Találatok a következő kifejezésre: Terhesség vége szinte (12 db)

Akinek szintén a terhesség vége fele semmi de semmi tünete nem volt az végül mikor szült?

39 hetet töltöm most. Se jósló, zárt méhszáj, semmi jele a szülésnek, nst sem mutat semmit. Pontosan lehet tudni mikor fogant, úgyhogy elszámolva biztos nem vagyok.

Legjobb válasz: 1. baba zárt méhszáj, se jósló, se keményedés, se pocakleszállás: 39+3 hetesen 2. baba zárt méhszáj, se jósló, se keményedés, utolsó nap leszállt a pocakom: 40+6 hetesen Semmi szülésjelzõ tünetem nem volt, egyszer csak jöttek a fájások, aztán mentünk szülni. Mindkettõ nagyon könnyû szülés volt, 2. gátvédelemmel sikerült.

1. baba zárt méhszáj, se jósló, se keményedés, se pocakleszállás: 39+3 hetesen 2. baba zárt méhszáj, se jósló, se keményedés, utolsó nap leszállt a pocakom: 40+6 hetesen Semmi szülésjelzõ tünetem nem volt, egyszer csak jöttek a fájások, aztán mentünk szülni. Mindkettõ nagyon könnyû szülés volt, 2. gátvédelemmel sikerült.
Nekem pont a 40.hét szerdáján.Reggel nyolckor nstn semmi, utána 9tõl fájások.Másnapra megszültem.
Jah és nem volt a szám kifordulva, a hasam nem szállt le, elég volt a magzatvíz.Ilyenekre szoktak gyanakodni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tapasztalatokat, néha úgy érzem, hogy én már örökre terhes maradok:)
40+5 hetesen indult meg a szülés. Elfolyt a magzatvíz és 13 óra vajúdás után megszületett a kisfiam. Egyébként én már ekkor túlhordás miatt bent feküdtem a kórházban, de nem is baj mert Hajnali 1-kor folyt el a magzatvizem. Ja és fájásaim csak 6 óra múlva kezdõdtek a magzatvíz elfolyás után.
Nekem semmi tünetem, elõzmény nem volt, 40 + 1 naposan amnioszkópia után éjszaka elment a nyákdugó, másnap délután kezdõdtek a 10 perces fájások (reggel és délután 3-kor voltam NST-n, ami semmit nem mutatott), este 6-kor mentünk be 5 perces fájásokkal, akkor már 2 ujjnyira ki voltam tágulva (elõzõ nap, még teljesen zárt voltam), éjjel 22.05-kor megszületett a kislányom 40+2 hétre :)
Én is így voltam. 40 hetesen se jósló, se haskeményedés, 3000-es méhszáj. 40+4 naposan, a 3. magzatvízvizsgálat után nyíltam ki 1 ujjnyira, de semmi más változás. 42 hetesen született a fiam császárral, mert még oxitocin hatására sem voltak fájásaim. Az nst akkor is alulról verte a 20-ast, így vajúdás nélkül toltak a mûtõbe. Én is azt mondtam, hogy ez a baba örökre bennem marad, de nem így lett. :)
40+6 hetesen indult be a szülés egy kellemesnek nem mondható vizsgálat után, amikor a dokim megnézte a teljesen zárt méhszájat, mert még akkor is az volt. Szerintem azt a szûk egy ujjnyit amit a vizsgálat végén megállapított, õ csinálta:S Ezután kezdett fájdogálni a hasam menzi szerûen, és másnap estére szültem meg a lányomat.
Én 9 napot ráhúztam, bent feküdtem biztos, ami biztos alapon a kórházban. Semmi "tünet" nem volt, naponta 2x csináltak NST-t. Igaz a 9.napon már ki voltam tágulva elég jól, de semmi más jele nem volt, hogy készülõdne a baba. Aztán az esti vizit alkalmával a fõorvos bejelentette, hogy reggel megindítják a szülést. Na fél óra múlva éreztem, hogy fájdogál a hasam. Mentem a szülésznõkhöz, de az NST nem mutatott egy nyavalyás fájást sem. Semmit. Ehhez képest 6 óra múlva megszületett természetes úton a "csöpp" kis 4150 grammos babám :-)

Akinek magas volt a vérnyomása terhessége vége felé mondjuk 150/90 tartósan és kapott rá vérnyomáscsökkentőt, hány nap alatt vitte le neki normál szintre?

