Találatok a következő kifejezésre: Terhesség első a (801 db)

A terhesség első 2 hetében vannak tünetek?

Legjobb válasz: A terhességet az utolsó vérzés elsõ napjától számolják, 1,5héttel a vérzés elsõ napja után még érett pete sincs, nemhogy terhesség. A ciklus 14.napja elvileg a PÉ. Vagyis a "terhesség" 2.hete a peteérés, mikor nem jön meg a következõ menzeszed akkor kezdõdnek a tünetek, akkor már 4hetes terhes vagy, ugyan az embrió még csak 2hete van benned, de te 4hetes terhes vagy. 18hetes terhes vagyok a második babámmal némi tapasztalatom van benne, hogy tünetek és egyebek mikor hogyan jönnek. Szóval, ha két hete volt meg utoljára akkor a PÉt érzed, ha már két hete meg kellett volna jönnie, akkor 6hetes vagy, és akkor már jócskán vannak a kevésbé szerencséseknek.

A terhességet az utolsó vérzés elsõ napjától számolják, 1, 5héttel a vérzés elsõ napja után még érett pete sincs, nemhogy terhesség. A ciklus 14.napja elvileg a PÉ. Vagyis a "terhesség" 2.hete a peteérés, mikor nem jön meg a következõ menzeszed akkor kezdõdnek a tünetek, akkor már 4hetes terhes vagy, ugyan az embrió még csak 2hete van benned, de te 4hetes terhes vagy. 18hetes terhes vagyok a második babámmal némi tapasztalatom van benne, hogy tünetek és egyebek mikor hogyan jönnek. Szóval, ha két hete volt meg utoljára akkor a PÉt érzed, ha már két hete meg kellett volna jönnie, akkor 6hetes vagy, és akkor már jócskán vannak a kevésbé szerencséseknek.
1, 1, 5 hét után kezdõdnek a tünetek
No, voltál e dokinál, mit mondott, esetleg csináltál e tesztet. Eredmény? Terhes vagy, vagy jó tanulópénz volt, hogy ne felejsd el az összes bogyót rendesen szedni.
A kérdező hozzászólása: még nem voltam, ma megyek fél 3-ra.De én nem érzem magam terhesnek, bár gondolom ez nem jelent semmit.de azóta jelez a mobilom hogy vegyem be :)
Helyes. Az, hogy nem érzed magad terhesnek, az semmit sem jelent. Ettõl még "vígan" lehetsz. Mindenesetre írd majd meg, mi lett veled.
A kérdező hozzászólása: Doki szabin van :/.de kezdek megnyugodni hogy nincs baj.Többeket megkérdeztem és azt mondták , hogy 1 tabi kihagyása nem veszélyes...meg nem is bennem ment el a barátom és PÉ-m sem volt már akkor.Ugyhogy tényleg eléggé kicsi lehet az esély.de azért holnap veszek 1 tesztet.ja és a mellfeszülõs tünet mikor jelentkezhet?mert ha más tünet nem is de ennek muszály lennie.Vagy nem?
Nem feltétlenül jelentkeznek a tünetek azonnal egyszerre. Ez egyéni, úgy mint a 28napos ciklus, van akinek rövidebb van akinek hosszabb. Második picimmel már írtam most jönnek a tünetek, és mindjárt félidõs leszek. Sõt, ettõl ne kapj szívbajt de a teszt is csak 6hetesen mutatta ki:D bújkált a csajszi. De a fiammal sem volt gond. És nem is mellfeszülés, inkább a bimbók lettek kellemetlenül érzékenyek. DE a tunetek lehetnek pre menzi tünetek is. Milyen tesztet vettél? lily, gabriel? A tesztben is leírják, én is szólok, hiába nega, lehet az mégis pozi lesz, szóval ha egy hét múlva sem semmi, akkor új teszt, de a doki biztosabb. Na reggel azért írd meg mi van veled. Amúgy mennyi idõs vagy? Ha mégis baba akkor mit tennél? biztos ab, mert fiatal vagy, vagy??? Kiváncsi vagyok, ritkán foglalkozok ennyit egy "kisfruskával:) "
A kérdező hozzászólása: 20 vagyok :) holnap veszek tesztet de ha nem mutatja még ki várok még vele.Én elvetetném, szeptembertõl fõsuli+szüleim szívrohamot kapnának.A barátom meg akarná tartani...gondolom titokban nem tudnám elintézni.de tényleg nagyon nagyon kicsi rá az esély...ja! a 6hét az hogy 6hét?normálisan számolva vagy ahogy az orvos számolja?
Te lány, már írtam a hat hét az utolsó vérzés elsõ napjától hat hét. Az a terhességben a normális számolás, ahogy a doki számolja. Nem az aktustól ketyeg a terhesség. Az egyik válaszban írtam, hogy 4hetes terhes vagy, slusz pasz ez ellen nem nagyon harcolhatsz, naptarak.com, terhesnaptár, ott ki is számolhatod magadnak, az utolsó vérzésed elsõ napja alapján. Amúgy majdnem minden válaszod én voltam. Azt hiszem egy nem. Na én 23éves, nappalis, hamarosan két gyermekes anyuka vagyok. És ne gondold, hogy azért vállaltuk mert felvet a pénz. Nem könnyû, én diplomázni két kicsivel fogok. Januártól az újszülöttem is addig jár a suliba amíg a tamár fel nem ment az óralátogatás alól. Elvileg elsejétõl a szülésig dolgozok, megint, ez sokban függ, hogy bírom a terhességet, eddig nagyon jól. Nem azt akarom mondani, hogy ha mégis babás lennél tarsd meg. Mert qvára nehéz. Sokat fel kell adni, sokat kapsz is. Nem egyszerû az biztos. Annyi volt a könnyebbségem, hogy elég régóta dolgoztam jó pénzért, így volt némi hátterem, amúgy halál lenne, 4000ft/hó a