Találatok a következő kifejezésre: Terhesség alatt olyan (253 db)

Mit tennél ha a párod a terhesség alatt olyan névvel állna elő és amihez minden áron ragaszkodna, ami számodra valamiért elfogadhatatlan?

Mit tennél ha a párod a terhesség alatt, és ultrahang után egy olyan névvel állna el? és amihez minden áron ragaszkodna, ami számodra valamiért elfogadhatatlan? És ? hajthatatlan, és mondjuk van alapos indoka is (például szeretett családtag, azonos nev? közeli hozzátartozó elvesztése), ragaszkodna hogy az és csak is azaz egy legyen a keresztneve/utóneve a születend? gyereknek.

Legjobb válasz: Barátnömnek volt ilyen, elfogadta. Elsö szülött fiukat úgy kellett hívni mint a a férjét, mint a nagypapá, mind a dédit stb... Ez egy régebben divat név volt de mostanában inkább vicc tárgya. Elfogadta. elöször próbálta lebeszélni a férjét, de abban egyeztek meg ha lesz még egy gyerek azt ö egyedül nevezheti el, és ez így is történt, a lányuk nevét ö választotta, olyat amit ö nagyon akart. Nálunk ilyen nincsen, de vannak nevek persze amiben nem egyezünk meg.

Barátnömnek volt ilyen, elfogadta. Elsö szülött fiukat úgy kellett hívni mint a a férjét, mint a nagypapá, mind a dédit stb... Ez egy régebben divat név volt de mostanában inkább vicc tárgya. Elfogadta. elöször próbálta lebeszélni a férjét, de abban egyeztek meg ha lesz még egy gyerek azt ö egyedül nevezheti el, és ez így is történt, a lányuk nevét ö választotta, olyat amit ö nagyon akart. Nálunk ilyen nincsen, de vannak nevek persze amiben nem egyezünk meg.
Tegnapi 11:04-es vagyok. Nálunk bevált a durca, apuka hazajött a munkából, és azt mondta, hogy egésznap ezen gondolkodott és legyen Zsófia Luca
Páromnak volt egy kedves neve, ami nekem nagyon nem tetszett, és nem is ment a vezetéknevünkhöz. Kerek perec kijelentettem, hogy nem kapja ezt a nevet a lányunk.
Férjem is ragaszkodott az apja nevéhez, én angyon nem akartam. Sok sok vita után beleegyezett, hogy ez legyen a gyerek 2. neve, de ma már mindenki így szólítja a fiamat, teljesen megszoktuk és illik is rá. Most már az elsõ neve furcsa, amit pedig én választottam.
nálunk is ez a gond. Kislányt várunk. mikor megismerkedtünk 9 éve, megbeszéltük, ha lány Luca lesz. Mára már ez nem jó neki. Én kitartok kb. 5 név mellett, ö meg minden alkalommal, teljesen nyakatekert nevekkel rukkol elö. Nem tudom én sem mi a teendö, most azt választottam, hogy durcázom.
Én ezen a helyedben tuti kiakadnék, és ha más nem használna akkor hisztiznék, toporzékolnék, sírnék...Nem szép dolog, de az a gyerek az a tiéd is nem csak az övé. Mint ahogy azt együtt döntöttétek el, hogy lesz, a nevet is együtt kell eldöntenetek. Én nem mennék bele olyan névbe amitõl falra mászok, mert akkor ennyi erõvel te is kijelentheted, hogy te már választottál, és kész, úgyis tõled kérdezik mi lesz a neve. Ehhez mit szólna? Biztos végig sértõdne, és menne a durca.
