Találatok a következő kifejezésre: Terhesség esetén melleken (17 db)

Tej mikor kerül a mellbe egy nõnél? Csak terhesség esetén?

Legjobb válasz: igen, a terhesség vége felé (vagy közepe felé? nem tudom) a tejtermelõ mirigyek beindulnak, és elkezdenek termelni. Szerintem máskor nem fordul elõ, bár kóros esetekben elõfordulhat.

igen, a terhesség vége felé (vagy közepe felé? nem tudom) a tejtermelõ mirigyek beindulnak, és elkezdenek termelni. Szerintem máskor nem fordul elõ, bár kóros esetekben elõfordulhat.
Nem belekerül hanem termelõdik! Emelkedett prolaktin szintnél is gyakori a tej szivárgás vagy a nyomásra tej távozása! Ez gyógyszerrel hamar létrejön!
Hormonbajok esetén is termelõdhet tej.
#1. TÉVES!!! Kérdezõ: Ha terhesség nincs, az agyalapi mirigy rendellenes mûködése esetén is van tejelválasztás. (Prolactonómia). Sürgõsen orvoshoz!

Terhesség esetén a melleken hol látható az eresedés?

Ugy értem, hogy a mell küls? részén,vagy a cicibimbó körül?Nekem a küls? oldalán vannak vastag kék erek, meg nagyon fáj is a cicim.Még 5 nap a nem várt mensiig.Köszi.

Legjobb válasz: Szíja!A mell külsõrészén,és ilyenkor a mellbimbók nagyon érzékenyek,és sötétebbek.Ráadásul éjjel is zavarhat a feszülõ melled,mert ha ráfekszel nagyon tud fájni.

Szíja!A mell külsõrészén, és ilyenkor a mellbimbók nagyon érzékenyek, és sötétebbek.Ráadásul éjjel is zavarhat a feszülõ melled, mert ha ráfekszel nagyon tud fájni.
Én nem értek egyet az elõttem szólóval mert én 26 hetes terhes vagyok és pl. a mellbimbóm ugyan olyan színû mint eddig, semmit nem változott a színe. Ez szerintem egyén függõ. Az eresedés akkor látható a legjobban ha hirtelen kezd nõni a melled. Nekem a terhesség legelejétõl kezdve nõ a mellem sõt az elsõ 3 hónap altt nõtt a legtöbbet. 75B-rõl 85B-re. Most 90C-nél tartok és képzeld el hogy 54 kiló voltam a terhesség elõtt. 4 kilót hiztam eddig és azt is a mellemre és a hasamra.

Lehetséges, hogy terhesség esetén csak a jobb mellem fáj és duzzadt? Viszont csak pár nap múlva kell, hogy megjöjjön.

Legjobb válasz: Nekem a 9. hétig csak a bal mellem fájt, és volt nagyobb... Furán néztem ki... :) Úgyhogy lehetséges! Drukkolok! :) 21 hetes km

Nekem a 9. hétig csak a bal mellem fájt, és volt nagyobb... Furán néztem ki... :) Úgyhogy lehetséges! Drukkolok! :) 21 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszi! Egy kicsi reménysugár :D ...már több mint 6 hónapja próbálkozunk, de majd jön amikor jönnie kell!
A kérdező hozzászólása: Szia, mi is nagyon sokáig próbálkoztunk, de végül összejött... Biztos nektek is sikerül:) Drukkolok. Nekünk jót tett a változatosság (nem mindig ugyanott ugyanazon a már monoton helyen és idõben :-) Sok sikert:)


Megereszkedett mell fajhat kevesbe terhesseg eseten?

A helyzet az,hogy szeretnenk babat parommal.tettunk is az ugy erdekeben :) . 18.-a korul volt p.eresem. par napja fajdogalnak a melleim es a pocakom.de elso kisfiamnal,mikor szep kerek feszes mellem volt ennel jobban fajt. Most csak egyszer egyszer erzem jobban.a jellege mas mint mensi elott szokott.szurkall,oldalt kezdodoen elore fele olyan egeto erzes szeruen faj.mint mikor szoptattam es teli volt a cicim.szerintetek van koze az mell feszessegenek a fajdalom mertekehez?

Legjobb válasz: Szerintem nincs, nekem elsõ terhességemnél amikor még feszes volt kevésbé fájt, mint a mostani terhességemnél.

Szerintem nincs, nekem elsõ terhességemnél amikor még feszes volt kevésbé fájt, mint a mostani terhességemnél.
Én azt vettem észre, hogy mindig akkor fájt, feszült, mikor nõtt. Ennél a terhességemnél ez jóval késõbb kezdõdött, mint a többinél...

Mensi előtt soha nem fájtak a melleim, most már másfél hete iszonyatosan fájnak a mellbimbóim. Kinek hány napig fáj mensi előtt, vagy terhesség esetében meddig érezte?

