Találatok a következő kifejezésre: Terhesség esetében milyen (48 db)

Terhesség esetén milyen a méhszáj? Fent van, nyitott, puha vagy fordítva?

Az enyém nagyon lent van, még soha nem volt ennyire alacsonyan, duzzadt, olyan mintha egy tampon lenne bennem. Bocs, ha gusztustalan vagyok. Nagy és puha. Nagyon kiváncsi vagyok, ti mit tapasztaltatok! És fehér krémes folyásom van.

Legjobb válasz: Szia! Terhesség esetén a méhszáj nem puha, és teljesen zárt. Ha felpuhul, és kinyílik akkor baj van.

Szia! Terhesség esetén a méhszáj nem puha, és teljesen zárt. Ha felpuhul, és kinyílik akkor baj van.
elméletileg annyira felhúzódik, hogy kézzel sintenem is érzed a méh növekedésével lejjebb kerülhet és nagyjából 3 cm hosszú, ami a szüléskor tünik el..egyébként zárva kell lennie és a nyákdugó belülrõl takarja..nézesd meg, hogy miért ilyen duzzadt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!
hány hetes vagy?
szia! lett baba?

Terhesség esetén milyen korán alakul ki az aranyér?

Sziasztok!

Legjobb válasz: nekem nem volt egyik terhességem alatt sem, nem kötelezõ

nekem nem volt egyik terhességem alatt sem, nem kötelezõ
Az aranyér amiatt jön ki, hogy a terhesség során nagyobb a folyadékvisszatartás, és lassul az emésztés, emiatt a széklet keményebb lesz, nyomni kell. Ez okozza az aranyeret. 8 hetesen tuti nem lehetne a terhességtõl aranyered, de amúgy sem biztos, hogy elõjönne.
az aranyeret nem a terhesség okozza. kijött volna akkor is, ha nem vagy terhes. nekem pl sosem volt terhesség alatt, sem szülés után, pedig 3 gyerekem van. most viszont van, és még viccbõl sem vagyok terhes.
nem a terhesseg miatt jon ki aranyer hanem a megeroltetestol. en 38 hetes vagyok es nincs aranyerem.
Az aranyér most független az esetleges terhességedtõl. viszont, ha aranyered van, akkor mielõbb próbáld ki a hemoclin gélt, az nagyon hatásos.

Korai terhesség esetén milyen vastag a méhnyálkahártya? Mondjuk az 5. héten. A 2 mm-es petezsák normális? Van esély, hogy megmarad vagy lesz benne embrió?

Legjobb válasz: 4 hetesen 4 naposan volt 14mm a nyálkahártya és 3mm-es a petezsák. Persze hogy van esély rá! És normális a 2mm-es petezsák is, korai a terhesség. Üdv 7hónapos kislány anyukája

4 hetesen 4 naposan volt 14mm a nyálkahártya és 3mm-es a petezsák. Persze hogy van esély rá! És normális a 2mm-es petezsák is, korai a terhesség. Üdv 7hónapos kislány anyukája
Lesz ott baba nyugi!!4+4en nekem 12mm nyálkahártya volt petezsák sehol csak gest.gyûrû és most 15hetes a pocilakó:-)

Méhen kívüli terhesség esetén milyen tünetek jelentkeznek?

pl petevezeték tájékán nyomásra fájdalom, olyan érzés a hasból mintha égne...

Legjobb válasz: Nekem sajnos már volt. 5 hetes korig semmi egyedi tünet nem volt, csak a szokásos terhességi. Álmos voltam, szomjas, feszült a cicim, fájt a derekam és borzasztóan boldog voltam! Egyszer csak azt vettem észre, hogy hírtelen mozdulatnál belenyilal a hasam aljába. 1-2 nap múlva elkezdtem barnázni rá pár napra olyan görcseim voltak a bal oldalamban (a bal petevezetékemben volt beágyazódva), hogy azt hittem meghalok. Pár óra múlva a mûtõasztalon voltam. Miböl gondolod, hogy nálad is ez van? Dokinál voltál? Ja, és érdekesség képpen, a mûtét elõtti napon nem látták ultrahangon hogy baj van! Nagyon gáz!