A kérdező hozzászólása: Vannak rendkívüli esetek. Például meg hal a nagyon szeretett nagy bácsi, vagy anyós unszol mert ez-meg az. Várok még válaszokat, az pedig köszönöm! Az alap kérdés marad: Mit tennél ha a párod a terhesség alatt olyan névvel állna elõ a közös gyereketeknek, amihez minden áron ragaszkodna, ami számodra valamiért elfogadhatatlan és azt akarna, hogy csak ez az egy utóneve legyen?
Bevágnám a durcát:( és eléggé haragos lennék addig, amíg nem hajlik a közös megegyezésre. Ha elõtte nem volt köztetek olyan megállapodás, hogy csak õ adhatja a gyerek nevét, akkor ez nem fair.
Ikreink lettek, és azt beszéltük a férjemmel, hogy egy fiú és egy lány nevet õ választ, a másik kettõt meg én. Vegyes páros esetén az õ lányneve és az én fiúnevem dominál. Olyat pedig nem ér választani, amitõl a másiknak totál herótja van. Történetesen õ olyan lánynevet választott, ami nekem nem tetszett, ráadásul van is ilyen a családunkban. Ízlelgettem, majd elfogadtam. Elhatároztam, hogy olyan becenevet választok hozzá, ami nekem is kedves, és úgy fogom hívni, ezt pedig a férjem fogadta el. Szóval ilyen kompromisszumot kötöttünk. Ja, és az õ fiúneve helyett is én mást választottam volna, de mivel tkp. szépet választott, elfogadtam azt is. Két fiú lett, és már nagyon örülök, hogy inkább õ az fiú neve lett a második babáé, mert sokkal-sokkal jobban illik a drágánkhoz, mint amit én adtam volna. :) Ha nagyon-nagyon elfogadhatatlan névvel állt volna elõ, és mint a Kérdezõ írja, hajthatatlan lett volna, rábeszéltem volna, hogy legyen második keresztneve is, amit meg én választok, bár nem vagyok második név párti.
Szia. Nálunk a névválasztás éppen úgy közös dolog volt, mint összehozni a babát.Közösen leültünk és megtárgyaltuk kinek melyik név tetszik ill.nem tetszik.Egyetlen dolgot viszont én kötöttem ki, hogy halott családtag után nem adunk nevet a gyereknek, mert õ a kislányunk nem a meghalt nagymama.De a férjem is úgy gondolta, hogy ami már van név a közeli családtagjaink között, azt se kapja a kicsi.Különösen nem utánunk pl. én Kata vagyok a gyerek nem lesz az.
Nekem párom ragaszkodik hozzá, h az õ nevét kapja a kicsi, családi hagyomány.. én ezt nem akarom, mert legjobb barátnõmet Zsuzsinak hívják, az öcsit Mikinek, az anyát Zsuzsinak, az apát Mikinek..és ha szól vki h Zsuzsi/Miki, mindketten odamennek..õk ilyen ka-ke képzõvel oldották meg, pl Mikike, Zsuzsika a két gyerek, Miki meg Zsuzsi meg a szülõk, de nekem ez még akkor is ellenszenves. Én esetemben két nevet fogok adni a gyereknek egyik a hagyományos név, másik ami nekem tetszik és a párom is elfogadja. Ha meg elõállna valami borzalommal, és akkor se tudnám lebeszélni, ha belehalnék, akkor második keresztnévként.. tegyük fel páromnak a Gedeon tetszene, amit én mondjuk nem szeretek, akkor pl. Kiss Alex Gedeon lenne..

