Találatok a következő kifejezésre: Terhesség idején a (68 db)

MInek számolják a terhesség idejét a menzesz elsõ napjától?

Legjobb válasz: Mert az az, amit tudnak, azt, hogy mikor lett valaki terhes, általában nem. Ugyanis egy ciklus alatt (legalább is normál esetben) nem csak egyszer vannak együtt, és minden alkalomból lehet terhesség (nemcsak középidöben!!!)

Mert az az, amit tudnak, azt, hogy mikor lett valaki terhes, általában nem. Ugyanis egy ciklus alatt (legalább is normál esetben) nem csak egyszer vannak együtt, és minden alkalomból lehet terhesség (nemcsak középidöben!!!)
mert az a biztos dátum. Változó kinek mikor van ovuja igy nem lehet pontosan tudni mennnyi idös a tehresség. Akinek nincs rendszeres cikllusa ott méret szerint tiieplnek de ez gyakran téved barátnömnél méret szerint legalább 2 hetet tévedtek.
Mi az, hogy minek?? Talán miért!!! Szerinted honnan kellenen?
kellene,
A kérdező hozzászólása: HEHE!!!

Terhesseg idejen a sex artalmas lehet?

Legjobb válasz: Nem káros!

Nem káros!
Szia! Ha a doki megállapítja, hogy a terhesség problémamentes, akkor azt is mondani fogja, hogy a szex nem ártalmas. Persze azért ne durván :)
. . . . . .. . . . . . . . . . . , .-‘”. . . . . . . . . .``~., . . . . . . . .. . . . . ., .-”. . . . . . . . . . . . . . . . . .“-., . . . . .. . . . . . .., /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ”:, . . . . . . . .. ., ?. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .\, . . . . . . . . . /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . , } . . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . , :`^`.} . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . , :”. . . ./ . . . . . . .?. . . __. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . :`. . . ./ . . . . . . . /__.(. . .“~-, _. . . . . . . . . . . . . . , :`. . . .. ./ . . . . . . /(_. . ”~, _. . . ..“~, _. . . . . . . . . ., :`. . . . _/ . . . .. .{.._$;_. . .”=, _. . . .“-, _. . . , .-~-, }, .~”; /. .. .} . . .. . .((. . .*~_. . . .”=-._. . .“;, , ./`. . /” . . . ./. .. ../ . . . .. . .\`~, . . ..“~., . . . . . . . . . ..`. . .}. . . . . . ../ . . . . . .(. ..`=-, , . . . .`. . . . . . . . . . . ..(. . . ;_, , -” . . . . . ../.`~, . . ..`-.. . . . . . . . . . . . . . ..\. . /\ . . . . . . \`~.*-, . . . . . . . . . . . . . . . . . ..|, ./.....\, __ , , _. . . . . }.>-._\. . . . . . . . . . . . . . . . . .|. . . . . . ..`=~-, . .. `=~-, _\_. . . `\, . . . . . . . . . . . . . . . . .\ . . . . . . . . . .`=~-, , .\, . . . . . . . . . . . . . . . .\ . . . . . . . . . . . . . . . . `:, , . . . . . . . . . . . . . `\. . . . . . ..__ . . . . . . . . . . . . . . . . . . .`=-, . . . . . . . . . ., %`>--==`` . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . _\. . . . . ._, -%. . . ..`
Az egészséges terhes nõk többsége, minden gond nélkül folytathatja szexuális életét egészen a magzatvíz elfolyásáig, vagy akár a szülés kezdetéig. A szeretkezésnek semmilyen káros hatása nincs a babára nézve. A magzatvíz és az anyaméh erõs izmai óvják a babát, míg a méhnyakat lezáró nyákdugó távol tartja a fertõzéseket. Bizonyos esetekben azonban szükség lehet az aktus kivitelezésének módosítására, vagy teljes felfüggesztésére a terhesség adott idõszakában, vagy egészében. A védõnõ vagy a nõgyógyász tudatni fogja veletek, ha esetleg olyan komplikáció merülne fel a terhesség folyamán, mely a szexuális érintkezést nemkívánatossá tenné. Ha bizonytalan vagy, nyugodtan beszélj kezelõorvosoddal.
lehet bentrõl meg bekapják nem?:D
a második válaszoló már minden hasznosat leírt :P szóval nem nem ártalmas.
Szia! Hogy érted hpgy nem foglalkozik veled :(?
szia, Biztos, hogy nem foglalkozik veled eleget? vagy csak neked kevés MOST amit nyújtani tud? Mert sajnos ez a terhességgel jár, hogy az embernek sokkal nagyobb a szeretet igénye....
A kérdező hozzászólása: Ugy ertem, hogy soha magatol pl. nem fogja meg a hasam, ugy erezte idaig, hogy rugdos a pici, ha en szinte eroszakkal oda tettem a kezet.Soha hozza nem er a hasamhoz, a nevekrol sem akar meg beszelni.pedig 26 hetes vagyok.Nem kimel semmiben, nem kenyeztet, mindent nekem kell csinalnom.
háááát nem lesz egy álomapuka.... ahogy írod a dolgokat:-(
A férfiak sokkal földhöz ragatabbak.Majd hiszik a dolgokat ha látják.Az én férjem nagyon várja a kislányát.Nem fogdossa a hasam nem beszél hozzá, nem hisz ezekben a dolgokban nem érzi ugy át.De én tudom, hogy szeret és a kisbabát is.Én is több foglalkozást igénylek, de belegondoltam miért is.Mert egésznap itthon vagyok, fözök, mosok...és alig szolók valakihez.Tehát mikor hazaér jobban igényelném a törödést.De elgondolom az õ élete alig változott.Ne erõltesd szerintem a törödést.

