Találatok a következő kifejezésre: Terhesség korai csak (43 db)

A bimbó körül fáj a mellem, és nagyon érzékeny. Ez lehet a terhesség jele? ( csak akkor fáj ha hozzá érek)

10 nap múlva kellene csak megjönnie a menstruációmnak, szóval az nem lehet az oka. Terhesség lehet? Mell növése akár? 16 vagyok. Kérlek titeket, hanyagoljátok a negatív kommenteket.

Legjobb válasz: Igen, terhesség és/vagy nüvekedés is lehet.

Igen, terhesség és/vagy nüvekedés is lehet.

Ultrahang nélkül mikortól tudja a nőgyógyász megállapítani a terhességet? Korai szakaszban csak az ultrahanggal tud pontos eredményt mondani?

Legjobb válasz: vérvételbõl meg tudja mondani.De öt hetes terhesség már uhnis látszik,ez általában egy hetes késés.

vérvételbõl meg tudja mondani.De öt hetes terhesség már uhnis látszik, ez általában egy hetes késés.
A kérdező hozzászólása: Azért kérdezem, mert nem csinált ultrahangot, csak megvizsgált, a cisztát kizárta, elvileg a terhességet is, de visszahívott jövõhétre ultrahangra. Ha terhesség lenne uh nélkül is megmondta volna már, vagy nem?
hát ha kisebb akkor még lehet nincs petezsák, és akkor nehéz.Gondolom azért hívott vissza késöbbre.Vegyél egy érzékeny tesztet, ha késik.És reggeli elsõ vizeletbõl csináld meg.5 hetesen nálam már látszott a peteszák, de visszahívott, két héttel késõbb, hogy tuti legyen a dolog.Bár nekem akkor már volt három pozitív tesztem.
szia nekem a 6 héten még semmit nem látott, érzett betöltött 8 héten, meg már lúdtojásnyi votl a lányom, és már szívverés is volt. Anyáink, ezért mentek 2 kimaradt mensi után orvoshoz, mert akkor már biztosra lehetett érezni tapintással.
nálam 5 hetesen nem látott semmit és nem érzett semmit...
Én tegnap voltam, 6 hetesen, és nálam sem látszott semmi, de engem csak uh-val nézett, máshogy nem vizsgált.
Mikor a lányommal pozitív lett a tesztem elmentem dokihoz. Egy nõ vizsgált meg azt mondta szerinte nem vagyok terhes. Mivel az aznapi tesztem is pozitív volt elmentem másik dokihoz és amikor megvizsgált egyértelmûen állította, hogy igen feltehetõen terhes vagyok. Más a méhszáj olyankor. Rögtön utána elmentem uh-ra de még nem látszódott semmi. (de csak indokolt estben érdemes nagyon hamar dokihoz menni, amúgy a teszt után érdemes várni egy hetet. Nekem muszáj volt, mert Leiden mutációm van és injekciózni kellett magam azonnal, ahogy a terhesség felmerült)
Ill nem semmi, a petezsák látható volt, de az nem hogy élõ e a terhesség, nem volt szívhang.
A kérdező hozzászólása: A gond az, hogy nekem másfél hete késik, a tesztjeim viszont negatívak. A doki azt mondta hogy minden rendben van, de menjek vissza uh-ra, de ha a terhességet is és a cisztát is kizárta, akkor miért???vagy lehet h terhesség csak korai???

A terhesség korai szakaszában is gyakrabban járnak a nők pisilni, vagy csak akkor ha már nő a baba?

Pár napja nagyon gyakran kell pisilnem. Ez lehet a korai terhességt?l vagy csak felfáztam? :)

Legjobb válasz: Nekem az elsõ harmadban volt olyan hogy éjszaka 15x mentem WCre, elmentem orvoshoz és azt mondta ez a terhességtõl van. Most a 18. héten vagyok és teljesen elmúlt, lehet hogy majd újra kezdõdik ha nagy lesz a baba:)

