Találatok a következő kifejezésre: Terhesség alatti nem (37 db)

Mi a véleményetek a terhesség alatti és utáni műkörömről, természtesen kerekített, nem nagy körömről lenne szó?

Legjobb válasz: Debreceni Klinikán szültem 4 éve. Nekem terhesség elõtt, alatt és után is volt mûkörmöm. Terhesség elõtt és alatt porcelán volt, szülni is úgy mentem. A kutya rá sem nézett. Azóta zselés van, most ismét terhes vagyok, de nem áll szándékomban levetetni. Nekem szögletes formájú, mert a mandula sajna nem áll jól. A saját körmöm egy borzalom, hajlik mint a papír, szétválik, beszakad, mindig csak a baj volt vele. Viszont a mûkörmömmel semmi bajom. A babámat is teljesen el tudtam látni, sõt, még annyira sem karmolt, mint egy saját. :) Nekem sem nagy, mivel amúgy gépelek, szóval nagy körmökkel nem is tudnék dolgozni sem. Ha meg akad, zavar, akkor lentebb reszelem. De teljesen jól elvagyok vele. :D

Debreceni Klinikán szültem 4 éve. Nekem terhesség elõtt, alatt és után is volt mûkörmöm. Terhesség elõtt és alatt porcelán volt, szülni is úgy mentem. A kutya rá sem nézett. Azóta zselés van, most ismét terhes vagyok, de nem áll szándékomban levetetni. Nekem szögletes formájú, mert a mandula sajna nem áll jól. A saját körmöm egy borzalom, hajlik mint a papír, szétválik, beszakad, mindig csak a baj volt vele. Viszont a mûkörmömmel semmi bajom. A babámat is teljesen el tudtam látni, sõt, még annyira sem karmolt, mint egy saját. :) Nekem sem nagy, mivel amúgy gépelek, szóval nagy körmökkel nem is tudnék dolgozni sem. Ha meg akad, zavar, akkor lentebb reszelem. De teljesen jól elvagyok vele. :D
Nekem is volt mûkörmöm mikor szültem, nem mondták, hogy baj lenne!!!
Azért az várd ki, hogy normálisan el tudod-e vele látni a babádat, én pont terhesség alatt hordtam végig, aztán szülés után derült ki, hogy zavar a fürdetésnél, amikor a kis füle mögött, meg a kukacát tisztítom, szóval nem akartam benne kárt okozni. Van aki tudja mûkörömmel is, de én ügyetlen voltam.
#8-as, csináltass Gel-Lac-ot.2-3 hétig fent marad, olcsóbb mint a mûköröm..és nem pattog le, csak lenõ.
Elég sokan szültek már mûkörömben, ez ott abszolút nem gond. Nekem nincs bajom a mûkörömmel, bár nekem sajátom van. Mióta megszületett a gyerekem, azóta nem növesztem meg, nem is lakkozom. Azért nem lakkozom, mert nincs rá idõm. Azért nem növesztem meg, hanem rövidre reszelem, mert zavar, ha alámegy a popsikrém. Ráadásul nagyon kemény a körmöm, többször volt már, hogy megkarmoltam a babámat, vagy legalábbis nagyon megütöttem a körmömmel. Számomra most kényelmesebb, ha rövid. Lakkozni jó lenne, de kb naponta kéne, mert állandóan kezet mosok, állandóan foltokat sikálok, mosok, stb így nem maradna fent a lakk :(
Úgy tudom, hogyha kórházba kerülsz (szülni) akkor levetetik (a köröm színe sok mindent elárulhat az állapotodról és ott van a fertõzés veszély is). A körömlakkot is le kell mosni olyankor. Tehát csak akkor, ha szükség esetén könnyen meg tudsz szabadulni tõle. Egyébként nekem tetszenek a mûkörmök.
Esetleg kérdezz rá az orvosodnál, hogy nálatok mi a gyakorlat. Nálunk semmilyen formában nem engedik. :(
Utolsó vagyok Én úgy szültem, hogy volt mûkörmöm, csak olyan mintával, hogy a körömágyat lássa a doki, mert tényleg sokat elárul a körömágy színe:) Akkor festess olyan mintát ami csak az elejét díszíti, addig meg hajrá, jön a nyár:) ))))) Üdv
Szia.Két kisfiam van, 4 és 1 évesek, mindig is volt és lesz is mûkörmöm:) Nem nagy mandula formájú és imádom, mindent meg tudok vele csinálni és a babát is simán ellátom vele, mivel nem hosszú és gömbölyû a vége nem karmol, és nem zavaró.Szerintem, attól, hogy vki kismama vagy anyuci attól még lehet szép és igényes a körme:) Igaz foglalkozni kell vele, de ez egy kis kikapcsolódásnak sem utolsó, bár nekem a nõvérem csinálja, így a gyerkõcöket is viszem magammal.Úgyhogy hajrá:) ))))) Üdv
A kérdező hozzászólása: Nekem is, meg teljesen szétválik az igazi körmöm, azért is kérdeztem, tehát szülés alatt nem lehet!
én levettem, mikor terhes lettem és nem lakkoztam, hogy lássam mindig a színét. ha végre meglesz a kicsikém, akkor sem fogom jó darabig visszarakatni, nehogy megkarmoljam. számomra nem ér annyit a mûköröm adta ápoltság, hogy mindezeket a háttérbe szorítsam.

