Találatok a következő kifejezésre: Terhesség elejétől azt (17 db)

Ha sikerül a teherbeesés, ilyen előzményekkel (lent) otthon maradhatok akár a terhesség elejétől? Aki otthon van az elejétől, ti milyen panasszal? Ti mit tennétek ilyen esetben?

2 vetélésem volt.3hónaposan és 5 hónaposan. A férjem azt mondta ha sikerül a baba, nem akarja, h dolgozzam. Amúgy sokat kell ülnöm, ha meg nem akkor emelgetni, van, h jó nehezeket is.Félreértés ne essék, nem nem akarok dolgozni, csak a babát félteném, nem akarok még 1x így járni:(

Legjobb válasz: Ha márvolt két vetélésed akkor a doki elvileg magától fogja mondani hogyfelvesz betegállományba

Ha márvolt két vetélésed akkor a doki elvileg magától fogja mondani hogyfelvesz betegállományba
sõt! akkor is felvesz, ha csak annyit mondasz neki, hogy otthon szeretnél maradni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Arra gondoltam, h amig sérülékeny addig lennék tp-en, az elsõ 3 hónap, ha meg jól vagyunk, visszamennék amig tudok.Csak nem tudom, h mit szólnának a munkahelyemen.
Szia. Nekem is volt egy vetélésem a 11. héten.Mikor ismét babás lettem az orvos nem is kérdezett meg engem, hanem már kiírt az 5. héttõl.Veszélyeztetett terhes vagyok. Én mindenképp otthon maradnék a kicsim érdekében. 21 hetes km.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Igazatok van, és ha az orvos nem is javasolja, azért errõl fogok vele beszélni.Mindenképp otthon maradok sztem, nem akarok aggódni, h most ez nem v túl nehéz v ettõl lehet baja a babának...szóval jó esélyekkel akarok indulni, és hát az elsõ 3 hónap a legrizikósabb azt mondják. Jó babavárást kismama aki írtál!!
Én a helyedben egész terhességem alatt otthon maradnék. Két vetélés után egy csomag lisztet se mernék megemelni, neked meg nehezeket kell emelgetned a munkahelyeden! És az egyik vetélésed 5 hónaposan volt, tehát már a második trimeszterben! Mindegy, mit szólnak a munkahelyeden, ha netán nem is mehetsz oda vissza dolgozni, ezen nem múlhat a baba élete! Fõleg a harmadiké nem!!!
A kérdező hozzászólása: Nem is tudom miért gondolkoztam ezen! Annyira igazatok van, az utolsó válaszadónak is! A baba a legfontosabb, nem az h ki mit gondol rólam! És apa is nyugodtan mehet dolgozni, h nem erõltetem meg magam! Csak mindig azt hittem magamról, h ezzel , h nem fogok dolgozni szégyelnem kell magam, h minden terhes kismama dolgozik, én meg nem, h milyen már...de igenis muszály vigyázni, a baba érdekében. Segítettek dönteni, köszönöm!!
Semmilyen panaszom nem volt, kivéve az erõs hányingert. A 6. héttõl itthon vagyok, az orvos simán kiírt, nem kellett magyarázkodnom. Az igazgatómnak még kapóra is jött, hogy szeptemberben nem kezdtem el tanítani, mert elég nehezen tudott volna nekem órát adni... Szinte örült, hogy azonnal táppénzre mentem. Igaz, be se tudtam volna fejezni a tanévet.

7 hetes terhes vagyok elevitet szedek már a terhesség elejétől és sokszor alig birok enni mindentől rosszul vagyok melyik okozza az elevit vagy a terhesség?

Legjobb válasz: Is-is! Saok embernél hallottam, hogy a terhességi vitamin okozhatja ezt. Viszont pont abban a terhességi korban vagy amikor VUK folyamatosan jelen van :). Ez a megnövekedett progeszteronszint miatt van. Ajánlom a gyömbért bármilyen formában (te, keksz, üdítõ), az használ hányinger ellen. Egyébként a szervezet ilyenkor "direkt" viselkedik így, hogy az anya ne tudjon összevissza minden hülységet enni ami esetleg árthat a babának! Egyél kekszet, igyál hideg üdítõket, fagyit! Próbáld ki mi nyugtatja meg a gyomrodat! Egyébkét meg kitartás!!! :) Boldog babavárást!