pelus ami fogyóeszköz, vannak az egyszeri de nagy kiadások, vannak a kicsik és folymatosak, mellé ugye rezsi, meg ami csak jöhet. _Erre a romra ami az otthonunk rengeteg pénz ment el, de van a miénk és az otthonunk, és még mennyi fog elmenni te jó ég mire teljesen kész lesz... No mindegy. Akarni kell, ha a párod veled marad akkor is ha hárman vagytok, akkor meg pláne. Tényleg csak azon múlik, hogy van e elég vér a pucádban, képes vagy e küzdeni az életbenmaradásért, néha nem éppen etikusan is. Mert ha igen akkor egy kis semmiség egy csöppség is. Ami a szülõket illeti, na õk a kemény dió. Az anyám megsértõdött rám, szerinte elb az életem, mert a gyerek az mostantól nem enged majd semere, valahogy nem akarja elfogadni, hogy én még optimista vagyok, és ezzel nem rontottam el az életem. Az apámék nem osztanak szoroznak, õk örülnek az uninak. Párom szüleié ez a ház(rom:D) kölcsön kaptuk/örökbe az élet eldönti melyik, örülnek az uninak, naponta látogatja az apósom, anyósom vigyáz a kicsire ha nekem dolgom van, és nem vihetem a kicsit. Az én családom a pénzes oldal, nem csak jelenlegi vagyonra, hanem mint Istenre is. Csak az fontos mennyi pénzed van. Ha van ember vagy, ha nincs nem. Kb. A páromék a szegény gazdag oldal, nem élnek sem jól sem rosszul, élhetnének így vagy úgy, õk középen, szeretetben. És mi vagyunk a párommal a közti állapot. Na reggel írd meg mi lett, jó éjt, megyek bebújok a szuszogóim mellé én is aludni.
Azt majd írd le, hogy hogyan hat hét a te számításod szerint? Kb mikorra lennél hat hetes? ezekkel a hetekkel sok katyvasz szokott lenni, mert nehezen értik meg, hogy a még nemterhes két hét is oda tertozik.
A kérdező hozzászólása: Ahogy te számoltad ugy 4 hét 4nap.ahogy én ugy 1hét 4nap.vagy..elkeveredtem.26.-a volt a ciklus 1.-je.jul.16 vagy 18., vagy 21.az Esetleges teherbeesés.szóval a teszt még bizti h nem mutatná?..félek, pedig alig van rá esély.Max hány hetesen lehet még elvetetni?.bocsi ha értetlen vagyok.:) és köszi hogy segítes.:)
Na akkor, ahogy te számolod úgy a magzat korát számolod, hellyel közzel. De nem így kell. Ugyanis nem a magzatnak kell 12hetesnek lennie a terhességmegszakításkor max, hanem a terhességnek. Vagyis még 8heted van elintézni, ha úgy áll a dolog. Nem 11-10hét. Ezt a számolást azért alkalmazzák, mert a menzi elsõ napja a biztos. Az, hogy a PÉ és a megtermékenyítés mikor volt pontosan nagyon nehéz kiszámolni. Még azoknak a nõknek is így számolják a terhességet, akiknek beültetéssel sikerül csak, pedig ott percre pontosan tudni lehet mikor ágyazódott be a zigóta. Naszóval, 4hetes vagy, ha csinálsz tesztet ajánlom a lilit, akkor már kimutatja, ha igen, ha nega és még mindig nem jött meg egy hét után sem, akkor újra, és irány a doki eredménytõl függetlenül, Õ biztosabban tud mondani, esetleg laborra küld(terhesség, ciszta, vagy csak az ideg miatt késik, vagy a gyógyszer miatt) Amúgy meg nyugodj meg, mert ha ideges vagy csak rontasz a helyzeten, mert az idegesség stresz is késlelteti a menzit. Ami az abhoz vezetõ utat illeti. A doki megállapítja a terhességet, majd feltesz egy kérdést:megtarja? Ha igen tovább küld a védõnõhöz, ez mindenhol más, nem részletezem. Ha nem, akkor laborra és a családvédelmishez küld, labor a vércsoport miatt(bármi gixer miatt ha vérre van szükséged, és nem elég bemondani) a családvédelmishez pedig maga az engedély miatt, mert itt egy gyilkosságot kell lepapírozni. Nem szeretik belátni, de a magzatnak 6hetesen már szívverése van, kezecskéje lábacskája, ujjai, kis ufó ugyan de. Naszóval a csvsnek az a dolga, hogy lebeszéljen alternatívákat javasoljon, két beszélgetés alkalmával, az elsõnél felveszi az adatokat, elsorol egy csomó mindent, mik a kockázatai a mûtétnek, mit lehetne tenni, hogy ne, anyaotthon, örökbeadás, esetleg felráz, hogy hopp te mégis megtartod. Aztán hazamész, alszol rá, 72órától 2hét, változó, hogy mikor kell visszamenni, és akkor kell azt mondani, hogy kéred az engedélyt, vagy sem(ha sem, még vissza sem kell menned, csak ha valamelyik segítséget választod), ad egy "beutalót" és egy csekket, a csekket befizeted(40ezer körül mozog, szociális alapon adhat kedvezményt), a beutalóhoz csatolod, kérsz idõpontot a kórházba, begyûjtöd a vércsoport leleted, 2-3napra összepakolsz a kórházi tartózkodásra, és mész amikorra kaptál idõpontot. Kb így fest a dolog. Hogy felétek hogyan alakulnak a dolgok ab ügyben azt a csvs elmondja, elvileg nemszült nõknél két nap a min kórházi tartózkodás, elsõ nap laminária, méhszájtágítás, második nap pedig a mûtét, van ahol egy megfigyelésre éjjel benttartanak, van ahol a mûtét után Xórával haza engednek kisérõvel. de ez is változik, hogy hol hogyan, miként. Na a törpém felkelt, megyek babózni, szép napot, te meg holnap reggel csinálj tesztet, úgy menj el aludni ma, hogy már megvetted:) ne halogasd, mert minnél tovább húzod annál rosszabb, mert esz az ideg.
