Találatok a következő kifejezésre: Terhesség ideje mennyire (14 db)

Kinek mennyit nőttek a cicijei terhesség ideje alatt? : ) És meg is maradt utána, vagy szoptatással "visszacsökkent"? : ) Mikor kezdtek el megnőni?

Nincsenek túl nagy melleim, és nem bánnám, ha 1-2 számmal terebélyesedne a várandósságom ideje alatt :)

Legjobb válasz: Nahát, mennyien 75B-sek! Én is ennyivel kezdtem (szerintem a legjobb mellméret a világon) és most tartok 85D-nél. A pocimtól ha nem is, de a melleimtõl határozottan fáj a hátam. Persze párom odáig van értük, de mivel hiperérzékenyek, így csak legeltetni tudja a szemeit rajta, semmit a kéznek szabály van... Szegény...:( Hát remélem ennél nagyobb már nem lesz! Amúgy is tervben van a szülés után egy durva fogyókúra, hátha még a melleim is leeresztenek olyan szinten, hogy nagyiformájuk lesz, akkor vízbefolytom magam... Na jó nem, de kb. :D 26 h km

Nahát, mennyien 75B-sek! Én is ennyivel kezdtem (szerintem a legjobb mellméret a világon) és most tartok 85D-nél. A pocimtól ha nem is, de a melleimtõl határozottan fáj a hátam. Persze párom odáig van értük, de mivel hiperérzékenyek, így csak legeltetni tudja a szemeit rajta, semmit a kéznek szabály van... Szegény...:( Hát remélem ennél nagyobb már nem lesz! Amúgy is tervben van a szülés után egy durva fogyókúra, hátha még a melleim is leeresztenek olyan szinten, hogy nagyiformájuk lesz, akkor vízbefolytom magam... Na jó nem, de kb. :D 26 h km
Nekem 75B-s volt a terhességem elõtt, most 85C, és nem állt vissza :) Õszintén szólva majdnem kiugrottam a bõrömbõl :)
Az elsõ gyereknél 12 éve nagyon megnõttek volt olyan mikor egy cicibõl közel 1 liter tej jött le:-) Hatalmasak voltak, aztán 4 éve szültem megint na akkor már nem volt olyan sok a tej és utána összementek most megint terhes vagyok 80 C-rõl indultam 10 hetes vagyok és egy méretet nõtt...hát meglátjuk:-)
Nekem 85C volt, már a 90C kicsi, még nem jutottam el venni melltartót, de 90-95D fog kelleni legalább és most vagyok 34 hetes
*vízbefojtom magam, bocsi, nem megy ma a helyesírás...
Ez nagyon egyéni. Az enyém eddig (33ik hét) semmit nem nõtt. A barátnõm most 38 hetes, és 75B-rõl 85D-re, majdnem E-re nõtt a cicije :) 33hkm
75B-rõl most 85C-re nõtt, de állítólag, ha beindul a szoptatás még nagyobb lesz. 35 hkm
Szia. Terhessegem elott 80B-t hordtam, nem emlekszem pontosan de a vegere 95C kellett. Nagyon szerettem hogy igy megnottek, na de a szoptatas alatt meg elvezhettem hogy ilyen nagy, bar fajtak, kenyelmetlen volt stb... Aztan ahogy elapadt a tejem ugy a mellem is osszement szep folyamatosan :(. Sajnos oly annyira hogy azota 75 B hordok. Ja es nem csak osszement, de a szoptatas nekem megviselte igy meg ez a semmi is log :(
Én is mindig nagyobb mellekre vágytam, 75B voltam. Most 35 hetes vagyok, a melleim 85C-re nõttek, utálom. Mert ugye abba nem gondoltam bele soha, hogy ami nagy és súlya van, arra elõbb-utóbb elkezd hatni a gravitáció.. Itt vagyok 20 éves, lógnak a melleim, szanaszét repedt a bõr mindegyiken, a bimbóudvarok is óriásiak lettek :( szóval vigyázz, mit kívánsz! remélem Te szerencsésebb leszel nálam, mert nekem az önbizalmam most abszolút a béka segge alatt van.. Boldog babavárást!
Terhesen nekem nem nõtt. Szoptatás elsõ hónapjaiban viszont nagyobb lett, pedig elõtte sem volt kicsi (úgy éreztem magam mint két önálló cici és semmi más...). De pár hónap alatt visszaállt mindent, olyan lett mint szülés/terhesség elõtt. Tényleg egyéni kinek mennyit nõ, már ha egyáltalán nõ.
75A-ról az elsõ terhességem alatt 80B-re, majd a szoptatás alatt 80C-re nõtt. Utána visszament 80B-re. A másodiknál ismét C-s lett és úgy is maradt, jelenleg 75C melltartót hordok és már majdnem 2 éve nem szoptatok. Viszont sajnos kissé megereszkedtek, meg olyan puhák lettek, ill. sajnos a mellbimbóm is nõtt :( Úgyhogy inkább szívesen visszacsinálnám a kemény, feszes, pici bimbós cickóimat, még ha 2 mérettel kisebbek is voltak :)

