Találatok a következő kifejezésre: Terhesség alatt vizsgálat csak (3 db)

Terhesség alatt fogászati vizsgálat csak egyszer ingyenes?

Elmentem ma el?ször terhességi fogászati vizsgálatra, mindjárt be is tömött egy fogam. Holnap betöm egy másikat is, de azt mondta, már fizetnem kell a 300 ft-ot, mert csak egyszer ingyenes.

Legjobb válasz: Nem. Terhesség alatt végig ingyenes minden. 1-szer kötelezõ a vizsgálat.

Nem. Terhesség alatt végig ingyenes minden. 1-szer kötelezõ a vizsgálat.
Erre nekem egyszer egy fogászati aszisztens válaszolt, mert nekem elsõ alkalommal is elkérték.Akkor ingyenes ha belenéz a szádba és megállapítja hogy minden oké, ha viszont tömni kell vagy fogkövet leszedni (nekem minkettõt kellet) akkor az már vizit díjas.Szerintem ez kész röhej de tényleg így van.Nekem már elsõ alkalommal is fizetni kellett. 19 hetes kismama
Én is úg tudom, hogy terhesen ingyenes. Érdekes lenne, ha mindenhol másképp lenne...
Elméletileg kiskönyvel ingyenesnek kell lennie minden viizsgálatnak.(Meg is lepõdtem, amikor elõször visszaadták a vizitdíjamat.)
Szia!Teljesen Ingyenes!! Mindegy, hogy mit csinálnak. Tömnek, huznak, fogkövet szednek... Én nemrég szültem és elég sokat jártam a fogorvoshoz és csinált mindent. :)
A terhesség alatt mindvégig ingyenes függetlenül attól, mit csinál veled a fogorvos!!!!Sajnos, ahol elkéri a kismamától a vizitdíjat, ott visszélés van, ne hagyjátok magatokat!!!!!A terhes mamáknak INGYENES mindenfajta vizsgálat!

Létezik olyan, hogy terhesség alatt van az a cukor vizsgálat és nekem csak a vért vették le és nem kellett innom semiféle cukros folyadékot?

1. gyerekemnél úgy volt,hogy cukororvos adott azt az édesfolyadékot, megittam és egy ora mulva vissza kellett mennem vérvételre

Legjobb válasz: ha nincs a cukros lé és az új vérvétel akkor az nem terhelés.