A kérdező hozzászólása: hu köszi szépen.Az igaz h esz az ideg viszont holnap Olaszországba utazunk 1 hétre.utána tudok csak tesztelni h senki ne vegye észre.Azért nem vettem eddig mert ha még nem mutatta volna ki akkor nega lett volna és megnyugottam volna , pedig lehet h mégis terhes vagyok.de jöv hét után meg már tutira kimutatja.És ha baj van ezek szerint muszáj lesz anyuéknak elmondani.1hét mulva jelentkezem az eredménnyel:) remélhetõleg semmi gondo, de akkor is köszi a tájékoztatást.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítséget mindenkinek.
Egy: 4hetesen a peteszákot már látják, ha hüvelyi UHt csinálnak. Babát még nem. Kettõ: védekezés ide védekezés oda nincs ingyenes ab. akkor van ingyenes terhességmegszakítás ha azt eü okok indokolják. Ez egy kényelmi beavatkozás, fizetni kell érte. Szociális helyzet alapján lehet mérséklést kapni, de ezt nem te döntöd el.
A kérdező hozzászólása: A rosszullét is meg minden?
Igen, a rosszullétek is. Nálam, ugy emlékszem 2 hét után kezdõdtek és tartottak 3 hónapig :-(. Két hetes terhes voltam, tuti!
A kérdező hozzászólása: köszönöm.
A kérdező hozzászólása: ha terhes vagyok akkor 1, 5 hete.(a tényleges megtermékenyítéstõl számolva.)Fáj a hasam de inkább az idegességtõl.Nagyon nem hiányzik most 1 terhesség.Kihagytam 1 tablettát a menstruáció elött másfél héttel.de akkor már nincs peteérés ha jól értettem.
Na akkor most mikor kéne megjönnie? Nõi ciklus: ciklus elsõ napja a menzi elsõ napja, 14.nap PÉ, 21.nap beágyazódás ha volt megtermékenyülés, 28.nap menzi kezdete ha nem volt beágyazódás. Szóval merre jársz, hányadik napon. A 21.nap elõtt nem igazán van mit érezni. Ekkor már 3hetes terhes vagy. Kedves 3.válaszoló te hogy érezhettél terhességi tüneteket PÉkor? Csoda kismama voltál aki még nem is terhes de már t
mert szerintem ha a menzi napján mentél is orvoshoz akkor is azt írták a leletedre grv:4 nem pedig 2. Amúgy meg ha már rég meg kellett volna jönnie a menzinek kedves kérdezõ, akkor miért nem csinálsz egy tesztet vagy mész el nõgyógyászhoz, aki bizosra mondja, hogy mi bajod.
A kérdező hozzászólása: Szóval 15.-én elfelejtettem a tablettát.A 12 órából kicsúsztam.de pótoltam másnap, aztán szedtem rendesen.Most szombaton kellet volna megjönnie, de nem tartottam szünetet mert kevesebb mint 7 bogyó volt a levélben.16. és 18. voltma együtt a barátommal, de nem ment el belém.köv szerdán viszont igen, de csüt. járt le az 1 hét amikor plusz védekezés kellett volna.szóval Szerdától számítva holnap lennék 1 hete terhes, 16., 18.-tól számolva majdnem 2 hete.és tetsztet készülök venni, csak nem tudom hogy lehet e már.
Nem kislány ez nem így megy, hogy az együtléttõl ketyeg az óra, de linkeltem is, ha jól számoltam te jún27. menziztél utóljára vagyis 4HETES2NAPOS terhes vagy, DE júl11én volt peteérésed, akkor még védett a tabi, azt nem tudom, hogy ha nem szeded a bogót megérik e a petesejt és kilökõdik e, ezért persze van némi sansz rá, vagy 12óra után teljesen elmúlik a védettsége a tabinak, mindenesetre az is fura, hogy tovább szedted, mikor kelett volna az utolsót bevenni? Pénteken? Mert ezért is lehet pre menzi tüneted. Amúgy ha érdekel, mert nem akarsz anyuka lenni akkor látogass meg terhességgel foglalkozó oldalakat, hogy elméletben legyen róla fogalmad mi fán is terem. Amúgy a gyakorlatban: az elsõ babámmal menzi elõtti nap éreztem, hogy valami nem okés, aztán nem jött meg. Addig semmi tünet nem volt, pedig ismerem a testem, a naptármódszert biztonsággal alkalmaztuk, akartuk a babát. Én megúsztam a rosszulléteket, mindent, csak fáradékonyabb lettem, ennyi. 4hetesen egy nagy paca a baba, ennyi volt a kicsi annyi késénél, mint ahol te jársz. Két héttel késõbb 6hetesen már szívverése van. Most 5hétig a teszt sem mutatta ki, tünetem a 20.hétre lett.... Na megyek babát altattni. Te meg reggel csinálj tesztet vagy menj nõdokihoz.
jav 18hetes vagyok:D 2hét és megint látjuk a törpét:D
A kérdező hozzászólása: holnap elmegyek dokihoz.Egyébként ultrahangon látszana már?vagy ha az nem is de az h minden oké?és igaz az hogy ha fogamzásgátló mellett esek teherbe akkor ingyenes az abortusz?
A kérdező hozzászólása: visszatértem.csináltam tesztet is , bár nem éppen reggel.A dobozon az volt h a nap bármely szakában alkalmazható.Negatív lett.de a másikat megcsinálom holnap reggel.Azért mostmár megnyugodtam.