Kedden megyek dokihoz,anyukámnak piros napok el?tt 1-2 napig fáj a melle,nekem viszont már másfél hete fáj a mellbimbóm egyre jobban.Ha eddig soha nem éreztem iylet,lehet most baba miatt van?(nagyim szerint igen-neki pedig mindig igaza van :D :P )Illetve ciklusom rendszertelen,s?t már késik is,de csak 7végén akarok tesztelni :)

Legjobb válasz: Elolvastam,jujj nagyon biztató,ami veled történt :)) Remélem megismétlõdik ez a helyzet velem is :)) MAjd megirom mi volt :) Köszönöm a választ,nagyon irigyellek ám:)

A kérdező hozzászólása: Elolvastam, jujj nagyon biztató, ami veled történt :) ) Remélem megismétlõdik ez a helyzet velem is :) ) MAjd megirom mi volt :) Köszönöm a választ, nagyon irigyellek ám:)
na mi újság? voltál a dokinál?
:) neked is biztosan Baba van a dologban! Drukkolok!! :)

Terhesség esetén mennyi idő után fájnak a mellek?

Legjobb válasz: Nekem 5 hetesen kezdett fájni. Inkább csak éjszaka fájt, de annyira, hogy csak hanyatt tudtam aludni. 2 hétig tartott.

Nekem 5 hetesen kezdett fájni. Inkább csak éjszaka fájt, de annyira, hogy csak hanyatt tudtam aludni. 2 hétig tartott.
Nekem nem fájt.
Nekem 5hetestõl, most vagyok 21hetes 3napos.Most is fáj, néha kevésbé, néha jobban.
nekem nem fájtak, csak nem múlt el a mellfeszülés az esedékes menzi elõtti napokban. nálam középidõtõl menzi elõtti napokig tart a mellfeszülés. ha így nézzük, már pozitív teszt idején is feszültek a melleim, s érzékenyek voltak, de nem fájtak.
A kérdező hozzászólása: De csak, ha hozzá érek akkor érzékeny a mellbimbó.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:) 1 évig a nõdokim kezelt napi kettõ bromocriptiddel, de novemberbe lett egy vetélésem és akkor kérdeztem mitõl lehet erre õ: nem tudja, de ne foglalkozzak vele és felírt clostyt a köv. hónapra, persze rám sem nézett abban a hónapba még uh-n sem, hogy minden ok e. Mérgembe bejelentkeztem a Kaáliba ahol januárba leállítottak a gyógyszerrõl és 1300 volt a szint bogyó mentesen, utána szép lassan emelték kettõig, na ennél kiderült, hogy túl alacsony lett vagyis a nõdokim túlgyógyizott és ezek után csökkentették egy fél szemmel a napi adagot, így áprilisra elértük a normál szintet. Március környékén voltam MRI vizsgálaton és van egy 2mm microadenomám ez annyit jelent, hogy a terhesség 5. hónapjáig tuti szedni kell a bromot. Neked is a prolaktinnal van a gond?
Kedves Kérdezõ! Elõször is gratulálok Neked! Szeretném megkérdezni, hogy a prolaktinodat mennyi idõ alatt és milyen gyógyszerrel sikerült helyrehozni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:) Ma is teszteltem reggel és az is pozi:) így már hiszek neki.
hát pedig ez egy pozitív teszt! :) gratulálok!!! :)
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/view/120526/K_P_www.kepfeltoltes.hu_...
A kérdező hozzászólása: [url=http://kepfeltoltes.hu/view/120526/K_P_www.kepfeltoltes.hu_... A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [url=http://www.kepfeltoltes.hu]http://www.kepfeltoltes.hu[/url]
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A teszt ma pozi lett (HCG-line) idõn belül, de nem értem, hogy miért, mert máj 16-án voltam dokinál és akkor azt mondta, hogy most késõi peteérésem lesz vagyis esélytelen a hónap, mert kb 18.a körül reped meg és, ha még számolok is akkor sem lehet még pozi a teszt, mert nincs meg az a bizonyos beágyazódási idõ, ja és akkor csak 7mm volt a méhnyálkahártyám. Már 1, 5 éve próbálkozunk és kiderült januárba, hogy 1300 a prolaktin szintem plusz 2mm mikroadenoma. De a porlaktint sikerült beállítani normál szintre áprilisba. Nem lehet, hogy megint ott vannak a gondok? Feltölteném nektek a képet, de nem tudom hogyan kell.:)
Van, aki a világon semmit, de tényleg semmit nem érez! Nem kell ettõl megijedni! Nincs baj! Ha a teszt pozitív lesz, hihetsz neki! Csinálj egyet!
Nekem nemvárt napján még talán a mellbimbóm sem volt érzékeny.. Másnap csaináltam tesztet, és negatív lett, ill. idõn túl pozitív, ekkor kezdtem el reménykedni. Rá két napra (nemvárttól 3ra) produkáltam pozitív teszteket :) Ekkor már a melleim is érzékenyebbek lettek, és azóta is azok, bár nem az a leszakad érzés :)
teszt?
Igen, nekem is a prolaktinommal volt/van baj. 3 hónapja szedem, nemrég voltam laborban, aszerint helyrejött, én csak napi fél szemet szedek, de nem merem abbahagyni. Az orvosom már 1 hónap után mondta, hogy hagyjam abba és menjek el vérvételre, de ezt furcsálltam, azt sem tudta milyen az eredmény, de hagyjam abba, úgyhogy nem hallgatok rá. Már akkor mondtam neki, hogy egy dobozzal írjon fel "tarcsiba", amit meg is tett. De ezek szerint többen is szeditek tovább, még akár/vagy sõtt terhesség alatt is. Úgy gondolom, hogy az én napi fél szemem nem valami nagy adag, de egy hozzáértõ dokival mindenképp konzultálnom kell. Te mit javasolsz?

