Találatok a következő kifejezésre: Terhesség alatt szabad (156 db)

Terhesség alatt szabad e használni az ezust koloidotés az Aloe First mandulagyulladásra?

10 hetes terhes vagyok.

Legjobb válasz: Az aloe firt jó,sõt még mást is szedhetsz belõle terhesség alatt.A másikat nem tom.

Az aloe firt jó, sõt még mást is szedhetsz belõle terhesség alatt.A másikat nem tom.
Pont ezt akartam írni:) Az aloe-t nyugodtan, az ezüstkolloidot nem tudom
Szia! a First mellé a propolisz tablettát is nyugodtan szedheted természtes antibiotikumként. A különféle gyulladásokra a halolaj is jó, ami még a babának is hasznos az agysejtek kialakulásához. Jobbulást!

Terhesség alatt szabad tetováltatni?

Esküv?nk lesz a nyáron, és a gy?r?ket úgy szeretnénk megtetováltatni..szóval nem lesz egy nagy tetkó.

Legjobb válasz: hát pont terhesség alatt akarsz tetoválni??????

hát pont terhesség alatt akarsz tetoválni??????
Nem szabad és épeszû tetováló sem áll neki egy kismamát varrogatni. Akkor sem, ha csak egy gyûrû. Vérfertõzés, hormonok, stb.... Sõt szoptatás alatt sem szabad tetováltatni. Egyébként nekünk is esküvõi gyûrû tetoválásunk van :)
amikor tetováltattam a hátamat, elég nagy minta akkor a babám mármegfogant csak még nem tudtam, nem lett neki semmi baja. a te eseted annyiban más hogy akkor már "nagy"lesz a babád és zavarni fogja a hangos tetoválógép meg a fájdalom. szerintem baja nem lesz csak felzaklatod
Nekem azt mondta a kozmetikusom, amikor csinálta a szemöldökömet(pedig az nem "rendes" csak kozmetikai tetoválás), hogy terheseknek nem szabad tetoválniuk, mert bekerülhet ez az anyag a véráramba!! Én nem tenném a helyedben! Természetesen a te döntésed! De aranygyûrûkbõl is vannak csodaszép egyediek!
Én sem csináltatnám meg a helyedben, pedig nekem is van 2 amik nem is kicsik.Viszont most ilyen nem fordulna meg a fejemben. 17hkm
Nem lehet. Nem azért, mert látszik a babán, hanem a fertõzésveszély miatt. Piercinget sem lehet szúrni terhes nõnek, ugyan ezért. Plusz a hormonok miatt másként fog most a festék, jobb nem kockáztatni...Sõt, szoptatás alatt is tilos!
tudom hogy a henna lejön, de inkább te csináltasd azzal, és ha majd megszülsz szoptatás után ráérsz tetoválni a festék anyag félõ hogy átmegy a szervezetbe. a baba érdekébe ne tedd.
Hát nem tudom, de szerintem ne csináld.
Nem lehet tetováltatni terhesség alatt, akármilyen kicsi is legyen. Egy normális tetováló nem is vállalja.
Nem, épeszû tetováló sem vállalja el.

Terhesség alatt szabad aloe vera tartalmú készítményt fogyasztani?

A Ciaga nev? magas antioxidáns tartalmú, 100% gyümölcstartalmú készítményt szeretném fogyasztani (ugyanaz, mint a flavon "lekvár", csak aloe verát is tartalmaz). Szerintetek ez nem káros?

Legjobb válasz: én a terhességem alatt végig ittam az aloe vera berry-t. a dokim kimondottan javasolta.

én a terhességem alatt végig ittam az aloe vera berry-t. a dokim kimondottan javasolta.

Terhesség alatt szabad kitörést végezni ( amíg a térdnek nem megterhelő)?

Legjobb válasz: Csak az elsõ trimeszterben szabad, de ajánlom neked Rubint Réka: Légy bombajó kismama, ott elmondja, hogy melyik trimeszterben mit szabad.

Csak az elsõ trimeszterben szabad, de ajánlom neked Rubint Réka: Légy bombajó kismama, ott elmondja, hogy melyik trimeszterben mit szabad.
Én hagynám terhesség alatt az ilyen gyakorlatokat, és lazábbat keresnék-ha nem akarnék leállni a mozgással.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat:) ! Mondjuk Rubint Réka dvd-jét láttam, de így -még- nem terhesen is alig bírom végigcsinálni, pedig edzésben vagyok :) ...
én a második trimeszter alatt még 5-6 km-eket futottam, és nekem nagyon jól esett(: az elsõ trimeszterben nem szabad ilyen "rázkódós" sportokat csinálni, mert akkor tapad meg a magzat. Amúgy meg a baba jelezni fog, ha nem tetszik neki valami(: annyi a lényeg, hogy érezd jól magad, és akkor a baba is jól fogja(:
A kérdező hozzászólása: Köszi :) ... Ha minden kötél szakad, akkor kismama pilatest fogok csinálni, netrõl töltöttem le egy 50 perces dvd-t, és egy hatalmas pocakos lány csinálja a gyakorlatokat :) .. Max majd belõle merítek erõt :) ...