A terhesség elsõ tünetei mikor jelennek meg?

Sziasztok! Elnézést, ha butának tûnik a kérdésem, de az internetes orvosi cikkekben így konkrétan ezt nem találtam meg. Esetleg ha valaki tapasztalatból tudna nekem segíteni, azt megköszönném.

Legjobb válasz: a ciklus vége felé is érezheted a premenstruációs tüneteket, amik nagyon hasonlóak a terhességhez: a mellfeszülés, hasfájás, fejfájás, hangulatváltozás, hõingadozást. Aztán érezhetsz a ciklus vége felé beágyazódást: ez általában egy, max két napig tart, és nem mindenkinél jár tünetekkel. Ha van tünet, akkor az hasfájás, esetleg hányinger, pecsételõ vérzés (pár csepp barna). Terhességi tüneteket nagyon kevesek éreznek a nem várt elõtt. Inkább a nem várt elsõ napjai után várhatók,kb. 5.-6. hét tájékán elõször: mellfeszülés, szagérzékenység, émelygés, gyomorégés, gyakori vizelés, kívánósság. De nem mindenkinél jelentkeznek, van aki teljesen tünetmentes az elsõ trimeszterben. Amit ciklus elõtt érzel, az lehet hogy csak a mensire utal, nem tudom akartok e a babát, védekeztetek e, alapesetben az a valószínûbb hogy meg fog jönni. Ha még sem jönne meg amikor kéne, akkor csinálhatsz tesztet. Elõtte értelmetlen.

a ciklus vége felé is érezheted a premenstruációs tüneteket, amik nagyon hasonlóak a terhességhez: a mellfeszülés, hasfájás, fejfájás, hangulatváltozás, hõingadozást. Aztán érezhetsz a ciklus vége felé beágyazódást: ez általában egy, max két napig tart, és nem mindenkinél jár tünetekkel. Ha van tünet, akkor az hasfájás, esetleg hányinger, pecsételõ vérzés (pár csepp barna). Terhességi tüneteket nagyon kevesek éreznek a nem várt elõtt. Inkább a nem várt elsõ napjai után várhatók, kb. 5.-6. hét tájékán elõször: mellfeszülés, szagérzékenység, émelygés, gyomorégés, gyakori vizelés, kívánósság. De nem mindenkinél jelentkeznek, van aki teljesen tünetmentes az elsõ trimeszterben. Amit ciklus elõtt érzel, az lehet hogy csak a mensire utal, nem tudom akartok e a babát, védekeztetek e, alapesetben az a valószínûbb hogy meg fog jönni. Ha még sem jönne meg amikor kéne, akkor csinálhatsz tesztet. Elõtte értelmetlen.
[link]

Mik a terhesség első tünetei és mikor jelentkeznek először?

