jah meg nyersen a sárgarépa!caliumot meg a csontjaim miatt!és akkor ezek szerint a vasak is neki kell állnom!

Terhességem alatt meghíztam, majd szülés után strumám lett. Semmilyen módszerrel nem tudok fogyni, hiába a diéta, sport, hypoxi, stb. Mi a teendő ilyenkor?

Legjobb válasz: Eddigi egyetlen válaszoló vagyok: olyan nincs, hogy az orvos nem kezel! Én ezt nem értem, ezt az orvosi hozzáállást: "A kövérség csak apró kellemetlenség". Hogy mondhat egy orvos ilyet? Nyilván õ is tisztában van azzal, hogy a kövérség a melegágya egy csomó szív- és érrendszeri problémának, és egyéb súlyos betegségeknek is. Szerintem ne hagyd annyiban a dolgot: járj addig orvostól orvosig, míg valaki nem kezd veled foglalkozni! Szükség esetén akár bíróságra is viheted a dolgot, hiszen az orvosod viselkedése már jócskán kimeríti a veszélyeztetés fogalmát! Ne engedd, hogy a fehérköpenyesek az egészségeddel játsszanak!

Eddigi egyetlen válaszoló vagyok: olyan nincs, hogy az orvos nem kezel! Én ezt nem értem, ezt az orvosi hozzáállást: "A kövérség csak apró kellemetlenség". Hogy mondhat egy orvos ilyet? Nyilván õ is tisztában van azzal, hogy a kövérség a melegágya egy csomó szív- és érrendszeri problémának, és egyéb súlyos betegségeknek is. Szerintem ne hagyd annyiban a dolgot: járj addig orvostól orvosig, míg valaki nem kezd veled foglalkozni! Szükség esetén akár bíróságra is viheted a dolgot, hiszen az orvosod viselkedése már jócskán kimeríti a veszélyeztetés fogalmát! Ne engedd, hogy a fehérköpenyesek az egészségeddel játsszanak!
Ha strumád van, ez azt jelenti, hogy a pajzsmirigyed nem mûködik rendesen, ezért nem tudsz fogyni. Mindenképpen menj orvoshoz a problémáddal, mert elõször a pajzsmirigy-problémádat kell kezelni. Ha ez rendbejön, nagy valószínûséggel a fogyás is beindul.
A kérdező hozzászólása: Igen, tudom, hogy a pajzsmirigyemmel van a gond, és voltam orvosnál is. De a TSH szintem még nem annyira súlyos, hogy gyógyszert vagy más kezelést kapjak, még nem veszélyezteti az életemet. Azt mondta az orvos, hogy a kövérség itt csak "kis kellemetlenség"! Azt mondta vízkúrázzak, az majd segít. Persze, 4 liter folyadék után 1x megyek mosdóba, a többi víz rajtam marad. Eddig kb. 12 kg-nyi megkötött folyadék van a szervezetemben az orvosok szerint. Merthogy voltam máshol is. De kezelést nem kaptam. Ez a problémám.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!