Találatok a következő kifejezésre: Terhesség megállapításakor van (4 db)

Terhesség megállapításakor mindig van UH?

Tegnap voltam orvosnál megállapította, hogy 5 hetes terhes vagyok, de ö csak a 12. hétre javasolt ultrahangot.

Legjobb válasz: igazából csak akkor biztos a terhesség, ha "látják" a magzatot. Persze ahoz, hogy látható legyen el kell egy bizonyos méretet érnie. Valószínûleg ezért javasolta a 12. hetet az orvosod.

igazából csak akkor biztos a terhesség, ha "látják" a magzatot. Persze ahoz, hogy látható legyen el kell egy bizonyos méretet érnie. Valószínûleg ezért javasolta a 12. hetet az orvosod.
Nekem is 5 hetes volt a terhesség amikor elmentem dokihoz, de nekem volt uh is....
Szia! Én 6 hetesen mentem vizsgálatra, hogy terhes vagyok-e. A doki a vizsgálat után azonnal uh-ra küldött, mert csak így állítják be bizonyosra a terhességet. Nekem akkor még csak a petezsák látszódott, 2 hét múlva kellett visszamennem uh-ra, és akkor már szívhang is volt. Szóval a 12 hetes uh már a harmadik volt. Szerintem menj el egy másik orvoshoz is! 16 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat, valószínûleg elmegyek máshoz is.
En is 5 hetesen voltam, volt is uh, es engem 5 hetm ulvar vissza is rendelt, es akkor is megnezte a babat, es akkor mondta, h nem 10 hetes a baba, hanem csak 9, de ezt gonfoltam is, mivel nem28 napos volt a ciklusom. Szeritnem is keress fel majd masik orvost, de ugy gondolom, h 6-7 hetesen menj /persze ha nincsen semmi problema, verzes, gorcsoles/mert akkor mar lehet, h hallani fogod a babad szivecskejet is. Boldog babavarast kivanok 18 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ma voltam védõnõnél és megbeszéltük, hogy a 9 héten menjek rendelésre, akkor lesz UH is.
nekem elõszõr nem is volt vizsgálat csak hasi ultrahang.4hetesen és már láttuk a petezsákot.

Teszten kívül van bármilyen otthoni lehetőség terhesség megállapítására?

Valami praktika? Nincs itthon tesztem, 3 napja késik, nincs tünetem és nem tudunk kimozdulni a házból, be vagyunk havazva... :S

Legjobb válasz: Hõmérõ? Ha tudod, mennyi szokott lenni a reggeli átlagos hõd, és ez most annál magasabb pár tizeddel, akkor elvileg terhes lehetsz. :) Tehát ha mondjuk 36.3 szokott lenni, és most 36.9, vagy még több, akkor jó esélyed van a babára. Elvileg a menstruáció elõtt egy nappal, vagy aznal leesik a hõ vissza az átlagosra. Ha még napokig magas marad, akkor baba lehet a dologban.

Hõmérõ? Ha tudod, mennyi szokott lenni a reggeli átlagos hõd, és ez most annál magasabb pár tizeddel, akkor elvileg terhes lehetsz. :) Tehát ha mondjuk 36.3 szokott lenni, és most 36.9, vagy még több, akkor jó esélyed van a babára. Elvileg a menstruáció elõtt egy nappal, vagy aznal leesik a hõ vissza az átlagosra. Ha még napokig magas marad, akkor baba lehet a dologban.
Igaza van az elõzõnek, tényleg lehet következtetni a hõbõl, de sajnos nagyon megbizhatatlan módszer. Úgyhogy csak a teszt marad, ami biztos, sajnos.
A hõnél is csak a reggeli érték számít. Ráadásul ha késõn volt ovu és késik a mensi, akkor is fent marad a hõ, tehát ebbõl csak akkor lehetne következtetni, ha több pontos feljegyzett ciklusa lenne és biztosan tudná mikor volt ovuláció. Kérdésre válaszolva sajnos a teszten kívül nincs más módszer....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, sajnos nem hõmérõzök...