Van valamilyen "jellegzetessége" a terhesség alatti hányingernek? Vagy van valami amitől az elmúlik, "normál" hányinger pedig nem?

Ápr. 3.-án volt megvonásos vérzésem (tehát addig, lassan 2 éve fogamzásgátlót használtam), Ápr. 9-én voltunk együtt párommal és kiszakadt az óvszer. (utólag vettük észre, nem vettem be 72 órásat) Tegnap kívánós voltam, ma émelyegtem, és most is nagyon erős hányingerem van. Tesztet gondolom 1.-e körül lenne érdemes csinálni. Lehet ilyenkor már ez terhességi tünet? ha igen, valahogy meg tudnám különböztetni attól, ha csak simán rosszul lennék? (tudom, kicsit hülye kérdés) Azért kíváncsi lennék véleményetekre, tapasztalatokra. És a kicsi (ha van) ugye nem lenne veszélyben amiatt, hogy épphogy abbahagytam a fogamzásgátlót? (még pont a szünet hete volt)

Legjobb válasz: A hányingernek nincs nagy jelentõsége, de a hányás nálam nem volt ugyanolyan. Nem az volt, hogy ott térdeltem a wc-nél hátha jön, hanem egyszer csak futottam hányni. Pedig pont ettem az ebédet, szóval nem voltam rosszul. A hányások ilyenek voltak. Ja és hányás után is más volt nekem, mert amíg betegségtõl, ételtõl hánytam, még utána sem éreztem magam valami jól, terhesség alatt hányás után tök jól lettem egybõl. Émelyegtem sokat, de akkor nem volt kifejezetten hányingerem. De gondolom ez is egyénfüggõ. Aktus után két héttel már ki kell mutatnia a tesztnek, de szerintem várd meg, hogy megjön-e.