Nem menstruáltam rendesen, ezért a csak az ultrahangra hagyatkozhatok a terhességem idejével kapcsolatban. Mennyire megbízhatoak ezek a gépek? Mennyit tévedhetnek?

Voltam 4D n is.

Legjobb válasz: Nagyjából igen,de az a 288 csak akkor érvényes ,ha kereken 40 hétig hordod a kicsit.Sokan már 1-2 nappal korábban vagy késõbb szülne,mint a 288.

Nagyjából igen, de az a 288 csak akkor érvényes , ha kereken 40 hétig hordod a kicsit.Sokan már 1-2 nappal korábban vagy késõbb szülne, mint a 288.
A legelsõ uhok a legbiztosabbak, abból nyugodtan visszaszámolhatod a teherbeesés idejét. Ahogy telik az idõ, lehetnek eltérések, ha nem a "szabvány" szeritn fejlõdik a baba. Nekem hál isnten eddig minden uh napra pontos volt, de sokaknál vannak akár 2 hetes eltérések is. Amúgy szeritnem nem annyira lényeg, hogy mikor estem teherbe, fontosabb, hogy a baba rendben legyen, és egészségesen szülessen:-)A baba nem születik idõben, csak az esetek kb 10%-ban, amúgy mindig van pár nap eltérés ide-oda.

A terhesség ideje alatt mennyit és miben változik a mellbimbó?

Például azt tudom,hogy sötétebb lesz, de nő is az udvar?

Legjobb válasz: Kinek így, kinek úgy. Nekem sötétebb is csak egy icipicivel lett, az udvar mérete meg nem igazán nõtt. Egyedül maga a bimbó nõtt meg, de az is inkább már a szoptatások alatt, és az úgy is maradt, tehát nagyobb lett (lifegõs). Viszont a mell mérete és minden más a régi lett, mikor már nem szoptattam. (Túl kicsi :o)

Kinek így, kinek úgy. Nekem sötétebb is csak egy icipicivel lett, az udvar mérete meg nem igazán nõtt. Egyedül maga a bimbó nõtt meg, de az is inkább már a szoptatások alatt, és az úgy is maradt, tehát nagyobb lett (lifegõs). Viszont a mell mérete és minden más a régi lett, mikor már nem szoptattam. (Túl kicsi :o)
Én a 3.babámat várom, sötétebb lett és olyan mint egy cumisüveg cumija mert már a másik kettõ olyanná szívta.Ez mondjuk nem probléma.Az udvara egy gondolattal nagyobb de nem feltûnõen. Teljesen alkat kérdése hogy kinek milyen és milyen lesz.Van akinek alapból pici az udvara és van akinek hatalmas.Ha pici volt akkor nem lesz nagy párizsi ha ez az aggodalmad :)
Nekem nem nõtt. Elõtej megjelenik, lehet, hogy már egészen az elején.

Mennyivel éreztétek másképp magatokat közvetlen szülés előtt, mint a terhesség ideje alatt?

Legjobb válasz: Mármint amikor már megindult a vajúdás, vagy még elõtte? Én aznap semmit nem éreztem, minden ugyanolyan volt, mint máskor. Hajnalban hirtelen jöttek a fájások, egybõl 5 percesek. Örültem neki, hogy végre megyünk szülni. Csak féltem, hogy vajon mi vár rám. Hát sok nem várt rám, mert pár óra alatt lezavartam ezt az egész szülés kérdést :) Mindenkinek olyan szülést kívánok, mint az enyém volt!!!

