Találatok a következő kifejezésre: Terhesség előtt a méh (10 db)

Terhesség előtt mekkora a méh nagysága? Nekem az orvos többször is azt mondta, hogy kicsi a méhem. Mit jelent ez? Terhesség alatt mekkorára nő?

Legjobb válasz: Emiatt ne aggódj. Nekem is ezt mondta a doki és most már 35 hetesen valahol a bordáim körül van. Ebbõl semmilyen hátrányod nem lesz.

Emiatt ne aggódj. Nekem is ezt mondta a doki és most már 35 hetesen valahol a bordáim körül van. Ebbõl semmilyen hátrányod nem lesz.
Nyugi!A nõt olyan csodálatosan alkotta meg az anyatermészet, hogy a méhe 10en centi alapállapotban, de elfér benne akár egy 5 kilós gyerek is.(ISmerõsömnek mindkét lánya óriásbébi lett.)Gondolhatod, hogy mekkorára ki kellett nyúlni, és majd visszamegy(ezt a szoptatás alatt termelõdõ hormonok segítik).Szerintem ne aggódj, nem hiszem, hogy egy kicsi méh nagyban hátráltat.
Terhesség elõtt egy átlagos méh mérete 4, 5-5 cm x 5-5, 5 cm. A terhességgel folyamatosan nõ, annyira rugalmas fala van, hogy ez az egyetlen olyan szervünk, ami úgy megnõhet, hogy eléri az eredeti méretének a sokszorosát is, majd szülés után lassan visszatér az eredeti méretébe, "mintha mi sem történt volna". =o) Amúgy nekem a 6 hetes UH után az volt a papíromra írva, hogy lúdtojásnyi nagyságú.

Ha valakinek hátrahajló méhe van, azt érzi az orvos kézi vizsgálattal is vagy csak ultrahang után? És mit is jelent ez pontosan? A terhesség előtt is hátrahajló, akinek az?

Legjobb válasz: Szia. 16 éves voltam amikor azt mondta a doki,hogy hátra hajló méhem van és emiatt csak nagy nehézségek árán eshetek teherbe. Hát 19 évesen én bizony ott álltam a võlegényemmel a mosdó ajtajában és néztük a pálcikán a 2 csíkot.Egyetlen egyszer fordult elõ,hogy hanyagok voltunk a védekezésnél.:)Na õ lett a lányom. Ami a méhem állapotát illeti nem estem nehezen teherbe,DE 14.hétig hason kellett feküdnöm amennyit csak bírtam,hogy kiessen a méhem a hasfalamhoz,mert egyébként a doki emelte volna elõre.Azóta van még egy kisfiam:)és most várom a 3.gyermekünket jelenleg 6.hetes vagyok:)) Tehát nem kell emiatt izgulni egy alkati eltérés.És nem vitatom biztos nem légbõl kapta az orvosom,hogy nehezebb teherbe esni valószínûleg többeknél így is van,de nem törvényszerû.

