Találatok a következő kifejezésre: Terhesség esetén napig (39 db)

Terhesség esetén nappal is magasan kell legyen a hőm?

Legjobb válasz: Nekem terhesen is annyi volt a hõm, mint reggel, igen természetesen magasan kell lennie, mert ez jelzi azt, hogy a szervezeted termeli a progeszteront... amikor leesik a hõ akkor sajnos a mensi jön...

Nekem terhesen is annyi volt a hõm, mint reggel, igen természetesen magasan kell lennie, mert ez jelzi azt, hogy a szervezeted termeli a progeszteront... amikor leesik a hõ akkor sajnos a mensi jön...
Nekem nappal is magasabb, állandóan fázom, ráz a hideg. Olyan 37, 2-37, 5 körül mozog. 6 hkm
Elvileg igen, reggel alacsonyabb, és ha elkezdesz mozogni, attól napközben csak feljebb megy. (Tehát lejjebb semmiképp nem mehetne).
Az elején is is állandóan fáztam 4-5-6hetesen aztán utána elmúlt a fázás. Jött helyette a brutál hányinger :)

Terhesség esetén az első 14 nap táppénzt, nem a munkáltató fizeti? (hanem az "állambácsi")? Ez így van?

Lombikra megyek.Visszaültetéstől téppénzen leszek,ha sikerül ki fizeti a táppénzem?A főnőköm válallkozo.

Legjobb válasz: Az elsõ 14 napot ebben az esetben a munkáltató, mivel ez még nem terhességi táppénz, ha kiderül hogy terhes vagy és ezzel vesznek táppénzre akkor az állam, de az meg csak jóval a lombik beülti után lesz megállapítva addigra úgy is letelik a betegszabi ideje.

Az elsõ 14 napot ebben az esetben a munkáltató, mivel ez még nem terhességi táppénz, ha kiderül hogy terhes vagy és ezzel vesznek táppénzre akkor az állam, de az meg csak jóval a lombik beülti után lesz megállapítva addigra úgy is letelik a betegszabi ideje.
A kérdező hozzászólása: értem, de a meddõségiben azt mondták, h a beültetéstõl terhesnek számítok.Akkor nem jol tudom?
Ha a doki kiir hogy terhes vagy és veszélyeztetett akkor rögtön az állam fizet és nam a munkáltató!!!!De azt nem tudom hogy a lombikos beultetés minek számít!!! Ezt onnan tudom mert én is veszélyeztetett voltam és nekem is az állam fizetett táppénz járt!!!
Nem vagy terhes azt elõször igazolni kell valamivel.
Szia! Nekünk mindig adtak egy igazolást hogy beültetés volt, azt bemutattam a házidokimnak, és õ vett táppénzre amíg ki nem derült, hogy sikerült-e. De tavaly megváltozott a törvény, és erre már nem vehetnek táppénzre, így beülti után az elsõ hetet "kamu" betegséggel töltöm otthon. Úgy értem, a doki tudja hogy miért vagyok itthon, de nem terheskóddal írják a táppénzes papírt. Viszont a lombik miatt nem lesz senki automatikusan veszélyeztetett terhes (ha sikerül), így a nõdokidon múlik majd, hogy javasolja-e a táppénzt. Ha nem, akkor ugyanúgy dolgozni kell terhesen is, mint a normál úton fogant kismamáknak. Egyébként onnantól írhatnak ki terhesség miatt táppénzre, hogy uh-n látnak szívverést a babánál.
Terhesség esetén nem jár a betegszabadság(15 nap amit a munkáltató fizet)egybõl táppénz.Én megszívtam mert betegg lettem terhesen a munkáltatóm nem volt tisztába a törvényekkel, így kifizették, aztán jöttek a levelek az oep-tõl én meg szépen nyöghettem vissza a pénzt amit nem én kértem...

Terhesség esetén előfordulhat barnás váladék (a nem várt) mensi előtt két nappal? Ha igen, mitől lehet?

Legjobb válasz: Szia! Elõfordulhat, mindenkinek a szervezete más. Ha netán úgy lennél terhes, hogy közben mensizel (barnázol vagy esetleg egy pár csepp vér van), akkor nem kellene, hogy göcsölj, csak kevés vérzés lép fel és csak pár napig tart. Ritka az ilyen, de elõfordul. Én is barnáztam, 3 napot késett, de csak megjött, elég erõs görcsökkel párosítva. :(( Mérd a hõdet, abból is kiderül mi is a helyzet. Ha csak pár napig barnázol és nem jön meg rendesen, az már gyanús. De sajnos abban az esetben is elõfordul a barnázás, ha abban a hónapban nem volt peteérésed. Ezen a téren mi a helyzet? Volt peteérésed?

