Találatok a következő kifejezésre: Terhesség alatti mire (70 db)

Mi a véleményetek a terhesség alatti és utáni műkörömről, természtesen kerekített, nem nagy körömről lenne szó?

Legjobb válasz: Debreceni Klinikán szültem 4 éve. Nekem terhesség elõtt, alatt és után is volt mûkörmöm. Terhesség elõtt és alatt porcelán volt, szülni is úgy mentem. A kutya rá sem nézett. Azóta zselés van, most ismét terhes vagyok, de nem áll szándékomban levetetni. Nekem szögletes formájú, mert a mandula sajna nem áll jól. A saját körmöm egy borzalom, hajlik mint a papír, szétválik, beszakad, mindig csak a baj volt vele. Viszont a mûkörmömmel semmi bajom. A babámat is teljesen el tudtam látni, sõt, még annyira sem karmolt, mint egy saját. :) Nekem sem nagy, mivel amúgy gépelek, szóval nagy körmökkel nem is tudnék dolgozni sem. Ha meg akad, zavar, akkor lentebb reszelem. De teljesen jól elvagyok vele. :D

Debreceni Klinikán szültem 4 éve. Nekem terhesség elõtt, alatt és után is volt mûkörmöm. Terhesség elõtt és alatt porcelán volt, szülni is úgy mentem. A kutya rá sem nézett. Azóta zselés van, most ismét terhes vagyok, de nem áll szándékomban levetetni. Nekem szögletes formájú, mert a mandula sajna nem áll jól. A saját körmöm egy borzalom, hajlik mint a papír, szétválik, beszakad, mindig csak a baj volt vele. Viszont a mûkörmömmel semmi bajom. A babámat is teljesen el tudtam látni, sõt, még annyira sem karmolt, mint egy saját. :) Nekem sem nagy, mivel amúgy gépelek, szóval nagy körmökkel nem is tudnék dolgozni sem. Ha meg akad, zavar, akkor lentebb reszelem. De teljesen jól elvagyok vele. :D
Nekem is volt mûkörmöm mikor szültem, nem mondták, hogy baj lenne!!!
Azért az várd ki, hogy normálisan el tudod-e vele látni a babádat, én pont terhesség alatt hordtam végig, aztán szülés után derült ki, hogy zavar a fürdetésnél, amikor a kis füle mögött, meg a kukacát tisztítom, szóval nem akartam benne kárt okozni. Van aki tudja mûkörömmel is, de én ügyetlen voltam.
#8-as, csináltass Gel-Lac-ot.2-3 hétig fent marad, olcsóbb mint a mûköröm..és nem pattog le, csak lenõ.
Elég sokan szültek már mûkörömben, ez ott abszolút nem gond. Nekem nincs bajom a mûkörömmel, bár nekem sajátom van. Mióta megszületett a gyerekem, azóta nem növesztem meg, nem is lakkozom. Azért nem lakkozom, mert nincs rá idõm. Azért nem növesztem meg, hanem rövidre reszelem, mert zavar, ha alámegy a popsikrém. Ráadásul nagyon kemény a körmöm, többször volt már, hogy megkarmoltam a babámat, vagy legalábbis nagyon megütöttem a körmömmel. Számomra most kényelmesebb, ha rövid. Lakkozni jó lenne, de kb naponta kéne, mert állandóan kezet mosok, állandóan foltokat sikálok, mosok, stb így nem maradna fent a lakk :(
Úgy tudom, hogyha kórházba kerülsz (szülni) akkor levetetik (a köröm színe sok mindent elárulhat az állapotodról és ott van a fertõzés veszély is). A körömlakkot is le kell mosni olyankor. Tehát csak akkor, ha szükség esetén könnyen meg tudsz szabadulni tõle. Egyébként nekem tetszenek a mûkörmök.
Esetleg kérdezz rá az orvosodnál, hogy nálatok mi a gyakorlat. Nálunk semmilyen formában nem engedik. :(
Utolsó vagyok Én úgy szültem, hogy volt mûkörmöm, csak olyan mintával, hogy a körömágyat lássa a doki, mert tényleg sokat elárul a körömágy színe:) Akkor festess olyan mintát ami csak az elejét díszíti, addig meg hajrá, jön a nyár:) ))))) Üdv
Szia.Két kisfiam van, 4 és 1 évesek, mindig is volt és lesz is mûkörmöm:) Nem nagy mandula formájú és imádom, mindent meg tudok vele csinálni és a babát is simán ellátom vele, mivel nem hosszú és gömbölyû a vége nem karmol, és nem zavaró.Szerintem, attól, hogy vki kismama vagy anyuci attól még lehet szép és igényes a körme:) Igaz foglalkozni kell vele, de ez egy kis kikapcsolódásnak sem utolsó, bár nekem a nõvérem csinálja, így a gyerkõcöket is viszem magammal.Úgyhogy hajrá:) ))))) Üdv
A kérdező hozzászólása: Nekem is, meg teljesen szétválik az igazi körmöm, azért is kérdeztem, tehát szülés alatt nem lehet!
én levettem, mikor terhes lettem és nem lakkoztam, hogy lássam mindig a színét. ha végre meglesz a kicsikém, akkor sem fogom jó darabig visszarakatni, nehogy megkarmoljam. számomra nem ér annyit a mûköröm adta ápoltság, hogy mindezeket a háttérbe szorítsam.

