Találatok a következő kifejezésre: Terhesség esetén kezd (11 db)

Mit jelent a Biologiai terhesség? és Hány hét után kezd el nagyobb lenni a hasam normál terhesség esetén?

Legjobb válasz: A biokémiai terhesség azt jelenti, hogy a beágyazódás után röviddel a megtermékenyített petesejt (elõ-embrió) fejlõdése leáll. Ilyenkor pár nap késéssel lelökõdik a nyálkahártya is. Ezt csak vérbõl HCG vizsgálattal lehet igazolni, vagy egy korai pozitív teszt utalhat rá. A has normál terhesség esetén a 12. hét után indul növekedésnek, leggyakrabban a 20-22. hét körül válik észrevehetõvé elsõ terhességben, a késõbbiekben hamarabb. A 12.(-14.) hétig a méh a szeméremcsont mögött van, így addig nem látszik semmi.

A biokémiai terhesség azt jelenti, hogy a beágyazódás után röviddel a megtermékenyített petesejt (elõ-embrió) fejlõdése leáll. Ilyenkor pár nap késéssel lelökõdik a nyálkahártya is. Ezt csak vérbõl HCG vizsgálattal lehet igazolni, vagy egy korai pozitív teszt utalhat rá. A has normál terhesség esetén a 12. hét után indul növekedésnek, leggyakrabban a 20-22. hét körül válik észrevehetõvé elsõ terhességben, a késõbbiekben hamarabb. A 12.(-14.) hétig a méh a szeméremcsont mögött van, így addig nem látszik semmi.
Nekem látszik már régóta, tegnap át is akarták adni a helyet a hivatalban:D És 18hetes vagyok.Kb a 14tõl látszik is már nagyon.

Méhen kívüli terhesség esetén mennyi idő után kezd el az ember lánya vérezni?

Legjobb válasz: Szia!Sajnos nem lehet tudni. Én benn feküdtem kórházban a terhességem elején, mert görcsöltem, a vizelet és vérminta alapján tudták az orvosok, hogy terhes vagyok, de ultrahangon még nem láttak semnit. Azt mondták, ha nagyon rossz helyre ágyazódott be a petezsák, akkor bármikor elvérezhetek, ezért annyira sem engedtek haza, hogy a cuccomat összeszedjem. Elmondhatatlanul rosszul esett akkor mindez. Az a pár nap a kórházban meg fõleg. De aztán hál'Istennek meglátták uh-n és hazaengedtek, mert jó helyen volt. Ha görcsölsz nagyon és pozitív a teszted, akkor érdemes elmenni orvoshoz. A görcsölésen azt értem, hogy elviselhetetlenül. 13 hkm

Szia!Sajnos nem lehet tudni. Én benn feküdtem kórházban a terhességem elején, mert görcsöltem, a vizelet és vérminta alapján tudták az orvosok, hogy terhes vagyok, de ultrahangon még nem láttak semnit. Azt mondták, ha nagyon rossz helyre ágyazódott be a petezsák, akkor bármikor elvérezhetek, ezért annyira sem engedtek haza, hogy a cuccomat összeszedjem. Elmondhatatlanul rosszul esett akkor mindez. Az a pár nap a kórházban meg fõleg. De aztán hál'Istennek meglátták uh-n és hazaengedtek, mert jó helyen volt. Ha görcsölsz nagyon és pozitív a teszted, akkor érdemes elmenni orvoshoz. A görcsölésen azt értem, hogy elviselhetetlenül. 13 hkm
Nekem nem jott meg, aztan 4 nappal kesobb elkezdtem barnazni. Teszt viszont pozitiv volt vegig.
Persze, h pozitív a teszt, hisz az is terhesség, csak rossz helyen. Hogy mikor kezdõik ilyen esetben a vérzés/barnázás, az sok mindentõl függ, például attól, h konkrétan mi a beágyazódás helye. Ha a hasüregben van, akkor valószínûleg nincs vérzés, ami látható, csak bent a hasüregben. Nekem petevezetékben 6 hetes embrióm volt szívmûködéssel, nem volt semmi vérzésem, csak a derekam fájt. Ha fáj valamid, inkább menj orvoshoz, mert ez életveszélyes állapot lehet, orvosi felügyelet/mûtét szükséges.

