Találatok a következő kifejezésre: Terhesség utolsó hónapjában (39 db)

A terhesség utolsó hónapjában mennyit híztatok?

Én most tartok 10 kilónál, kíváncsi vagyok még kb. mennyivel kell számoljak. 35 hkm

Legjobb válasz: Én is heti 1 kg-t az utolsó hónapban, így összesen 25 kg. Szülés után elég szomorú voltam, mert 54-gyel kezdtem és szülés után csak 8 kg ment le egybõl és utána szoptatás alatt se egy deka nem mozdult. Kemény torna volt , lefogyni, most eddig az elõzõ terhességem idáig felszedett kilóinak felénél járok, úgyhogy kicsit szerencsésebb vagyok most, de nem is 54-gyel kezdtem, hanem 63-mal.

Én is heti 1 kg-t az utolsó hónapban, így összesen 25 kg. Szülés után elég szomorú voltam, mert 54-gyel kezdtem és szülés után csak 8 kg ment le egybõl és utána szoptatás alatt se egy deka nem mozdult. Kemény torna volt , lefogyni, most eddig az elõzõ terhességem idáig felszedett kilóinak felénél járok, úgyhogy kicsit szerencsésebb vagyok most, de nem is 54-gyel kezdtem, hanem 63-mal.
2-es válaszoló vagyok. Én is elkezdtem vizesedni. Én sokat iszok (min 3 liter) és éjszaka felpolcolt lábakkal alszom. Ajánlom a vízhajtó gyümiket pl: alma, eper, áfonya Minél kevesebb só. Nekem így csak a bokám vizesedik már hetek óta. Sajnos én sétálni már nem tudok, max kullogni. :) De már ha lemegyek boltba attól is keményedek.
Én minden héten 1 kg-ot, bár nekem vizesednek a lábaim, kezeim ...
Én a 36. hétig 9 kilót szedtem fel, utána meg már szinte semmit, inkább fel-le ugrált még egy kiló. 39+4 hétre született a lányom.
en is kivancsi lennek erre. 34 hetes vagyok es +8kg-nal tartok:)
Én a 20-ik hétig fogytam, aztán híztam 7kilót és a 37-ik héttõl a szülésig (39+2) fogytam 2kilót :)
1. vagyok. A vizesedésen nem segít semmi, a séta meg fõleg nem, akkor dagad be nekem a legjobban. Próbáltam a vadgesztenye krémmel való kenegetést, vizes borogatást, felpóckolást, egész napos ágyban fekvést. Valamennyire enyhül, de 1-2 óra talpon lét után ugyanolyan, mint volt. Ez tart kb. 1 hónapja, már beletörõdtem.
Erre én is kíváncsi vagyok! Én is 35 hetes vagyok 8-9 kilónál tartok!:)
A kérdező hozzászólása: A séta a vizesedés ellen nem segít? Én is kezdek vizesedni, ezért sétálok napi 1 órát, bár a végére sajog a bokám.
Erre én is kíváncsi vagyok. Én is 35 hetes vagyok, csak én +18kg-nál járok... Bár az utóbbi 3 hétben csak 1 kg-t híztam. :) Remélem már nem fogok sokkal többet, ez így is rengeteg már.
A kérdező hozzászólása: Úgy látom nekem is a heti 1 kiló meglesz :( de remélem, hogy csak vizesedés, csak nem látom..enni nem eszek sokat.

Ha egy terhes asszonyt megfertőznek a terhesség utolsó hónapjában varicellával és szülés után kijön rajta, majd a 2, 5hetes babán ez vezethet a gyermeknél agysorvadáshoz? Ami 23éves korába derül ki egy cété vizsg. Alkalmával!

Legjobb válasz: Nem. A baranyhimlo a terhesseg elso feleben veszelyes a magzatra, mivel a fejlodo szervek novekedeset befolyasolja. az utolso honapban kapott baranyhimlo a megszuletett gyermekre veszelyes, hiszen a betegseggel szulethet, ami akar vegzetes is lehet. De nem vezet agysorvadashoz. az max. egy ilyenkor fellepo nagyon magas laznak lehet kovetkezmenye

Nem. A baranyhimlo a terhesseg elso feleben veszelyes a magzatra, mivel a fejlodo szervek novekedeset befolyasolja. az utolso honapban kapott baranyhimlo a megszuletett gyermekre veszelyes, hiszen a betegseggel szulethet, ami akar vegzetes is lehet. De nem vezet agysorvadashoz. az max. egy ilyenkor fellepo nagyon magas laznak lehet kovetkezmenye

Normális, ha vki a terhesség utolsó hónapjában nem hízik szinte semmit? Max.1 kg. Ettől függetlenül tud a baba rendesen hízni?

járt/jár vki így? 35 hetes kismama

Legjobb válasz: Én nem híztam az utolsó hónapban és minden oké volt.3550 gr és 56 cm lett a kislányunk.

