Találatok a következő kifejezésre: Terhesség esetén után (39 db)

Mit jelent a Biologiai terhesség? és Hány hét után kezd el nagyobb lenni a hasam normál terhesség esetén?

Legjobb válasz: A biokémiai terhesség azt jelenti, hogy a beágyazódás után röviddel a megtermékenyített petesejt (elõ-embrió) fejlõdése leáll. Ilyenkor pár nap késéssel lelökõdik a nyálkahártya is. Ezt csak vérbõl HCG vizsgálattal lehet igazolni, vagy egy korai pozitív teszt utalhat rá. A has normál terhesség esetén a 12. hét után indul növekedésnek, leggyakrabban a 20-22. hét körül válik észrevehetõvé elsõ terhességben, a késõbbiekben hamarabb. A 12.(-14.) hétig a méh a szeméremcsont mögött van, így addig nem látszik semmi.

A biokémiai terhesség azt jelenti, hogy a beágyazódás után röviddel a megtermékenyített petesejt (elõ-embrió) fejlõdése leáll. Ilyenkor pár nap késéssel lelökõdik a nyálkahártya is. Ezt csak vérbõl HCG vizsgálattal lehet igazolni, vagy egy korai pozitív teszt utalhat rá. A has normál terhesség esetén a 12. hét után indul növekedésnek, leggyakrabban a 20-22. hét körül válik észrevehetõvé elsõ terhességben, a késõbbiekben hamarabb. A 12.(-14.) hétig a méh a szeméremcsont mögött van, így addig nem látszik semmi.
Nekem látszik már régóta, tegnap át is akarták adni a helyet a hivatalban:D És 18hetes vagyok.Kb a 14tõl látszik is már nagyon.

Méhen kívüli terhesség esetén mennyi idő után kezd el az ember lánya vérezni?

Legjobb válasz: Szia!Sajnos nem lehet tudni. Én benn feküdtem kórházban a terhességem elején, mert görcsöltem, a vizelet és vérminta alapján tudták az orvosok, hogy terhes vagyok, de ultrahangon még nem láttak semnit. Azt mondták, ha nagyon rossz helyre ágyazódott be a petezsák, akkor bármikor elvérezhetek, ezért annyira sem engedtek haza, hogy a cuccomat összeszedjem. Elmondhatatlanul rosszul esett akkor mindez. Az a pár nap a kórházban meg fõleg. De aztán hál'Istennek meglátták uh-n és hazaengedtek, mert jó helyen volt. Ha görcsölsz nagyon és pozitív a teszted, akkor érdemes elmenni orvoshoz. A görcsölésen azt értem, hogy elviselhetetlenül. 13 hkm

Szia!Sajnos nem lehet tudni. Én benn feküdtem kórházban a terhességem elején, mert görcsöltem, a vizelet és vérminta alapján tudták az orvosok, hogy terhes vagyok, de ultrahangon még nem láttak semnit. Azt mondták, ha nagyon rossz helyre ágyazódott be a petezsák, akkor bármikor elvérezhetek, ezért annyira sem engedtek haza, hogy a cuccomat összeszedjem. Elmondhatatlanul rosszul esett akkor mindez. Az a pár nap a kórházban meg fõleg. De aztán hál'Istennek meglátták uh-n és hazaengedtek, mert jó helyen volt. Ha görcsölsz nagyon és pozitív a teszted, akkor érdemes elmenni orvoshoz. A görcsölésen azt értem, hogy elviselhetetlenül. 13 hkm
Nekem nem jott meg, aztan 4 nappal kesobb elkezdtem barnazni. Teszt viszont pozitiv volt vegig.
Persze, h pozitív a teszt, hisz az is terhesség, csak rossz helyen. Hogy mikor kezdõik ilyen esetben a vérzés/barnázás, az sok mindentõl függ, például attól, h konkrétan mi a beágyazódás helye. Ha a hasüregben van, akkor valószínûleg nincs vérzés, ami látható, csak bent a hasüregben. Nekem petevezetékben 6 hetes embrióm volt szívmûködéssel, nem volt semmi vérzésem, csak a derekam fájt. Ha fáj valamid, inkább menj orvoshoz, mert ez életveszélyes állapot lehet, orvosi felügyelet/mûtét szükséges.

A megtermekenyités utan hany héttel lehet észlelni az esetleges tuneteket terhesség eseteben?