Terhesség alatt szabad e szeretkezni?

Már nagyon sok oldalt elolvastam és nagyon sok újságot és mind mást-mást ír. Leginkább olyan személyek véleményére lennék kiváncsi akik terhesség alatt is szeretkeztek. (Hogyan-hány hónapos korig stb) El?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Nálunk ment ám a szex, még talán jobban mint terhességem elõtt. Ha nincs semmi probléma a terhességeddel, akkor egyáltalán nem tilos. Az utolsó hónapban azért kíméletesebben csináltuk.

Nálunk ment ám a szex, még talán jobban mint terhességem elõtt. Ha nincs semmi probléma a terhességeddel, akkor egyáltalán nem tilos. Az utolsó hónapban azért kíméletesebben csináltuk.
Lehet, persze óvatosan. Mi végig szeretkeztünk:)
Mi az utolsó napig szeretkeztünk, még csak nem is óvatosan. :) Semmi bajom nem lett, a babám 40+4 hétre született. 27/N
Érzed azt, hogy ha nem megy. Ha fáj, kell változtatni, vagy ha bevérzel, akkor nem szabad. Ha a doki szerint minden ok, akkor nincs akadálya. Nálunk csak az utolsó két hónapban tiltott el a szextõl. Addig minden ment simán...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! :)

Terhesség alatt szabad hajatfestetni?

Nem vagyok terhes, viszont nagyon szeretnék gyerekeket. Csak az a baj , hogy megszállottan festetem a hajam . Árthat ez ?

Legjobb válasz: Szabad, csak jól szellõzött helyen kell tenni.

Szabad, csak jól szellõzött helyen kell tenni.
Nincs róla infó, hogy a hajfestés bármilyen módon ártana a babának, ez leginkább a kismamán múlik. Nem vagyok para-mami, én is szõkítettem a hajam terhesség elõtt, de inkább áttértem egy természetesebb világosbarna színre, aminek az összetevõi is sokkal "natúrabbak", mint a hidrogénes szõkítés (már amennyire az lehet). Így a 32.hétre az eredeti színére nõtt a hajam, de tuti visszaszõkíttetem majd. Ezt a 9 hónapot kilehet bírni. Mindenki belátása szerint. A fodrászok nagy része nem "tilt" a festéstõl.

Terhesség alatt szabad kerékpározni?

Legjobb válasz: azt olvastam, szabad, ha nincs amúgy panaszod, de óvatosan, mert kicsit szédelgõsebb egy kismama:) meg gondolom huszon akárhány hetesen meg nem is nagyon tud az ember lánya!