Miért veszélyes a terhesség alatti lázas állapot és mit lehet tenni ellene?

Legjobb válasz: A láz néha enyhíthetõ egy hûvös zuhannyal is, azonban ha ez nem segít, akkor a megfelelõ gyógyszerrel kell csökkenteni a testhõmérsékletet. Bár több olyan hatóanyag is létezik, amelyek szedése a terhesség során is biztonságosnak ítélhetõ, a legfontosabb alapelv mégis az, hogy bármilyen gyógyszer alkalmazása elõtt ki kell kérni a terhességet gondozó orvos tanácsát. A láz- és fájdalomcsillapítók közül például az acetaminofent vagy a klórfenamint tartalmazó készítmények ajánlhatóak, de az orvos számos tényezõ, így például az egyénenként változó érzékenység alapján mérlegeli, hogy valóban adható-e egy készítmény. A várandós kismamák mindenképpen keressék fel kezelõorvosukat, amennyiben magas láz, mellkasi fájdalom vagy intenzív köhögés jelentkezik.

A láz néha enyhíthetõ egy hûvös zuhannyal is, azonban ha ez nem segít, akkor a megfelelõ gyógyszerrel kell csökkenteni a testhõmérsékletet. Bár több olyan hatóanyag is létezik, amelyek szedése a terhesség során is biztonságosnak ítélhetõ, a legfontosabb alapelv mégis az, hogy bármilyen gyógyszer alkalmazása elõtt ki kell kérni a terhességet gondozó orvos tanácsát. A láz- és fájdalomcsillapítók közül például az acetaminofent vagy a klórfenamint tartalmazó készítmények ajánlhatóak, de az orvos számos tényezõ, így például az egyénenként változó érzékenység alapján mérlegeli, hogy valóban adható-e egy készítmény. A várandós kismamák mindenképpen keressék fel kezelõorvosukat, amennyiben magas láz, mellkasi fájdalom vagy intenzív köhögés jelentkezik.
A lázas állapot azonban a terhesség korai szakaszában fejlõdési rendellenességet, késõbb pedig koraszülést és vetélést okozhat.Nem a hõemelkedésrõl van szó, hanem a 37, 5-38 fokos vagy ennél magasabb lázról, amelyet feltétlenül csillapítani kell. A nem-szteroid típusú gyulladáscsökkentõk terhes nõknek nem adhatóak, ezek helyett a paracetamol-tartalmú készítményeket, például a Rubophent vagy az Algopyrint szoktuk javasolni. Az amidozofent tartalmazó készítmények szintén adhatóak.
Hutozuhany, 12 het utan bevehetsz paracetamolt. Jon az influenza szezon is. Oltasd be magad ellene. 15 hetes vagyok, es en mar beoltattam magam. Mert az influenza tuti magas lazzal jar es a mi terhes immunrendszerunk le van gyengulve. En tuti elkapnam, mert minden [email protected] elkapok! Tavaly persze nem oltattam magam es 2 hetre kidoltem az influenzatol... Hal Istennek nem voltam terhes akkor...
13 hetes kismama vagyok, és pár napja észre vettem, hogy a hömérsékletem pár tizeddel több lett. Tegnap elött 37.4 ma pedig 36.8! Nem tudom ez terhesség alatt normális?

