Találatok a következő kifejezésre: Terhesség alatt nem szabad (69 db)

Azt hallottam hogy terhesseg alatt nem szabad amalganos tömest eltvolitani, ez igaz, es miert?

pedig nekem nagyon kellene mert elromlott,ez a 9.hetem

Legjobb válasz: Maximalisan tilos !!!!!! Nekem tervezett a babam, ezert meg idöben (a fogantatas elött par honappal) elmentem direkt fogdokihoz, hogy nezzen at, hogy ha esetleg az amalgan tömeseimet rendbe kene tenni, akkor nehogy a terhesseg idejen kelljen... Akkor megbeszeltük a dokival, hogy a röntgen felvetelek alapjan, nincs gond velük, csupan esztetika miatt pedig nem szabad belekezdeni, mert valoban nagyon karos! Nem riogatas, hidd el! Bar szerintem a fogdokik ezt pontosan tudjak, es a kismamanak at tudjak adni az informaciot. Persze biztosan van kiveteles eset is...

Maximalisan tilos !!!!!! Nekem tervezett a babam, ezert meg idöben (a fogantatas elött par honappal) elmentem direkt fogdokihoz, hogy nezzen at, hogy ha esetleg az amalgan tömeseimet rendbe kene tenni, akkor nehogy a terhesseg idejen kelljen... Akkor megbeszeltük a dokival, hogy a röntgen felvetelek alapjan, nincs gond velük, csupan esztetika miatt pedig nem szabad belekezdeni, mert valoban nagyon karos! Nem riogatas, hidd el! Bar szerintem a fogdokik ezt pontosan tudjak, es a kismamanak at tudjak adni az informaciot. Persze biztosan van kiveteles eset is...
Nekem is cseréltek tömést, igaz még csak a 6. hétben voltam, de semmi probléma nem volt és a védõnõ is azt mondta, hogy nyugodtan lehet!!!
A kérdező hozzászólása: akkor lehet ez is csak valami tul tapasztal hozzaertö allitja, sok mindennel riogatnak feleslegesen, pedig teljesen hülyesegek
az amalgämban a higany a mergezö, es bärmennyire is megprobälja elszivni a reszeleket az asszisztens, valamennyit csak lenyelsz belöle, es ez nem jo a babänak.nekem is kene egy amalgämtömesem polirozni, de majd csak szüles utän csinäljäk meg.27hetes pocis (+fogäszati asszisztens)
A higany mérgezõ. Úgyhogy ha lehet, hagyd a terhesség utánra a dolgot.
A kérdező hozzászólása: marad szüles utanra akkor, de ha begyullad vagy gennyes lesz akkor mi lesz, nem art a babanak?

Terhesseg alatt nem szabad nyers tojast enni. Akkor majonezt sem szabad? Es ha nem miert?

Legjobb válasz: Nyers tojással készült, házi majonézt nem szabad. Boltit lehet, mert azt hõkezelik. A tojásban lehetnek olyan baktériumok, vírusok, amik betegségeket okozhatnak. A sütés, fõzéssel ezek elpusztulnak. Megbízható helyrõl szabad csak tojást venni és feldolgozva fogyasztani.

Nyers tojással készült, házi majonézt nem szabad. Boltit lehet, mert azt hõkezelik. A tojásban lehetnek olyan baktériumok, vírusok, amik betegségeket okozhatnak. A sütés, fõzéssel ezek elpusztulnak. Megbízható helyrõl szabad csak tojást venni és feldolgozva fogyasztani.
Bolti és cukrászdai termékeket bátran ehetsz, azokat úgy kell készíteni, hogy semmilyen nyer dolgot ne tartalmazzanak. Házi majonézt viszont valóban nem ajánlott enni, mert szalmanella mérgezést kaphatsz tõle, ami a magzatnál akár halált, idõsebb magzatnál koraszülést okozhat. Nyers húst, házi mézet, mosatlan gyümölcsöt, nyers tojást a fertõzések miatt nem ajánlott enni: szalmanella, toxoplasma, liszteriózis stb. Nehéz ezeket a szabályokat betartani, fõleg ha az ember vidéken lakik és van saját tojása, sonkája, kolbásza. Jó ha tisztába vagy vele, hogy a nyers, hõkezeletlen termékektõl milyen betegségeket kaphatsz, de egyénileg kell eldöntened, hogy bízol e az adott ételben vagy sem. (Én bátran eszem a házi mézünket, mert biztosan tudom, hogy nincs benne semmi káros)
Konkrétan a szalmonella miatt nem lehet nyers tojást enni. Lágy és tükörtojást sem. A házi majonézben nyers tojás van. A boltiban nincs (tubusos), azt nyugodtan megeheted.