Is-is! Saok embernél hallottam, hogy a terhességi vitamin okozhatja ezt. Viszont pont abban a terhességi korban vagy amikor VUK folyamatosan jelen van :) . Ez a megnövekedett progeszteronszint miatt van. Ajánlom a gyömbért bármilyen formában (te, keksz, üdítõ), az használ hányinger ellen. Egyébként a szervezet ilyenkor "direkt" viselkedik így, hogy az anya ne tudjon összevissza minden hülységet enni ami esetleg árthat a babának! Egyél kekszet, igyál hideg üdítõket, fagyit! Próbáld ki mi nyugtatja meg a gyomrodat! Egyébkét meg kitartás!!! :) Boldog babavárást!
A te az a teát akarja jelenteni :)
Sokaktól hollom én is, hogy rosszl vannak a terhes vitaminoktól.Én egyszer sem szedtem, és nagyon jól megvagyok nélküle.A babám pedig szépen fejlõdik.Teljeskörû táplálkozás mellett nem kell vitaminhiánytól tartanod, esetleg a vaskészletek merülhetnek ki, ha hajlamos vagy rá. De a terhesség is okozhatja a rosszulléteidet...nehéz lenne így megmondani.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszodat nagyon kedves vagy!
Én is rosszul voltam az Elevittõl, de most a Gravidát szedem, az jó! Igaz, rosszul vagyok, de nem attól, hanem az édeske a pocakomban, õ kínoz.... Én csak minden másnap szedem, próbáld ki, nekem bevált!!
Én az elsõ héten szedtem az Elevitet, de annyira pocsékul voltam, hogy fel sem bírtam kelni, durva hányingerem volt, a székletem pedig borzalmas, aztán abbahagytam. Most a hipp natal-t iszom, eddig jó, bár ez sem olcsó sajnos, folsavat szedj mindenképp és esetleg a hányingerre B6 vitamint, de lehet, hogy ha abbahagyod az Elevitet, javul a dolog magától is!!! Kitartást - 11 heteske

A terhesség elejétől kint van az aranyerem. Nagyon nagy, és csúnya, mi lesz velem szülés után? Mert ugye akkor az erőlködéstől még jobban kijön.

Legjobb válasz: Sziasztok! Elsõ terhességem utolsó 2 hónapjában én is állandóan szenvedtem tõle (hozzáteszem nekem 15 éves korom óta van aranyerem), és a szülés alatt nagyon bedurvult. Nem részletezném, mit éltem át a szülés utáni napokban, teljesen kétségbe voltam esve. Szülés után négy hónapon át próbáltam helyre hozni a már jól ismert praktikákkal (volt benne gyakorlatom :-(), de nem ment... így maradt a mûtét. Bár mentem volna hamarabb! A 6 hét gyermekágy letelte után mehetsz és az elsõ kezelés után pár nappal óriási javulás következik be. Nekem 4 belsõ és egy külsõ aranyerem volt, a belsõket gyûrûvel kötötték el, a külsõt lézerrel vágták. Nem kell tõle félni, nem fáj, max. kellemetlen érzés pár napig. Összesen 130 ezer ft volt. Most várom második babánkat, megint kijött egy, de egyenlõre nem olyan durva, mint annak idején volt. Én intimtornával vigyázok rá és kamillás nedves wcpapírral. Persze ha szükség lesz rá, szülés után ismét megyek mûtétre... én utólag bántam, hogy a félelmeim miatt ilyen késõn szántam rá magam a helyrehozatalukra. Minden pénzt megér! Boldog babavárást, babázást nektek.

