Találatok a következő kifejezésre: Terhesség alatti hogy (39 db)

Milyen tünetetek van/volt menses alatti terhesség esetén? Hogyan és mikor derült ki, hogy baba van?

Legjobb válasz: Saját tapasztalatom nincs, egy laikusoknak íródott orvosi tájékoztatóban azt olvastam, hogy a terhesség alatti menses mindig gyengébb és rövidebb ideig tart.

Saját tapasztalatom nincs, egy laikusoknak íródott orvosi tájékoztatóban azt olvastam, hogy a terhesség alatti menses mindig gyengébb és rövidebb ideig tart.

Igaz, hogy a terhesség alatti stressz kihat a baba egészségére?

Legjobb válasz: Én mindkét terhességemet végig idegeskedtem. Veszélyeztetett terhesség, költözés (mindkétszer), anyagi terhek stb. miatt. Az elsõ babám nyugodt, kiegyensúlyozott, a második viszont születéstõl kezdve ordítós, hisztis, akit nem lehet megvígasztalni, míg ki nem üvölti magát. Hozzáteszem, az elsõ fiú, a második lány, lehet a nemek is közre játszanak... Nem tudom, hogy ez lett volna-e, ha a másodiknál nyugodtabban viselem a terhességet, de sajnos nehéz tenni a stressz ellen, kívülállóként könnyû mondani, hogy "nem szabad idegeskedni", fõleg, ha hozzáteszik, hogy "mert árt a babának..." Na ezzel aztán tényleg sokat segítettek, még rátesznek egy lapáttal, hogy legalább még bûntudata is legyen a szerencsétlen kismamának. A terhesség alatt amúgy is érzékeny az ember. Próbálj meg kicsit lazítani, de ha mégis felhúzod magad valamin, akkor ne magad okold és arra gondolj, hogy egészséges és nyugodt babád fog születni. És így is lesz! Minden idegességet lehetetlen kikerülni, nincs olyan ember, aki a mai világban nem stresszel!

Én mindkét terhességemet végig idegeskedtem. Veszélyeztetett terhesség, költözés (mindkétszer), anyagi terhek stb. miatt. Az elsõ babám nyugodt, kiegyensúlyozott, a második viszont születéstõl kezdve ordítós, hisztis, akit nem lehet megvígasztalni, míg ki nem üvölti magát. Hozzáteszem, az elsõ fiú, a második lány, lehet a nemek is közre játszanak... Nem tudom, hogy ez lett volna-e, ha a másodiknál nyugodtabban viselem a terhességet, de sajnos nehéz tenni a stressz ellen, kívülállóként könnyû mondani, hogy "nem szabad idegeskedni", fõleg, ha hozzáteszik, hogy "mert árt a babának..." Na ezzel aztán tényleg sokat segítettek, még rátesznek egy lapáttal, hogy legalább még bûntudata is legyen a szerencsétlen kismamának. A terhesség alatt amúgy is érzékeny az ember. Próbálj meg kicsit lazítani, de ha mégis felhúzod magad valamin, akkor ne magad okold és arra gondolj, hogy egészséges és nyugodt babád fog születni. És így is lesz! Minden idegességet lehetetlen kikerülni, nincs olyan ember, aki a mai világban nem stresszel!
Hát ha nem is az egészségére de az idegrendszerére és minden másra tuti. A barátnõm végigsresszelte a terhességét ( idióta pasi, pénztelenség, egyéb bajok), és sajnos a kislánya is nagyon nyûgõs, érzékeny és hisztis lett. Nem tudom ez mennyire befolyásolta, de szerintem közrejátszott. 35hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm

Terhesség alatti betegszabadság/ táppénz hogyan működik? Lehet már a korai szakaszban is?