Az mit jelent hogy terhesség alatt nem szabad emelni? Van egy 1, 5 éves kisfiam 9kg akkor őt sem emelgethetem?

Legjobb válasz: Nem szabad nagy súlyt emelgetni pl. liszteszsákot meg 25 kg.-os cuccokat. a kisfiadat emelgetheted de óvatosan.

Nem szabad nagy súlyt emelgetni pl. liszteszsákot meg 25 kg.-os cuccokat. a kisfiadat emelgetheted de óvatosan.
nálunk 8 hónapos volt a "nagy", amikor kiderült, hogy jön a tesó. Muszáj volt emelgetni , de nagyanyáink is emelgették, meg ükanyáink is, nekik sem lett bajuk tõle. Ahogy korábban is írták, ne most cipelj liszteszsákokat, de van, amit nem tudsz nem emelgetni. Egyébként meg lassan mondhatod a nagynak, hogy egyedül másszon fel az etetõszékbe, a kiságyból is két lépcsõben emeletem ki a nagyot, elõször csak a rácsok tetejére állítottam, majd onnan le a földre, tehát lehet ésszerûen emelni.
Szia! 14 hónapos kislányom szintén 9 kg, én most 8 hetes vagyok, nem tudom kikerülni az emelgetés. 2. emeleten lakunk, aztán a pelenkázás, öltöztetés, meg azért szeretgeni is picit....persze most a férjem és a család többi tagja többet foglalkozik vele, ha nyûgös próbálják õk nyugtatgatni, hogy tudjak pihenni. De rajta kívül mást én sem emelgetek, leszoktam a nagybevásárlásokról, ezt csak a férjemmel együtt teszem már. Bár a védõnõ folyamatosan jön azzal, hogy ne emelgessem, de hát még csak most tanul járni, muszáj. Szerintem ne aggódj, vannak még páran akik ugyan ilyen helyzetben vannak és ugye nem vagyunk mi olyan gyengék.... :)
Engem 9 hetes terhesen eltiltottak minden emelgetéstõl. Ez 2 hónapja volt, amikor 15 hónapos volt a fiam. Többször is elkezdtem vérezni rendesen :( Úgyhogy a gyerek megtanult 16 hónaposan feljönni a lépcsõn a 4. emeletre, lefelé is lejutunk már szépen, nincs felkapkodva ölbe, csak, ha ülök. Egyedül az etetõszékbe emelem, mert az magas. Heverõn alszik, ott is pelusoztam örökké, oda szépen felmegy, ha mondom neki :) Persze ezt egy 8 hónapossal nem lehet megcsinálni, de egy 15 hónapossal muszáj volt. Annyira nem is bánom, legalább mire jön a tesó, tuti nem kell húzni a lépcsõn ;)
Másfél éves, 13 kg-os kisfiamat én is emelem, persze kevesebbet, de muszáj
Nekem 20 hónapos a kisfiam és 20 kg és muszály emelnem, az etetõszékbe nem tudom beletenni másképp csak ha felemelem mert magam, ha meg szészedjük csak rááll meg ki beugrál belölle, és abból csak a baleset történik. Holnap töltöm a 7.hetet, nappal csak én vagyok muszáy emelnem 1-2x de délután és este az apja emelgetni.
Én is emelgetem a nagyot 24 hetesen, 13 kg, sõt van hogy hazacipelem az utcán mert elfárad. Persze szépen elül a csípõmön, nem kell erõlködnöm. A doki szerint nyugodtan, nem ebbõl lesz a baj. Én az elsõvel veszélyeztetett voltam, akkor feküdtem sokat. Most meg bármit csinálhatok a jelszó, nem történt semmi a méhszájammal, nem keményedek sokat. Ha elkezdesz keményedni, meg rosszul esik, akkor nem emeld, pihenj kicsit, de ha semmi panasz akkor nyugi.

Aki magas prolaktin miatt vetélt el, annak mit mondott az orvos, mit tegyen a későbbiekben? Jól gondolom, hogy terhesség alatt nem szabad szedni se Mastodynont, se barátcserjét?

Hogyan tartható meg a terhesség enyhén magas prolaktin mellett?