Legjobb válasz: Nálam 35-38hetesen lett magas a vérnyomim,140/86 az átlag,hol ke hol fel mentés,volt mikor 160/90 nagyon vizesedttem egésszen mostanáig.Nem kaptam rá semit kezelést. Most vagyok 38+4 jóslófájások már napok óta van,viz teljesen lement rólam.Te mit kaptál rá?

Nálam 35-38hetesen lett magas a vérnyomim, 140/86 az átlag, hol ke hol fel mentés, volt mikor 160/90 nagyon vizesedttem egésszen mostanáig.Nem kaptam rá semit kezelést. Most vagyok 38+4 jóslófájások már napok óta van, viz teljesen lement rólam.Te mit kaptál rá?
A kérdező hozzászólása: én még semmit azért kérdezem, kórházban vagyok egyébként csak minél elõbb haza akarok menni.nekem fehérje is volt a vizeletemben de itt kikezelték, de most meg a vérnyomásom indult meg kíváncsi vagyok mikor adnak rá gyógyit és mennyi idõ alatt stabilizálná annyira hogy hazamehessek.vicces hogy ide írok de itt nem mondanak semmit.2 napja 150 a vérnyomásom.de annyit mondtak, hogy ha már nincs fehérjém akkor már nem olyan veszélyes gyógyszer mellett.
30 hetes korom környékén az addigi 120/60-as vérnyomásom ingadozni kezdett és közelítette a 140/60-70-es értéket. Dopegyt-et kaptam rá 3x1-et. 5-6 nap alatt lenyomta úgy, hogy 125 körül volt. 37 hetes korom óta (1 hete) a bogyó mellett megint ingadozik 140-160/70-80 között, 4x1-re kellett átállnom tegnap, azóta még nem volt idõm mérni. Nekem nem ijedtek meg, h magas, mert a perem alacsony, és ezért nem ítélték annak. Azt mondták, ha tartósan 95 fölé megy a per is, akkor mondjuk ki rá, hogy magas. Bízom benne, h a keddi szüléssel ez is megoldódik.
Hetek végén ez az értékek elmennek, a szervezet készül a szülésre amit mi nem *nagyon*érzûnk gondolok itt fájások vizesedés ami megterieli a vérnyominkat. Kitartás hamarosan túl leszel-leszünk rajta. :)
Szerintem elöfördulhat, ne aggodj!
Szia! Na ne ijeszgess!!!Nekem is folyásom van!A baba nem éritkezik vele. a védõnõ azt mondta hogy ne aggódjak, nem lesz komolyabb baja a babának.Csak a száj penészre készüljek nagyon!Mert azt onnan szedi össze kismanó! 33 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Nem ijesztgetni akarlak, csak nagyon félek, 25 hetesek vagyunk, és nagyon sokat kínlódom, kezelgetve vagyok, nem múlik, de sokan írták itt, hogy megrepedhet a magzatburok, és nálam ez még igen veszélyes lenne, nagyon félek, hogy felfertõzõdöm, belegondolni sem merek! Neked a legjobbakat kívánom, biztos minden rendben lesz, Te legalább elõrébb tartasz.
Nekem is van folyásom kb a 20.héttõl, de engem senki nem ijeszgetett még semmivel, pedig rendszeresen 3-4 hetente járok a dokimhoz, és mindig megemlítem neki... 30hetes vagyok.
Sziasztok. Sajnos nekem is van folyásom, nagyon zavaró. Többször is mondtam a dokimnak, de sosem vizsgált meg! Azt mondta, hogy használjak Canestent, vagy kamillateázzak. Ennyit a dokimról...na mindegy. Ja, azt is mondta, és olvastam is sok helyen, hogy egy kis fehér folyás természetes a terhesség során. Remélem nekem is csak ez van, és semmi gond. 30 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Szorítok nektek lányok, hogy minden rendben legyen, és így is lesz, csak pozitivan, de azért én 30.-án megyek, akkor szólok tenyésztés miatt, hátha.. Köszönöm a válaszokat, úgy érzem sajnos ezzel a kételyeinkkel, magunkra maradtunk, ami elég baj így 2008 -ban. A fehér folyás valóban ilyenkor normális, nekem sajnos sárga:-( Mindegy, nem idegesítek senkmit sem, bocsi ha valakit megijesztettem, nem ez volt a célom, csak én is félek. Boldog babavárást mindenkinek!!
Nekem is van folyásom, a doki írt fel már kúpot és kenõcsöt is, de egyik alkalommal sem említette, hogy a babának valami baja lehet tõle.Azt mondta, hogy ennek az igazi gyógyszere majd a méhlepény lesz, amikor kijön.(?)Azt meg csak úgy hallottam, hogy a folyás miatt a babának begyulladhat esetleg a szeme, amikor jön kifelé. 32 hetes kismama
Szerintem nem mindegy, hogy a folyást fertõzés (gomba) okozza, vagy csak a terhességgel járó bõséges váladék termelõdés.Ha viszketés, égõ érzés és kellemetlen szag társul, akkor fertõzés-kezelni kell. Ha sárgás, vagy kicsit fehéres, szagtalan váladék van , az normális.