A hányingernek nincs nagy jelentõsége, de a hányás nálam nem volt ugyanolyan. Nem az volt, hogy ott térdeltem a wc-nél hátha jön, hanem egyszer csak futottam hányni. Pedig pont ettem az ebédet, szóval nem voltam rosszul. A hányások ilyenek voltak. Ja és hányás után is más volt nekem, mert amíg betegségtõl, ételtõl hánytam, még utána sem éreztem magam valami jól, terhesség alatt hányás után tök jól lettem egybõl. Émelyegtem sokat, de akkor nem volt kifejezetten hányingerem. De gondolom ez is egyénfüggõ. Aktus után két héttel már ki kell mutatnia a tesztnek, de szerintem várd meg, hogy megjön-e.
*jellegzetessége, nem jelentõsége. :)
nálam nem volt más a hányás, hányinger, mint máskor. ha már különbséget kell tenni, én az émelygést éreztem másnak, mint korábban és azt a fura fémes ízt a számban, mintha többtucat amalgám tömés szabadult volna el egyszerre...
Ha csak hányingered van, az még nem oka a tuti terhességnek. Lehet bármitõl, lehet pszichés is, mert már azt hiszed, hogy terhes vagy :) Én 7 évig minden 3. mensim elõtt szinte tudtam, hogy terhes vagyok, mert hányingerem volt, szédültem, fájt a mellem, magyarul mindent produkáltam, de mindig negatív volt a teszt. Mégis amikor valóban a terhességtõl hánytam, nem éreztem különösebbnek, mint mondjuk amikor piától vagy vírustól vagy mert nagyon beettem. De tény, hogy az ingert folyton éreztem, nem múlt semmitõl és a víz is vert, gyenge voltam. Mindenki vigasztalt, hogy majd elmúlik, a 17. hétig okádtam, mint a lakodalmas kutya. Szóval szerintem nem annyira lehet megkülönböztetni hányást és hányást. A pici (ha van) nincs veszélyben a bogyó miatt, meglepõdnél ha tudnád, hányan lettek terhesek fogamzásgátlóval! Az egyik ismerõsöm még beszedett 2 levéllel, mert nem volt rosszul, nem feszült a melle, meg is jött neki...most 22 éves a fia. A barátnõm egy kihagyott tablettából lett és hónap végéig szedte anyukája a bogyót, mert nem gondolta, hogy számíthat.
A kérdező hozzászólása: Igen, van rá némi esély, hogy beképzelem, bár most elég erõs a rosszullét/hányinger. És más kézenfekvõ ok hirtelen nem jut eszembe. (eleget ittam, normálisan ettem, nem vagyok stresszes, vírus sem hiszem, mert hõfok normális) Viszont ha racionálisan belegondolok, meg nagyon pici az esélye, elvileg ovulációnak közelében nem voltam. Hányingeren kívül amúgy most alhasi fájdalom van még, de az meg nálam többé/kevésbé normális. (pco, cista, endometr.) emiatt volt is már spontán vetélésem, de akkor nagyon pici émelygésen kívül semmi tünet nem volt. Ezért is tartanám ezt most korainak. (hacsak nem korábbi...de gyógyszer mellett, normál vérzés után ezt megint nem hinném) Bocs a litániáért és köszi a válaszokat, már attól is jobb, hogy kiírom és nem magamban számolgatok.

Terhesség alatti refluxot, ti hogy vészeltétek át? 40hkm vagyok, és már régóta van, de már minden napos hogy hányok. Már szerintem minden házi praktikát, étkezést kipróbáltam, de nem számít mit eszek/iszok, és h mozgok. Már nem bírom!

Legjobb válasz: Csak azzal tudlak vigasztalni, hogy mindjárt vége, a legtöbb nõnek szülés után elmúlik... Én még nem vagyok terhes, de sajnos refluxos vagyok, elõre félek, hogy mennyire fog rosszabbodni ez a várandósság alatt... Próbáltál már evés után függõlegesen, kicsit sem hátradõlve lenni? Szedsz olyan savcsökkentõt, amit terhesség alatt is lehet?

Csak azzal tudlak vigasztalni, hogy mindjárt vége, a legtöbb nõnek szülés után elmúlik... Én még nem vagyok terhes, de sajnos refluxos vagyok, elõre félek, hogy mennyire fog rosszabbodni ez a várandósság alatt... Próbáltál már evés után függõlegesen, kicsit sem hátradõlve lenni? Szedsz olyan savcsökkentõt, amit terhesség alatt is lehet?
A kérdező hozzászólása: Gyógyszert nem szedtem rá, csak lúgos vizet ittam párszor, az is csak ideig óráig hatott. Ha ülök elõbb visszajön, mintha félig fekszek?
Ha ülsz, akkor sokkal nehezebben tud feljönni a gravitáció miatt, mintha félig fekszel! Próbálj teljesen függõlegesen ülni még egy fél órán keresztül evés után, ezzel sokat tudsz segíteni!
http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/rennie_rago.. Ezt lehet terhesség alatt is szedni!
Salvus víz. Az íze nem a legjobb de tényleg hatásos!
Nekem is a Rennie segített leginkább.
Kedves Kérdezõ! Már minden bizonnyal a babázást élvezed. :) És elmúlt a refluxod. Elmúlt? Én 32 hetes vagyok, egy hete szinte naponta hányok. Már mindent próbáltam, savlekötõket is, amiktõl egy idõ után csak még rosszabb lett a helyzet. Gaviscon, Rennie, Nilacid. Salvus víz. Az ételeket nagyon megválogatom, de az ebéd után már mindegy, mit eszem, sav és sav és sav. A citromlevet próbálta valaki? Vagy ilyenkor már az sem segít? Én tartok tõle, hogy az amúgy is megviselt gyomor nyálkahártyámat még jobban tönkretenné. Javaslat? Érdemes még valamivel próbálkozni, vagy bírjam, tûrjem ezt a pár hetet?

