Találatok a következő kifejezésre: Terhesség esetén a (398 db)

Terhesség esetén a nappali hő magasabb, mint az ébredési?

Legjobb válasz: nem terhesség esetén is így van. ezért kell reggel mérni (az a napi legalacsonyabb hõ)

nem terhesség esetén is így van. ezért kell reggel mérni (az a napi legalacsonyabb hõ)

Meddig normális terhesség esetén a mensi-szerű görcsök jelenléte?

3. napja késik, vannak tünetek is, több pozitív teszt...De sokszor feljönnek ilyen kisebb görcsök, amik megijesztenek, ezek meddig normálisak?

Legjobb válasz: Akár egész terhesség alatt is, de az elsõ harmadban mindenképpen normális! Legalábbis nálam minden terhességnél voltak.

Akár egész terhesség alatt is, de az elsõ harmadban mindenképpen normális! Legalábbis nálam minden terhességnél voltak.
A kérdező hozzászólása: Jajj köszönöm, megnyugtattál :) Rengeteget pihenek meg szedem a magnéziumot, csak megijeszt néha. Volt már egy vetélésem és beparázok a görcsöktõl :( Köszi a választ :)
Szia! Gratulálok!!! :) Szinte az egész terhességet végig kíséri, hol elmarad 1-2 hétre majd visszajön 1-2 napra, persze enyhén és csak hébe-hóba érzõdik. Nekem az elején kb 2-3 hétig is görcsölt, mintha megakart volna jönni, de szerencsére nem volt semmi baj és mások is azt mondták hogy ez normális. Utána elõ-elõ jött, fõleg akkor amikor a következõ mensi lett volna esedékes, szerintem emlékezett a szervezet és ezért volt, de akkor már nem volt olyan erõs és napokig tartó. Nyugi, az hogy most görcsölsz teljesen normális, viszont ha vérzel vagy barnázol azonnal menj dokihoz, egy percig se várj. Boldog babavárást! 33hkm
A kérdező hozzászólása: De aranyos vagy! Én is gratulálok :) Akkor nem gáz, ez a lényeg :) Szerencsére egy minimális fehéres folyáson kívül nincs semmi, hála Istennek! Köszi, h írtál :)

2-3 hetes terhesség esetén a hüvelyi ultrahang mutat valamit? Esetleg terhességre utaló dolgot? Vagy csak azt látni, hogy olyan mintha megakarna jönni?

Legjobb válasz: az attól függ,hogy honnan számolod a 2-3 hetes terhességet. Ha a mensitõl,akkor még nem látni semmit,mert akkor még (ha közép idõben van pé) nem is terhes az ember lánya. Ha a vélt fogantatástól számolt 2-3 hét,akkor már elõfordul,hogy látni lehet az UH-n egy petezsákot, de ez nem garantált.

