Találatok a következő kifejezésre: Terhesség előtt a (562 db)

9 hetes kismama vagyok. Még a terhesség előtt a doki megnyomkodta a mellbimbómat és tejsavót préselt ki belőle. Ez gondot fog majd okozni a szoptatásnál? Fogok tudni szoptatni?

Legjobb válasz: szerintem annak semi köze nem volt a tejhez amit akkor nyomot ki én ugy tudom tejsavó vagy elõtej ahogy tetszik csak a terhesség vége fele jelentkezik semi kép terhesség elõt de nyugodtan kérdezz utána dokinál is de szerintem szpotatásnál nem lesz semi gubanc ha most nem fáj akkor bizos nincs gond

szerintem annak semi köze nem volt a tejhez amit akkor nyomot ki én ugy tudom tejsavó vagy elõtej ahogy tetszik csak a terhesség vége fele jelentkezik semi kép terhesség elõt de nyugodtan kérdezz utána dokinál is de szerintem szpotatásnál nem lesz semi gubanc ha most nem fáj akkor bizos nincs gond
Nyugi, szoptatásnál ebbõl semmi gond nem lesz.Bár kicsit tényleg korai az elõtej, de ha az orvos nem jelezte neked, hogy gond van, akkor azért mert nincs, ne aggódj.

Akinek terhesség alatt hematómája van, annak mindenkinek volt a terhesség előtt a menszeszt megelőző pecsételő vérzése?

Ha igen, mindenki szedett sárgatest hormont? A hematóma felfedezése előtt mindenkinek volt erős, véralvadékos vérzése?

Terhesség előtt a Gravida mellet szedni kell folsavat?

Legjobb válasz: A Gravidában van folsav is

A Gravidában van folsav is
A kérdező hozzászólása: igen, tudom , és akk az elég?

Az elevitet a terhesség elött a menzeszkor is szedni kell?

Legjobb válasz: Nem fogamzásgátló az, hogy szünetet kelljen tartani a szedésében, hanem vitamin:)

Nem fogamzásgátló az, hogy szünetet kelljen tartani a szedésében, hanem vitamin:)
A kérdező hozzászólása: ok...igaz

Ha terhesség előtt a menzim mindig pontosan jött meg akkor a baba is pontosan a 40 hétre születik meg?

Tapasztalatokat várok.

Legjobb válasz: Semmi koze a kettonek egymashoz szerintem.

Semmi koze a kettonek egymashoz szerintem.
Abszolút nincs köze egymáshoz ennek a két dolognak :) A baba jobb esetben akkor jön ki, amikor akar, rosszabb esetben van a programozott császár vagy az oxitocin...
Semmi köze hozzá! Nekem mindig pontos volt a mensim, 28 napos volt a ciklusom. Mégis mind a 4 gyerekem kicsit hamarabb született. A fiaim a 39. a lányaim a 38. héten. A szülést a babából felszabaduló hormonok indítják be normális esetben. Ezek akkor jutnak a vérkeringésbe, amikor a baba készen áll a megszületésre. Persze, ez alatt azt értem, ha minden rendben és nem valami fertõzés miatt idõ elõtt reped meg a burok, hanem normál vajúdással indul a szülés.
erre kíváncsi vagyok, de kis % születik kiirt napra.
Nem, ennek semmi köze ehhez! Amúgy nekem is pontos volt, és a 36. héten szültem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Akkor nincs mit tenni, türelmesen várok tovább:)
Szerintem sem függ össze. Nekem mindig 28 napra jött meg, abszolút pontosan, mindig szerdán:) A fiam 4 nappal a kiírt idõpont után született.
Óramû pontosságú menzesz, pont a kiírt napon szültem. De ez nem függ össze.
Szerintem sincs összefüggés a két dolog között. Nekem mindig napra pontosan 28 napos ciklusom volt. Órát lehetett volna hozzá igazítani. A szülésem mégis beindult a 35. héten...
Akkor jön, amikor Õ ugy gondolja-nem akkor amikor anyának jólenne!! :-) türelem!