Kérek szépen segítséget, ki mit tapasztalt, terhesség alatti émelygésre, hányinger, undor? Olyan mértékben levert vagyok, nem tudok semmit csinálni szinte. Második terhességem, elsőnél abszolút nem volt semmi bajom.

Kérlek ne értsetek félre, nem nyafizok, de olyan kellemetlen,borzalmasan émelygek-eszek valamit , 5percig jó, utána folyamatosan egész nap kering ez a nagyfokú hányinger,és émelygés.Hányni nem tudok, pedig sokszor gondolok rá ,lehet megkönnyebbülnék.Meg ez a folyamatos evés sem praktikus,nem akarok 30kg-t hízni...

Legjobb válasz: Ilyenkor egy kis háztartási keksz szerintem jót tenne. Nem azt mondom,hogy elmúlassza,de részben segít.Idõvel el fog múlni. 4 gyerkõc anyukája

Ilyenkor egy kis háztartási keksz szerintem jót tenne. Nem azt mondom, hogy elmúlassza, de részben segít.Idõvel el fog múlni. 4 gyerkõc anyukája
Én is ebben szenvedek, a 11-ik hétben vagyok. Nekem eleinte a nagyon durva émelygésre-hányingerre segített a hideg kóla kortyolgatása. Enni nem bírtam semmit se jóízûen megenni, csak fanyalogva. Próbáld ki a kólát, vagy bejön-vagy nem. Kitartás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kedves , együttérzõ kommenteket...de tényleg..olyan jó amiket írtatok, most elkezdek nekilátni beszerezzem a dolgokat... De nem túl könnyû még nekiindulni sem...Na majd a friss levegõn hátha jobb lesz...köszi szépen anyucik :-D
szegénykém! ugyanebben a cipõben járok!nekem is második baba.elsõnél semmi bajom nem volt.most meg az elején 2-3 hétig egész nap hányingerem volt.most már csak este délután és este van. 14 hetes vagyok és én is várom hogy elmúljon.idegesítõ a rossz szájíz, meg a hányinger.én egy párszor hánytam is de az a vitamin miatt volt. a keksz, a citromlé, a sós mogyoró ezek beválhatnak, de nem múlik el tõlük csak enyhít rajta.én már délután fél szem b6-ot is veszek be de az is csak csillapítja. csak kitartást tudok neked kívánni!
Én próbáltam kólát, de attól savam lett és akkor savat hánytam; keksz után is émelyegtem sajnos. Az egyetlen ami nekem bevált hányingerre a hányás - megkönnyebbülés utána, hidd el.
Nekem csak reggel volt émelygésem szerencsére, de arra a háztartási keksz mindig bevált. Néha mikor mégis nap közben is volt, akkor a cola segített. Bár nagy mennyiségben ugye az nem jó...
Én tonikot ittam. A citromos víz is segített egy ideig. A rostos italok is, egy ideig. Hosszú távon viszont csak a tonik vált be.
A gyömbár tényleg jó.De hányingerre még a colát is ajánlják.
szénsavas gyömbért ittam, bevált. De ha nem akarsz szénsavasat inni, igyál gyömbérteát.
eloszor is: ejjeliszekrenyre, ideoda keksz. segit. szensavas udito (HIDEG)(en a cocacolara eskuszok de valszeg mas is jo) elmulasztja a hanyingert. rágógumit ne, mert a rágás egy csomo mindent elindit. lefekves elott pohar meleg tej (nem rohogni :) ) en az elso gyerkoccel az elso 12 hetben tobbet oleltem a wct meg a vodrot, mitn a ferjem. most a masodik gyereknel kb a 25.heten mult el.. a szagokrol nem is beszelve..

