Találatok a következő kifejezésre: Terhesség alatt táppénzt fogok (6 db)

Mi van akkor, ha terhesség alatti táppénz, utána thgys vagy gyed alatt megszűnik valakinek a cége, ahol be van jelentve (állományban van? ) Hova fogok tartozni? Tényleg jár végkielégítés?

Történt már ilyen valakivel? Kérem írja le, hogy akkor mi a teend?, hová kerül (munkaügyi kp?)

Legjobb válasz: Szia! Az attól függ, hogy mikor szûnik meg a céged, a közös: végkielégítést kell, hogy kapjál és az addigi szabadságodat ki kell, hogy fizessék. Ha a táppénz ideje alatt szûnik meg a cég, akkor a táppénz átvált passzív táppénzzé, innentõl kezdve csak 42 napig lehetsz táppénzen. Amikor ez lejár, akkor be kell jelentkezni a munkanélküli központba. Ha az elmúlt 4 évben dolgoztál legalább 365 napot, akkor jogosult vagy álláskeresési járadékra, ha csak 200 napot, akkor álláskeresési segélyre. Ennek azért van jelentõsége, mert tgyás-ra és gyedre csak az álláskeresési járadék jogosít, az álláskeresési segély nem. Bõvebben ezekrõl itt: http://www.afsz.hu/engine.aspx?page=allaskeresoknek_munkanel.. http://www.afsz.hu/engine.aspx?page=allaskeresoknek_munkanel.. Ha a tgyás ideje alatt szûnik meg a cég, akkor a tgyás átvált passzívvá, az elnevezésén kívül nem változik semmi, vagyis ugyanúgy jár tovább. A passzív tgyás esetében is kaphatsz gyed-et, itt is csak az elnevezés lesz más: passzív gyed lesz. Ezeknek csak annyi jelentõsége van, hogy a passzív gyed nem számít jogviszonynak, vagyis ha a gyed ideje alatt szülsz még egy babát, akkor a második babával már nem lesz meg a tgyás-hoz és gyed-hez a jogosultságod.

Szia! Az attól függ, hogy mikor szûnik meg a céged, a közös: végkielégítést kell, hogy kapjál és az addigi szabadságodat ki kell, hogy fizessék. Ha a táppénz ideje alatt szûnik meg a cég, akkor a táppénz átvált passzív táppénzzé, innentõl kezdve csak 42 napig lehetsz táppénzen. Amikor ez lejár, akkor be kell jelentkezni a munkanélküli központba. Ha az elmúlt 4 évben dolgoztál legalább 365 napot, akkor jogosult vagy álláskeresési járadékra, ha csak 200 napot, akkor álláskeresési segélyre. Ennek azért van jelentõsége, mert tgyás-ra és gyedre csak az álláskeresési járadék jogosít, az álláskeresési segély nem. Bõvebben ezekrõl itt: http://www.afsz.hu/engine.aspx?page=allaskeresoknek_munkanel.. http://www.afsz.hu/engine.aspx?page=allaskeresoknek_munkanel.. Ha a tgyás ideje alatt szûnik meg a cég, akkor a tgyás átvált passzívvá, az elnevezésén kívül nem változik semmi, vagyis ugyanúgy jár tovább. A passzív tgyás esetében is kaphatsz gyed-et, itt is csak az elnevezés lesz más: passzív gyed lesz. Ezeknek csak annyi jelentõsége van, hogy a passzív gyed nem számít jogviszonynak, vagyis ha a gyed ideje alatt szülsz még egy babát, akkor a második babával már nem lesz meg a tgyás-hoz és gyed-hez a jogosultságod.
Sziasztok! Nekem meg az a kérdésem, hogy mi van ha még téppénz alatt zár be a cég? és senki nem intézi a tgyás, gyed papírokat? Mit hova kell, hogy küldjek? Köszi elõre is a választ!
Utolsónak: Ha táppénz ideje alatt jogutód nélkül szûnik meg a cég, akkor az eljárás az elsõ válaszomban van, hogy mit kell tenned, hogy járjon egyáltalán tgyás és gyed. Ha jogosult vagy álláskeresési járadékra, akkor válhatsz jogosulttá tgyásra és gyedre, de kicsit bonyolultabban kell intézni. Ha az álláskeresési járadék ideje alatt szülsz, akkor azt szüneteltetve kell tgyást igényelni, majd annak lejártakor visszamenni járadékra pár napra, majd újra szüneteltetve gyed-et igényelni. Ha nem mész vissza járadékra, hanem egybõl igényled a gyed-et, el fogják utasítani, mert nem vagy biztosított. Ha az álláskeresési járadékod lejár és még nem szültél meg, akkor még 42 napod van a szülésre, hogy járjon passzív jogon tgyás. Ebben az esetben nem jár majd gyed. A tgyást mindkét esetben igényelheted a szülés várható idõpontja elõtt 28 nappal. Illetékes szerv minden esetben a lakóhelyed szerinti egészségbiztosítási pénztár. Ezt az oep honlapján meg tudod nézni. Ha bármi kérdésed van, írj.

Rengeteg egymásnak ellentmondó választ olvastam. Ha vki mondjuk 2010. februárban fog szülni, de táppénzen van az egész terhessége alatt (7 hónapot 2009-ben), akkor valóban kevesebb tgyást és gyedet fog kapni?