Hànyinger,szèdules,stb...Az utolso menstruaciom junius 15 en jott meg.Tehat most julius 15-e korul kell megjonnie,de piszok furcsan erzem magam,vagy lehet a melegtol?!és a terhessègi teszt amit a gyogyszertàrban arulnak mennyi ido utan mutat ki valamit???

Legjobb válasz: A tünetek megjelenésével a teszt már kimutatja a terhességet, mert a HCG hormonok termelõdnek. A megtermékenyülés után kb 2 héttel jelentkezhetnek az elsõ gyanú jelek, ugyanis ekkor ágyazódik be az embrió a méhbe. Szerintem tesztelj, már ki kell mutatnia ha terhes vagy.

A tünetek megjelenésével a teszt már kimutatja a terhességet, mert a HCG hormonok termelõdnek. A megtermékenyülés után kb 2 héttel jelentkezhetnek az elsõ gyanú jelek, ugyanis ekkor ágyazódik be az embrió a méhbe. Szerintem tesztelj, már ki kell mutatnia ha terhes vagy.
A teszt már az elmaradt menszi napján kimutatja, ha plusssos vagy. Tesztelj, és írd meg! Sok sikert! :)
Én nem sejtettem, hogy babás vagyok, de a menzi nem várt ideje elõtt, délutánonként, nagyon álmos és fáradt voltam, és edzéseknél is kényelmetlen volt maga a meleg elviselése. Mikkor elmaradt a menzim már 5 napja akkor csináltam tesztet, és nekem halvány lett. Tehát a HCG szintem még kicsi volt, rá 4 napra, peddig olyan erõs két csík, hogy csak mosolyogtam rajta. Volt mikkor beképzeltem, hogy babás vagyok és minden tünetet produkáltam, hát most nem képzelem be, de a tüneteket csak most a 6 hétben kezdtem el erõsebben érezni. Ha bizonytalan vagy, a menzi nem várt napján csinálj reggeli vizeletbõl, ha nem jön meg és nem mutat pozit, akkor ismételd meg 2 naponta. És ne izgulj, légy türelmes. 7 hetes babás.

Mi az a hő ami peteérés után normális? Beágyazódás után ill. Terhesség esetén mindig magasra kell kúsznia?

Olyan más a h?görbém mint eddig. Most totál az a trifázisos. Eddig sosem volt ilyen. De nézegettem más oldalakon ha volt beágyazódás akkor most fel kéne menjen. De nekem nem megy még olyan magasra sem mint szokott. Általában pé után felmegy 37-37,1 re. Most pé után felment 4 nap alatt 37-re, majd 36,9-36,8-36,8-36,9 és ma reggel megint 37.

Legjobb válasz: lehetséges ,hogy az vagy ,vegyél tesztet mensi késése után egy héttel. drukkolok!!!

lehetséges , hogy az vagy , vegyél tesztet mensi késése után egy héttel. drukkolok!!!
A beágyazódás nem függ össze a hõmérséklettel, ugyanis a pé után általában felmegy 37 köré, és ott is marad! A beágyazódás a pé után van kb. 4-6 nappal. A hõd addig fent fog maradni amíg meg nem jön, és marad is ha baba van! Kívánom, hogy sikerüljön a baba!
Szia! Én u.így vagyok.Bízzunk benne, hogy baba.

Terhesség esetén egyből meg szokott jelenni a két csík a teszteken vagy csak pár perc után kezd színeződni a 2. csík?

Legjobb válasz: nekem az elsõ tesztem negatív lett, és egy hét múlva a következõnél már amikor rácseppent az ablakocskára, egybõl kijött a második vonal is. ez valószínû már a terhességi idõtõl függ.

nekem az elsõ tesztem negatív lett, és egy hét múlva a következõnél már amikor rácseppent az ablakocskára, egybõl kijött a második vonal is. ez valószínû már a terhességi idõtõl függ.
Rá van írva a tesztekre, hogy mennyi idõt kell várni. Viszont, ha a használati útmutatóban feltûntetett idõn belül nem jelenik meg a 2. csík, akkor az negatív.
A kérdező hozzászólása: Csak érdekelne hogy kinek milyen gyorsan... :)
Szia, nekem elõsször egy csík jelent meg, majd 2-3 perc után kijött a második, de nem túl erõs volt.
Szia! Nekem egybõl kijött a két csík, nem kellett perceket várni, csak pár másodpercet. Egyébként, 8 nap késés után teszteltem!
Nekem is azonnal megjelent nem kellett várni.Üdv 30hetes kismama
szia! nekem is kijött a két csik de halványan de én közben menstruáltam. most még várok egy kicsit és csinálok újat.