Legjobb válasz: Általában az elsõ tünetek sima pre mens tünetek (mell fájdalom, has szurka) épp ezért nem lehet biztosan tudni hogy mi okozza, a teszt ilynekor még korai. Az elsõ igazi tünet hogy nem jön meg, ilyenkor már lehet tesztelni. Viszont ha nagyon szeretnél már babát akkor az ember simán produkál tüneteket, pedig nincs is terhesség...:(

Általában az elsõ tünetek sima pre mens tünetek (mell fájdalom, has szurka) épp ezért nem lehet biztosan tudni hogy mi okozza, a teszt ilynekor még korai. Az elsõ igazi tünet hogy nem jön meg, ilyenkor már lehet tesztelni. Viszont ha nagyon szeretnél már babát akkor az ember simán produkál tüneteket, pedig nincs is terhesség...:(
A kérdező hozzászólása: pont ezaz hogy nem szeretnék, de tegnap szédültem, hányingerem volt és hirtelen lettem fáradt és rosszkedvû.
a hányinger csak a 6. hét körül kezd jelentkezni ha jelentkezik. Nem rögötn, legalábbis a nõk 99%-ánál nem. Micvel a 6. hét körülre változik meg annyira ahormon háztartás hogy iylen tüneteket produkáljon. De sok nõnek egyáltalán semmilyen tünete nincs sokáig.

Melyek azok a gyogyszerek amiket szabad szedni terhesseg elso trimesztereben?

Pl. fejfajas,izuleti fajdalom,hules,szoval ilyen konnyebb bajokra,fogfajas,szekrekedes.

Legjobb válasz: Ibuprofen vagy aszpirin tartalmu gyogyszerek szedhetok - Nurofen, Aspirin, Algoflex, ha szukséges. Ha véletlenul egy-két szem panadol becsuszík még nem baj, de az elso trimeszterben ajánlott kerulni. A Panadol és a tobbi paracetamoltartalmu gyogyszer az elso trimeszterben kerulendo, befolyásolhatja a magzatfejlodést. Persze, nem egy tbl, de pár napig nem szedném. A panadol extra a paracetamolon kívul koffeint tartalmaz, ugyancsak kerulendo. Paracetamol viszont a második és harmadik harmadban használhato, akkor nem ajánlott az ibuprofen meg az aspirin, mivel vérboséget okozhat(kulonosen a terhesség vége felé ajánlott vigyázni). Az algopirin szerintem nagyon eros fájdalomcsillapíto, én mellozném terhesség és szoptatás alatt is. Korházban elofordul, hogy adnak mutét után, de akkor valoban szukség is van rá. Gyogyszerész vagyok, évekig ezt sulykolták belénk:)

Ibuprofen vagy aszpirin tartalmu gyogyszerek szedhetok - Nurofen, Aspirin, Algoflex, ha szukséges. Ha véletlenul egy-két szem panadol becsuszík még nem baj, de az elso trimeszterben ajánlott kerulni. A Panadol és a tobbi paracetamoltartalmu gyogyszer az elso trimeszterben kerulendo, befolyásolhatja a magzatfejlodést. Persze, nem egy tbl, de pár napig nem szedném. A panadol extra a paracetamolon kívul koffeint tartalmaz, ugyancsak kerulendo. Paracetamol viszont a második és harmadik harmadban használhato, akkor nem ajánlott az ibuprofen meg az aspirin, mivel vérboséget okozhat(kulonosen a terhesség vége felé ajánlott vigyázni). Az algopirin szerintem nagyon eros fájdalomcsillapíto, én mellozném terhesség és szoptatás alatt is. Korházban elofordul, hogy adnak mutét után, de akkor valoban szukség is van rá. Gyogyszerész vagyok, évekig ezt sulykolták belénk:)
Utolso vagyok: kifelejtettem a homeopatiás bogyokat , azok használhatok (megfázásra Oscillococcinum, Homeovox, Homeogene). Puffadásra nyugodtan szedheto az Espumisan, székrekedésre glicerines kup és sok-sok rostos gyumi...
A legjobb ha az elsõ trimeszterben nem veszünk be gyógyszert , semmilyet.Csak mérlegeléskor ha úgy érezzük tényleg nem bírjuk tovább, de akkor is a gyógyszertárban a gyógyszerésztõl homeopáiás gyógyszert kell kérni!
Algopyrin és származékai, Panadol, Panadol extra. Lidocain, és a homeopátiás bogyók.