Terhesség idején a reggeli rosszullétek ált. Hanyadik héten szoktak kezdődni?

egyszer már voltam terhes, már majdnem 12 hetes voltam mikor elvetettem (sajnos ...), de csak egyetlen egyszer hánytam, a 11 hét környékén, többször nem is voltam rosszul. jelentheti ez azt h nem leszek hányós? vagy jelentkezhetnek kés?bb is a tünetek?

Legjobb válasz: Barmikor jelentkezhetnek a 4. het utan - altalaban elmulnak a 3. honap korul, de nem mindenkinel.

Barmikor jelentkezhetnek a 4. het utan - altalaban elmulnak a 3. honap korul, de nem mindenkinel.
Nálam a 6. héten kezdõdtek, hirtelen egyik napról a másikra. A 12. hét körül enyhültek, de teljesen csak a 16. héten múltak el. Az elsõ terhességemnél viszont nem voltam ennyire rosszul, és nem is tartott ilyen sokáig. 36 hetes kismama
Az 5. héten kezdõdtek, és jelenleg is tartanak, jó erõsen egész nap. 8 hetes vagyok.
Bármikor lehet a 4. hét után, de az is lehet hogy nem lesz. Vagy hogy nem reggel. Nekem alig volt 1-2 émelygésem de az sem reggel.
Én a 6. héten kezdtem elég erõsen émelyegni, aztán a 10. héten elkezdtem hányni és a 18. hétig ezt csináltam.aztán ahogy jött, úgy el is múlt.27 hetes km.
Nekem a 6. héten kezdõdött, 15. hétben vagyok, még most is tart:)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, reménykedem h én meg fogom úszni :)
5. héten kezdõdött

Mitől alakul ki terhesség idején a linea negra?

Legjobb válasz: Szia!A hormonok-azt hiszem fõleg az ösztrogén- miatt alakul ki egyeseknél.De nem kell rá nagy figyelmet szentelni,magától elmúlik.Babám 4,5 hónapos és már semmi sem látszik belõle,pedig anno még a hónaljam is elszínezõdött.

Szia!A hormonok-azt hiszem fõleg az ösztrogén- miatt alakul ki egyeseknél.De nem kell rá nagy figyelmet szentelni, magától elmúlik.Babám 4, 5 hónapos és már semmi sem látszik belõle, pedig anno még a hónaljam is elszínezõdött.