Mármint amikor már megindult a vajúdás, vagy még elõtte? Én aznap semmit nem éreztem, minden ugyanolyan volt, mint máskor. Hajnalban hirtelen jöttek a fájások, egybõl 5 percesek. Örültem neki, hogy végre megyünk szülni. Csak féltem, hogy vajon mi vár rám. Hát sok nem várt rám, mert pár óra alatt lezavartam ezt az egész szülés kérdést :) Mindenkinek olyan szülést kívánok, mint az enyém volt!!!
én azt tapasztaltam hogy az egész terhesség aladt nem volt ojan fáraszto mint a szülés elõtt... hirtelen nehéz, és nyugtalan vagy és úgy érzed nem kapsz levegõt...egy szban, kibírhatatlan...ez a kis idõ tûnik a leghosszabbnak, nem...?
kimondhatatlan megkönnyebülést... és örömöt...
Semennyire nem volt más, egyiknél sem...
Nekem sem volt más: délelõtt még vásárolni voltunk, délután jöttek a fájások, amik már gyanúsak voltak, mert nem voltak jóslóim, elkezdtem mérni az idõt, de mikor a kórház felé tartottunk, akkor is azt gondoltam, hogy majd hazaküldenek. Csak akkor hittem el, hogy tényleg baba lesz aznap, mikor leengedték a magzatvizet.
Nem éreztem magam másképp.

Szerintetek mennyire normális az, ha a terhesség ideje alatt a párom egyáltalán nem kívánta a szexet? Semikor sem. Első, második, ill. a harmadik trimeszterben sem.

Eddigi együttléteinket is mindig kizárólag én kezdeményeztem. Egyetlen kivétel van csak.

Legjobb válasz: Hát barátnõm terhes, de õ mostanában majdnem megõrül a szexért... Az egyik exem viszont, akivel tartom a kapcsolatot, azt mesélte, hogy az elsõ trimeszterben neki totálisan 0 kedve volt a szexhez... Az más kérés, hogy a 2. trimeszterben õ is majd megõrült volna a szexért, de addigra veszélyeztetett terhes lett és a doki közölte, hogy tilos... :)

Hát barátnõm terhes, de õ mostanában majdnem megõrül a szexért... Az egyik exem viszont, akivel tartom a kapcsolatot, azt mesélte, hogy az elsõ trimeszterben neki totálisan 0 kedve volt a szexhez... Az más kérés, hogy a 2. trimeszterben õ is majd megõrült volna a szexért, de addigra veszélyeztetett terhes lett és a doki közölte, hogy tilos... :)
szia én háromszor voltam terhes, és egyiknél sem kívántam a szexet bár nálam ez kapóra jött mert eltiltott a doki tõle!megoldottuk másként a dolgot mert attól hogy nekem nem lehetett és nem is kívántam, az még nem azt jelentette, hogy neki nélkülöznie kellett volna!!
Hát, ha elõtte is mindig te kezdeményeztél, akkor valószínûleg eddig sem nagyon kívánta a szexet... Tapasztalat. Ezt valóban benézted...
hát ezt benézted keress mást
sok pasi undorodik a terhes nõktõl, megértem õket
A kérdező hozzászólása: A félreértések elkerülése miatt én volnék a férfi, és a feleségemrõl írtam, hogy nem kívánta/kívánja a szexet...
Szerintem terhesseg alatt nagyon keves no elvezi a szexet, nem veletlen, h talan pont ekkor a legnagybb az esely arra, h a parjuk megcsalja. Nezz utana, nem te vagy az egyeduli ilyen helyzetben, de szerintem megeri kivarni, mert utana lesz egy kicsitek, aki annal tobb oromot tud okozni, mint 9 honapi szex. 22F (de mar nagyon szeretnek babat :D )
Én ilyenrõl még nem is hallottam, hogy fizetnének a kórházi napokra.....
Szülés várható idõpontja elõtti 4. héttõl lehet igényelni tgyást, de ha dolgozol akkor gondolom csak a szülés utántól kaphatod majd. http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/egeszseg/gyerta..
Szerintem a kórházi napokra kevesebb táppénzt fizetnek. Sajna!
Amikor 70% volt a sima táppénz, akkor 60% volt a kórházi táppénz! Most, hogy 60% lett a sima, nem tudom! Szerintem az maradt 60%! Remélem...
Szia! Pont fordítva. Van a betegszabadság, ez az év elsõ 15 nap betegállománya, ekkor a fizetésed 70%-át kapod. Ha ez lejár, akkor van a táppénzes idõszak, ami a ledolgozott évektõl függõen 60% (min. két éves munkaviszony) vagy 50% (kevesebb, mint két éves munkaviszony esetén). És van a kórházi tartózkodás esetén kapott táppénz, ami 50%. A betegállománynak maximalizálva van a napi összege. 9533 Ft-ban. (Csak, hogy teljes legyen az info, a passzív jogon kapott táppénznek a maximuma: 3575 Ft) Amennyiben ezek még 2009. aug. 1. elõtt kezdõdtek, akkor mindegyik +10% és nincs maximalizálva.
Második vagyok. Az utolsó frankón leírta, a %-okat, viszont nekem eszembe jutott egy kérdés ezzel kapcsolatban. Ha a kérdezõ a szülés elõtt 1-2 héttel feketén dolgozna és megkérné a tgyást akkor az 1-2 hétre a fizuja 60%-át kapná, a 4-5 nap kórházi bentlétre 50%ot kapna és amikor hazamenne akkor megint a 60%ot kapná? Jól gondolom?
Utolsónak: ??? A tgyás maradt 70%. Onnantól fogva, hogy megigényelte a tgyást (mivel lehet választani az ellátások közül), tgyást fog kapni, függetlenül attól, hogy otthon volt vagy kórházban. A kérdezõ által feltett kérdést én úgy értelmeztem, hogy még állapotos, de egy-két-x napra kórházba kell mennie, s a kórházból még pocakosan jön ki, akkor mennyi pénzt kap. Szóval nem a tgyás ideje alatt megy kórházba, hanem azt megelõzõen, a táppénzes idõszak alatt.
Akkor lehet én értettem félre a kérdését. "ha munkahelyrõl megy szülni? " Én ezt úgy értettem, hogy addig dolgozik amíg csak tud és nem megy el szülés elõtt 4 héttel tgyásra.

