Találatok a következő kifejezésre: Terhességem 6. járok, de (5 db)

Nem gond? A terhesseg 6-7 heteben jarok. A mult heten minden reggel rosszullettel ebredtem, de a hetvegetol nincs rosszullet es valahogy etvegyam sincs.

Ha mar par napot hanyingerrel kezdtem,akkor most lehetseges,hogy nem minden nap lesz?Ugye nem baj?

Legjobb válasz: szia, egyáltalán nem baj, ne aggódj! Nem minden nap egyforma, lehet, hogy pár nap múlva visszatér, lehet, hogy egyáltalán nem. Nekem például csak 1-2 rossz napom volt az egész elsõ trimeszter alatt. Üdv, 16 hetes kismami

szia, egyáltalán nem baj, ne aggódj! Nem minden nap egyforma, lehet, hogy pár nap múlva visszatér, lehet, hogy egyáltalán nem. Nekem például csak 1-2 rossz napom volt az egész elsõ trimeszter alatt. Üdv, 16 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Koszi.Boldog babavarast.

Terhességem 6. hetében járok, de nagyon félek a spontán vetéléstől. Hogyan vészeljem át ezt az időszakot?

Legjobb válasz: Simán. Én nem is éretm, hogy miért idegesíti magát valaki ezzel. Nekem ez egyáltalán meg sem fordult a fejemben. És most itt van a gyönyörû kéthetes kisfiam, aki teljesen egészséges. Aki egészséges babát szeretne, az pedig ne idegesítse magát ilyesmivel, meg mással sem.

Simán. Én nem is éretm, hogy miért idegesíti magát valaki ezzel. Nekem ez egyáltalán meg sem fordult a fejemben. És most itt van a gyönyörû kéthetes kisfiam, aki teljesen egészséges. Aki egészséges babát szeretne, az pedig ne idegesítse magát ilyesmivel, meg mással sem.
Szia! Nagyon meg tudlak érteni. Én is nagyon féltem az elején. Fõképp, hogy volt még némi barnás folyásom is. Most 11 hetesek vagyunk és sikerült megnyugodnom. Ezt úgy értem el, hogy kerestem egy olyan orvost, akit bármikor felhívhatok. Szerencsére találtam is. Most ahelyett, hogy ha problémám van magam keresném a választ, felhívom az orvost, aki gyyorsab megmagyarázza mi miért van. Így nem aggódok tovább. Aludj sokat, és találj valami jó elfoglaltságot, hogy ne legyen idõd gyötörni magad. Meglátod nem lesz baj. :) Fel a fejjel! Jó babavárást kívánok Neked és szorítok, hogy minden rendben legyen. Üdv: Angi
Szerintem sem kell ilyeneken aggódni, mivel csak rágódsz rajta és nagyobb az esélye hogy valóban megtörténik. Köztudott, hogy az anya lelkiállapota kihat a babára. Éppen ezért szertem (még ha ok is van rá) nem kell hogy mindig ezen járjon az ember feje. Inkább szedj magzatvédõ vitamint, táplálkozz egészségesen és gondolja a szép babádra, akit hamarosan magadhozölelhetsz :-)
Egyrész egyetértek az elõttem szólókkal: nem szabad rajta stresszelni, és bízni kell abban, hogy minden jól megy. Másrészt nem szabad elfelejteni, hogy a természet tudja a dolgát, és ha valami baja van a magzatnak, akkor "életbe lép" a természetes szelekció. Ez ellen nem tudunk mit tenni, és nem is lenne jó. /Vetélésen átesett, babára nagyon vágyakozó nõ írta e fenti sorokat/
Nem szabad rá gondolni, mert attól még bekövetkezik. Tudod, ami az agyadban van, az meg fog valósulni. Tenni úgysem tudsz ellene, a babádnak meg árt az állandó izgalom és rossz közérzet. Nyugdodj meg, gondolj mindig inkábba jövõre, hogy mekkor lesz a pocid, hogy mozogni fog benned, hogy a karodban fogod tartani... Nekem ez bevált:-)
Szia! Sajnos át tudom érezni min mész keresztül. Két barátnõmmel szinte pár hét különbséggel estünk teherbe és mindig emil-ben megbeszéltük, hogy kivel mi történt, milyen vizsgálatokre mentünk stb. Sajnos egyik barátnõm 8 hetesen, a másik 10 hetesen vetélt el, onnantól kezdve szinte én is minden nap rettegtem és azt gondoltam velem ez nem történhet meg, de csak reméltem, hogy nem is fog. Arra gondolj, hogy a baba minden nappal erõsebb lesz és ahogy elõre halad a terhesség annál kisebb lesz a vetélés esélye, ami a 12. héttõl jelentõsen lecsökken. Addig próbálj magadra vigyázni nem menj olyan helyre, ahol valami fertõzést összeszedhetnél, próbálj meg egészségesen étkezni és ne gondolj mindig erre, én naplót írtam és írok és hidd el nekem sokat segített, hogy kiírhattam mit érzek. (15. hetes boldog kismama)
Én is így voltam az elején.Minden kis fájdalomra azt hittem, hogy baj van.Szerintem ez természetes hiszen mindenki félti a gyerekét.Amíg nem vérzel és nem görcsölsz elviselhetetlenül addig nincs baj.
Én megértelek, szerintem az a természetes, ha egy kismama fél ettõl. Hisz a gyermeke életérõl van szó. Szerintem próbálj meg minél többet pihenni, nyugodj meg, figyelj oda magadra és a kicsire. Beszélgess kismamikkal, és minden rendben lesz. :)
Ezzel énis vagyok mióta megtudtam hogy babám lesz, annyira szeretném, hogy állandóan ezen rettegek mit csinálja hogy jó legyen.Ami számomra még idegesítõ hogy 5 hete voltam utoljára UH-on, mert a dokim így rendel vissza.Szóval utoljára mikor voltam 8 hetes voltam.Nagyon izgulok mert pénteken megyek.Remélem minden rendben van.A párom ezzel vígasztal:) De azt hallottam nem szavad sokat erre gondolni vagy mondogatni mert megvalósul, azóta visszább vettem picit ebbõl a gondolkodásmódból. Gratula a babádhoz
Az elsõ hozzászólónak irtam az elõbb, csak közben valaki még válaszolt.Elõzõ nem neki szólt!
Elõzõ hozzászólónak biztos nem volt még vetélése vagy csak simán egy droid!! Egyébként minden kismamában benne van ez a félelem, ami teljesen normális.Enyhülni fog mikor látod a gyermekedet fejlõdni az ultrahangon.Én is félek tõle(7.hétben vagyok), pedig van már két egészséges gyermekem! Kitartás és sok sikert!
Megértelek, én is így voltam. A 7. héten arc-és homloküreggyulladásom volt. Rettegetem, hogy elvetélek. Szerencsére nem így lett. Most voltunk 4d-n és úgy néz ki mindenrendben. Ne aggódj, mert az árt a babának, persze könnyû ezt mondani. 14 hetes kismama
Én öt hónaposan veszítettem el a babámat. Nagyon rossz élmény volt. Most 6 hetes kismama vagyok és én is félek az újabb vetéléstõl, de próbálok nem erre gondolni. Arra gondolok hogy egészséges babám lesz. Légy erõs és csak a jóra gondoj. Szorítok neked.