az attól függ, hogy honnan számolod a 2-3 hetes terhességet. Ha a mensitõl, akkor még nem látni semmit, mert akkor még (ha közép idõben van pé) nem is terhes az ember lánya. Ha a vélt fogantatástól számolt 2-3 hét, akkor már elõfordul, hogy látni lehet az UH-n egy petezsákot, de ez nem garantált.
szia 9:14 es vagyok nagyon drukkolok nektek!És remélem szerencsével jártatok:)
A kérdező hozzászólása: Mindenképp jelentkezni fogok mi lesz a vége.De nagyon remélem nagy öröm.
7:33 vagyok. Nem lehet semm semmi terhesegre utalo dolgot latni.ilyenkor mindenkinek ugy nez ki mint mikor megjon. remelem igy mar jo a valaszom.
Amúgy én csak azt nem értem, hogy mért mondta azt a doki, hogy szerinte meg fog jönni, mikor ilyenkor még nem tudni mi lesz belõle. Ezzel csak feleslegesen lelombozott. Bár lehet csak azt nem akarta hogy beleéld magad. De a lényeg, hogy ilyenkor még tényleg nem látni, szóval van remény, drukkolok Neked! Majd ha már tudsz biztosat, megírod?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.
Kedves kérdezõ igazad van nagyon is a kérdésre kéne válaszolni és értelmezni azt nem pedig osztani itt a jónépet ha nincs kedved válaszolni vagy csak azért teszed mert olyan hû de fontosnak akarod magad érezni azt nem egy kérdésbe tedd meg menny akkor olyan fórumra ahol csak az megy hogy egymást pocskondiázzuk és leszóljuk a kérdést fenn olvashatod a zöld sávban és ha választ tudsz és akarsz rá adni akkor megteheted normális kérdésre normális választ üdv 21 hetes kismama ui: Amúgy nekem is 6 hetesen látták a petezsákot elötte voltam pont 2 héttel rákszûrön ott még semmi nem volt mert mindíg megvizsgál hüvelyi uhval tehát nekem a 4 hrtrs terhességet sem mutatta ki.
A kérdező hozzászólása: Kikérem magamnak ezt a stílust és hangvételt!!!!A kérdést kellene elolvasni és tudni értelmezni.Az ilyen emberek hanyagoljanak akik kiosztják és enyhén szólva lehülyézik a kérdezõt!!!!!
ha meddosegi kozpontba jarsz akkor legalabb az alapfogalmakkal legyel tisztaban.2-3 hetes terheseget lehetetlen kimutatni ezt te is tudhatnad, hisz akkor meg peteeresed van vagy epp beagyazodik a baba. 5-6hetes terheseget mutatnak ki Uh-an.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó elõtti kiosztó!Én nem e miatt mentem orvoshoz.Meddõségi központba járunk sikertelen babaprojekt miatt.:(Most volt soron a teljes nõgyógyászati vizsgálat.Ezért volt hüvelyi uh.És azt mondta a doktornõ, hogy végre volt spontán peteérésem, amikor említettem neki, hogy 4 nappal ezelõtt hatalmas szúrást éreztem a hasamban ami nekem fura volt.Ez péntek este történt és szombaton megismétlõdött.Olyan erõs volt h éjjel is gyakran felébredtem a derékféjdalom miatt.Mint akinek mensis görcse van olyan volt.És vasárnap reggel volt a wcpapíron barna folt.Erre mondta hogy a peteérés okozta.
Mensitõl számolva biztos, hogy nem látni uh-al 2 hét után! Hisz már elveben a peteéréskor 2 hetes vagy, és 3 hétnél még csak a beágyazódás kezdõdik meg. Még 4 hetesen is csak ritkán látni. Úgyhogy ne aggódj, még simán lehet, hogy terhes vagy! És azért máskor tényleg ne menj ilyen hamar.
Mirõl beszél ez a 37.hetes kismama??? 2 hetes terhesen, amikor még egy megtermékenyült petesejtje se volt, ami persze UH-al természetesen nem látható! Na, akkor cisztája volt, ami baba lett!? Ezt honnan látta a doki? Mikroszkóppal vizsgált belülrõl??? És volt az 'ciszta'??? Mert ugye 2 hetesen még a petesfészekben van a petesejt, ami épp vár a megtermékenyülésre! Vagy a méhedbe? Az nem lehett már 2 hetesen. Vagy te 6 hetes terhességrõl beszélsz, ami a nemvárt menszi utáni 2 hét??? Mert akkor viszont jól lehet látni a kis embriót, és nem összekeverhetõ cisztával. Ha így volt, akkor pedig az orvosodhoz gratulálok! Nekem is már 4 hetesen meg tudta állapítani a dokim, hogy baba és nem ciszta! A kérdezõnek pedig: Az égvilágon semmit sem láthatott a doki ha mégcsak 2 hetes vagy. Már sokszor leírtuk itt, hogy amíg nem marad ki a menszid, addig az UH-n egyáltalán semmit nem lehet látni UH-n, max. egy teszt mutathatja ki elõbb (1-2 nappal menszi elõtt) a terhességet! Viszont ha ilyenkor túrkáltatsz bent hüvelyi UH-al, az biztosan nem tesz jót, ezért legközelebb ha babát szeretnél, ebben a legfontosabb, legérzékenyebb idõszakban hagyd õt békén nyugodtan beágyazódni! Sok sikert!
Nemvárt mensi elõtt két nappal voltam orvosnál, pici barnás folyásom volt, mindig úgy szokott megjönni, kérdeztem tõle, hogy ugye most is meg fog jönni azért pecsételek??Azt mondta, hogy õ azt nem tudja megmondani pár nap és kiderül, pecsét abbamaradt és baba lett a vége.Úgy, hogy nem értem miért ne reménykedhetnél?
addig amíg nem jön meg, addig van remény :)
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint meghalt a reményem.:(
én két hetes terhesen mentem orvoshoz akkor csinált hüvelyi ultrahangot azt mondta hogy cisztám van szoval lát már valamit elküldöt vizeletre utána még egy hüvelyi ultrahangot csinált és kiderült a ciszta mozog ugyhogy látni a kell már valamit!egy37hetes kismama
A kérdező hozzászólása: A mensitõl számoltam.De a doki azt mondta hogy volt tüszõrepedésem azt látja és hogy állítólag meg fog jönni.De azért reménykedhetek, hogy még a terhesség nem volt látható ezért mondta ezt?
Peteerestol szamitott 2-3het? mert az valojaban 4-5het.ilyen esetben igen latszodhat, megvastagodott nyalkahartya esetleg petezsak(nekem 4+6on volt)
A kérdező hozzászólása: Jaj köszönöm.Már ránk férne.2009óta várjuk a csodát.