Terhesség alatti futás? Van aki fut? Kinek mi a véleménye?

szeretek futni, persze csak amennyi jól esik , inkább kocogás. most babát tervezünk és nem tudom mi lesz ha terhes leszek...

Legjobb válasz: Ha nem teljesitményre megy, meg nem érzed megeröltetönek, akkor semmi kifogás nem lehet ellene. Amikor már nagy lesz a hasad, akkor úgyis lesz egy pont, amikortól nem esik jól, mert túlságosan nehéz lesz a hasad. De amig enm érzed megeröltetönek, meg olesik, addig fuss nyugodtan. Azok (nem extrém) sportok, amiket terhesség elött is végzett valaki, nem jelentenek a terhesség alatt sem túl nagy megterhelést. Ha odafigyelsz magadra, akkor nem lesz belöle baj. Sok sikert!

Ha nem teljesitményre megy, meg nem érzed megeröltetönek, akkor semmi kifogás nem lehet ellene. Amikor már nagy lesz a hasad, akkor úgyis lesz egy pont, amikortól nem esik jól, mert túlságosan nehéz lesz a hasad. De amig enm érzed megeröltetönek, meg olesik, addig fuss nyugodtan. Azok (nem extrém) sportok, amiket terhesség elött is végzett valaki, nem jelentenek a terhesség alatt sem túl nagy megterhelést. Ha odafigyelsz magadra, akkor nem lesz belöle baj. Sok sikert!
Én is futottam a terhesség elõtt és az orvosom azt mondta, hagyjam abba, mert nem jó a babának. Korai idõszakban akár vetélés is lehet belõle, késõbb meg kinyílhat a méhszáj. Persze nyilván nagyon kis %-ban fordul(hat) elõ, de jobb a biztonság.
én elõtte futottam, terhesség felismerésétõl csak gyors gyalogoltam, amíg jól esett aztán egyszer csak elkezdtem keményedni tõle és onnantól maradt a torna
Kicsit OFF: képzeljétek most hallottam, hogy utolsó hetes kismamák terápiás céllal mennek lovagolni Amerikában vagy hol. Kis lovakon, nagyon lassan, kantárszáron körbe-körbe, megfelelõ felügyelet mellett, mert iszonyat jót tesz szülés elõtt az "odalenti" izmoknak. Könnyebb, gyorsabb a szülés, az izmok gyorsan regenerálódnak. Csak mondom, hogy hallottam, nem foglalok állást, még nem is ültem lovon sosem.
A futást egyértelmûen ellenzik terhesség alatt. Válassz valamit, amit biztonsággal (nyugodt lelkiismerettel) tudsz csinálni, és hajrá!!! Én az elsõ három hónapban olyan cefetül voltam, hogy abbahagytam a sportot. Ha így alakul, akkor se legyen bûntudatod, ha nem megy, nem megy. Ha meg birod, akkor szerencsés csajszi vagy! :)
Én nem vagyok ellene a testmozgásnak, félre ne értsetek! csak pár évvel ezelõtt olvastam egy történetet a neten. Egy nõ írt arról, h nagyon szeretett sportolni, futni stb. ...és amikor terhes lett, ugyanúgy csinálta ezeket, mondván, semmi gond nem lehet belõle. Hát lett. 5 hónaposan elvetélt :S Azután a 2. terhességénél már jobban vigyázott, rájött h ez nem igazán a "pörgés" idõszaka. Tornázni lehet persze, sõt kell is, de a kocogást, lovaglást, biciklizést....azt most tessék félretennie gy kicsit. A baba egészsége az elsõ.
Félve, de bevallom, hogy én 3 hónapos terhes voltam, amikor abbahagytam a lovaglást, azt is azért, mert a család tagjaim nagyon nyúztak már miatta. (Kétszer le is esetem a paciról. Hideg tél volt és megcsúszott a paci.) A dokim tudott róla. Nem javasolta. Mindig mondta, hpgy saját felelõsségemre csinálom. A terhesség során az ég világon semmi baj nem volt. (Elõtte kb 2 évvel volt egy vetélésem.)
Hát én sokat futottam elõtte, a terhesség alatt az orvosom és a férjem (õ is orvos) is eltiltott a futástól.
Igen! A futas nem ajanlott! Nekem a dokim kulon felhivta ra a figyelmem, hogy ne fussak, ne lovagoljak az elso trimeszterben, mert amig nem agyazodott be megfeleloen, nagyon konnyen elmegy a baba a razkodastol. Utana meg mar a pocak miatt nem ajanlott. Inkabb valassz nyugisabb sportot!
Ha jól tudom, olyan mozgásokat nem ajánlatos végezni (fõleg a terhesség elsõ heteiben az esetleges vetélés miatt), ami rázkódással jár: lovaglás, futás, szökdelés, stb.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenki válaszát :)

