Találatok a következő kifejezésre: Terhesség után szokták (10 db)

Egy spontán vetélés, egy sikeres terhesség és aztán egy elhalt terhesség után vajon érdemes kivizsgálást kérni? Ha igen, milyen vizsgálatokat szoktak ilyenkor javasolni? A teherbeesés könnyem ment eddig.

Legjobb válasz: Szia, csak a saját példánkat tudom leírni..több spontán vetélés, majd egészséges terhesség és szülés, majd ismét több pozi teszt baba sehol..a doki kért hormonvizsgálatot, nézett uh-val nálam minden rendben volt, majd elküldte a férjemet spermavizsgálatra és spermatenyésztésre a bakterológiára. Ott derült ki, hogy három olyan baktériummal fertõzött a spermája, ami ha megtermékenyül nem fejlõdik sokáig általában spontán el is megy.Egészséges férfi, még csak megfázva se szokott lenni..a spermája mégis ilyen..ezeket a baktériumokat étellel, macskanyállal és egyéb kaphatta meg..most ,hogy ez kiderült nekem is kell kenetbõl tenyésztést csinálni esetleg nincs -e bennem is valamelyik...mert szexuális úton az egyik átvihetõ a nõre is jelzem nem nemi betegség..és az is vetélést okozhat.. mindenképpen megérne egy vizsgálatot..mert ezek egy antibiotikumos kúrával kezelhetõek.

Szia, csak a saját példánkat tudom leírni..több spontán vetélés, majd egészséges terhesség és szülés, majd ismét több pozi teszt baba sehol..a doki kért hormonvizsgálatot, nézett uh-val nálam minden rendben volt, majd elküldte a férjemet spermavizsgálatra és spermatenyésztésre a bakterológiára. Ott derült ki, hogy három olyan baktériummal fertõzött a spermája, ami ha megtermékenyül nem fejlõdik sokáig általában spontán el is megy.Egészséges férfi, még csak megfázva se szokott lenni..a spermája mégis ilyen..ezeket a baktériumokat étellel, macskanyállal és egyéb kaphatta meg..most , hogy ez kiderült nekem is kell kenetbõl tenyésztést csinálni esetleg nincs -e bennem is valamelyik...mert szexuális úton az egyik átvihetõ a nõre is jelzem nem nemi betegség..és az is vetélést okozhat.. mindenképpen megérne egy vizsgálatot..mert ezek egy antibiotikumos kúrával kezelhetõek.
Leírnád kedves elsõ, hogy mi a baktérium neve? Köszönöm
Persze.. streptococcus aggalactiae, haemophilus parainfluenzae, és amit szexuális úton átadhat az a ureoplasma urealyticum(NGU) nem gonorreás eredetû ureoplasma tehát nem nemi betegség de úgy lehet tovább adni..
sokkal erõsebb a vérzés szülés után.
Egészségügyi betétet, vagy Tena-betétet, én vastag éjszakai betétem használtam, de körülbelül 5-6 csomag is element pár nap alatt, erös vérzés várható napokig.Ez normális.
Általában Tena vagy más márkájú eredetileg inkontinencia betétet használnak szülés után jó pár napig. Ezek nedvszívó képessége a normál betétekhez viszonyítva sokkal nagyobb. Szülésekor a méhfaláról leválik a méhlepény, helye egy seb lesz tulajdonképpen ami nem kicsit vérzik. Késõbb amikor a vérzés mennyisége csökken már normál vagy éjszakai betét használata is elegendõ lehet.
Menstruaciora hasznalt tisztasagi betet. Akkor hasznaljak, amikor megszulnek, mert utana vereznek, ugy mint a mensi, kicsit erosebben. No vagy ffi vagy?
Miért ne lehetne nõ?? én is nõ vagyok és fogalmam sincs, mer soha nem szültem....sztem te se tudtad elõtte...
A kérdező hozzászólása: igen nõ vagyok

Mennyi idõ után szoktak kezdõdni a terhességi tünetek?