Terhesség esetén a mellbimbó udvara hogyan színeződik el?

sötétebb lesz? Ma vagyok a 28.napon (a ciklusaim 31-34 naposak) ebben a hónapban clostyt is szedtem. Nagyon érzékeny a mellem és kicsit fel vagyok fújódva. nem merek még tesztet csinálni...

Legjobb válasz: sötétedik, de nekem csak a terhesség legvégén volt így

sötétedik, de nekem csak a terhesség legvégén volt így
SZIA, BEBARNUL BESÖTÉTEDIK, DE NEKEM AZ ELSÕVEL MÁR AZ ELEJÉN.

Normális, ha korai terhesség esetén a reggeli terhességi teszt halványan pozitív, az esti meg teljesen negatív? Mitől lehet ez?

Olvastam hogy a reggel érdemes hcg-t csinálni. Lehet azért lett az esti negatív, mert a vizeletben kevesebb a hcg???

Legjobb válasz: Szia! Igen,ezért.Ha pár nap múlva tesztelsz,akkor már határozottabb lesz a vonalka:-))

Szia! Igen, ezért.Ha pár nap múlva tesztelsz, akkor már határozottabb lesz a vonalka:-))
A kérdező hozzászólása: Nekem nem 19-én volt a PÉ-m. Hanem 19. ciklusnapon volt a peteérés. Amúgy ferbruár 29.-én lehetett.
Ha 19-én volt PÉ és van még néhány napod a mensiig akkor hány naposak a ciklusaid?Csak azért kérdezem mert nekem is 19-én volt a PÉ és rendszertelen a ciklus, de a sok negatív teszt miatt nem merek próbálkozni se.
A kérdező hozzászólása: Én veszprém megyei vagyok. És a Csongrádyhoz szoktam járni. Igazán nem értem miért kérded.
szia melyik dokihoz jársz? én is elszeretnék menni, és hogy most te lehet hogy terhes vagy ezért kérdezem. én szolnok megyében élek
A kérdező hozzászólása: Remélem úgy lesz, azért rendesen izgulok. Mert ahogy nézegettem eléggé ritka hogy valakinek ilyenk korán kimutatná a teszt akármilyen érzékenységû is. Eddig csak ikres kismamáknál láttam ilyet. Persze ez nem feltételezi egyértelmûen azt hogy nálam is ez a helyzet. Persze nem bánnám :)
igen én is éreztem mikor terhes lettem az a bizonyos lelki sugallat nem csalhat!:)
Szerintem babás vagy!:) Én mindenképp szoritok neked!:)
A kérdező hozzászólása: A hõm is ingázott, a 19 cn. után ugrott 37, 0-ra, majd leesett 21 cn.-n 36, 5-re és utána megint felment.
A kérdező hozzászólása: 3 napja már mensisnek érzem a hasam enyhén szurkál. A melleimet ma éreztem elõször. (Hasonlóképpen mint amikor terhes voltam, de sajnos az a baba elmenet 7 hetesen :( ). Lelki sugallat is van bennem. Másrészt az lh eléggé erõs volt PÉ környékén, majdnem 5 napig pozi volt, ebbõl kétszer jóval erõsebb volt a controllnál. A kettõ között volt egy gyengébb napom. Azt mondták lehet két petém érett. Hát nem bánnám ha az egyik megtermékenyült volna. Szóval az lh-k alapján meg a hõm alapján úgy tûnt hogy 19 cn.-n és/vagy 21 cn-en volt a PE. Ha az elsõ az igaz akkor 8 dpo.-n vagyok.
Szerintem pár nap múlva tesztelj megint:) Valószinû hogy babás vagy:) , de van sajnos olyan betegség is ami emeli a hcg szintet!:(Terhességre utaló tüneteid vannak?
A kérdező hozzászólása: A peteérést figyeltem, úgyhogy biztos, hogy még ilyen korán vagyok, mielõtt valaki azt gondolná hogy elõbb eshettem teherbe. Amúgy szeretkezés sem volt elõtte, úgyhogy csak peteérés környékén lehetett, azaz 7-8 nappal ezelõtt.
A kérdező hozzászólása: Kb. 6 nap múlva fog csak megjönni. Én is csodálkoztam, hogy kétcsíkos lett. Az egyik legérzékenyebb tesztet használtam. Annyira nem hittem el hogy néztem egyet este, de az nega. A reggelin viszont jól kivehetõ.
Igen!A reggeli elsõ vizeletbõl érdemes megcsinálni, a beágyazódást követõ /ami 10 nap /3 nap múlva teljes biztonsággal kimutatható a vizeletbõl a pozitiv terhesség a nap bármely szakában!:)
Szia! Nekem még nem volt szerencsém pozitívat tesztelni sajnos. :o( Viszon úgy tudom, hogy valóban a reggeli vizeletbõl kell megcsinálni, mert abban több a hcg. Szerintem két nap múlva REGGEL ismételd meg a tesztet és ha az is pozitív, akkor babás vagy! Szorítok, hogy így legyen. Amúgy mikor kellett volna megjönnie?
A kérdező hozzászólása: Sajnos megjött!