Más mit csinál a terhesség alatti narancsbörrel? Ha mindennap masszirozom jobb lesz?

Legjobb válasz: Szia! Neked csak terhesség alatt van narancsbõröd? Nekem eddig is volt de most +15kg-val még jobban elõjött. A kérdésedre válaszolva sztem lehet azokat a krémeket terhesség alatt is használni meg a masszírozás is jó elvileg. mást nem tudsz tenni vele. Én nem teszek semmit. Majd ha megvann picur... Üdv 36 hetes kismama

Szia! Neked csak terhesség alatt van narancsbõröd? Nekem eddig is volt de most +15kg-val még jobban elõjött. A kérdésedre válaszolva sztem lehet azokat a krémeket terhesség alatt is használni meg a masszírozás is jó elvileg. mást nem tudsz tenni vele. Én nem teszek semmit. Majd ha megvann picur... Üdv 36 hetes kismama
én nem törõdöm vele. majd ha tudok, csinalok egy infraszauna kúrát (heti 1-2x infraszauna egy hónapig), az szépen eltünteti, sokkal jobban, mint bármilyen krém, jót tesz az egészségemnek is, meg a bõrömnek is. régen is rendszeresen jartam, soha az eletben nem volt narancsborom, most van, sajnos a férjem vette észre. de annak idejen amikor fogyoztam, es lement az elso 10 kiló, es hogy ne legyen rossz a borom, akkor is nem a kilókat vette eszre, hanem hogy milyen szep barsonyos a bõröm (a szaunatól :) ))
szia, Én is mindennap masszíroztam, kentem celluit krémmel...hát nem lett jobb , még jól szét is repedt a bõröm. Remélem nálad nem így lesz.
Szia ajánlom a napi gyümölcs ill. zöldség fogyasztást!
Utolsó vagyok! És amugy is nem a külsõ hanem a belsõ számít!

Egészséges terhesség alatti vérzéssel mik a tapasztalataitok?

Volt valaki közületek, aki terhesség alatt vérzett? Milyen jelleg? volt ez a vérzés: gondolok itt az er?sségre, színre, bármi egyébre (pl. hányadok hétben volt, meddig tartott stb. ). Terhességi tünetek ez id?szakban voltak-e, ha igen mik azok? Csak olyan válaszokat várok, akik nem méhen kívüliek, vagy vetélés áldozatai voltak sajnos, hanem egészséges kisbabáknak adtak életet. Köszönöm el?re is.