ha nincs a cukros lé és az új vérvétel akkor az nem terhelés.
7-es, tényleg, kicsit nincs ebben igazad, semmi kötözködés nélkül. Ugyanis ez egy nagyon veszélyes dolog, ha diabéteszes a kismama. És sehogy máshogy nem derül ki, csak ezzel a terheléses cukros lötyis vizsgálattal sajnos! Még a zsömle tejes sem az igazi, mert nekem arra föl sem megy a cukrom, viszont a cukros lötyire magas lett. Épp, hogy nem kell diétáznom, de keveset kell ennem szénhidrátból, cukrot egyáltalán nem és figyelnem itthon az étkezés utáni cukorszintet. Illetve, valószínûleg a 30. hét körül ismétlés lesz. Nem vicc a terhességi diabétesz, nagyon veszélyes a magzatra nézve és máshogy nem derül ki:( Sajnos! Szerintem, senki nincs oda ezért a vizsgálatért, én nem voltam tõle rosszul, de kinek van kedve 2 órát ücsörögni a váróban. Kérdezõ, ez nem volt a kötelezõ vizsgálat, pedig kötelezõen meg kell csinálniuk. Csak az éhgyomridat nézték és az semmire nem elég. Nekem tök alacsony az éhgyomrim, a terheléses mégis magas lett.
Bocsi nem hiper hanem hipoglikémiás lett a baba!
7-es! Sajnos ez azért nem iylen egyszerû. Sok kismamának csak a terehlés mutatja ki. Egyik rokonom ugyanigy kihányta nem birta meginni, nem nézték késöbb. AZtán szülés után a baba hiperglikémiát kapott igy több mint 3 hétig voltak króházban mindketten infúzión. A rokonomnak akkor derült ki hogy nagyon súlyos terhességi cukra lehetett csak nem derült ki. Azt mondták elsülhetett volna ez még rosszabbul is. Most van egy szomszédom neki kiderüt a terhelésnél még van 2 hónapja szülésig de egyszerûen nem tudják levinni a cukrát. Kb 5 féle ételt ehet, a többitõl nagyon magasak az eredményei. Szóval enm rossz dolog ez a terhelés, sajnos sok kismamánál gond van. persze nem jó az a lötty de iható. Idõvel meg is szokható. Aki PCOS mint én is, már úgy issza hogy fel sem tünik.
Na végre, remélem mindenhol bevezetik, hogy feleslegesen nem itatják meg azt a löttyöt. Én kihánytam, és érdekes módon nem kellett újra meginnom, enélkül is meg tudták nézni. Egy napig 3szor meg kellett mérnem magamnak és ennyi.
A kérdező hozzászólása: hát már a 34. hétben vagyok, úgyhogy már tul kellene lennem rajta
Attól is függ hányadik héten mentél a vérvételre, mert van, mikor csak éhgyomri cukrot néznek, késõbb van a terheléses.
ha nem volt se zsömle, se cukros lötty, akkor az csak - elvileg - sima vérvétel volt :)
A kérdező hozzászólása: novérkétol kérdeztem, o azt mondta, hogy ujabban csak akkor kell inni ha a vérvételem rossz lenne
De neked most milyen vérvételre kellett menned?? Mert ha cukorterhelésre, akkor innod kellett volna.
Akkor visszavonom, ezt nem tudtam! De akkor is kitalálhatnának már valami jobb megoldást. :(

Tényleg új "protokoll", hogy 3x is van terheléses vércukor-vizsgálat a terhesség alatt, vagy ez csak az én orvosom nünüje?

28 hetes terhes vagyok, és legnagyobb megdöbbenésemre a tegnapi találkozásunkkor azt mondta a dokim, hogy a következ? nagy vérvételnél újra lesz vércukor-vizsgálat és majd még a 36. héten is! Visszakérdeztem, hogy akkor is, ha az eredményem teljesen jó lett a 24. héten (alig érte el az alsó határt), az el?z? terhességemnél sem volt gond, és a családomban sincs cukros..? Azt mondta igen, ez új szabály.. Nos én ebben nem vagyok olyan biztos, sok velem hasonló korú kismamának is csak 1x nézték. Meg lehet ezt valahogy úszni??

Legjobb válasz: Én azt gondolom, hogy semmi bajod nem lesz tõle. Mindig jobb, ha túlfélt az orvosod, mint ha le se tojja a fejed. Én örülnék neki, hogy az enyém foglalkozik velem. Ha egészséges vagy, akkor se nem oszt se nem szoroz. Legalább jó eredményeket produkálsz végig.