2hetes terhesség esetén a vetélésnek milyen formái vannak?

Mindenképpen kell lennie vérzésnek? Ha a menstruációm úgy jelentkezett, hogy szinte semmi vérzésem nem volt, lehetséges-e a vetélés? A terhesteszt nem mutatott ki terhességet.

Legjobb válasz: 2 hetes terhesség? Ne haragudj de 4-5 hetesen veszed észre, hogy terhes vagy, mikor nem jön meg a menszid. 2 hetes terhesen fogan meg a baba.

2 hetes terhesség? Ne haragudj de 4-5 hetesen veszed észre, hogy terhes vagy, mikor nem jön meg a menszid. 2 hetes terhesen fogan meg a baba.
2 hetes terhesség nincsen!!!!!
Nem akarok vitázni de van 2 hetes terhesség. Ha a tesztek 10 napos terhességet kimutatnak, akkor lennie kell vagy rosszul gondolom?
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat!
akkor szerintem nem voltál terhes. de van egyébként, hogy felszívódik. létezik ilyen. olyankor nincs vérzés
A kérdező hozzászólása: Bocsi rosszul tettem fel a kérdést! Köszi a válaszokat!
Aki még nem jártas annyira terhesség témában, nyilván nem tudja, hogy a terhességi heteket az utolsó mensitõl számolják az orvosok, legalábbis itt Magyarországon. Nem kell mindjárt legorombítani. A 10 napos terhesség is nyilván a feltételezett fogantatástól értendõ, nem az utolsó mensitõl.
4 hetes terhesen (azaz a fogantatástól számított 2 hetesen) általában menziszerû a vetélés, a legtöbb nõ észre sem veszi, gyakran elõfordul, biokémiai terhességnek nevezik és valamilyen okból nem marad meg, pl. nem ágyazódott be, más probléma. De nálad szerintem nem errõl volt szó, ha negatív volt a teszt. Ilyenkor már ki kell mutassa a terhességet. Ha nagyon kevés vérzés volt és terhességre gyanakszol, akkor lehetséges, hogy nem volt vetélés, csinálj majd még egy tesztet. Általában az ilyen korai "vetélésnél" sok a vérzés, de mindenkinél különbözõ.

Iker terhesség esetén a GYED-et majd hogy számolják? Minimál bérrel és 8 órával vagyok bejelentve.

