Találatok a következő kifejezésre: Terhesség illetve alatt (49 db)

Ti mitől féltetek/féltek a terhesség, illetve a szülés alatt? Pl. A fájdalom, a rosszullét, mit szolnak az emberek, gátmetszés, stb stb Van egy csomó.

Legjobb válasz: Én egészséges mértékben, de paráztam terhesség alatt, szülés közben , utána....Félelem a szüléstõl volt....fõleg mikor beakadt a babám, és már a szülõcsatornában volt.....de jó orvos és A Jóisten kezében voltunk, mert nagyon nehezen, de egészségesen megszületett... Gyorsan leírom hozzá, ha 2-nál is féltem (az elõzmények miatt is), õ meg pikkpakk 3 óra alatt kintvolt...

A kérdező hozzászólása: Látom a gátsebtõl sokan félnek még rajtam kívül.:) Utolsó:Szerintem még ha másabb is lesz mint az elõzõ ez is ugyanolyan jó lesz.Lehet még hamarabb is végzel, mert ugyebár a második baba elvileg hamarabb megvan.És egészséges lesz teljesen.
Hát pedig a gátmetszést nem is lehet érezni amikor vágják... ez tényleg így van! és inkább kaptam volna 1 helyett 11 beöntést mint a szülés, mert az tényleg nagyon fáj ám! És ha azt mondták volna ott abban a pillanatban hogy gátvédelem de 1 órás kitolás vagy gátmetszés és 5 perces, akkor a gátmetszést választottam volna... De! Amikor megszületik a Picúr tényleg mintha elvágták volna a fájdalmat és nagyon meg fogsz könnyebbülni, hallod majd a babád sírni, majd rád fektetik, jajjj nem lehet szavakba önteni hogy mekkora boldogság ez :) Minden fájdalmat megér, igen még ezt a fájdalmat is.
Én csak arra gondoltam h szülessen már meg :D 2óra volt az egész. Állítom h most jobban félek...de remélem ez sem lesz olyan gáz.. :)
Én egészséges mértékben, de paráztam terhesség alatt, szülés közben , utána....Félelem a szüléstõl volt....fõleg mikor beakadt a babám, és már a szülõcsatornában volt.....de jó orvos és A Jóisten kezében voltunk, mert nagyon nehezen, de egészségesen megszületett... Gyorsan leírom hozzá, ha 2-nál is féltem (az elõzmények miatt is), õ meg pikkpakk 3 óra alatt kintvolt...
Fog levegõt venni! :) Ha választasz orvost/szülésznõt, csak olyat, akiben 100%-ig megbízol! Nekem nem volt fogadottam, de nagyon jó helyen szültem (Péterfy) :) A gátsebre pedig (ha lesz, mert az sem biztos ám), szuper a vízzel megtöltött és lefagyasztott gumikesztyû :) Nagy WC-hez pedig kapsz segítséget, glicerines kúp formájában :) Gratulálok a Babához! 5, 5 hós Anyuja 1. válaszoló :)
A kérdező hozzászólása: Én magától a szüléstõl nem félek.Inkább hogy a baba egybõl vegyen levegõt meg ilyenek.:) Meg attól hogy a gátsebtõl hogy fogok majd ülni és nagy wc-zni... :) 23 hetes
Szerintem most már mindenhol felszívódó varratokkal öltik össze a gátsebet! 1.
Amellett, hogy a baba egészséges legyen, és nem legyen semmi komplikáció a szülésnél, legjobban a gátmetszéstõl félek. Vagyis nem konkrétan a vágástól, mert azt mondják, hogy azt nem is érezni, mert akkor vágnak pont, mikor fájás van, a varrásnál meg még hat az érzéstelenítõ, de a varratszedéstõl nagyon rettegek. Édesanyám azt mondta, hogy neki nagyon fájt, hetekig még ülni sem tudott.
Én a baba egészségéért aggódtam elsõ sorban, és attól rám szólnak, ha kiabálok. De szerencsére egy hang nélkül megszültem a kislányom, és ebben sokat segített a szülésznõ hozzáállása is. A többivel pedig úgy voltam, hogy túl kell esni rajta, ezeket a kellemetlenségeket már nem úszom meg! :) ))
Terhesség elején h megmaradjon, utána amiatt izgultam hogy ne legyen koraszülött, vége felé meg h legyen makkegészséges. A szülés nem érdekelt, ott bíztam a dokimban, nem is lett semmi baj.
Én a szüléstõl egyáltalán nem féltem, viszont a gátmetszéstõl nagyon. Illetve attól, hogy ha megindul a szülés mit mondok a kórházban (nem volt fogadott dokim), mindig a Nicsak ki beszél jutott eszembe, hogy beszaladok, hogy Elnézést szülök ... Tudom, hogy ez hülyeség, de nem akartam kellemetlen pillanatokat akkor. Végül beküldtek vizsgálatra a kórházba NST után, és indították a szülést, szóval nem kellett volna ezen izgulnom :)
Ez egy nagyon jó kérdés :) Én alapjában véve megerõsõdtem a terhesség alatt, régen egy vérvételbe is bele akartam halni :D A szüléstõl nem kifejezetten félek (egyenlõre), tudom h fájni fog, meg nem adják könnyen a gyereket, de akkor és ott már semmi nem fog érdekelni. Amitõl tartok, vagy nem is tudom h fog zajlani az a beöntés. Kell-e, jó-e ha kérek ilyesmi :) És a gátmetszés :D Mennyire fog utána fájni, tudok-e majd ülni, mennyi idõ alatt gyógyul... 30hkm
én császáros leszek 4 nap van még.a gerincérzéstelenítéstõl félek, h sikerüljön és ne kelljen altatni, mert az nem jó ababának meg attól h a mûtét után nehogy ne ébredjek fel.
Én a szüléstõl féltem (a sérülésektõl), valamint, hogy egészséges lesz-e a Babám. Aztán mire eljutottam a szülésig, már csak az egészséges Kisded érdekelt :) Te mitõl tartasz?