Legjobb válasz: Változó! Nekem 6hetesen derült ki, akkor vettem tesztet, ezután doki. Ekkor még csak annyi hogy nagyon nagyon fájtak a melleim. Fáradékony és aluszékony voltam. Talán terhes vagy? :) gratulálok akkor!

Változó! Nekem 6hetesen derült ki, akkor vettem tesztet, ezután doki. Ekkor még csak annyi hogy nagyon nagyon fájtak a melleim. Fáradékony és aluszékony voltam. Talán terhes vagy? :) gratulálok akkor!
6. héttõl még teszt nélkül is tudtam volna már, mert akkor a mellfájdalmon kívül non stop hányinger állandó éhséggel párosulva, és csak aludtam volna ha tehettem volna.... a munkahelyemen is úgy közlekedtem mint egy alva járó. Most tudok már 8 után ébren maradni ismét (9+2 hetesen).
A harmadiknál már a 4. héten éreztem.
Nekem egyáltalán nem jöttek.
Én màr a beàgyazódàstól éreztem.
8 hetesen derült ki a terhesség, addig nem éreztem semmit. Valamikor az elsõ trim. végén, második elején volt reggeli rosszullét, de ez kimerült annyiban, hogy nem volt étvágyam, és öklendeztem a fogmosástól. Szerencsére nem tartott sokáig.

A terhesség jelei ( kivánja a sok kaját, és kivánja az uborkát) mennyi idõ után szoktak elõjönni?

Legjobb válasz: "kivánja a sok kaját, és kivánja az uborkát" Atya isten, ezek szerint én is terhes vagyok? :-( Hogy fogom ezt a feleségemnek megmagyarázni?

"kivánja a sok kaját, és kivánja az uborkát" Atya isten, ezek szerint én is terhes vagyok? :-( Hogy fogom ezt a feleségemnek megmagyarázni?
Nekem a 8-12 hét között volt ilyen. 18 hkm
Nálam a 4. hónapban kezdõdött, mert akkor kezdett alább hagyni az émelygésem.
soha nem voltam kívánós :-) sõt semmilyen más "terhességi tünetem" sem volt
ezek nekem soha nem voltak
# 3 nem lepõdtél meg, amikor megszületett a gyerek?
én mindig kívánós voltam és mindig különbözõ ételeket különösen. volt "krumplisaláta"-korszakom, sárgadinnye, gránátalma, sülthal, eper, uborka, rántottsajt stb. a kívánósság és az ha rárontasz az ételre és csak eszeleszel eszel önmagában nem jelent feltétlenül terhességet (ó akkor hányszor lehettem volna) a legtutibb jel, ha a kisajkak enyhén megduzzadnak és kékes-lilásan elszínezõdnek, akkor az illetõ terhes.
A kérdező hozzászólása: és ez a duzzadás mennyi idõ után látható?
#3 - nak de tudtam h terhes vagyok :-) csak nem hánytam, voltam rosszul, nem volt gyengeség, meg kívánosság, meg egyéb dolgok :-) szal nekem csak pozitív volt a terhességem

Terhesség után mivel szokták leszorítani a hasat? Hol lehet olyat venni?

Legjobb válasz: Szerintem nagyobb babaáruházakban kapsz. Tulajdonképpen egy széles gumiöv. De ha szerint elég gyakran szotatod a babádat, nincs is rá szükség! Ugyanis a szoptatás hatására húzódik össze eredeti méretére a méhed. Ha a hasad ennek ellenére még mindig nagy, azon nem fog segíteni a hasleszorító, csak a diéta és a torna. (De amíg szoptatsz, halaszd el a diétát!)

Szerintem nagyobb babaáruházakban kapsz. Tulajdonképpen egy széles gumiöv. De ha szerint elég gyakran szotatod a babádat, nincs is rá szükség! Ugyanis a szoptatás hatására húzódik össze eredeti méretére a méhed. Ha a hasad ennek ellenére még mindig nagy, azon nem fog segíteni a hasleszorító, csak a diéta és a torna. (De amíg szoptatsz, halaszd el a diétát!)
Nem feltétlenül van rá szüség, mert a has magától is visszahúzódik, tényleg csak idõ kérdése. Annyiból szerencsés körülnézni, hogy császárosoknak kifejezetten ajánlják, és ha úgy alakul, utólag is be tudja valaki szerezni neked. Én egyik gyerekemnél sem használtam, és akit csak ismerek és megvette, vagy nem is kellett, vagy 1-2-szer fölvette. Kismamaboltokban keresd.
Régi és nagyon hatásos módszer a hideg vizes törölközõs lekötés. És költségmentes!