Nekem sajnos már volt. 5 hetes korig semmi egyedi tünet nem volt, csak a szokásos terhességi. Álmos voltam, szomjas, feszült a cicim, fájt a derekam és borzasztóan boldog voltam! Egyszer csak azt vettem észre, hogy hírtelen mozdulatnál belenyilal a hasam aljába. 1-2 nap múlva elkezdtem barnázni rá pár napra olyan görcseim voltak a bal oldalamban (a bal petevezetékemben volt beágyazódva), hogy azt hittem meghalok. Pár óra múlva a mûtõasztalon voltam. Miböl gondolod, hogy nálad is ez van? Dokinál voltál? Ja, és érdekesség képpen, a mûtét elõtti napon nem látták ultrahangon hogy baj van! Nagyon gáz!
A kérdező hozzászólása: Dokinál nem voltam és tesztet sem csináltam mert megjött, csak pár napja fáj a bal petevezetékemnél nyomásra, a derekam szokott fájni meg amellem van a bimbó körül eléggé beeresedve, és érzékeny.
A kérdező hozzászólása: Sajnálom :( sikerült azóta baba?
Elvileg ugyanolyan, mintha terhes lennél, csak késõbb jön az erõs hasfájás.
Nem sikerült azóta, valószínû lombik lesz a vége, mert ennek már 2 éve. Azért ha tovább fájdogál, menj el orvoshoz. Meg lehet hogy nem ártana egy teszt, a biztonság kedvéért, ha már a cicid érzékeny. A méhenkívüli terhességnél nagyon pozitív a teszt, mert sokkal erõteljesebben jelen van a szervezetben a hormon. De reméljük, hogy nálad más a helyzet. Az is lehet, hogy most is van peteérésed. Ezért érzékeny a cicid és a hasad.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, csinálok egy tesztet. Amúgy a múlt héten volt meg h-p úgyhogy nem hinném, hogy peteérés miatt fájna. Nagyon szorítok, hogy minél hamarabb sikerüljön Nektek is a baba! Fel a fejjel!

Terhesség esetén milyen vitaminok szedhetők? Első babánk. Tanácstalan vagyok

Még nem voltam dokinál, de addig hogy ne legyen gond...mit szedjek, terhesvitamin veszek, de ezen kívül mit? magnézium, folsav...stb, de ebből melyiket, amit ti szedtek mi neve? köszönöm :)

Legjobb válasz: Folsav es vas...ennyi. Mert a terhesvitamint ugye mar szeded. Jo egeszseget!

Folsav es vas...ennyi. Mert a terhesvitamint ugye mar szeded. Jo egeszseget!
Terhesvitamin , minden nap szedd , és ha gorcsolsz , menstruaciohoz hasonló erzeseid vannak, akkor vegyél be magneziumot . Ilyen fiatal terhessegnel a beres mg+b6 a legjobb. Én jelenleg is ezt szedem, és fogom végig. És kb a 10.héttõl szedek béres calciumot is, 500mg-t! 6.hét közepén, vagy 7.hét elején menj orvoshoz. Akkor már lesz szivhang. Minden jót kívánok!
A betöltött 6 hét után már van szívhang, elvileg akkor mehetsz. Folsavat érdemes most rögtön elkezdeni, én a vitaminnal megvárnám az orvost. Az enyém pl. nagyon vitamin ellenes - ami a dobozban van, az egy szintetikus anyag, amibõl alig szívódik fel valami. Ami fontos: 12. hétig folsav, szülésig a magnézium, vas, kálcium - ezekbõl viszont egyik vitaminban sincs annyi, amennyire szükséged van. A többi csak marketing! (elõre köszönöm annak, aki ezért le fog pontozni :)
A kérdező hozzászólása: igen sok helyen olvastam a gravidáról, szerintem azt fogok venni, köszönöm :) áhh még csak 3 napja késik, azt hiszem a 7-8 hét pont ünnepekre esik, tehát az csúszik így. :)
Hàny hetes vagy? Elõször 7 hetesen menj
Az elevit nem jó mert nincs benne jód magyarországon pedig sok a jódhiànyos terület. Èncsak gravidàt szedek az orvos azt mondt elèg benne a folsav. Ha görcsölsz magnerotot nyugodtan szedhetsz 3x1
A kérdező hozzászólása: köszönöm, szerintem is kezdek valami terhesvitaminnal, mert egyenlõre jól vagyok, nincs vérezgetés, rosszul lét...néha néha befeszülök...ennyi. leghamarabb mikor lehet menni dokihoz? 8 hét után igaz?
Szerintem vegyél inkább Femibion 800-ast, akkor nem kell külön folsav, és ebben nagyon jól felszívódó folsav van, és benne van minden vitamin, ami kell. Sokkal jobb, mint az elevit. Vas nincsen benne, azt amúgy is külön szokták felírni, ha nem jó a vérképed. Addig felesleges vasat szedni amíg nem muszáj, mert a legtöbb kismamának székrekedést okoz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, terhesvitamint ma veszek, teganp teszteltem pozit :) elevitet vagy a gravidát ajánljátok? és folsavon belül melyik jó? mert van több féle, vagy az e vitaminból milyen mg-osat ? köszönöm.
Folsav a legfontosabb! Mondjuk én nem is szedtem mást!
Szia! Nekem a 12. hétig csak a folsavat és MagneB6-ot mondta a doki, az bõven elég! 12. hét után javasolta a terhesvitamint, abból jobb a minél újabb, mert az elevit és a gravida, már elavultnak számít valahol, Femibion vagy Parmaton Martuelle jelenleg a legkorszerûbbek, akkor nem kell semmi mást szedned kiegészítésnek. Én voltam 5 hetesen is, legalább azt mondta hogy igen, ott van valami, nyugodjak meg. A 7 hetesen már meg tudja mondani van e szívhang és jó helyre ágyazódott-e be! Az a megnyugtató pár jó szó, de én nem bírtam ki addig legalább fél jó hír nélkül! :)