Milyen kárt okozhatok azzal a babámnak ha terhesség alatti lábvizesedésre az orvos diétát írt elő és én nem tartom be? Valakinek kell hasonló diétát csinálnia és ha igen mit esztek és hogyan?

A cukrom jó,a vérnyomásom alacsony (els? babával is az volt),már 3 kg-ot fogytam (az els?vel kett?t)-diéta nélkül-, de a lábam vizesedik. Az orvos azt mondta h ne egyek szénhidrátosat, kenyeret, tésztát, cukros sütiket, fagyit, dinnyét stb. De akkor ez nem szénhidrát diéta? Mi köze van a víz megkötéséhez? 29 hkm

Legjobb válasz: A szénhidrát fogyasztás általában azért van korlátozva, mert a terhességi cukorbetegség gyanúja merült fel. A szénhidrát fogyasztásnak semmi köze a víz megkötéséhez. Mindazonáltal a vizesedés nagyon el tud durvulni, szétrepedhet a bõr szinte mindenhol a testeden (kar, láb, mell, has, stb.), ami nagyon csúnya lesz késõbb. De miért nem választod a legkönnyebb utat és kérdezed meg az orvost? :D

A szénhidrát fogyasztás általában azért van korlátozva, mert a terhességi cukorbetegség gyanúja merült fel. A szénhidrát fogyasztásnak semmi köze a víz megkötéséhez. Mindazonáltal a vizesedés nagyon el tud durvulni, szétrepedhet a bõr szinte mindenhol a testeden (kar, láb, mell, has, stb.), ami nagyon csúnya lesz késõbb. De miért nem választod a legkönnyebb utat és kérdezed meg az orvost? :D
SZia! Második babámat várom a napokban, már az elsõvel is vizesedett a lábam. Semmi más, csak a lábam, de az durván. A vérnyomásom alacsony (mindig is az volt), cukorral nincs baj, pont mint nálad. Így aztán nm nagyon izgat, ki milyn diétát javasol. A babának semmi baja és én az elsõvel is szülés után egy héttel a régi (36-os) ruháimat hordtam, mert a víz azonnal lement, csíkjaim se lettek... Szóval ha nincs más gondod, nem kell parázni.
Nekem pont azt javasolta az orvos, hogy egyek annyi dinnyét, amennyi belémfér, mivel vízhajtó hatású. Ha nem lett volna igaza, már kiderült volna, mert áprilistól napi 3-6 kiló (!) dinnyét befalok, függõ vagyok :-) És vizesedés egy szál se.

Másnak nem hiányzik a terhesség alatti kényeztetés? A terhességem alatt apa nagyon vigyázott rám pl ne cipeljek mit kivánok mit hozzon be a konyhából mit csináljon meg helyettem stb. Mióta megszületett a pici ez 1 kicsit megváltozott. Másnál is?

Legjobb válasz: igen nálunk is ez volt bár nekem utána is sok mindent meg tett a férjem ha kértem, most megint sõt még jobban megint babánk lesz :) imádtam és imádok kismama lenni :) mindenk máshogy viszonyul hozzám hozzánk

igen nálunk is ez volt bár nekem utána is sok mindent meg tett a férjem ha kértem, most megint sõt még jobban megint babánk lesz :) imádtam és imádok kismama lenni :) mindenk máshogy viszonyul hozzám hozzánk
nekem is nagyon hiányzik, fõleg a gondtalan élet, hogy van egy kisbabád a pocakban, ami már létezik, de gond még nincs vele, nekem inkább ez hiányzik. Apa most is mindent megtesz, csak most már kérni vagy könyörögni kell:-) Elsõnek gratu!
Nekem ugyanúgy segít a férjem, ha terhes vagyok, ha nem. Szerencsém van? :) :) Amúgy irodista vagyok/voltam, és a kollegáim akartak állandóan segíteni. Kb egy mappát nem vihettem át a másik szobába. Ez engem baromira idegesített, mert nem beteg voltam, hanem terhes. Nagyon jó terhességem volt, semmi gondom nem volt, végig remek formában voltam, tornáztam, lépcsõztem, stb, én csak növesztettem egy pocakot. Kb az utolsó hónapra sikerült meggyõznöm a kollegáimat, hogy ha segítség kell, úgyis szólok. Amúgy aranyosak voltak, nem bántom õket :)

18 év alatti terhesség esetén nem dönthet 100%ban a szülõ, csak az õ beleegyezése is kell az abortuszhoz?