Együttlét után mennyivel szokta kimutatni a teszt a terhességet? Magyarán mennyivel utána történik a beágyazódás?

Legjobb válasz: Az együttlét után kb 5.-7. nappal kezdõdik meg a beágyazódás.Ez eltart pár napig, azt szokták mondani,hogy az elmaradt menstruáció napjára már befejezõdik.Ezért is ajánlatos a tesztet a nemvárt mensi után csinálni,hogy ne kapj "rossz" eredményt.Ilyenkor általában már van annyi hcg hormon a szervezetedben,hogy kimutassa a pici jelenlétét.

Az együttlét után kb 5.-7. nappal kezdõdik meg a beágyazódás.Ez eltart pár napig, azt szokták mondani, hogy az elmaradt menstruáció napjára már befejezõdik.Ezért is ajánlatos a tesztet a nemvárt mensi után csinálni, hogy ne kapj "rossz" eredményt.Ilyenkor általában már van annyi hcg hormon a szervezetedben, hogy kimutassa a pici jelenlétét.
Nekem a menszi elõtt 2-3 nappal mutatta ki, de az a legbiztosabb, ha legalább a menszi napját megvárod. Azt is mondják, sokszor megtörténik ugyan a beágyazódás, de a mentruációval együtt kilõködik, mert nem volt elég sikeres maga a beágyazódás.
Nekem a nem várt után 2 nappal is elég halványan lett pozitív, úgyhogy érdemes várni a teszteléssel.
Én már majdnem 6 hetes voltam, amikor elõször kimutatta. Éreztem, hogy terhes vagyok, minden nap teszteltem ezerrel, és az 5.héten is csak egy halvány csík volt, az uh szerint 6+4 hetes voltam.De lehet, hogy ez tesztfüggõ is, és lehet, hogy annyira kevés volt a hcg, hogy nem mutatta, fogalmam sincs.
A megtermékenyítést követõ két hétben történik a beágyazódás. A beágyazódást követõen három napra rá már kimutatja a teszt a terhességet. A reggeli vizeletbõl biztosabb eredményt kapsz.

A hcg szintem 49 volt, az jelenthet terhességet? Az asszisztensnő azt mondta, hogy nem negatív, de 100 körüli értéknek szoktak örülni. Lombikos vagyok. Vérvételem a beültetés után 2 héttel volt.

Legjobb válasz: Neked is beszúrom azt a táblázatot amit egy másik lombikos Anyukának. (neki már biztosan sikerült, szurkolok Neked is) http://piszenpisze.hu/tablazatok/hcg-szintek-a-terhesseg-ala.. Szerintem nem rossz eredmény, de lehetne kicsit magasabb... jaaj minden lombikosnak nagyon szurkolok, hogy sikerüljön...