azt olvastam, szabad, ha nincs amúgy panaszod, de óvatosan, mert kicsit szédelgõsebb egy kismama:) meg gondolom huszon akárhány hetesen meg nem is nagyon tud az ember lánya!
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! Nekem is kényelmes a bicajom, egyenesen ülök rajta, jó puha a nyereg és nekem is 12-13 kg a lányom, akit viszek potyautasként :-)
Nekem nagyon kényelmes biciklim van. Nagy, puha nyereggel és egyenes háttal ülök rajta. 12kg-s lányomat is így viszem mindenhová. Végig tervezek biciklizni, most 33 hetes vagyok.
Én is szeretnék és a nõdokim azt mondta, hogy lehet is, csak óvatosan, el ne essek (mert az végzetes lehet). Talán majd pár hét múlva tekerek egy kicsit a Duna parton a férjemmel és megnézem, hogy mennyire érzem biztonságban magam a cangán. Jó lenne ha tudnék biciklizni, mert jó testmozgásnak is és áprilisban megyünk Olaszországba és a férjem mondta, hogy jó lenne, ha azzal tudnánk közlekedni.
Én bicikliztem korábbi terhességeim alatt, de most nem merek, mert visszér jött elõ a nemi szervemen, és azt nem akarom elnyomni... Ha nincs semmi bajod, és amúgy is szoktál, akkor lehet, csak óvatosan, lassan!
Persze! A 39.heti nstre férfi vázas bicajjal mentem... Mindezt úgy, hogy 125cm volt a haskörfogatom. :)
2. vagyok! Hát, próbáltam nem csak lazsálni, hanem mozogni is picit:) Egyébként én is Pesten lakom, a belvárosban dolgoztam, oda jártam be bicajjal. Viszont nekem városi típusú bicajom van, amin egyenes háttal bicajozok, így nagyon kényelmes volt végig.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ babámmal nem bicikliztem, mert nem is volt jó biciklim, de tavaly kaptam egy jót a férjemtõl és azóta ha jó idõ van azzal hordom a lányomat is ide-oda (21 hónapos). Most 11 hetes terhes vagyok és pár napja elkezdtem biciklizni, és jól is esett a mozgás, csak nem tudtam, hogy szabad-e. De köszi a válaszokat!
utolsó biztos nem vagy, az én voltam :) ) (#4 és #1)
2. te nem érezted úgy, hogy behorpad a gerinced azon a szakaszon, ahol a gravitációnak engedve a föld felé húzza a hasad? utolsó vagyok amúgy
36. hét? hú de szuper vagy:) nagyon fitt kismama lehettél:)
orvosilag szabad. én nem mertem, mert attól féltem, h elütnek vagy elesem (mondjuk Pest belvárosában lakom, szóval reális is), félidõtõl meg már azt a fajta tartást nem bírod felvenni, ami a bringázással jár, na de azt meg érezni fogod :)
Én mindkét terhességemet végig bicajoztam. Az elsõnél a 36. héten hagytam abba, a másodiknál kicsit elõbb. Óvatosan, odafigyelve még jót is tesz!
Akkor nem lesz gond. Érezni fogod, hogy mikor változik meg az egyensúlyod és akkor abbahagyod. Én télen is tekertem vele, mert ugye elég enyhe volt. Persze amikor hó volt meg jég akkor nem mentünk sehova.

Kutyasétáltatás terhesség alatt szabad?

Van egy kölyökkutya a családban, de nem tudom, hogy sétáltathatom-e, mert néha elkezd húzni,még az elején vagyok, ez árthat?

Legjobb válasz: szabad. és levegõt is lehet venni.

