Találatok a következő kifejezésre: Terhesség alatt szoptatni (26 db)

Veszélyes terhesség alatt szoptatni? És ha igen, hogy lehet egyik napról másikra leszoktatni a babát?

Kislányom 22 hónapos, napközben ritkán, de elalváskor és éjjel még szopizik. Akartunk még babát, az orvos azt mondta, nyugodtan próbálkozzunk, ha egyáltalán teherbe esem, majd abbahagyom a szoptatást. Egy hete teszteltem, úgy néz ki, összejött ,orvoshoz csak pár nap múlva mehetek. Félek azóta, hogy valami gond lesz. Van egy fiam már, és a kislány el?tt volt 3 spontán vetélésem, nem akarok többet!

Legjobb válasz: Igen ebben az esetben nem ajanlatos a szoptatas.Bar en ellenpelda vagyok nekem szinten 2 spontan veteles utan jott a 4 baba az akkor 22 hos fiamat meg szoptattam.Nem valasztottam el teljesen de jelentosen csokkentettem a szopik idejet gyakorisagat.Most 32 hkm vagyok meg este 1x par percet szopizhat.

Igen ebben az esetben nem ajanlatos a szoptatas.Bar en ellenpelda vagyok nekem szinten 2 spontan veteles utan jott a 4 baba az akkor 22 hos fiamat meg szoptattam.Nem valasztottam el teljesen de jelentosen csokkentettem a szopik idejet gyakorisagat.Most 32 hkm vagyok meg este 1x par percet szopizhat.
Ebben az esetben tényleg jobb abbahagyni a szoptatást.Nekem szerencsém volt, nem volt ilyen problémám, két terhességem alatt is szoptattam, végig.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! Azóta voltam dokinál, most kb. 10 hetes vagyok, a kislány továbbra is szopizik, bár igyekszünk csökkenteni a gyakoriságot, idõtartamot is, de nagyon nehéz...Közben folyamatosan aggódom, mi lesz a babával. De gyógyszert is kell szednem, a kislányommal is szedtem ezt és nem volt gond! Ebben bízom most is!

Ha szülés után hamar, még a szoptatási időszakban esik valaki teherbe, elmegy a tej? Vagy a terhesség alatt is végig tud szoptatni?

Legjobb válasz: Én,bár nem olyan hamar-elõször szülés után 9,másodszor szülés után 13 hónappal-estem teherbe szoptatás alatt,de nem volt hatása a tejtermelésre.A terhességem alatt végig tudtam szoptatni,gond nélkül.

Én, bár nem olyan hamar-elõször szülés után 9, másodszor szülés után 13 hónappal-estem teherbe szoptatás alatt, de nem volt hatása a tejtermelésre.A terhességem alatt végig tudtam szoptatni, gond nélkül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Bár még van egy kis idõ a szülésemig, azon gondolkozom, hogy ha nagyon hamar bevállaljuk a kistesót, az mennyiben lenne hátrányos az elsõnek (pl nem tud szopni) - de akkor ez kiesett. :) Köszi még egyszer és gratulálok a gyermekeidhez!
Az én kisfiam elõbb értesült a kistesóról, mint én magam. 11 hónapos, éppen ma, és két hete elkezdte kiköpködni a cicit. 2-3 napig még próbáltam adni neki, de egyet szívott és kilökte. 2 napra rá pozitívat teszteltem. Valszeg õ már érzett valamit, és így neki már nem kellett a cici.
jajszegényem :( és hogy viselte, h már nem jó neki a tejci? nem nyûgösebb, h nem tud cicizni? :( én megvártam a szoptatás végét, sztem, ha biztosra akarsz menni, várd ki türelemmel, míg a meglévõ babád szépen, a saját tempójában elenged téged :)
Én is hasonló képen jártam, mint a második válaszoló. 11 hós volt a fiam, maikor egyik napról a másikra nem kérte a cicit. Csináltam ugyan tesztet, de még nem mutatta ki akkor, mert még nagyon korai volt a terhesség, csak pár hét múlva tudtunk biztosat. Így utólag egyébként nem bánom, elég sokáig szopizott, és legalább nem nekem kellett tõle elvennem vagy ilyesmi.
második vagyok zökkenõmentesen vette az akadályt szerencsére, mondjuk õ már csak reggel cicizett, este tápot kapott, így most reggel is azt kap.