Én nem híztam az utolsó hónapban és minden oké volt.3550 gr és 56 cm lett a kislányunk.
Szia!Nekem diétáznom kellett terhességi diabétesz miatt, ezért fogytam 3 és fél kilót, ennek ellenére a babóm 4 kiló körül lesz.Ne aggódj, elveszi õ magának azt, amire szüksége van, ha te nem hízol akkor is.Gondolom a meleg miatt sincs olyan étvágyad, meg az utolsó hetekben amúgy is ez a jellemzõ.
Szia! Napok óta ezért vagyok depis... 33+5 vagyok és 3 hete egy grammot se híztam.Eddig össz.7 kg jött fel, de egyszer csak megállt. Én is ettõl vagyok készen, h rem fejlõdik??!! Eszek rendesen és mozog is, de vmiért a kilók elmaradnak... Fel a fejjel, bizti nincs baj.
Szia! Én egész várandósságom alatt 4! kg-t híztam, és egy egészséges 3 kg-s kislányt hoztam a világra:) Aggodalomra semmi ok, inkább örülj neki, kevesebbet kell leadnod. Nekem már szülõszobán lement a felesleg! Könnyû, gyors szülést, jó egészséget, sok boldogságot kívánok!
Én utolsó hónapban nem hogy nem hiztam hanem egyenesen fogytam 1 kg -ot. Attól még a baba elveszi azt amire neki van szüksége, még ha nem hízol akkor is eszel. Ne aggódj.
Szia Az orvosom azt mondta, h h nem hiznek semmit is elvenne a baba ami kell neki, tudna rendesen fejlodni.Persze nalam nem ez votl a helyzet sajnos, nekem dietaznom kellett. Ne felj minden a legnagyobb rendben lesz a babaddal!
Nekem olyan 38 hetesen állt meg a súlyom és csak 42.hétre szültem meg, 40-42.hétig meg már csökkentis a súlyom olyan fél-1 kilót.. nekem azt mondták (azontúl h nem baj) hogy ilyenkor már a zsírraktárait kezdi felélni a baba túlhordáskor, szóval általában már nem hizik, vagy stagnál, vagy fogy. 56 cm lett és 3300 gramm és fiú szóval lehet hogy volt benne vmi:)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! köszi a válaszokat. már kezdtem megijedni, hogy vmi baj van... idáig csak 4 kilót híztam, pedig mindent megeszem amit megkívánok... csakhát aggódtam, mert hát az elsõ kisfiammal 15 kilót híztam és ennek ellenére alig volt 3 kiló, amikor megszületett. remélem, most minden rendben lesz.


Terhesség utolsó hónapjaiban jogsit szerezni?

ha most elkezdeném, akkor ha minden jól megy már leszek 8hónapos is mikor már a gyakorlatot csinálom, ha minden jól megy még szülés elõtt végzek, de a párom mondta hogy x hónapos kismamákat már nem nagyon engednek vizsgázni az esetleges rúgások és görcsök miatt. szerintetek?

Legjobb válasz: Nagyon nem ajánlom.Várd ki amíg megszületik a baba,így nem fogsz tudni rendesen megtanulni vezetni.Ráadásul számolni kell az esetleges bukásokkal ami akár 1 hónappal is kitolhatja az egészet.

