Találatok a következő kifejezésre: Terhesség gyanúja mikor (7 db)

Ha fennáll a terhesség gyanúja, mit használhatok felfázás-szerû tünetekre?

Pár napja kissé fáj, ha pisilek, gyakori vizelési ingerem és cseppekben távozó, kevés vizelés, alhasi fájdalom azonban nincs. Csak ennyi, hogy kellemetlen. Viszont most érzek egy enyhe fájdalmat is, igaz, hogy most kicsit kell is pisilnem, de nem valami kellemes érzés. Próbálkozunk a babával, kb. 1 hetem van a nemvártig. Nem szeretnék ártani, ha esetleg most összejött. Mivel kezeljem magam? Köszi a segítséget :)

Legjobb válasz: Elmennék a háziorvoshoz babától függetlenül,mert ez felfázásnak tûnik,amit jó,ha nem otthon kezelsz.Amit biztosan tehetsz és nem ártasz vele terhesen sem: Az tõzegáfonya kapszula és sok folyadék.De a dokit én mindenképpen felkeresném.

Elmennék a háziorvoshoz babától függetlenül, mert ez felfázásnak tûnik, amit jó, ha nem otthon kezelsz.Amit biztosan tehetsz és nem ártasz vele terhesen sem: Az tõzegáfonya kapszula és sok folyadék.De a dokit én mindenképpen felkeresném.
Szia, attol hogy nekem ez volt a tünet még valoban lehet egy felfázásod. Azért persze kivanom hogy baba legyen. Igyál sokat. a nõdoki még nem fog lattni semmit.Az esedékes napján csinalj egy tesztet vagy mikor mész az orvoshoz hogy tudjad neki mondani mutatott e valamit a teszt. Nekem is azt mondtak h a felfázást ki kell kezelni mert többet árt mint egy antibiotikum kura. Terhességem alatt volt benne részem sajna.
8 hónapos terhes vagyok és eddig kétszer kellett antibiotikumot kapnom, mert baktérium volt a vizeletemben.Azt mondta az orvos, hogy ki kell kezelni, azzal nagyobb a kárt okozunk, ha nem teszünk semmit.Remélem téged is kezelni fognak!
A kérdező hozzászólása: Kérdeztem, nem kell-e vizeletvizsgálat, de azt mondta nem. Mert igazából csak ennyi van, hogy ha elmegyek pisilni, akkor kicsit kellemetlen érzés. Azt mondta, hogy ha fertõzés lenne, akkor fokozottabb tünetek lennének, és ennyit még ki lehet mosni sok folyadékkal. Egyébként nem nagyon ittam az elõzõ napokban, azt mondta, hogy valószínû sûrûbb is a vizeletem, igyak sokat, és ha nem javul, akkor hétvégén látogassak el az ügyeletre, de feleslegesen nem szeretne antibiotikummal tömni, fõleg, hogy fennáll a terhesség gyanúja. Hittem neki. :) Remélem nem is lesz gond.
És csak tünetek alapján elmondta, hogy mit gondol, de vizeletvizsgálatot nem csinált? Hallod, most nem ezért vagy azért, én kívánom neked tiszta szívbõl, ha ennyire vágysz babára, hogy sikerüljön és az miatt érezd ezeket a tüneteket, de azért egy felelõsségteljes, normális orvos igen is csinált vagy csináltatott volna vizeletvizsgálatot. És ha a tüneteidet mégiscsak fertõzés okozza, akkor mi van?
A kérdező hozzászólása: Voltam háziorvosnál, neki ugyanezeket elmondtam, azt mondta, hogy nem gondol komoly felfázásra, mert a tüneteim nem utalnak rá. Mondtam neki, hogy azt gyanítom, hogy terhes lehetek, nem is adott antibiotikumot, annyit mondott, hogy sok folyadékot, teát igyak, akár kamillateát is, mert az gyulladáscsökkentõ hatású. Ma már egyébként sokkal jobb, csak ez a pisiléskor enyhe fájdalom van. Kedden nõdoki, aztán majd kiderül. :)