Nekem az elsõ harmadban volt olyan hogy éjszaka 15x mentem WCre, elmentem orvoshoz és azt mondta ez a terhességtõl van. Most a 18. héten vagyok és teljesen elmúlt, lehet hogy majd újra kezdõdik ha nagy lesz a baba:)
Szia! Én is már a korai szakaszban rendszeresen jártam éjszaka wc-re. Azt mondta a védõnõm, hogy el fog múlni késõbb. Na én a terhesség egész ideje alatt sokszor jártam wc-re, még éjszaka is. Éjszaka ez kb. 3-4 alkalmat jelentett, napközben sokszor. Most 38 hetes terhes vagyok és maradt a 3 alkalom éjszaka, és a félóránkénti pisilési inger napközben. Persze pár csepp, de ennek ellenére úgy érzem szétpukkad a hasam, halogatni nem tudom, mivel ilyenkor kislányom szétpukkasztja a hasamat. Nekem tehát végig megvolt a pisilési inger már a kezdetektõl. Nálam már a 8 hét óta van ez, úgyhogy lehet, de csinálj tesztet. Üdv egy 38 hetes kismama.
Sziasztok, Én még csak hétfõn megyek orvosomhoz hogy tutira állapotos vagyok-e (2 tesztem pozitív lett), de a "tüneteim" között nekem is ott szerepel a gyakori pisilés. Fõleg önmagamhoz képest gyakori!
Én kb óránként, van hogy félóránként megyek, éjaszak is fel kell kellnem egyszer-kétszer. Most 13 hetes vagyok, de ez a kezdetektõl így van. Lehet a terhességtõl, ha viszont felfáztál, akkor fájdalmas, ég, csíp, stb. Menj el a nõdokihoz, mindkettõt tudja "kezelni".

Terhesség korai szakaszában csak a mellbimbó érzékeny, vagy ugyanúgy fáj az egész, mint a pms-kor?

Legjobb válasz: Nekem az egész mellem fájt, hasonlóan mint menzi elõtt.

Nekem az egész mellem fájt, hasonlóan mint menzi elõtt.
Fáj az egész mell, és a mellbimbó is érzékenyebb. Kb 12 hetes korra még meg is nõ egy kicsit, az erek át fognak ütni a bõrödön. Igazából a terhesség elsõ része olyan, mintha meg akarna jönni. Görcsölget a has, fáj a mell, jó bõséges fehér-folyásod lehet.
nekem úgy fájt, hogy nem tudtam a hasamon aludni. Az elsõ hónapban a 2szeresére nõtt, most már az eredeti háromszorosa. A mirígyek duzzadnak, az okozza a fájdalmat. 36.kismama
Annyira fájnak a melleim hogy megörülök ha hozzáér valami. Nem tudok melltartot hordani, hason aludni. Megduzzadt, és nekem is átlátszanak az ereim. A mellbimbóm pedig néha nagyon viszket. 8 hetes kismami
Én is majd megõrültem, olyan érzékeny volt az egész mellem. Olyan érzés volt, mintha 2 hatalmas kõ lenne bennük. Nem tudtam fekve megfordulni. Most 12 hetes vagyok és már sokkal jobb. Csak kétszer akkora melltartó kell, mint 3 hónappal ezelõtt.
olyan 12-16 hetes kora általában elmúlik! kitartás!!!
A kérdező hozzászólása: és az elszínezõdés a kezdeti szakaszban kezdõdik?
Tõlem csak szimplán megkérdezte, hogy otthon akarok-e maradni, vagy sem :-)
Volt két vetélésem, vegyiparban dolgozom, de éppen nagyon meg voltam fázva, és betegállományban voltam, mikor pozitív lett a tesztem.Utána már nem is mentem vissza dolgozni, mert szóltam a háziorvosomnak, hogy babát várok.Most vagyunk 33 hetesek:-)
Engem 12 hetesen vett táppénzre mert mondtam neki hogy álló munkát végzek napi 10 órában/felszolgáló egy cukiban/nem is kellett kérnem és felvett, kicsit viszeres volt a lábam így könnyebben is ment.
Nekem sem volt a terhességgel semmi baj, de szept 1-tõl nem dolgozok, mert elég stresszes a munkám, nem akarok kockáztatni. Plusz apuka külföldön dolgozik, is kiköltözök én is pár héten belül.
Nekem a munkám volt nehéz (pékség) ezért írtak ki. Valószínûleg a munkától, állandóan keményedett a méhem, enyhe görcsöket okozva és azt mondták, hogy inkább mennyek táppénzre ne erõltessem a melót.
Volt egy vetélésem elõtte, plusz elég nehéz munkám volt(árufeltöltõ csop.vez.)
Baj volt. 7 hetesen véreztem, majd 12 hetesen is, sajnos. És egyébként is nagyon rosszul voltam. Titkárnõként nehéz volt mosolyogni, hogy közben a gyomrom kész volt, hányingerem volt és hullafáradt voltam állandóan.
Én irodában vagyok. Nem tudtam felkelni az 5. héttõl. 10percenként hánytam, szédültem.
Veszélyeztetett terhesség.5.héttõl vagyis amint megtudtam tp-n voltam
Lombikbaba így már a kétcsíkos elõtt abbahagytam a munkát és a munkaköröm sem volt összeegyeztethetõ az állapottal, bár megfordult a fejemben, hogy megpróbálok visszamenni. pár napon belül kórházban kötöttem ki, vérzéssel, szóval akkor elhatároztam, hogy lesz, ami lesz, most már itthonról csináljuk végig és igenis minden percét élvezni fogom. rosszul nem voltam különösebben, de nagyon sokat keményedek és a méhszáj is nyílik, szóval mindenképp jobb ez így mindenkinek. 29 hetes pocis