Mitől lehet terhesség alatt olyan folyás, mint peteéréskor szokott lenni?

15 hetes vagyok és most olyan s?r?, tojásfehérjés volt a nyákom, mint pé-kor volt. Ez rosszat jelent?

Legjobb válasz: Szia, A hormonok miatt lett olyan, addig ne aggódj, amíg nem kíséri fájdalom, viszketés, és nem lesz nagyon színes, szagos... Szóval nyugi.

Szia, A hormonok miatt lett olyan, addig ne aggódj, amíg nem kíséri fájdalom, viszketés, és nem lesz nagyon színes, szagos... Szóval nyugi.
Szia, nekem a védõnõ azt mondta, hogy ez normális, mert ilyenkor a mirigyek intenzivebben mûködnek. Figyelni kell a tisztálkodásra, hogy nehogy fertõzés legyen belõle.
Szia! Nekem is van, én meg hüvelykúpot kaptam! Én csak arra panaszkodtam, hogy engem zavar ez a folyás Peddig nem is viszket és nem is éget és szaga sincs... :( Biztos megelõzés céljából! Amúgy szerintem biztos nem jelent rosszat! Csak vigyázzni kell, nehogy önfertõzés legyen a vége! :) Na meg ha jelentkeznek a tünnetek, olyan hogy viszketés meg ilyenek akkor a dokinak kell szólni. Kezelni kell mert, ha nem akkor van a baj. 28 heteske
ha oldalt fáj, akkor az a szalagok nyúlása. mindenkinek nagyon fáj. de erõsebb gyógyszert orvostól kérj.
Én Panangint szedtem. Nem kimondottan a feszülésekre találták ki, de mivel magas a magnézium tartalma, így azt ajánlotta több nõgyógyász is. Nekem nem is volt gond a pocakfeszüléssel, csak az utolsó héten. Amúgy 1200 Ft körül van egy dobozzal, tehát nem is olyan vészesen drága.
35 hetes kismama vagyok, a Magnesii citrici összetétele más azért, mint a Magnerot-é, de itt általában ezt írják fel. Ha van recepted akkor 140 Ft 1 doboz, amiben 10 szem van, pont tegnap váltottam ki az utolsó adagot, mert már csak egy hétig szedhetem.
Kedves Kérdezõ, egyébként hány hetes vagy?:-)
Bocsi, hogy belekérdezek, de Ti receptre kapjátok a magnesi citritet? És mennyibe kerül? Mert a magnerotban is 500 mg van, viszont nincs rá támogatás és így elég drága... Ha olcsóbb a citrit, megkérdezem a dokimat, hogy nem válthatnék-e! Elõre is köszi!:-)
A kérdező hozzászólása: Azt mondta a doki h. nyúlik a szalag nekem is, vegyek be olyankor több MagneB-ot.:)
Én is azt szedem, mint az utolsó írta! A dokim írta fel, azóta ha keményedésem van, beveszek belõle. Ártani nem ártasz vele. 30hkm
Magnesii citrici, 500 mg-os, de ha ennyire húzódik, akkor orvos, nekem rövidült ezektõl a méhnyakam már a 20. héten. Doki írta fel, 4-5*1-et szedtem belõle. 35 hetes kismama
Szia! Én magnerotot szedek 3*1-et, ebben kétszer annyi magnézium van, mint a magne b6ban, gyógyszertárban vény nélkül kapható! De ha ennyire fáj nem kellene megnézetned magatokat a dokiddal? 19 hkm
Nálunk csak a 37. hétig lehet magnéziumot szedni, a 37. hétben csak orvosi engedéllyel, az nst miatt. 35 hetes kismama


Van olyan kismama akinek a terhessége alatt derült ki hogy lyukas a szíve?

Legjobb válasz: Olyanról még nem hallottam, hogy terhesség alatt derülne ki, mert az ilyesminek azért vannak tünetei amik jelzik a problémát. Én késõinek érzem, hogy csak terhesség alatt veszik észre. Mindenesetre nagyon kell vigyázni vele. Terhesség alatt fokozott a kockázata a kismamára nézve.

Olyanról még nem hallottam, hogy terhesség alatt derülne ki, mert az ilyesminek azért vannak tünetei amik jelzik a problémát. Én késõinek érzem, hogy csak terhesség alatt veszik észre. Mindenesetre nagyon kell vigyázni vele. Terhesség alatt fokozott a kockázata a kismamára nézve.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok hát nekem 2004ben tüdöszürön vették észre hogy valami nincs rendbe be kellet mennem vizsgálatra . ott csak azt találták hogy szív zörejem van . Aztán mennem kellet a kardiológiára ott szívbilentyû meszesedést találtak .Utánna minden évben mennem kellet ellenõrzésre , de mindent rendbe találtak , pedig magán dokihoz jártam.Elsõ terhességemmel minden rendbe volt aztán a másodiknál meg már megálapitoták hogy lyukas és azt mondták hogy nem szülhetek simán csak császárral és hogy az elsöt se lehetett volna . Felküldtek pestre és ott a doki mondta hogy szülhetek simán akár 4 is . azota már megszültemés semmi gond nem volt , majd ha a kicslánykám 6 honapos körüli lesz akkor kell visszamenem pestre és ott eldöntik hogy katéterel vagy mütétel lehet zárni .Ja és a doki mondta hogy igy születtem csak nem vették észre
Lyukas a szíved és ez most a terhességed alatt derült ki?Hogyan?Ne haragudj, hogy nem a kérdésedre válaszoltam, csak még nem hallottam ilyet.
Gondoltam, hogy így születtél mert ez... ezek szerint nem világosítottak fel róla. A szívsövényen magzati korban van egy lyuk sokféle megfontolásból, a lényeg, hogy ez születéskor az elsõ légvétellel zárul. Viszont elõfordul, hogy nem és ekkor alakul ki ez a probléma ami neked van. Hosszútávon mûtétet igényel, de úgy nézem, hogy a helyzeted ellenére nagyon szerencsés vagy szóval szerintem nem kell majd tõle félned. De errõl majd a dokid ad felvilágosítást.