Sziasztok! Elsõ terhességem utolsó 2 hónapjában én is állandóan szenvedtem tõle (hozzáteszem nekem 15 éves korom óta van aranyerem), és a szülés alatt nagyon bedurvult. Nem részletezném, mit éltem át a szülés utáni napokban, teljesen kétségbe voltam esve. Szülés után négy hónapon át próbáltam helyre hozni a már jól ismert praktikákkal (volt benne gyakorlatom :-(), de nem ment... így maradt a mûtét. Bár mentem volna hamarabb! A 6 hét gyermekágy letelte után mehetsz és az elsõ kezelés után pár nappal óriási javulás következik be. Nekem 4 belsõ és egy külsõ aranyerem volt, a belsõket gyûrûvel kötötték el, a külsõt lézerrel vágták. Nem kell tõle félni, nem fáj, max. kellemetlen érzés pár napig. Összesen 130 ezer ft volt. Most várom második babánkat, megint kijött egy, de egyenlõre nem olyan durva, mint annak idején volt. Én intimtornával vigyázok rá és kamillás nedves wcpapírral. Persze ha szükség lesz rá, szülés után ismét megyek mûtétre... én utólag bántam, hogy a félelmeim miatt ilyen késõn szántam rá magam a helyrehozatalukra. Minden pénzt megér! Boldog babavárást, babázást nektek.
Szia! A második válaszoló vagyok. Én is magánban csináltattam, ambuláns kezelésen. Ez azt jelenti, hogy bemész, megvizsgálnak, megkapod az érzéstelenítõt, kb 10 perc múlva már gyûrûznek is. Az egész kb 20 perc, aztán mehetsz is haza. Utána kicsit kellemetlen érzés, de hogy ne fájjon a székletürítés kapsz vagy glicerines kúpot, vagy olajat, amit meg kell inni. Kb 2 hét elteltével csinálják a következõt. Egyébként én ajánlom neked, hogy ha ki vannak türemkedve az erek, hogy rendszeresen próbáld õket visszatolni és még mindig nem késõ megtanulnod az intimtornát. Elsõ terhességem alatt én ez utóbbit elhanyagoltam és meg is lett az eredménye, most a 8. hónapban vagyok és elég jól zárnak az izmaim. Bár most is lett aranyerem, de közel sem olyan vészes, mint 2 évvel ezelõtt volt. Ha nem akarsz iszonyatosan szenvedni, ne hagyd hogy tovább romoljon a helyzet!!!!!!
Szia, . Sajnos ha már most nagy, akkor csak rosszabb lesz szülés után. Nekem is volt már elõtte is, és szinte már az összes krémet, kenõcsöt csodaszert kipróbáltam, de visszahúzódni egyiktõl se húzódott. Csak a tüneteket enyhítette. A mûtét adott, mint lehetõség, de egyenlõre még nem mertem rászánni magam. Étkezni úgy étkezem, ahogy ebben az esetben javasolják, de már ez nem segít. Próbáld ki valamelyik kenõcsöt és kúpot hátha neked is enyhíti a panaszaidat. Sperti, Reparon, Mastu Üdv
A kérdező hozzászólása: Na, akkor szülés után mehetek gyûrûztetni :) A lézeres mûtéténél elaltatnak, vagy ott is csak érzéstelenítõt adnak, mert nekem kint a fenekemnél vannak a kinövések. Kellett bent aludni a kórházban? Hanyat, vagy háton kell feküdni mikor csinálják?
Ismét én! Szóval elõször a belsõeket csinálják a gyûrûvel, mert ezek nyomják ki a külsõket. Ezektõl a külsõek is szépen visszahúzódnak. Ezek útán vágják lézerrel a külsõt, de csak ha szükséges. Kapsz érzéstelenítõt, majd 10 perc múlva nekiállnak. Oldalt kell felfeküdni az asztalra és felhúzni a térdeidet a hasadhoz, a doki pedig a hátad felöl közelíti meg a terepet :-). Ajánlott a mûtét elõtt bevenni fájdalomcsillapítót is, hogy ha elmúlik az érzéstelenítõ hatása, biztosan ne fájjon. De tényleg nem fog, max. egy kicsit, ami algopyrin hatására elmúlik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, így már nem is félek, ha megszültem megyek is ! :)


Terhesség elejétől fogva, azt megelőzően, ha nem 800 mikorgramm folsavat, hanem 1000-1200 mikorgramm körülit szedtem az veszélyes lehet a babára?