Volt valaki akinek nem mutatta ki a teszt a terhességet? Vagy csak későn kb 2hét kimaradás körül?

Legjobb válasz: nekem januar 12en kellett volna megjojjon, 13an negativat teszteltem, 25en pedig pozitivat.tunetem volt: mindjart megjon erzes, negyedorankent futtam a wcre, mert azt hittem, na most jott meg, s fajtak a melleim.

nekem januar 12en kellett volna megjojjon, 13an negativat teszteltem, 25en pedig pozitivat.tunetem volt: mindjart megjon erzes, negyedorankent futtam a wcre, mert azt hittem, na most jott meg, s fajtak a melleim.
A kérdező hozzászólása: hmm...07.06-13 között kellett volna megjönni.állandó megjön érzés, hangulatválotzások, néha mellfeszülés, néha hányinger, és néha a hasam alja is fáj, és néha ég is a gyomrom.Leutóbb pénteken teszteltem, negativ lett.:(
Szia én is pont ebben a helyzetben vagyok mint te, nekem 07.08.-12 között kellet volna megjönnie de nem jött tünetem annyi van , hogy közben szúr az alhasam és a szokásos mellfájdalom elmaradt közben van mindjárt megjön érzésem . Drukkolok magunknak, hogy baba legyen :) ti mióta próbálkoztok?nekünk ez a hetedik hónap , és amúgy nekem is pénteken lett negatív a tesztem:(
A kérdező hozzászólása: Szia.örülök hogy irtál.drukkolok magunknak:) Mi már 2, 5éve, kistesó lenne.a fiam 4éves.már nagyon el vagyok keseredve:(
Ó akkor én nem is szólok, bár ilyen rövid idõ alatt is megvisel a folytonos csalódás:(de legyünk pozitívak:) remélem most mindkettõnknek összejött:) mikor csinálsz újra tesztet ?én most szerdáig kibírom és elõtte nem csinálok ha tényleg a késõn volt peteérésem addigra már ha halványan is de mutatnia kell...ha negatív akkor meg orvos:/
A kérdező hozzászólása: Hät nemtudom.lehet már csak dokihoz mek
Én megvárom jövõ hét végét ..hátha...
Kedves kérdezõ mi van veled?
A kérdező hozzászólása: Sajnos tegnap megbetegedtem.vagyis kevés sötét vérzësem van:(

38 hetes leszek jövő hét kedden. Sajnos az uh. Papíromra ráírták hogy IV. Fokban érett lepény . Az orvos csak annyit mondott hogy ebben a terhességi korban normális de én nagyon aggódom! Szerintetek előbb beindítják a szülést? Ja nem dohányzom!

Legjobb válasz: Nem kell aggódnod, ez teljesen normális így. Ha más probléma nincs akkor nem fogják megindítani a szülést. A magzatmozgást figyeld:) Könnyû szülést! Kétlányos 31hkm.