Visszértorna érdekelne.23 hetes kismama vagyok és visszeresedik a lábam. Csak nekem olyan gyakorlatok kellenének amit terhesség alatt lehet végezni. Van ilyen?

Legjobb válasz: hát leginkább sok fitness egy ilyen gumilabdával vagy sétáljon sokat :S bár terhesség alatt edzeni nem is tudom:S inkább pihenni kéne de ez most nagyon fura helyzet ja de egyébként vannak terhességi tornák http://www.egeszsegbolt.hu/370-kismama-torna/442-terhessegi-.. <--- ezt figyelmesen olvassa el sokat nem tudok erröl de meg probálom megválaszolni valahogy a kérdését ebböl kitudja deriteni hogy mit kell csinalni esetleg ha nem tud sokat meg belölle bár azt kétlem menjen a WWW.GOOGLE.HU-ra irja be hogy terhesség torna és sok oldalt ki ad ez ügyben sok sikert a továbbiakban

hát leginkább sok fitness egy ilyen gumilabdával vagy sétáljon sokat :S bár terhesség alatt edzeni nem is tudom:S inkább pihenni kéne de ez most nagyon fura helyzet ja de egyébként vannak terhességi tornák http://www.egeszsegbolt.hu/370-kismama-torna/442-terhessegi-.. <--- ezt figyelmesen olvassa el sokat nem tudok erröl de meg probálom megválaszolni valahogy a kérdését ebböl kitudja deriteni hogy mit kell csinalni esetleg ha nem tud sokat meg belölle bár azt kétlem menjen a http://WWW.GOOGLE.HU-ra irja be hogy terhesség torna és sok oldalt ki ad ez ügyben sok sikert a továbbiakban
Kállai Ildikó kismamatornájában van jó értorna rész is. De az is jó, ha lefekszel és felemeled a lábad és bokakörzést meg pipa-spiccet csinálsz. És/vagy hideg vízzel mosd le naponta párszor (kicsit kellemetlen). Egyébként jó még rá a detralex (vény nélkül kapható gyógyszer), de a gyaloglás és a szobabiciklizés is. Feküdj sokat magasra feltámasztott lábbal. Ja, valamelyik homeós bogyó is jó, az arnica, de nemtom milyen hígításban. Remélem, tudtam segíteni. Boldog babavárást!

Van itt olyan kismama, akinek a terhesség alatt veseköve volt?

Nekem több vesekövem alakult ki a terhesség alatt, elvileg a terhesvitamintól. Urológiára kell járnom. Nektek sikerült végigvinni problémamentesen? Vagy számitsak nagyon rosszra?

Legjobb válasz: Nekem volt vesekövem az elsõ terhességem alatt. De szerencsére semmi probléma nem volt vele. Két évvel szülés után magától távozott. Terhesség alatt kicsit gyakrabban voltam ultrahangon, ahol a vesekövemet is nézték és ennyi. Nagyon szorítok, hogy Neked se legyen semmi gond! :) Boldog babavárást!

Nekem volt vesekövem az elsõ terhességem alatt. De szerencsére semmi probléma nem volt vele. Két évvel szülés után magától távozott. Terhesség alatt kicsit gyakrabban voltam ultrahangon, ahol a vesekövemet is nézték és ennyi. Nagyon szorítok, hogy Neked se legyen semmi gond! :) Boldog babavárást!
Nekem egy volt, sokat görcsöltem, nos-pár szedtem rá vagy 3-4 hónapig, s rengeteget ittam. Cola, sprite, tea, Rostás lé, víz, napi 3-4 litert, s egyszer csak kipisiltem! Hallottam ahogy koppan a wc-ben, láttam is. Onnéttól nem is fájt többé. Mellesleg Terhes vitamintól nem lesz senkinek veseköve.
Nekem is volt vesekövem az elsõ terhesség alatt és most is számítok rá, mivel 3 éves koromtól rendszeresen van kálcium oxalátos kövem. A terhesség alatt algopirinnel húztem ki, de igazából semmi nem használ ha görcsöd van. 4 hónappal szülés után robbantották szét az István kórház urológiáján. A szülés ettõl függetlenül problémamentes volt. Ne aggódj, nem lesz semmi baj!!! :)
Nekem is volt. Amikor begörcsöltem, azt hittem, a baba jön elõbb, de nem. NoSpat kaptam, de nem vettem be, mert késõbb már nem kellett. 39. hétig vittem a babám, makk egészséges lett.
A kérdező hozzászólása: De aranyosak vagytok, hogy nyugtatni pröbáltok :) nálam az a gond, hogy betokozódnak a köveim és sajnos nem tud kiürülni mûtét nélkül. Néhány orvos a szívbajt hozza rám, hogy ha most görcsölök, akkor mi lesz, ha majd a baba nyomja a vesém. Akkor nektek csak no spat kellett szednetek és ennyi?