Neked is beszúrom azt a táblázatot amit egy másik lombikos Anyukának. (neki már biztosan sikerült, szurkolok Neked is) http://piszenpisze.hu/tablazatok/hcg-szintek-a-terhesseg-ala.. Szerintem nem rossz eredmény, de lehetne kicsit magasabb... jaaj minden lombikosnak nagyon szurkolok, hogy sikerüljön...
Ez még sajnos bármi lehet, 2 nap múlva meg kell ismételni, ha akkor duplájára nõtt, akkor nagy eséllyel vagy terhes. Nem mondták mikor kell menned megint?
Én ugyan nem voltam lombikos, de egyszer néztek HCG-t vérbõl, akkor nekem azt mondták, hogy 5-ig tuti nincs baba, 5-10 között vlsz. nincs, 10 felett terhesség. Ja meg hát én mindhárom terhességemet 10-es erõsségû teszttel igazoltam a nemvárt elõtti napokban, ill. a legtöbb teszt 25-ös, tehát akkor azok pozitívak lennének. ;) Vagy ilyenkor kaptok vmi hormont, ami bekavar? Bocsi, nem értek hozzá...
Én nem vagyok lombikos (egyenlõre...), de mi sem vagyunk egyszerû esetek. Nekem 13 volt a hcg szintem a nemvárt elõtt, de aztán sajna ugyanannyi maradt. Akkor abba kellett hagynom az Utrogestant, és meg is jött 2 nap múlva. De ellenpéldát is tudok. Nagyon -nagyon szorítok Nektek!!!!!! Majd írd meg mindenképp hogy milyen lett a kontroll vérvétel, és addig is kíméld magad, ne izgulj! Bár segíthatnénk ilyenkor, de nyilván Te is mindent megteszel amit csak tudsz. Erõn felül pedig nem lehet. Szorítok!!!! :) ))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat mindenkinek! Holnap megyek ultrahangra, ott kiderül minden. Sajnos kapok olyan injekciót, ami hcg-t tartalmaz, tehát bekavarhat az eredménybe. Ezért is kérdeztem, hogy hátha van valaki, aki hasonló cipõben járt és már biztosabbat tud. Most már csak kibírok egy napot valahogy. Még egyszer köszi a válaszokat és drukkolást!!!
Nekem lombikból lett 33-as hcg-m, de abból csak biokémiai terhesség lett. Drukkolok neked, hogy beinduljon!!
Kedves kérdezõ, megkérdezhetem, hogy mik a hírek?
A kérdező hozzászólása: Köszi az érdeklõdést, semmi jó nincs. Nem sikerült megint. :(
Nagyon sajnálom. Majd a következõ... kitartás!!

4hete volt terhesség megszakításom.3hétig véreztem azóta minimális barnázás. A párommal akkor együtt szoktunk lenni amikor nincs vérzés aztán a szex után mindig visszajön picit. Gumival és megszakítással védekeztünk. Lehetek terhes?

Vagy ez még nagyon korai mivel a méhfal nem gyógyult még meg és ezért van a vérzés is?

Legjobb válasz: Szia! Nekem missed ab. mûtétem volt 6 hete. Mi nem vártuk ki a 6 hetet, 3 hét után együtt voltunk, nem védekeztünk. Most pozitív a tesztem, hétfõn megyek a nõgyógyimhoz. Mi akarjuk a babát! Tehát a kérdésedre válaszolva igen lehetsz terhes. Legalábbis úgy néz ki én igen!

Szia! Nekem missed ab. mûtétem volt 6 hete. Mi nem vártuk ki a 6 hetet, 3 hét után együtt voltunk, nem védekeztünk. Most pozitív a tesztem, hétfõn megyek a nõgyógyimhoz. Mi akarjuk a babát! Tehát a kérdésedre válaszolva igen lehetsz terhes. Legalábbis úgy néz ki én igen!
hát nekem missed ab-om volt.A dokim azt mondta, hogy 6 hétig lehetõleg ne legyünk együtt, mert annyi idõ biztosan kell, hogy meggyógyuljon a méhem.És ráadaásul elég nagy a fertõzésveszély is.Gondod csak el, ez egy nagy seb. Szerintem még nem gyógyult meg.Mi kiváruk a 6 hetet, én nem véreztemés nem is volt barnázásom sem.
A kérdező hozzászólása: mi se voltunk egybõl együtt hanem az én dokim azt mondta hogy két hét! Én nem lettem elötte terhes megszakításnál csak mégis aggódom azért. köszönöm a választ!

A korai terhesség tünetei megvannak nálam, de nem biztos hogy baba lesz. Munka után stresszlevezetőként naponta 1 szál cigit szoktam szívni. Ha baba lesz akkor nyilván lerakom, de az a fránya egy szál. Ez nagy veszélyt jelenthet?