Terhesség vége felé szinte minden érintésre megkeményedik a hasam, baj?

Legjobb válasz: Szia! Azért keményedik,hogyha megfogod,mert méhösszehúzó hatása van.Rám is rám szólt a doki,nehogy simizzem a pocim,bár mi akkor már a kórházba mentünk,mert az ilyet okoz. Pihenj sokat,jó babázász,egy boldog anyuka

Szia! Azért keményedik, hogyha megfogod, mert méhösszehúzó hatása van.Rám is rám szólt a doki, nehogy simizzem a pocim, bár mi akkor már a kórházba mentünk, mert az ilyet okoz. Pihenj sokat, jó babázász, egy boldog anyuka
Sokat kell pihenni, relaxálni, meditálni. Én simizem, és simizni is fogom:) Egy 39 hetes kismama

Ha a terhesség alatt is van menstruáció (előfordul hogy szinte végig van menzesz) akkor is kimutatja a teszt a terhességet?

Úgy tudom a teszteket akkor lehet elvégezni, ha a menzi késik, de ha arról van szó hogy közben is megjön, akkor mikor lehet tesztelni?

Legjobb válasz: Akkor is pozitív a teszt, de nnnna: pszeudo-menstruáció az egész terhesség alatt klinikai ritkaság (azaz hogy a szokott idõben MINDIG, RENDSZERESEN valamilyen mennyiségû vérzés tapasztalható). A vérzés oka általában más: haematoma, vagy az újonnan alakuló erek falának gyengesége, méhszáj gondok. Tévhit, és nem igaz, hogy valaki végig a szokott mennyiségben és minõségben menstruál, ez borzasztóan ritka.

Akkor is pozitív a teszt, de nnnna: pszeudo-menstruáció az egész terhesség alatt klinikai ritkaság (azaz hogy a szokott idõben MINDIG, RENDSZERESEN valamilyen mennyiségû vérzés tapasztalható). A vérzés oka általában más: haematoma, vagy az újonnan alakuló erek falának gyengesége, méhszáj gondok. Tévhit, és nem igaz, hogy valaki végig a szokott mennyiségben és minõségben menstruál, ez borzasztóan ritka.
Terhesség alatt nincs menstruáció! Elõfordulhat némi vérzés, de az nem igazi mensi, intenzitásban, és idõben is eltér az igazitól, illetve a megszokottól. A terhesség alatt jelentkezõ "menstruáció" jóval gyengébb, rövid ideig tart, sokszor inkább csak barna, nem piros. Ha rendesen megjönne, ugyanolyan erõs lenne, és ugyanannyi ideig tartana, akkor azzal leválna a méhnyálkahártya, mellyel a baba is távozna. Szóval azért vannak jelek, hogy esetleg terhesség áll fenn, fõleg ha már másodjára is "furán" jött meg. Akkor érdemes tesztelni, ami természetesen kimutatja, hiszen a teszt a hcg hormonra reagál, ami független attól, hogy jelentkezett-e menstruáció-szerû vérzés vagy sem.
két menstruáció között tesztelj
Igen, kimutatja, mert a HCG hormont mutatja ki, azt pedig nem befolyásolja a vérzés.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :)

Öt hetes terhesség óta rosszul voltam, szinte minden nap hánytam. Holnap leszek kilenc hetes, és úgy érzem jobban vagyok. Vége a hányós időszaknak? Örülhetek?