Van olyan, hogy terhesség alatt kedvezményezett táppénz, ha elbocsájtottak a munkahelyről? Vagy valami más amire jogosult lehet egy kismama passzív táppénz után? ( munkanélküli segélyen kívül)

Legjobb válasz: Nem értem pontosan a kérdésed?!A lényeg az, hogy terhesség alatt elbocsájtottak a munkahelyedrõl? (bár ilyen nincs)Vagy elötte? Az biztos, hogy ha terhesség alatt passziv táppénzen vagy, szülés után passziv GYES-re vagy jogosult, bár ma hallottam, hogy ezt is megakarják szüntetni, és utána nem tudok róla, hogy járna bármi más alanyi jogon.

Nem értem pontosan a kérdésed?!A lényeg az, hogy terhesség alatt elbocsájtottak a munkahelyedrõl? (bár ilyen nincs)Vagy elötte? Az biztos, hogy ha terhesség alatt passziv táppénzen vagy, szülés után passziv GYES-re vagy jogosult, bár ma hallottam, hogy ezt is megakarják szüntetni, és utána nem tudok róla, hogy járna bármi más alanyi jogon.
A kérdező hozzászólása: Igen, elbocsájtottak. 45 napig jár a passzív táppénz, ami most jár le. Úgy tudom, hogy a GYED jár rendesen, mert megvan annyi biztosított napom, mint ami kell, ezt a háziorvos is mondta. Remélem így van.
Értem. Én úgy jártam, hogy ahogy megtudták, hogy babát várok felmondtak. ( 8 hetes terhes voltam)Még aznap lementem a dokihoz, , felvett táppénzre és végig a terhességem alatt járt a táppénz. Én passziv GYES-t kaptam, nem volt meg az 1 éves munkaviszonyom. Végülis kaphatsz GYED-et ha nem szakadt meg a munkaviszonyod 1 napra sem, tehát munkaviszony-táppénz-szülés.Bár nem ismerem az ide tartozó jogszabályt.
Én úgy voltam, h kirúgtak, rögtön passzív táppénz, majd munkanélküli. Ne maradjon ki egyetlen napod sem, ez a lényeg! Így most kapok TGYÁS-t, GYED-et, majd GYES-t.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Abban még tudnál segíteni, hogy mi az a TGYÁS?
Terhességi-gyermekágyi segély. Bõvebben itt: http://www.csaladinet.hu/kisokos/gyed-gyes/terhessegi-gyerme.. 16:37-es voltam.
A kérdező hozzászólása: Köszike!

Van itt olyan anyuka akinek a terhessége alatt krónikus csalánkiütései voltak? Mit szedett? Hogy alakult a terhesség? Most hogy vagytok?

Legjobb válasz: Nekem a terhességem elõtt volt,hogy évekig MINDEN este kijött rajtam.3 orvos vizsgált meg,küldtek mindenfelé (nõgyógyászat,fogorvos,fül-orr-gége) és azt mondták semmi bajom nincsen.Aztán terhes lettem,és szinte teljesen elmúlt,9 hónap alatt csak párszor jött elõ.Azóta 15 hónapos a lányom és néha még azért elõjön.Neked mitõl van?Mit mondanak az orvosok? Ja, és zyrtecet szedtem egy ideig terhesség elõtt,de aztán abbahagytam.Utálok gyógyszert szedni.

