Találatok a következő kifejezésre: Terhesség alatt táppénzt fogok kapni, (4 db)

Ha gyes alatt megyek táppénzre (terhesség miatt), mennyit fogok kapni?

szeretnénk kistesót,de nem tudom,hogy most akkor nekem mindenképpen kell a 365 nap,vagy beleszámit a gyed,gyes is.

Legjobb válasz: Amíg gyesen vagy, nem mehetsz táppénzre...

Amíg gyesen vagy, nem mehetsz táppénzre...
szia, a táppénz a fizud 70 %-a.
Kb. 38 ezer forintot, meg némi aprót. Én is annyit kapok minimálbérre. Véleményt inkább nem írok...

Rengeteg egymásnak ellentmondó választ olvastam. Ha vki mondjuk 2010. februárban fog szülni, de táppénzen van az egész terhessége alatt (7 hónapot 2009-ben), akkor valóban kevesebb tgyást és gyedet fog kapni?

Sokan azt írják, hogy a táppénz nem számít bele - tehát nem lesz kevesebb a gyed, tgyás, míg mások szerint bizony beleszámít, s lecsökkenti a gyed, tgyás összegét. Akkor most kinek van igaza? Személyes tapasztalat? Köszi!

Legjobb válasz: Én 2005-ben kezdtem dolgozniés még annan az évben táppénzre kerültem, veszéjeztetett voltam. 2006-ban szültem és az elbirálásnál a havi bruttómat vették alapul, mivel az alapján kaptam a táppénzt is. Szerintem ez azóta sem változott.

Én 2005-ben kezdtem dolgozniés még annan az évben táppénzre kerültem, veszéjeztetett voltam. 2006-ban szültem és az elbirálásnál a havi bruttómat vették alapul, mivel az alapján kaptam a táppénzt is. Szerintem ez azóta sem változott.
Mivel a biztositott jogviszony alatt átlagkereset számit, ha táppénzre mész, az is úgymond jövedelem a biztositott jogviszonyod alatt, igy az is beleszámit a kalkulációba, nem csak a munka után kapott kereseted. Ha táppénzre mész a biztosításod megmarad, de a GYED és a TGYÁS összege kevesebb lesz. A TGYÁS összegét akkor befolyásolja, ha a táppénz ideje a szülés elõtti naptári évre esett (pl. ha januárban szülsz és elõzõ év õszén már táppénzre mentél). A GYED összege az évfordulótól lesz alacsonyabb, mivel itt is a megelõzõ naptári év keresete számít, így ha 2010-ben szülsz, a 2009. évet veszik alapul, amikor még nem voltál táppénzen, de az azt követõ évben már alacsonyabb lesz a GYED összege.
én az OEP-tõl kérdeztem meg és ott mondták, hogy a biztosítási jogviszonyba beleszámít a táppénz, viszont az átlagkeresetbe nem.az átlagkeresetbe csak a munkabér számít bele, amit a munkáltató munkabérnek tüntet fel, a táppénz nem.
Szia! A táppénz egyfajta ellátás, a tgyás és a gyed szintén. Egyik ellátás alapja pedig nem lehet egy korábbi ellátás. Annyiban mégis befolyásolja a tgyás-gyed összegét, hogy ha az igénylést megelõzõ naptári évben nincs 180 "rendes" jövedelmes napod, akkor mindenképpen a minimálbér kétszeresének a 30-ad része lesz egy napra a jövedelmed. Ez alapján a mindenkori max. gyed összege jön ki.
Jogos a kiegészítés. Köszi :)
A 2009-es jÖvedelmed fogják nézni, ez alapján próbálj számolni...
Nem akarlak elkeseríteni, de én így szívtam meg és fellebbezni sem lehet, nincs rá mód. Táppénzen voltam júniustól, januárban szültem és az elõzõ évben nem volt meg a 180 MUNKANAPOM (táppénz nem számít bele a 180 napba) csak 169, így a minimálbér 2x-e után kaptam a tgyás-t. Ez akkor igazi szívás, hogyha magas bérrel vagy bejelentve. Baromi igazságtalan így ez a törvény még az oep osztályvezetõ asszonya szerint is.
Kiegészíteném. Kivéve, ha a bejelentet béred ennél kevesebb, mert akkor azt veszik figyelembe és nem kapsz max gyedet. Nekem is így volt. Bocsánat, hogy az éjszaka olyan sok helyesírási hibával írtam, de smartphone-on pötyögtem és fáradt voltam visszaolvasni.


A fizud felét
A fizetésed 60%-a, ha két éve már biztosított vagy (dolgozol ennyi ideje), 50% ha nincs meg a két év! http://www.anyabarat.hu/2013/01/tgyas-gyed-tappenz-osszege-2..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!