Terhesség idején jelentkezö álmenstruáció hány napig tart? Eltér a szine az igazi menstruációétól.

Legjobb válasz: Nem feltétlenül más, mint terhesség elõtt. Ezért van az, hogy sokan nem gyanakodnak a terhességre, mert ugyan úgy menstruálnak.

Nem feltétlenül más, mint terhesség elõtt. Ezért van az, hogy sokan nem gyanakodnak a terhességre, mert ugyan úgy menstruálnak.

Ivott valaki a terhesseg elött cickafark teat? Olvastam, hogy nem javallt a terhesseg idejen. Palastfüvet irnak, tapasztalatok? A cickafark elött problemaim voltak a peteeressel. Kihathat ez a terhessegre? Ha nincs hanyingerem az rossz jel 6hetesen?

Legjobb válasz: Szia! Úgy kell inni hogy mikor megjön elkezdeni inni a cicjafarkot,a Pé napjától meg már a palástfüvet! A palástfüvet ihatod a terhesség 10-12 hatéig de már nem fontos! Én köszönhetem e két teának is hogy most babás vagyok :)!! Nem baj ha nincs hányingered nem mindenkinél van!!

Szia! Úgy kell inni hogy mikor megjön elkezdeni inni a cicjafarkot, a Pé napjától meg már a palástfüvet! A palástfüvet ihatod a terhesség 10-12 hatéig de már nem fontos! Én köszönhetem e két teának is hogy most babás vagyok :) !! Nem baj ha nincs hányingered nem mindenkinél van!!
Szia! Én is úgy tudom, hogy csak a peteérésig lehet inni a cickafarkot, mert utána vetélést okozhat. Ha esetleg nem tudod, mikor van a peteérés, akkor érdemes a ciklus elsõ két hetében inni csak, utána lehet nyugodtan a palástfüvet. Nekem egyszer sem volt hányingerem, pedig már a 11.héten járok. :)

Hogyan szamoljak a terhesseg idejet es a magzat korat? Hogyhogy az nem ugyanannyi?

Most hallottam eloszor arrol, hogy a tehesseg es a magzat kora nem ugyanannyi. Szoval valaki X hetes terhes akkor a magzat nem X hetes, hanem attol eltero? Ez hogy lehet? Letezik mondjuk 12 hetes terhes es 10 hetes magzat? Ahhoz mikor kellett szexelni?

Legjobb válasz: Tehat a terhesseget Az utolso mensi elo napjatol szamitjak 40 hetre, es kb ha ciklus kozepen van peteeres, tehat akkor fogan meg a baba, 28 napos ciklus eseten 2 het. Tehat igen ha te 12 hetes tehes vagy akkor a magzat csak 10 hetes, mert igazabol a terhesseg elso 2 heteben nem is vagy terhes, csak ezt igy szamoljak. Remelem ertheto volt :) Szep napot!