És mit mondott az orvos? Mert hogy írtad, hogy ma elmész hozzá...
A kérdező hozzászólása: Hú most nagyon izgatott vagyok, mert nekem is ugyanez van. :) Majd szerdán gondoltam tesztelni, majd írok, mi lett az eredmény. :)
Körülbelül beágyazodáskor érezhettem ezt a felfázos érzést.aktus utan kb 1héttel. Igen szo szerint fájt a hasam és ahogy pisiltem de nem csípett hanem fájt. Nem tulságosan de kellemetlenül. 4 nap mulva pozitiv volt a teszt. Mind a két terhességemnél ez volt a jel, az elsõnél azthittem felfáztam. a másodiknál már sejtettem és vettem egy tesztet amit par nap mulva megcsinaltam és voala holnap lejár a határidõ.... szülni kéne menni.
A kérdező hozzászólása: Érdekes, hogy estére megszûnt. Nem csíp a pisi, hanem csak pisiléskor fáj a húgycsövem, de egész a végénél már. Más tünetem nincs. Voltam már felfázva, és az más volt, nem tudom ez most mi lehet. Remélem akkor nekem is babától van. :) Holnap meglátogatom akkor a háziorvost (kedden nõdokihoz megyek).
Nekem ez volt az elsõ jel anno hogy összejött a baba. Kivéve hogy nem csípett a pisi. Amugy terhesség elõtt és alatt is én mezei zsurlo teát ittam felfázásra. Egy csésze nem árt bárki bármit mond. Védõnõ ajánlotta a medveszõlöt. A mezei zsurlobol elég egyetlen csésze. Nekem legalább is Orvos is tudta hogy azt ittam mikor két kereszt genny volt a vizeletemben 20 hetesen. Semmi bajunk nincs. 40.h3tben vagyunk.
De milyen orvoshoz mész kedden? Elsõ körben ezekkel a tünetekkel háziorvoshoz menj, õ helyben is tud vizeletvizsgálatot végezni, de laborba is tud beutalót adni, ahol csinálnak vizelettenyésztést. És a háziorvos egybõl tud kezelni is. Ezzel semmiképpen ne várj keddig, mert addigra úgy elszaporodhatnak a baktériumok, amennyiben ezek okozzák a tüneteidet, hogy komolyabb gyulladás is kialakulhat addigra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Természetesen megyek orvoshoz, de sajnos csak keddre kaptam idõpontot. :( Ezért szeretnék valamit addig is kitalálni, hogy jobb legyen.
Amit az orvos mond. Ugyanis egy fertõzés sokkal nagyobb gondot okoz, ha nincs kikezelve, mint ha éppen egy lehetséges terhességnél kezelve van az illetõ. A húgyhólyaghurutot zömében bakteriális fertõzés okoz, az pedig nem fog csak úgy magától elmúlni, arra kezelés kell! Menj orvoshoz, csináljanak vizeletvizsgálatot, abból kiderült, hogy mi a gond és azt szedd, amit az orvos felír. Pláne, ha felmerül a terhesség gyanúja, akkor nem szabad senkinek öncélúan magát kezelgetnie fertõzéses, gyulladásos állapotok mellett.
A kérdező hozzászólása: Köszi, már semmi bajom szerencsére. :) Persze, nem veszem készpénznek, azért írtam, hogy remélem ez nekem is egy tünet. Nõdokihoz teljesen mással kapcsolatban megyek, az idõpont már rég megvan, mikor még fel sem merült, hogy esetleg most teherbe estem. :) Tudom, hogy még nem lát semmit, eleve a teszthez is még korán lesz.