Bár úgy tudom, mivel vízben oldódik, nem lehet túl adagolni, és nincs nagyon mellékhatása..de én egy olyan folsavat szedek (felezve is 1500 mikorgrammnyi, ami 3 mg-os kiszerelésb?l van 50 szem.Én ezt félbe szoktam törni és azt szedem már jnauár óta..néha ki kihagyva...de folyamatosan.Ez nem lehet gond ?Mert ugye ezt hangoztatják, hogy az fontos, hogy fel legyen töltve az emberben terhesség el?tt már legalább 1-3 hónappal !De mennyi a max.!min.400 -800 mikorgramm..

Legjobb válasz: Szerintem nem kell aggodnod,én is olyat szedtem,szedek és a védõnö is azt mondta szedhetem egész terhesség alatt.eddig napi 2szemet ettem ugy 4.hónapig,utana egyet.a vassal együtt a leghatásosabb.

Szerintem nem kell aggodnod, én is olyat szedtem, szedek és a védõnö is azt mondta szedhetem egész terhesség alatt.eddig napi 2szemet ettem ugy 4.hónapig, utana egyet.a vassal együtt a leghatásosabb.

Azok akik a terhesség elejétöl kezdve otthon vannak táppénzen, nem unatkoznak? Mivel töltitek a napjaitokat?

Legjobb válasz: ha nagyon unatkozok, átrendezem a szekrényeket, a konyhát. Különben meg itthoni munkázok, egyetemre járok, és egy nemrégi költözés után a sok cucc nagy része még dobozolva van, azokat bontogatom, a gyapjútakarót szellõztetem, a gyapjúderékaljat megtaposom és kimosom stb. Én 2 évig tuti nem unatkoznék itthon, még ha nem is lennék terhes. Ha tényleg nem megy más, akkor sütök-fõzök

ha nagyon unatkozok, átrendezem a szekrényeket, a konyhát. Különben meg itthoni munkázok, egyetemre járok, és egy nemrégi költözés után a sok cucc nagy része még dobozolva van, azokat bontogatom, a gyapjútakarót szellõztetem, a gyapjúderékaljat megtaposom és kimosom stb. Én 2 évig tuti nem unatkoznék itthon, még ha nem is lennék terhes. Ha tényleg nem megy más, akkor sütök-fõzök
Miért unatkoznánk?! Van mit tenni mindig a házban és körül. Aki unatkozni tud az találja fel magát! Szerencsére én nem vagyok ez a kategória. Lehet takarítani, fõzni, sütni, kapálni, gyereket nevelni, csinosítgatni a gyerek szobáját...stb. Soroljam még???
Elsõ! Te nagyon bunkó vagy! Képzeld el, hogy pl. én a 6. héttõl itthon vagyok és egy nap nem volt még, h unatkozzak. Te biztos egy kiégett ember vagy és nem tudnál magaddal itthon mit kezdeni. Bocs, az offért. Én is sütök, fõzök, kertben vagyok, takarítok, csinosítgatom a babánk szobáját, a férjemmel eljárogatok dolgozni (amúgy is ált. este szokott hazajönni és így legalább kicsit többet lehetünk együtt)és képzeld "Kedves Elsõ" a magyar egészségügyi rendszer olyan, h valamikor fél napokat kell várni egy tõlünk 50 km-re lévõ városban vizsgálatra, nst-re....stb, sõt ha ez megnyugtat, akkor szoktam netezni is.... de nem a nap 24 órájában, ahogy Te gondolod.... Bocs, Kérdezõ az ismételt Offért, de egyre több a faragatlan ember a kismamákkal szemben, nem értem, h miért kell velünk bunkózni....
Ülnek a számítógép elött és a Gyakori Kérdésekre válaszolnak a nap 24 órájában 9 hónapon keresztül :-))) Persze néha alszanak és esznek is, úgy a szabadidejükben, amikor kevés a kérdés...
Én nagyon viszont nagyon unatkozom, mivel a doki csak könnyû házimunkát és csak rövid sétákat engedélyezett, egyébként fekvés. A szemem már fáj a sok olvasástól...