Nagyon nem ajánlom.Várd ki amíg megszületik a baba, így nem fogsz tudni rendesen megtanulni vezetni.Ráadásul számolni kell az esetleges bukásokkal ami akár 1 hónappal is kitolhatja az egészet.
én csak úgy csinálnám (már van jogsim) ha a férjem támogat benne. Elég sok stresszel is járhat. Sajnos (ha Pesten csinálod különösen) sok elmebeteg lehet az utakon... Ha támogat a férjed és türelmesebb típus vagy, nem lehet nagyon felhúzni csak akkor vágnék bele. Egyébként a Kreszt sztem mindentõl függetlenül elkezdheted, ha a bébi vigyázását amíg vezetni jársz meg tudod oldani! Sok sikert! (mindkettõ eseményhez: szüléshez, jogsihoz) :)
A kérdező hozzászólása: hát a férjem lehet aggódna és szívesebben venné ha szülés után mennék vezetni. a kreszt persze gond nélkül meg tudom csinálni. köszönöm mindkettõtknek

Terhesség utolsó hónapjában (előző császár), a hegszétválástól menniyre kell félni, jóslófájástól esetleg orgazmustól szétválhat a heg?

Legjobb válasz: Dokim szerint nem nagyon kell félni, nem történik hirtelen, kell menni heti orvosi vizsgálatra és amint látni fogja, hogy gond van, közbelép. De biztos nem lesz. Nekem is császár volt az elsõ, 16 hónapos most a fiam és 22 hetes vagyok, 20 hónap lesz a két baba között. A doki szerint van esély arra is, hogy nem is kell közbelépnie. Szerinte a szex nem okoz ilyen szempontból gondot. De én is kíváncsi vagyok mások véleményére is.

Dokim szerint nem nagyon kell félni, nem történik hirtelen, kell menni heti orvosi vizsgálatra és amint látni fogja, hogy gond van, közbelép. De biztos nem lesz. Nekem is császár volt az elsõ, 16 hónapos most a fiam és 22 hetes vagyok, 20 hónap lesz a két baba között. A doki szerint van esély arra is, hogy nem is kell közbelépnie. Szerinte a szex nem okoz ilyen szempontból gondot. De én is kíváncsi vagyok mások véleményére is.

Natrium Sulfuricum tablettát szed/ett valaki a terhesség utolsó hónapjában?

A páromnak tegnap ajánlotta egy ment?s, hogy vegyen nekem, mert nagyon vizesedek, és zsibbad a kezem. A patikában meger?sítették, hogy tényleg szedhet? terhesség alatt. (homeopátiás készítmény), de én éis félek, mivel ez mégis csak vízhajtó!

Legjobb válasz: Én is szedem, már beszedtem két üvegcsével. kicsit vizesedem, de a fiamnál ennél jóval vizesebb voltam már ilyenkor. Szerintem jó. Ahogy nem szedtem 2 napig, már éreztem a kezeimen. Én s bizonytalan voltam, de olvastam itt is hogy szedték kismamák.

Én is szedem, már beszedtem két üvegcsével. kicsit vizesedem, de a fiamnál ennél jóval vizesebb voltam már ilyenkor. Szerintem jó. Ahogy nem szedtem 2 napig, már éreztem a kezeimen. Én s bizonytalan voltam, de olvastam itt is hogy szedték kismamák.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a megnyugtatást. :) Akkor én is szedem :) Napi 3-at kell? És nem lehet inni/enni utána fél óráig?
Én a Boiron félét szedem 9CH-s napi 2x5 golyócska nyelv alatt elszopogatni. Igen elõtte és utána nem enni és inni. Még a mentolos dolgokat is kerülni kell. A shlüssler félét kell ha jól tudom 3x1-et a többit úgy mint a másiknál. :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm :)

Ismeri valaki azt a gélt, amit a terhesség utolsó hónapjában kell használni, és a könnyű szülést, illetve a gátmetszés elkerülését segíti elő?

Azt hiszem minden nap masszírozni kell vele a gát környékét, meg a hüvelyt. Nevét tudjátok? Tapasztalatok esetleg, ha valaki használta? Köszönöm 32hkm

Legjobb válasz: Dianatal? Nem próbáltam, csak olvastam róla, hogy nagyon jó.