A héten már nem voltam annyira rosszul, pár napja már nincs er?s hányingerem, nem hányok. A melleim továbbra is érzékenyek, néha fáj a derekam, más gond nics. Minden rendben?Nem baj, hogy nem vagyok rosszul a 12. hétig?Mert nem akarok:-)

Legjobb válasz: Szia!Ebben az idõszakban nekem is volt egy tünetmentes hetem!Örültem is,mondván vége!Egy hét után újra jelentkezetk a tünetek!Csak akkor már nem volt egésznap hányingerem,csak hirtelen kijött minden,majd jobban éreztem magam!Persze ez mindenkinél változó,lehet nálad elmúlt!:)

Szia!Ebben az idõszakban nekem is volt egy tünetmentes hetem!Örültem is, mondván vége!Egy hét után újra jelentkezetk a tünetek!Csak akkor már nem volt egésznap hányingerem, csak hirtelen kijött minden, majd jobban éreztem magam!Persze ez mindenkinél változó, lehet nálad elmúlt!:)
Nyugodj meg, nincs semmi baj, ahogy írták elõttem lehet neked végleg elmúlt.Ne aggódj jön más.:-)) Gratulálok a picihez!

Tisztelt Doktor Úr! Jelenleg 13 hetes terhes vagyok. Ez a második terhességem, az elsőnél is szinte végig volt sárgás folyásom. Az orvosomat folyamatosan tájékoztattam erről, volt, hogy tenyésztést kért, volt hogy csak anélkül többnyire Pimafucin kúpot ír

Tisztelt Doktor Úr! Jelenleg 13 hetes terhes vagyok. Ez a második terhességem, az elsőnél is szinte végig volt sárgás folyásom. Az orvosomat folyamatosan tájékoztattam erről, volt, hogy tenyésztést kért, volt hogy csak anélkül többnyire Pimafucin kúpot írt fel, ez többnyire nem használt. Általában nem volt semmi egyéb mellékhatás (viszketés, kellemetlen szag…stb). Szülésnél sem volt probléma. A szülés után is folyamatosan hol kisebb, hol nagyobb mennyiségben de sárgás folyásom volt. A jelenlegi terhességem alatt is már az elejétől megjelent, de most kb. 2 napja elkezdtem viszketni is kívül a szeméremajkaktól a hüvelynyílásig (ami azért nem sűrűn van), de már csak hétfőn jutok el a dokihoz. Gondolom a doki kenetet vesz majd és tenyésztést kér, az is idő, remélem addig azért felír valamit, mert elég kellemetlen. Addig nem tudom mit tudok tenni, remélem nem lesz baja a babának, hogy ennyit várok vele. Talán ez a (vény nélkül kapható?) Vitagyn C enyhítheti a problémáimat? Előre is köszönöm a válaszát!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A babának biztosan nem lesz baja ettől a panasztól, de úgy tűnik, hogy valamilyen fertőzése van. Amennyiben nagyon kínzóak a tünetek, javaslom, hogy még hétfő előtt forduljon nőgyógyászhoz, aki célzott kezelést tud elrendelni. A probléma okának megállapításához tenyésztés nem szükséges, ez egyszerű vizsgálattal is felismerhető. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A babának biztosan nem lesz baja ettől a panasztól, de úgy tűnik, hogy valamilyen fertőzése van. Amennyiben nagyon kínzóak a tünetek, javaslom, hogy még hétfő előtt forduljon nőgyógyászhoz, aki célzott kezelést tud elrendelni. A probléma okának megállapításához tenyésztés nem szükséges, ez egyszerű vizsgálattal is felismerhető. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Jelenleg 13 hetes terhes vagyok. Ez a második terhességem, az elsőnél is szinte végig volt sárgás folyásom. Az orvosomat folyamatosan tájékoztattam erről, volt, hogy tenyésztést kért, volt hogy csak anélkül többnyire Pimafucin kúpot ír