Anyám nagyon azon van hogy vetessem el... de én nem akarom.. nagyon nem. Én nem leszek gyilkos, ha már felelõtlen voltam. Nem azt akarom hogy meggyõzzenek itt. Csak azt, hogy mondja azt valami hozzáértõ vagy tapasztalatból beszéljen valaki hogy neki is alá kellett írni...

Legjobb válasz: Én nem vagyok szakértõ de nem hinném hogy bármit is tehetnek az orvosok míg te nem egyezel bele a dolgokba!!

Én nem vagyok szakértõ de nem hinném hogy bármit is tehetnek az orvosok míg te nem egyezel bele a dolgokba!!
En is a 18. Szulinapom elott estem teherbe. Kenyszeriteni nen kenyszerithetnek a szulok. Leultunk, elmondtuk a terveinket a jovore nezve. Mosz van egy csodalatos 2 honapos kislanyom.
Azért általában meg szoktak enyhülni a nagyszülõk is, ha meglátják a gõgicsélõ unokát. Persze nem mindegyik, de jellemzõen inkább igen. Addig viszont ne számíts sok jóra. Viszont ez a ti életetek, mérlegeld, hogy fel akarsz-e egyszer nõni, mert akkor vállalnod kell ezt a konfliktust. Egyenes tõled, hogy elmondtad, hogy babát vársz, és nem sunnyogsz a 12-16. hétig. Elcibálni meg nem tud a családvédelmishez, ha meg mégis elvisz, ott megmondod, hogy te nem akarod elvetetni. Neki meg hivatalból a te döntésed mellé kell állnia. Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Direkt elmondtam nem ócsárolást kérek. Ha én nem mennék el melóba a párom fizetésébõl most itt rögtön felnevelhetnénk 3 gyereket is... nem a pénzrõl van itt szó, hanem az érzelmekrõl...
A gyámügy nem szállhat rá. 18 lesz, mire szül. Ha lesz hova hazavinni, nem is találkozik a gyámhatósággal.
Nem kötelezhet terhességmegszakításra, viszont azt megteheti, hogy nem engedi(ha az övé a ház)oda vinni a babát.Jó lenne közös nevezõre jutni vagy gondoskodni a lakhatásotokról, ha nem javul a helyzet.Nem lenne kellemes a kórházból intézkedni+rátok szállhat a gyámügy is. Remélem idáig azért nem fajulnak el a dolgok és anyukád megenyhül.
Magyarországon a szülõ nem kötelezheti abortuszra - terhesség kihordására sem - fiatalkorú gyermekét. Ha nem egyezik bele a babába, a gyámhivatal tud segíteni. Õszinte tisztelettel és szeretettel gondolok Rád, és sok boldogságot kívánok. Nem fogod megbánni, hogy már most szereted a picurt.
Ha megtartod, megtartod, ennyi. Mivel a szülésig betöltöd a 18-at, nem kell a szüléshez az õ aláírása, csak ha nem töltötted volna be a 18-at, mire szülsz. Amúgy gratula.
Szia! Én úgy tudom , hogy kényszeríteni nem kényszeríthet az abortuszra de ha el akarnád vetetni ahhoz kellene az õ beleegyezése mert az mûtét és kiskorú helyett még a szülõ beleegyezése kell az ilyen beavatkozásokhoz. Szóval ha még mindig így van akkor el nem rángathat az akaratod ellenére.
A kérdező hozzászólása: idén érettségiztem le meg ezzel szakmát is kaptam
Tanulsz még?
Menj el holnap a területi védõnõhöz és õ mindenben fog tudni neked segíteni, pontosan válaszolni.
Okés de akkor költözzetek albérletbe ne anyukádnál anyúsnál éljetek... persze dolgozni na ja... hát tetudod de nebasz ki a szülõkkel és a picivel..
Ha nem mész abortuszra mégis mit kéne aláírnia? Mire megszülöd pedig már betöltöd a 18-at. Nem kényszeríthet rá.
A kérdező hozzászólása: Tisztába vagyok vele milyenek a körülmények, csak tanácstalan vagyok az engedélyt illetõen
A kérdező hozzászólása: Párom fizetésébõl eleinte ellennénk, aztán én is dolgoznék természetesen.. amint akkora a pici. De én nem fogom elvetetni... csak van már jogom nekem is beleszólni... 3 hónap múlva 18 leszek.
Anyukád bocsi a hibákért!!
Lesz mibõl felnevelned?? Saját életed van van lakás saját fizetés!!mert ha anyumád szüleid esetleg a fiú szülei tartanának el titteket én meggondolnám mert ekkora felelõséget nincs jogod a vállukra rakni!!!
Bocsi a hibakert csak a franya telefon.. :S