Volt akinél HPV-gyanút állapítottak meg terhesség alatt? Mi lett a következménye / eredménye?

Legjobb válasz: Nálam nem gyanú volt, hanem jelen van a HPV a szervezetemben. Terhesség elõtt is volt, szemölcseim voltak, amiket évekig kezeltek, terhesség alatt azt hittem, már nincs. Aztán szülés elõtt nézték, hogy van egy szemölcs a hüvelybemenetnél. Emiatt kérdéses volt, hogy simán szülhetek-e, mivel a szülõcsatornán áthaladva, ha sérül, akkor a gyermek megvakulhat. Mivel belül nem volt semmit, engedélyezték a hüvelyi szülést és a kisfiamnak nem lett semmi baja. Ha belül is lett volna, akkor császároztak volna. Egyébként más következményt nem tudok.

Nálam nem gyanú volt, hanem jelen van a HPV a szervezetemben. Terhesség elõtt is volt, szemölcseim voltak, amiket évekig kezeltek, terhesség alatt azt hittem, már nincs. Aztán szülés elõtt nézték, hogy van egy szemölcs a hüvelybemenetnél. Emiatt kérdéses volt, hogy simán szülhetek-e, mivel a szülõcsatornán áthaladva, ha sérül, akkor a gyermek megvakulhat. Mivel belül nem volt semmit, engedélyezték a hüvelyi szülést és a kisfiamnak nem lett semmi baja. Ha belül is lett volna, akkor császároztak volna. Egyébként más következményt nem tudok.
A hpv-nek sok fajtája van, nem okoz mindegyik szemölcsöt. A legdurvább méhnyakrákot okozhat. Nekem terhesség elõtt volt, nem volt semmi tünet, a leletem nem lett jó. Mivel több hónapnyi immunerõsítés után is rosszak voltak az eredmények, így egy kisebb mûtétre volt szükség. Szerintem ha terhesség alatt áll fent ez a probléma, nincs min aggódni, max sûrûbben vizsgálnak, szülés után meg majd kezelnek, ha magától nem áll helyre. Mert bizony magától is helyreállhat. A gyanú az még különben is csak gyanú. Nyugodj meg, minden rendben van.
nekem gyanú volt, 6 hónap múlva kontroll rákszûrés, teljesen jó lett az eredményem.én is úgy tudom, nem lehet simán szülni.
Igaz, nekem terhesség elött volt de a gyanú az csak gyanú.Elküldött a dokim egy kenetet , fizerõs HPV vizsgálatra(talán 4000ft volt)és kb.2 hét múlva jött az eredmény hogy semmi probléma.Kérdezz rá, te is erre a lehetõségre.Nekem azt mondta a dokim hogy ha bármi olyat találnak a kenetben amit nem tudnak 100% azonosítani akkor inkább ráírják hogy HPV gyanú.Ez ijesztõ, de inkább így minthogy ne tudjál róla.Nyugalom, lehet semmi sincs!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, azt mondta a dokim, hogy terhesség alatt nem foglalkozunk vele, mert ha be is igazolódik, akkor sem lehet kezelni. Van még 8 hetem a terhességbõl, és csak utána kezdi vizsgáltatni. Csak nem örülök neki, hogy mindig van valami, ami miatt aggódhatok kicsit...

Mit ír az orvos a leletre, ha csak a terhesség gyanúja áll fenn? Ezt mindenképp feltüntetik? Hány hetes kortól képes észlelni, hogy esetleg van ott valami?

Legjobb válasz: Ekkor 4 hetes voltam: Uterusban 17mm-es endometrium. Grav.nem igazolható......Terhesség gyanúja.

Ekkor 4 hetes voltam: Uterusban 17mm-es endometrium. Grav.nem igazolható......Terhesség gyanúja.
2mm nyálkahártyával kizárt hogy terhes vagy. Máshogy is kiírtad ezt a kérdést, ez csaknem egyértelmû PCO, amihez elképzelhetõ hogy még IR is társul. Sajnos nem vagy terhes :( Elõször is a ciklusodat kellene rendbe hozni, a 2mm endom.alapján peteérésed sincsen sajnos...
igen
A kérdező hozzászólása: hat hetes, az UM. elsõ napjától számítva ugye?
nekem is ma azt írták hogy terhesség gyanúja. de csak kézzel vizsgált ezért? péntekre kaptam uhra idöpontot. akkor már meg tudják állapítani ugye? 6 hetes vagyok papír alapján
Ja, ha baba lett volna a dologban, akkor igen, mindenképpen látnia kellett volna már.
A kérdező hozzászólása: vagyis na az utolsó mensi elsõ napjától számítva 7 hét telt el mire UH-t végeztek.
A kérdező hozzászólása: Mensi elmaradása után 7 héttel, de az is csak ilyen pár napig tartó barnázás volt inkább mint mensi.. De az endometriumnak 2mm van írva és elõtte lepisiltem egy jó pár tesztet 5-öt kb és köztük egy digitálisat is :S negák voltak mind.
Mikor 1. terhes lettem, nekem sem látott semmit, csak cisztát (akkor tudtam meg, hogy van), de mondtam neki, hogy pozit teszteltem, visszahívott késõbb, akkor már látszott a peteszák, de még nem volt szívhang, úgyh terhesség gyanúja (ezt írta rá). Mikor már volt szívhang, akkor 1 élõ magzat. Én azért a helyedben lepissantanék egy teszet.. csak a biztonság kedvéért. Mennyivel voltál az orvosnál a mensi elmaradása után?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Mert voltam hüvelyi UH-n és cisztákat talált, sokat azt mondja ez okozza a menszesz kimaradást, ha ekkor észrevesz valami babára utalót, akkor szól, vagy valami ugye? csak mert nem konkrétan azért mentem.
Amíg csak gyanú van, azt írják a leletedre, hogy terhességet nem tudtak megállapítani. Maximum még ráírják, hogy gravid jellegû az uterus, tehát akár lehet terhesség is. Leghamarabb az utolsó menzesz elsõ napjától számítva az ötödik héten láthatnak valamit, tehát egy hét késés után.
1.vagyok. Ez után 2 héttel már látszott a petezsák és szikhólyag is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat

