Találatok a következő kifejezésre: Terhesség esetén a petefészek (6 db)

Mit jelenthet terhesség esetén a szöveti szerkezetű ciszta a petefészekben?

Ma voltam uh-on,a méhemben látott petezsákot,szikhólyagot és magzati képz?dményt,viszont a petefészekben ezt a bizonyos cisztát találta,ami aggasztja még az orvost is!Mi lehet ez??

Legjobb válasz: Hát ez valamilyen ciszta...Lehet hogy vízciszta vagy pedig ami egy kicsit rosszabb hogy húsciszta,az olyan mint a polip.De ne vedd 100%-ra amit mondok!Lehet hogy nincs igazam!

Hát ez valamilyen ciszta...Lehet hogy vízciszta vagy pedig ami egy kicsit rosszabb hogy húsciszta, az olyan mint a polip.De ne vedd 100%-ra amit mondok!Lehet hogy nincs igazam!
Nekem is volt cisztám a petezsák mellett, ez 8 hetesen volt. A 12.heti uh-n már nem látták, felszívódott. Nekem a cisztára anno azt mondta a doki, hogy ez gyakori jelenség, hogy terhesség esetén megjelenik, de jó esetben ártalmatlan, és felszívódik magától.
A kérdező hozzászólása: Igen ezt tudom mondta õ is, de azért aggódik, hogy nem csak folyadék van benne, hanem szöveti szerkezetû vmi is....
Na az akkor olyan lehet mintha hússal lenne tele.ugye?1-es vagyok
Ez ugyanaz lehet, ami nekem is, nekem sûrû bennékû ciszta van mindkét petefészkemben, amik nem szívódnak fel. Nekem annyit mondott a dokim, hogy kísérjük figyelemmel, milyen hatással van rá a terhesség, nem növekszik-e esetleg, ha nõ is, terhesség alatt nem veszik ki, szülés után ha szükséges, elképzelhetõ, hogy kiveszik. Mekkora a ciszta? Nekem 6-6 centisek, úgy tudom, 5 centi felett nem túl jók, de a terhességed szerintem nem zavarja, ne aggódj!

A bal oldali petevezetőm el van szűkülve ha gond lenne vele mert a doki azt mondta elképzelhető méhen kívüli terhesség abban az esetben eltávolítják a petevezetőt, de a petefészket is?

Abban az esetben is ha megmarad a petefészek akkor is ugyanúgy m?ködik tovább?

Legjobb válasz: Szia! Szóval, Ha szûk, ki tudják tágítani, sztem, A méhen kívüli terhességnél én úgy tudom kiveszik a petefészket is, mivel csak úgy a ,,semmibe,, nem lebeghet. Meg, ha nincs összeköttetésbe a méheddel, nem is tudsz már abból terhes lenni. Van úgy, hogy teljesen átveszi az egyik mindkét oldali szerepét, ilyenkor minden hónapban van tüszõérés, de van hogy nem veszi át a másik oldal tevékenységét, 2 havonta termékeny a nõ.

Szia! Szóval, Ha szûk, ki tudják tágítani, sztem, A méhen kívüli terhességnél én úgy tudom kiveszik a petefészket is, mivel csak úgy a , , semmibe, , nem lebeghet. Meg, ha nincs összeköttetésbe a méheddel, nem is tudsz már abból terhes lenni. Van úgy, hogy teljesen átveszi az egyik mindkét oldali szerepét, ilyenkor minden hónapban van tüszõérés, de van hogy nem veszi át a másik oldal tevékenységét, 2 havonta termékeny a nõ.
Nekem sajnos már volt ilyenem, a petevezetõt nem vették ki, valahogy kihámozták belõle. Amennyiben mégis ki kell venni, a petefészket biztosan nem bántják.

Terhesség esetén szurkál a petefészek?

Nekem ma kellett volna megjönnie. Semmi jele nincs, hogy megjön. Csak érzékeny mellbimbó, és a jobb petefészkem szurkál.

Legjobb válasz: Igen, de ez magában nem jelenti még azt, hogy terhes vagy . Csinálj tesztet!!28hetes kismama

Igen, de ez magában nem jelenti még azt, hogy terhes vagy . Csinálj tesztet!!28hetes kismama
Szerintem egy cipõben járunk, nekem is tegnap kellett volna megjönni, de semmi, szintén szúrkál a pf-em, és néha görcsöl a hasam.Azt mondják ez normális dolog. Én már 2 tesztet csináltam, mind a2 + lett!Szurkolok neked is!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, nagyon reménykedem :)
Így van, teszteljj!

Terhesség esetén fájhat a petefészek és a hasam alja?

Legjobb válasz: Persze, a méh megduzzad és nagyobb helyet követel magénak, ezt érezheted.

