Találatok a következő kifejezésre: Terhesség esetén kell (44 db)

Hogy kell hőmérőzni? Mi történik peteéréskor a hővel? És terhesség esetén?

Legjobb válasz: Minden nap ugyanabban az idõpontban, reggel, mielõtt kikelnél az ágyból, lehetõleg ugyanazzal a hagyományos hõmérõvel, ugyanott: szájban, hüvelyben. (nekem hónaljban is teljesen jól mutatta, teherbe is estem, de sokak szerint nem jó hónaljban) A menstruáció 1. napjától mérd. (ezért nem ajánlom a hüvelyi mérést) Minden nap feljegyzed. normál esetben a ciklus 3. és 14. napja között kb egyenes vonalat fog mutatni, ez az alahó. Persze 1-2 tizedes ingadozások lehetnek. Aztán a peteérés elõtt sokszor leesik a hõ több tizedet akár, de ez NEM törvényszerû. nekem sosem esett le peteérés elõtt. Ha megtörtént a tüszõrepedés (általában hajnalban) amikor reggel megméred a hõdet, az alaphõdhöz képest fent kell lennie legalább 3, de inkább 4-5 tizeddel a hõdnek. Ha ez ott fent is marad legalább 5 napig akkor valószínûleg megtörtént a tüszõrepedés, a peteérés. Legtöbb esetben a menstruáció elsõ napjáig leesik a hõ, ebbõl lehet következtetni arra, hogy meg fog jönni. DE! Ez nem törvényszerû, sokaknak késõbb ürül ki a horon, lassabban, így a meglévõ menstruáció valamelyik napján esik le újra alaphõre a testhõ. Ha sokkal korábban esik le, a hõ minthogy megjönne, utalhat progeszteronhiányra. Ha menstruációd már késik és a hõd még mindig az alaphõd fölött van 3-4-5 vagy több tizeddel, lehet terhességre gyanakodni. Soha ne másokhoz hasonlítsd a testhõdet. A saját alaphõdhöz képes kell testhõváltozásnak történnie. Csak a szabályok betartása mellett mérvadó. A túl cikkcakkos görbe PCO-ra utal, a túl alacsony 35-35,8-as alaphõ pajzsmirigyproblémára. EZEK nem diagnózisok, csak jelek, amik utalhatnak dolgokra!!! 2,5 év után az én sikeres terhesgörbém: http://ciklus.hu/images/diagramok/18c4c046ea6c4786b73b421030.. Ebbõl látszik, hogy hónaljban mérve is látszanak a hõváltozások. Nekem 35 napos ciklusban fogant a 21. ciklusnapon. Tehát a 28 napos ciklus a 14. napi peteéréssel szintén nem törvényszerû Ma 18 hetes a pocakban. Sok sikert!