Terhesseg eseten allandoan faj, es feszul a mell, vagy csak idokozonkent?

ma kellett volna megjonnie,de progreszteron hiany miatt 2 napja Utrogestant szedek.Van gyomoreges,szedules,faradtsag,es a mellem hol faj hol nem.

Legjobb válasz: Folyamatosan fáj-fájt sõt erõsödött mostanra már éjszaka feszít is.17 hetes kismami.

Folyamatosan fáj-fájt sõt erõsödött mostanra már éjszaka feszít is.17 hetes kismami.
Szia! Nálam is ezek a tünetek. De már teszteltem pozitívat...pénteken remélem kiderül, mi a helyzet. Szorítok!
Szia!Én tegnap, ma teszteltem pozit, és nekem is égtelenül feszít a mellem. Própálom minél jobban leszorítani, h. ne mozogjon.Na meg a mellbimbóm!Hát az is...Számomra ez biztos terhességi tünet, mert nem jellemzõek rám menzikor.:S Ily

Terhesség esetén mindkét mellnek "kell" feszülnie, fájnia?

1 hete kezdtek fájni a melleim, de ma már csak az egyik. Van egy kis barna folyás is.

Legjobb válasz: A barna folyás mindig valamilyen hormonszint változás! Nem feltétlenül kell ugyanolyan feszülést érezni... ez a mellbimbó érzékenységnél is okozhat valamilyen érzéki csalódást...

A barna folyás mindig valamilyen hormonszint változás! Nem feltétlenül kell ugyanolyan feszülést érezni... ez a mellbimbó érzékenységnél is okozhat valamilyen érzéki csalódást...

Mikor kezdődnek nőni a mellek illetve a pocak terhesség esetén?

Legjobb válasz: Ez nagyon változó. Biológiailag a 12. héten billen ki a méh a szegycsont mögül, s elvileg akkortól kezd látszani. Nekem akkora már elég lufi hasam volt. :(

Ez nagyon változó. Biológiailag a 12. héten billen ki a méh a szegycsont mögül, s elvileg akkortól kezd látszani. Nekem akkora már elég lufi hasam volt. :(
Szia! Ez általában mindenkinél más. Van akinek már a 15. héten kezd nõni a hasa és van akinek a 20. héten látszik meg elõször. Ez fõleg alkati kérdés. Nekem a mellem a terhesség elején nõtt egy kicsit illetve a 34 hét körül nõtt ismét. Összesen két számot nõtt.
Szia! Mi a 11dik hétben járunk, nekem a mensi elmaradása után kb 1 héttel kezdtek nõni-fájni a melleim, és kb 1 hete látom, hogy kezd "dudorodni" a pocakom alja:) , de még nem látványos.
Szia!En a 7. hetben jarok es a melleim eleg latvanyosan megduzzadtak, bar ez lehet hogy csak nekem ekkora csoda , mert sose volt igazan.A hasamon meg semmi valtozas, csak a farmer cipzarja nyom(na ha hordanam)nagyon :-)
Szia én 13 hetes vagyok, és pont ma vettem észre, hogy szorít egy kicsit a naci, és mintha már lenne egy kis pocakom.
Hát én a 40-dik hétben vagyok, de a melleim csak egy kicsit lettek teltebbek, de még annyira sem, hogy melltartót sem kellett váltanom. Most is ugyanaz van, mint a terhesség elõtt. Nem nagyon értem a dolgot, de vannak ilyen esetek is.
Szia! Tényleg alkatfüggõ, az elsõ babánál a melleim szinte a legelejétõl elkezdtek nõni, most szintén ez a helyzet. A pocak elvileg a 12. hét körül kezd nõni, de hogy látszik-e, az sok mindentõl függ. Pl. aki nagyon vékony, annak ugye ha oldalról nézik kissé horpadt a hasa, így egy 12 hetes baba nem látszik rajta, csupán olyan lesz a hasa mint egy átlagos súlyú nõnek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!