Nekem a terhességem elõtt volt, hogy évekig MINDEN este kijött rajtam.3 orvos vizsgált meg, küldtek mindenfelé (nõgyógyászat, fogorvos, fül-orr-gége) és azt mondták semmi bajom nincsen.Aztán terhes lettem, és szinte teljesen elmúlt, 9 hónap alatt csak párszor jött elõ.Azóta 15 hónapos a lányom és néha még azért elõjön.Neked mitõl van?Mit mondanak az orvosok? Ja, és zyrtecet szedtem egy ideig terhesség elõtt, de aztán abbahagytam.Utálok gyógyszert szedni.
Nekem is hasonlóképpen volt, mint az elsõnek. Terhesség elõtt rengeteg, terhesség alatt nem, szülés után 7 hónappal egyszer az ügyeleten kötöttem ki (teljes testfelületen csalánkiütés, gyönyörû voltam), azóta megint semmi. Közben volt még egy terhességem, úgy tûnik (kopp-kopp), hogy én "kinõttem". Tulajdonképpen nekem se tudták megállapítani, hogy mitõl volt, egy-két minimális ételallergia derült ki, de ha célzottan azokat eszem, akkor sem jön elõ a csalánkiütés.

Olyan van hogy egész terhesség alatt kiír a doki tappénzre, mert olyan a munkám amit nem lehet terhesség alatt csinálni?

Legjobb válasz: Elvileg ilyenkor nem táppénzre kell menni, hanem a munkáltató köteles olyan munkakört biztosítani, ami megfelel az állapotodnak. Ha nem tud ilyet, akkor otthon ülhetsz és kellene, hogy fizessék a teljes fizetésed. Azért mert a munkéd veszélyes, attól Te nem vagy beteg, nem vagy veszélyeztetett, tehát táppénzre elvileg nem lehetne menni. Na ez az amire a gyakorlatban a munkáltatók nem hajlandóak, az orvosok viszont igen. Így jár rosszul a kismama, az adófizetõk, a munkáltató meg jól.

Elvileg ilyenkor nem táppénzre kell menni, hanem a munkáltató köteles olyan munkakört biztosítani, ami megfelel az állapotodnak. Ha nem tud ilyet, akkor otthon ülhetsz és kellene, hogy fizessék a teljes fizetésed. Azért mert a munkéd veszélyes, attól Te nem vagy beteg, nem vagy veszélyeztetett, tehát táppénzre elvileg nem lehetne menni. Na ez az amire a gyakorlatban a munkáltatók nem hajlandóak, az orvosok viszont igen. Így jár rosszul a kismama, az adófizetõk, a munkáltató meg jól.
Igen szerintem van! Úgy emlékszem a szomszéd épp így vt, sõt volt osztálytársam is...
Az a "jó" ezen az oldalon, hogy az egyetlen korrekt választ adó ember, azaz én lettem lepontozva. Könnyû anonim módon megtéveszteni a kérdezõt. Ha nem ismeritek a jogszabályt, akkor miért nem írjátok azt, hogy nem tudjátok mi a szabály, de nálam ez és ez volt. Nem, még le is pontozzátok azt aki tudja. Simán belefuthat a kérdezõ egy olyan orvosba, fõleg ha nincs neki fogadott, aki nem veszi táppénzre úgy, hogy nincs gond a terhességével.
Én is gyárban dolgozok de már táppénzen vagyok. Nekem úgy zajlott hogy be kellett mennem az üzemi orvoshoz kérni egy igazolást hogy nem tudom elvégezni a munkámat azzal kellett a nõdokihoz mennem és ott is kérni egy másik igazolást amivel a háziorvos táppénzre tudott venni.
Azért mert csak annyit lehetsz táppénzen amennyi napot dolgoztál/folyamatosan biztosított voltál.
A kérdező hozzászólása: Kedves 6. miért kell arra figyelni hogy hany napot dolgoztam elõtte?
A kérdező hozzászólása: Kb. 20 percet ülok aztán fel kell állnom óriási tálcákat cipielni, nagy regalokat huzogatni.... Stb, tehát nem túl kimélõ. Akkor valószínû hogy kiír? most 2 hetre kiírt, mert tegnap begorcsoltem es barnaztam 6hetes vagyok. Mondta hogy a tovabbiakat 2 het mulva megbeszéljük.
Igen van olyan. A nõgyógyász ad papírt amit el kell vinned a háziorvosodnak és az alapján vesz táppénzbe. Csak arra figyelj hogy elõtte hány napot dolgoztál.
Persze, hogy van! A nehezebb fizikai munkáknál szerintem alap. Illetve a vegyszerekkel való foglalkozásnál szintén alap. Engem a nagyobb fiamnál és a mostani terhességemnél is kiírtak az 5. héttõl. Igaz vérezgetés miatt is, meg amiatt is, hogy a munkám állandó talpalással jár és nem tudtak nyugodtabb munkát biztosítani. Szólj, hogy olyan a munkád és kérd, hogy írjanak ki.
Igen. Én egy festéküzemben dolgoztam (irodai munkán, csak sokszor bejött a hígítószag stb.), és a dokim egybõl ki akart írni, amikor ezt megtudta! Úgyhogy, ha a munka veszélyeztetõ tényezõ a babára nézve, akkor egybõl kiírnak.
Igen van! Én pl. egy gyárban dolgoztam, fröccsöntõ üzemben, ahol zsákokat is kellett emelgetni, meg dobozokat. Mikor kiderült hogy terhes vagyok, a doki rögtön táppénzre vett. 8 hetesen már nem dolgoztam!
Persze!Én se dolgozom már 2 hónapja!Nödoki ad egy papírt hogy táppénzre vegyenek háziorvos meg adja a táppénzes papírt!Én külön kértem hogy vegyen táppénzre mert már volt 2 vetélésem ugyanaz a munkahelyem 7 éve!Ezért én nem kockáztattam 12 hetesen már nem dolgoztam! 22hkm

