Találatok a következő kifejezésre: Terhesség alatt szabad enni (30 db)

Terhesseg alatt szabad-e csipospaprikat enni? Hallottam olyat hogy veszelyes lehet, de en szeretem es kivanom is.

Legjobb válasz: én ilyen dolgokkal soha nem foglalkoztam h mit szabad enni terhesen és mit nem.amit megkívántam ettem,beleértve a csípõspaprikát is. 37 hetes km

én ilyen dolgokkal soha nem foglalkoztam h mit szabad enni terhesen és mit nem.amit megkívántam ettem, beleértve a csípõspaprikát is. 37 hetes km
Nyugodtan eheted! Én is azt kívántam a terhességem elején állandóan :-) egészséges babám született.
Amit az anyuci megkíván azt nem hiába, mert kell a babónak . Ha kívánod, ne foszd meg magad és a babát tõle, egyed. Hülyeség szerintem az , hogy árt neki :) Ami jól esik neked az neki is
Nem, mert a baba is megérzi.
Nem árt neki.Ha kívánod, nyugodtan. Az viszont igaz, mert nem egy helyen olvastam, hogy a hagymás, fokhagymás, csípõs ételek megváltoztatják a magzatvíz ízét.Tehát ha kortyol a baba, megérzi.De baja nem lesz tõle, és igen, nem véletlenül kívánod!
Második válaszoló hallgattál volna!! Én is ettem és eszek is!!Én onnan tudtam a legelején hogy babás lehetek, mert kivántam!!Amit megkivántam meg is ettem!!

Szabad terhesség alatt cseresznyét enni?

Legjobb válasz: Persze hogy szabad. Én minden este megeszek egy fél kiló cseresznyét, epret vagy barackot.

Persze hogy szabad. Én minden este megeszek egy fél kiló cseresznyét, epret vagy barackot.
Miért ne szabadna? Persze hogy szabad. Bocsi, nem rád haragszom, hanem azokra az idiótákra, akik elhitetik a kismamákkal, hogy terhesség alatt kb. üres pirítóson kell élni meg salátán. És hogy minden rossz, amit megeszel. Vannak dolgok, amiket kerülni kell, de az ételek többsége nem ilyen.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz! Miért ne szabadna. Mindent szabad, ami jól esik, és nem okoz problémát. Ezt úgy értem, hogy én pl: szeretem a zöldbabfõzeléket, de nekem gyomorégést okoz, és felnyomja a gyomorsavam. Ezért nem eszem, nem azért, mert valaki "okos" azt mondta, hogy nem lehet. 19 hetes kismami
hogyne szabadna!! jól mosd meg az fontos és már eheted is.. a cseresznyével arra kell vigyázni, hogy felfújhat, de ha ez nem történik meg akkor jóízûen eheted.
Szia!Lehet enni csak vannak olyanok akiknél pufadást és hasi fájdalmat csinál.
Szia, a második válaszoló jól megfogalmazta, annyi baromság kering a nten , a terhesség elején jól be is paráztam néhány ilyen miatt. Mosd meg a gyümiket és élvezd az ízüket!
Persze, nyugodtan egyél! Én zabálom, a napi fél kiló tuti megvan:) A védõnõm mondta, hogy vigyázzak vele, mert felfújhat, de ennek nyomát sem érzem, úgyhogy mehet ezerrel!

Terhesség alatt szabad sok kenőmájast enni?

Vagy ez nem olyan mint a máj?folyamatosan azt ennék!!

Legjobb válasz: Imádom a kenõmájast. Mikor Babát vártam állandóan ezt ettem. Kislányom egyik kedvence ma is és én is nagyon szeretem. Jó étvágyat és boldog Babavárást!!

Imádom a kenõmájast. Mikor Babát vártam állandóan ezt ettem. Kislányom egyik kedvence ma is és én is nagyon szeretem. Jó étvágyat és boldog Babavárást!!
Itthon van 3 tálca májkrém... Nagyon sokat eszem. :) 33 hetes
Szia! Én ettem kenõmájast is meg májat a terhességem alatt. Kb heti 2-3 alkalommal. Egészséges kislányom született aki ma 2 hónapos. Boldog Babavárást!!!
Persze, hogy lehet enni.:) Mindent ami jólesik.Sose néztem ilyeneket.
Azt egyél amit kívánsz.Ha kenõmájast akkor egyél bátran.Semmi baj nem lesz tõle.Egészségedre!
Nálam volt, hogy egy héten keresztül csak kenõmájas kenyeret ettem. Aztán egy hétig csak vajas-mézes kenyeret. Aztán a vajas-lekváros hét következett. Utána a fõtt tojás. Hús, felvágott nem kellett. :)
Én rengeteg kenõmájast eszem az elejétõl fogva. Az az egy, ami állandó kedvenc a terhességem alatt! A májat viszont nem kívánom, és nem is eszem (???). 27 hetes km
bár szokták mondani hogy terhesség alatt kerülni kell a majas dolgokat..en is eszem majkremet neha


Terhesség alatt szabad napozni, van olyan kozmetikum, amit nem lehet használni? Tényleg nem lehet mentolosat enni?