Sziasztok! 5 hetes kismama vagyok, és nagyon örülök a picinek. A munkahelyemen még nem közöltem a hírt, azzal meg akartam várni a 12- hetet. Viszont nagyon messze lakom a munkahelyemt?l, napi 3-4 órát utazom oda-vissza összesen, és abból buszozom, metrózom...stb. Ami már most is lefáraszt. Illetve munkaid?mben sokszor rohangálok fel-alá, embereket szolgálok ki és sokat stresszelek, nem szeretem amit csinálok, de most ez végképp kiütközik nálam. Lehet ilyen korán vagy esetleg kicsivel kés?bb terhességi betegszabira menni? Mik a következményei? Hogyan lehetne kivitelezni? Válaszotokat el?re is köszönöm! :)

Legjobb válasz: Veszélyeztetett terhesség miatt nem vagy betegszabira jogosult. Egybõl táppénzt kapsz, ha keresõképtelenné válsz. Ha az orvosod úgy látja, hogy kiír, akkor onnantól maradhatsz otthon, akár holnap. De ha várni akarsz a bejelentéssel, akkor a 12. hétig várj a táppénzzel is, mert a terhességnek egyedi kódja van, vagyis a munkáltatód bejelentés nélkül is látja, hogy mi a helyzet. És a felmondási védelem csak akkor él, ha bejelentetted a terhességedet.

Veszélyeztetett terhesség miatt nem vagy betegszabira jogosult. Egybõl táppénzt kapsz, ha keresõképtelenné válsz. Ha az orvosod úgy látja, hogy kiír, akkor onnantól maradhatsz otthon, akár holnap. De ha várni akarsz a bejelentéssel, akkor a 12. hétig várj a táppénzzel is, mert a terhességnek egyedi kódja van, vagyis a munkáltatód bejelentés nélkül is látja, hogy mi a helyzet. És a felmondási védelem csak akkor él, ha bejelentetted a terhességedet.
én a helyedben minnél elõbb mondanom hogy terhes vagyok mert mint az elsõ is irta csak akkor vagy védett. a többit pedig beszéld meg az orvosoddal
Én házi segítségnyújtóként dolgoztam, és napi 8 órát bicikliztem, és 7 hetes terhesen elmentünk a dokihoz, megállapította a terhességet, lefénymásoltam a leletet, és azzal együtt jelentettem be a munkáltatómnak a terhességet, és oda is adtam neki a leletet. Magándokihoz járok, és elmondtam neki, hogy mit dolgozom, és rögtön javasolta is a táppénzt, mondván terhesen télen ne biciklizzek! Igaza van az elsõ hozzászólónak, nem jár betegszabadság, csak egybõl a táppénz. Nekem a munkáltató könyvelõje ezzel nem volt tisztában, elszámolták a 15 nap betegszabit, aztán vissza kellett utalnom... :/ Úgyhogy szerintem minél hamarabb szakorvosi lelettel jelentsd be a munkaadódnak, hogy késõbb nehogy "véletlenül elfelejtse"! Boldog babavárást! :) 14hkm
A kérdező hozzászólása: A magánorvosom (mert én magán nõgyógyászhoz járok), õ is kiírhat?
Nálunk a nõgyógyász nem vehet táppénzre, csak a háziorvos.
A nõgyógyász csak javaslatot tesz a táppénzre.

A terhesség alatti menstruáció milyen? Vannak hasi görcsök? Hogyan lehet megkülönböztetni a terhességi görcsöket a menszis görcsöktől?

Legjobb válasz: normálisan terhesség alat nincs menstuácio persze vannak kivételek van olyan akinek rendesen jár nem is tudja hogy terhes de ez ritka a görcsök meg nekem olyanok mintha nagyon lightos mensis görcsök lenének és nagyon ritkán van iyenkor tágul a méh csinálja a kis poronty a helyet magának

normálisan terhesség alat nincs menstuácio persze vannak kivételek van olyan akinek rendesen jár nem is tudja hogy terhes de ez ritka a görcsök meg nekem olyanok mintha nagyon lightos mensis görcsök lenének és nagyon ritkán van iyenkor tágul a méh csinálja a kis poronty a helyet magának
szia.én azon ritka nök közé tartozom aki a baba 12 hetes koráig menzizett--és azt sem tudtam hogy baba lesz, .nem is tudtam különbséget tenni, .bár sokan mondják hogy ez joval gyengébb és rövidebb ideig tart, .de nálam nem igy volt

Kinek volt ilyen terhesség alatti orrdugulás vagy hasonló eset mint nekem vagy már eleve úgy indult neki a terhességnek hogy allergiás-bedugult orr?

