Találatok a következő kifejezésre: Terhesség korai vagyok (159 db)

AFP vizsgálat - a betöltött terhességi kort vagy a magzat korát nézzem?

A problémám: jövõhéten mennék beutalóért az AFP-re, de akkor már 16+6 hetes leszek az utolsó mensi alapján, ami nem hogy a beutaló kéréshez még a vérvételhez is késõ szinte. Viszont a magzat méretét tekintve jövõhéten még csak 14 hetes lesz. Késõbb fogant egy héttel, mert 40 naposak a ciklusaim. Most ilyenkor melyiket kell figyelembe venni, hogy ne kapjak fals eredményt?

Legjobb válasz: A terhesseg folyamán soha nem a magzat korát, ha néma terhesseg korát veszik figyelembe.....

A terhesseg folyamán soha nem a magzat korát, ha néma terhesseg korát veszik figyelembe.....
Ha a 12. hétig nem módosították a szülés várható idõpontját a magzati értékek alapján, akkor a menzesz ideje alapján számolt idõt veszik figyelembe. Természetesen benne van a pakliban, hogy elõbb vagy késõbb fogan egy baba, de az a 12. hétig megmutatkozik, tehát akkor korrigálnak. De ha nem korrigáltak, akkor az számít, ahogy menzesz alapján számolják. Mivel 12. hét után genetikailag van eltérés. Tehát ha nincs egészségügyi gond, akkor genetikailag lesz egy baba kisebb vagy nagyobb a mért értékek alapján. De amúgy az AFP pont egy olyan vizsgálat, hogy ha még idõben is mész esetleg, akkor sem feltétlenül mutat pontos eredményt. Én betöltött 16 hetesen mentem, alacsony lett, küldtek is megyeszékhelyre uh-ra és genetikai vizsgálatra, de ott mondták, hogy minden rendben van és nem is lett semmi problémája a fiamnak, teljesen egészségesen született.
szia en tegnap voltam afp-n es 16+5 hetes voltam. engem akkorra hivtak vissza.

Az internetes kalkulátorok (utolsó menzesz első napja és ciklus hossza alapján számolók) a terhesség korát vagy a magzat korát adják meg?

Vagyis: ha azt Írja, hogy 32. hetes vagyok, akkor az a terhesség kora, vagyis a magzat csak kb. 30 hetes, vagy a magzat 32 hetes és a terhesség 34 hetes? Ha jól tudom, az orvosok a terhesség hetében számolnak(?). Vagyis ha e szerint gondolkodom, akkor a terhesség a 32 hetes, a magzat 30. Ugye?!

Legjobb válasz: A számolók a terhesség korát adják meg. Jól gondolod, ha a terhesség 32, akkor a magzat 30 hetes!(már ha félidõben fogant :-))

A számolók a terhesség korát adják meg. Jól gondolod, ha a terhesség 32, akkor a magzat 30 hetes!(már ha félidõben fogant :-))
igen 32 hetes terhesség 30 hetes magzat.
A kérdező hozzászólása: De jó, hogy ilyen gyorsak vagytok:) Akkor a"mérettáblázat" is azt adja meg, hogy a terhesség x- edik hetében mekkora a magzat és nem azt, hogy biz. korú magzat mekkora, ugye?
igen!
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Lehetseges h terhes vagyok? Mik a terhesseg korai tunetei?

CSakl anynir h allandoan ehetnekem van akkoris ha nem vagyok konkretan ehes csak siman zabalhatnekom van amugymeg kb 1 ehete vmeik nap tortenhetett.