szabad. és levegõt is lehet venni.
Ne már, csak terhes vagy, nem halálos beteg, nyugodtan sétáltass kutyát :) Én mind a 9 hónap ideje alatt sétáltattam a kutyánkat, aztán semmi bajom nem lett, annyi mozgás nekem is kellett, ha már dolgoznom nem volt szabad.
neeeeem, kutyát sétáltatni szigorúan tilos terhesen! komolyan, hova gondolsz??? és ha rád néz a kutya? :D most, így az elején szeretnélek megkérni, hogy ne parázz rá hülyeségekre mert bekattansz a terhesség végére! azt lehet csinálni ami jól esik, nem beteg vagy "csak" várandós!!!
Egyetértek a többiekkel!!! Nem vagy beteg!! De az leszel, ha mindentõl parázol és még levegõt se mersz venni.
Ha nem szereted ezt az oldalt akkor miért írod ki a kérdést! Nem vagyunk lenézõek, de most erre még is milyen választ szerettél volna kapni? Egy kiskutya nem hiszem hogy akkorát tudna rántani hogy baja legyen a babának!Kivéve ha nem egy dán dog babáról beszélünk! Na meg kutyasuliba is lehet menni ahol megtanítják hogy ne húzzon!Ez azért célszerû mert ha babakocsival sétáltok majd, akkor már nem lesz vicces ha húz! Viszont szerintem pont hogy jót tesz a kiskutya! Gyakorolhatod rajta a felelõsség tudatot és türelmet is tanulhatsz!Ráadásul a séta és a friss levegõ a lehetõ legjobb mind a kettõtökre nézve! Tényleg nem beteg hanem áldott állapotban vagy és ez jó!Élvezd és ne aggódj minden hülyeségen! Sok egészséget és boldog babavárást kívánok neked!
6-os vagyok! Hát akkor miért te sétáltatod? Hát ne haragudj de ennyi esze van a családodnak, hogy egy 60 kilós kutyát egy terhes nõvel sétáltatnak? Istenem.... Ne sétáltasd!Ott a férjed vagy apósod vagy mit tudom én ki!
De amúgy ha oda figyelsz én nem hasból tartod vissza akkor szerintem nem árthat! 6-os voltam!
Na igen, már az elején úgy kellett volna megfogalmazni a kérdést, hogy minden infó benne legyen. Ha azt mondom, hogy kölyökkutya, akkor senki nem egy 50-60 kilós állatra fog gondolni, hanem egy apró kutyusra. Bár szerintem a kérdezõ már alapból eldöntötte, hogy nem akarja sétáltatni a kutyát, mert túl nagy és erõs, így viszont nem értem, miért tette fel a kérdést.
15-os, igen, egyetertek veled. :-) de szerintem akkor sem szep, ha valaki gunyosan valaszol barmilyen bugyuta kerdesre is, hisz a kerdezonek fontos lehet. En pl. egyszer megkerdeztem, hogy a lefejt anyatejet a hutoben taroltam es masnap vettem eszre, hogy egy sajt megpeneszedett mellete. Kerdeztem, hogy odaadjam-e a babamnak. Hat kb. olyan valaszok erkeztek, hogy komolyan ez-e a legnagyobb gondom. Nekem se esett jol.
Én vagyok az a kismama akinek a staffordja van. Mivel kiegészítetted a kérdésed egyéb információkkal, így már azt mondom, hogy ne vidd el a kutyát sétálni. Ha egy 10 hónapos kutya még mindig ennyire húz, ott nevelési hibáról van szó és mivel nem a te kutyád, egyáltalán nem állapotosan kellene elkezdeni tanítgatni, nevelni, ami mellesleg nem is a te feladatod, hanem a gondatlan gazdiké. Gondolj bele mi lenne, ha meglátna egy másik kutyát és elrántana... Amúgy kíváncsi vagyok mi ez? Masztif, vagy bernáthegyi??
A kérdező hozzászólása: Komolyan, még egy ilyen nemzet nincs, mint ez a magyar. A kutya nem neveletlen, csak mivel kölyök, és 9-10 hónaposan, még igen is kölyökkutya, szeretne a többi kutyussal barátkozni, így ha meglát egy máik kutyát húz. És valóban, úgy tettem fel a kérdést, hogy én már nagyjából tudtam, hogy nem fogom sétáltatni, csak mással, de azért érdekelt, ki mit szól, tapasztalat van-e.Ez az oldal sztem esettanulmánynak is elmenne, milyen reakciót vált ki az emberbõl. Labrador-németjuhász kutya A normális válaszokat továbbra is köszönöm
Az 50-60 kg tényleg túlzás egy ilyen keveréknél, fõleg 9-10 hónaposan. Ennyi idõsen játékos ok, de ez amit leírsz, neveletlenség. Egy ennyi idõs kutyának tudnia kell láb mellett haladni pórázon. Az én malinois-német juhász keverékem legalábbis tudott. De ha nem a tiéd a kutya, akkor hanyagold ebben a pár hónapban. Nem beszélve arról, hogy idegen állattal nem tanácsos ebben az idõszakban túlzottan ismerkedni a fertõzések miatt. Kihangsúlyozom az idegent, mert 28 hetes kismama vagyok, de a cicámtól nem váltam meg, nem jár ki, nem találkozik idegen állatokkal. Nem vagyok állatellenes, mielõtt valaki lehurrog! De nem tudhatjuk, mindenki olyan gondos gazdi-e, mint mi: oltások, féreghajtás stb.....
Egy 10 hónapos kutya már nem kölyök! Fõleg nem 50 kg-mal :) Ne sétáltasd addig amíg nincs megnevelve.
Kedves Utolsó! Van igazság abban amit írsz!De a kérdés hiányossága szerinted mit vet fel az emberben!Hogy hogy lehet ilyen butaságot kérdezni! A kölyökkutya szóból nekem ne haragudj de nem egy 60 kilós rombológép jut eszembe, mint gondolom másnak sem! Szépen kifejtve fel kell tenni a kérdést és sokkal másabb hangvételû és tartalmú válaszok érkeznek! Nézd meg miután kiderült hogy mirõl is van szó, teljesen más válaszok születtek! Nem feltétlenül csak az oldallal van baj, hanem a hiányos kérdésekkel is!
Vicces tenyleg. Az elejen mindenki cinikusan, mindenttudoan valaszolgatott, a vegere kiderult, hogymegsem nekik lett igazuk. Nem csoda, hogy nem szereted ezt az oldalt. ezek utan meg dontsd el, mi a hasznos es mi nem. Ha csak az elso harom valsz jott volna, akkor siman huzatod magad egy 60 kilos kutyaval....
Talán meg kellene nevelni a kutyát :)
Nekem egy 5hónapos kiskutyám van és sajna rettentõen húz és rángat. Alig tudom visszatartani pedig kicsi. Én nem sétáltatom. Tegnap is 2 x500mg magnézium kellett, mert görcsölök.. Nem érdemes játszani ezzel.
A leírtak alapján inkább ne (bár nem olvastam végig mindent), fõleg ha ilyen nagy súlyú és nem tudsz neki parancsolni. Én egyszer jártam úgy terhesen, hogy csak fogtam a pórázt, kutya meglátott valamit, és neki indult, de mivel rendesen fogtam a pórázt elrántott, majdnem a hasamra estem, mivel a lábam elõtt pont kiállt valami a földbõl.
A kérdező hozzászólása: 10 hónapos, de kb akkora a súlya mint nekem, 50-60 kg, és a tágabb családban van, nem nekem és a férjemnek, hanem a szülõknél, így nem mindig találkozok vele
A kérdező hozzászólása: elõször is köszi a választ, másodszor ezt az oldalt azért nem szeretem, mert a magyar kommentezõk mindig annyirA lenézõek és kioktatóak. vszínû, hogy nem kérdezném, ha csak simán menne a kutyus, de ha sokx húz, és idõnként megránt, az nem tudom, hogy árthat-e?
Szia.Nekem picike spánielem van, de ha második terhességem lesz (remáljuk sikeres lesz, nem úgy mint az elsõ)nem fogom túlzásba vinnia kutya sétaltatást, ugyanis az en kutyám is még kolyok és sajnos húz, es neha ereztem, hogy a pocimnak nem igazán tett jót.Tehát a kerdest teljesen jogosnak tartom, sõt az en fejemben is megfordult ez a kérdés, hogy kitegyem e vagy sem...(nem nevelés kerdese a kutyusnál bizonyos esetekben, mert párzási idõszak van) Boldog babavárást kívánok:)