Szia. 16 éves voltam amikor azt mondta a doki, hogy hátra hajló méhem van és emiatt csak nagy nehézségek árán eshetek teherbe. Hát 19 évesen én bizony ott álltam a võlegényemmel a mosdó ajtajában és néztük a pálcikán a 2 csíkot.Egyetlen egyszer fordult elõ, hogy hanyagok voltunk a védekezésnél.:) Na õ lett a lányom. Ami a méhem állapotát illeti nem estem nehezen teherbe, DE 14.hétig hason kellett feküdnöm amennyit csak bírtam, hogy kiessen a méhem a hasfalamhoz, mert egyébként a doki emelte volna elõre.Azóta van még egy kisfiam:) és most várom a 3.gyermekünket jelenleg 6.hetes vagyok:) ) Tehát nem kell emiatt izgulni egy alkati eltérés.És nem vitatom biztos nem légbõl kapta az orvosom, hogy nehezebb teherbe esni valószínûleg többeknél így is van, de nem törvényszerû.
Az enyém hátrahajló, terhesség elõtt is, után is az volt. Az orvos érezte amikor vizsgált és õ mondta. Négy gyermeket hordtam ki és szültem. Elvileg nehezebb teherbe esni. Én ez részemrõl cáfolom, nagyon hamar fogantak a babáim. Terhesség közben nekem mindig kiegyenesedett így nálam ez sem volt gond (a hátrahajló méh az esetek 99%-ában terhesség alatt elõrehajlik a maradék 1%ban az orvos segíti rendes pozícióba). Elvileg az elsõ három hónapban nagyobb a vetélés arány a hátrahajló méhû nõknél, így jobban kell kímélni magad. Nekem hál' istennek ezt sem kellett megtapasztalnom, négy terhességbõl négyszer szültem idõre. Ezen kívül erõsebbek lehetnek a mensis görcsök. Nekem semmilyen hátrányom nem volt belõle.
Nekem is hátrahajló méhem van, mindkétszer könnyen terhes lettemA lányommal 4 hónap után, a pocaklakóm egyetlen védekezés nélküli alkalomkor fogant :)
Második vagyok. A harmadik gyermekem egyszeri alkalomból fogant és a negyedik is. Jó lenne, ha még írnának néhányan, mert kezdem azt hinni, hogy nem is fogan nehezebben a baba ha hátrahajló a méh, hanem inkább könnyebben.
Szia Nekem is hátrahajló, mégis mindhárom gyermekem az elsõ próbálkozós hónapban összejött. Nekem sem kellett jó pozícióba állítani, magától beállt, szülés után meg vissza :-D Szerintem semmi hátránya nincs, legalábbis én nem tapasztaltam. Vetélésem sem volt.
SziA! Nekemis hátrahajló méhem van!Nekünk azt tanácsolta a doki, ha babátakarunk hátulról szeretkezzünk! Mindkét lányunk elsõ hónapban fogant!igaz betartottuk az orvos javaslatát! Azelsõvel voltak vérzések azelején...De megmaradt! :) Amásodiknál nem volt ilyen probléma... 2 éves kislány és 38 hetes pocakcsajszi anyuja
Nekem az elsõ gyerek nem volt tervezve, a második elsõre sikerült Hála Istennek. Nekem viszont késõbb voltak gondok az elsõ babám 34 hétre született a második 28 hetesen akart világra jönni de vissza tudták tartani és 9 hetet kórházban voltam, végül 40+2napra született a fiam. A dokim nem tudja az okát hogy miért vagyok koraszülésre hajlamos, de a hátrahajló méh is befolyásolhatja. Mondjuk ez csak találgatás, lehet hogy kicsi a méhem rossz a méhszáj, fertõzés stb

Terhességem előtt észrevette a doki, kisebb a méhem az átlagnál! Feszülhet, keményedhet ettől jobban, mint azoknak akiknek normális méretű a méhük? 19 hetes vagyok!

Legjobb válasz: Nekem is kisebb! Nagyon feszül, és néha fájdogál is, viszont hamarabb megéreztem a picit. :) Pihenj sokat és szedj magnéziumot! Boldog babavárást! 16 hetes kismami

