Találatok a következő kifejezésre: Terhesség alatt nyers tojást enni (3 db)

Terhesseg alatt nem szabad nyers tojast enni. Akkor majonezt sem szabad? Es ha nem miert?

Legjobb válasz: Nyers tojással készült, házi majonézt nem szabad. Boltit lehet, mert azt hõkezelik. A tojásban lehetnek olyan baktériumok, vírusok, amik betegségeket okozhatnak. A sütés, fõzéssel ezek elpusztulnak. Megbízható helyrõl szabad csak tojást venni és feldolgozva fogyasztani.

Nyers tojással készült, házi majonézt nem szabad. Boltit lehet, mert azt hõkezelik. A tojásban lehetnek olyan baktériumok, vírusok, amik betegségeket okozhatnak. A sütés, fõzéssel ezek elpusztulnak. Megbízható helyrõl szabad csak tojást venni és feldolgozva fogyasztani.
Bolti és cukrászdai termékeket bátran ehetsz, azokat úgy kell készíteni, hogy semmilyen nyer dolgot ne tartalmazzanak. Házi majonézt viszont valóban nem ajánlott enni, mert szalmanella mérgezést kaphatsz tõle, ami a magzatnál akár halált, idõsebb magzatnál koraszülést okozhat. Nyers húst, házi mézet, mosatlan gyümölcsöt, nyers tojást a fertõzések miatt nem ajánlott enni: szalmanella, toxoplasma, liszteriózis stb. Nehéz ezeket a szabályokat betartani, fõleg ha az ember vidéken lakik és van saját tojása, sonkája, kolbásza. Jó ha tisztába vagy vele, hogy a nyers, hõkezeletlen termékektõl milyen betegségeket kaphatsz, de egyénileg kell eldöntened, hogy bízol e az adott ételben vagy sem. (Én bátran eszem a házi mézünket, mert biztosan tudom, hogy nincs benne semmi káros)
Konkrétan a szalmonella miatt nem lehet nyers tojást enni. Lágy és tükörtojást sem. A házi majonézben nyers tojás van. A boltiban nincs (tubusos), azt nyugodtan megeheted.

Terhesség alatt lehet nyers tojást enni?

Eszembe jutott, hogy barátn?mnek sem lehetett és ma házi tiramisut csináltam, amiben nyers tojás van. 19 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Ha megbízható helyen veszed a tojást, akkor igen. Csak a szalmonella miatt nem ajánlott, de az amúgy is képtelenség a mai ipari tojásokban... én még tatárbifsteket is eszek :)Ezzel nem azt mondom hogy te is egyél az nyugodtan, hanem hogy ne aggódd túl, önmagában a nyers tojástól ha az nem fertõzött, akkor az égvilágon semmi bajod nem lesz! :) 37.kismama

Ha megbízható helyen veszed a tojást, akkor igen. Csak a szalmonella miatt nem ajánlott, de az amúgy is képtelenség a mai ipari tojásokban... én még tatárbifsteket is eszek :) Ezzel nem azt mondom hogy te is egyél az nyugodtan, hanem hogy ne aggódd túl, önmagában a nyers tojástól ha az nem fertõzött, akkor az égvilágon semmi bajod nem lesz! :) 37.kismama
A kérdező hozzászólása: A tojás házi, nem bolti.
Nem lehet nyers tojást, nyers húst és lágy sajtot enni. VAgyis nem ajánlott a bacik miatt, csak jól megfõzve, sütve. Akkor már nem veszélyes.
A nyers tojást hanyagolnám, viszot bolt tiramisut ehetsz, abban csak tojás-por van (hidd el, cukrász vagyok). Ez a lágy sajt marhaság, csak penészes sajtot nem lehet enni, a penészgomba miatt, a lágy sajtot valami önjelölt szakértõ találta ki, szóval azt lehet enni!
Legközelebb hagyd ki a nyers tojás sárgáját, észre sem fogod venni! Én soha nem teszek semmilyen krémbe nyers tojást, akármit is ír a recept. Szerintem alig lehet észrevenni, vagy inkább nem is...
Komolyan mondom, hogy nem hiszem el hogy az emberek ennyire felvilágosulatlanok legyenek ha már gyereket várnak! Nem hiszem el hogy az orvos vagy a védõnõ ilyen fontos dolgokat ne mondana el! Az imént is azt kérdezte valaki hogy ehet-e tatár beafsteak-et?? Mindenféle nyers hústól, tojástól, sajttól, tartármásrtástól.. és amiben nyers alapanyag van szalmonellát lehet kapni illetve ott van még a toxoplazmózis (bélféreg). Ajánlom a havonta megjelenõ kismama és anyák lapja magazint amiben a terhességrõl irnak!!!!
A kérdező hozzászólása: Az utólsó hozzászólónak üzenem, hogy jó neked, hogy Te ennyire felvilágosult vagy! Csak akkor azt nem értem, hogy mit keresel ezen az oldalon?! Másfelõl pedig nem mindenkinek engedheti meg a pénztárcája az 5-800 Ft-os újságokat. Én is szívesen olvasnám hidd el! És még folytatnám, de a többi már nem ide tartozik.

Miért nem lehet nyers tojást enni? Mit okozhat terhesség alatt?

Legjobb válasz: A szalmonelle kifejezes ismeros???? Na emiatt.

A szalmonelle kifejezes ismeros???? Na emiatt.
A szalmonella kifejezes ismeros???? Na emiatt.
A kérdező hozzászólása: köszi, elég lett volna egyszer is megírnod a választ, nem túl nehéz a felfogásom...
Bocsi...nem en kuldtem el haromszor hanem a rendszer:-)
De nem csak nyers tojást nem szabad enni, hanem nyers, nem elég jól átsütött húsokat, mályhútött, felmelegitett ételeket, illetve lágy sajtokat.. fõleg a feta nem ajánlott..
Nem a feta hanem a peneszessajtok:-)
De a feta is!!! Amúgy nem ez volt a kérdés, ha tudnál olvasni (bocsi, ez az elõzõ válaszadónak szólt). Szóval a nyers tojás tényleg a szarmonella miatt veszélyes, ezért jó ha most inkább kihagyod. Jó egészséget és gratulálok a babához!
Rosszul írtam! Nem szarmonella, hanem szalmonella :)
Többet árt a babának ez a pánik, mint a feta. Én ettem és minden ok. Ja és kolbászt is. Egy 38 hetes kismama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!