Legjobb válasz: A napozás nem ajánlott, és a szoli sem, egyrészt, mert állítólag túlmelegedhet a hasad (erre nem mernék megesküdni), de a másik, hogy a túl sok napfény hatására kialakulhatnak májfoltok, mert ilyenkor fokozottabb a pigment termelés. A mentolos dolgokról nem tudok, szerintem én ettem terhesen mentolost (bár nem emlékszem konkrétan), és nem lett semmi bajunk.

A napozás nem ajánlott, és a szoli sem, egyrészt, mert állítólag túlmelegedhet a hasad (erre nem mernék megesküdni), de a másik, hogy a túl sok napfény hatására kialakulhatnak májfoltok, mert ilyenkor fokozottabb a pigment termelés. A mentolos dolgokról nem tudok, szerintem én ettem terhesen mentolost (bár nem emlékszem konkrétan), és nem lett semmi bajunk.
A napot és a szolit leginkább azért nem ajánlják, mert kialakulhatnak májfoltok, amik késõbb nem tûnnek el, valamint ha túl sokat vagy napon, valóban felmelegedhet a magzatvíz, ami nem tesz jót a babának. Érdemes elkerülni! Én még nem hallottam olyat, hogy ne lehetne mentolosat enni. Miért ne lehetne?

Terhesség illetve szoptatás alatt szabad enni mákot?

Legjobb válasz: Persze, miért ne lehetne? Nekem pl az lazítja a székletem:-)

Persze, miért ne lehetne? Nekem pl az lazítja a székletem:-)
Hát végülis a mákból lesz az ópium... Igaz, hogy a zöld gubójából, szóval a bolti mákkal nem lehet gond. De én ezen nem sokat agyaltam, mert nem szeret6em a mákot.

Miket nem szabad enni a terhesség alatt? És miket nem szoptatás alatt?

Legjobb válasz: Terhesség alatt nyers hús és nyers tojás kilõve. Ezen kívül mindent szabad, de mértékkel, és nagyon oda kell figyelni a jó minõségre és a higiéniára, ilyenkor a legkevésbé van szüksége az embernek egy jó kis fertõzésre! Szoptatás alatt pedig ne egyél olyat, ami puffaszt vagy egy felnõttnek is gyomorbántalmakat okozhat (pl. chiliszósz), de ha nem hasfájós a babád, kis mennyiségben ezeket is eheted.

Terhesség alatt nyers hús és nyers tojás kilõve. Ezen kívül mindent szabad, de mértékkel, és nagyon oda kell figyelni a jó minõségre és a higiéniára, ilyenkor a legkevésbé van szüksége az embernek egy jó kis fertõzésre! Szoptatás alatt pedig ne egyél olyat, ami puffaszt vagy egy felnõttnek is gyomorbántalmakat okozhat (pl. chiliszósz), de ha nem hasfájós a babád, kis mennyiségben ezeket is eheted.
Én úgy hallottam, hogy szoptatás alatt a K betûs ételeket kell kerülni mert hasfájóssá teszi a picit (kukorica, káposzta, kelbimbó, karalábé...)Krumplit lehet, mert az burgonya
Nyers húsból és nyers tojásból készült ételeket, figyelni kell a higiéniára, alaposan mosni a zöldségeket, gyümölcsöket. Pasztörizált tejterméket lehet csak fogyasztani, amúgy meg bármit, ami jól esik, úgyis jelez a szervezeted, ha valamit nem bírsz. Ha nincs panaszod, akkor bármit, bár célszerû a saját és a babád érdekében egészségesen étkezni: sok tejtermék, friss és párolt zöldségek, gyümölcsök, sovány húsok(csirke, hal) és mentes ásványvíz. A szoptatás alatt célszerû a túl fûszeres és puffasztó ételeket kerülni, de ezt is ki kell tapasztalni, mert nem minden babánál okoznak problémát, ha mértékkel fogyasztja õket a mama. 39+5 hkm
Tojást szalmonella miatt ne egyél.
Terhesen ne egyél semmiképp nyers húst, vadhúst. Nem ajánlott a tükörtojás, a csípõs, túl fûszeres ételek. A gyógyteák közül is csak nagyon keveset és azt is nagyon kis mennyiségben szabad, mellõzni kell a szénsavas italokat is. Szoptatásnál mindenképpen érdemes kerülni: gomba, újhagyma, fokhagyma, káposzta, bab, lencse, kukorica, szénsavas italok, erõsen fûszeres, zsíros, füstölt ételek A kerülendõ és az óvatosságra intõ ételeket a hasfájós idõszak után szépen óvatosan elkezdheted fogyasztani.
Én pl szoktam, bár én úgy szeretem, hogy mindkét oldalát átsütöm. Gondolom azért írták, mert a nyers tojás tiltólistán van és ha nem sütöd át teljesen, nehogy baj legyen.
A kérdező hozzászólása: Terhesen miért nem szabad enni tükörtojást?