Tisztelt Doktor Úr! Jelenleg 13 hetes terhes vagyok. Ez a második terhességem, az elsőnél is szinte végig volt sárgás folyásom. Az orvosomat folyamatosan tájékoztattam erről, volt, hogy tenyésztést kért, volt hogy csak anélkül többnyire Pimafucin kúpot írt fel, ez többnyire nem használt. Általában nem volt semmi egyéb mellékhatás (viszketés, kellemetlen szag…stb). Szülésnél sem volt probléma. A szülés után is folyamatosan hol kisebb, hol nagyobb mennyiségben de sárgás folyásom volt. A jelenlegi terhességem alatt is már az elejétől megjelent, de most kb. 2 napja elkezdtem viszketni is kívül a szeméremajkaktól a hüvelynyílásig (ami azért nem sűrűn van), de már csak hétfőn jutok el a dokihoz. Gondolom a doki kenetet vesz majd és tenyésztést kér, az is idő, remélem addig azért felír valamit, mert elég kellemetlen. Addig nem tudom mit tudok tenni, remélem nem lesz baja a babának, hogy ennyit várok vele. Talán ez a (vény nélkül kapható?) Vitagyn C enyhítheti a problémáimat? Előre is köszönöm a válaszát!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A babának biztosan nem lesz baja ettől a panasztól, de úgy tűnik, hogy valamilyen fertőzése van. Amennyiben nagyon kínzóak a tünetek, javaslom, hogy még hétfő előtt forduljon nőgyógyászhoz, aki célzott kezelést tud elrendelni. A probléma okának megállapításához tenyésztés nem szükséges, ez egyszerű vizsgálattal is felismerhető. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A babának biztosan nem lesz baja ettől a panasztól, de úgy tűnik, hogy valamilyen fertőzése van. Amennyiben nagyon kínzóak a tünetek, javaslom, hogy még hétfő előtt forduljon nőgyógyászhoz, aki célzott kezelést tud elrendelni. A probléma okának megállapításához tenyésztés nem szükséges, ez egyszerű vizsgálattal is felismerhető. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Még csak pár napja szültem, de viszketek. Hüvelygombám volt szinte végig a terhesség alatt, most ezt érzem? Lehet ilyenkor ezt kezelni?

Legjobb válasz: Szerintem mindenképpen kezelni kell, mert a méhlepény után maradt seben keresztül a szervezetedben többfelé okozhat fertõzést. Dokitól kérdezted?

Szerintem mindenképpen kezelni kell, mert a méhlepény után maradt seben keresztül a szervezetedben többfelé okozhat fertõzést. Dokitól kérdezted?
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom most pont hétvége jön, dokihoz se tudok menni.. Nem, mert akkor jelentkezett, amikor hazajöttünk a kórházból.

A terhességem első 15 hetée szinte végig orrspréztem. Lehet baja a babának? Ha igen, mi?

Legjobb válasz: Szia. Nem akarlak ijesztgetni, és ne is aggódj, azon, amit írok, de azért szerintem nem ártana egy dokit is megkérdezned. Azt tudom, hogy az orrspay-re rá van írva (és nem véletlenül), hogy csak 1 hétig lehet folyamatosan használni. Ennek két fõ oka van: az egyik, hogy olyan anyagot tartalmaz, mint a drog, ami függõvé teszi a szervezetet iránta, másrészrõl pedig pont emiatt nem fog a továbbiakban használni. Mármint ezt úgy értem, hogy bár idõlegesen kitisztítja az orrod, de mivel szétroncsolod a természetes nyálkahártyát, megszûnik a természetes védekezés. Így csak addig lesz jó, amíg az orrcsepp hatása tart. De amint látom, ezt sajnos meg is tapasztaltad! A babához gratulálok! Jó egészséget!