Nekem is kisebb! Nagyon feszül, és néha fájdogál is, viszont hamarabb megéreztem a picit. :) Pihenj sokat és szedj magnéziumot! Boldog babavárást! 16 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: MagneB6-ot szedek, csak mostanában (nem is pihentem)volt, hogy 30 percenként bekeményedett a méhem.mióta fekszem azóta, napról-napra jobb, de még nem az igazi:( Én is a 12.hét óta érzem mozogni, ami egyre erõsebb:) Neked is boldog baba várást!
Szia! Megint az elõzõ vagyok. Remélem már megoldódott a problémád, de most azért írok, hátha hasznosat mondhatok. Most, hogy már túl vagyok én is a 20. héten, egyre inkább nem használtak a kereskedelemben kapható Mg készítmények. Mondtam a dokimnak, és felírt egy, a gyógyszertárban kikevert készítményt, amiben a Mg mellett Ca is van. Nagyon jó a görcsökre, keményedésekre. Leírom az összetevõket, ahogy a recepten volt, és , ha érdekel, beszéld meg a dokiddal. Magnesii citrici calcii lactici aa cgta decem (0, 10) Vehic q.sat.ut.f.l.a.tabl. Dent. tal. dos.No."C"(centrum) Remélem, még olvasod. Üdv!
A kérdező hozzászólása: Szia!Nagyon aranyos vagy!!! mindenképp kiírom ezt a receptet! Szerencsére már jobb a helyzet, bár épp most állok neki ki festeni a konyhát:( Remélem nem lesz semmi bajom sem a szagoktól és a fizikai munkától, de muszáj megcsinálni. Még egyszer köszönöm, h nem felejtettél el ennyi idõ után is. én is már a 23.hétben vagyok és hatalmas a pocakom:) Te már teljesen jól vagy?
Halihó! Igen, jól vagyok, köszi. Sokat pihenek, és nekem is igencsak gömbölyödik a pocim. :) Vigyázz magatokra! Ha létrára is másznál festés közben, nagyon óvatos légy! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, de anyu rengeteget segített!! Igaz az a mondás, h Anya csak egy van:) Talán jövõhéttõl tudok egy kicsit pihenni:) Ti is vigyázzatok magatokra:)
Mensidnek mikor kell megjönnie? Esetleg késik már?
Hallottam már olyat, hogy méhfájdalma volt valakinek szerelmeskedés után, és kiderült, hogy ciszta. Ha máskor is elõjön együttlét után, akkor szerintem, menj orvoshoz! Az a biztos!
A kérdező hozzászólása: Nem is volt még!Miért ez lehet h az?
Nem szokott cisztád lenni?
A kérdező hozzászólása: Ja és 2 napja mindjárt megjön érzésem van és tegnap és ma úgy keltem fel hogy hányingerem van!A hõm is 36, 9!
A kérdező hozzászólása: De a fájdalom mellett olyan szurkáló érzés is volt!
A kérdező hozzászólása: Jövõ7végén kell megjönnie!De csak az elsõ 2 percben volt erõs fájdalom és után enyhült!De akció közben nem érzek semmi csak utána!De 3 nappal ezelõtt nem volt semmi!
ÖÖ... Most nézem hogy a fõ kérdésed az volt hogy lehet-e terhességre utaló. ÉN vagyok az elõzõ válaszoló. Egy kicsit leírhatnád bõvebben mikor is volt az a szerelmesekedés, és mikor kellene megjönni. Mert furcsa az a kiszakadás érzés.
Úgy gondolom, lehet gyulladásod van. Vagy egyszerûen nagyon megérezted a tûszõrepedést, az is lehet. Mindenesetre nem ártana elmondani egy orvosnak. Fõleg ha tényleg nagy fájdalmad volt.
Szia! Ha csak a jövõ hét végére várod a menzest, akkor még nem lehetnek terhességi tüneteid, még be sem ágyazódott, ha tegnapelõtt voltatok együtt. Szerintem is vagy gyulladás, vagy peteérés vagy ciszta. Ezt csak orvos tudná megmondani. A terhesség legkorábbi jele a menzes kimaradása, csak ez után jönnek a tünetek. Nagyon ritka, hogy valaki már elõtte produkálja a tüneteket. Nekem a menzi elõtt a szokásos görcsök voltak és 37, 2 volt a hõm, utána 2 nap kimaradás után teszteltem pozitívat és ezt követte a mellfeszülés és a fáradékonyság. Azóta sincs más. Legkorábban a nem várt menzid napján tesztelj. Kitartás és sok sikert! 10 hetes kismami
Lehet.
A mensest is jelentheti, de lehet most van peteérésed! A terhességi alhasi szurkálás a menses idelyén, 4 hetes korban kezdõdik általában
Ez inkább mensit jelez, ilyen hamar még nem jelentkeznek tünetek.
Ilyen korán szerintem még nem jelezhet terhességet, mert ha pl. félidõben volt peteérésed és sikerült a megtermékenyülés, még akkor sem volt (elég) idõ a beágyazódásra. Ha egy hét múlva is ezt érzed és nem jön meg, akkor már esélyes lehet.

S. O. s! ha szeretkezes kozbe olyan erzesem van mint terhesseg elott mikor megjon a mens. Tehat a meh mikor "erzekeny" az mit jelent? Talan nyilik a mehszaj? 30hkm

Legjobb válasz: Nem vagyok orvos, de a méhszáj nyílását elvileg nem érzed!! De az biztos, hogy nem jó, ha érzékenynek érzed, szerintem mindenképpen kérdezd meg az orvosod!!