Legjobb válasz: en sajnos elveteltem de mikor meg csak barnaztam az orvosom azt mondta hogy nem kell minden esetben aggodni mert a nok 50%a verzik terhesseg alatt amit vagy egy kisebb hematoma vagy egy huvelyi serules vagy mehszajseb okoz. meg lehet beagyazodasi gond is amire ultrot irnak fel. en kaptam ultrot de mivel nem hatott valoszinuleg valami genetikai baja lehetett a babomnak. a lenyeg az ha a verzest el kezdik kezelni es ha megsem mulik vagy erosodik akkor kell megint beszelnia dokival. a barnazgatas eltarthat akar a 16. hetig is. a baratnom az elso trimeszterben vegig verzett es sokat pihentettek es nem volt szex mig vegul szuletett egy egeszseges kislanya

en sajnos elveteltem de mikor meg csak barnaztam az orvosom azt mondta hogy nem kell minden esetben aggodni mert a nok 50%a verzik terhesseg alatt amit vagy egy kisebb hematoma vagy egy huvelyi serules vagy mehszajseb okoz. meg lehet beagyazodasi gond is amire ultrot irnak fel. en kaptam ultrot de mivel nem hatott valoszinuleg valami genetikai baja lehetett a babomnak. a lenyeg az ha a verzest el kezdik kezelni es ha megsem mulik vagy erosodik akkor kell megint beszelnia dokival. a barnazgatas eltarthat akar a 16. hetig is. a baratnom az elso trimeszterben vegig verzett es sokat pihentettek es nem volt szex mig vegul szuletett egy egeszseges kislanya
szia! én a fiammal 12. terhességi hétig véreztem. Az okát nem tudták megmondani, az biztos volt, mert 12. hétig 3-szor voltam uh-on, hogy nem belülrõl véreztem. Kaptam rá Rutascorbin tablettát, vérzéscsillapító. Mi mondjuk ugyanúgy együtt voltunk a párommal, csak óvatosabban, és úgyanúgy dolgoztam (3 napot voltam otthon pihenni) Teljesen egészséges kisfiam született, akit túlhordtam 5 nappal. Most már májusban lesz 4 éves és okosabb (nem azért írom, hogy felvágjak vele, ezt mások mondták) a vele egykorúaktól. Amikor 3 éves szintfelmérõn voltunk a védõnõnél, akkor mondta, hogy 5 éves szinten áll. (rá is írták a papírra, amit le kellett adnom a háziorvosnak) Úgyhogy nem feltétlenül jelent bajt. Barátnõm is vérzett 8 hétig a fiával, aki egészségesen született, azután 2 évvel késõbb megint terhes lett és akkor is vérzett 8 hétig, akkor kislánya született. Úgyhogy még én is számíthatok majd erre.
nekem voltak terhességi tüneteim, nagyon fájtak a melleim, émelyegtem és hányingerem is volt. Ez még lemaradt, mert látom ezt is kérdezted. A vérzés a pecsételõ vérzéshez hasonlított legtöbbször de volt, hogy betétet kellett beraknom annyira véreztem, ekkor voltam otthon 3 napot, amikor egész nap pihentem és persze kértem a jó istent, hogy ne veszítsem el a babám. :) Elõzõ voltam
Nem tudom milyen korú terhességre gondolsz, de nekem az elsõ mensi (amikor nem vártam) megjött, 2 napig tartott és élénk piros volt, csak kevesebb volt a mennyisége mint szokott. Akkor már 3 napja + tesztjeim voltak, tudtam hogy terhes vagyok. Egyéb tünet csak a mellfeszülés volt, ami a vérzés elmúltával erõsödött, és el is kezdtek megnõni a melleim.
Nekem az elsõ 2 hónapban idõben megjött, nem is csináltam tesztet, mert nem terveztünk babát, így nem is gyanakodtam. Az elsõ teljesen normális vérzés volt, olyan, mint máskor. A 2. hónapban már csak 3 napig tartott és barnásabb volt, meg sokkal gyengébb. Már 2, 5 éves a kislányom...
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Kérdezõ vagyok, nekem negstív tesztem volt 2 napja, elvileg menzim is lehetne ez, de komoly hányigerem van és émelygek. Nem szokott ilyenem lenni menzikor. Szóval ez ami most jön ez semmiben sem hasonlít a menzimhez, mivel nagyon erõs menzim van, ömlik mindig belõlem. Görcseim is szoktak lenni, meglehetõsen komolyak, de most semmi nincs. Szúrkod a petefészkem, a méhem hol épp merre, a köldökömnél vannak ilyen furi érzések. Voltam már terhes, émelygésem volt ilyentájt mint most is, szúrkodtam, és fájt a derekam, néha belehasított, most is ez van...Gondoltam késõbb tesztelek megint, mert ez mindennek tûnik, csak épp nem normális menzinek...
A kérdező hozzászólása: Hát akkor tényleg totál egy az a cipõ!:) Remélem annyira egy cipõ, hogy kényelmesen elférünk benne, és mindkettõnknek tetszik. Ha pozitívra vársz te is, akkor most az egyszer nem bánnám, ha egyforma cipõben szembejönnénk egymással az utcán...:)
A kérdező hozzászólása: Mi újság Nálad? Nekem továbbra is hányinger, szúrkod a méhem fixen, kicsit mintha erõsödött volna a vérzés reggel, de most megint megállt...:S