Egyéni vállalkozóként (Katás rendszerben) terhesség esetén milyen/mennyi összegû támogatást kapok?

Terhesség alatt is jár valami támogatás, vagy csak szülés után? Sajnos a vállalkozásom eléggé 0-án megy éppen megélek belõle. Félek mi lesz ha majd nem tudok dolgozni. Hogy járok jobban ha maradok vállalkozó, vagy ha visszaadom a vállalkozásom és munkanélküliként leszek nyilvántartva. Könyvelõm ajánlotta, ha babát tervezek menjek vissza a sima adózásba, de nem terveztük a babát, mégis most ez a helyzet állt elõ. Hogy számítják a gyed-gyes stb... értékét?

Terhesség esetén milyen lehetőségeim vannak tanulás szempontjából?

18éves vagyok, még ezenkívül van egy évem a gimiből. Nem akarom abbahagyni az iskolát,de a babát sem szeretném elvetetni. Ezt a tanévet mindenféleképpen szeretném végigjárni. Utolsó évre van valami felkészítés az érettségire?

Legjobb válasz: Köszönöm szépen!

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Terhesség esetén milyen értékek változhatnak a laborleleten: vér vizelet vizsgálat?

Legjobb válasz: Megemelkedik a hcg-szint. Ezt viszont alapból nem nézik, csak akkor, ha külön kéred.

Megemelkedik a hcg-szint. Ezt viszont alapból nem nézik, csak akkor, ha külön kéred.
A kérdező hozzászólása: Ezt leszámítva? Más nem?
Lecsökkenhet a vas értéked, ha így van, írnak fel vastablettát, sok kismamának kell szednie. Megemelkedhet a süllyedésed, nekem I.rutinnál 27, II.rutinnál 38 most a 2.gyermeknél, de pl elsõ gyermeknél a végén már 80 volt a süllyedésem. Ezzel nem kezdenek semmit, van akinek megemelkedik terhesség alatt. Vizeletben lehet sok minden, nekem pl most volt benne fehérje ( gyulladásra utalhat ), volt benne vörösvérsejt ( erre nem mondtak semmit ), volt benne aceton ( ez lehet cukortól vagy éhezéstõl ). A vizeletet a védõnõ is mindig ellenõrzi, érdemes gyakran elmenni ha már 1x találtak valamit.

Terhesség esetén milyen állagú és hol helyezkedik el a méhszáj?

Billings módszerre gondolok, de ott nem írja, csak azt ha nem terhes valaki.

Legjobb válasz: nem lesz semmi baja ha megnézi a méhszáját saját magának, az orvos sem tudja ránézésre megmondani valakirõl hogy terhes.