Ha fennáll a terhesség gyanúja és hüvelygombám lett mit használhatok ami biztosan nem ártalmas a babának?

Hétvégén lenne esedékes a menszesz de lehet terhes vagyok viszont hüvelygombám lett. Tesztet csinálnom leghamarabb jövőhét elején érdemes. Mit használhatok ami biztosan nem áratlmas a babának? Hüvelyflóra helyreállításra mit ajánlotok ami terhesség alatt is alkalmazható? köszi

Legjobb válasz: Ez engem is érdekelne amúgy pont most írtam ki egy kérdést utánad pár másodpercel csak nekem el sem akar múlni :(

Ez engem is érdekelne amúgy pont most írtam ki egy kérdést utánad pár másodpercel csak nekem el sem akar múlni :(
Nekem is elég gyakran szokott hüvelygombám lenni, én Canesten Kombit szoktam rá használni, amit a betegtájékoztató szerint terhesség esetén is lehet használni, csak annyi különbséggel, hogy kézzel kell felhelyezni a hüvelykúpot. Három napig kell használni, és nekem ez alatt el is szokott múlni.
Én is használtam Canestent a terhesség alatt, annyi van ráírva, (ahogy elõttem is írták), hogy ne használjuk az aplikátort, és hogy az elsõ trimeszterben kérdezzünk meg orvost, és még az is rajta van a papíron, hogy szülés elõtt is lehet használni a szülõút fertõtlenítésére. Nekem gyorsan használt egyébként szerencsére.
Ti amúgy miért vállaljátok a rizikót ezzel az öndiagnosztizálással? Hihetetlen hogy nem tudtok elmenni az orvoshoz, hogy megvizsgáljon, megállapitsa hogy milyen fertõzésetek van és az arra megfelelõ gyógyszert felirja. Gombák között is van többféle és nem mindre jó a Canesten. Fõleg ha terhes vagy nem szabad kigondolnod neked melyik a megfelelõ kezelés.
A kérdező hozzászólása: Nem áll szándékomban ön-gyógyítani magam, de leghamarabb jövõhétre vagy utána kapnék idõpontot az orvosomhoz és addigra kiderül terhes vagyok e vagy sem és ha mégis gondolom nem kellene addig is annyiban hagyni a dolgot, nehogy felszálló fertõzés legyen...
A kérdező hozzászólása: A gyógyszertárban canesten kombi uno-t tudtak adni. Azt is használhatom?
A kérdező hozzászólása: Na közben sikerült elérni az orvosomat és azt mondta nyugodtan használhatom.
Lehet kapni candida tesztet dm-ben, én azzal ön-diagnosztizáltam, mert én is csak 1 hét múlvára kaptam idõpontot, addigra el is múlt a Canestentõl.

Missed ab (4) gyanu mit jelent? Még él a terhesség de rozsaszín folyás van, és hematoma a baba alatt:- (

Legjobb válasz: Nekem 16 hetesen keletkezett hematóma a lepényen, 4-5 hét alatt ürült ki teljesen, most múlt 2 éves a lánykám!