Tehat a terhesseget Az utolso mensi elo napjatol szamitjak 40 hetre, es kb ha ciklus kozepen van peteeres, tehat akkor fogan meg a baba, 28 napos ciklus eseten 2 het. Tehat igen ha te 12 hetes tehes vagy akkor a magzat csak 10 hetes, mert igazabol a terhesseg elso 2 heteben nem is vagy terhes, csak ezt igy szamoljak. Remelem ertheto volt :) Szep napot!
Én észre se vettem hogy módosította a szülési dátumot a dokim. Valószínû azért, mert az utolsó mensi napja kedd volt, a fogantatásé (genetikai UH szerint) meg szerda, így pont 1 nappal késõbbre vagyok kiírva. Mellékesen én feljegyeztem a szeretkezéseket és tényleg, a genetikai alapján kijött dátum lehetséges. Még nem szültem meg, jövõ hét szerdára vagyok kiírva.
Az elso a legpontosabb. A babak spontan megindulasabol erre nem lehet igazabol kovetkeztetni, mert 38-42 het kozott barmikor johetnek, illetve altalaban akkor indul meg a szules magatol, ezt soha sem lehet pontosan megjosolni. De mondjuk egyes vizsgalatok idopontja miatt nagyon jo, ha pontosan be van love a terhessegi kor, mert az elso csoportban levo orvosok tobbsege azt is mondja, hogy azert sikerul sok afp vizsgalat rosszul, mert rosszul van meghatarozva a terhessegi kor es emiatt rossz idoben vegzik a vizsgalatot, emiatt rosszabb eredmeny szuletik, mint szuletett volna, ha jo idoben vegzik el. (Az egy masik dolog, hogy sok orvos kb semmibe sem veszi az afp-t, mert elegge elavult, vannak mar jobb vizsgalatok.) De egy kismamanak sem hianyzik egy felesleges, rossz afp eredmeny es az amiatti izgulas, esetleg magzatviz mintavetel, amire talan nem is lett volna szukseg, ha pontosan van meghatarozva a terhessegi kor es nem 1-2 hettel kesobb/korabban veszik le a vert hozza. Szoval igen, szerintem lenne jelentosege tobb szempontbol is az egyseges rendszer bevezetesenek.
A kérdező hozzászólása: 12:43 Es a 3 modszer kozul melyik volt pontosabb, az kiderult?
Nem az utolsonak szantam, hanem az utolso elotti kommenthez akartam hozzafuzni.
Utolsonak: sok helyen igy csinaljak, de a legtobb helyen meg mindig nem. En pl kulfoldon vartam mindket babat es ott ez volt az alap, a mensi alapjan szamitott terhessegi kort csak addig vettek figyelembe, amig el nem keszult a 12 hetes uh, ott pontositottak a szules varhato datumat a baba merete alapjan (nekem sem kozepidoben volt peteeres es napra pontosan belottek ezt). Viszont a masodik terhesseg alatt forumoztam magyar kismamakkal, kb 30-an voltak. Es 3 fele modszer volt a magyar orvosoknal: - egy reszuk modositotta a 12 hetes uh alapjan, ahogy nalam is - masik reszuket egyaltalan nem erdekelte, hiaba tert el a baba merete, maradt a mensi szerinti kor - harmadik reszuk meg az egesz terhesseg alatt modositgatta ossze-vissza, volt, akinek meg 36 hetesen is atirtak a varhato szuletesi datumat csupan azert, mert nagynak tunt a baba a 36 hetes uh-n. Ez csak azert volt ciki, mert hiaba tudta az anyuka napra pontosan a baba fogantatasi datumat es a terhessege pontos korat, az orvosat nem erdekelte, 38 hetesen 40 hetesnek titulalta, korhazba fektette, 1 heten at probalta meginditani a szulest, az anyuka az utolso ket napban mar vegig vajudott, de a baba nem indult meg, a mehszaj nem akart nyilni. Nyilvan