Találatok a következő kifejezésre: Terhesség alatt rákszűrést (5 db)

Terhesség alatt kötelező a rákszűrés? Ha teherbeesés előtti hónapokban volt akkor is?

Legjobb válasz: Én februárban voltam rákszûrésen, rá 2 hónapra sikerült a baba. Nekem azt mondta az orvosom, hogy a következõ rákszûrést elég lesz a szülés utáni 6 hetes kontrollvizsgálaton elvégezni. Szóval nekem nem csinált a terhesség alatt. De elképzelhetõ, hogy más orvosnak más errõl a véleménye.

Én februárban voltam rákszûrésen, rá 2 hónapra sikerült a baba. Nekem azt mondta az orvosom, hogy a következõ rákszûrést elég lesz a szülés utáni 6 hetes kontrollvizsgálaton elvégezni. Szóval nekem nem csinált a terhesség alatt. De elképzelhetõ, hogy más orvosnak más errõl a véleménye.
áprilisban voltam rákszûrésen, majd novemberben sikerült a baba. a következõ szûrés a 6. hetes kontrollon volt.
Nekem márciusban volt negatív, augusztusban besikerült a baba. Az orvos nem csináltatott még egy rákszûrést, megfelelt neki a márciusi.
A kérdező hozzászólása: Köszonöm!

Terhesség alatt nem veszélyes a rákszűrés (10 hetesen)?

Legjobb válasz: Nem. Nálam a doki mikor elmentem hozzá terhesség gyanújával, levette a kenetet a rákszûréshez, utána csinált egy hüvelyi ultrahangot, ahol megállapította a terhesség korát.

Nem. Nálam a doki mikor elmentem hozzá terhesség gyanújával, levette a kenetet a rákszûréshez, utána csinált egy hüvelyi ultrahangot, ahol megállapította a terhesség korát.
Attól függ milyen rákszûrés? Ha a kenetet vesznek a méhszájadról, az csak annyi hogy egy steril kefe vagy vatta végü kis pálcikával kicsit megkaristolják, vagy dörzsölik 1-2mm nagyságú helyen. Majd elküldik a laborba. Ha mellrákszûrés, akkor az veszélyes lehet mert terhesség alatt nem igazán kell a extra sugárzás amennyiben mammográfiáról van szó. De elõfordul ultrahangos vizsgálat, az például veszélytelen Tüdõvizsgálat nem javallott a sugárzás miatt.... Egyéb vizsgálat ha biopsziát csinálnak akkor figyelmeztetni kell az orvost hogy terhes vagy, és oylan érzéstelenítõt használ ami nem árthat a gyereknek...
A kérdező hozzászólása: Méhszájról lenne szó. Áprilisban volt rákszûrésem és azt mondta a dokim mivel el telt fél év a rákszûrés és a teherbeesés között így meg kellene csinálni következõ alkalommal.Akkor leszek 10 hetes kismama. Akkor nem okoz gondot? Meg voltam gyõzõdve róla hogy 1 évig nem kell csináltatnom.
Kedves kérdezõ mit nem értesz azon hogy hogyan veszik le a méhszájról a kenetet? Miért kérded hogy nem lesz baj? Honnan tudjuk hogy nem lesz bajod, nem tudjuk hogy rákos vagy -e vagy sem... A kenetvétel sem ártalmas! Vagy még mindíg bizonytalan vagy??
7 hetes terhes voltam, mikor levették. Semmi baj nem lett belõle, nekem sem és a fiamnak sem, aki azóta már 2 éves.
Én kb 6 hetes terhes voltam, amikor a doki megcsinálta. Szépen elmagyarázta, hogy ahonnan a mintát veszi, az jó messze van onnan, ahol a babó van, így egyértelmûen nem veszélyes rá nézve. Enyhe barnázás, pecsételés elõfordulhat utána, de ettõl nem kell megijedni. Hidd el, ha veszélyes lenne, akkor nem csinálnák meg ilyenkor.
Nekem pont tegnap volt a rákszûrésem. 9+5 hetes kismama vagyok. Egész nap tegnap a vizsgálat után barnáztam de ez normális és mára el is múlt. Ne aggódj nem lesz baj!
ezt minden kismamának csinálják ha 1 éven belül nem volt neki! ettõl nem lesz bajod!
1. Ha fél éve volt, akkor NEM kell megismételni. Évente kell. 2. Nem vagy köteles beleegyezni, kérheted, hogy a 12. hét után csinálják. 3. Elvileg nem okoz vetélést, de ha elõfordul vetélés, mindig benned marad a kérdés, hogy ettõl volt-e... Sok ilyen választ olvastam már itt a gyk-n. Nekem másfél évvel a terhesség elõtt volt az utolsó. Kértem, hogy várjuk meg a 12. hetet. De még így is elvetéltem. :( Utána megvolt a rákszûrés, és negatív lett, ahogy minden leletem. Örülök, hogy kértem, hogy ne legyen rákszûrés, mert akkor most verném a fejemet a falba. Pedig nem is az okozta volna...

Terhesség alatt kötelező a kenetvizsgálat? 22 hetes vagyok, nekem nem csináltak! Tavaly novemberben volt rákszűrésem is!

