Találatok a következő kifejezésre: Terhesség elején nem (113 db)

Normális az, ha a terhesség elején nem feszül a mell, hanem csak a bimbó érzékeny?

Kb. 5 hetes terhes vagyok és egyáltalán nem feszül a mellem csak a bimbó érzéken.

Legjobb válasz: Teljesen normális. Minden terhesség más, mivel nem egyforma a szervezetünk. Máskor se ilyedj meg ha valami eltér a Nagy Könyvben írottaktól, mindenkinél hihetetlen különbségek vannak a "tünetek" terén!

Teljesen normális. Minden terhesség más, mivel nem egyforma a szervezetünk. Máskor se ilyedj meg ha valami eltér a Nagy Könyvben írottaktól, mindenkinél hihetetlen különbségek vannak a "tünetek" terén!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!Igazából ez nem az elsõ terhességem, csak tavaly volt egy vetélésem és azóta ijedõsebb vagyok.
Szerintem is teljesen normális! Nekem is az csak a bimbó volt érzékeny az is csak akkor , hogyha fáztam ! Egész a 16. hétig! 25 hetes kismama
Nálam kb. a 8 hét körül kezdett a mellem feszülni, fájni, és duzzadni. Addig csak a bimbóm volt érzékeny, és úgy állt mint a cövek:) Nyugi, eljön mindennek az ideje! Gratulálok, és boldog babavárást! 11 hetes kismama
? Mármint ?
Ha arra gondolsz, hogy nem minden nap van egyformán hányingered, derékfájás, mellfeszülés, stb. akkor az normális.


Miért van az, hogy a terhességem elején nem volt abszolút hányingerem meg émelygés sem és most a második trimeszerben mindig van, egyre gyakrabban?

most már autóban is hányingerem van pl. mit lehet tenni ilyenkor?

Legjobb válasz: Szia! Hát ezzel én is igy vagyok. Az elsõ 12 hétben semmi terhességi tünetem aztán a 12 hét után mindennap hányok és rosszul vagyok.

Szia! Hát ezzel én is igy vagyok. Az elsõ 12 hétben semmi terhességi tünetem aztán a 12 hét után mindennap hányok és rosszul vagyok.
Valószinüleg most ért olyan magas szintre a HCG a szervezetedben hogy rosszul viseled.Ez is változni fog aztán már nem lesz semmi gond!Kitartás!
Szia! Nekem a gyógyszerektõl kezdõdött a hányás, mert iritálta a gyomrom.Szerintem próbáld megfigyelni mikor mit eszel és hátha rájössz mitõl van.Kitartás. 28 hetes kismama

Van olyan tevékenység amit a terhesség elején nem szabad végezni?

Els? baba nem szeretném elveszíteni

Legjobb válasz: A hason alvásról még nem hallottam, hogy ártana, amíg nem nõ a pocakod... Leginkább az emelgetést (10 kg felett), nehéz fizikai munkát, kemény edzést (pl. aerobic, futás, ha nem vagy hozzászokva, persze más a helyzet, ha eddig is sportoltál), forró ülõfürdõt, szaunát nem javasolják. Én ehhez még hozzátenném, hogy minél kevesebb káros vegyszerrel érintkezz, bár ez inkább a késõbbiekben lehet rossz hatással a babára (pl. higító belégzése).

A hason alvásról még nem hallottam, hogy ártana, amíg nem nõ a pocakod... Leginkább az emelgetést (10 kg felett), nehéz fizikai munkát, kemény edzést (pl. aerobic, futás, ha nem vagy hozzászokva, persze más a helyzet, ha eddig is sportoltál), forró ülõfürdõt, szaunát nem javasolják. Én ehhez még hozzátenném, hogy minél kevesebb káros vegyszerrel érintkezz, bár ez inkább a késõbbiekben lehet rossz hatással a babára (pl. higító belégzése).
Egész terhesség alatt nem nagyon szabad súlyosabb dolgokat emelgetni, a hason alvás sem tesz jót, cigi pláne, alkoholból is nagyon minimális.
Nem szabad nehezet emelni, kerülendõ az ülõfürdõ, a megerõltetõ sport, alkohol, cigaretta. De igazából ezek a dolgok az egész terhesség alatt kerülendõk.