Nem kell aggódnod, ez teljesen normális így. Ha más probléma nincs akkor nem fogják megindítani a szülést. A magzatmozgást figyeld:) Könnyû szülést! Kétlányos 31hkm.
A kérdező hozzászólása: Szia! Nekem is van kettõ már de ilyen nem volt velük.Az áramlásom jó, nst. is jó csak nagyon sokat keményedik a hasam.Félek hogy nem fog hízni a babó.Vagy vissza talál fogyni.Remélem nem lesz semmi gond. Köszönöm hogy írtál.
Ne izgulj emiatt, mostmár bármikor szülhetsz, teljesen érett, egészséges lesz a babád!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztatást egy kicsit jobban érzem magam.A súlyát mérték 3200gr.és kb.50 cm.Kisfiú és Márk lesz a drágám már nagyon várom hogy magamhoz öleljem:) ))
mikor kellett volna megjönnie?
A kérdező hozzászólása: Május 18-án volt meg, szóval még nem is kellett megjönnie.'hete voltam orvosnál azt mondta nem lát semmit, tegnap negatívat teszteltem, viszont 3 napja furcsa a közérzetem..és ez az evés...:) )Ölni tudnék egy tonhalas szendvicsér és eddig sosem tudtam volna megkostólni:) )
Szerintem ezt kicsit túlzásba viszed:)
A kérdező hozzászólása: Pedig így érzem...Ezért nem tudom, hogy vajon ez egy véletlen -e?!De úgy tudom, hogy ilyen korán ha van is valami akkor még nincsenek ilyen tapasztalatok?!:)
Szerintem is túlzás, és inkább bebeszélésnek tûnik. Ilyen tünetek nem lehetnek még terhességtõl.
Ez aranyos amúgy. :) Nagyon szeretnél már kisbabát? :D Vannak nõk akik mivel nagyon szeretnének kicsit, beképzelnek maguknak dolgokat. Általában a terhesség elsõ jelei a rosszullét és az étvágytalanság. Nem hallottam még ennek ellenkezõjérõl ilyen hamar. A tesztedet mikor csináltad meg? Van olyan teszt amely együttlét után pár órával is kimutatja a terhességet. Szerintem várj még az orvoshoz menéssel mert van akiknek 4 hetes terhesen sem látnak semmit. :)
"Van olyan teszt amely együttlét után pár órával is kimutatja a terhességet. " Nem, ilyen teszt nem létezik. Együttlét után pár órával még az sem biztos, hogy megtörténik egyáltalán a fogamzás...
A kérdező hozzászólása: Igen nagyon szeretnék kisbabát...:) Nem bebeszélem, pont ezért írtam, hogy szerintem ez nem lehet ennek a jele csak kíváncsi voltam, hogy esetleg valaki volt e már így...:) Lehet ennek valami más oka van nem baba!De nagyon köszönöm a segítségeteket!Nagyon vágyom rá, de most itt olvasgatom ezt a sok kérdést és rájöttem, hogy nálam vannak sokkal veszélyesebb nõk :D:D:D

Létezhet hogy a korán elvégzett terhességi teszt csak az Lh hormont jelzi ki és nem is a babát? A clearblue teszt igaz hogy nem lehet szellemcsíkos?

Legjobb válasz: Ma már vagy 5ször olvasom a kérdéseidet. NYUGIII!!! A CLEARBLUE IS LEHET SZELLEMCSÍKOS!!! Ne akard görcsösen mert ha mégsem baba akkor csalódni fogsz! Akkor vedd pozitívnak ha idõben jelenik meg a csík. Addig negatívnak számít! És az LH és a HCG hormon kémiailag szinte megegyezik, ezt jól tudod! Azért drukkolok hogy baba legyen, de tereld el kicsit a gondolataidat és várd meg hogy megjön-e.

Ma már vagy 5ször olvasom a kérdéseidet. NYUGIII!!! A CLEARBLUE IS LEHET SZELLEMCSÍKOS!!! Ne akard görcsösen mert ha mégsem baba akkor csalódni fogsz! Akkor vedd pozitívnak ha idõben jelenik meg a csík. Addig negatívnak számít! És az LH és a HCG hormon kémiailag szinte megegyezik, ezt jól tudod! Azért drukkolok hogy baba legyen, de tereld el kicsit a gondolataidat és várd meg hogy megjön-e.

Terhességi cukornál kötelező reggel 7-kor kezdeni a reggelit? Hisz ha vérvételre megyünk is csak 8 óra után ehetünk és úgy mérik rá 1 órára a cukrot újra.

Én 8-9 között szoktam reggelizni mivel itthon vagyok, nem dolgozom, így nem is kelek fel korán. Ez baj? A dokim nem küldött dietetikushoz, csak annyit mondott hogy 160g-os diétát csináljak.

Legjobb válasz: Szia! A cukrosoknak a kajarendje általában igy szokott kinézni:7-kor reggeli,10-kor tizórai,13-kor ebéd,16-kor uzsi,19-kor vacsi és ha szükséges akkor 22-kor utóvacsi. De van,aki 8-kor kezdi,de annak az utóvacsi már késõre esik,azért választják az elõbbi sémát.Akkor ha legközelebb mész és otthon már ettél,akkor már csak a terhelésest tudják megnézni.Ha éhgyomrit is néznek,akkor az tényleg gond.A 160gr Ch nem kevés egy kicsit?Általában a 180grCH-t szokták ajánlani.