Terhességi táppénz alatt felmondhatnak? Illetve mi történik ha a cég megszűnik terhességi táppénz alatt?

Legjobb válasz: Igen felmondhatnak. A munkaviszonyod megszûnése után az OEP-tól igényelhetsz méltányosságból táppénzt. De nem biztos h megkapod.

Igen felmondhatnak. A munkaviszonyod megszûnése után az OEP-tól igényelhetsz méltányosságból táppénzt. De nem biztos h megkapod.

Terhesség illetve szoptatás alatt lehet hajat festeni/meliroztatni?

Legjobb válasz: Terhesség alatt igen, a dokim és a védõnõm is mondta, a mai festékekbõl nem szívódik fel olyan nagy mennyiség. Ha mégis tartasz tõle, ajánlom az ammóniamentes festéket. Én azt használtam eleinte.

Terhesség alatt igen, a dokim és a védõnõm is mondta, a mai festékekbõl nem szívódik fel olyan nagy mennyiség. Ha mégis tartasz tõle, ajánlom az ammóniamentes festéket. Én azt használtam eleinte.
Nyugodtan!Én is megkérdeztem.Bõrön keresztûl nem szívódik fel olyan mennyiség ami eljutna a babához.A lényeg, és ezt tartsd szem elõtt: mindíg jól szellõzõ helyen fesd/festesd.Belélegezni nem tanácsos.Ha fodrász festi ne szégyelj olyan idõpontot kérni mikor pl.nincs több festése, vagy dauer a tiéden kívûl.Az már lehet, h.sok lenne. kellemes szépülést!
Melírt végképp nyugodtan lehet, az még a fejbõrrel sem érintkezik.Szoptatás alatt is!Én is melíros vagyok:)
A kérdező hozzászólása: szoptatás alatt nem ajánlott még a melir se?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
Igen, lehet, de próbáld meg minél ritkábban!