Másnak nem hiányzik a terhesség alatti kényeztetés? A terhességem alatt apa nagyon vigyázott rám pl ne cipeljek mit kivánok mit hozzon be a konyhából mit csináljon meg helyettem stb. Mióta megszületett a pici ez 1 kicsit megváltozott. Másnál is?

Legjobb válasz: igen nálunk is ez volt bár nekem utána is sok mindent meg tett a férjem ha kértem, most megint sõt még jobban megint babánk lesz :) imádtam és imádok kismama lenni :) mindenk máshogy viszonyul hozzám hozzánk

igen nálunk is ez volt bár nekem utána is sok mindent meg tett a férjem ha kértem, most megint sõt még jobban megint babánk lesz :) imádtam és imádok kismama lenni :) mindenk máshogy viszonyul hozzám hozzánk
nekem is nagyon hiányzik, fõleg a gondtalan élet, hogy van egy kisbabád a pocakban, ami már létezik, de gond még nincs vele, nekem inkább ez hiányzik. Apa most is mindent megtesz, csak most már kérni vagy könyörögni kell:-) Elsõnek gratu!
Nekem ugyanúgy segít a férjem, ha terhes vagyok, ha nem. Szerencsém van? :) :) Amúgy irodista vagyok/voltam, és a kollegáim akartak állandóan segíteni. Kb egy mappát nem vihettem át a másik szobába. Ez engem baromira idegesített, mert nem beteg voltam, hanem terhes. Nagyon jó terhességem volt, semmi gondom nem volt, végig remek formában voltam, tornáztam, lépcsõztem, stb, én csak növesztettem egy pocakot. Kb az utolsó hónapra sikerült meggyõznöm a kollegáimat, hogy ha segítség kell, úgyis szólok. Amúgy aranyosak voltak, nem bántom õket :)

Volt valakinek terhesség alatti magas majfunkcio értéke? Ha igen mi történt hogyan kezelték minden érdekel?

Legjobb válasz: Nem terhesség alatt is érdekel? Megjártam vele a hepatológiát (László kórház). Nem kezelik semmivel, csak kiderítik, mitõl van (vérvétellel). Csak ha Hepatitis A, B, C, stb., akkor kell vele bármit is tenni. Ha nem szorulsz kórházi ápolásra állapotod miatt, akkor semmilyen gyógyszert nem kapsz semelyik esetben sem, csak beoltják a környezetedet.