Terhesség ideje alatt mennyire kockázatos tavakban folyókban fürdeni. A fertőzés veszélyek miatt árthatok-e babának ha ilyen helyeken strandolok?

Legjobb válasz: Szia!Hát a folyókat és a tavakat nem igazán javaslom pont azmiatt amitõl tartassz a fertõzések miatt.Én vettem egy viszonylag nagy méretû merevfalú medencét és otthon az árnyékban strandolok.Mert a tulzott nap sem tesz jót a magzatnak az uv sugarak miatt.ha ez otthon nem megoldható akkor egy mini tampont vehetsz attól nem lesz a babának sem baja és még a fertõzéseket is elkerülöd!Remélem tudtam segíteni.Gratula a babához!

Szia!Hát a folyókat és a tavakat nem igazán javaslom pont azmiatt amitõl tartassz a fertõzések miatt.Én vettem egy viszonylag nagy méretû merevfalú medencét és otthon az árnyékban strandolok.Mert a tulzott nap sem tesz jót a magzatnak az uv sugarak miatt.ha ez otthon nem megoldható akkor egy mini tampont vehetsz attól nem lesz a babának sem baja és még a fertõzéseket is elkerülöd!Remélem tudtam segíteni.Gratula a babához!
Én a terhességem alatt egy bányatóban fürödtem, de ott is a kialakított strandrészen. Azért mertem belemenni, mert folyamatosan ellenõrizték a víz minõségét. Viszont a Dunát, és az ehhez hasonló piszkos vizeket semmiképpen nem ajánlom. És arra is figyelni kell, hogy 4 óra elõtt lehetõleg ne menj napra, vagy ha igen, akkor a hasadat takard le valamivel, vagy keress árnyékot.

Bringa mennyire megengedett a terhesseg elso idejeben?

Ma bringaval menten egyik helyrol a masikra. Mogottem a 2 eves lanyom ult, nem kis sullyal. Kb.11-12 kilo. Nem mentem gyorsan, de lassan se. Levegot viszont sznt alig kaptam. Tobbszor megkellett allnom inni es par percig pihenni. Nem erzem rosszul magam, csak kelloen faradtnak. Tudom, hogy az elso honapokban tilos nehezet emelni, stb. De a buszra szallaskor is "cipelem" a lanyomat. Az orvosom 2 het mulva nez meg uh-n, mivel meg fiatal a terhesseg. Viszont nem szeretnem a babat elvesziteni !!!

Legjobb válasz: Uh én a másodikat ennyire nem paráztam túl. Bicajozni lehet akár az utolsó napokig is, föleg ha az ember elötte bicajozott folyamtosan. Hogy elfáradtál kellöen az nem a terhesség miatt van, hanem mert nem vagy edzésben. Lányom 10 kilós volt mikor terhes voltam a tesóval, és volt hogy futnom kellett vele a kezembe, kb 1 km-t a buszhoz, meg ilyenek. Èn nem paráztam túl a másodikat, mert edzésben voltam az elsötöl.