Mikor jelentkeznek a terhesség első tünetei (? )

a Barátnőmnek elég sokat késett a menstruációja...kb 3 hetet...és most azt mondta hogy hányt reggel :O ez már terhesség?

Legjobb válasz: ha most délután csinálna 1-terhességi tesztet pozitív lenne ennyi idõ után nem kell reggeli elsõ vizeletbõl csinálni,ha terhes

ha most délután csinálna 1-terhességi tesztet pozitív lenne ennyi idõ után nem kell reggeli elsõ vizeletbõl csinálni, ha terhes
bnõs ballagjon el egy drogériûba, vagy patikába és vásároljon egy tesztet, majd az megállapítja, hogy terhes-e vagy sem... A hányás és a menzesz késése nem jelent automatice terhességet, de esélyes...
?
3 hét után már hánytam és feszült a mellem. Nekem már a nem várt elõtt kimutatta a teszt reggeli vizeletbõl. Egy valamit nem értek. Késett a menstruációja, vagy késik??

Mikortól jelentkezhetnek a terhesség első tünetei?

Nekem nagyon rendszertelen a menstruációm,ezért egyáltalán nem tudom kiszámolni,hogy mikor van peteérésem.Még csak most kezdtünk bele a dologba,ezért egyáltalán nem figyeltem semmilyen tünetet,nem ellen?riztem a nyálkát és a testh?met sem mértem.A következ? mensim 28.-án várható,de persze nem biztos,hogy akkor fog megjönni,mert van,hogy heteket is késik.Az el?z? mensim óta nem védekezünk.Nem tudom,hogy esetleg megfoganhatott-e már a baba és lehetséges-e,hogy már terhességi tünetek jelentkezzenek nálam.2 napja borzasztóan fáj a fejem és hiába alszom rengeteget nagyon fáradtnak érzem magam,valamint 15 percenként járok pisilni.Lehetséges,hogy ilyen korán jelentkezzenek terhességi tünetek,vagy ez valami más miatt lehet??A tesztelés még túl korai szerintem,úgy gondolom,hogy ráérek akkor tesztelni,ha nem jön meg id?ben.

Legjobb válasz: A terhesség elsõ gyanú jele a havi vérzés elmaradása. Október 28-ig még van egy hét, szabályos ciklust feltételezve ha sikerült is kb. a beágyazódás esik erre az idõszakra. Ilyenkor még nincsenek és nem is kell lennie semmi féle tünetnek. A terhességgel összefüggõ tünetek jellemzõen 1-2 héttel a havivérzés elmaradása után szoktak kezdõdni. Ezek a tünetek egyénenként igen nagy szórás mutatnak (A gyakorlatilag semmitõl a folyamatos rosszul létig bármi lehet. Sõt ugyanazon ember két terhessége is alapjaiban lehet más a tüneteket tekintve) Ha a rendszertelen ciklus azt jelenti,hogy 40 nap körüli vagy annál hosszabb ciklusaid vannak akkor még abban sem lehetsz biztos, hogy van peteérés.

A terhesség elsõ gyanú jele a havi vérzés elmaradása. Október 28-ig még van egy hét, szabályos ciklust feltételezve ha sikerült is kb. a beágyazódás esik erre az idõszakra. Ilyenkor még nincsenek és nem is kell lennie semmi féle tünetnek. A terhességgel összefüggõ tünetek jellemzõen 1-2 héttel a havivérzés elmaradása után szoktak kezdõdni. Ezek a tünetek egyénenként igen nagy szórás mutatnak (A gyakorlatilag semmitõl a folyamatos rosszul létig bármi lehet. Sõt ugyanazon ember két terhessége is alapjaiban lehet más a tüneteket tekintve) Ha a rendszertelen ciklus azt jelenti, hogy 40 nap körüli vagy annál hosszabb ciklusaid vannak akkor még abban sem lehetsz biztos, hogy van peteérés.
szia szerintem várd meg a elmaradt menszit, és ha továbbra sem jön meg (remélhetõleg)akkor tesztelj. nekem 1 héttel menszi elõtt már voltak bõven tüneteim, nem is kicsik: bõ fehér folyás, émelygés, de legfõképp nálam a folyás volt jellemzõ, ebbõl már gondoltam hogy talán baba van dologban, de sok kismamánál a gyakori pisilési inger utalhat babára, szóval a legegyszerûbb ha megvárod a 28-át :) minden jót 1, 5 éves kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Nekem mindig elég sok folyásom van, tehát erre nem hagyatkozhatok.Viszont kb 3 napja borzasztóan fájnak a melleim és nagyon megduzzadtak.Mensi elõtt szokott ilyen lenni nálam, de nem ilyen hamar, max 3-4 nappal mielõtt megjön. Nagyon várom már, hogy csinálhassak egy tesztet, de ha esetleg negatív lesz, akkor sem keseredek el, hiszen ez még csak az elsõ próbálkozós hónap volt!!:)

Mik a terhesség első jelei és mikor jelentkeznek leghamarabb?