Dianatal? Nem próbáltam, csak olvastam róla, hogy nagyon jó.
Én hagyományos olívaolajat használtam, elsõ babám gátvédelemmel szültem, tehát bevált az is.
Én a Weledát vettem és használtam a 36. héttõl + szülés alatt is. Legközelebb is fogom, nem volt gátmetszésem, igaz én intim tornáztam is mellette.
A Dianatal 28000-36000 forint között mozog, és nem feltétlenül hatásos.
Weleda markaju volt amit en hasznaltam. Egyebkent tobb mulik a szuleszno ugyessegen, a szoveteiden es azon, hogy mennyire tudod iranyitani a kitolast az utasitasok szerint. A masszazs is segithet, ha van ra idod es kedves csinald. Ez az olaj nem draga.
Az nem az, amit te írsz, az gél ez pedig olaj, amit te keresel:) Nem emlékszem a nevére, de rá lesz írva az is, hogy gátmasszázsolaj!!! nem gél:) ) Sok sikert
A kérdező hozzászólása: na meg ezt a Dianatal gélt csak szüléskor kell felkenni :O akkor nem ez az...
A kérdező hozzászólása: basszus: Mennyibe kerül a Dianatal® szülészeti gél? A különbözõ értékesítési csatornákon eltérõ fogyasztói árak lehetnek. Ajánlott fogyasztói ára 29 900 Ft. :O kiváncsi vagyok a dm-ben mennyi
szia. ez nem gél, hanem olaj, direkt gátmasszázs olaj, DMben lehet kapni, a nevére nem emlékszem. Menj be és kérdezd meg az eladót:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)

Terhesvitamin? Védönőm szerint ne szedjem a terhesség utolsó hónapjában a terhesvitamint, mert túl nagyra fog nőni a baba, igaz ez? Melyik a legjobb, mit szedjek ami mindent tartalmaz? Van olyan amelyik növeszti a babát? Én még nem hallottam.

Legjobb válasz: Jó régrõl maradt itt a védõnõd :-) Minden gyerekemnél végig szedtem a vitamint, és teljesen normális súllyal születtek. Ez a növeszti a babát szöveg egyfajta városi legenda. Képzeld el a szervezetedet, mint egyfajta raktárat, amiben vannak vitaminok, nyomelemek,m ásványi anyagok. A babának elsõbbsége van ebben a raktárban, mindent levesz a polcról, amire szüksége van. Ha kevesebb van, mint ami kell neki, az rá van rossz hatással, ha pont annyi, az meg rád. Leüríti a polcokat, neked meg nem marad semmi. Tehát a terhesvitaminra mindkettõtöknek komoly szüksége van. A hízásról meg annyit, hogy te hízol a multivitamintól? Nyilván nem. Max. ha étvágyjavító hatása van, de a babánál odabenn ez sem jelent semmit.

Jó régrõl maradt itt a védõnõd :-) Minden gyerekemnél végig szedtem a vitamint, és teljesen normális súllyal születtek. Ez a növeszti a babát szöveg egyfajta városi legenda. Képzeld el a szervezetedet, mint egyfajta raktárat, amiben vannak vitaminok, nyomelemek, m ásványi anyagok. A babának elsõbbsége van ebben a raktárban, mindent levesz a polcról, amire szüksége van. Ha kevesebb van, mint ami kell neki, az rá van rossz hatással, ha pont annyi, az meg rád. Leüríti a polcokat, neked meg nem marad semmi. Tehát a terhesvitaminra mindkettõtöknek komoly szüksége van. A hízásról meg annyit, hogy te hízol a multivitamintól? Nyilván nem. Max. ha étvágyjavító hatása van, de a babánál odabenn ez sem jelent semmit.
Nem növeszti, velem pont, hogy szedetni akarja, de a férjemre hallgatok (õ orvos is egyben), és így tavasszal, az utolsó hetekben csak halolajat szedek, és rengeteg gyümölcsöt-zöldséget eszek. Fõleg, hogy már az összes vitamintól rosszul vagyok. Ha akarsz valamit, akkor femibiont, az nem olyan batár adag vitamin. 34 hetes km
Elsõ vagyok, azt én is ki szeretném hangsúlyozni, hogy nem hízik tõle. :) Semmiképp. Én sem ettõl tartok, egyszerûen már csak rettentõ bénán vagyok a vitaminoktól. :/
A kérdező hozzászólása: Mióta terhes vagyok, nem is kívánok mást csak a sok gyümölcs, zöldség, sajtok, egészséges ételek, szerintem mindent eszek amire szükségünk van, de eddig szedtem a vitamint, nehogy valami baj legyen - alapon - akkor ezután is fogom, ártani nem árt.... a babanövesztést pedig elfelejtem a védõnõvel együtt :-)
Az elsõvel végig szedtem becsületesen, igaz õ télen született 3400 gr lett. A másodikkal 20 hétig rendszeresen, azután csak hetente kétszer, de õ nyáron született, volt mibõl válogatni, hogy vitaminhoz jussak, mégis 4050 gr lett a drága:)
Én szedtem végig a Hipp Natalt, 40+2 naposan szültem, 3400 grammos volt a Baba. Úgy van, ahogy elõttem is leírták. A Baba elveszi a szervezetbõl, ami neki kell. A nõgyógyász így magyarázta a Páromnak: tegyük fel, hogy van egy darab vasam, azt a Baba kapja meg ha neki kell, nekem meg nem marad. Boldog Babavárást! 12 napos Kisfiú anyukája
Elég szomorú, hogy védõnõként dolgozhat az, aki ilyen hülyeségeket beszél. Ez kb olyan legenda, mint az, hogy ha megütöd magad valahol akkor a babán is folt lesz ott, ahol megsérültél... Nyugodtan szedd a vitamint, nem fogsz tõle sem te, se a baba meghízni. Csak úgy mellesleg: én végig szedtem a vitamint, 2150 gramm lett a babám.
Elõzõ terhességemnél nekem is azt mondta a védõnõ, hogy elég egy héten 2x szednem. Sajnos így tettem, többet nem is hallgatok rá.... A mostaninál azt mondta egyek több tejterméket (így napi 1 joghurt), rá két hétre csökkentsem le. Már azt se tudják mit találjanak ki. Szedd nyugodtan. Inkább legyen nagy a baba, ha egyáltalán a vitamintól lenne nagyobb. Én gravidát szedek, ezt terhesség alatt és szoptatás alatt is lehet szedni.