Legjobb válasz: Ha csak 1 hete történt a dolog akkor az égvilágon semmiylen jelek nem lehetnek még. A korai terhességi jelek kb. 5-6 hetesen jelennek meg leginkább, ezek pedig teljesen változóak: a mellfeszülés, hasfeszülés, puffadás, émelygés, szédülés, fejfájás, fázás vagy izzadás hosszú sorain át bármi lehet terhességi tünet, de nem mindenkinél és nem ugyanakkor, ráadásul hogy a természet bonyolítsa is a helyzetet ezek a tünetek mind-mind elõfordulhatnak mensi elõtt is, nem csak terhesség esetén. Szóval az egyetlen tünet: ha a nemvárt mensid környéki napon pozitívat tesztelsz. Csak ez a biztos, mert a tünetek sokszor csalnak. Mindenesetre ha babát szeretnél drukkolok, ha nem jön meg akkor csinálj terhességi tesztet. 38 hetes kismama

Ha csak 1 hete történt a dolog akkor az égvilágon semmiylen jelek nem lehetnek még. A korai terhességi jelek kb. 5-6 hetesen jelennek meg leginkább, ezek pedig teljesen változóak: a mellfeszülés, hasfeszülés, puffadás, émelygés, szédülés, fejfájás, fázás vagy izzadás hosszú sorain át bármi lehet terhességi tünet, de nem mindenkinél és nem ugyanakkor, ráadásul hogy a természet bonyolítsa is a helyzetet ezek a tünetek mind-mind elõfordulhatnak mensi elõtt is, nem csak terhesség esetén. Szóval az egyetlen tünet: ha a nemvárt mensid környéki napon pozitívat tesztelsz. Csak ez a biztos, mert a tünetek sokszor csalnak. Mindenesetre ha babát szeretnél drukkolok, ha nem jön meg akkor csinálj terhességi tesztet. 38 hetes kismama
6 hetes vok és 1 hete kaja UNDOROM VAN egyik se kell semmi se. de mivele ennem kell vmit eszek.

Mennyire lehet megbízni az ultrahang által adott terhességi korban? Ha azt mutatja, hogy 36 hetes és 3 napos vagyok akkor tényleg annyi?

Legjobb válasz: Szia. Ebben a korban már egyáltalán nem pontos, mert az uh-os gép a mért értékek alapján kidob egy terhességi kort, és azért ilyenkor már a baba méretét jócskán befolyásolja a genetika. A legelsõ uh. a legpontosabb, egész terhesség alatt az a mérvadó.

Szia. Ebben a korban már egyáltalán nem pontos, mert az uh-os gép a mért értékek alapján kidob egy terhességi kort, és azért ilyenkor már a baba méretét jócskán befolyásolja a genetika. A legelsõ uh. a legpontosabb, egész terhesség alatt az a mérvadó.
Nem tényleg a gép a baba mért méretei alapján kiszámolja, hogy a magyar átlagember méreteihez képest mekkora korú lehet a magzat, de nem személyre szabott az uh készülék ezért mondják két hét ide -oda eltérés elõfordul.
A kérdező hozzászólása: Végül is az utsó mensi elsõ napja 2007.november.16 tehát augusztus 22-re vagyok kiírva a kiskönyvember 25.-e van nem tom miért viszont az uh szerint mikor a 36 hetesre mentem akkor mutatta a 3 napos értéket így meg augusztus 19 a szülés várható idõpontja most akkor mi van ilyenkor??? ?:D
Az, h majd ha kíváncsi lesz a világra az a baba, akkor kijön! :D Amúgy az UH-ra ilyenkor már tényleg ne adj!
A kérdező hozzászólása: persze ezt tudom amit leírtál.A 12.uh-n tényleg 12 hetes volt a baba tehát akkor nem volt eltérés.Csak az érdekel ha nem szülök meg addig akkor mikor indítják a szülést?melyik értékhez viszonyítva mert az nem jó ha sokat marad bent idõ után.Ezért félek egy kicsit meg aztán pánik is van mivel holnap leszek 39 hetes és azért már jöhetne bár csak 1 kg-ot híztam mégis nagyon nehéz.Jó babavárást mindenkinek.üdv
Az utolsó válaszoló vagyok. Az eredeti uh alapján meghatározott idõponthoz képest nézik, hogy mikor van a betöltött 40 hét, a többivel te ne is foglalkozz, csak azzal, ami a kiskönyvedben van. Ha holnap vagy betöltött 39 hetes, akkor egy hétig még biztosan nem vagy túlhordásban, indítani sem fognak (ha nincs egyéb ok, de ne legyen). Az, hogy mikor indítanak orvostól függ, van aki már két nap után, van aki a két hetet is megvárja, nagy átlagban én egy hét túlhordást engednek meg. Persze mindezt csak akkor, ha a magzatvíz tiszta. Ne is gondolkozz ezen, lehet, hogy már jövõhéten kint lesz a babád! Sok sikert!
Szerencsére ellenõrzik, h milyen a magzatvíz, és h van a baba. Ennek alapján hagynak rá 1-2 hetet, de orvosa válogatja, h mennyit. Ne aggódj ezen! Kitartás, már nincs sok! :)
Az a lényeg, hogy a szülésnek csak várható idõpontja van, pontosan meghatározható ideje nincs. Ha meg akar a babád születni, akkor megszületik majd. A legtöbb elsõ terhességnél úgyis túlhordja az ember pár nappal, az orvosok, tudják, hogy hány nap után kell beindítani a szülést.