A has növekedése mikor kezd látszani? ÉS először hol nő? A köldök alatti rész? Vagy máshol? És mikor látszik jobban, ha fekszek, vagy ha állok? (Korai terhesség esetére vonatkoznak a kérdések. Pl. )

Legjobb válasz: Korai terhességben természetesen sehol nem látszik. Leghamarabb kb. a 9-10 héten lehetne észrevenni, akkor is az alhas nõne elõször.

Korai terhességben természetesen sehol nem látszik. Leghamarabb kb. a 9-10 héten lehetne észrevenni, akkor is az alhas nõne elõször.
nekem a derekam vonalában már látszik a pocimon, de még ezt csak én látom. igazán a 12.héttõl lehet látni
ja és csüt. leszek 10hetes

Terhesség esetén egyből meg szokott jelenni a két csík a teszteken vagy csak pár perc után kezd színeződni a 2. csík?

Legjobb válasz: nekem az elsõ tesztem negatív lett, és egy hét múlva a következõnél már amikor rácseppent az ablakocskára, egybõl kijött a második vonal is. ez valószínû már a terhességi idõtõl függ.

nekem az elsõ tesztem negatív lett, és egy hét múlva a következõnél már amikor rácseppent az ablakocskára, egybõl kijött a második vonal is. ez valószínû már a terhességi idõtõl függ.
Rá van írva a tesztekre, hogy mennyi idõt kell várni. Viszont, ha a használati útmutatóban feltûntetett idõn belül nem jelenik meg a 2. csík, akkor az negatív.
A kérdező hozzászólása: Csak érdekelne hogy kinek milyen gyorsan... :)
Szia, nekem elõsször egy csík jelent meg, majd 2-3 perc után kijött a második, de nem túl erõs volt.
Szia! Nekem egybõl kijött a két csík, nem kellett perceket várni, csak pár másodpercet. Egyébként, 8 nap késés után teszteltem!
Nekem is azonnal megjelent nem kellett várni.Üdv 30hetes kismama
szia! nekem is kijött a két csik de halványan de én közben menstruáltam. most még várok egy kicsit és csinálok újat.

A méhszáj mikor kezd "nehezen elérhetővé válni" terhesség esetén? Úgy tudom nehezen lehet elérni, ha sikerült, de mikortól... mezes elmaradásától?

Legjobb válasz: Azt olvastam valahol, hogy ovulációkor, illetve menseskor könnyen elérhetõ, egyéb esetben nem.

Azt olvastam valahol, hogy ovulációkor, illetve menseskor könnyen elérhetõ, egyéb esetben nem.

Kíváncsi vagyok hogy terhesség esetén mikor kezd a mellbimbó udvar sötétedni? És hogy a köldok alatt mikor jelentkezik az a sötét vonal?

Legjobb válasz: Nekem folyamatosan sötétedett és nõtt a bimbóudvar, és a 30. hét körül vettem észre a csíkot, a 38. hétre ért fel a köldökömig. De én szõke vagyok és nagyon fehér bõrû, nagyon nem pigmentálódtam.

Nekem folyamatosan sötétedett és nõtt a bimbóudvar, és a 30. hét körül vettem észre a csíkot, a 38. hétre ért fel a köldökömig. De én szõke vagyok és nagyon fehér bõrû, nagyon nem pigmentálódtam.
Nem lett sötétebb a bimbóudvar, és nem lett sötét csíkom sem a köldök alatt.
Nekem csíkom nem lett, viszont a mellbimbó körüli rész fokozatosan egyre nagyobb lett és sötétedett. 39 hkm
Nekem is folyamatosan sötétedett a bimbóudvar és a köldök alatti csík is. Ami most már teljesen köldök feletti csík is lett. :-) 38+5 hkm
A sötét vonal nemrég jelent meg, úgy a 13.héten és egyre erõsödik..a mellbimbóm még nem vészes :) 15 hkm
A bimbóudvar nekem folyamatosan sötétedett a 7. héttõl és a13. hétre lett igazán sötétbarna. A köldök alatti vonal nálam a hatodik héten jelent meg jah és szõrös lett a hasam elég erõsen. :-)
A bimbóudvart nem vettem észre, h sötétebb lett volna. A hasamon a a vonalat a 16. héten vettem észre, de akkor még nagyon halvány volt, alig látható. Fokozatosan sötétedett.
En a 18-20. het körül vettem észre a csíkot. A mellbimbóm pedig folyamatosan nõtt és sötétedett. 26hkm
Nekem nem lett a köldök alatt csíkom, és a bimbóm sem lett sötétebb...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat :) igaz én még csak nagyon az elején vagyok 6hét 3nap de minden nap lesem a melleimet hogy nem e sotetednek.Idáig még semmi.