Iszonyatos gondban vagyok.

Legjobb válasz: Nálam kb. az 5. terhességi hét környékén jelentkeztek az elsõ tünetek: iszonyú fáradékonyság, enyhe émelygés. Persze a mellem (elsõsorban a mellbimbóm és oldalt) már jóval korábban érzékeny volt

Nálam kb. az 5. terhességi hét környékén jelentkeztek az elsõ tünetek: iszonyú fáradékonyság, enyhe émelygés. Persze a mellem (elsõsorban a mellbimbóm és oldalt) már jóval korábban érzékeny volt
nekem már a nem várt mensi elõtt gyomorégésem volt. aztán pár hét múlva elmúlt, de ezenkívül semmi egyéb. ja és ez azért volt gyanús, mert soha életemben nem égett azelõtt a gyomrom.
A kérdező hozzászólása: Az lehetetlen, hogy négy napra rá már émelyegjek ugye? Ráadásul mensim is volt utána 3 napig, csak kevesebb mint máskor.
Csinálj tesztet! Ha terhes vagy már bõven kimutatja!

Terhesség elsö hetében jellemzö e az alhasi fájdalom és a megszokottnál több váladék vagy egyáltalán ez terhesség jele?

Legjobb válasz: Olyan nem létezik,hogy terhesség elsõ hete. Mikor kimarad a mensid,és pozitív teszted lesz,azt számoljá a dokik 4 hetesnek az utolsó mensibõl kiindúlva de valójában 2 hetes,fogantatástól számolva. Egyébként igen a fájdalom,lüktetgetés,szúrás jellemzõ,velejárója,folyás is bármilyen lehet,csak ne vérezz.A vérzés vetélést jelezhet.

Olyan nem létezik, hogy terhesség elsõ hete. Mikor kimarad a mensid, és pozitív teszted lesz, azt számoljá a dokik 4 hetesnek az utolsó mensibõl kiindúlva de valójában 2 hetes, fogantatástól számolva. Egyébként igen a fájdalom, lüktetgetés, szúrás jellemzõ, velejárója, folyás is bármilyen lehet, csak ne vérezz.A vérzés vetélést jelezhet.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a választ. És még ezek melett milyen jelek jelenhetnek meg?
Elsõ vagyok A tünetek egyénileg mások, sûrû pisilési inger, fáradékonyság, szédülés, álmosság, kívánósság, stb Terhességre gyanakszol? Kimaradt már mensid? Tesztet csináltál?
Egy-két hétig fájt a hasam, és sokáig szúrkált a petefészkem, és álmatlanságban szenvedtem. Más nem volt.

Aspirin -C pezsgőtabletta szedhető a terhesség első harmadában?

Legjobb válasz: Betegtájékoztató A terhesség elsõ 6 hónapjában csak indokolt esetben, a kezelõorvossal való megbeszélés szerint alkalmazható. A terhesség utolsó 3 hónapjában nem alkalmazható a vérzékenységi hajlam fokozódása miatt. (Megjegyzem, te is be tudtad volna írni a keresõbe azt, amit én.)

Betegtájékoztató A terhesség elsõ 6 hónapjában csak indokolt esetben, a kezelõorvossal való megbeszélés szerint alkalmazható. A terhesség utolsó 3 hónapjában nem alkalmazható a vérzékenységi hajlam fokozódása miatt. (Megjegyzem, te is be tudtad volna írni a keresõbe azt, amit én.)
Biztos hogy NEM szedhetõ!!!!
NEM SZEDHETÕ!Sõt Neocitran sem.(A dokim mondta)
A kérdező hozzászólása: Sajnos ezt nem tudtam és mivel meg vagyok fázva vettem be napi 1 pezsgõtablettát 3 napon keresztül, kb.5 hetes vagyok.Szerintetek lehet valami baja a babának?
Napi eggyel csak nem ártottál neki, (fõleg ha belegondolounk hogy más meg végig bagózza a terhességét, vagy épp iszik) de legközelebb kérdezd meg a dokidat!És a továbbiakban csak forró tea, kamillás öblögetés a torokfájásra, c vitamin a megfázásra. Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek, holnap megyek a dokihoz és megkérdezem mit javasol :) )
Az aszpirin kifejezetten az a gyógyszer, amirõl pontosan tudják, mert már régóta vizsgálják, hogy okoz-e fejlõdési rendellenességet, vagy nem okoz. Nos, megnyugtatlak: NEM OKOZ. :-) REttõl függetlenül gyógyszert csak indokolt esetben vegyél be. Indokolt eset, ha az orvos rendeli neked, illetve láz esetén a paracetamol tartalmú lázcsillapító.

A terhesség első pár hetében a megfázás, nátha mennyire veszélyes?