Tûfóbiám van, megoldható anélkül a terhesség alatti orvosi vizsgálatok sorozata, vagy inkább el se menjek? Valamint ha nem megyek el, mi a következménye (azon kívül, hogy nem lehet észrevenni, ha komplikációk vannak)?

Legjobb válasz: Nem oldható meg még a szülés sem ott is lesz tû a kezedben!!Szóval muszáj leszel leküzdeni. Én is ilyen voltam most meg már nem mondom hogy jajj de jó de már nem parázok!Ne légy felelõtlen hisz ez a picit és téged szolgál!!34hkm

Nem oldható meg még a szülés sem ott is lesz tû a kezedben!!Szóval muszáj leszel leküzdeni. Én is ilyen voltam most meg már nem mondom hogy jajj de jó de már nem parázok!Ne légy felelõtlen hisz ez a picit és téged szolgál!!34hkm
A fobiakat pszichológus kezeli, esetleg pszichiáter. Miert nem kérsz idõpontot? Nem csak a szervi gondokat kell orvosolni es ez a probléma eleg komoly szorongást okoz neked, gátolja az életvitelt. Tessek szépen elmenni terápiára és meg fog szunni a fobia.
Nekem is tûfóbiám volt, terhesség elõtt csak egyszer vettek tõlem vért pajzsmirigy miatt. Most ha menni kellett a végén már nem is izgultam:) Nyugi nálad is elmúlik... a végén még hiányozni fog... 38 hetes km
2szer szültem, egyszer se volt kapásból branül a kezemben.
a fóbiákat csak úgy lehet legyõzni, ha szembenézel a félelmeddel. Ennél jobb alkalmad soha nem lesz. Amúgy nekem is volt. Ma már nem érdekek ha bökdösnek.
Akkor ha valaha is akarsz gyereket, akkor pont itt az ideje elkezdened foglalkozni ezzel a fóbiáddal. Kezeltesd magad, hogy mire aktuális lesz a gyerekvállalás, ne az legyen a legnagyobb problémád, hogy összetojod magad egy tû láttán.
Nekem nagyon durva nõgyógyász fóbiám van. Ha meglátom a dokimat a vérnyomásom felugrik 160-ra, a pulzusom meg 140-re. A havi vizsgálat elõtt már napokkal alig tudtam aludni, rémálmok gyötörtek. De muszáj volt túltennem magam rajta, és kibírni. Soha nem kockáztattam volna meg, hogy nem megyek el egy vizsgálatra ezért, pedig tényleg rettentesen féltem, és szörnyen égõnek is éreztem, hogy kedves a dokim, jófej, én meg úgy félek, mintha legalább a kivégzõ osztag elé kellene állnom.
Nem akartuk elvenni a kedved de ez van nem tudod kikerülni!!Keress fel egy orvost kezeltesd a fóbiádat még most!!34hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek, végleg "elvettétek" a kedvem egy késõbbi terhességtõl :D sajnos nem egyszerûen félek, ez tényleg nagyon durva fóbia nálam :(
Nem az orvosi vizsgálaton vesznek vért, fõleg, ha magánrendelésre jársz. A vérvételre külön kell elmenni a terhesgondozáson kapott beutalóval. Szóval azt semmiképp se tedd, hogy nem mész védõnõhöz és nõgyógyászhoz! A vérvételekhez pedig tessék erõt gyûjteni! Mert a véreredményeket keresni fogják rajtad a soron következõ terhesgondozásokon. És ha bemész szülni a kórházba, kapásból branült kapsz. És ha nem akarod, hogy ott ordítozzanak veled, hogy semmiféle leleted nincs a terhesgondozásról, azt se tudják, rh negatív vagy-e, streptococcus, heptatitis B, szifilisz-hordozó és bármi egyéb, akkor igenis el kell járni terhesgondozásra és vérvételekre is. A saját és a gyereked érdekében.
Azért 3-4 vérvételnél sokkal több van de tényleg agyban döl el!!Ne nézz oda beszélgess közben!!Nem lesz baj!
Sajnos ezt a "cél" érdekében ki kell bírnod. Kb.3-4 vérvétel van összesen a 9 hónap alatt, túl lehet élni :) A saját érdekedben és a baba érdekében is fontosak ezek a vizsgálatok.Egyébként minden az agyban dõl el. :)
2 vérvétellel, azaz 2 tû-kalanddal meg lehet úszni egy terhességet. Sõt, igazából vérvétel nélkül is, de én azt nem vállalnám be. Jogi, vagy egyéb következménye nincs, mert nem kötelezõ semmilyen vizsgálat, csak ajánlott. Engem megnyugtatott az elsõ vérvételkor, hogy a vasam meg egyáltalán a vérképem rendben van, és elmegyek a 36. héten is a vérvételre. Mondjuk, én pl a cukorterhelést kihagytam, és szüléskor is elutasíthatod az infúziót (oxitocinhoz szokták bekötni elõre, hogy ha úgy adódik, ne akkor kelljen matatni benned). A kérdés, hogy nem akarod-e inkább a fóbiádat kezeltetni.