Veszélyes egyedül lenni a terhesség utolsó hónapjaiban/szülés után közvetlenül?

Egyedülálló kismama vagyok, és bár már nem vagyok nagyon fiatal már, a helyzetre való tekintettel költségek és feladatmegosztás szempontjából az tűnt a legésszerűbbnek, hogy a terhességem alatt és talán szülés után is egy ideig a szülői házban húzzam meg magam. Viszont a terhesség előrehaladtával egyre inkább növekszik bennem az igény arra, hogy magam legyek a gyerekkel. Vágyom az intimitásra, a "saját családra", és egyre nehezebbé válik számomra az, hogy kismamaként is még a szülők "kislánya" legyek, bármennyire is szép tőlük a segítség. Mindenki azt mondja, hogy jó ez így, és maradjak nyugton, de nem igazán érzem így jól magam, viszont ha saját albérletbe költöznék, akkor távol lennék a hathatós segítségtől, és azzal ijesztgetnek, hogy egy kismamának "nem szabad" egyedül lennie, mert "bármi történhet", és akkor nincs aki segítsen. Nem tudom, tényleg így van, ennyire "para" állapotosan egyedül lenni? Veszélyes? Az is igaz, hogy azt a pénzt amit külön albérletre költenék, a gyerekre is költhetném, és emiatt egy kicsit lelkiismeretfurdalásom lenne. Viszont, ha elmennék, akkor is kb a gyerekre költeném, hiszen valahol az anyu nyugott és kiegyensúlyozott lelkiállapota kb éppen olyan fontos a gyerek számára, mint hogy meglegyen minden más egyebe, ruha, pelenka, stb... Nem tudom, más ilyen helyzetben hogy döntene, döntött...

Legjobb válasz: Mi az,hogy nem szabad egyedül lenni? És akinek a férje reggeltõl estig dolgozik? Az is egyedül van! Meg akinek nincsenek szülei az is! Az anyagi része már más! Azt te látod,hogy mennyi pénzed van arra,hogy különköltözz!