Persze, a méh megduzzad és nagyobb helyet követel magénak, ezt érezheted.

Pozitív terhességi teszt esetén, ha a bal oldali petefészkem fáj, akkor az méhen kívülit jelent? Vagy csak átsugárzik a fájdalom? Mensiszerűen fáj, de nem középen és picit vérzek is, de ritkán.

Kérlek segítsetek! Dokihoz még nem tudok menni, mert 2 hetet kell várni addig, még nagyon korai a teszt. Ultrahangon még nem látható semmi.

Legjobb válasz: Szia!Nekem mind a két oldalon szurkál felváltva.Egyik nap itt,a másik nap ott.Úgyhogy attól hogy fáj a petefészked,még nem méhen kívüli.Én is megvoltam ijedve,de ma voltam uh-n és minden rendben.Az viszont nem jó,hogy vérzel!Mért csak 2 hét múlva fogad a dokid? 6+5 hetes kismami

Szia!Nekem mind a két oldalon szurkál felváltva.Egyik nap itt, a másik nap ott.Úgyhogy attól hogy fáj a petefészked, még nem méhen kívüli.Én is megvoltam ijedve, de ma voltam uh-n és minden rendben.Az viszont nem jó, hogy vérzel!Mért csak 2 hét múlva fogad a dokid? 6+5 hetes kismami
Értem, akkor még csak most kellett volna megjönnie.Valószínû, hogy úgy van ahogy írod, és "emlékszik" a szervezeted.Nem hiszem, hogy a tamponból bármi gond lenne.Én a + teszt után 1 héttel hívtam a dokim, õ kérdezte, hogy mikor megyek, mert szeretne mielõbb látni.Ne idegeskedj, pihenj sokat, én is azt tettem és mindig csillapodott töle a szurkálás.Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. A vérzés minimális és ebben az idõben kellene egyébként megjönnie. Nem lehet, hogy még emlékszik a szervezetem? Tampont is tettem be, amikor még nem csináltam meg a tesztet. Ez ugye nem baj? A doki azt mondta, hogy a pozitív teszt után 2 hétre menjek, mert addig úgy sem lát semmit az ultrahangon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, és Neked is hasonlókat kívánok!
Igen, a kimaradt vérzés után 2 héttel kell menni, de ha vérzés jelentkezik azonnal. Ha kell menj el az ügyeletre, inkább potyára mintsem baj legyen.
AZONNAL ORVOS!!! méhen kívüli is lehet, sima vetélés is lehet, és nyilván lehet, hogy a szervezeted emlékszik csak. De fogd fel, hogy a pozitív teszt babát jelent, és ne itt ücsörögj, hanem indulj az ambullanciára! Mert már késõ lesz...

Méhen kívüli terhesség illetve petefészek ciszta esetén pozitív vagy negatív eredményt ad a terhességi teszt? Mert mindig ráírják a tesztekre, hogy ezek befolyásolják az eredményt, de azt nem, hogy hogyan?

Legjobb válasz: Szia!A méhen kívüli terhességnél pozitív a teszt.A cisztánál elvileg nem lehet pozitív de én produkáltam 2éve azt ráadásul az 5 tesztbõl 3. pozitív lett.Ha nem vagy kismama akkor azért nem lehet pozitív mert nem termel a szervezet hcg hormont.

Szia!A méhen kívüli terhességnél pozitív a teszt.A cisztánál elvileg nem lehet pozitív de én produkáltam 2éve azt ráadásul az 5 tesztbõl 3. pozitív lett.Ha nem vagy kismama akkor azért nem lehet pozitív mert nem termel a szervezet hcg hormont.
Általában méhen kívüli terhesség esetén nem növekszik olyan ütemben a szervezetben a HCG mennyisége, mint normál terhesség esetén. Ezt a mennyiségi különbséget az itthoni tesztek nem mutatják ki. Nagyon ritkák a HCG-t termelõ daganatok illetve a cisztának is lehet olyan elváltozása amikor HCG-t termel. Igazából csak biztos ami biztos alapon van rajta a teszten ez a mondat. Elõfordulhat a fentiek miatt téves teszt eredmény, de az a valóságban nagyon ritka.
A méhen kívüli terhesség kezdetben ugyanolyan, mint egy normál terhesség. A teszt is ugyanúgy kimutatja. A tünetei is teljesen olyanok, mint egy egészséges terhességnek. Már csak akkor szoktak rájönni általában, amikor már baj van. Szerencsére a méhen kívüli terhesség nem gyakori jelenség. A cisztánál nem vagyok képben, arról nem sok mindent tudok neked írni, de remélem segítettem.
A kérdező hozzászólása: Köszi mind3 választ!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!