Szia. Nem akarlak ijesztgetni, és ne is aggódj, azon, amit írok, de azért szerintem nem ártana egy dokit is megkérdezned. Azt tudom, hogy az orrspay-re rá van írva (és nem véletlenül), hogy csak 1 hétig lehet folyamatosan használni. Ennek két fõ oka van: az egyik, hogy olyan anyagot tartalmaz, mint a drog, ami függõvé teszi a szervezetet iránta, másrészrõl pedig pont emiatt nem fog a továbbiakban használni. Mármint ezt úgy értem, hogy bár idõlegesen kitisztítja az orrod, de mivel szétroncsolod a természetes nyálkahártyát, megszûnik a természetes védekezés. Így csak addig lesz jó, amíg az orrcsepp hatása tart. De amint látom, ezt sajnos meg is tapasztaltad! A babához gratulálok! Jó egészséget!
Végig fujtam az orromba mert nemtudtam meglenni nélküle , állandóan be volt dugulva az orrom. Megszültem és az orrdugulás is megszünt. A babámnak semmi baja nem lett tõle.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
4 éve használok orrcseppet közben volt 2 terhességem.Nem szívódik be a véráramba csak helyileg ha a legtöbb szóval ne aggódj.Orvos tudott róla nem én találtam ki.
A kérdező hozzászólása: Skóciában lakom, tengervíz nem gond. :-) Nekem a magyar háziorvos adott orrsprét 14 hetes terhesen 2 éve pont az arcüreggyulladás miatt. Aztán mikor visszajöttem ide és mondtam az itteni dokinak, hogy fújkálok, nem szólt semmit. de akkor sikerült pár hét alatt meggyógyulni. Most a nagyon hosszú idõ miatt aggódom. Ki fogom próbálni ezt a tengervíz keveréket. Köszi!
húú, én sem tudok aludni, ha be van dugulva az orrom. 20. hétig állandóan szenvedtem, meg náthás is voltam, Gyógyszerész nem adott orrcseppet, csak tengervizet akart. Sajnos emiatt arcüreg gyulladásom lett. Vettem gyógynövény olajat(sunbreeze) felforraltam tengervizet, még görögo.ból hoztuk, és beletettem egy orrspray fújóba, egy pár tûhegynyi olajjal. 3 nap alatt meggyógyított :) Azóta is azt használom, ajánlom mindenkinek, nagyon jó. Ha nincs tenger vized, fiziológiás sóoldatba tedd. Gyógyulást :)
Szia. Azt próbáld ki, hogy ha eldugul az orrod, nyomd össze jó erõsen a két orrlyukat, de csak annyira, hogy ne fájjon. Tartsd úgy kb 2 percig (addig szájon át lélegezz, de csak, ha nagyon muszáj). Utána jobb lesz, kitisztul... Ezt mindig próbálgasd, amikor rád jön a dugulás:) . Hátha elõbb utóbb el tudod hagyni az orrcseppet. Elvégre nem élhetsz vele egy életen keresztül.... Gyógyulj meg! Üdv
A kérdező hozzászólása: Igen, tudom, hogy csak 1 hétig szabad. Sajnos karácsony óta állandóan visszaesek a megfázásba. Gyerekkorom óta az orrdugulás volt ennek mindig a legelviselhetetlenebb jele. Ha nem használom, akkor akár napokig képes lennéék nem aludni. Úgy szoktam abbahagyni, hogy csak 1 oldalt fújok, addig a másik helyreáll, aztán már azt az oldalt se fújom. ez kb 1 hét, de így még elviselhetõ. Viszont ekkor mindig visszaesek. Tudom, hogy tönkreteszi a nyálkahártyát, hogy függõ vagyok, stb, de állandóan beteg is vagyok sajnos. Csak a babának ne legyen baja!!!!
Én a végén fújkáltam... A popsiján van egy hemangioma, ami már felszívódóban van, egyesek szerint ettõl, mások szerint nem... NYugi, nem lesz baj...
Én is hasonló gondokkal küzdök, de a dokim letiltott az orr spray-rõl, mert sajnos igenis felszívódik az orrnyálkahártyán keresztül! Azt mondta, hogy használjak homeopátiás sprayt, vagy tengervizeset. Egyébként megértelek, én is megõrülök esténként, de nem merek kockáztatni. Azt találtam ki, hogy jól átmosom tengervízzel alvás elõtt, majd bekenem egy kis krémmel, hogy ne száradjon ki a nyálkahártya. És ezerrel párologtatok este. Tényleg le kell róla szokni, egy idõ után regenerálódik a nykh-a, csak idõ kérdése. Nekem jelentõsen hazavágta a gégész szerint...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!