Peteérés után is tojásfehérjés nyálka? Létezik? Mitől lehet? Terhesség esetén volt valakinek? Görbém:

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/b9b3c07bf0f70b7812f946.. megvolt már a peteérésem, mégis tapasztalok még, rugalmas, enyhén nyújtható, kissé zavaros nyálkát. Volt már ilyen valakinek?

Legjobb válasz: Ilyen kevés idõvel peteérés után még nem jelenthet semmit. Illetve még bármit!

Ilyen kevés idõvel peteérés után még nem jelenthet semmit. Illetve még bármit!
Néha engem is összezavar a nyàlka, sztem sok tènyezõ befolyàsolja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod. Neked tényleg gyakran elõfordul a tojásfehérjés nyák. :)
A kérdező hozzászólása: ha valaki erre jár: terhes lettem :)
Gratula!:)

Terhesség esetén a kimaradt vérzés után hány nappal lesz erősen pozitív a teszt?

Legjobb válasz: Attól függ, mikor volt a peteérésed, ha kb. a ciklus közepén, akkor pár nappal a nem várt után már simán erõsnek kellene lennie, de nem törvényszerû. Persze, függ a teszttõl is, mennyire jó minõségû. Teszteltem már olyan teszttel, ami nem akart erõsödni, míg a többi már régen erõs pozitívak voltak.

Attól függ, mikor volt a peteérésed, ha kb. a ciklus közepén, akkor pár nappal a nem várt után már simán erõsnek kellene lennie, de nem törvényszerû. Persze, függ a teszttõl is, mennyire jó minõségû. Teszteltem már olyan teszttel, ami nem akart erõsödni, míg a többi már régen erõs pozitívak voltak.
Igen.
Ekkor már mutatnia kell, ha van terhesség...
IGen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Akkor holnap reggel megcsinálom a tesztet.
Ok, majd írd meg, hogy mi lett! Drukkolok! :)
A kérdező hozzászólása: Azért drukkoljunk, hogy negatív legyen. :)
Mi lett?
Na? :)
A kérdező hozzászólása: Full negatív! :-) Legalább annyira örültem ennek, mint a pozitív tesztjeimnek.

Terhesség esetén mennyi idő után fájnak a mellek?

Legjobb válasz: Nekem 5 hetesen kezdett fájni. Inkább csak éjszaka fájt, de annyira, hogy csak hanyatt tudtam aludni. 2 hétig tartott.

Nekem 5 hetesen kezdett fájni. Inkább csak éjszaka fájt, de annyira, hogy csak hanyatt tudtam aludni. 2 hétig tartott.
Nekem nem fájt.
Nekem 5hetestõl, most vagyok 21hetes 3napos.Most is fáj, néha kevésbé, néha jobban.
nekem nem fájtak, csak nem múlt el a mellfeszülés az esedékes menzi elõtti napokban. nálam középidõtõl menzi elõtti napokig tart a mellfeszülés. ha így nézzük, már pozitív teszt idején is feszültek a melleim, s érzékenyek voltak, de nem fájtak.

Méhen kívüli terhesség esetén a hcg érték megfelelő ütemben nő, 1, 5-2 nap alatt dupázódik?

Legjobb válasz: nem, pont ez az egyik ráutaló jel, hogy lassabban növekszik az értéke. miért? erre gyanakszol

nem, pont ez az egyik ráutaló jel, hogy lassabban növekszik az értéke. miért? erre gyanakszol
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. A nyálkahártyám még vékony volt, amikor nézték. Majd vissza kell mennem, de addig gondolkodom...és ez nem jó.:(( Azt mondták, hogy várjak vagy ha vérzés, görcsölés van, kórház. :(
de a hcg szintedet nézték? mert ha nem és nincs egyéb erre utaló jeled, akkor ne aggódj ezen feleslegesen. lehet, hogy túl korán mentél a vizsgálatra és ezért nem láttak babát. vagy az orvos mire gondol?
Ilyenkor a hcg nem duplázódik, csak másfélszerezõdik. Legalábbis a dokim szerint ez a tankönyvi eset. (Nekem ez volt). De tény, nem nõ olyan ütemben, mint a normális terhességnél.
A kérdező hozzászólása: Mennyi idõnként duplázódik, ha nem jó helyen van? 2, 5-3 nap?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!