nem lesz semmi baja ha megnézi a méhszáját saját magának, az orvos sem tudja ránézésre megmondani valakirõl hogy terhes.
Koraterhesen nem nagyon matatnék magamban csak azért, hogy valami bizonytalan eredményre jussak. Az orvos sem véletlenül nem vizsgál hüvelyi úton ilyenkor. Vegyél egy tesztet.
de jó! gratulálok !
A kérdező hozzászólása: Inkább teszteltem egyet, és halvány csíkos lett! :) Pedig totál lent van a méhszájam!
A kérdező hozzászólása: Köszi, meg fogom nézni! :)
12:59esvagyok felhúzódik nagyon, alig lehet elérni az ujjunkal reggel nézd meg felkelés elõtt.
A kérdező hozzászólása: Igaza van az utolsónak, az én dokim simán vizsgál kézzel ilyenkor is. És õ is a méhszájat nézi szerintem! Plusz csinál hüvelyi uh-t is. De aki nem akar az nem matat magában, ennyi!
Ez a kérdés engem is érdekelne.
A kérdező hozzászólása: Jövõ hét szerdán kéne megjönnie. Tünetem annyi van, hogy kb a peteéréstõl számítva 6-7. napon erõs szurkálást éreztem a méhemnél. Aztán egy kicsit abbamaradt, most meg egy pár napja a derekamban meg középen érzek egy ilyen mindjárt megjön érzést. Hát nem tudom mi lesz ebbõl, nagyon reménykedem. Eddig amikor nem sikerült, már peteérés utántól abszolút nem éreztem semmit mensiig. Most viszont elég sok furcsa érzés van odabenn.
ha kemény és nagyon hátra hajlik akkor fent áll a terhesség gondolata. én reménykedem hogy az vagyok van tünetem is de nagyon hanyagolható fájdalmakkal. van tüneted? drukkolok neked
A kérdező hozzászólása: Ja, és hátrahajló a méhem.
A kérdező hozzászólása: Nekem általában kemény szokott lenni és lent van a ciklus második felében, de most puhább, és kicsit fent, oldalt van. Akkor most ne reménykedjek?
én megnéztem ma reggel fürdés közben. nekem annyira kemény alig mertem nyomogatni, mint egy kõdarab. 2 hete késik.
terhesség esetén a méhszáj jó esetben zárt. felhúzódik. gyakorlatban ezt úgy tudod megnézni, hogy lefekszel az ágyra és a középsõ ujjaddal megnézed, ha nem éred el az már 6 cm. szóval valószínû hogy felhúzódott. ha nincs hátrahajló méhed akkor érezheted, hogy zárt a méhszáj.
A kérdező hozzászólása: Köszi :)

7-10 napos terhesség esetén milyen tüneteket vehetek észre? Kb.20-án volt p. érésem kb. ma teszteltem negatív lett :- ( korai volt?

Legjobb válasz: Szia! szerintem korai volt! Nekem mst 12-én volt pé és 25-én (akkor kellett volna megjönnie) lett halványan + a teszt !de azóta csináltam másikat azon sokkal erõsebb! A barátnõmnek a vérzés kimaradása után lett + a teszt! De a Qupido a legérzékenyebb teszt ami 10-es és kb 1300 ft! Nekem az is csak az elmaradt vérzés elsõ napján mutatta ki halványan és persze a reggeli elsõ vizeletbõl csináltam

Szia! szerintem korai volt! Nekem mst 12-én volt pé és 25-én (akkor kellett volna megjönnie) lett halványan + a teszt !de azóta csináltam másikat azon sokkal erõsebb! A barátnõmnek a vérzés kimaradása után lett + a teszt! De a Qupido a legérzékenyebb teszt ami 10-es és kb 1300 ft! Nekem az is csak az elmaradt vérzés elsõ napján mutatta ki halványan és persze a reggeli elsõ vizeletbõl csináltam
Szia! Szerintem korán teszteltél! A legtöbb teszt az elmaradt menstruáció elsõ napjától jelzi a terhességet és tudomásom szerint a beágyazódás után 8-10 nappal mutatják ki a tesztek a terhességet, ami kb. a menstruáció idõpontjára tehetõ. szerintem várd meg, hogy a várt idõpontban menstruálsz-e, és ha nem, másnap már tesztelhetsz!
Nekem is 20-án volt pém, a tesztelésedet én is mindenképp korainak tartom. Kíváncsiságból kérdem: van mellfeszülésed és valamilyen folyásod?
Korai, mert csak a beágyazódás után lesznek tesztelhetõ eredményeid, légy egy picit türelemmel.
Szia! Nagyon hasonló helyzetben vagyok én is. 20-án volt peteérésem, 23-a óta fáj a hasam alja, a derekam, hányingerem van, fel vagyok puffadva, álmos vagyok. 25-26-án pecsételõ vérzésem volt. Ezekkel a tünetekkel (beágyazódás utáni tünetek egyes fórumok szerint) én sem bírtam tovább és tegnap csináltam egy tesztet, de - lett (korai volt, de nagyon izgulok :) ). 6-án kell, hogy kimaradjon, így még 1 hét várakozás van elõttem!!!! Valaki semmit nem érez, semmilyen tünete nincs, én úgy érzem, hogy már ketten vagyunk. Mindenki mást és mást érez, olykor pedig a testünk tréfál meg minket. Remélem, hogy ez nem így van Velünk!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!