Nem terhesség alatt is érdekel? Megjártam vele a hepatológiát (László kórház). Nem kezelik semmivel, csak kiderítik, mitõl van (vérvétellel). Csak ha Hepatitis A, B, C, stb., akkor kell vele bármit is tenni. Ha nem szorulsz kórházi ápolásra állapotod miatt, akkor semmilyen gyógyszert nem kapsz semelyik esetben sem, csak beoltják a környezetedet.
A kérdező hozzászólása: Terhespatologiara küldtek nem vészesen magasak az eredmények de még is aggódom! Hepatitisz kizárt megkérdeztem!
Annyi, hogy ha nem tudsz enni, inni eleget - mert pl. hányingered van -, akkor táplálékkiegészítõ idõvel aktuális lehet, de semmi különös. Akarják látni, mitõl van az értékemelkedés, de semmi más szerintem, ne izgulj.:)
Engem rossz májfunkció èrtèkek miatt, a 37hèten csàszàroztak. Teljesen egèszsèges a kislànyom, ès èn is.
Nálam sokszorosa volt a normálisnak, ezt terhességi epepangásnak (cholestasis) hívták, már mindenütt viszkettem, de sárga még nem voltam. A 35. héten fektettek be, nem volt kezelés, csak szoros megfigyelés (nst, ultrahang, vérvételek), a 38. héten programcsászár lett. Szülés után 1-2 hét alatt visszaállt minden a normálisra. Utólag tudom, hogy lehetett volna rá az Ursofalk nevû gyógyszert szedni, ami segíti az epesavak ürülését, így remélhetõleg lassítja az állapotromlást.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat én még csak 12 hetes vagyok ma megyek a nögyogyászomhoz és remélem csak jo dolgokat fog mondani ezzel kapcsolatban!

Terhesseg alatti boka, labfejdagadas ellen mi segit? Esetleg borogatas?

Legjobb válasz: Leginkább a szülés! :) Nekem is bucira dagadt a lábam bokáig a 7 hónaptól kb., nem tudtam vele mit csinálni. Kevés folyadék, sószegény étkezés és amikor csak teheted polcold fel a lábad, pihentesd. Nekem ezt mondta a doki, bár már sok helyen olvastam, hogy inkább többet kell inni. A lényeg, hogy nekem nem nagyon használt. Amikor megszültem, egyik napról a másikra elmúlt... Augusztus végén szültem, úgyhogy én is a nagy nyári hõségben voltam a terhesség utolsó harmadára, ez sem tesz túl jót. Boldog babavárást!

Leginkább a szülés! :) Nekem is bucira dagadt a lábam bokáig a 7 hónaptól kb., nem tudtam vele mit csinálni. Kevés folyadék, sószegény étkezés és amikor csak teheted polcold fel a lábad, pihentesd. Nekem ezt mondta a doki, bár már sok helyen olvastam, hogy inkább többet kell inni. A lényeg, hogy nekem nem nagyon használt. Amikor megszültem, egyik napról a másikra elmúlt... Augusztus végén szültem, úgyhogy én is a nagy nyári hõségben voltam a terhesség utolsó harmadára, ez sem tesz túl jót. Boldog babavárást!
Vérkeringés javító lábkörzések. Befelé köröz, kifelé köröz, behúzni a lábujjakat kilökni. Nekem segített.
Az elsõt kiegészíteném annyival, hogy attól, hogy kevesebb folyadékot iszol még nem fog kevésbé vizesedni a lábad! Ez butaság!! Én direkt megkérdeztem a dokit mert én is nagyon vizesedtem és gondoltam azért mert napi 6-7 l vizet iszok. (pont a legnagyobb melegben voltam terhes) Sok folyadékot kell inni a terhesség alatt, nagyon fontos. Az anya szervezete 2-3 óránként kicseréli a magzatvizet ezért is kell olyan sok folyadék.
A kérdező hozzászólása: 36 hetes vagyok es rengeteget iszom, gyakran fel is fockolom a labam....nem sokat segit
A folyadékot ne csökkentsd, de a sóbevitelt inkább. Sétál sokat, a mozgás javítja a vérkeringést a vénák kiürülésé. Amikor csak teheted polcold fel a lábad, de ha ezt nem is, legalább ne lógasd.
Mi is a 36. hetben jarunk, a bokamat mar nem lattam kb 3 honapja, feszul az egesz labszaram a sok viztol. A sok folyadek, sotlan etkezes tenyleg enyhiti a fajdalmakat, es ha anyagilag megengedheted magadnak, akkor menj el terhesmasszazsra. Nekem nagyon jol esett, de sajnos csak egy alkalomra volt kapacitas, szinte lelohadt a dagadas par napra.