Terhesség esetén mikortól kezd el fájni a mellbimbó, és minek a hatására?

Olvastam már több helyen,hogy nagyon sok n?nél ez az els? terhességi tünet...

Legjobb válasz: Ugyanattól, mint a serdülõkorban: hogy növekszik, ill. amikor megtelik tejjel. Ezért aztán nem is kötelezõ, hogy fájjon, hiszen van, akinél ez nem olyan erõteljes.

Ugyanattól, mint a serdülõkorban: hogy növekszik, ill. amikor megtelik tejjel. Ezért aztán nem is kötelezõ, hogy fájjon, hiszen van, akinél ez nem olyan erõteljes.
Hát nem tudom nekem tejem csak szülés után lett és addig is fájt a mellbimbóm. hormonok hatása, nekem pontosan ovu napjától szokott fájni a mellbimbóm, érzékenyebb. Komoly érzékenység akár már a pozi tezst elõtt egy héttel is lehet. Bár ez minden nõnél más, pl volt egy idõszakom hogy mensi elõtt megduzzadt a mellem amikor még tabletát szedtem. mióta szültem nem volt jellemzõ a melldzzadás, de most igen ebben a hónapban ;-)
35 hetes vagyok. Eddig nem ereztem, higy fajt volna a mellbimbom:) ez nem torvenyszeru!
Elsõ tünetem a terhességnél a mellbimbó fájdalom volt az kb 1-2 hétig tartott aztán úgy elmúlt. Most kb 2 hete megindult a tejem és most megint mint aki szét akar szakadni annyira fáj. Ez is mindenkinél változó. 23hkm

A kitapintható méh terhesség esetén érzékeny vagy fáj vagy csak kézzel érzékelhető?

Legjobb válasz: Te inkább ne tapogassad magad, hanem menj el orvoshoz vagy vegyél tesztet. Egyébként nem kellene sem fájnia, sem érzékenynek lenni tudtommal. De még nem voltam terhes, úgyhogy ha nem így van, akkor majd vki kijavít. Az orvos a méh méretét tudja kitapintani.

Te inkább ne tapogassad magad, hanem menj el orvoshoz vagy vegyél tesztet. Egyébként nem kellene sem fájnia, sem érzékenynek lenni tudtommal. De még nem voltam terhes, úgyhogy ha nem így van, akkor majd vki kijavít. Az orvos a méh méretét tudja kitapintani.

Baba, vagy utrogestan? Terhesség esetén a progeszteron szint mikor kezd nőni? A mertermékenyülés után már megugrik?

Most voltam 21. napi vérvételen (26 naposak a ciklusaim) és 129,04 nmol/l volt a progeszteron szintem. Igaz a ciklus második részében szedtem utrogestant, de a referencia tartomány 6-60 nmol/l még stimulált esetben is, ha az ember nem terhes. Mit?l lehet ez?

Legjobb válasz: 2009.12.10-én gyönyörû kislány.:)

A kérdező hozzászólása: 2009.12.10-én gyönyörû kislány.:)
Kedves Kérdezõ. Tudom, a kérdés már régi, de végül mi volt? Baba vagy csak a gyógyszer? Nekem is ez a helyzet állt most elõ, és értetlenül állok elõtte...
Szívbõl gratulálok a már nagylányhoz :)

Terhesség esetén mikor kezd el feszülni és eresedni a mell?

Legjobb válasz: Ez mindenkinál más.Valaki csak akkor érzi meg ha már késik a mensije stb.

Ez mindenkinál más.Valaki csak akkor érzi meg ha már késik a mensije stb.
Mindenkinél máskor... Nekem olyan 4-5 hetes terhesen kezdett el feszülni a mellem, de annyira, hogy azóta is majd'leszakad. Reggel, amikor kikelek az ágyból, lehúzza a saját súlya. Na, ez valami szörnyû. De azt mondom, hogy nagyon sok minden jön még, még az elején vagyok! :o) Az eresedést sajnos nem tudom, én nem tapasztaltam még, de gondolom, hogy az valamikor a vége felé jelentkezik...
Szia! Nekem feszülni és eresedni is az elmaradt menzesz utáni néhány napban kezdett! Na nem tragikus elszínezõdés, de látszik. A hasam is eresedett (alhasnál azok az erek, amelyek a méhet látják el).

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!