Minden nap ugyanabban az idõpontban, reggel, mielõtt kikelnél az ágyból, lehetõleg ugyanazzal a hagyományos hõmérõvel, ugyanott: szájban, hüvelyben. (nekem hónaljban is teljesen jól mutatta, teherbe is estem, de sokak szerint nem jó hónaljban) A menstruáció 1. napjától mérd. (ezért nem ajánlom a hüvelyi mérést) Minden nap feljegyzed. normál esetben a ciklus 3. és 14. napja között kb egyenes vonalat fog mutatni, ez az alahó. Persze 1-2 tizedes ingadozások lehetnek. Aztán a peteérés elõtt sokszor leesik a hõ több tizedet akár, de ez NEM törvényszerû. nekem sosem esett le peteérés elõtt. Ha megtörtént a tüszõrepedés (általában hajnalban) amikor reggel megméred a hõdet, az alaphõdhöz képest fent kell lennie legalább 3, de inkább 4-5 tizeddel a hõdnek. Ha ez ott fent is marad legalább 5 napig akkor valószínûleg megtörtént a tüszõrepedés, a peteérés. Legtöbb esetben a menstruáció elsõ napjáig leesik a hõ, ebbõl lehet következtetni arra, hogy meg fog jönni. DE! Ez nem törvényszerû, sokaknak késõbb ürül ki a horon, lassabban, így a meglévõ menstruáció valamelyik napján esik le újra alaphõre a testhõ. Ha sokkal korábban esik le, a hõ minthogy megjönne, utalhat progeszteronhiányra. Ha menstruációd már késik és a hõd még mindig az alaphõd fölött van 3-4-5 vagy több tizeddel, lehet terhességre gyanakodni. Soha ne másokhoz hasonlítsd a testhõdet. A saját alaphõdhöz képes kell testhõváltozásnak történnie. Csak a szabályok betartása mellett mérvadó. A túl cikkcakkos görbe PCO-ra utal, a túl alacsony 35-35, 8-as alaphõ pajzsmirigyproblémára. EZEK nem diagnózisok, csak jelek, amik utalhatnak dolgokra!!! 2, 5 év után az én sikeres terhesgörbém: http://ciklus.hu/images/diagramok/18c4c046ea6c4786b73b421030.. Ebbõl látszik, hogy hónaljban mérve is látszanak a hõváltozások. Nekem 35 napos ciklusban fogant a 21. ciklusnapon. Tehát a 28 napos ciklus a 14. napi peteéréssel szintén nem törvényszerû Ma 18 hetes a pocakban. Sok sikert!
Minden reggel, kb. azonos idõben, még ágyban fekve kell hõmérõzni. Tehát szól a vekkel mondjuk 7kor, kinyúlsz az éjjeli szekrényre és beteszed a lázmérõt. Mindig ugyanott mérd, azonos körülmények között (pl. mindig szájban). Peteéréstõl fent van a hõd (ez csak pár tizeddel magasabb, mint az átlagos hõd), a menstruációkor pedig leesik. Ha idõközben teherbe estél, akkor nem esik le a hõ. Tehát ha nemvárt mensi napjáig és utána is fenn marad, és persze meg sem jön, akkor az már utalhat terhességre.
A kérdező hozzászólása: Ez valóban nagyon szép görbe. MIndent látni rajta! :) Gratulálok a babához!
Elõször is bocsi kérdezõ hogy ide írok.de láttam hogy a második válaszoló eléggé ért a hõmérõzéshez. Kedves második ránéznél a görbémre?igazából én is ebbe a hónapba kezdtem.a pét késõbbre húzta be.28 naposak a ciklusaim, és vasárnapra nem várom.köszi, és tényleg bocsi hogy ide írtam http://ciklus.hu/images/diagramok/75f8ed61548c8b63bfb0e3d515..
Szia Kedves utolsó! Bár nem a válaszoló vagyok, azért érdeklõdöm. Írtad, hogy vasárnapra nem várod, történt valami azóta? Szép egyébként a görbéd, 14-15-e körül volt ovulációd.
sajnos vasárnap reggelre megjött :( ma van a menzeszem 3. napja.és még mindig 36.9 a hõm.
Kedves Utolsó! Tegnap is akartam írni, de nem akartalak elkeseríteni. A görbéd alapján nem jókor voltatok együtt, és biztos voltam benne, hogy ebbõl nem lesz (most) baba. Javaslom, hogy használjatok ovulációs tesztet, azzal és a hõmérõzéssel jobban be lehet lõni a PÉ idõpontját. Nagyon fontos, hogy a peteérés napján legyetek együtt (illetve az azt megelõzõ 1-2 napon), mert az életképes petesejtet csak így tudják elkapni és megtermékenyíteni az ondósejtek. Sok sikert, szorítok, hogy mielõbb sikerüljön! Elsõ voltam
igen sajnos tudom hogy nem lehettünk jókor együtt, de akkor nem tudtunk.de majd ebbe a hónapba.köszi szépen.

Minden esetben a mellbimbónak kell fájnia terhesség esetén? Inkább oda irányul a fájdalom?

Legjobb válasz: Sok esetben igen, nekem a környezetemben sok kismama van mostanában és 5-bõl 3 errõl panaszkodott. De szerintem nem feltétel. Lehet, hogy csak késõbb érzed.