El lehet menni a terhesség elejétől táppénzre? Akkor is ha nem vagyok veszélyeztetett? Az orvos bármikor kiír?

Legjobb válasz: nem értem, miért akarnak a kismamák rögtön táppénzre menni, fõleg, ha nem veszélyeztetettek... szét fogod unni magad otthon! Vagy van v.mi különleges oka, hogy nem akarsz dolgozni?

nem értem, miért akarnak a kismamák rögtön táppénzre menni, fõleg, ha nem veszélyeztetettek... szét fogod unni magad otthon! Vagy van v.mi különleges oka, hogy nem akarsz dolgozni?
Szerintem orvosa válogatja. Én nem voltam, vagyok veszélyeztetett, de úgy itéltem meg, hogy nem tudnám a munkámat csinálni...egész nap autót vezettem, hajnalban indultam, késõn értem haza, nagy volt a stressz. Ezt így kerek perec megmondtam az orvosnak és õ zokszó nélkül adott javaslatot a téáppénzre.
Szia. Attól függ hol és mit dolgozol. És persze attól is függ, hogy milyen az orvosod, mit lehet vele "megbeszélni". Üdv, 37 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: 15 hetes kismami! Ezt nem értem, terhességed alatt nem rúghatnak ki, hiába lejár a szerzõdésed, akkor sem! Nem jól tudom?
én a terhességem 8.hetétõl vagyok táppénzen, nem vok veszélyeztett, csak olyan a munkám, h terhesen nem lehetne végezni...igaz, nekem annyiból könnyebb, h 100%-os a táppénzem...
Engem ki akart írni az orvos, elõször nem akartam, aztán mikor a fõnököm megtudta hogy terhes vagyok ordítani kezdett velem mint egy sakál, hogy ezt mégis hogy képzeltem, hogy terhes leszek? Azonnal menjek állományba és ahogy lejár a szerzõdésem tûnjek el a föld színérõl. Most állományban vagyok és augusztusban jár le a szerzõdésem, hogy aztán mi lesz velünk fogalmam sincs. Mindegy, a lényeg, hogy én egyáltalán nem unatkozom itthon, mindig van mit csinálni, van hova szaladni (ebben a családom is mindig elõáll vmi újjal), ha úgy érzed akármilyen kicsi ok miatt is, hogy nem akarsz dolgozni mond csak meg a dokidnak, ne stresszeld magad! Az a lényeg, hogy a terhesség alatt jól érezd magad, akkor boldog babád lesz :) Jó babavárást! 15 hetes kismami
Szia! Én a terhességem 8.hetétõl vagyok táppénzen, mivel olyan kórházi osztályon dolgoztam, hogy nagy esélye lett volna a vetélésnek. Nálam az orvos azonnal mondta, hogy kiir táppénzre csak én nem akartam (a pénz miatt) de miután 1 éjszakai mûszak alatt kicsit barnáztam kiirtatattam magam. Mert fonotsabb a babán, és a saját egészségem, mint a munkám. Te milyen beosztásban dolgozol, hogy kiszeretnéd magad iratni táppénzre? Üdv. 27 hetes kismami
Szia!Én is az elejétõl kezdve állományban vagyok, nem vagyok veszélyeztetett terhes csak hogy a munkahelyemmel olyan szerzõdésben állok hogy attól a perctõl kezdve hogy ha megtudom hogy terhes vagyok nem dolgozhatok.Vagyis állomány.Nem azért mert fizikai munkát végzünk hanem a hanghatások miatt amik árthatnak a magzatnak.De ami biztos, valóban nagyon unalmas itthon és szívessebben dolgoznék! Boldog babavárást mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: Természetesen megvan az oka, és nem az hogy naplopó szeretnék lenni. :)
Szia, tapasztalataim szerint az orvosok nem szívóznak a kismamákkal. Engem kifejezetten rábeszélt a doki, hogy maradjak otthon, fõleg az elsõ három hónapban. Hiába szerettem volna dolgozni, nem tudtam, a hányinger és a hányások miatt. Ha nem akarsz dolgozni, maradj otthon, készülõdj, várd a babát nyugodtan. Szerintem ami jár, azt ki kell használni. Sajnos sokszor azért, hogy ne szóljanak meg, nem "vesszük el", amihez jogunk van. Azért, mert egy várandós kismama otthon marad táppénzen az elsõ hetektõl, az nem jelenti azt, hogy egy munkakerülõ. A kérdésre válaszolva: Az orvost megkéred, hogy vegyen betegállományba, szerintem azonnal megteszi, akár veszélyeztetett vagy, akár nem. A reggeli hányingerekre hivatkozva pl.
ha már terhes vagy akkor miért mész hõt??????
A kérdező hozzászólása: Nem a terhesség kapcsán mérem a hõmet. Állandóan az az érzésem, hogy beteg vagyok, ezért fordul elõ - hetente - hogy megnézem, nincs-e lázam.
Mit érzel, hogy azt hiszed, hogy beteg vagy?
A kérdező hozzászólása: Valójában nagyon gyengének, erõtlennek érzem magam.
Ez normális a terhesség alatt. Ha tehetném én is állandóan aludnék, vagy feküdnék. Én is gyenge vagyok, a hányingerrõl nem is beszélve...