Terhesség alatt lehet szoptatni, és ha igen, akkor meddig ajánlatos?

Legjobb válasz: én 18 hetes terhes voltam, amikor abbahagytam a szoptatást, igaz a lányom akkor már 22 hónapos volt.....én szoptattam volna tovább is (akár végig is), ha a 4Dn nem ijesztenek rám, hogy egy ponton nem tapad a lepény (ez Magyarországon volt, itt Angliában érdekes módon ennek nyomát sem látták, de sajnos addigra abbahagytuk a szopit, pedig azóta is nagyon hiányzik) egyébként szerintem nem veszélyesebb szoptatni, mint szexelni a terhesség alatt (mindkettõ méhösszehúzódásokkal jár),mégis a szexet csak indokolt esetben tiltják, a szopit meg szinte azonnal......ez a te döntésed kell legyen szerintem, de ha úgy döntessz, hogy szoptatsz, akkor semmiképp ne legyen lelkiismeret-furdalásod, a pici tuti megkap mindent, amire szüksége van (inkább a nagy nem). Ha ez megnyugtat, akkor szedj kismamavitamint (én mondjuk azt is csak a 12dik hétig szedtem)

én 18 hetes terhes voltam, amikor abbahagytam a szoptatást, igaz a lányom akkor már 22 hónapos volt.....én szoptattam volna tovább is (akár végig is), ha a 4Dn nem ijesztenek rám, hogy egy ponton nem tapad a lepény (ez Magyarországon volt, itt Angliában érdekes módon ennek nyomát sem látták, de sajnos addigra abbahagytuk a szopit, pedig azóta is nagyon hiányzik) egyébként szerintem nem veszélyesebb szoptatni, mint szexelni a terhesség alatt (mindkettõ méhösszehúzódásokkal jár), mégis a szexet csak indokolt esetben tiltják, a szopit meg szinte azonnal......ez a te döntésed kell legyen szerintem, de ha úgy döntessz, hogy szoptatsz, akkor semmiképp ne legyen lelkiismeret-furdalásod, a pici tuti megkap mindent, amire szüksége van (inkább a nagy nem). Ha ez megnyugtat, akkor szedj kismamavitamint (én mondjuk azt is csak a 12dik hétig szedtem)
A baratnomnek azt tanacsolta a doki, amikor kiderult, h terhes, h ne szoptassa a nagy lanyat mert akkor a nagyobbik baba kapja meg a fontosabb vitaminokat , mikozben a magzatnak sokkal nagyobb szuksege van ra. O mar 2 honapos terhes volt mikor kiderult, addig szoptatta a csajszit ...amugy aranyos es kis vasgyuro mind a 2 gyerkoc. Gratulalok!
A kérdező hozzászólása: A védõnõ és a dokim egybehangzóan azt mondták, hogy egy héten belül válasszam el a nagyot a cicirõl (mintha az olyan egyszerû lenne). 7 hetes terhes vagyok
igy utolag megkerdezem: mikor is valasztottad el vegul a "nagyobbik" gyereket? Es tenyleg szukseges volt? Konnyen ment?


Ha vékony vagyok és terhesség alatt sem híztam sokat (7-8 kiló) fogok tudni szoptatni? Többet kell ennem szülés után mint terhesség előtt és alatt ahhoz hogy működjön?

Legjobb válasz: Szerintem semmi köze a szoptatásnak ahhoz, h milyen a testalkatod! Inkább a genetikának van köze hozzá, de annak nem is kicsit! Én 44 kiló voltam amikor teherbe estem, 64 kilóval mentem szülni. Most 10 hónapos a lányom és már egy jó ideje visszafogytam 44 kilóra. (Nem fogyókúrával, nem tornázom, egyszerûen leszaladtak rólam a kilók, ilyen vagyok. Pedig örültem volna ha marad egy kis plusz, nem szeretek piszkafa lenni.) Mégis még mindig szoptatom a kislányomat, az elején annyi tejem volt, hogy szegénykém nem bírta nyelni. :) Azóta már kevesebb van, de én úgy gondolom a szervezetem igazodik az Õ igényeihez, mivel már más ételeket is eszik! Úgy egyél ahogyan jól esik, de az fontos, hogy eleget és tápanyagban gazdag ételeket fogyassz! :)