Sok esetben igen, nekem a környezetemben sok kismama van mostanában és 5-bõl 3 errõl panaszkodott. De szerintem nem feltétel. Lehet, hogy csak késõbb érzed.
Ez nem mindenkire igaz, mint az hogy van akinek hányingere, rosszullétei vannak az elején, s van aki semmit nem tapasztal a tünetekbõl. 36 hetes vagyok, s egyszer nem fájtak a melleim, nem feszülnek, nem szúrnak, de meg sem nõttek, el sem szinezõdtek a mellbimbóim.
Szia! A terhességem 3. hónapjában éreztem, hogy kicsit fájdogál a mellem. De nem a mellbimbóm, hanem inkább az egész mellem, olyan nehéz lett feszült, de jobban csak akkor éreztem fájdalmat ha hozzáértem. Pár hét alatt nekem el is múlt. Nekem a mellbimbóm nem fájt eddig, csak eléggé kiszáradt. Az elején nem tudtam mit kezdjek vele, elkezdtem kenegetni testápolóval, azóta jobb. Fájdalmam azóta sincs.
A mellbimbóm eddig még nem fájt, nem is égett. Csak az egész mellem érzékeny, ha valami hozzáér vagy ráfekszem. 8 hetes kismama

Hogy lehet, hogy egyes esetekben az elhalt 5-8 hetes terhességet abortusszal kell befejezni, más esetekben pedig nincs rá szükség?

Elgondolkodtam most ezen a kérdésen. Nekem az egyik babám a 8-9 héten állt le a fejlődésben, nem volt szívműködés és elkezdett felszívódni, ez a 12. heti ultrahangon derült ki. Ekkor megkérdeztem az orvost, hogy van-e szükség művi befejezésre, azt mondta nincs, majd magától felszívódik teljesen, és így is lett. Ellenben egyik ismerősöm egyik babájának is ilyen tájt állt le a szive, de neki is volt még egy másik baba, nála viszont megtörtént az abortusz a 8. hét körül, amibe sajnos a másik baba is belehalt. Mitől függ, hogy van-e szükség műtétre? Az ismerősömnél nem hibázott az orvos, amiért nem várták meg, hogy talán felszívódik magától?

Legjobb válasz: Gondolom nem mindig szívódik fel magától. Van amikor a természet "megoldja", máskor meg muszáj az orvosoknak beleavatkozni. Ezt Õk nyilván meg tudják állapítani a vizsgálatok alapján.

Gondolom nem mindig szívódik fel magától. Van amikor a természet "megoldja", máskor meg muszáj az orvosoknak beleavatkozni. Ezt Õk nyilván meg tudják állapítani a vizsgálatok alapján.
8 hetesen volt egy vetélésem és mondta a doki, hogy szinte már teljesen kiürült a méhem, de a biztonság kedvéért (az esetleges késõbbi szövõdmények miatt) kitisztítanak rendesen.
nekem nincs egy hónapja, hogy abortuszra kellett mennem, nem volt szímûködése, a nõgyógyászom aki nagyon normális, azonnal küldött korházba, mert ez nem játék, sok szövõdmény léphet fel, mert ugyebár nem lehet tudni pontosan mióta nem fejõdik, nekem nem voltak fájdalmaim sem vérzésem, semmi csak a doki nem látta a szívverését...ki tudja meddig maradt volna velem szegénykém, mert menni nem akart az biztos...
A kérdező hozzászólása: Nekem sem volt semmi tünetem, se rosszullét, se vérzés, se görcsök, mégis leállt a szíve. Ennek ellenére a testvére egészségesen megszületett, az elhalt baba pedig felszívódott teljesen.
Nem tudom mitõl függ, de ikreknél lehet, h kicsit más a helyzet. Nekem sajnos volt olyan, hogy a petezsákban nem volt embrió és nem szívódott fel, így mûtét kellett. Gondolom szervezetfüggõ

Terhesség esetén mindenféleképpen a hőnek magasan kell lennie? Vagy előfordulhat olyan aki alacsony hővel is terhes lett?

Nekem 36,9-ig mennt fel aztán 4 nap alatt mára lement 36,3-ig. Csüt.-re nem vártam és még semmi.