Szia! Elõfordulhat, mindenkinek a szervezete más. Ha netán úgy lennél terhes, hogy közben mensizel (barnázol vagy esetleg egy pár csepp vér van), akkor nem kellene, hogy göcsölj, csak kevés vérzés lép fel és csak pár napig tart. Ritka az ilyen, de elõfordul. Én is barnáztam, 3 napot késett, de csak megjött, elég erõs görcsökkel párosítva. :(( Mérd a hõdet, abból is kiderül mi is a helyzet. Ha csak pár napig barnázol és nem jön meg rendesen, az már gyanús. De sajnos abban az esetben is elõfordul a barnázás, ha abban a hónapban nem volt peteérésed. Ezen a téren mi a helyzet? Volt peteérésed?
Három napi barnázás után, két nappal korábban megjött. Remélem te nem így fogsz járni...

Korai terhesség esetén mit jelent a barnázás? Milyen állagú és milyen mennyiségű az "anyag"? Már 2. napja késik, barna és nyúlós folyásféleségem van. Lehetek terhes? Vagy most ennyi a menszesz?

Legjobb válasz: Terhesség esetén a barnázás nem igazán jelent jót. Csinálj tesztet, menj dokihoz, õ tudja igazán, mi ilyenkor a teendõ. Aztán lehet egy kis hormonzavar is, úgyhogy szerintem elõször teszt!

Terhesség esetén a barnázás nem igazán jelent jót. Csinálj tesztet, menj dokihoz, õ tudja igazán, mi ilyenkor a teendõ. Aztán lehet egy kis hormonzavar is, úgyhogy szerintem elõször teszt!
Lehet beágyazódásos váladék. Ha már kialakult terhesség, akkor viszont progreszteron hiány is okozhatja. Teszt és doki sürgõsen!!!
Szeintem terhes vagy:) Nekem is így volt az elsõvel, mensi napján barnázás.Hála nem lett semmi baj, mostmár egy éves.Most újra babát várok, és megint ugyanígy volt.Tehát ha nem nagyon erõs a barnázásod, akkor szerintem nem lesz gond.Majd írj, hogy mi van??????
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Sajnos ma reggelre megjött! Annyira el vagyok keseredve, pedig még csak ez volt az elsõ hónap, hogy próbálkozunk.

Tegnap megjött, de ma már csak "barna" van. Nekem 4 napig tart általában. Terhesség esetén lehet ilyen?

Legjobb válasz: Hallottam más olyat, hogy csak 1 napot volt meg valakinek, szóval éppenséggel terhesség is lehet. Nekem is "megjött" de csak kb. 3-4 órát viszont akkor mensi erõsségû volt, de utána el is múlt.

Hallottam más olyat, hogy csak 1 napot volt meg valakinek, szóval éppenséggel terhesség is lehet. Nekem is "megjött" de csak kb. 3-4 órát viszont akkor mensi erõsségû volt, de utána el is múlt.
A kérdező hozzászólása: És hogy derült ki nálatok hogy mégis baba? Megjött, utána volt valami tünet, hogy jöttetek rá??
A kérdező hozzászólása: Az lesz..... ilyen még nem volt hogy két betéttel megúszom a menstruációt.
1 vagyok: igen annak is baba volt akinek egy napig meg volt, és nekem is baba volt. Csinálj tesztet.
Nekem is volt igaz csak pecsételés 3 napig és terhes vagyok.
Nekem is volt 2 napos gyenge menstruációm, azt hittem, végre baba van, mert eddig nekem 7-8 napig tartott. Persze, nem volt semmi.
A kérdező hozzászólása: Hát, majd meglátjuk......
Igen lehet! Nagynénimnek pont így volt. Megjött neki, de kb 1-2 napig tartott. De akkor már terhes volt, csak nem tudta.
A kérdező hozzászólása: És baba lett? Két betétet használtam el, már nem is kellene, nemtudom..... csak kíváncsi vagyok lehet e ilyen. Babát szeretnénk, kicsit csalódtam tegnap mikor megjött. :-(
Én már elõtte teszteltem és volt egy halvány pozitív tesztem, így tudtam, hogy terhes vagyok. Meg is lepõdtem mikor "megjött" rohantam a kórházba, hogy mi van. De mondták semmi, ott a baba majd lesz valami. Hát szerencsére megmaradt.

Tarthat 7 napig vagy akár tovább a pecsételő vérzés terhesség esetén?

08.15-én volt peteérésem, akkor együtt voltunk a párommal. Rá öt nappal, 08.20-án pecsétel?, barnás vérzésem kezd?dött, mely hetedik napja tart ma. Pénteken 08.24-én tesztet csináltam, mely negatív lett, de lehet, hogy korán csináltam. Melleim feszülnek. Holnap, holnapután várnám a menzeszt. Tarthat ilyen sokáig a pecsételés terhesség esetén, mert úgy olvastam, hogy csak egy-két napig tarthat vagy akár csak egy alkalommal fordulhat el?. Köszönöm válaszotokat.