Változó kor vagy terhességem van? 45-éves vagyok elmaradt juni 25-volt az utolso és jönnek a hőhullámok. Hüvelyi uton védekeztem hormonmentes tabletával pajzs mirígy pomlém miat hormonális nem szedek.

Sürgösen forduljak orvoshoz vagy várja még megjön-e? Történt már ilyen ,hogy elmaradt de akkor nem éltem párkapcsolatba, és nem voltam terhes ugyan olyan görcsök.és h?hullámok jönnek mintha mestuálnék allhasifájások s.t.b

Legjobb válasz: A legbiztosabb ha veszel egy terhességi tesztet. Valószinûleg nem vagy terhes, de soha nem árt az óvatosság. Nekem már 43 éves koromban elõjött a klimax összes tünete, de 55 évesen még mindig vannak hõhullámaim, és a menstruációm is csak most maradt el (remélem most már véglegesen).

A legbiztosabb ha veszel egy terhességi tesztet. Valószinûleg nem vagy terhes, de soha nem árt az óvatosság. Nekem már 43 éves koromban elõjött a klimax összes tünete, de 55 évesen még mindig vannak hõhullámaim, és a menstruációm is csak most maradt el (remélem most már véglegesen).
Mivel mi nem tudunk rajtad vizsgálatokat végezni az interneten keresztül, nem is értem, hogy miért minket kérdezel. Menj el orvoshoz, õ majd megmondja, mi a helyzet.
Ja és igen, vegyél egy terhességi tesztet!

Émelygés 12 nappal aktus után: lehet terhességi tünet vagy korai?

nektek volt ilyen? köszönöm

Legjobb válasz: Sztem még nem korai. Én is ugyanígy vagyok. :) Várom már hogy megcsinálhassam az elsõ terhességi tesztem. 16.-án kell, és az még nagyon messze van. :(

Sztem még nem korai. Én is ugyanígy vagyok. :) Várom már hogy megcsinálhassam az elsõ terhességi tesztem. 16.-án kell, és az még nagyon messze van. :(
Az aktus utan 12 nappal lehetnek ezek a tünetek, nekem is voltak, es aktus utan mar 10 nappal pozi volt a tesztem. Szóval sztem lehet!
A kérdező hozzászólása: szia, semmigond, értem, és köszi szépen
2-es vagyok! Bocsi, félre olvastam. Azt olvastam, hogy peteérés után. :) Nem lehetnek még terhességi tünetek. Még korai lenne.
A kérdező hozzászólása: lehet hogy igazad van , köszönöm. még az van hogy a melleim is érzékenyebbek..nem feszül még nagyon, de ha pl nagyobbat lehuppanok a fotelbe, vagy ilyesmi, akkor érzem hogy "ott vannak"
Nincs még tünet, legalábbis biztos nem terhességtõl.
A kérdező hozzászólása: 1. válaszolo: neked 16 án kéne h megjöjjön? ti mikor voltatok együtt? köszi
A kérdező hozzászólása: a mensi még nem lehet, mert az 5. napon voltunk együtt. pisilnem is sokszor kell menni. (de ilyen volt máskor is már..) szerintetek? köszi a válaszokat még írjatok aki tud
Szerintem inkább a mensit jelzi...
A kérdező hozzászólása: értem. látom mindenkinek más