Milyen vitamint kell szedni ahhoz hogy terhesen ne hulljon ki a fogam? Mert hallottam olyan kismamáról akinek ki hullott a foga terhesség alatt? Hogy tudom ezt megelőzni?

Legjobb válasz: Sajnos elõfordulhat, hogy a terhesség alatt romlanak a kismama fogai. Kifejezetten olyat még nem hallottam, hogy ki s hullik, de anyukámnak olyan fogínygyulladása lett, hogy idõvel amiatt tényleg nagyon rosszak lettek a fogai. Én most vagyok 31 hetes és nekem is viszonylag erõs ínygyulladásom van. Voltam fogorvosnál, de azonkívül, hogy ajánlotta a meridol fogkrémet és azt hogy öblögessek naponta többször kamillateával nem tudott mást mondani. Természetesen fontos a vitamin, de kifejezetten "fogmegtartásra" nem tudtak ajánlani semmit.

Sajnos elõfordulhat, hogy a terhesség alatt romlanak a kismama fogai. Kifejezetten olyat még nem hallottam, hogy ki s hullik, de anyukámnak olyan fogínygyulladása lett, hogy idõvel amiatt tényleg nagyon rosszak lettek a fogai. Én most vagyok 31 hetes és nekem is viszonylag erõs ínygyulladásom van. Voltam fogorvosnál, de azonkívül, hogy ajánlotta a meridol fogkrémet és azt hogy öblögessek naponta többször kamillateával nem tudott mást mondani. Természetesen fontos a vitamin, de kifejezetten "fogmegtartásra" nem tudtak ajánlani semmit.
Florsav...
Szia. En mindent csinaltam amikor terhes voltam amit a doki javasolt, de megis egy fogamat ki kellett huzni :(
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :) én 9 hetes vagyok :)
Ha hullik az genetikai dolog. Nekem törik szabályosan! Ami ugye villámgyors romlást eredményez. Szedek kalciumot stb., mégis fél éve voltam fogdokinál, szépen rendbeszedte a fogaimat, erre tessék a leghátsó fogamnak letört a fele. Pedig fiatal vagyok még ahhoz, hogy müfogsorom legyen (22). Már 4 fogam járt így amit húzni kellett, a fogó darabokban szedte ki mert elporlott amikor megfogta a doki. Ez genetikai öröklöttség. Ha neked erösek a fogaid, és alapvetöen nincs bajod velük, hidd el semmi ilyesmi nem fog történni még terhesség alatt sem:) 38 hetes
A kérdező hozzászólása: köszi a választ...én 7 hetes vagyok. sajna van 1 lyukas fogam. de mondták h terhesség alatt nem szabad engedni hogy fogat húzzanak ki.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!