Terhesseg alatt szabad-e csipospaprikat enni? Hallottam olyat hogy veszelyes lehet, de en szeretem es kivanom is.

Legjobb válasz: én ilyen dolgokkal soha nem foglalkoztam h mit szabad enni terhesen és mit nem.amit megkívántam ettem,beleértve a csípõspaprikát is. 37 hetes km

én ilyen dolgokkal soha nem foglalkoztam h mit szabad enni terhesen és mit nem.amit megkívántam ettem, beleértve a csípõspaprikát is. 37 hetes km
Nyugodtan eheted! Én is azt kívántam a terhességem elején állandóan :-) egészséges babám született.
Amit az anyuci megkíván azt nem hiába, mert kell a babónak . Ha kívánod, ne foszd meg magad és a babát tõle, egyed. Hülyeség szerintem az , hogy árt neki :) Ami jól esik neked az neki is
Nem, mert a baba is megérzi.
Nem árt neki.Ha kívánod, nyugodtan. Az viszont igaz, mert nem egy helyen olvastam, hogy a hagymás, fokhagymás, csípõs ételek megváltoztatják a magzatvíz ízét.Tehát ha kortyol a baba, megérzi.De baja nem lesz tõle, és igen, nem véletlenül kívánod!
Második válaszoló hallgattál volna!! Én is ettem és eszek is!!Én onnan tudtam a legelején hogy babás lehetek, mert kivántam!!Amit megkivántam meg is ettem!!

Terhesség alatt szabad fogbeültetést csináltatni?

Legjobb válasz: Most arra gondolsz, mikor a hiányzó fog helyére az állkapocsba mûtéti eljárással beültetnek egy "csonkot" és a rögzülése után arra illesztik rá az eredetihez teljesen hû mûfogat? A magam részérõl - mivel ez mûtéttel jár (érzéstelenítés, netán altatás ... tehát semmiképpen nem úsznád meg nagyobb adag gyógyszer nélkül + a stressz, ami szintén ártalmas a babának) inkább várnék vele szülés utánig. Aztán hogy szabad-e? Erre a fogorvosod biztos tud határozott választ adni. :) Ha rosszul értettem a kérdést, akkor bocsi. :)

Most arra gondolsz, mikor a hiányzó fog helyére az állkapocsba mûtéti eljárással beültetnek egy "csonkot" és a rögzülése után arra illesztik rá az eredetihez teljesen hû mûfogat? A magam részérõl - mivel ez mûtéttel jár (érzéstelenítés, netán altatás ... tehát semmiképpen nem úsznád meg nagyobb adag gyógyszer nélkül + a stressz, ami szintén ártalmas a babának) inkább várnék vele szülés utánig. Aztán hogy szabad-e? Erre a fogorvosod biztos tud határozott választ adni. :) Ha rosszul értettem a kérdést, akkor bocsi. :)
A kérdező hozzászólása: igen, erre gondoltam, köszönöm - konzultálok a fogorvossal..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!