Az első terhességemmel valami kialakult olyan 16 hetesen és bedugult az orrom el kezdtem használni a rhino spay pluszt ez volt olyan 2012.áprilisban.Azt hittem hogy majd elmúlik mint másoknak na de nem így lett azóta folyamatosan használom az orrspray és még használ .Lányomnak nem lett semmi baja szerencsére.Azt tudom hogy allergiás vagyok de őszintén nehezemre esett elmenni a fül-orr gégészetre mert lehet polip vagy orrsövény ami nem kellemes!Most megint kismama vagyok és muszáj használnom mert nem kapok levegőt jelenleg 9 hetes vagyok de remélem nem lesz baj belőle.Valaki volt így régi kérdéseket olvastam és egy kettő kismama járt így de most is van.Néha kétségbe esek mivel az elsővel csak a 16. héttől használtam.

Legjobb válasz: Ugyan én nem tapasztaltam ilyet, de gondoltam azért válaszolok. Úgy tudom, hogy kevés olyan gyógyszer van, ami fejlõdési rendellenességet okoz a babáknál...mondanám, hogy menj el allergológushoz és õ majd megmondja, hogy mit és hogyan használhatsz, de mire kapsz idõpontot, addigra talán meg is szülöd a babát :o( Esetleg magán úton jobban járnál. A 12. hétig mindene kifejlõdik a kicsinek, ezért mondják ezt az idõszakot kritikusnak, de egyes gyógyszerek késõbb is gondot okozhatnak...mondjuk én nem gondolnám, hogy az orrspray ezek közé tartozna, hiszen elméletileg helyileg fejti ki a hatását...persze nem vagyok orvos! Tudom sokat sajnos nem segítettem... Boldog allergiamentes babavárást ;o)

Ugyan én nem tapasztaltam ilyet, de gondoltam azért válaszolok. Úgy tudom, hogy kevés olyan gyógyszer van, ami fejlõdési rendellenességet okoz a babáknál...mondanám, hogy menj el allergológushoz és õ majd megmondja, hogy mit és hogyan használhatsz, de mire kapsz idõpontot, addigra talán meg is szülöd a babát :o( Esetleg magán úton jobban járnál. A 12. hétig mindene kifejlõdik a kicsinek, ezért mondják ezt az idõszakot kritikusnak, de egyes gyógyszerek késõbb is gondot okozhatnak...mondjuk én nem gondolnám, hogy az orrspray ezek közé tartozna, hiszen elméletileg helyileg fejti ki a hatását...persze nem vagyok orvos! Tudom sokat sajnos nem segítettem... Boldog allergiamentes babavárást ;o)
Szia. Én mind az 5 terhességemmel végigszenvedtem ezt az allergiás, orrdugulálos idõszakot. Én coryzaliát szedtem, és rinochort aqua orr sprayt kaptam az orvostól. Homeopátiás mindegyik. Torok fájásra angin heel, köhögésre bronhaalis heel a csoda szer. Remélem segítettem.
A kérdező hozzászólása: Fúúúú köszönöm a válaszokat megnyugtató a számomra....és végül is igaza van az elsõ válaszolónak...második válaszoló meg ki fogom próbálni ezeket a homeopátiás bogyókat illetve valahogy elmegyek fül-orr gégészhez!!!

Terhesség alatti refluxot, ti hogy vészeltétek át? 40hkm vagyok, és már régóta van, de már minden napos hogy hányok. Már szerintem minden házi praktikát, étkezést kipróbáltam, de nem számít mit eszek/iszok, és h mozgok. Már nem bírom!

Legjobb válasz: Csak azzal tudlak vigasztalni, hogy mindjárt vége, a legtöbb nõnek szülés után elmúlik... Én még nem vagyok terhes, de sajnos refluxos vagyok, elõre félek, hogy mennyire fog rosszabbodni ez a várandósság alatt... Próbáltál már evés után függõlegesen, kicsit sem hátradõlve lenni? Szedsz olyan savcsökkentõt, amit terhesség alatt is lehet?