Legjobb válasz: Ha 15-én voltatok együtt akkor semmiképpen nem mutatja ki a teszt 9 napra rá. Várd meg az esedékes mensit, és ha nem jön meg akkor csinálj tesztet. A pecsételésed jó esetben beágyazódás jele, de ilyen korán még nem jelentkezik, hacsak nem még a 15-ei aktus elõtt termékenyült meg egy petesejt.

Ha 15-én voltatok együtt akkor semmiképpen nem mutatja ki a teszt 9 napra rá. Várd meg az esedékes mensit, és ha nem jön meg akkor csinálj tesztet. A pecsételésed jó esetben beágyazódás jele, de ilyen korán még nem jelentkezik, hacsak nem még a 15-ei aktus elõtt termékenyült meg egy petesejt.
Elsõ vagyok! Elfelejtettem írni, hogy a beágyazódási vérzés, pecsételés nem tart 7 napig, az már sok.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszod. Egy kolléganõm mesélte, hogy õ egy hétig pecsételt, és azóta van is babája, ezért kérdeztem meg, hogy mással is elõfordult-e már. Fene tudja, azért még egy kicsit reménykedem. Pár nap és kiderül... vagy beborul. Köszi még egyszer a válaszod.
A kérdező hozzászólása: Hát, beborult... Megjött 29-én, tehát nem vagyok terhes.

Terhesség esetén mikortól megy fel a hő? Egész nap folyamatosan magasan van?

Legjobb válasz: Nem a terhesség idején megy fel a hö. Az átlag testhömérséklet kb 0,5 celsiussal növekszik (ezt csak reggeli belsö hö mérésével tudod megnézni) a peteéréstöl számítva míg meg nem jön a menstruáció. Ha közben terhes lesz valaki akkor nem jön meg a menstruáció és még kb 2 hetet magasabb lesz a hö, aztán szép lassan vissza esik.

Nem a terhesség idején megy fel a hö. Az átlag testhömérséklet kb 0, 5 celsiussal növekszik (ezt csak reggeli belsö hö mérésével tudod megnézni) a peteéréstöl számítva míg meg nem jön a menstruáció. Ha közben terhes lesz valaki akkor nem jön meg a menstruáció és még kb 2 hetet magasabb lesz a hö, aztán szép lassan vissza esik.

Az igaz, hogy IKER terhesség esetén az első 14 nap táppénzt, nem a munkáltató fizeti? (hanem az "állambácsi")?

Legjobb válasz: Ez nem csak az ikerterhességre igaz!Amennyiben terhesség miatt "írnak ki",egybõl táppénzen vagy(ami 60%)nincs a 14 napos betegállomány,ami 70%(ergo a munkáltatónak nincs fizetési kötelezettsége).

Ez nem csak az ikerterhességre igaz!Amennyiben terhesség miatt "írnak ki", egybõl táppénzen vagy(ami 60%)nincs a 14 napos betegállomány, ami 70%(ergo a munkáltatónak nincs fizetési kötelezettsége).
veszélyeztetett terhességnél nincs 15 nap betegszabadság.

Mit mutat az ovulációs mikroszkóp terhesség esetén? Az a problémám, hogy 3 hónapja csak 1-1 napig jött meg a menzesem. De akkor se görcsöltem, meg semmi. Terhességi teszetet nem csináltam.

Az ovulációs mikroszkópom van, de nem tudom mit kellene mutatnia.

Legjobb válasz: Szia! Több helyen olvastam, hogyha valaki terhes, akkor páfrányos a mikroszkóp (mint peteéréskor). De valakinél akkor sem az. Nekem pl nem jött be. Össze-vissza mutat mindent. De nagyon sokan írták, hogy kidobják, mert annyira elegük van belõle...

Szia! Több helyen olvastam, hogyha valaki terhes, akkor páfrányos a mikroszkóp (mint peteéréskor). De valakinél akkor sem az. Nekem pl nem jött be. Össze-vissza mutat mindent. De nagyon sokan írták, hogy kidobják, mert annyira elegük van belõle...
Szia! Három hónap alatt nem teszteltél egyszer sem! SOS csinálj egy tetszte, lehet már három hónapos kismama vagy!

Ha nem várt mensi előtt pár nappal elmúlik a mellfeszülés az nem sok jót jelent igaz? Terhesség esetén inkább erősödni szokott, ahogy tudom.

Legjobb válasz: Nekem a nemvárt körül megjelenõ mell érzékenység csak pár napig tartott. Kb 3-4 napig, utána megszûnt. Mégis terhes voltam. Utána a 4. hónapig semmi tünetem nem volt.

Nekem a nemvárt körül megjelenõ mell érzékenység csak pár napig tartott. Kb 3-4 napig, utána megszûnt. Mégis terhes voltam. Utána a 4. hónapig semmi tünetem nem volt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!