Nekem 16 hetesen keletkezett hematóma a lepényen, 4-5 hét alatt ürült ki teljesen, most múlt 2 éves a lánykám!
Nekem írt fel antibiotikumot mert ilyenkor a felszálló fertõzés is veszélyes lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszi!:-)Ha nem lesz vérzés akkor jövõhéten megyek csak ujra!Én is drukkolok a picimnek tartson ki:-)Majd írok és köszi a bíztatást!
15.18-as vagyok, akkor még tényleg kicsi nagyon, drukkolok hogy minden rendben legyen :) 2gyerkõc mellett tényleg nehéz lenni pihenni. Majd jelentkezz mindenképp hogy alakultok!:)
A kérdező hozzászólása: Köszi 15:18as.Igyekszem pihenni, de van 2gyerkõm tõlük nehéz lesz!5hét4napos, kicsi még:-(Bármi lehet!Már mult héten is voltam akkor is kilõkõdés gyanuval, mert kemény volt a méh.
Szia! Nekem 6+5 hetesen írták uh-n hogy missed ab alapos gyanúja, szabálytalan petezsák, szikhólyag sejthetõ, embrió nem ábrázolódik.7+0hetesen elmentem másik dokihoz, ott már 9mm-es volt a Picurkám, és volt szívhang is.Nem tudom a doki hibája-e vagy nem látszott jól, az a lényeg hogy meglett, érdemes szerintem inkább többször megnézetni. Amúgy nekem 6 hétig(5.-11.)volt rózsaszínes folyásom, barnás folyással és vérzéssel kombinálva.Én 3*2 utrogestant kaptam, meg rutascorbint. Most már 14 hetes 8 cm-es Pindurkám van. Pihenj sokat, ne emelj, ne idegeskedj, minden rendben lesz! Hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: Szia!Igen, 2szer 1re emelte az utrogestant, magnebét, meg most rutascorbint írt!1hét mulva kell ujra mennem.
Szia Kaptál valami progeszteron tartalmú tabit vagy kúpot?
A kérdező hozzászólása: Én ma voltam uh.on és 50-50% adott a doki hogy megmarad.Még szívhang nincs, de embriokezdemény már látszik.Köszönöm a válaszokat, marad a reménykedés:-(
Nekem az 5. héten alakult ki hematóma, és szívhangot is csak a 8. héten talált az orvos. Most vagyunk 34 hetesek. :-) A hematóma egy hét alatt nyomtalanul felszívódott.
Nem szeretnélek elkeseríteni, de nekem 7 hetesen fedeztek fel hematómát a petezsák mögött, egészségesen fejlõdött és vérezgettem. A bébim március 8-án úgy döntött, hogy nem akar velem maradni. Elsõ babám lett volna. Másnap reggel mûszeresen befejezték. Nagyon szurkolok nektek!

Terhesség gyanúja esetén mikor kell először orvoshoz fordulnom?

Már akár egy hetes terhesen is felkereshetem a n?gyógyászomat? (Természetesen csak akkor, ha ezt az itthon elvégzett teszt is igazolja...) Mennyire gyakori az, hogy ilyen id?s terhesen valaki orvoshoz fordul?

Legjobb válasz: ha a menstruácó kimaradt

ha a menstruácó kimaradt
Szia!szerintem ráérsz elmenni a 6-7 hétben, mert addig még elég magas a vetélés kockázata.
Szia! Akkor menj el mikor szükségét érzed! Én 4 hetes voltam amikor elmentem a dokihoz mível a teszt pozitív lett és meg akartam gyözõdni róla, hogy mennyi idõs a pici! Jelenleg 7 hetes terhes vagyok most megyek harmadszor a dokihoz!

Mit jelent ez az ultrahangos lelet? Majdnem 4 hete volt missed ab. műtétem. Méhen kívüli terhesség volt a gyanú.

79 mm-es uterus. 8mm-es endom. Mko.norm.ovarium. Szabad folyadék nincs. Jelenleg sem intra, sem extrauterin grav. nem igazolható.

Legjobb válasz: 79mm-es méh, 8mm-es méhnyálkahártya. Mindkét oldalon normális petefészek. Szabad folyadék nincs. Jelenleg sem méhen belüli, sem méhen kívüli terhesség nem igazolható.

79mm-es méh, 8mm-es méhnyálkahártya. Mindkét oldalon normális petefészek. Szabad folyadék nincs. Jelenleg sem méhen belüli, sem méhen kívüli terhesség nem igazolható.
uterus=méh endom=méhnyálkahártya A petefészkeid normális nagyságúak Jelenleg sem méhen belüli, sem méhen kívüli terhesség nem igazolható.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! A 8mm-es méhnyálkahártya vastagság az jó? A dokim szerint minden rendben, csak ugye nem kértem, hogy szóról szóra magyarázza el a leletet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!