Terhességem elején nem csinált az orvosom rákszűrést, mert nem telt le az 1 év. Most 29 hetes vagyok, és ha jól emlékszem most lenne aktuális. Megcsinálják még ilyenkor szerintetek?

Következ? orvos látogatásom a 32.héten lesz. Vagy ez ilyenkor hogy szokott lenni?mikor van a következ? cytológia?

Legjobb válasz: Szia!!Nekem is hasonlóképpen volt,kb.25 hetes koromban telt le az egy év,nem csinálta meg a doki,azt mondta,hogy vagy a 12.héten,vagy majd csak szülés után.Így nekem amikor mentem a szülés utáni 6 hetes kontrollra,akkor vette le.:-)További boldog babavárást,és könnyû szülést kívánok!!Üdv- 2 kislány anyukája

Szia!!Nekem is hasonlóképpen volt, kb.25 hetes koromban telt le az egy év, nem csinálta meg a doki, azt mondta, hogy vagy a 12.héten, vagy majd csak szülés után.Így nekem amikor mentem a szülés utáni 6 hetes kontrollra, akkor vette le.:-)További boldog babavárást, és könnyû szülést kívánok!!Üdv- 2 kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Akkor jól sejtettem, hogy majd a 6 hetesen. Nekem is kislányom lesz :D
Nekem a terhesség, illetve a szülés után, a 6 hetes vizsgálaton is mondta, hogy majd... Várjunk pár hónapot, mert szülés után csalóka eredmények jönnek ki.
én pedig mindkettõvel hánytam
Én a lányokkal borzasztó rosszul voltam, a fiammal nem annyira.
Egyszer se hánytam.Fiam van.Nem tudom van-e összefüggés, de így van.
mende monda. ez egyedül a hcg szintre utal, ha utal egyáltalán.
Nekem van egy fiam, vele semmi "problémám" nem volt!Most 29h vagyok és szintén fiam lesz, de vele már meg volt minden terhességi tünetem!
hülyeség. Se a lányommal, se a fiammal nem voltam hányós.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Akkor ez is csak ilyen népi hiedelem, rossz megfigyelés:) )Még várnom kell hogy kiderüljön mi lesz a neme a kisbabámnak, még csak 7 hetes vagyok, igaz teljesen mindegy, fõ az egészség!De semmi panaszom kis szédülésen kívül:) )Remélem ez így is marad.
fiammal ugy hanytam mint a lakodalmas kutya :) 16 hetes koromig
Nem hánytam, és kislány....
Semmi köze a hányásnak a gyerek neméhez.Én is lányt szültem, rosszullétek nélkül.
Nekem lányom is, és fiam is van, de egyik terhességem alatt sem voltam beteg, és nem is hánytam!
második lányomat várom, egyszer sem hánytam, még csak hányingerem sem volt
sose hánytam sose voltam rosszul lányom lett.
Ket fiam van, soha nem volt terhessegi rosszulletem. DE! Mi negyen vagyunk testverek, ket fiu, ket lany es Edesanyam egyikunket varva sem volt rosszul soha. A sogornomnek ket fia van es mindket terhesseget vegigrokazta. A masik sogornom ket lanyaval ugyanigy. Szoval ebbol nem indulnek ki...

Mit lehet szedni náthára terhesség elején? Nem vagyok lázas, csak köhögök és folyik az orrom.

Hétfőn megyek háziorvoshoz, de hogy addig se ártson a nátha a babának, vehetek be valamit? :)

Legjobb válasz: Homeogene9 homeos, a nevébõl is látszik. Nagyon sokan hülyeségnek tartják, de nekem használt.