Legjobb válasz: Én 30 hetes vagyok, nekem sem csináltak.A rákszûrésem májusban járt le, arra is azt mondta a doki, hogy szülés után megcsinálja.Szerencsére olyan orvost fogtam ki, hogy ha nincs baja a kismamának, akkor nem nyúl hozzá feleslegesen.Ugyanis attól is kinyílhat a méhszáj idõ elõtt. A kenetvétel meg a gomba és társai miatt fontos, de azoknak vannak tüneteik, és ha viszket, akkor úgyis szól az ember, és akkor megvizsgálják.

Én 30 hetes vagyok, nekem sem csináltak.A rákszûrésem májusban járt le, arra is azt mondta a doki, hogy szülés után megcsinálja.Szerencsére olyan orvost fogtam ki, hogy ha nincs baja a kismamának, akkor nem nyúl hozzá feleslegesen.Ugyanis attól is kinyílhat a méhszáj idõ elõtt. A kenetvétel meg a gomba és társai miatt fontos, de azoknak vannak tüneteik, és ha viszket, akkor úgyis szól az ember, és akkor megvizsgálják.
Doktora válogatja, nekem a terhesség megállapításánál levette a kenetet is, és a nagyterhesektõl a 36. hét környékén vesz még egyszer, hogy a szülésre mindent ki tudjon kezelni. Kérdezz rá, ha legközelebb mész!
Szia! Nekem még egyáltalán nem volt "manuális" vizsgálatom, mióta terhes vagyok. Most majd a 32. héten kell mennem, akkor kenetet vesz meg még valamit nézni fog, erre nem emlékszem. Nekem is már az elején mondta, hogy ha nem muszáj, inkább nem bolygat ilyen vizsgálatokkal. Szerintem ha nincs baj vagy panasz, csak feleslegesen csinálná, mert uh-val is mindent látnak. 30 hetes pocis
Szia! A kenetvizsgálat és a rákszûrés nem pont ugyanaz. A rákszûrésnek a szülés elõtti egy évben meg kell történnie. A kenetvételt pedig a 36. héten végzik. Ugyanúgy csinálják, mint a rákszûrést, csak nem rákos sejteket keresnek. 16 hós anyuka 22 hetes km
Köszi...


Rákszűrésem P3 lett terhesség alatt. Kinek van hasonló tapasztalata?

Legjobb válasz: Nekem 10 hetesen derült ki. 14 hetesen kivágták az icipici méhszájsebemet ami okozta. Szent István Kórház,dr. Pálvölgyi László. Csak ajánlani tudom. Azóta több mint egy év telt el,ma már majdnem 8 hónapos a kisfiam és makk egészséges. Ha van kérdésed írj privit!

Nekem 10 hetesen derült ki. 14 hetesen kivágták az icipici méhszájsebemet ami okozta. Szent István Kórház, dr. Pálvölgyi László. Csak ajánlani tudom. Azóta több mint egy év telt el, ma már majdnem 8 hónapos a kisfiam és makk egészséges. Ha van kérdésed írj privit!
Szia!Nekem az elsõ terhesség alatt derült ki, hogy HPV virusom van, a rákszûrés eredményeP5volt.Nem engedtem, hogy elvegyék a babát, megtartottam.Azóta még szültem 3-at, volt 3 vetélésem a terhességek között.Most p2 az eredményem.A szülések biztos jót tettek!A kifagyasztásos módszer tényleg jó, meg az e vitamin.A vitamint én is szedtem!Jó egészséget nektek!
Ja, bocs: 2. :-D
12 hetesen derült ki, kaptam Betadin kúpot, aztán majd meglátjuk (még 2 napig "nyomom"), de a dokim azt mondta, ne "dilinyózzak" ezen, nem lesz semmi gond! Remélem is! Neked mit kell használnod?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Nekem 18 hetesen derült ki, most 21 hetes vagyok. Méhszájsebem egyáltalán nincs. Egyelõre várom az orvosi utasítást, aztán majd meglátjuk. Persze nem örülök neki, de nem akarok feleslegesen idegeskedni, csak kíváncsi voltam...
Utolsónak: igazán bátor vagy, hogy így bevállaltad a Babát, minden tiszteletem a Tiéd! Gratulálok!!! Amúgy igen, a terhesség ill. a szülés jót tesz, ezt anno az a doki is mondta, aki mûtött. Azt mondta, hogy szülnöm kéne és a problémáim nagyrészt megoldódnának! Hát , most így lesz. :-) 3. voltam
Szia!Ha nincs méhszájsebed meg HPV virusod, akkor igazán nem kell aggódnod!Lehet csak egy kis felfázás az egész!Jó egészséget!

Terhesség alatt szoktak rákszűrést csinálni?

6hetes vagyok,és rég voltam ráksz?résen.Most is lehet?

Legjobb válasz: Nekem a 22. héten vették le a kenetet.

Nekem a 22. héten vették le a kenetet.
Szia Nekem az elso alkalommal rakszurest is csinalt az orvos mikor kiderult, h babam lesz. 9 hetes kismama
Szia! Nekem a 13. hétben vették le, megvárta dokim, hogy betöltsem a 12. hetet! Üdv. 25. hetes kismama
Általában amikor a terhességet megállapítják, akkor le is veszik a kenetet.
Én nem voltam teljesen 6 hetes, mikor elmentem dokihoz, és levette akkor a kenetet. Szerintem orvosa válogatja. 8 hetes kismama
Terhesség megállapításánál le szokták venni. Valahol olvastam olyat is, hogy a terhesség alatt 3X vesznek. Én 20 hetes vgyok, eddig elõször, 5 hetesen vettek.
Persze nekem is levették mikor mentem.12 hetesen.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!