Találatok a következő kifejezésre: Terhesség alatt szabad repülni (1 db)

Terhesség alatt végig szabad repülni?

Legjobb válasz: hányadik hétben vagy és milyen tátú repülésre gondolsz?

hányadik hétben vagy és milyen tátú repülésre gondolsz?
Nem, mert a gép nem szállhat le, amikor a baba meg akar születni és a gép fedélzetén senki sincs kiképezve szülés levezetésére. Ha jól emlékszem, 7. hónapban is már csak nõgyógyászod igazolásával repülhetsz emiatt. A Malév honlapjáról letölthetõ a nyomtatvány (én nem találtam meg, faxon kértem, hogy küldjék el, de a gyakori kérdések közt van valahol). Nekem extra jó repülni, mert kisbabaként utána kevésbé fog félni, ahogyan a többi anyuka mondta. Lehetne kérni külön vizsgálatot a mágneses kapu elkerülésére, de nem érdemes, hatszázan külön-külön esküdöztek, amikor ezt megkérdeztem, hogy semennyire se ártalmas a babának. (Azért az én fiam nagyokat rúgott utána, úgyhogy igenis érzi a csöppség.) Ha egy óránál hosszabb az út, nem szabad végig ülni, sétálni is kell. Én nem is a repüléstõl tartanék, hanem a bezárt térben a betegségektõl. Kétszer repültem az idei járvány alatt (már terhesen) és marha mázlinak tartom, hogy nem kaptam el az influenzát. Szóval a repülés maga nem árt, esetleg az utazás miatti stressz, kényelmetlenség, kézmosás hiánya (vigyél gyógyszertári Klára fertõtlenítõ kendõt. Elõnyödre válhat az út során, ha látszik a terhességed, ne takargasd. Jó utat! 25 hetes kismama újabb út elõtt (Megj: kisgéppel egyáltalán nem lehet repülni terhesen! Fentiek csak rendes nagy utassállító gépre vonatkoznak.)
Én is elég sokat repültem, repülök...A terhesség 28.hetétõl kell orvosi papír(nyomtatványt kitölteni)hogy repülésre alkalmas állapotban vagy.a 36.héttõl pedig már eggyetlen légitársaság sem enged repülni.Az elõttem szólóval eggyáltalán nem értek eggyet, ami az ellenõrzõkaput illeti.Amikor a kézipoggyászodat ellenõrzik, akkor kell szólni, hogy terhes vagy, mert akkor NEM AJÁNLOTT ÁTMENNI AZ ELLENÕRZÕKAPUN, mert az azért csak sugárral vizsgál.A terhesség elején én is szóltam, ott hogy terhes vagyok, és csak motozással vizsgálnak akkor.Mikor meg már látszott is hogy terhes vagyok, akkor már nem is kellett szólom semmit, automatikusan félrehívtak a sorból hogy ne menjek át a kapun, csak motoznak.Viszont nem tudom hány órás útra készülsz, de tényleg ajánlatos közben felállni, sétálni egy picit a trombózis veszélye miatt, bár én 3-4 órás utra szokatm menni, de nem mindig állok fel a helyemrõl.1hete jöttem épp haza, ugyhogy nincs semmi extra, a kapunk ne menj át, és nagyjából ennyi.
Ikerterhesen repültem 23 és 26 hetes terhesen 14 órát. Nem maga a repülés a kockázat, hanem az, hogy egy bezárt térben vagy, ha bármi komplikáció lenne, nincs orvosi szakember és felszerelés. És miattad nem tudom hogyan szakítják meg az utat. Nekem itthon kiállították a papírt amivel felszállhattam, de miután 3 hét múlva jöttem vissza, ott helyi orvosi igazolás kellett, hogy újra gépre szállhassak. Amúgy ez a TE felelõséged, ha bármi kompilkáció adódik. ( vetélés, koraszülés stb ) 36 héttõl semmilyen papírral nem engednek repülni.
A 36. hettol altalaban nem engedik, de nem azert mert barmi baja lehetne a babanak vagy a mamanak, hanem nincsenek felkeszulve egy esetleges szules levezetesere, hisz a 36. hettol ez barmikor bekovetkezhet. Ez altalaban a nemzetkozi jaratokra vonatkozik, mert a helyi jaratok eseten meg eddig sem engedik. Ahol en elek, ott pl. a helyi tarsasagok, mar a 6. honaptol nem engedelyezik. Elvileg kernek orvosi igazolast, de ez a gyakorlatban nem mindig van igy, sajat tapasztalat. En Lufthansaval repultem, tudtak-lattak, hogy terhes vagyok, megse kertek igazolast, sot azt se kerdeztek meg hanyadik hetben jarok. Ami a kapukat illeti a repteren ez is valtozo. En oszinten szolva semmi olyat nem hallottam, hogy karos lehet a babara, es amikor utaztam, at kellett rajta mennem, pedig lattak a pocim. Senki nem mondta, hogy alljak felre es majd "csak" megmotoznak. Raadasul atszallassal mentem es mind Pesten, mind Frankfurtban atmentem a kapun. Azota megszuletett a lanyom es a mai napig (5 es fel honapos) semmi baja nincs.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