azert, mert meg akkor valojaban 39 hetes volt, szoval lett volna meg ideje, a termeszet meg nem azt akarta amit a doki. Addig szulesztettek az anyukat, mig a sok oxytocin hatasara a baba belekakilt a magzatvizbe es csaszarozni kellett. Hat ilyen is van. Csak azert irtam le, mert nekem nagyon furcsa, hogy mindenki profi, hozzaerto szulesznek tartja magat, elvileg folyamatosan frissitik a tudasukat mindenfele tovabbkepzesen, a kismamaktol zokszo nelkul veszik el a tudasukert kapot 8-10 ezreket egy vizsgalatert es akar ennek a tizszereset a szulesert, de addig meg nem jutottak el, hogy egy komoly tanulmanyokra alapozott es mashol mar evek ota alkalmazott modszert egysegesen bevezessenek es alkalmazzanak.
Kedves utolsó, bocs, de számomra nem világos, miért is nem értesz egyet azzal, amit ide leírtunk, hiszen ugyanazt írtad le:S A 13. hétig NEKED is utolsó mensi alapján számoltak, TE IS annyi idõs terhes voltál, amennyit a mensi alapján néztek. Az, hogy késõbb korrigálnak nem változtat a bevett rendszeren! És a baba kora MINDIG kevesebb, mint amennyi a terhesség kora, még akkor is, ha korrigálnak, ugyanis az uh gépek is úgy vannak beállítva, hogy a magzat kora azonos legyen a terhességi korral. Tehát az uh-s méretek alapján 12 hetes magzat a valóságban 10 hetes. Ahogy egy 4 hetes magzat is valójában csak 2 hetes. Ez a korrigálástól független, csak gépi beállítás.
Bocs, de én nem értek egyet a leírtakkal. Nekem az utolsó menstruációm 2010.december 14-én volt. A tüszõrepedésem 2011.01.03-án, tehát nem a szokásos 14 napra, hanem 21 napra. A terhességemet a 13.hétig a dec.14-hez nézték, akkor viszont a genetikai ultrahangon megállapították, hogy a magzat a méretei alapján 12 hetes. Tehát hiába tudtam én, hogy egy héttel "fiatalabb" terhes vagyok, a pontos idõt csak ekkor állították be. A magzat méreteit is a terhesség idejéhez igazítják, nem létezik két különbözõ hét, ha a magzat úgy fejlõdik ahogyan kell (se nem jobban, se nem rosszabbul), akkor az õ kora megegyezik a terhesség korával. Az viszont igaz, hogy a 12.hét az az idõ, amikor a legjobban be tudják lõni a pontos korát, mert utána sokat változhat. Nekem most a 17.héten napra pontosan annyi hetes és napos volt a méretei alapján, mint amennyi a terhességem, a késõi tüszõrepedés figyelembevételével.
Az elsõ válaszhoz csatlakozom, annyit tennék csak hozzá, hogy azért így számolnak, mert az utolsó menstruációt biztosan lehet tudni, hogy mikor volt, míg a peteérés bizonytalan, hiszen a ciklus bármelyik napján lehet peteérés. Igaz, sokkal kisebb esélye van a ciklus nem termékeny napjain, de azért esély van. Így minden kismama már a megtermékenyülés elõtt kb. két hetes terhes:)
A kérdező hozzászólása: Igen az. Koszonom.
hát nemis fogják megváltoztatni az idöpontot azértvan az idöpontok között a kb 2 hét eltérés ritka mikor pontos vagy menstuácio elött 2hét vagy után 2 hét a baba kora a terhességtöl de ezt goggle-ben is meglehet találni mert a a terhességem kora nem egyezett hisz akkora mikora esett azon a héten nem szekszeltam de elmagyarásztáknagyonsokan és utána jártam igy nemtuggyák pontosan megmondani a baba korát hisz 2 hegyforma terhesség nem nagyon van ezzel 3-om orvosnál jártam