Beadatjátok terhesség előtt a h1n1 védőoltást?

Legjobb válasz: Nem. Vannak fenntartásaim a vakcinával kapcsolatban... Max. a sima influenza ellenit, azt a háziorvosom és az üzemorvosom is javasolta.

Nem. Vannak fenntartásaim a vakcinával kapcsolatban... Max. a sima influenza ellenit, azt a háziorvosom és az üzemorvosom is javasolta.
Egyáltalán nem vagyok híve a védõoltásnak, úgyhogy a válaszom: nem.
Nem!!!!!! Szerintem és a legtöbb orvos szerint a lényeg az immunrendszerünk erõsítése és lehetõleg nyugalomban minél kevesebb stresszel együtt élni.
Én a leendõ gyermekem egészsége miatt beadatom magamnak. Most kialakul a védettség és a legalább nyugodt leszek a terhesség alatt. A nõgyógyászom és a háziorvosom is ajánlja az oltást.
22 hetes terhes vagyok, és nem fogom beadatni. Ugyanis egyáltalán nem lett tesztelve terhes nõkön és senki sem tudja, hogy milyen hatással van a magzatra. A háziorvosom sem ajánlotta, hiszek neki.

A folsavat miért kell elkezdeni szedni még a terhesség előtt? A méhhel csinál valamit?

Legjobb válasz: segít "kikerülni" a nyitott hátgerinccel való születe´st.Ès a többi rendellenesse´get.

segít "kikerülni" a nyitott hátgerinccel való születe´st.Ès a többi rendellenesse´get.
A lényeg az, hogy a folsav felhalmozódjon az anya szervezetében, mert alapjáraton napi szinten nem fogyasztunk annyi folsavat, amire a babának és az anyukának is szüksége lenne. A folsav pedig a nyitott hátgerinc és különbözõ idegi rendellenességek megelõzésére van. Ezek a rendellenességek a megtermékenyítés utáni 2. héten tudnak kialakulni, és akkor a legtöbb kismama még nem is tud a kicsirõl. Ezért fontos, hogyha tervezett a baba, erre felkészüljön az anyuka.
Igaza van az elottem szolonak! En is szedtem a doki ajanlasara a terhesseg elott 2 honappal, dehat a 2. honap utan meg nem jott ossze a baba es abba hagytam, de mar kovetkezo honapban ismet szedtem, mert + lett a tesztem.Elvegre az Elevit is ezert lett kitalalva csak az fel van turbozva meg 1 kis vitaminnal is.Sajnos en nem birtam szedni az Elevitet, mert rosszul voltam tole! Gondolom babat szeretnel es azert erdekel a tema.Sok sikert! 11 hetes es 3 napos pocaklakos kismami
A kérdező hozzászólása: KÖSZI A VÁLASZOKAT... IGEN BABÁT SZERETNÉNK MÁR 7 HÓNAPJA

Ha meg akarom tudni még a terhesség előtt a vércsoportomat, meg, hogy minden rendben van-e, azzal a körzetihez kell mennem, vagy egyből a nőgyógyászatra?

Legjobb válasz: Ha nem tudod a vércsoportodat,kérdezd meg anyyukád,ö biztosan tudja.Vagymenj le a háziorvoshoz,és kérj egy vérkép beutalót,teljes vérképre.

Ha nem tudod a vércsoportodat, kérdezd meg anyyukád, ö biztosan tudja.Vagymenj le a háziorvoshoz, és kérj egy vérkép beutalót, teljes vérképre.
Háziorvos és nõgyógyász is adhat beutaló vérvételre! Jobb a nõgyógyász mert legalább meg is vizsgál hogy minden rendben van e.sok sikert
A vércsoport kiderítésének legjobb módja, ha elmégy önkéntes véradónak. Jót is teszel vele, és õk aztán spécik ebben. Én is így tudtam meg a sajátomat. Olyan 5-6 évig jártam véradásra, kb évente 1-2 alkalommal.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!