Sokan azt írják, hogy a táppénz nem számít bele - tehát nem lesz kevesebb a gyed, tgyás, míg mások szerint bizony beleszámít, s lecsökkenti a gyed, tgyás összegét. Akkor most kinek van igaza? Személyes tapasztalat? Köszi!

Legjobb válasz: Én 2005-ben kezdtem dolgozniés még annan az évben táppénzre kerültem, veszéjeztetett voltam. 2006-ban szültem és az elbirálásnál a havi bruttómat vették alapul, mivel az alapján kaptam a táppénzt is. Szerintem ez azóta sem változott.

Én 2005-ben kezdtem dolgozniés még annan az évben táppénzre kerültem, veszéjeztetett voltam. 2006-ban szültem és az elbirálásnál a havi bruttómat vették alapul, mivel az alapján kaptam a táppénzt is. Szerintem ez azóta sem változott.
Mivel a biztositott jogviszony alatt átlagkereset számit, ha táppénzre mész, az is úgymond jövedelem a biztositott jogviszonyod alatt, igy az is beleszámit a kalkulációba, nem csak a munka után kapott kereseted. Ha táppénzre mész a biztosításod megmarad, de a GYED és a TGYÁS összege kevesebb lesz. A TGYÁS összegét akkor befolyásolja, ha a táppénz ideje a szülés elõtti naptári évre esett (pl. ha januárban szülsz és elõzõ év õszén már táppénzre mentél). A GYED összege az évfordulótól lesz alacsonyabb, mivel itt is a megelõzõ naptári év keresete számít, így ha 2010-ben szülsz, a 2009. évet veszik alapul, amikor még nem voltál táppénzen, de az azt követõ évben már alacsonyabb lesz a GYED összege.
én az OEP-tõl kérdeztem meg és ott mondták, hogy a biztosítási jogviszonyba beleszámít a táppénz, viszont az átlagkeresetbe nem.az átlagkeresetbe csak a munkabér számít bele, amit a munkáltató munkabérnek tüntet fel, a táppénz nem.
Szia! A táppénz egyfajta ellátás, a tgyás és a gyed szintén. Egyik ellátás alapja pedig nem lehet egy korábbi ellátás. Annyiban mégis befolyásolja a tgyás-gyed összegét, hogy ha az igénylést megelõzõ naptári évben nincs 180 "rendes" jövedelmes napod, akkor mindenképpen a minimálbér kétszeresének a 30-ad része lesz egy napra a jövedelmed. Ez alapján a mindenkori max. gyed összege jön ki.
Jogos a kiegészítés. Köszi :)
A 2009-es jÖvedelmed fogják nézni, ez alapján próbálj számolni...
Nem akarlak elkeseríteni, de én így szívtam meg és fellebbezni sem lehet, nincs rá mód. Táppénzen voltam júniustól, januárban szültem és az elõzõ évben nem volt meg a 180 MUNKANAPOM (táppénz nem számít bele a 180 napba) csak 169, így a minimálbér 2x-e után kaptam a tgyás-t. Ez akkor igazi szívás, hogyha magas bérrel vagy bejelentve. Baromi igazságtalan így ez a törvény még az oep osztályvezetõ asszonya szerint is.
Kiegészíteném. Kivéve, ha a bejelentet béred ennél kevesebb, mert akkor azt veszik figyelembe és nem kapsz max gyedet. Nekem is így volt. Bocsánat, hogy az éjszaka olyan sok helyesírási hibával írtam, de smartphone-on pötyögtem és fáradt voltam visszaolvasni.

Ha táppénzen voltatok terhesség alatt, de sajnos elment a baba, akkor utána meddig tudtatok táppénzen maradni? Mert úgy hallom a cég nem fog visszavenni.

Vagyis törvény szerint kötelező lenne, de utána úgyis kirúgnának, hogy maradhasson az, aki addig helyettesített. Ti hogy oldanátok meg a problémát? Pszichére szedek gyógyszert, és új helyet még nem találtam.

Legjobb válasz: Sajnos én is jártam így. A mûtét után még pár napot TP-n voltam, utána visszamentem dolgozni, mivel a helyemen már volt más, de a cégnek kötelezõ volt visszavennie, felajánlottak másik munkakört. Elfogadtam. Aztán mikor hónapokkal késõbb találtam mást, akkor felmondtam.

Sajnos én is jártam így. A mûtét után még pár napot TP-n voltam, utána visszamentem dolgozni, mivel a helyemen már volt más, de a cégnek kötelezõ volt visszavennie, felajánlottak másik munkakört. Elfogadtam. Aztán mikor hónapokkal késõbb találtam mást, akkor felmondtam.


Ha gyes alatt megyek táppénzre (terhesség miatt), mennyit fogok kapni?

szeretnénk kistesót,de nem tudom,hogy most akkor nekem mindenképpen kell a 365 nap,vagy beleszámit a gyed,gyes is.

Legjobb válasz: Amíg gyesen vagy, nem mehetsz táppénzre...

Amíg gyesen vagy, nem mehetsz táppénzre...
szia, a táppénz a fizud 70 %-a.
Kb. 38 ezer forintot, meg némi aprót. Én is annyit kapok minimálbérre. Véleményt inkább nem írok...
A fizud felét
A fizetésed 60%-a, ha két éve már biztosított vagy (dolgozol ennyi ideje), 50% ha nincs meg a két év! http://www.anyabarat.hu/2013/01/tgyas-gyed-tappenz-osszege-2..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!