Ha a teszten csak 4-6 perc után jelenik meg egy halvány csík, de az ott is marad, az terhességet jelent vagy hamis eredmény? Járt más is így?

X-Epil tesztet csináltam.

Legjobb válasz: Rá van írva a papírjára, hogy X-Y percen belüli eredményt kell nézni. Ha a 4-6 belefér, akkor az pozitív :)

Rá van írva a papírjára, hogy X-Y percen belüli eredményt kell nézni. Ha a 4-6 belefér, akkor az pozitív :)
A kérdező hozzászólása: Az van ráírva, hogy 5 perc után már ne vegyük figyelembe. De akkor a 6. perc már nem számít vagy azért az még belefér?
Ez simán belefér a korai szakaszban. Nekem több óra is eltelt mire látványosabb lett a csík, és baba lett. Persze erre nem lehet alapozni, mert sajnos olyan is van, hogy mégsincs mögötte baba. Minden esetre drukkolok neked!
Hat bizony x-epil teszen legalabb egyora eltelt mire lattam valamit, A kis "valamim"3eves lesz:) Ez persze nem azt jelenti hogy minden esetben igy van:)
idõn túli, halvány csíkjaim 8 hetesek. amúgy lehet terhesség, persze, ismételni kell pár nap múlva:)

Normális a következő? Terhességem 5-6 hetében járok, és eddig folyamatos volt a hasszúrka, mintha állandóan meg akarna jönni, de ez az utóbbi napokban már nem érezhető, csak a mellfeszülés és a reggeli émelygés.

Mostmár csak olyam furcsa érzésem van a hasam alján, mintha lenne ott valami (bizonyos mozdulatoknál), de a szurka megsz?nt. Ez normális?

Legjobb válasz: Az a furcsa szúrkálás nekem is megszûnt. Én 9 hetes vagyok, és most már inkább izomláz szerû érzésem van, de az sem mindig. A megjön érzés már csak egy héten egyszer van.

Az a furcsa szúrkálás nekem is megszûnt. Én 9 hetes vagyok, és most már inkább izomláz szerû érzésem van, de az sem mindig. A megjön érzés már csak egy héten egyszer van.
Szerintem normális.Én is így voltam.

A 6. hétben járok és napok óta folyamatosan, de tompán fáj ott, ahol a lábam és a felsőtestem "összeér". Ez mitől lehet? Izületi fájdalom valami miatt? Vagy esetleg méhen kívüli terhesség jele lehet?