Csak azzal tudlak vigasztalni, hogy mindjárt vége, a legtöbb nõnek szülés után elmúlik... Én még nem vagyok terhes, de sajnos refluxos vagyok, elõre félek, hogy mennyire fog rosszabbodni ez a várandósság alatt... Próbáltál már evés után függõlegesen, kicsit sem hátradõlve lenni? Szedsz olyan savcsökkentõt, amit terhesség alatt is lehet?
A kérdező hozzászólása: Gyógyszert nem szedtem rá, csak lúgos vizet ittam párszor, az is csak ideig óráig hatott. Ha ülök elõbb visszajön, mintha félig fekszek?
Ha ülsz, akkor sokkal nehezebben tud feljönni a gravitáció miatt, mintha félig fekszel! Próbálj teljesen függõlegesen ülni még egy fél órán keresztül evés után, ezzel sokat tudsz segíteni!
http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/rennie_rago.. Ezt lehet terhesség alatt is szedni!
Salvus víz. Az íze nem a legjobb de tényleg hatásos!
Nekem is a Rennie segített leginkább.
Kedves Kérdezõ! Már minden bizonnyal a babázást élvezed. :) És elmúlt a refluxod. Elmúlt? Én 32 hetes vagyok, egy hete szinte naponta hányok. Már mindent próbáltam, savlekötõket is, amiktõl egy idõ után csak még rosszabb lett a helyzet. Gaviscon, Rennie, Nilacid. Salvus víz. Az ételeket nagyon megválogatom, de az ebéd után már mindegy, mit eszem, sav és sav és sav. A citromlevet próbálta valaki? Vagy ilyenkor már az sem segít? Én tartok tõle, hogy az amúgy is megviselt gyomor nyálkahártyámat még jobban tönkretenné. Javaslat? Érdemes még valamivel próbálkozni, vagy bírjam, tûrjem ezt a pár hetet?

Szerintetek a terhesség alatti stressz/idegeskedés/szorongás közrejátszik abban hogy sírósabb-hisztisebb lesz a baba?

Akinek sírós, nehéz eset a babája/gyereke sokat idegeskedett a terhessége alatt?

Legjobb válasz: Szerintem igen. Én nagyon nyugodt voltam terhesség alatt, a babám nyugodt, vidám baba. nagyon ritkán sír. Volt olyan alkalom, amikor a munkahelyemen nagyon sok munka volt aznap, és amikor este mentem UH-ra, a baba annyit mocorgtt hogy képtelen volt az orvos megmérni, mert nem állt meg egy pillantra sem Aztnapha 100 szor nem mentem fel-le lépcsõn, akkor egyszer sem. Mindent megéreznek :)