Terhesség, illetve GYES alatt van -e valami ingyenes, vagy támogatott tanfolyam Pest megyében?

Terhesség, illetve GYES alatt van-e valami ingyenes, vagy támogatott tanfolyam Pest megyében?

Aki görcsölt a terhesség ideje alatt (én a 30. héttől már harmadjára) mikorra szült illetve mitől lehet ilyen hamar?

Alhasi + deréktáji görcsök úgy veszem észre a hidegfrontok el?tt/alatt. Mire lehet számítani? Köszönöm el?re is. Most a 31. hétben vagyok.

Legjobb válasz: Nekem 24 hetesen volt egy durva görcsöm a hidegfronttól, már úgy volt hogy be kell menni kórházba, de végül kezdett enyhülni reggelre pedig már egész jó volt. Utána még 1 hétig görcsölgettem gyengén. Most 29 hetes vagyok, a méhszájam ugyanúgy zárt, szóval semmi nem jelentettek ezek a görcsök.

Nekem 24 hetesen volt egy durva görcsöm a hidegfronttól, már úgy volt hogy be kell menni kórházba, de végül kezdett enyhülni reggelre pedig már egész jó volt. Utána még 1 hétig görcsölgettem gyengén. Most 29 hetes vagyok, a méhszájam ugyanúgy zárt, szóval semmi nem jelentettek ezek a görcsök.
30 hetesen volt egy nagyon kemény hidegfront , arra úgy begörcsöltem hogy kórházban kötöttem ki. azóta ha érzem, hogy frontos görcs jön dobok egy magne b6-ot. még nem szültem, most kezdjük a 35. hetet
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat - én hiába veszem be a magnéziumot (van oldatom, magnerot, mgb6 )görcsölök, keményedik. Tegnap is egész délután + éjjel is.
20. héttõl görcsölök, mára vagyok kiírva és a kisfiam nem nagyon akar még kibújni... :S
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó hozzászóló! Neked is egyre erõsödõ görcseid voltak keményedéssel? Kezdetben nekem csak enyhén görcsölgetett de most már 3. alkalommal van erõsnek mondható. Köszönöm a választ!
Eleinte csak keményedett a pocakom, kb a 16. héttõl, az elsõ másfél órán tartó görcs(nem volt olyan erõs) a 20. héten jött, utána szedtem a magnéziumot. De azután is néha-néha begörcsölgetett (olyan mensi szerû görcsök, de nem a legdurvábbak), aztán úgy a 30. héttõl jöttek jóslófájások, olyanok , mint a sima, csak rövidebbek és nem olyan fájdalmasak. Aztán 37 hetesen, nagyon-nagyon erõs(az a szülési fájdalmas) görcsökkel bekerültem kórházba, ott elmúltak a fájások. Aztán azóta csak az enyhe jósló fájások vannak, ezek a menzesz szerûek. Várom már az igaziakat NAGYON! :)
A kérdező hozzászólása: Akkor most már kívánom neked az "igazi fájásokat"!

Olyan kismama, aki rendszeresen vérezgetett a terhesség egésze alatt, de nem tudták, hogy mitől van? Illetve aki vérzett, annak mitől volt?

Nekem kevés vérzés van, csak pöttyök, de sokadszorra, és nem tudják mit?l. Lepény jó helyen...