Mi az, hogy nem szabad egyedül lenni? És akinek a férje reggeltõl estig dolgozik? Az is egyedül van! Meg akinek nincsenek szülei az is! Az anyagi része már más! Azt te látod, hogy mennyi pénzed van arra, hogy különköltözz!
Úristen! A te gyereked/te felelõsséged! Én a helyedben külön mennék, így is-úgy is tudsz tõlük segítséget kérni. Nekem anyukám az elsõ két hétben minden nap jött segíteni, aztán belejöttem a napi rutinba.:) Jah és egyedülálló barátnõt, testvért is áthívhatsz segíteni az elsõ napokban, de ehhez nem kell együtt élni!
Csakis külön. Miért? Mert az a legegészségesebb, így nem szól bele senki, hogy mit hova tegyél, mit hogyan csinálj. Ha segíteni kell, úgyis mennek. Miért ne lehetne akár az utolsó idõben egyedül lenni? Egy gyerek nem repül csak úgy ki, fõleg nem elsõre. Telefonod van, segítséget kérsz ha szükség lesz rá. A babával pedig sosem leszel egyedül, mert mindig lesz nálad valaki aki segítsen. Addig tudsz egy kicsit pihenni, de gyorsan belerázódsz. Én azt mondom, ha csak a szüleid miatt laksz még otthon, akkor menj nyugodtan külön, semmi bajotok nem lesz!
Nálunk ma pontosan ez volt a vita téma. :) Én is egyedülálló kismama vagyok és mindenképp külön megyek ha meg lesz a kicsi, de felmerült bennem is ez a gondolat, hogy szülés elõtt kellene (33hetes vagyok). Nekem is azt mondta anyukám és a tesóm is hogy ez felelõtlenség! Nem értem miért lenne az, hiszem felnõtt nõ vagyok. Remélem neked is és nekem is sikerül dûlõre jutni. :D
A kérdező hozzászólása: Értem én, de éjszaka is? Ha tök egyedül van valaki, akkor nem "szoktak" az utolsó hónapokra segítséget hívni? Rokont, vagy barátnõt, vagy akárkit? Nekem ha azt mondjátok, hogy lehet, én annak csak örülök, de engem idáig még mindenki kb elkönyvelt "felelõtlennek", ha csak a gondolatot felvetettem, hogy különváljak. Szerintetek, ez egyáltalán normális igény a részemrõl, vagy örüljek neki, hogy úgy van ahogy van, és van segítségem. Ti hogyan döntenétek ilyen helyzetben???! Vagy csak én vagyok ilyen "emancipált"?!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, most nagyon megnyugtattatok, hogy nem én vagyok a hülye... Igy kell, hogy legyen bátorsagom hozzá, hogy anyagilag is a sarkamra álljak, majd azért dolgozom többet (otthonról), hogy együtt lehessek a gyerekemmel csak mi magunk. Eddig csak a riogatások miatt nem estem neki a "B" tervnek, nem akartam rosszat a gyereknek, és felelõtlen szülõ lenni. De ha egyedül sem vagyok az, akkor hajrá van nekem is :) .... Olyan jó lesz, nagyon úgy érzem, hogy csak így lehetek boldog... :) Köszi szépen!
A kérdező hozzászólása: Hát tessék kedves utolsó, akkor mégsem én vagyok így egyedül... Engem a hideg kiráz attól a gondolattól, hogy ne egy saját fészekbe vigyem haza a kicsit a kórházból, ahol nyugodtan együtt lehetek vele, és senki nem szól bele a legynagyobb jószándékkal. Azt viszont csak úgy tudom megoldani, ha szülés elõtt alakítom ki a fészket. Másképp nem megy. Utána már minden olyan... álmos. :) Arról nem is beszélve, hogy addig is szeretnék egy kicsit ráhangolódni a gyerekre is, a szülésre is, ha erre nincs lehetõségem, és csak úgy "belepottyan" az életembe, az egy kicsit "para". De engem meg pl. éppen azért (is) óvnak az egyedülléttõl, merthogy szülés elõtti, utáni depresszió, meg ilyenek..... Hát nem mondom, szerintem éppen akkor leszek depi, ha nem nem maradhatok egyedül a "kis családommal" az életemnek kétségtelenül legfontosabb és legszemélyesebb idõszakában.
Hali , én is egyedül voltam , mert hogy a párom dolgozott reggeltõl estig ! Mi úgy oldottuk meg , hogy a barátnõm kapott lakáskulcsot , és a párom többször felhívott napközbe ! A terv az volt , ha nem veszem fel a telefont , legyen aki a szomszédból átugrik és azonnal be tud jönni ! Hála az égnek semmi baj nem volt ! Ha megteheted (anyagilag), hogy külön legyél , én mindenképp azt tenném ! Segítségre szükséged lesz , mikor megszülsz , de ha ilyen rendesek a szüleid, akkor majd anyud megy segíteni ! 5 hós kislány anyukája ! Szép , és jó várandóságot , aztán meg jó babázást !


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!