Pattanásosak lettetek a terhesség idején? Főleg a legelején!

Nekem szinte porcelán arcb?röm van, soha nem volt egy pattanásom sem, most meg egy csomó kijött, szinte tele az arcom! Rajta vagyunk a babaprojecten, lehet, hogy összejött, és a hormonok miatt lettem pattanásos?

Legjobb válasz: Szerintem ez teljesen változó... Nekem mind a kettõ terhességem teljesen más volt.Az elsõnél olyan szép lett a bõröm és a hajam,mint még soha.Aztán a másodiknál meg én is pattanásosabb lettem és a hajam is hullott már terhesség alatt is... De drukkolok hogy baba legyen a dologban! :)

Szerintem ez teljesen változó... Nekem mind a kettõ terhességem teljesen más volt.Az elsõnél olyan szép lett a bõröm és a hajam, mint még soha.Aztán a másodiknál meg én is pattanásosabb lettem és a hajam is hullott már terhesség alatt is... De drukkolok hogy baba legyen a dologban! :)
Az en borom nagyon csunya lett mindket terhesseg elso trimesztereben, de nem ennyire hamar. Emlekeim szerint a 8. het korul kezdodott a valtozas. A kulonbseg annyi volt, hogy az elso babat varva a hatam es a dekoltzsomat boritottak el apro pici pattanasok tomegesen, akkor a hajam is kezelhetetlen lett. A masodik babaval viszont a fejem lett pattis, foleg az allam kornyeken, de azok fajdalmasak voltak es nagyok. Hetek kellettek hogy teljesen eltunjon a nyomuk is.
Nekem ez az elsõ terhességem, így nincs összehasonlítási alapom.Én is írtam ki hasonló kérdést, mert nem értettem, hogy ilyenkor meg kellene szépülnie a bõrnek, nálam meg fordítva van.Az arcom sosem volt pattanásos.Most meg minden nap jön elõ új, és nemcsak az arcomon, hanem a nyakamon is.Az az egyetlen szerencsém, hogy a homlokomnál, a hajam tövénél a leggyakoribb.Olyan helyeken jönnnek ki, ahol nem is látszik.De engem is bosszant nagyon!Lehet az is rátesz egy lapáttal, hogy édességeket eszem, mert azt kívánom.Kíváncsi leszek, elmúlik -e, és mikor.
Nekem elmúltak még azok is amik elõtte voltak, de változó, az biztos hogyha nagyon megváltozik az arcbõr (széprõl pattanásosra, vagy akár fordítva) akkor nagyrészben a hormonok miatt, tehát simán lehet baba a dologban :) )
nekem csúnyább lett az arcbõröm. olyan hihetetlen nagy gumók jönnek ki az állam alatt hogy csak lesek. van hogy egyszerre 2-3 is, az ritka ha 3-4 napig nem jön ki semmi. nekem a kénes szappan vált be (Nadin a neve talán). igaz szárítja az arcot nagyon, de ha úgy van napokig nem használom. ezt ahormonok teszik, van akinek szép lesz a bõre, van akinek ilyen ragyás :-( 16hetes
09:29-es vagyok. még az hozzátartozik hogy a gyógyszer abbahagyása után kb. 4 hónap múlva kezdtek kijönni a pattanások, volt hogy sírtam is...aztán most terhességnél kicsit rosszabbodot annyiban hogy a gumokat nem lehet szépen kinyomni, illetve pattanásos a hátam és a mellkasom is.

Köztisztviselő vagyok, határozatlan idejű munkaszerződéssel. Ki tudnak rúgni a terhességem idején, ill. amíg otthon vagyok 3 évig?

Legjobb válasz: Helló! Tudomásom szerint nem, maximum valakit felvesznek a helyedre határozott idejû szerzõdéssel, mint helyettest. Nálam a helyzet hasonló, csak én vagyok az akit felvettek más helyére, és most babát várok. Köztisztviselõként év végig van szerzõdésem, és nem tudom mire számíthatok. Még csak 7 hetes vagyok, így a munkahely még nem tud semmit. Aki tud nekem is segíthet! Sok sikert.

Helló! Tudomásom szerint nem, maximum valakit felvesznek a helyedre határozott idejû szerzõdéssel, mint helyettest. Nálam a helyzet hasonló, csak én vagyok az akit felvettek más helyére, és most babát várok. Köztisztviselõként év végig van szerzõdésem, és nem tudom mire számíthatok. Még csak 7 hetes vagyok, így a munkahely még nem tud semmit. Aki tud nekem is segíthet! Sok sikert.
A terhességed és a gyes ideje alatt nem rúghatnak ki. (hacsak nem vagy még próbaidõs, de a kérdésedbõl úgy érzem, hogy nem)
Az elsõ válaszolónak: amikor lejár a szerzõdésed, megszûnik a munkaviszonyod függetlenül a terhességedtõl. Viszont elmehetsz munkanélkülire és akkor is járni fog minden juttatás (gyeden is lehetsz). Egy javaslat: Tgyás-ra is a munkaügyi központon keresztül mehetsz, érdemes egyeztetni az orvosoddal, melyik az a legkorábbi idõpont, amikor mehetsz ( a szülés kiírt idõpontja elõtt nem emlékszem, hány nappal), mert akkor már nem telnek a munkanélküli napjaid, és gyes után marad még munkanélküli juttatásod is. Egy tb szakértõ, aki nekem is segített: Horváthné Mónika a http://www.babafalva.hu -n.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!