Szerintem semmi köze a szoptatásnak ahhoz, h milyen a testalkatod! Inkább a genetikának van köze hozzá, de annak nem is kicsit! Én 44 kiló voltam amikor teherbe estem, 64 kilóval mentem szülni. Most 10 hónapos a lányom és már egy jó ideje visszafogytam 44 kilóra. (Nem fogyókúrával, nem tornázom, egyszerûen leszaladtak rólam a kilók, ilyen vagyok. Pedig örültem volna ha marad egy kis plusz, nem szeretek piszkafa lenni.) Mégis még mindig szoptatom a kislányomat, az elején annyi tejem volt, hogy szegénykém nem bírta nyelni. :) Azóta már kevesebb van, de én úgy gondolom a szervezetem igazodik az Õ igényeihez, mivel már más ételeket is eszik! Úgy egyél ahogyan jól esik, de az fontos, hogy eleget és tápanyagban gazdag ételeket fogyassz! :)
igen utolso hététõl pedig tejserkentö teát igyál
Nekem annyi tejem volt hogy egy csomót leis bírtam fagyasztani pedig volt olyan nap hogy 10-szer is szopizott a fiam! Én 58kg-al mentem szülni, 50 kg-al kezdtem tehát 8 kg-ot híztam.Az ételt amúgy is jobban kívántam, de szedtem is a tejserkentõ homeos bogyót is de nem minden nap!
A harmadik válaszoló vagyok! Azt kihagytam, hogy a genetikát nem véletlenül említettem. Nálunk anyai ágon mindenki ugyanolyan vékony volt a terhessége ill. a szülése után mint amilyen én voltam/vagyok és a szoptatással sosem volt baj. De azt hiszem apai ágon is ez volt a helyzet!
A kérdező hozzászólása: Nekem második baba lesz és nagyon szeretnék, de elsõ babámmal nem jött össze, elég sok oka volt, születés után 2 hétig az intenzíven volt azt se tudtuk életben marad e, én nem bírtam enni aludni semmit, teljes lelki összeomlás, de azért fejtem meg vittem be minden nap 2x a kórházba, de miután kijött akkor sem volt hajlandó szopni, 1 hónapig fejtem és azt kapta aztán elapadt. Anyukám több mint 1 éves korunkig szoptatott minket testvéremmel, szülése is könnyû volt én is erre számítottam de abszolút más volt. Viszont egyik nagymamám sem tudott szoptatni és a szülésem az övékére hasonlít, remélem azért menni fog.
Én is vékony vagyok, hasonlóan, mint az elõttem szóló, 47kg-mal kezdtem a szülést, felment rám 17kg, volt tejem is, tudtam szoptatni, igaz csak 4 hónapig, de ennek más oka is volt.Ja és én is pikk-pakk leadtam sajnos a kg-kat, pedig én is szerettem volna, ha marad rajtam.
fogsz ha szót fogadsz nem csinálsz úgy mint én! Enni inni sokat! tejszaporító teát sokat inni nekünk azt fõzték a korházban ha viszel filtert a csecsemõsök biztos adnak forralt vizet. ja és pihenni amennyit csak tudsz. nekem a pihenés nem adatott meg egyedül voltam a kicsivel mert apa dolgozott ahogy hazajöttünk pihenés helyett a baba és a házimunka na ha van segítséged használd ki ha segíteni akarnak!!!! és akkor lesz tejed!!!

Lehet szoptatni terhesség alatt? Ha igen meddig, ha nem miért nem?

Legjobb válasz: Rengeteg cikk, oldal foglalkozik a témával :http://www.google.hu/search?client=opera&rls=en&q=terhess%C3.. Ha nincs semmi problémád, nem vagy veszélyeztetett terhes,nem görcsölsz szoptatás közben, az orvosod nem mondta, hogy nem lehet, akkor nyugodtan szoptathatsz terhesség alatt is.