Szia! A cukrosoknak a kajarendje általában igy szokott kinézni:7-kor reggeli, 10-kor tizórai, 13-kor ebéd, 16-kor uzsi, 19-kor vacsi és ha szükséges akkor 22-kor utóvacsi. De van, aki 8-kor kezdi, de annak az utóvacsi már késõre esik, azért választják az elõbbi sémát.Akkor ha legközelebb mész és otthon már ettél, akkor már csak a terhelésest tudják megnézni.Ha éhgyomrit is néznek, akkor az tényleg gond.A 160gr Ch nem kevés egy kicsit?Általában a 180grCH-t szokták ajánlani.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm. Akkor keresgetek a neten.
Egy vércukormérõ sem ártana otthonra. utolsó elõtti
Én is D-Cont Personal-t használtam (nekem sajna az apukám cukorbeteg, õ adta nekem, mert vett újat), de amikor nézegettem a gyógyszertárban, hogy mennyibe kerülnek, olyan 10 körül voltak.
Én 200 grammos diétán voltam, a pótvacsora este 9-kor volt (20 gr ch) és amikor mondtam, hogy, én akkor már nem tudok enni, azt mondta a dietetikus, hogy akkor is kell. Meg kell enni a napi ch adagot, nem lehet se többet, se kevesebbet. A vége felé meg mér alig vártam, hogy ehessek. Szerintem egy dieteikushoz érdemes elenne elmenni, nekem még táplálkozási naplót is kellet vezetnem és nem volt rossz dolog, teljesen rendben volt végig a cukrom. Mondjuk nálunk a kórházban, akinek magas volt a terheléses vércukorvizsgálat eredménye (7, 8 felett), azt alapól küldték a dieteikushoz és volt külön laboros is, aki foglakozott vele. 3 hetente kellet vizsgálatra járni.
mármint nem ett hanem evett :DDD
Utolsó vagyok. Sajnos a korábban ett édesség nem befolyásolja, a terheléses sajnos tisztán megmutatja, hogy reagál az inzulintermelés az evésre. 160 gramm tényleg állati kevés. Én 180-ason voltam, pedig az terh.cukrom 9, 3 lett. Én néha kihagytam az utóvacsit, egyszer pont úgy, hogy épp pisigyûjtésem volt és akkora lett az éjszakai vizeletemben az aceton mint a ház, iszonyúan lecsesztek...
Én ezt nem tartottam be. Mivel én késõbb keltem és késõbb is feküdtem le, ezért az egész étrendet elcsúsztattam kb másfél órával. A lényeg, hogy az egyes étkezések közötti idõt és a grammokat betartsd!
A kérdező hozzászólása: Azt gyógyszertárban be tudom szerezni? Milyen árban vannak?
Szia! Keress olyat, amelyik akciós, már 8700ft-ért is lehet kapni.A gyógyszertárakban általában drágább, inkább Gyógyászati segédeszköz boltban próbálkozz vagy nézz körül az interneten.Több féle közül lehet választani.Nekem D-Cont Personál van, nagyon megbizható és mindig olyan eredményt ad, mint a laborba! Mérni étkezés elõtt kell és étkezés után 1-1, 5 órával.Ha van saját mérõd, akkor nem kell annyiszor vérvételre se menni!
A kérdező hozzászólása: Éhgyomorit is néznek, majd reggeliznem kell és utána 1 órával újra nézik. Majd ebéd után és vacsi után is. Én utóvacsorázni nem szoktam, reggeli:30g tízórai:20 ebéd:50 uzsi:20 vacsi:40g Így van amikor kicsit késõbb ébredek meg hogy a vacsi este 8-kor van ami nem gáz nekem, mert úgysem 9-kor fekszem le... Hát a dokim a 160g-os diétát mondta, sajna a terheléses értékem 8, 8 lett ami magas. :( Remélem hogy csak azért mert elõtte lévõ napokban sok édességet ettem...
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszaitokat. Igyekszem akkor korán felkelni, max evés után visszafekszem. Majd ha megyek a héten vérvételre akkor rákérdezek, hogy nem kéne-e dietetikushoz mennem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!