A terhességed hányadik hetéig dolgoztál? Milyen indokkal írnak ki az elejétől?

Legjobb válasz: Amikor kiderült a terhesség, rögtön táppénzre mentem, igaz ott nem is dolgozhatnak kismamák, a veszélyes (mérgezõ) anyagok miatt, de a nõgyógyász bármikor adhat olyan igazolást, amivel a háziorvos táppénzre vesz, ha nem érzed jól magad.

Amikor kiderült a terhesség, rögtön táppénzre mentem, igaz ott nem is dolgozhatnak kismamák, a veszélyes (mérgezõ) anyagok miatt, de a nõgyógyász bármikor adhat olyan igazolást, amivel a háziorvos táppénzre vesz, ha nem érzed jól magad.
32-dik hétig. DE nekem semmi panaszom nem volt a terhességem alatt. Akkor is azért hagytam abba, mert nagyon meleg volt s napi 2 órát buszoztam.
Én a 36. hétig. Három hét múlva szültem. Nyugis irodai munka volt, végig dolgoztam.
6. hétig. Korábbi vetélés + a munka jellege miatt (terhesség és szülés alatt sérült gyerekek emelgetése)
29 hétig. Nekem elég nyugis helyem volt, de úgy a 25 hét táján úgy éreztem, hogy már egyszerûen nem érdekel mi van bennt, és mindent el is rontottam, :-), így mondtam a kolléganõmnek, hogy kiíratom magam, nem szívatom tovább :-). Szerintem bármilyen indokkal kiírhatnak, ha Te mondod a dokinak, hogy rosszul vagy, vagy esetleg ha elmúltál 35, vagy hivatkozol a munkádra, hogy nehéz, veszélyes, hideg, meleg, sokat kell utazni, ráz a busz, szóval bármire szerintem... Engem a doki azonnal ki akart írni... Jó egészséget! 31 hetes
18. hétig. Muszáj volt lezárnom az ügyeimet, nem akartam kicseszni a kollégákkal, de a fõnököm nagyon gáz, hamarabb is eljöttem volna. A doki mondta is, hogy jöjjek, mert folyamatosan magas volt a vérnyomásom a stressztõl. Érdekes, ahogy abbahagytam a melót, egy hét múlva már normális volt:S
Nekem szerencsére semmi panaszom nem volt, ennek ellenére az orvosom egybõl azt mondta, hogy ad igazolást, és elmehetek táppénzre, ha akarok. Nem is kellett volna indokolni. Amúgy a 6. hónap végéig fogok dolgozni, utána már nem akarok, egyrészt mert sokszor 6 napozom és utazgatni sem akarok már órákat a tömött buszokon!
A szülés elõtti napig... Bár ez nem így volt tervezve. 35 hetes voltam, és már készültem átadni a munkakörömet, akkor még egy hetet terveztem, hogy dolgozni fogok, és utána készülök a nagy napra. De a kisfiam úgy döntött egyik nap hajnalban, hogy neki ennyi elég volt odabent, és mostmár ki akar jönni. Egyébként jó kis nyugis munkahelyem volt, a terhességem alatt sem volt semmi problémám. Még a dokim sem tudta megmondani, hogy miért kezdett el szivárogni a magzatvíz a 35. héten, hiszen én is, és a baba is teljesen egészségesek voltunk!