Mit nem szabad enni, inni fogyasztani terhesség alatt?

Dinsztelt máj? pl.

Legjobb válasz: Nem gondolom, nincs rá szükség, biológus vagyok. Ezért merek nem a különféle rémcikkek szerint élni, terhesség elõtt és alatt, hanem jól megalapozott ismeretek alapján élem meg a terhességet... És imádom a penészes sajtot :)

Nem gondolom, nincs rá szükség, biológus vagyok. Ezért merek nem a különféle rémcikkek szerint élni, terhesség elõtt és alatt, hanem jól megalapozott ismeretek alapján élem meg a terhességet... És imádom a penészes sajtot :)
A nyers hús (bigsztek) és tojás (házi majonéz) a szalmonella-veszély miatt nem ajánlott. A penészes dolgok a gomba miatt nem, de nem tudom pontosan, hogy miért. A tengeri herkentyûkkel is érdemes óvatosnak lenni, de azt hiszem, a kagyló és a szusi a legrizikósabb (ha nem hõkezelik õket). A füstölt dolgok pedig a nitrát miatt nem jók; de ezek egy nem terhesnek sem épp kedvezõek.. Asszem ezek a legfontosabbak. Az alkohol, cigi, egyebek, gondolom, nem újdonság. De, a fenti ételek általában nem is azok, amiket mindennap eszünk - szóval, hacsak nincs különösebb indok, nem is fog annyira hiányozni, ha most kihagyod. :)
Én se rémcikkekre alapozok, hanem a tanulmányaimra. De igazad van, én is igyekszem teljesen megélni a terhességet, nemcsak észbõl, hanem ösztönbõl is. Nekem a fentiek mondjuk logikusnak tûnnek - és pont nem is szeretem egyik ételt se, amitõl óvni szoktak. Úgyhogy vidáman elélek a házi koszton, így még aggódni se kell rajta (ha esetleg mégis lenne miért). ;)
Én mindent ettem/eszek, minden rendben van velünk!:) Egyébként a dokim is mondta, hogy azt eszek, ami jól esik, de nézzem meg, hogy pl. milyen tojásból csinálok madártejet..:) Nem is értem, miért ne lehetne enni bármit is, na mindegy.:) Szoptatás alatt nem szabad puffasztót és "k-betûset" enni, mert a babának fájni fog a hasa állítólag:) (bár ismerek olyat, aki mindent evett akkor is, puffasztót is és nem fájt a gyerekének a hasa és nem sírt soha, de persze ez baba-mama függõ is..)
xStefix: ha ezt így kijelented, hogy nem jó a penészes sajt a penész miatt, talán megindokolhatnád. Szerintem semmi hatása nincs, mert nem Penicillium-fajokkal érlelik a sajtokat. A füstölt dolgokban nem nitrát van. Hanem füstöléssel tartósított nyers hús (jó esetben persze, ha füstízû pácban érlelt, akkor igazad lehet, bár szerintem akkor is nitrit van benne) A szalmonella a húsban ott lehet, de a tojásON van, nem benne.
Nyers hús, pl. tatár.
én is ettem mindent!!! semmi probléma nem volt sem az elsö sem a második terhességemnél :)
Ja és most épp töltött tojást készítek, házi majonézzel.
Én ettem májat is, penészes sajtot is, füstölt kolbászt is. Igazából nem értem ezt a szabad/nem szabadot. Nyilván, nem ittam (párszor fél pohár bor volt a max), nem cigiztem, nem szedtem gyógyszert.
Nyers tojás
Én meg a tengeri herkentyûk meg nyers húson kívül mindent szeretek a felsoroltak közül, eszem is :) jólesik.