Terhesség alatti szoptatásról mi a véleményetek? Mik az ellenjavallatai?

Legjobb válasz: Konkrétat nem tudok, de terhesség alatt a mellbimbó "izgatása" megindíthatja a szülést... gondolom egy egy ellenjavallat. Remélem tudtam segíteni egy ici-picit. Minden jót!

Konkrétat nem tudok, de terhesség alatt a mellbimbó "izgatása" megindíthatja a szülést... gondolom egy egy ellenjavallat. Remélem tudtam segíteni egy ici-picit. Minden jót!
Én még szoptatok és 13 hetes pocis vagyok. csak napi 1x szopik már a fiam, így én hagyom hogy magától választódjon el amikor akar. Sok érv szól a szopi mellett és ellene is. Van aki szerint vetélést ill. koraszülést okoz, van aki szerint egy orgazmus nagyobb méhösszehúzódást csinál mint a szopi, mégsem lesz baj tõle, hacsak nem vagyunk valamiért veszélyeztetettek. Szerintem ez is egy olyan kérdés, amiben nem lesz egyetértés.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Olyanoktól kérdezném akik a második terhességük mellett még szoptatták elsõ gyermeküket, hogy volt-e esetleg valami probléma, vagy mit tanácsolt, mondott az orvosol, mennyire támogatta vagy épp ellenezte a terhesség alatti szoptatást?

Kisfiam már csak este és éjjel szopizik és én 7 hetes terhes vagy. Annyi pozitív és negatív dolgot olvastam már a terhesség alatti szoptatásról, aggódom nehogy baj legyen, de egyik napról a másikra nem tudom fiamat leszoktatni...

Legjobb válasz: Egyik ismerösöm végig szoptatott és a tesó születése után is szokott még mindig szopni néha a nagy, persze csak a kicsi után. Semmi gond nem volt és nem is támadta érte senki. Édesanyja gyerekorvos.

Egyik ismerösöm végig szoptatott és a tesó születése után is szokott még mindig szopni néha a nagy, persze csak a kicsi után. Semmi gond nem volt és nem is támadta érte senki. Édesanyja gyerekorvos.
A kisfiam 1 éves volt pontosan, amikor hirtelen nem kérte már este a szopit, ekkor 6 hetes voltam a kistesóval. Következõ héten mentem a dokimhoz, mondtam neki, hogy abbahagyta a szopit. Õ azt mondta, hogy ez nagyon jó, mert õ sem javasolta volna. (szoptatás = méh összehúzódás) Hozzáteszem, nekem volt a kisfiam elõtt 2 vetélésem és a kisfiammal is kórházban töltöttem az elsõ trimesztert görcsök és vérzés miatt. Most 24 hetes vagyok, eddig minden rendben :) Egyébként ismerek olyat is, aki végig szoptatott a terhessége alatt, de nála nem voltak ilyen elõzmények.
Beszeltem a korhazi neonatologussal aki egyben szoptatasi tanacsado volt es a nogyogyasszal, mind a ketten azt mondtak hogy ha nincs problemam es nem kemenyedik majd a hasam akkor szoptathatok. Igy vegig szoptattam a terhesseget, egy volt kellemetlen, hogy a mellbimbom erzekenyebb lett.A gyereknek se lett semmi baja, mar 10 eves.
1 eves volt a lanyom amikor pozitivat teszteltem, mar csak este cicizett, amikor 14 honapos lett teljesen magatol abbahagyta, persze volt koze a terhessegnek, mert szepen elapadt es szerintem mar nem jott belole es ezert nem is kerte a lanyom. velemenyem szerint nem.okoz problemat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!