Tisztelt Doktor Úr! 29 éves nő vagyok, már egy hete késik a menstruációm, ami általában pontosan szokott megjönni. A terhesség korai tünetei és a PMS tünetei gyakran hasonlóak, ezért végeztem két napja egy terhességi tesztet, ami negatív volt. Egy hete fo

Tisztelt Doktor Úr! 29 éves nő vagyok, már egy hete késik a menstruációm, ami általában pontosan szokott megjönni. A terhesség korai tünetei és a PMS tünetei gyakran hasonlóak, ezért végeztem két napja egy terhességi tesztet, ami negatív volt. Egy hete folyamatosan émelygek, feszülnek melleim, és a hasam is fáj, mint a menstruáció első napján. Ön szerint a negatív teszt ellenére lehetek terhes? Üdvözlettel, Eszter

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A negatív terhességi teszt esetén nagy valószínűséggel kizárható a terhesség. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A negatív terhességi teszt esetén nagy valószínűséggel kizárható a terhesség. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! 29 éves nő vagyok, már egy hete késik a menstruációm, ami általában pontosan szokott megjönni. A terhesség korai tünetei és a PMS tünetei gyakran hasonlóak, ezért végeztem két napja egy terhességi tesztet, ami negatív volt. Egy hete fo

Tisztelt Doktor Úr! 29 éves nő vagyok, már egy hete késik a menstruációm, ami általában pontosan szokott megjönni. A terhesség korai tünetei és a PMS tünetei gyakran hasonlóak, ezért végeztem két napja egy terhességi tesztet, ami negatív volt. Egy hete folyamatosan émelygek, feszülnek melleim, és a hasam is fáj, mint a menstruáció első napján. Ön szerint a negatív teszt ellenére lehetek terhes? Üdvözlettel, Eszter

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A negatív terhességi teszt esetén nagy valószínűséggel kizárható a terhesség. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A negatív terhességi teszt esetén nagy valószínűséggel kizárható a terhesség. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az UH-s terhességi kor meghatározásánál melyik a mérvadó? A BPD vagy az FL?

Mert nekem eddig mindig kisebb volt az FL a BPD-hez képest, most meg egy ideje nagyobb az FL a BPD-hez. Vagy egy köztes id?t kell bel?ni?

Legjobb válasz: Sztem a BPD inkább,de mindent összevetve nézik.Túl nagy különbség a terhességi kor megállapításában úgysem jelentkezhet.

Sztem a BPD inkább, de mindent összevetve nézik.Túl nagy különbség a terhességi kor megállapításában úgysem jelentkezhet.
Vezetõ kormeghatározó a BPD ez általában mindig jól megmutatja a kort. a VÉGTAGOK HOZZA (FL - COMBCSONTHOSSZ)már lehet genetikus is. Alacsonyabb szülõknek kisebb nagyobbnál hosszabb... A lényeg hogy a menstruációhoz viszonyítva stimmeljen a bPD
Minden teljesen jó nyugodj meg az 5. terhességi hétben vagy!Gratulálok a babócához!
Gratulálok! 7 hetes terhes vagy, a baba pedig 5 hetes:) )
persze, hogy minden jó! miért? gondolod, ha valami nem lett volna jó, akkor a doki nem szólt volna, és csak úgy elenged, hogy gratulálok kismama!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!