A hétvégén kellett volna megjönnie, de nem jött meg viszont, megfáztam, nem szedtem be semmit, kamilla tea, sós víz, orrcseppet sem használtam. Szerintetek mennyire van hatással a terhességre.

Legjobb válasz: Szia! Nagyon sokan nem is tudják az elsõ hetekben, hogy babát várnak. Én kb. 3-4 hetes terhesen voltam nagyon megfázva -mint utólag kiderült. A repülõgép légkondijától, amit magamra fújattam , csúnyán megfáztam. 2 hétig se szagokat, se ízeket nem éreztem, mellette lázam is volt, köhögtem is. Mivel én sem tudtam, hogy babát várok - fog. gátlót szedtem - így nyugodt szívvel bevettem mindenféle gyógyszert, olyat is, amit elvileg terhesség alatt nem ajánlanak. Amit te felsorolsz, terhesség alatt is nyugodtan felhasználható, hiszen a babának az sokkal jobban árt, ha te beteg vagy, mint a természetes megfázás elleni szerek.. Nekem a dokim és a védõnõ is azt mondta, hogy ha a betegség ellenére megmaradt a baba, akkor ne izguljak, mert ha valami baj lett volna vele, nagy valószínûséggel spontán módon elment volna.. Egyébként a kislányom makk egészségesen született.

Szia! Nagyon sokan nem is tudják az elsõ hetekben, hogy babát várnak. Én kb. 3-4 hetes terhesen voltam nagyon megfázva -mint utólag kiderült. A repülõgép légkondijától, amit magamra fújattam , csúnyán megfáztam. 2 hétig se szagokat, se ízeket nem éreztem, mellette lázam is volt, köhögtem is. Mivel én sem tudtam, hogy babát várok - fog. gátlót szedtem - így nyugodt szívvel bevettem mindenféle gyógyszert, olyat is, amit elvileg terhesség alatt nem ajánlanak. Amit te felsorolsz, terhesség alatt is nyugodtan felhasználható, hiszen a babának az sokkal jobban árt, ha te beteg vagy, mint a természetes megfázás elleni szerek.. Nekem a dokim és a védõnõ is azt mondta, hogy ha a betegség ellenére megmaradt a baba, akkor ne izguljak, mert ha valami baj lett volna vele, nagy valószínûséggel spontán módon elment volna.. Egyébként a kislányom makk egészségesen született.
Én is meg voltam fázva. Csak Sinupretet szedtem, az gyógynövényes és bármikor lehet. Amúgy azt olvastam valahol, hogy a megfázás a babádra nincs semmilyen hatással.
Én is a terhességem legelején megfáztam, ráadásul be is lázasodtam és arcüreggyulladás lett belõle. Nem szedtem antibiotikumot, és elég nehezen gyógyultam meg. Azóta a terhesség alatt még 2x betegedtem le, most 34 hetes vagyok és semmi baja a babának, a korának megfelelõen fejlõdik. Szerintem se kell aggódnod!
Szia! Ne aggódj, a pocaklakónak nem lesz semmi baja.Én kb.6hetesen voltam megfázva, majd16 hetesen, és nincs semmi baja a picinek, jelenleg 28hetes vagyok.Homeopátiás dolgokat lehet szedni, a gyógyszertárban segítenek.A Sterimar orrspray segít az orrdugulásban, köhögésre pedig Lándzsásutifû a jó. Jobbulást kívánok!
Én 5 hetes terhesen egy hétig beteg voltam. Láz, végtagfájdalmak, valószínû influenza. A lányom hozta haza a suliból. 3 hét múlva kellett dokihoz mennem kontrollra, ahol megállapították, hogy a baba 5 hetesen elhalt, pont mikor beteg voltam. Az orvosom szerint aki a missed ab-ot is végezte, egy kis orrfújásos reggel hátterében is lehet olyan vírus, ami ártalmas a babára. Van akinek semmi baja nem lesz, van aki elhal. Én sem szedtem gyógyszert, csak természetes gyógymódokat alkalmaztam, mert már tudtam, hogy babát várok. Most várandós vagyok a következõvel, a mûtét után 6 hónappal vagyok. A 8. hétben járok és minden rendben. Gondoltam leírom, hiszen ez az oldal nem arról szól, hogy csak a pozitív dolgokról szerezzünk tudomást, hanem hogy tapasztalatokat gyûjtsünk. Sajnos többen is vagyunk az egyik missed ab-os fórumon, akik betegség miatt veszítették el magzatunkat. Nem tudom mennyire tartasz az elején, de én a helyedben elmennék a dokihoz a betegség lezajlása után és ellenõriztetném a babát, hogy rendben van-e a szívhangja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, nekem is volt már 2 hónappal ezelõtt egy vetélésem, ezért izgulok most ennyire. Még nagyon az elején vagyok 3-4 hetesnél nem több, tehát ha valami baj van akkor valószínû, hogy nem fog megmaradni és spontán elmegy. Majd kiderül! A náthám már múlóban 3 napig tartott.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!