Legjobb válasz: Szia! Nekem ia alacsony volt a hõm. Bár a nem várt elõtt nem esett le ennyire, csak egy pár tizedet, de azért nézd meg, szerintem tanulságos. Alacsony hõvel is sikerülhet. A pé-met nem jól húzta be, mert dec31-én volt. http://www.ciklus.hu/images/diagramok/570ddac124673295cf864d.. Sok sikert!!:) 5 hetes babás

Szia! Nekem ia alacsony volt a hõm. Bár a nem várt elõtt nem esett le ennyire, csak egy pár tizedet, de azért nézd meg, szerintem tanulságos. Alacsony hõvel is sikerülhet. A pé-met nem jól húzta be, mert dec31-én volt. http://www.ciklus.hu/images/diagramok/570ddac124673295cf864d.. Sok sikert!!:) 5 hetes babás
A harmadik babánál én háromszor néztem meg tesztel mind a három pozitív volt.Szerintem te is csinálhatsz egy ellenõrzõ tesztet
Nekem is lement a hõm és egy hetet késett .Nem voltam terhes.A legjobb ha veszel egy tesztet és a reggeli elsõ vizeletbõl nézed meg(sokkal koncentráltabb)
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat. Tegnap reggel teszteltem-lett. Teszteljek azért pár nap múlva?

Milyen kell, hogy legyen a folyás terhesség esetén?

Biztatóak a jeleim, de ezt nem tudom. Peteérés óta fájnak a melleim, szurkálnak és éjjel is felébredek miattuk. Ingerlékeny vagyok, tegnap elsirtam magam mikor rámveszekedett a férjem :) Ma a van a ciklusom 29ik napja (átlagosan 32-35 napos). Viszont teljesen száraz vagyok odalent. Terhesség esetén milyen szokott lenni?

Legjobb válasz: Mindenkinél más, nincs olyan, hogy "kell lennie". Egyik terhességemnél bõ vizes volt a folyásom ilyen koraterhesen, a másiknál meg száraz voltam. De még úgy látom van pár napod a menzeszig, ne keresgess jeleket, mert becsapósak lehetnek. Majd ha nem jön meg, az lesz az igazán jó jel. Drukkolok!

Mindenkinél más, nincs olyan, hogy "kell lennie". Egyik terhességemnél bõ vizes volt a folyásom ilyen koraterhesen, a másiknál meg száraz voltam. De még úgy látom van pár napod a menzeszig, ne keresgess jeleket, mert becsapósak lehetnek. Majd ha nem jön meg, az lesz az igazán jó jel. Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Nem bizom el magam, már több mint fél éve próbálkozunk.

Terhesség esetén nappal is magasan kell legyen a hőm?

Legjobb válasz: Nekem terhesen is annyi volt a hõm, mint reggel, igen természetesen magasan kell lennie, mert ez jelzi azt, hogy a szervezeted termeli a progeszteront... amikor leesik a hõ akkor sajnos a mensi jön...

Nekem terhesen is annyi volt a hõm, mint reggel, igen természetesen magasan kell lennie, mert ez jelzi azt, hogy a szervezeted termeli a progeszteront... amikor leesik a hõ akkor sajnos a mensi jön...
Nekem nappal is magasabb, állandóan fázom, ráz a hideg. Olyan 37, 2-37, 5 körül mozog. 6 hkm
Elvileg igen, reggel alacsonyabb, és ha elkezdesz mozogni, attól napközben csak feljebb megy. (Tehát lejjebb semmiképp nem mehetne).
Az elején is is állandóan fáztam 4-5-6hetesen aztán utána elmúlt a fázás. Jött helyette a brutál hányinger :)

Tapasztalat az uniqa med help-ről? Mennyi ideig kell fizetnem, hogy ha szükség van rá (terhesség esetén) tényleg kapjam a pénzt?

Legjobb válasz: Teherbe esés elõtt 1 évvel el kell kezdeni fizetni, de csak a kórházban eltöltött napokra fizet!