Terhesség alatt (15 hetes vagyok) epret szabad enni?

Legjobb válasz: Terhesség alatt lehet! Csak szoptatás alatt nem ajánlják. 33 hetes kismama

Terhesség alatt lehet! Csak szoptatás alatt nem ajánlják. 33 hetes kismama
Nyugodtan egyél epret. Majd szoptatáskor nem lesz szabad. Jó babavárást
Lehet. Amikor Anyukám Velem volt terhes, imádtam az epret. A Nagyim (anyukája) dolgozott, Én meg nem mozogtam. Megvárta a Mamát, hogy hazajöjjön, utána irány a kórház. A Mama pont akkor hozott epret, és mondta Anyunak, hogy egye meg, amíg Õ elkészül. Ahogy megette az elsõ szem epret, egybõl megmozdultam. Már akkor is szerettem az epret, most is a kedvenc gyümim. :)
Persze hogy szabad, sõt egészséges is, sok vitamin van benne. Én tegnap legalább egy kilót ettem meg. 15 hetes kismama
35 hetes vagyok és kilószámra eszem. :-)
Persze, h ehetsz! Nekem mostansag az eper hab a kedvencem: -osszetordelem az epret villaval+2 tojas feherje+cukor +robotgep=fincsi hab!!!!! Gratulalok a babahoz! 12 hetes es 2 napos pocakos kismama
A nyers tojással vigyázz!!!

Szabad májat enni terhesség alatt?

http://www.femina.hu/gyerek/3_egeszsegesnek_hitt_de_karos_et..

Legjobb válasz: Természetesen szabad májat enni, ANNYI májat nem tud egyetlen ember sem megenni, hogy EMIATT túl sok legyen a szervezetében az A-vitamin, ehhez naponta TÖBB KG (2-5 kg) májat kellene megennie a kismamának. Ezt megint csak a most divatos pánikkeltés, egyeseknek tetszik, hogy meghülyitik a kismamákat.

Természetesen szabad májat enni, ANNYI májat nem tud egyetlen ember sem megenni, hogy EMIATT túl sok legyen a szervezetében az A-vitamin, ehhez naponta TÖBB KG (2-5 kg) májat kellene megennie a kismamának. Ezt megint csak a most divatos pánikkeltés, egyeseknek tetszik, hogy meghülyitik a kismamákat.
elsönek igazat adok teljes mértékbe szabad
Szabad. Én ettem mindkettõvel. Ha mindent betartanánk, amirõl cikkeznek, akkor a kismama semmit nem ehetne.
Persze, csak nem kell minden nap azt enni:-) kell az A vitamin is a babának, nyugodtan egyél.
Mindent szabad nyers ételeken, alkoholon kívül. DE mindennek van mértéke. Pl a májban lévö A vitamin túl adagolható, de ahogy elöttem írták ez nagy mennyiségben. Heti 1-2 alkalommal semmi baj nincs belöle, söt jót is tesz. De ez mással is így van, mindig mértékletesen.
igen, alkalmanként.Lassan már semmit nem ehetnénk ha mindent figyelembe vennénk.

Milyen ételeket szabad és nem szabad enni terhesség alatt?

F?szeres kaja mehet?(chilis baba)ti miket kerültetek és miket ettetek szívesen?

Legjobb válasz: a terhesség nem betegség, egyél ugyanúgy amennyit eddig és azt ami jól esik, csak mértékkel. és több gyümölcs és zöldség legyen az étrendedben és sok folyadék fõleg víz. lerágott csont ez a kérdés már.

a terhesség nem betegség, egyél ugyanúgy amennyit eddig és azt ami jól esik, csak mértékkel. és több gyümölcs és zöldség legyen az étrendedben és sok folyadék fõleg víz. lerágott csont ez a kérdés már.
Nyers húsos, nyers tojásos ételeket ne, úgy ésszel, logikusan. Lágy sajtokat sem ajánlják.
csatlakozom az elõttem szólóhoz. Azt se felejtsd el, hogy a füstölt husik sem jók. A sonka, kolbász sem... A zöldséget, gyümölcsöt alaposan meg kell mosni. A földdel ne nagyon érintkezzen a kezed. Tiramisu: én imádom, de van benne nyers tojás!
egyél úgy mint elõtte, a terhesség állapot és nem betegség
Mivel terhességi cukorbetegséged lehet, ami elég gyakori, érdemes odafigyelni már az elejétõl. Cukros édességeket, csokikat kerüld. Egyébként meg próbálj egészségesen étkezni. Úgy tudom a májat is érdemes kerülni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!