Tisztelt Főorvos Úr! Terhesség alatti hüvelyfolyásra használhatok Vitagyn C krémet? Használ és nem okozok bajt vele? 26. hétben járok, 24 éves vagyok, más gondom nincs, viszont ez a tünet eléggé zavaró. Köszönettel: Edit

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A hüvelykrémet a várandósság alatt is alkalmazhatja, de felhívom a figyelmét, hogy a folyás mennyisége nem biztos, hogy ettől csökkenni fog. Ki kell zárni azt is, hogy nincs-e fertőzés, amelyet célzottan kell kezelni! A bővebb hüvelyi folyás a várandós időszak alatt igen gyakori – sokszor minden kóros ok nélkül is. Üdvözlettel: dr. Langmár …

Olvass tovább »

Tisztelt Hölgyem! A hüvelykrémet a várandósság alatt is alkalmazhatja, de felhívom a figyelmét, hogy a folyás mennyisége nem biztos, hogy ettől csökkenni fog. Ki kell zárni azt is, hogy nincs-e fertőzés, amelyet célzottan kell kezelni! A bővebb hüvelyi folyás a várandós időszak alatt igen gyakori – sokszor minden kóros ok nélkül is. Üdvözlettel: dr. Langmár … Olvass tovább »

Tisztelt Főorvos Úr! Terhesség alatti hüvelyfolyásra használhatok Vitagyn C krémet? Használ és nem okozok bajt vele? 26. hétben járok, 24 éves vagyok, más gondom nincs, viszont ez a tünet eléggé zavaró. Köszönettel: Edit

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A hüvelykrémet a várandósság alatt is alkalmazhatja, de felhívom a figyelmét, hogy a folyás mennyisége nem biztos, hogy ettől csökkenni fog. Ki kell zárni azt is, hogy nincs-e fertőzés, amelyet célzottan kell kezelni! A bővebb hüvelyi folyás a várandós időszak alatt igen gyakori – sokszor minden kóros ok nélkül is. Üdvözlettel: dr. Langmár …

Olvass tovább »

Tisztelt Hölgyem! A hüvelykrémet a várandósság alatt is alkalmazhatja, de felhívom a figyelmét, hogy a folyás mennyisége nem biztos, hogy ettől csökkenni fog. Ki kell zárni azt is, hogy nincs-e fertőzés, amelyet célzottan kell kezelni! A bővebb hüvelyi folyás a várandós időszak alatt igen gyakori – sokszor minden kóros ok nélkül is. Üdvözlettel: dr. Langmár … Olvass tovább »

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!