Legjobb válasz: Szia. Ez egy olyan kérdés amire fogsz kapni hideget-meleget. Szerintem egy szál nem a világ, ha esetleg olyan környezetben dolgozol ahol dohányoznak tekintet nélkül, az még többet árt. De természetesen az lenne a legjobb a babának, ha egy szál se lenne. Üdv, 3 hónapos kislány anyukája

Szia. Ez egy olyan kérdés amire fogsz kapni hideget-meleget. Szerintem egy szál nem a világ, ha esetleg olyan környezetben dolgozol ahol dohányoznak tekintet nélkül, az még többet árt. De természetesen az lenne a legjobb a babának, ha egy szál se lenne. Üdv, 3 hónapos kislány anyukája
Szerintem ezt a kérdést te sem gondoltad komolyan. Ha egészséges babát szeretnél, akkor az az egy szál is sok. A stresszt máshogy is le tudnád vezetni ha akarnád. Csak egy példa: a barátnõm azért lett asztmás, mert az anyukája ritkán ugyan de cigizett az elsõ 2 hónapban mert nem vette észre hogy terhes.
én azért mindenképpen leraknám teljesen. még ha nemis lessz baja akkor sem mérgezném a babámat füstel
óriásit. erre még egy szakorvos sem tudna mit mondani. sok anyuka a terheség alatt is szívja és ép egészséges gyereke lesz, akinek soha semmi kára nem származik belöle. egyszál cigi napont semmit nem jelent, lehet attol is bajod de lehet mástol is. egy-egy szál cigitöl a terheség alatt sem lesz bajod. ja de ha meg tiszta stress vagy attol nagyobb bajod lehet.
Csinálj tesztet. Már csak azért is, hogy tudd, ha terhes vagy, vigyáznod kell magadra és a babára. Egy szál cigi nem a világ szerintem sem. Én is cigiztem mindkét gyermekemmel mikor terhes voltam az elsõ hetekben.Nem könnyû lerakni egyik napról a másikra ugye.Irigylem, akinek sikerül. De utána már nem szívtam, esetleg félig szívtam el és eldobtam a "maradékot".Nem lett semmi bajuk sem, lekopogom. Utána már a lelkiismeret is megszólal bennünk és könnyebb leszokni. Ez érvényes majd a szoptatásra is, míg tejed lesz. Ha nem vagy dohányosok közelében, már akkor is könnyebb, nem esel olyan könnyen kísértésbe.
Egy szál tényleg nem a világ! De éppen lehet, hogy ettõl az 1 szál cigitõl fogsz megundorodni, és ebbõl veszed észre a terhességet.
Szia! Látom mindenkinek más a véleménye... De itt tudtommal nincs egy tudós se, én sem vagyok az sajnos. :P Nekem az a véleményem, hogy még napi 10 szál cigivel sem ártasz annyit a bébidnek mint azzal ha végig idegeskedsz mert hiányzik a cigi. Az tuti, hogy nem használsz a bagóval a gyereknek, de a fejlõdési rendellenességeket és a komoly betegségeket nem lehet pár szál cigire fogni. Minden jót!

Szoktam pánikolni a fogorvosnál. Nagyon nagy stressz ez számomra, s van is egy félig letört fogam, amit meg kell csináltatnom. Kötelezően ezt a terhesség 9 hónapja alatt kell megcsináltatnom, vagy elég szülés után?

Szerintem ez a babának többet árt mint használ.

Legjobb válasz: Én is nagyon pánikolós vagyok, tehát a fogorvost kihagytam. Persze ehhez kellett az is, hogy eléggé rendben vagyok fogászatilag. Senki nem kötelezhet rá, hogy elmenj, ha úgy érzed, hogy a saját érdeked, el fogsz úgyis menni, ha itt az ideje.

Én is nagyon pánikolós vagyok, tehát a fogorvost kihagytam. Persze ehhez kellett az is, hogy eléggé rendben vagyok fogászatilag. Senki nem kötelezhet rá, hogy elmenj, ha úgy érzed, hogy a saját érdeked, el fogsz úgyis menni, ha itt az ideje.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!