Teherbe esés elõtt 1 évvel el kell kezdeni fizetni, de csak a kórházban eltöltött napokra fizet!
Ahogy az elsõ írta.Császárnál is fizet!!
Teherbe esés elõtt 1évvel?? mi is kötöttünk, férjem ezzel foglalkozik.mi úgy tudjuk, hogy a megkötéstõl számított 1év múlva már születhet a baba, akkor fizet.Kórházi napokra, plusz van még egyszeri díja is, minden csomagnak más.plusz ha császár, akkor még többet fizet.
Második vagyok.Bocsi, tényleg a baba születése elõtt 1 évvel kell megkötni.
A már szültél császárral, mégegyszer nem fizet császárra!
Tényleg nem fizet a 2. császárra????
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Lombikos vagyok, illetve a sokadik sikertelenségen vagyok túl , és nagyobb kockázata van hogy ha sikerül akkor lesznek kórházi kezeléseim , bent fekvés, és valószínûleg császárom lesz majd.A kalkulátor szerint, a 2.csoportot ajánlották nekem.
A kérdező hozzászólása: 15:07-es hol tudnék ilyet kötni, illetve maradjon a 2-es csomag nekem, vagy szerinted érdemesebb feljebb mennem?Ha tudsz írnál nekem errõl részletesebben?E-mailre is jöhet.Köszönöm.
Nem fizet 2. császárra!

Terhesség esetén mindkét mellnek "kell" feszülnie, fájnia?

1 hete kezdtek fájni a melleim, de ma már csak az egyik. Van egy kis barna folyás is.

Legjobb válasz: A barna folyás mindig valamilyen hormonszint változás! Nem feltétlenül kell ugyanolyan feszülést érezni... ez a mellbimbó érzékenységnél is okozhat valamilyen érzéki csalódást...

A barna folyás mindig valamilyen hormonszint változás! Nem feltétlenül kell ugyanolyan feszülést érezni... ez a mellbimbó érzékenységnél is okozhat valamilyen érzéki csalódást...
A kérdező hozzászólása: Nehezet kérdeztem? :) )
Nem felfázás-szerû, nem fáj egyáltalán. Egyszerûen csak úgy érzed, hogy megint kell menni és kész. Van, hogy csak inger van, de pisi nem is jön:)
A kérdező hozzászólása: köszi :) )

A megtermékenyítéstől maximum mennyi időnek kell eltelnie ahhoz, hogy terhesség esetén a tesztek biztosan pozitívak legyenek?

Úgy értem hány nap múlva lehet biztosnak venni az eredményt,ha egy teszt negatív?

Legjobb válasz: A megtermékenyítést követõen 7 napig vándorol a megtermékenyült petesejt, utána megkezdõdik a beágyazódás. Innentõl kezdve már lehet HCG a vérben, azaz lehet pozitív a teszt. (nagy érzékenységûnek kell lennie) A beágyazódás 5 napig tart, tehát a megtermékenyítéstõl számított 12. napon fejezõdik be, innentõl kezdve rohamosan nõ a HCG mennyisége és a 14. napon már kimutatható a vizeletbõl is (ha rövidebb a ciklus, akkor már 1-2 nappal hamarabb is). Tehát a teszt ekkorra már gyakorlatilag biztos eredményt mutat.

A megtermékenyítést követõen 7 napig vándorol a megtermékenyült petesejt, utána megkezdõdik a beágyazódás. Innentõl kezdve már lehet HCG a vérben, azaz lehet pozitív a teszt. (nagy érzékenységûnek kell lennie) A beágyazódás 5 napig tart, tehát a megtermékenyítéstõl számított 12. napon fejezõdik be, innentõl kezdve rohamosan nõ a HCG mennyisége és a 14. napon már kimutatható a vizeletbõl is (ha rövidebb a ciklus, akkor már 1-2 nappal hamarabb is). Tehát a teszt ekkorra már gyakorlatilag biztos eredményt mutat.
Az elõzõ vagyok ismét. Ha a menstruáció kimaradt és a teszt negatív, még érdemes várni 4-5 napot, akár 2 hetet is, hiszen a hormon mennyisége nem mindenkinél egyforma. Ekkorra már terhességi tüneteket is észlelhetsz magadon.
A szex után 25 nappal már 1000% a teszt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!