Homeogene9 homeos, a nevébõl is látszik. Nagyon sokan hülyeségnek tartják, de nekem használt.
Én is borzasztóan rosszul náthás voltam egyszer, de semmit az ég egy adta világon nem kaptam rá...bár nem köhögtem... Homeopátiás készítményeken kívül szerintem nem sok mindent lehet így házilag...de egyébként ha nem vagy lázas, magától a náthától a babádnak nem lesz baja :)
Citromos kamillatea és C-vitamin. Abból így fejbõl nem tudom, mennyit, rá van írva. Nekem eddig mindig használt. Jobbulást!
mézes citromos tea, kamillás inhalálás! semmi több!
Szerintem ne szedj be semmi bogyót. Mézes, citromos tea és C-vitamin bõven elég hétfõig. Utána meg majd meglátod, hogy átmegy-e rajtad vagy a doki majd mit mond.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :)
Mézes, citromos tea, tengervizes orrspray.

Van/volt köztetek olyan aki a terhesség elején nem kívánta a húst/hús ételeket? Meddig tartott ha volt ilyen!

Legjobb válasz: Szia! Én most vagyok 35 hetes kismami és még most is undorodom a hustol. Elõtte meg napot nemtudtam elképzelni hus nélkül. Szoktam egy kicsit enni, mert a babának stüksége van rá, de nagyon kicsi mennyiséget eszem csak meg.

Szia! Én most vagyok 35 hetes kismami és még most is undorodom a hustol. Elõtte meg napot nemtudtam elképzelni hus nélkül. Szoktam egy kicsit enni, mert a babának stüksége van rá, de nagyon kicsi mennyiséget eszem csak meg.
Szia! Én se bírtam megenni a húst! Talán a 25. hét körül tudtam már enni, de csak csirkét. Vörös húst még mindig nem! 35hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszotokat! Milyen az étrendetek így hús nélkül? Mármint a fõ étkezéseknél mit állítasz össze? Én csak 10hetes terhes vagyok, eleje óta nem tudom megenni a húst, de semmilyen húskészítményt sem.Pl felvágattak, szalámi sem. Hányok is alapból :(
Második vagyok! Azért ne aggódj ez normalizálódni fog, én sem bírtam megenni semmit szinte! Az elején én is sokat szenvedtem! Hogy mit ettem!? Gyümölcsöt, zöldséget... Millió 1 étel van, ami nem hússal készül! És ha szedsz terhesvitamint, akkor nem is kell aggódni annyira, h nem eszel húst 1 ideig! Illetve változatosan kell étkezni! Ha szerencséd van pár hét és javulni fog a helyzet! Ha mégse, akkor a neten találsz terheseknek szóló "vegetáriánus étrendet"... talán az segíthet 1 kicsit!
Hát én kb. 25. hétig "rókáztam", ha húst láttam. Utána sem normalizálódott a dolog. 1-2 kockát néha megettem, meg a párizsit. Gyümölcsbõl viszont kilókat megettem naponta. A szervezetünk tudja mire van szükségünk.
38 hetes vagyok és kizárólag májkrémet és marhahúst bírok megenni, de ez utóbbit sem mindig. Nekem a legelejétõl ez van, én igyekeztem sok sajtot, tejterméket, hüvelyest enni, és volt hogy szójával pótoltam a húst, pl. fasírtnál. A baba fejlõdésében nálam semmi problémát nem okozott, a vasam lett alacsonyabb a 25.hét után, de arra meg szedek gyógyszert.
Vega vagyok, nuku hús és tojás, viszont sok tejtermék van az étrendemben. Kislányom 40. hétre, egészségesen, 3450 grammal és 52 cm-rel született. Most 8 hetes terhes vagyok. Nem lesz semmi bajod, ha nem eszel húst, azt edd, amit kívánsz, szeretnél.
En is vega vagyok. Sok zoldseg es gyulmolcs! Hust evek ota nem eszem, a verkepem tokeletes.

Kismamák nektek a terhesség elején nem fájt a far csontotok?

3 napja késik a mensim,holnap csinálok majd tesztet.De tegnap este a derekamból annyira belenyilallgatott a farcsontomba,majd olyan tompán fájt sokáig.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!