Rengeteg cikk, oldal foglalkozik a témával :http://www.google.hu/search?client=opera&rls=en&q=terhess%C3.. Ha nincs semmi problémád, nem vagy veszélyeztetett terhes, nem görcsölsz szoptatás közben, az orvosod nem mondta, hogy nem lehet, akkor nyugodtan szoptathatsz terhesség alatt is.
3, 5-4hónapos terhes voltam amikor elvettem a nagytól a cicit, mert harapott és sebesre szívta a mellem... Ha jól viselkedett volna, szerintem most kettõt szoptatnék:)
Szülésig szoptathatsz, ha minden problémamentes. Gond lehet: - nem esel teherbe, amíg szoptatsz - ha veszélyeztetett terhes vagy - ha nagyon lefogysz (ez nekem is volt, 47 kilónál azt mondta a dokim, ha tovább fogyok, el kell választani a nagyot, végül megállt a fogyásom) - megváltozhat a tej íze, és van olyan baba, aki ekkor elválasztja magát (nálunk is ez volt, 6, 5 hónapos terhes voltam, amikor nem kért többet) Azt szokták még mondani, hogy vetélést okozhat, mert hogy a szoptatáskor termelt oxitocin méhösszehúzódást is okoz, de az nem bizonyítható, hogy azok a babák, akik "elmentek", miközben az anya a nagyobb gyereket még szoptatta, nem vetéltek-e volna el amúgy is, ha az anya nem szoptat... Arra meg számtalan példa van, hogy problémamentes terhességet hordott ki az anya, miközben szoptatott. De emiatt egyes orvosok javasolják a nagyobb gyerek elválasztását. Talán ha már több vetélése volt az anyának, vagy bármilyen okból veszélyeztetett, akkor nem érdemes, egyébként szülésig is bátran!
Nekünk 1 év van a 2 gyerek között, én is kérdeztem az orvost, de azt mondta hogy egészséges vagyok én is meg a baba is, úgyhogy koncentráljak nyugodtan arra, amim már van (a meglévõ gyerek táplálására). De mindegy volt, mert a gyereknek nem tetszett már a tej íze és leválasztotta magát 6 hónaposan végleg.
9 hós a nagy, 14 hetes kismama vagyok, reggel-este szopizunk, és napközben néha napján 1x. Az én dokim azt mondta, hogy nyugodtan szoptassak, ameddig gondolom. Egyébként elég nehéz már, fáj, ahogy szopizik, és én is fogytam. De még kitartunk, amíg kéri, 12 hós kora körül szeretném leválasztani, de magától hagyta el a napközbeni szopikat.
A legkisebb babám 9 hónapos, és 6-7 hetes terhes vagyok. Mivel még pici, próbálom szoptatni (igaz, mostmár csak naponta egyszer), de nekem isszonyú szenvedõs! A terhesség elsõ jelei közé tartozik, hogy nagyon érzékeny lesz a mellbimbó, hát engem emiatt nagyon zavar a szopi. De szerintem õ is érzi, hogy megváltozott az íze, mert sokszor kiköpi a cicit (pedig elõtte szenvedélyes szopizó volt). Úgyhogy valószínûleg nem fog már sokáig szopizni...

Tudok valamit tenni azért még a terhesség alatt, hogy tudjak majd szoptatni? (tea, étkezés, kapszula vagy bármi)

Nem áldott meg nagy keblekkel az élet, és a 7. hónapomat betöltve kb. 3,5 kg van rajtam (vékonyka vagyok). Előtejem sincs még :(.

Legjobb válasz: Barátnõm szinte deszka mellû volt,és egy éves korukig szoptatta mindkét lányát. volt akinek viszont nagy mellei voltak,de kevés a tejmirigye,igy pár hétig tudott csak szoptatni,szoval nem a mellmérettõl függ. sok dõl el agyabn is,mert ha valaki azt beszéli be magának hogy nem fog menni,akkor ne is csodálkozzon...