ég nem voltam dokinál és más panaszom nincs (nem szurkál, nem görcsöl, nincs vérzés, csak ez a folyamatos, tompa fájdalom)

Legjobb válasz: Ez magnyugtató:-) Dokihoz csak 7-ére kaptam idõpontot, akkor 7+2 hetes leszek. Mg-ot nem szedek, mert nem görcsös ez az érzés, nem is igazán fájdalom, inkább tompa nyomás.

A kérdező hozzászólása: Ez magnyugtató:-) Dokihoz csak 7-ére kaptam idõpontot, akkor 7+2 hetes leszek. Mg-ot nem szedek, mert nem görcsös ez az érzés, nem is igazán fájdalom, inkább tompa nyomás.
Én nem tudom összerakni, hogy hol fájhat. Csípõd? Hasad? Keresztcsontod?
nekem is csak az egyiken volt :) asszem a bal oldalon. most 14 hetes vagyok, az ultrahangon minden rendben volt, de néha még most is szurkál vagy feszül. ne aggódj. mikor mész dokihoz? szedsz magnéziumot?
A kérdező hozzászólása: Unikornisz, köszi a választ! Nálad mindkét oldalon volt? Mert engem az aggaszt, hogy csak az egyiken van.
ne foglalkozz velük, szerintem teljesen érthetõ volt a leírásod, attól függetlenül, hogy lehet anatómiai vitákba is bonyolódni, de minek? áh, nem értem, ahelyett, hogy segítenének, kötözködnek. a kérdésedre válaszolva: nekem is volt ilyen, pontosan azon a részen, amit te leírtál, sõt még a 8-10. hét környékén is, akkor kifejezetten hasogatott. nem állandóan, de jópár percig folyamatosan. aztán volt tompa is. semmi baj, tényleg nõ a méhed. én arra is gondoltam, hogy tágul a medencém, de ahhoz szerintem még korai lenne. mindenesetre az a lényeg, hogy nem jelent bajt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kommenetket, kár, hogy a kérdésemre nem kaptam választ....
Altest, alsótest (has, venter). Tágabb értelemben az egész hasat nevezhetni A.-nek. Ezt nagyjában fent a hasat a mellüregtöl elválasztó rekeszizom (diafragma, l. o.), elül s oldalt a hasfalak, hátul a gerincoszlop, lent pedig a medence határolja. Az egész hasat egy oly egyenes vonal, amely a legalsó bordákat haránt irányban egybeköti, valamint egy másik ily egyenes, amely a csipõket (pontosabban: a csipõcsonti felsõ töviseket) egybeköti, 3 tájékra: a felsõ, a középsõ és az alsó hasra (ebi-, mezo- és hipogasztriumra) osztja be; e beosztás a belsõ hasi életszervek helyzetének meghatározására s így betegségeknél a diagnosztizálásnál nagyfontosságu. Az epigasztriumban (regio epigastaica, felsõ hasi tájék) van a gyomor, a máj és nyombél, a mellékvesék s a vesék felsõ vége, a nagy véredények; a mezogasztriumban (regio mesogastr. középsõ hastájék) a vesék, a haránt vastagbél (remese), a vékonybelek és vastagbelek egy része található; míg az alsó hasi tájon (regio hypogastr., tulajdonképen altest) a vékonybelek alsóbb részeit, a vakbelet, a bél végrészét, a telt hólyag felsõ részét, sõt terhes nõkben a megnagyobbodott méhet is találjuk, mig az e táj alatt levõ hasmedencei (kis medencei) részében a húgy-ivarszervek és a végbél alsó része foglalnak helyet. Ezeket a nagyobb hastájékokat az orvosok más vonalak segítségével még apróbb részletekre szokták beosztani, a szervek helyzetének még pontosabb meghatározására./Pallas Nagylexikon/ A láb végtag.
"Felsõtest: deréktól felfelé, tehát has, hát, vállak, karok. Alsótest: alsó végtagok, tehát a lábak." ...és mi van deréktól lefelé, amíg el nem kezdõdnek az általad alsótestnek titulált lábak között?Légüres tér?
A kérdező hozzászólása: (Felsõtest: deréktól felfelé, tehát has, hát, vállak, karok. Alsótest: alsó végtagok, tehát a lábak.)
A felsõtested nem "ér össze" a lábaiddal, mert akkor testi fogyatékos lennél.Az alsótest ér össze a combokkal "ahol a bugyi alsó vonala" fut.Lehet, hogy nõ már a méhed, vagy a méhszalagok nyúlnak.Korai terhességnél elõfordul.
A kérdező hozzászólása: Kb. azon a vonalon, ahol a bugyi alsó része fut, ahol a láb hajlik. sajnos nem tudom pontosabban megfogalmazni:S
igazad van, végülis én szedek magnéziumot, de erre a fajta tompa nyomásra nem használt :) szóval nyugodj meg, nem lesz semmi baj.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!