Szerintem igen. Én nagyon nyugodt voltam terhesség alatt, a babám nyugodt, vidám baba. nagyon ritkán sír. Volt olyan alkalom, amikor a munkahelyemen nagyon sok munka volt aznap, és amikor este mentem UH-ra, a baba annyit mocorgtt hogy képtelen volt az orvos megmérni, mert nem állt meg egy pillantra sem Aztnapha 100 szor nem mentem fel-le lépcsõn, akkor egyszer sem. Mindent megéreznek :)
Nem lehet szerintem bizonyossággal megmondani.Nekem is nagyon nyugodt kiegyensúlyozott a lánykám, pedig volt idegeskedés , stressz.Az viszont érzi a baba te hogy érzed magad.Ha feszült vagy azt megérzi és azért sírosabb , nyugtalanabb.Mint ahogy azt is megérzi hogy nyugodt vagy, mosolygos:)
A kérdező hozzászólása: Kedves 4. válaszoló! Én is hasonló cipõben járok, nagyon ideges voltam sajnos végig a terhességem alatt és félek, hogy emiatt lett ilyen nyugtalan a lányom. A Te lányod most mennyi idõs? Aki hasonló cipõben jár még kérem írja meg mik a tapasztalatai, hogyan alakultak késõbb a dolgok. Remélem emiatt nem lesznek késõbb magatartásproblémák, de legalábbis helyrehozhatatlan problémák. Az enyém még picike de nagyon sírós és ha nem sír akkor is nyugtalan, játék közben is, az ölemben is.
Az én terhességem maga volt a megtestesült nyugalom, babám is végig nyugis volt a pocakban - de születése óta kis örökmozgó típus, elsõ pár hónapban nagyon sírós is volt, a csecsemõs nõvérek szerint nyughatatlan volt. Most 14 hónapos, nagyon szépen alszik éjszaka, nappal is vidám és kiegyensúlyozott, de az örökmozgása megmaradt!:) Nem az a típusú kisfiú, aki leül a játékkupac közepére és elmolyolgat magában, neki mindig menni-rámolni-intézkedni kell.:) De én is változtam: már nem idegesítem magam dolgokon, ha "hisztizik", akkor csak mosolygok, magamhoz ölelem és elmondom neki kedvesen, hogy most milyen butaságot csinál éppen, már rég kész lehetnénk a pelus-cserével, de én így szeretem õt, ahogy van. Nem mondom, hogy rögtön lenyugszik, de igaz, hogy hamar átragad a babákra Anya hangulata.
Nálam pont az ellenkezõje mondható el. Rengeteg baj, idegesség, stressz ért, míg vártam a fiamat. Õ pedig a megtestesült nyugalom, nagyon ritkán és keveset sír, rengeteget mosolyog és "dumál" a kis babanyelvén. Amikor a nagyobb bébit vártam, semmi gáz nem volt, minden tökéletes volt, mégis õ egy örök nyughatatlan természet, nyûgös, akaratos, már pár napos korától.
Szerintem igen.Én nagyon ideges voltam a második lányommal és születésétõl kezdve olyan õ is.
Én pánikbeteg vagyok, rengeteget stresszeltem, idegeskedtem, a lányom meg maga a megtestesült nyugalom éa kiegyensúlyozottság :)
Nem hinném... Hopp szia utolsó pánikbeteg társ!!:-) Én olyan embertelen módon féltem a szüléstõl, hogy gyereket sem akartam sokáig..aztán mégis, de senkinek nem kivánom azt a 9 hónapnyi idegeskedést. Viccen kivül. A gyermekem pedig olyan nyugodt, hogy hozzá képest az ülõ budha egy kapkodó idegbeteg. Szóval tuti nincs hozzá köze. G e n e t i k a. Ennek van hozzá köze :-) Ha egy kismama amúgy is idegbeteg, idegesebb, akkor lehet, hogy a gyerek is olyan lesz, mert ezt örökli.
Nekünk még életünkben nem jött össze, annyi rossz, mint a terhességem alatt. Többet sírtam, mint nevettem! Olyan kiegyensúlyozott, nyugodt babám van, hogy néha el sem hiszem!:)

Olyanoktól kérdezném akik a második terhességük mellett még szoptatták elsõ gyermeküket, hogy volt-e esetleg valami probléma, vagy mit tanácsolt, mondott az orvosol, mennyire támogatta vagy épp ellenezte a terhesség alatti szoptatást?

Kisfiam már csak este és éjjel szopizik és én 7 hetes terhes vagy. Annyi pozitív és negatív dolgot olvastam már a terhesség alatti szoptatásról, aggódom nehogy baj legyen, de egyik napról a másikra nem tudom fiamat leszoktatni...

Legjobb válasz: Egyik ismerösöm végig szoptatott és a tesó születése után is szokott még mindig szopni néha a nagy, persze csak a kicsi után. Semmi gond nem volt és nem is támadta érte senki. Édesanyja gyerekorvos.