Nem vagyok orvos, de a méhszáj nyílását elvileg nem érzed!! De az biztos, hogy nem jó, ha érzékenynek érzed, szerintem mindenképpen kérdezd meg az orvosod!!
Talán nem kéne szeretkezni, ezt jelenti... Ha bármi olyat tapasztalsz, ami fájdalommal jár, és elõtte nem volt, akkor az nem jelent jót, úgyhogy doki és vélemény kikérés, hogy lehet-e továbbra is hancúrozni, vagy nem. (Bár én nem értem, hogy miért kell várandósan szeretkezni, amikor a várandósság nem erre való...) Szép babavárást, szurkolok, hogy minden rendben legyen!
Már bocs, de mi az, hogy a babavárás nem erre való? Ez micsoda butaság? Ha orvos nem tiltotta, miért ne szexelhetne? Persze, ha valami problémát okoz, le kell állni.
Médea13, ne haragudj, azért szeretkezünk várandósság alatt is, mert az egy természetes velejárója az életnek, párkapcsolatnak.Én a 3. gyerekünket várom, és nagyon jó érzés "szeretni" egymást a férjemmel.Természetesen ha orvosi ellenjavallata van a dolognak, akkor nem szabad, de nálunk ilyesmirõl szó sincs. Kérdezõnek:beszélj a dokiddal, és ha õ szabad utat enged, akkor szeretkezzetek.Ám addig-szerintem-ne.
Pihentessétek kicsit a szexet és menj el a dokidhoz.Kérd meg , hogy vizsgálja meg a méhszájad.Bár szerintem semmi baj sincs, csak esetleg lehet, hogy a babucitok is lefelé tolta magát, apuci meg felfelé a kettejük között meg ott a méhnyakad :) Ne aggódj! Az is lehet, hogy kicsit rosszul talált el a párod és mivel vérbõ a terület kicsit érzékeny lettél!Nyugi, doki és ha azt mondja lehet, akkor további jó hancurt :)

Mensi előtt pár nappal mindig felfújódik a mellem, de most semmi. Holnap-holnapután nem várom.3-4 napja szurkál a méhem. Felhúzott lábbal nem is tudok ülni, mert nyomódik a hasam alja. Utalhatnak ezek a tünetek terhességre?

Legjobb válasz: Sajnos minden lehetséges, és semmi sem. 50-50 %. Nekem is volt felpuffadva a hasam ilyen tájt, mégsem lettem terhes. Van ciklus hogy mindenem fáj, és van hogy semmim. Szemét dolog ez! Nagyon szorítok neked!!!!!! Ezek szerint már csak pár napot kell kibírnod a nevártig, és egy teszt gyorsan választ ad a kérdésedre!!!!!!

Sajnos minden lehetséges, és semmi sem. 50-50 %. Nekem is volt felpuffadva a hasam ilyen tájt, mégsem lettem terhes. Van ciklus hogy mindenem fáj, és van hogy semmim. Szemét dolog ez! Nagyon szorítok neked!!!!!! Ezek szerint már csak pár napot kell kibírnod a nevártig, és egy teszt gyorsan választ ad a kérdésedre!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Van is itthon 10-es tesztem, de nem merem megcsinálni keddnél elõbb. :)
Sikerült? :)

Mehet a folsav három hónappal a tervezett terhesség előtt?

És hogyan kellene szedni? Evés előtt, után, reggel, este?

Legjobb válasz: A folsav elvileg a természetben is megtalálható, pl sok magban, spenótban. Hogy szedjed? ahogy akarod. a folsav egy vitamin készítményben van benne így akkor veszed be amikor akarod. szedheted elötte, de szerintem ne vidd túlzásba. mesterséges vitaminok nem a legjobbak a szervezetnek, így ha heti párszor bekapsz 2-3 darabot az pont elég ha esetleg még nem tudod hogy terhes vagy.

A folsav elvileg a természetben is megtalálható, pl sok magban, spenótban. Hogy szedjed? ahogy akarod. a folsav egy vitamin készítményben van benne így akkor veszed be amikor akarod. szedheted elötte, de szerintem ne vidd túlzásba. mesterséges vitaminok nem a legjobbak a szervezetnek, így ha heti párszor bekapsz 2-3 darabot az pont elég ha esetleg még nem tudod hogy terhes vagy.
Persze mehet. Mire kiderül a terhesség addigra a velõcsõzáródás kb lezajlik, és olyankor kell leginkább a folsav, szóval érdemes szedni tervezéskor is.
Utolsóval maximálisan egyetértek, nekem a genetikai vizsgálaton mondták, hogy aki nem szedi már terhesség elõtt, terhességkor már semmit sem ér. Én terhes vitamint szedtem, nem folsavat, és mindig reggel vettem be reggeli után.
én napi 1 szedtem dokim javaslatára E vit.együtt Novembertõl és Márciusba lettem terhes.37 vagyok fiam 6hetes.
A kérdező hozzászólása: Lányok, hány milligrammos folsavat szedtetek? Nálunk a patikában csak 5 mg-os van, és sokallom...Habár mindenütt azt írja, hogy vízben oldódó vitamin lévén a felesleget kipisilem, mégis zavar a dolog, mert mindenütt ennek a tizedét ajánlják csak...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!