Uh én a másodikat ennyire nem paráztam túl. Bicajozni lehet akár az utolsó napokig is, föleg ha az ember elötte bicajozott folyamtosan. Hogy elfáradtál kellöen az nem a terhesség miatt van, hanem mert nem vagy edzésben. Lányom 10 kilós volt mikor terhes voltam a tesóval, és volt hogy futnom kellett vele a kezembe, kb 1 km-t a buszhoz, meg ilyenek. Èn nem paráztam túl a másodikat, mert edzésben voltam az elsötöl.
Én sokat tekertem az elsõ 3 hónapban (késõbb a pocak miatt nem, féltem hogy beütöm a kormányba). Úgy tudom, hogy csak annyit szabad/biztonságos mozogni, amíg nem kapkodod a levegõt. Ha már kapkodni kell, akkor oxigénhiány van a szervezetedben, ezért is szuszogsz többet. És hát a baba sem kap elég O2-t így. Én hanyagolnám a bringázást a helyedben ha alig kapsz levegõt. De legbiztosabb ha megkérdezed az orvost.
A kérdező hozzászólása: Nem parazom tul, de az elso terhessegemet vegig fekudtem veszelyeztett terhesen a szivem miatt. Most a doki azt mondta a terheleses ekg-ra, hogy mindenrendben. Ezert "parazom tul", mivel vegre mozoghatok es nem kell az agyban fekudnom. Visont nem tudom, hogy ez a.fajta mozgas mennyire tesz jot a magzatnak.
Én elsõ babás vagyok és kezdettõl fogva bicajozok nem kis távot meg ha azt nézem km-eket sétálok a városba.Mindenki azzal jön, h nem szabad bicajozni, de nem sokat "foglalkozok" vele.30khm
én rendszeresen bringáztam terhesség elõtt, de mihelyst megtudtam, hogy babát várok, egyszer sem ültem fel. már volt egy vetélésem, s nem kockáztatom meg, hogy esetleg megerõltetem magam pl. felüljáróra, hídra tekerés közben, és elkezdek vérezni. sétálok sokat, ezzel váltottam ki a bicajozást. mindenki maga érzi és a saját felelõssége, hogy mit vállal be. 24 hkm

Aki hamarabb szült mint a kiírt időpont válaszolna néhány kérdésre, bitos volt e a peteérés idejében, az uh-k során mérték nagyobbnak a babát, mennyit mozgott a terhesség során?

Mennyit szexeltek (főleg a vége felé) volt e bármilyen hüvelyi fertőzése terhesség alatt (gomba vagy bármi) , szülés előtti napon-napokon megerőltette magát vmivel (hosszabb séta vagy takarítás vagy bármi)?

Legjobb válasz: a szex meg a hazimunka meg senkit nem szülesztett meg, ez csak legenda :). A mozgasbol se lehet barmire kalkulalni. Nekem elsö babam inditott szüles volt a 36. het utolso napjan, nalam szeritnem sajnos a stressz tett be, sok volt a baj akkoriban, kivoltam borulva, szivargott a magzatviz es onnantol kezdve mar nem biztonsagos ha bentmarad.

a szex meg a hazimunka meg senkit nem szülesztett meg, ez csak legenda :) . A mozgasbol se lehet barmire kalkulalni. Nekem elsö babam inditott szüles volt a 36. het utolso napjan, nalam szeritnem sajnos a stressz tett be, sok volt a baj akkoriban, kivoltam borulva, szivargott a magzatviz es onnantol kezdve mar nem biztonsagos ha bentmarad.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, nekem van olyan ismerõsöm aki szerint ez IS bejátszott. Engem eddig még egyik se szülesztett meg elõbb de most nagyon fontos lenne majd hogy ne hordjam túl (amire sajnos vajmi kevés esélyt látok). Azért is kérdezem hátha van vmi közös vonás mégis csak amitõl vannak akik korábban szülnek..
EN a kisfiamat 39. hetre szultem meg. Elotte ket tele szatyrot cigoltem haza az Aldibol es aznap hutot pucoltam illtve kb 5kg epret raktam el dzsemnek. Hogy ez jatszott e kozre hogy aznap beindult a szules azt nem tudom, de bevallt :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!