Legjobb válasz: szia,nekem 7 hetesen volt,akkor azt mondta a doki,elõfordul,el is múlt,aztán meg 35 hetesen volt,akkor nem tudta mitõl van,azt mondta,lehet már szülni fogok,de aztán elmúlt pár óra után,és nem volt semmi baj:)40. hétre szültem:)

szia, nekem 7 hetesen volt, akkor azt mondta a doki, elõfordul, el is múlt, aztán meg 35 hetesen volt, akkor nem tudta mitõl van, azt mondta, lehet már szülni fogok, de aztán elmúlt pár óra után, és nem volt semmi baj:) 40. hétre szültem:)
Szia! Én a 6 hetes voltam amikor elkezdtem vérezgetni, hol gyengébb hol erõsebb, kb a 12.hétig tartott, nem tudták rá a magyarázatot, a méhszájra fogták, hogy vérzékenyebb az átlagnál.
A kérdező hozzászólása: Na nekem ennél azért sûrûbb... sajnos. :S Volt már a 6., 13., és a 19.héten is... Az elejét még megmagyarázták, hogy beágyazódásos pecsételés. A másodiknál már volt lepény, jó helyen. Méhszájjal sem volt semmi. Most is csinált UH-ot, de nem látott semmit, kézi vizsgálatot még nem csinált.
Én a 28. héten mentem be a kórházba vérzéssel. Az ultrahang jó helyen mutatott épp lepényt. Viszont az orvos azt mondta, hogy friss (élénk piros)vérzés esetén, ha rendellenesség nem is látszik, szinte mindig a lepény tapadásával van baj. Tehát valószínû, hogy egy picit levált, illetve elkezdett leválni. Ezért két hétig szigorú pihenést javasolt, mert annyi idõ alatt ha minden jól megy, vissza tapad. Két hét után is kímélet, sok pihenés és semmi emelgetés. Ha a vérzés a méhszájtól ered, az általában nyálkás, világos rózsaszínes.
A kérdező hozzászólása: Na nekem ilyen rózsaszínes volt mindig. De sosem mondott semmit a doki (magán!!!). Mi a teendõ ilyen esetben? Mivel járhat?
A rózsaszín az többnyire méhszáj eredetû. Okozhatja elvékonyodó méhszáj amit egy nagyon lent levõ baba nyom. Aztán okozhatja a nyálkahártya érzékenysége, ez szeretkezés után jellemzõen rózsaszín váladék visszafolyása is jelez. Ezenkívül, ha a lepény rossz helyen tapad, ultrahangon jelzik, hogy a lepény fedi a méhszájat. Ez a terhesség során többnyire feljebb kerül és a probléma megoldódik. Még a nyálkahártya érzékenységnél nincs igazán teendõ, csupán a házaséletnél szükséges finomabbnak lenni, addig a többi dolognál kímélet javasolt.(nincs emelgetés, kerülni kell az ülést, feküdni oldalt javasolt)
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ! Még azt olvastam, hogy lehet fertõzéstõl is, ami felpuhítja a méhszájat. De mért nem akart megvizsgálni, ezt nem értem...
Ilyenkor pedig illik ellenõrizni a méhszáj állapotát. Egyrészt, hogy nyílik-e? Másrészt, hogy nem-e vékonyodott el? Ha hüvely UH is volt, akkor persze nem szükséges, de ha nem akkor indokolt lenne. Én sem értem, hogy miért nem vizsgált, azt meg pláne, hogy miért nem mondta el a lehetséges okokat.
A kérdező hozzászólása: hát ezt én sem értem... Kedden megyek, akkor nem fogom hagyni magam. Majd azt mondom, hogy nagyon viszket... ha más nem segít.

Terhesség illetve szoptatás alatt szabad enni mákot?

Legjobb válasz: Persze, miért ne lehetne? Nekem pl az lazítja a székletem:-)

Persze, miért ne lehetne? Nekem pl az lazítja a székletem:-)
Hát végülis a mákból lesz az ópium... Igaz, hogy a zöld gubójából, szóval a bolti mákkal nem lehet gond. De én ezen nem sokat agyaltam, mert nem szeret6em a mákot.

P3-as eredménynél koros hámréteget fertőzést talált az orvosom, műtétet javasolt, de terhes lettem. Lehet-e valami baja a babának a terhesség illetve a szülés alatt?

Legjobb válasz: Szia! Nem gondolom,hogy a babát érintené.Lehet,természetes úton nem szülhetsz,de beszéld meg a dokival.Szülés után mindenképp kezeltesd magad!