11 hetes vagyok. Igaz, hányni nem hányok, de folyamatosan rossza a gyomrom. Nem tudok se enni, se inni. Ti miket ettetek, ittatok, amitől nem lettetek rosszabbul vagy esetleg segített a rosszulléten?

3

Mi történik, ha egy állapotos nő 12. vagy 18. heti genetikai vizsgálatán kiderül, hogy nagy valószínűséggel sérült a baba?

Abortusz lehetséges még ebben a terhességi szakaszban is?

10

Október végén november elején szülő kismamik hogy vagytok? Ti is nagyon várjátok már, hogy megszülessen a babátok? Éreztek már valamit?

8

5 hetes terhes vagyok. Állandó fáradtság gyötör, de nem tudom magam kipihenni?

Ez mitől lehet? Egész nap fáradt vagyok, nehezemre esik megmozdulni, mindenben elfáradok, pedig van egy kisfiam is. Este könnyen elalszom, de éjszaka rosszul alszom, többször felébredek, nem tudok visszaaludni, ha pedig mégis nagy hát illetve derék fájdalmakkal kelek. Első babámmal ez nem volt így. Hogyan enyhítsem?

6

Ikres anyukák! Ti milyen terhes nadrágot viseltek/viseltetek?

19 hetes vagyok, de kicsi rám a terhes nadrág. Vegyek egy számmal nagyobbat?

1

Mikor kell menni az AFP-s vérvételre, hogy viszonylag pontos eredményt mutasson?

Csüt. töltjük be a 15.hetet. Akkor már menjek pénteken vagy elég utána hétfő-kedd körül?

17

Miért mondják sokan, hogy a kismamák elvárják, hogy körülöttük forogjon a világ?

Meg majd a babájuk körül... már többször olvastam és nem értem.

12

Volt valaki terhes nyitott gerinccel?

Enyhe nyitott gerincem van a keresztcsonti részen (gerinc legalja). Eddig hosszabb ideig rossz pózban ülésnél, törzscsavaró mozdulatokkal járó sportoknál fájdult meg.

Még csak a 12. hétben vagyok, de néhány napja érzem, hogy mintha súly húzná. Bármilyen pózban, tornára is..húzódik, fáj.
Megijedtem, hogy ha már most elkezd fájni, mi lesz később, amikor jelentős súlytöbblet is koncentrálódik a hasra?

3

Terhességi rosszulléted ha volt, mikor kezdődött és meddig tartott?

12

Érezhet valamit a baba akkor, amikor az anyának orgazmusa van?

Lehet rá jó vagy rossz hatással?

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!