Legjobb válasz: Ugyanúgy számolják a GYedet, mintha 1 gyereked születne. A gyes összege duplázódik és a gyes ikrek esetében 6 éves korig jár. És természetesen 2 gyerek után kapod a családit is.

Ugyanúgy számolják a GYedet, mintha 1 gyereked születne. A gyes összege duplázódik és a gyes ikrek esetében 6 éves korig jár. És természetesen 2 gyerek után kapod a családit is.
Jaja, a GYED szimpla lesz, nem dupla, csak a GYES és a családi
Ahogy az elsõ írta, nem jár több gyed amiatt, hogy ikrek. Nagyjából 65 ezer lesz a gyed bruttóban. Ha adókedvezményt igénybe veszed, akkor nettóban kb. 58 ezer lesz. A dupla gyes 51300 kézbe. Plusz 26600Ft csp.

Terhesség esetén a táppénz első 15 napját a munkáltató fizeti, vagy ezt már megváltoztatták?

Én olyat hallottam, hogy mostmár nem fizeti az els? 15 napot, hanem végig a táppénznek a 33 százalékát neki kell fizetni.Most akkor hogy van ez?

Legjobb válasz: A keresõképtelenség elsõ 15 napja betegszabadság. Ezt a munkáltató fizeti, függetlenül attól, hogy terhesség vagy más a keresõképtelenség oka. A táppénzt az OEP fizeti, de ennek bizonyos rész a munkáltatót terheli. Ez is független attól, hogy mi a keresõképtelenség oka, és az az a bizonyos 33 %.

A keresõképtelenség elsõ 15 napja betegszabadság. Ezt a munkáltató fizeti, függetlenül attól, hogy terhesség vagy más a keresõképtelenség oka. A táppénzt az OEP fizeti, de ennek bizonyos rész a munkáltatót terheli. Ez is független attól, hogy mi a keresõképtelenség oka, és az az a bizonyos 33 %.

Mikortól jelentkeznek terhesség esetén a rosszullétek? Az elmaradt menszitől? Vagy csak az 5-6. héten?

Legjobb válasz: az elmaradt mensinél már jelentkezhet, hiszen akkor két hetes már a baba 4 hetes a terhesség és megtörtént a beágyazódás..onnantól jönnek a brutál hormonok, de nem mindenkimek vannak tünetei..én megkaptam a legdurvábbakat szinte szünet nélkül rosszul voltam, aztán a 12 heti uh után elvágták, mintha csak azt várta volna, hogy benézzek a monitoron. Néha nap van egy kis rossz érzés, de ez már semmi. Ha neked nem jelentkezik ilyen csak örülhetsz, mert nem kellemes.

az elmaradt mensinél már jelentkezhet, hiszen akkor két hetes már a baba 4 hetes a terhesség és megtörtént a beágyazódás..onnantól jönnek a brutál hormonok, de nem mindenkimek vannak tünetei..én megkaptam a legdurvábbakat szinte szünet nélkül rosszul voltam, aztán a 12 heti uh után elvágták, mintha csak azt várta volna, hogy benézzek a monitoron. Néha nap van egy kis rossz érzés, de ez már semmi. Ha neked nem jelentkezik ilyen csak örülhetsz, mert nem kellemes.
Én a másodikat várom, de nekem egyáltalán nem volt semmi rossz élményem! Egy kis cicifeszülés, fáradság de ezeket is csak pozitív teszt után vettem észre! Szóval nyugodtan várhatod a babát tünetek nélkül is, legfeljebb te is a szerencsések közé tartozol!
A kérdező hozzászólása: Köszi, én tegnap teszteltem pozitívat, és most vagyok az 5. hétben, remélem engem elkerülnek majd a rosszullétek. :)
engem most a 6. hét közepén támadott meg a hányinger. elõtte semmi bajom nem volt.

Korai terhesseg eseten a mehszaj milyen allasu?

Legjobb válasz: ujjal szintem nem lehet elérni, zárt, kemény

ujjal szintem nem lehet elérni, zárt, kemény
teljesen zárt
nagyon fent, zárva (mondjuk ha már szültél, akkor lehet kicsit nyitottabb is), és kemény tapintatú. Ha a hõd is fent marad akkor az a terhesség szempontjából jó jel.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!