Egyik ismerösöm végig szoptatott és a tesó születése után is szokott még mindig szopni néha a nagy, persze csak a kicsi után. Semmi gond nem volt és nem is támadta érte senki. Édesanyja gyerekorvos.
A kisfiam 1 éves volt pontosan, amikor hirtelen nem kérte már este a szopit, ekkor 6 hetes voltam a kistesóval. Következõ héten mentem a dokimhoz, mondtam neki, hogy abbahagyta a szopit. Õ azt mondta, hogy ez nagyon jó, mert õ sem javasolta volna. (szoptatás = méh összehúzódás) Hozzáteszem, nekem volt a kisfiam elõtt 2 vetélésem és a kisfiammal is kórházban töltöttem az elsõ trimesztert görcsök és vérzés miatt. Most 24 hetes vagyok, eddig minden rendben :) Egyébként ismerek olyat is, aki végig szoptatott a terhessége alatt, de nála nem voltak ilyen elõzmények.
Beszeltem a korhazi neonatologussal aki egyben szoptatasi tanacsado volt es a nogyogyasszal, mind a ketten azt mondtak hogy ha nincs problemam es nem kemenyedik majd a hasam akkor szoptathatok. Igy vegig szoptattam a terhesseget, egy volt kellemetlen, hogy a mellbimbom erzekenyebb lett.A gyereknek se lett semmi baja, mar 10 eves.
1 eves volt a lanyom amikor pozitivat teszteltem, mar csak este cicizett, amikor 14 honapos lett teljesen magatol abbahagyta, persze volt koze a terhessegnek, mert szepen elapadt es szerintem mar nem jott belole es ezert nem is kerte a lanyom. velemenyem szerint nem.okoz problemat.

Honnan ismerhetõ fel, hogy a terhesség alatti orrdugulásom van-e vagy pedig nátha?

Legjobb válasz: A terhességi orrgugulásnál nincs orrfolyás,szipogás. Én ezt tapasztaltam magamon. Csak folyton tele van az orrom és fújnom kell.

A terhességi orrgugulásnál nincs orrfolyás, szipogás. Én ezt tapasztaltam magamon. Csak folyton tele van az orrom és fújnom kell.
Nekem a terhesség alatti orrdugulásomnál nem folyt az orrom, csak nem kaptam rajta levegõt. A náthánál folyik az orr.
A másik, hogy a náthánál a közérzet is sokkal rosszabb, olyan nem jó semmi se érzés. Az orrdugulás csak kellemetlen, de azért annyira nem veri le az embert a lábáról, mint egy nátha. 2-es voltam

Volt valakinek terhesség alatti magas majfunkcio értéke? Ha igen mi történt hogyan kezelték minden érdekel?

Legjobb válasz: Nem terhesség alatt is érdekel? Megjártam vele a hepatológiát (László kórház). Nem kezelik semmivel, csak kiderítik, mitõl van (vérvétellel). Csak ha Hepatitis A, B, C, stb., akkor kell vele bármit is tenni. Ha nem szorulsz kórházi ápolásra állapotod miatt, akkor semmilyen gyógyszert nem kapsz semelyik esetben sem, csak beoltják a környezetedet.

Nem terhesség alatt is érdekel? Megjártam vele a hepatológiát (László kórház). Nem kezelik semmivel, csak kiderítik, mitõl van (vérvétellel). Csak ha Hepatitis A, B, C, stb., akkor kell vele bármit is tenni. Ha nem szorulsz kórházi ápolásra állapotod miatt, akkor semmilyen gyógyszert nem kapsz semelyik esetben sem, csak beoltják a környezetedet.
A kérdező hozzászólása: Terhespatologiara küldtek nem vészesen magasak az eredmények de még is aggódom! Hepatitisz kizárt megkérdeztem!
Annyi, hogy ha nem tudsz enni, inni eleget - mert pl. hányingered van -, akkor táplálékkiegészítõ idõvel aktuális lehet, de semmi különös. Akarják látni, mitõl van az értékemelkedés, de semmi más szerintem, ne izgulj.:)
Engem rossz májfunkció èrtèkek miatt, a 37hèten csàszàroztak. Teljesen egèszsèges a kislànyom, ès èn is.
Nálam sokszorosa volt a normálisnak, ezt terhességi epepangásnak (cholestasis) hívták, már mindenütt viszkettem, de sárga még nem voltam. A 35. héten fektettek be, nem volt kezelés, csak szoros megfigyelés (nst, ultrahang, vérvételek), a 38. héten programcsászár lett. Szülés után 1-2 hét alatt visszaállt minden a normálisra. Utólag tudom, hogy lehetett volna rá az Ursofalk nevû gyógyszert szedni, ami segíti az epesavak ürülését, így remélhetõleg lassítja az állapotromlást.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat én még csak 12 hetes vagyok ma megyek a nögyogyászomhoz és remélem csak jo dolgokat fog mondani ezzel kapcsolatban!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!