Találatok a következő kifejezésre: Terhesség tanácsadásra kell (4 db)

Terhesség tanácsadásra nőgyogyászhoz kell járnom?

Legjobb válasz: A terhesgondozást a nõgyógyász végzi,de sztem te a tanácsadás alatt a védõnõ feladatára gondolsz. terhesgondozásra minden hónapban hívnak,a végén többször a védõnõ meg kb 1.5-2havonta-legalább is engem...nem tudom erre gondoltál e?A lényeg,hogy legyenek bepecsételve ezek a dolgok a füzetkédbe!!

A terhesgondozást a nõgyógyász végzi, de sztem te a tanácsadás alatt a védõnõ feladatára gondolsz. terhesgondozásra minden hónapban hívnak, a végén többször a védõnõ meg kb 1.5-2havonta-legalább is engem...nem tudom erre gondoltál e?A lényeg, hogy legyenek bepecsételve ezek a dolgok a füzetkédbe!!

Terhességi tanácsadás, vizsgálatok. Mikor kell először menni, milyen gyakran kell újra, a terhesség hányadik hetében?

Sajnos ahol élek, ott nincs bejelentett lakcímem, magánorvosra nincs pénzem, így kénytelen vagyok a bejelentett lakcímem szerinti városba járni, ami tőlünk 200km-re van. Ez időmből is sokat elvesz és nem is olcsó. Azért érdekelne, hogy kb hány alkalomról lenne szó és mikor (nagy hassal nyilván az utazás is nehezebb)

Legjobb válasz: Sosem a bejelentett lakcím szerint kell járni védõnõhöz és kismamagondozásra, hanem a tényleges lakcím szerint.

Sosem a bejelentett lakcím szerint kell járni védõnõhöz és kismamagondozásra, hanem a tényleges lakcím szerint.
Engem úgy is fogadott a védõnõ, hogy még nem ide voltunk bejelentve. Szerintem keresd fel.
7-es vagyok. Gondoltam, hogy valami ilyesmirõl lehet szó. :-( De szerintem akkor sem megoldás, hogy 200 km-re járj terhesgondozásra. Szerintem keresd fel a mostani lakóhelyedhez tartozó védõnõt és beszélj vele, hogy mi lehetne a megoldás. Vagy õ mondta, hogy utazz 200 km-t?
A kérdező hozzászólása: Sajnos bejelentkezni semmiképp nem tudok. Albérletben lakom és a tulaj már az elején kijelentette, hogy nem jelentkezhetünk be. A babáról meg nem is akarok neki szólni, mert annak végképp nem örülne és különben is a terhesség vége felé elköltözünk. Ismerõsöm pedig nincs, akihez bejelentkezhetnénk.
Ez teljesen változó, mert kevés van, amire nem idõpont alapján mész. Az én esetemben az elsõ vizsgálat az ambulancián a 6. héten volt, majd az elsõ hivatalos változat a 7. hét végén. Majd 8. héten védõnõ. Közben EKG és vérvétel is. A 9. és a 10. héten is mentem a nõgyógyászomhoz, majd a 12. héten kötelezõ UH, kombinált teszt, majd a 14. héten védõnõ. Most a 16. héten megyek újra nõgyógyászhoz, majd AFP és várhatóan a 18. héten ismét védõnõ. Sajnos, nem sétagalopp, de szerintem, ha lehet, próbáld egy napra berakni azokat a vizsgálatokat, amiket csak lehet.
A vizsgálatokról itt mindent megtalálsz: http://www.pocaklako.hu/vizsgalatok-a-terhesseg-alatt/vizsga.. Szóval szerintem nem igazán életszerû 200 km-t utazni. Nem tudsz bejelentkezni a tényleges tartózkodási helyedre?
5. vagyok, persze minél többször mész a védõnõhöz, annál jobb, nem árt, ha nem csak 4x látogatsz el! (Én is többször voltam.)
Ahol ténylegesen laksz, oda menj, mert a védõnõ is onnan fog kijárni hozzád majd késõbb. Mikor az orvos adott leletet, hogy terhes vagy, azzal a papírral menj a hozzád legközelebbi terhesgondozásra. (Amúgy ahhoz, hogy kapj gyest, gyedet, t-gyást, legalább 3x, vagy 4x kell menni a terhesség alatt. Ezt sosem tudom pontosan, de biztosabb, ha 4x mész. Koraszülés esetén csak 1, vagy 2 alkalom kell.)
Én se a bejelentett lakcímemhez tartozó orvoshoz jártam!
Havonta 2x minimum, egy nap a védõnõ, egy másik nap az orvos. Közben külön az UH-k, meg vérvételek. Kb 4 UH, kb 4 vérvétel. A terhesség legvégén meg minden másnap menni kell.
A kérdező hozzászólása: Nekem azt mondták, hogy oda, ami a lakcím kártyán van.
Azért nem kell minden hónapban menni, én 12 hetesen voltam orvosnál, legközelebb a 19.-en kell mennem. A védõnõ ugyanígy, mindig az orvos után kell mennem védõnõhöz.