Gond lehet? Ez a 3, terhességem, az első kettőnél az elejétől kezdve nagy mellfájdalmam volt. Most semmit sem érzek! Volt így valaki?

Legjobb válasz: Ne aggódj, nekem majdnem mind a három másmilyen volt. egyszer végighánytam 3 hónapot, másképp/máskor mozogtak, volt amikor fájt a mellem, volt amikor nem, voltam kívánós és volt egy terhesség amit meg sem éreztem.

Ne aggódj, nekem majdnem mind a három másmilyen volt. egyszer végighánytam 3 hónapot, másképp/máskor mozogtak, volt amikor fájt a mellem, volt amikor nem, voltam kívánós és volt egy terhesség amit meg sem éreztem.
A kérdező hozzászólása: Köszi!Szerdán lesz az elsõ uh.Addig parázok!

Kismamak, van/volt nektek olyan problematok terhesseg alatt hogy nagyon gyakran kemenyedett a hasatok mar egeszen az elejetol (7-8 het)?

Nagyon sokszor van olyan furcsa kemenyseg erzes a hasamban,es legtobbszor akkor erzem amikor leulok.Mar mondtam az orvosomnak is,de o ugy reagal altalaban erre mintha ez teljesen termeszetes lenne es max csak annyit mond hogy ha tul sokszor erzem emeljek a magnezium adagomon.Az igaz hogy valamennyit segit rajta a magnezium de nem maximalisan....En mar gondoltam arra is hogy esetleg valami gyulladastol lehet (mondjuk olyan jellegu tunetem nincs,de hat ki tudja...)Lehet csak en vagyok ilyen tul aggodos tipus:( Csak azert furcsa mert az elozo terhessegemnel egyatalan nem volt ilyen,es 1 szem magneziumot sem kellett szednem!

Legjobb válasz: Elõzõnél nekem sem. Most a 8. héten fenyegetõ vetéléssel itthon feküdtem napi 2000 mg magnéziummal és duphastonnal ellátva. Nekem is fekvés és magnézium. 26 hkm

Elõzõnél nekem sem. Most a 8. héten fenyegetõ vetéléssel itthon feküdtem napi 2000 mg magnéziummal és duphastonnal ellátva. Nekem is fekvés és magnézium. 26 hkm
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de nem lehet, hogy csak a szél bánt? Én sokat kínlódtam vele elõzõ terhességemnél is, és most is, pedig még csak 8 hetes vagyok! És igazi görcsökként élem meg.
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem hogy a szel miatt lenne, volt hogy attol fajt a hasam de akkor nem egeszen lent.Leggyakrabban ulesnel kellemetlen, es valamikor akkor is mikor reggel felkelek es pisilnem kel.
Nekem a 18héttõl keményedett, kaptam magnerot tablettát napi 3000 mgot, végig pihiztem, feküdtem, ha csak álltam bekeményedett, 37 hétre megszületett a kisfiam, ahogy abba hagytam a mg szedését.
A 2. babamat varom es nekem is a kezdetektol kemenyedik. 5 hetesen barnaztam, majd 15 hetesen vereztem is miatta, ami 1 het korhazat jelentett. Pihenj sokat es szedj nyugodtan 3000magneziumot. Nekem a magnerot jott be. A 29. hetnel jarok, most mar sokkal jobb, vagy csak hozzaszoktam mar! :) Nekem foleg este fekves kozben kellemetlen. A magnezium csokkenti valamennyire a kemenyedeseket.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!