szia pedig tényleg 3szor kell menni cukorterhelésre :( sajnos!
Én azt gondolom, hogy semmi bajod nem lesz tõle. Mindig jobb, ha túlfélt az orvosod, mint ha le se tojja a fejed. Én örülnék neki, hogy az enyém foglalkozik velem. Ha egészséges vagy, akkor se nem oszt se nem szoroz. Legalább jó eredményeket produkálsz végig.
Utolsó: azért várandósan nem 3 dl kólával kezdem a reggelt és 2 órán keresztül nem eszek iszok semmit 40 fokban.... 40+3 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Azért a 3 dl kóla ízélménye és a 75 g glükóz között is van egy cseppnyi különbség.:) Ja, és akkor állítólag még majd a 36. héten is újra, ugyanúgy.... brrr! Majd megírom, hogy mire sikerült jutnom a dokimmal.
Nekem is jó lett az elsõ, mégis a 32. hetes vérvételnél megint kértek cukorterhelést! :( Nem tudom minek csesztetnek, ráadásul nekem az elsõ zsömlés-tejes volt, most meg a cukros löket. Tuti ki fogom hányni, utálom az édeset!
Csak annyit tennék hozzá, hogy az a "lórúgásnyi" cukor, amirõl beszélsz 75g cukor, ami egyenértékû 3 dl kólával. Ennyire azért nem kell túldramatizálni egy cukorterhelést, fõleg ha egészségesen reagál a szervezeted rá.
"újra lesz vércukor-vizsgálat" Ezt én úgy értelmezem, hogy nézik az éhgyomri cukrot is és kész, semmi terhelés. Terheléses nálam is csak 1x volt mindkettõvel, elég is volt. Viszont az éhgyomri cukrot minden egyes vérvételnél nézték.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és az ötleteket is! Mindenképp beszélek errõl újra a dokimmal.
én simán megmondtam, hogy NEM csináltatom meg ezt a vizsgálatot. kész. ez a 3. terhességem, eddig egyiknél sem kellett, ez valami új baromság. szóval én megtagadtam.
Nekem egyszer volt terhelés a 24. héten, nem lett túl jó az eredményem, ezért diabetológiára kellett járnom, ahol folyamatosan vért vettek, de terhelés többször nem volt.
7-es vagyok.egyébként van olyan kórház ahol nem is lötyit itatnak csak egy próba reggeli van.na és az milyen?
nekem is fogadott orvosom volt, rendben volt az elsõ eredményem, elakart küldeni 2.-ra mégis mondtan neki hogy ne haragudjon de nem megyek el, mert tönkre teszi az egész napomat, hányingerem van tõle...annak ellenére hogy anyukám a laboros, õ vette le nekem mindig a vért, és semmit nem kellett várnom...tehát még protekcióm is volt. nekünk van otthon vércukor mérõnk mondtam neki néha megnézem de én tutira nem megyek még egyszer. azt mondta rendben van.egyébként a gyógyszertárban is meg lehet nézetni.
Megteheted, hogy nem mész el. A te dolgod. én sem mennék ennyiszer. Mond meg, hogy van otthon vércukormérõd, és ellenõrzöd magadnak.:)
A kérdező hozzászólása: Hogy szimplán nem megyek el, azt nem tudom, mennyire tehetem meg, mert fogadott orvosom van, nyilván várná az eredményeket... megpróbálok vele még egyszer beszélni errõl.
A kérdező hozzászólása: Kedves 2. Válaszoló, azért azt nem gondolom, hogy "nem lesz tõle semmi bajom", mert nekem senki ne mondja, hogy jólesik a várandós szervezetnek, meg akár a kisbabámnak, hogy éhgyomorra megitatják azt a lórúgásnyi szirupot, aztán még két órát étlen-szomjan egy 30+ fokos büdös SZTK-ban ücsörögjek végig, újabb vérvételre várva még a 31 majd a 36. héten is. Ráadásul ahol nekem nézik, ott az éhgyomri cukor eredményét 2x is leveszik (1x 1 nappal elõtte, hogy egyáltalán "terhelhetõ" vagyok-e), majd másnap újra... És akkor még nem beszéltem a 2, 5 évesemrõl, akit ennyiszer nem tudok kire bízni, és cipeljem magammal Õt is, bkv-val ilyen melegbe...? :( Azt megértem, ha veszélyeztetett lennék vmi miatt, de ezt erõs túlzásnak érzem.
nekem is 1-szer nézték.nem volt baj a cukrommal.akinél gond van annál 2-szer nézik a mi városunkban. úgy úszhatod meg, hogy nem mész el....
Nekem is csak a 25. héten nézték, mivel minden rendben volt, nekem nem is volt több vérvételem, csak az ellenanyag kontroll.... 40+3 hetes kismama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!