A 91 napos terhesség igazolást a nőgyógyász adja ki, vagy a tanácsadáson kell kérni?

Vagy elég a 12 hetes ultrahang lelet? Azon is rajta van a terhességi idő és a szülés várható időpontja.

Legjobb válasz: Nekem a héten adja ide a védõnõ

Nekem a héten adja ide a védõnõ
Nõgyógyász.Ultrahang lelet nem jó.Gondolom családi adókedvezményhez kell, ha mész dokihoz tõle kérd!
Nálunk a terhesgondozó adja ki. Zuglói SZTK-ba járok. Ma kaptam meg. :)
A kérdező hozzászólása: Oké, köszönöm szépen! Akkor ez városonként változó ezek szerint.
A kérdező hozzászólása: Holnap felhívom a védõnõmet, hogy nálunk hogyan mûködik, mert két éve az elsõ babával nem kért a könyvelõ ilyesmit, elég volt a kiskönyvet lemásolni.
Nálunk a nõgyógyász adta ki. (Én elõtte a háziorvosnál érdeklõdtem meg, hogy hogyan, meg mint zajlik, és itt felénk a csak a nõgyógyász adhatja ki.)
nekem gyõrben a terhesgondozóban adta ki a nõgyógyász.
Nekem a területileg illetékes nõgyógyász adta ki, védõnõ is õt mondta, h õ adhatja csak ki.
Nekem elõször a védõnõ írta meg az igazolást, megmutattam a nõgyògyàsznak, és írt egy másikat.


Végtaghiányosan született a sógornőm kislánya. Volt rendszeres tanácsadáson már a terhessége elejétől, Pesten is volt genetikai ultrahangon aminek a papírjára ráírták: ép végtagok! Tanácsot kérek kit kell/lehet perelni ez esetben?

Ja és szülés előtt 1 hónappal már kórházban volt ahol 2 naponta (! ) ultrahangon nézték és senki nem szólt neki semmit csak a szülésnél! Felháborító! Mindez Cegléden most októberben!

Legjobb válasz: Meg lehet keresni egy erre szakosodott ügyvédet,de nem valószínû.h megéri. Az UH vizsgálat sem 100%-os,ha nem úgy fekszik a "magzat",nem látható minden anomália. Sajnálom nagyon,ami történt,de lenne egy kérdésem,ha pl. a 20 héten kiderül,mit tettek volna?

Meg lehet keresni egy erre szakosodott ügyvédet, de nem valószínû.h megéri. Az UH vizsgálat sem 100%-os, ha nem úgy fekszik a "magzat", nem látható minden anomália. Sajnálom nagyon, ami történt, de lenne egy kérdésem, ha pl. a 20 héten kiderül, mit tettek volna?
Elõzõekkel tudok egyetérteni, de kérdeznék még egy dolgot, ha nem bánod: Ha kártérítést kapnak a sógornõdék akkor a kislány végtagja hirtelen kinõ? Vagy az a baj, hogy amennyiben tudták volna elõre elvetethették volna? Az is szép dolog ám...
Sajnos ilyen esetben nem sok esély van pert nyerni. Tudod, orvosi esetekben gyakorta elõveszik az "egyik teszt sem megbízható 100%-osan" aduászt. Ha mégis perre akarjátok vinni, javaslom, elõbb a betegjogi képviselõtõl kérjetek tanácsot! Bár szerintem sógornõdéknek most a legkisebb gondjuk az, hogy kit pereljenek :/
Nagyon sajnálom. A kórházban van jogi képviselõ. Vele is beszélhettek, bár nem tudom, õ mennyire független. Ügyvéd, jogász? Ez elég speciális dolog, mert az orvos arra fog hivatkozni, hogy õ protokoll szerint járt el, és lehet olyan, hogy ha teszem azt 98% az esély, akkor így állítják ki a leletet. Nem tudom. VOlt nekem is hasonló esetem, illetve ettõl nagyon különbözõ, de majdnem meghaltam, mert egy vizsgálat nem mutatott ki valamit, amit ki kellett volna. Én nem mentem perre, örülök, hogy élek, de nekem azt mondták, hogy minimális volt az esély, hogy félreértelmezzék, és éreztették, hogy õk védve vannak, mert mindent elõírás szerint csináltak.
Igen is perelni kell, és nagyon is sok esélyük van. Itt egy link , diagnosztikai tévedések stb, http://www.orvosper.hu/
Tudod, lehet, hogy itt is leordítja a fõnök a fejét annak, aki felelõs. Sõt volt már olyan, h utána nem végezhetett felügyelet nélkül valamit. Próbáljatok meg egy erre szakosodott ügyvédet keresni, tõle tanácsot kérni, arra vonatkozóan is, hogy érdemes-e perelni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!