Szia! Nem gondolom, hogy a babát érintené.Lehet, természetes úton nem szülhetsz, de beszéld meg a dokival.Szülés után mindenképp kezeltesd magad!
Igen, többen írták már itt, hogy terhesség alatt ezt nem kezelik, majd szülés után. Beszéld meg a dokiddal.-)A babát ne féltsd!!.-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, de szeretném ha egy nõgyógyász is válaszolna.
Szeritnem akkor menj fel erre a honlapra /http://www.timmermann.hu/, es itt az orvos valaszol a feltett kerdesekre.
Kérdésed felteheted az Orvos válaszol Gyalogló oldalon.Dr.Petróczi Istvánnak is.
Én nem vagyok nõgyógyász, de nekem is volt kétszer P3-as a citológiám már a várandósság alatt. Nekem mintát vettek a méhszájamból és jelentem se a babámnak, se nekem nincs semmi bajunk.:D Ez mondjuk a vérprofi orvoson is múlt, akirõl ha érdekel szívesen írok priviben. 22 hetes kismami
Szia! Én 25 hetes vagyok, 10 hete derült ki, hogy nekem is P3 a citológiám. A héten vették le újból, ne izgulj, én már millió helyen utánna jártam, és terhesség alatt nem csinálnak vele semmit, csak szülés után.
A P3 a legundorítóbb citológiai adat, mert semmit nem mond el a kórfolyamatról, olyan inkább nem tudom mit mondjak kategória. Ha erre meg akart volna operálni a doki, szerintem nem jól tette volna, ilyenkor illik egy kontroll kenetet csináltatni egy kicsit késõbb. Egyébként mire gyanakodott HPV fertõzésre?????Mert akkor egyértelmû a diagnózis és akkor majd ha a baba megszületik akkor kezelni kell, addig meg biztosan levesz majd még egy kontroll kenetet tõled. Ne izgulj a babónak nem lesz semmi baja!

Miért nem lehet a Natúr Varázs teát terhesség, illetve szoptatás ideje alatt használni?

Legjobb válasz: Azért mert mint minden fogyasztótea vízhajtót és salaktalanítót tartalmaz!!Nem tesz jót a bébinek sõt!!!!!!

Azért mert mint minden fogyasztótea vízhajtót és salaktalanítót tartalmaz!!Nem tesz jót a bébinek sõt!!!!!!
Terhesség alatt semmiféle fogyasztószert vagy diétát nem szabad alkalmazni. Ami a szoptatást illeti, gondolom a tejbe is belekerülnek ezek az anyagok, ez pedig nem tesz jót a babának. Mozogni szabad, persze nem mindegy, hogy milyen módon.
azzal tényleg vigyázz, én még régen ittam, de ez tényleg kimos belõled mindent.

Munkanélküli járadékon vagyok május 30-ig, most 6 hetes terhes vagyok. A terhesség alatt, illetve a szülés után milyen járandóságot igényelhetek. Csak gyest, ami nincs 30 ezer. Ft? Semmit nem számít hogy előtte mennyit dolgoztam?

Legjobb válasz: ***** Ha a munkanélküli folyósítása alatt szülsz, akkor TGYÁS-ra jogosult leszel, illetve némi trükközéssel GYED is járhat. Ha nem tart ki a munkanélküli ellátásod a szülésig csak gyes fog járni, TGYÁS-t illetve gyedet csak akkor kaphatsz ha el tudsz valahova helyezkedni. * Automatikusan eltávolított tartalom.

***** Ha a munkanélküli folyósítása alatt szülsz, akkor TGYÁS-ra jogosult leszel, illetve némi trükközéssel GYED is járhat. Ha nem tart ki a munkanélküli ellátásod a szülésig csak gyes fog járni, TGYÁS-t illetve gyedet csak akkor kaphatsz ha el tudsz valahova helyezkedni.* Automatikusan eltávolított tartalom.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!