Barátnõm szinte deszka mellû volt, és egy éves korukig szoptatta mindkét lányát. volt akinek viszont nagy mellei voltak, de kevés a tejmirigye, igy pár hétig tudott csak szoptatni, szoval nem a mellmérettõl függ. sok dõl el agyabn is, mert ha valaki azt beszéli be magának hogy nem fog menni, akkor ne is csodálkozzon...
A kérdező hozzászólása: Nem beszélem be magamnak, csak szeretnék mmindent megtenni annak érdekében, hogy tudjak majd szoptatni!
Szoptatni akkor tudsz, ha nem idegeskedsz azon, hogy sikerül-e. A szoptatás teljesen független a mellek méretétöl, mert a tejmirigyekben termelödik a tej, a mell méretét és formáját meg az ezeket körülvevö zsirszövet adja. Söt sok esetben a nagy mell inkább akadály a szoptatásban, mert egyrészt a tejmirigyeket nyomja a sok zsir, másrészt a babának is nehezebb bekapni a mellbimbót. Én mind a 4 gyerekemet sokáig szoptattam, az egyetlen, amire figyeltem, hogy elég fehérjét és folyadékot fogyasszak (és kevés szénhidrátot, mert attól csak TE hizol), és nem vot semmi gond vele, pedig 75A-s mellem volt/van.
Igen, tudsz! Semmit nem kell szedned, csak egyszerûen este elalvás elõtt képzeld el magad, ahogy szoptatod a babádat. Lásd magad elõtt, ahogy nagy kortyokban nyeli a tejet:o) Tudom, hülyén hangzik, de ez az önhipnózis és nálam bevált. 70B a méretem, a Lányom 14 hónapos és naponta még 4-5* szopizik. 6 hós koráig csak anyatejes volt. Nekem sem volt elõtejem, a kórházban 3. nap robbant be a tej. Itt is igaz a mondás, nem a méret a lényeg! Boldog baba várást!
Nyugi. Igaz, hogy 20 kg-ot szedte magamra (sok volt a víz, 7. hónaptól só mentes diétán voltam). Szülés után 2 héttel már belefértem a régi ruháimba. Vékony vagyok. 75 C-ések voltak a cicijeim, szülés után 85 D-és lett. Elõtejem csak a 8. hónaptól volt. Szülés után 2 héttel indult meg a tejem. Addig pótlás kellett esténként, mert kevés lett neki. Éjjel-nappal szoptattam amikor csak kérte. A teáktól, bogyóktól fájt a hasam, így az övé is (meg a hasmenés nekem). Így nem ittam, nem ettem semmi homeos bogyót. Plusz meg is szenvedtem a szoptatással, mert ugye a kórházba muszáj volt neki enni adni, így cumizavaros lett. 2 nap kellett mire szopizott rendesen, és nem kellett nappal sem a tápszer. De megérte a sok kínódás, mert 25 hónapos korában vettem tõle el:-)

Van olyan itt a gyakorin akinek a terhesség alatt volt eloteje, de a szulés után nem tudott szoptatni?

Legjobb válasz: Nincs összefüggés a két dolog között! Nekem nem volt egyáltalán elõtejem,császárral szültem és 15 hónapig tudtam szoptatni a Kisfiam, pótlás nélkül!

Nincs összefüggés a két dolog között! Nekem nem volt egyáltalán elõtejem, császárral szültem és 15 hónapig tudtam szoptatni a Kisfiam, pótlás nélkül!
Igen.Nekem elég sok elõtejem volt, de tejem szinte csak a 6.hétig volt elég, az is pótlással.
Én Propycil-t szedek és ezt lehet szoptatás alatt is szedni

Kinek volt terhesség alatt már teje, hányadik héten vette észre hogy van elöteje, és akinek volt elötej az azt jelenti hogy szoptatni is fog tudni?

Legjobb válasz: Nekem nem volt elotejem. 40+4 hetesen szultem délelott. Este már szoptattam a lányomat.

Nekem nem volt elotejem. 40+4 hetesen szultem délelott. Este már szoptattam a lányomat.
Nekem volt, nem is kevés.10 hónapos a babám, még szoptatom.
A kérdező hozzászólása: köszi, és hányadik hétben vettétek észre az elötejet?
Nem volt elõtejem- a 2 nincs összefüggésben- 18 hónapos lányom még mindig szoptatom, 8 hónapig adtam le tejet....
25hetesen vettem észre reggel a pizsamán hogy folyt egy kevés, de amugy a két dolog nincs összefüggésben
Elsõ terhességemnél 16. héten jelent meg, most a hatodiknál már a legelején. Minden gyereket sokáig szoptattam + fejtem is rengeteget. De szerintem nincs köze a kettõnek egymáshoz. Ha valakinek nincs elõteje, az is szoptathat simán!
Mindkét terhességemnél kb.a 20.hét körül jelentkezett az elõtej, nem is kevés mennyiségnben, az elsõ lányomat abszolút nem tudtam szpotatni, nagyon hamar, a 6.hétre el is apadta tejem, hiába fejtem.Most a második lánykámnál születése után rögtön mellre tették, szóta is szépen szopik, jövõ héten lesz 1 éves.Tényleg nincsen semmi összefüggés ilyen téren:-)
elos babamnal a 30het korul volt elotejem , ennek ellenere szules utan csak a negyedik napon indult be a tejem , -8honapig tudtam szoptatni. most varom a masodikat es a 18.hettol van elotejem.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a részletes választ!!! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!