Ha van körzeti nőgyógyászunk, a terhesség megállapitása után, elmehetek más nődokihoz anélkül, hogy fizetnem kellene érte?

Legjobb válasz: Elvileg nem. De ezt a védõnõtõl kérdezd meg az is fontos hol laksz stb.. Ha esetleg a szüleid körzeti nõdokija jobban tetszik, akkor oda bejelentkezhetsz , vagy valakihez ideigleneslakcímen és asszem akkor azt igénybeveheted, de érdeklõdj mert mindenhol más..

Elvileg nem. De ezt a védõnõtõl kérdezd meg az is fontos hol laksz stb.. Ha esetleg a szüleid körzeti nõdokija jobban tetszik, akkor oda bejelentkezhetsz , vagy valakihez ideigleneslakcímen és asszem akkor azt igénybeveheted, de érdeklõdj mert mindenhol más..
Elvileg sehol nem kell fizetni kivéve ha magánrendelésre mész, én sem a körzeti dokinál voltam és nem kellet fizetni!!!
Én Vecsésen lakom és a Bajcsyba járok nem kell fizetnem.
Elsõ vagyok!Remélem úgy van ahogy a második írta! Az jó lenne, mert igazából én is így járok egy másikhoz, demég nem mondta, hogy kellene fizetni, pedig kérdeztem is.
Csak magánrendelésen kell fizetni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, a válaszaitokat, nagy segitség volt nekem.

A terhesség megállapításával egyidőben derült ki, hogy jobb oldalon cisztám van. Mire számíthatok?

A dokik azt mondták, hogy fel fog yzívódni a 12. hét utám.

Legjobb válasz: Szia. Nekem sajnos volt. 3 évig. Nem kell megijedni, semmi baj nem lessz.Ahogy terhes lettem a 7.hétbe eltünt az összes, nekem sok pici apró volt ennek a becsületes neve:pco. Ha nem is szívódik föl majd a baba szétrúgja. De valõszínû fölszívódik.Sok sikert egy 20-hetes kismama.

Szia. Nekem sajnos volt. 3 évig. Nem kell megijedni, semmi baj nem lessz.Ahogy terhes lettem a 7.hétbe eltünt az összes, nekem sok pici apró volt ennek a becsületes neve:pco. Ha nem is szívódik föl majd a baba szétrúgja. De valõszínû fölszívódik.Sok sikert egy 20-hetes kismama.
Ne aggódj, föl szokott szívódni. Az orvos úgyis figyelemmel kíséri végig. Minden rendben lesz!
Semmi gond, ne aggódj! Legtöbbször valóban felszívódik. Ha mégsem az sem baj, amíg nem nõ vagy nem okoz tüneteket. Az orvosod biztosan figyelemmel kíséri, a terhességedre nincs hatással.
Szia! Velem ugyanez volt. A 8. héten találtak egy cisztát, azt mondták majd felszívódik, meg is tette. A 12. heti uh-n már nem láttak semmit, de rá kell kérdezni az uh-on, hogy eltünt-e vagy ott van-e még, vagy nõtt-e. A dokim azt mondta, hogy még jó is, hogy van ott egy ciszta mert az olyan azt hiszem hormonokat (vagy valamit) termel amik védik a babát. Ne izgulj! Jó babavárást! 21 hetes kismama
Csak jótanácsként írom, mert nem mindenki tudja a különbséget: ne felejtsd el, hogy amíg "cisztának" nevezik, addig az jóindulatú csomót jelent. Ha picike, felszívódik, ha nagyobb már, mûtéti úton eltávolítják, szövõdmények nélkül. Ha már "daganat" a neve, nos az rosszindulatú, akkor már lehet aggódni az áttétek miatt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!