Legjobb válasz: Szia!Nekem ugyan még határértékek között van a prolaktin szintem de elég magas így Bromocriptint írt fel az orvos ami csökkenti a prolaktin szintet és terhesség esetén sincs káros hatása sõt kell is szedni az elsõ idõben!

Szia!Nekem ugyan még határértékek között van a prolaktin szintem de elég magas így Bromocriptint írt fel az orvos ami csökkenti a prolaktin szintet és terhesség esetén sincs káros hatása sõt kell is szedni az elsõ idõben!
Én úgy tudtam, hogy magas prolaktin mellett nem is lehet teherbe esni! Neked sikerült?
A kérdező hozzászólása: Nem, de olvastam, hogy magas prolaktin miatt elvetél, aki teherbe esett. Gondolom, ha abbahagyja a gyógyszert, újra magas lesz a prolaktin, s elõfordulhat, hogy addigra már terhes, így sajnos elvetél. Mit lehet ilyenkor tenni? Anyukám 4x vetélt el, nekem még nem sikerült teherbe esni.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
a vetélés oka 90 százalékban valami genetikai, vagy megtermékenyítési rendellenesség.Ez egy un.természetes szelektáció.Nem engedi, hogy a sérült magzatok tovább fejlõdjenek.A terhesség megtartásáért azonban a progeszteron hormon felelõs.Ha kevés van, akkor nem tud megtapadni a baby.Ezért is adnak a diagnosztizált terhességnél valami progi pótlót.Biztos ami biztos.Nem árt a babának.3 hónapig kell szedni asszem

Terhesség alatt nem szabad háton aludni?

12 hetes terhes vagyok, nagyon rosszul alszom. Próbálok oldalt aludni de arra ébredek, hogy el zsibbadtam. Háton és hason szerettem aludni. Azt hallottam nem szabad háton aludni mert egy ért nyomok és nem kap oxigént a baba.

Legjobb válasz: Ez inkább az elõrehaladottabb terhességben érvényes, amikor már van súlya a pocaknak, mert a több kilós teher elnyomhatja az ereket és az idegeket, de Te még nyugodtan aludhatsz háton. 39 hetes kismama

Ez inkább az elõrehaladottabb terhességben érvényes, amikor már van súlya a pocaknak, mert a több kilós teher elnyomhatja az ereket és az idegeket, de Te még nyugodtan aludhatsz háton. 39 hetes kismama
Szia.Aludj úgy ahogy jólesik.Én félig hason is szoktam meg háton is, 34 hetes vagyok, semmi bajunk.Ha valami rossz a babónak úgyis jelez a késõbbiekben.Pl.nekem a jobb oldalt nem bírja este(rugdos), de reggel ha arra fordulok nem szól.:-)
Nekem még kényelmes a hátonalvás. Úgyis szól a baba, ha nem jó neki valami. De tényleg, te még használd ki, hogy úgy alszol, ahogy akarsz!! Minden jót, üdv 27 hetes kismami
A 30. héttõl nem szabad hanyatt feküdni. Nekem már a 25. héttõl kényelmetlen volt hanyatt. De te még nyugodtan feküdhetsz úgy. Használd ki, amíg még lehet.
Nem nem SzAbAd...hanem egy idõ után oly csehül érzi magát úgy az anya is, hogy esze ágában sincs úgy feküdni!!! Ilyenkor segít a sok sok prána vagy szopipárna hát mögé, poci alá.
Szia. Én is ezt hallottam, bár csak elõrehaladottabb terheseknél. De akkor hogy aludjak? 28 hetes vagyok, hason nem tudok már aludni, ha oldalt fekszem rugdalja az oldalamat a baba, háton meg elnyomódik az az ér. Ezért én megtanultam félig ülve aludni. Használd még ki hogy nincsenek ilyen gondjaid, és aludj úgy, ahogy jól esik. Szép babavárást!
Igen, a háton alvásnál a súly (baba) elnyomhat egy aortát, ami rosszulléthez vezethet elõször nálad, aztán a babánál. De ezt nyilván észrevennéd. Nekem sajnos már nem megy, nagy a babám és pár párs háton fekvés után már alig kapok levegõt. Egyelõre aludj úgy, ahogy kényelmes, aztán pedig majd jelez a szervezeted vagy a baba, hogy lenne a jó.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget aranyosak vagytok! :-) Mindenkinek Boldog babavárást és babázást kívánok! :-)
Úgy aludj, ahogy neked kényelems. Én a 25. hétig hason is, hanyatt is aludtam, aztán már csak oldalt, és háton volt kényelmes. Érezni fogod, hogy mi a kényelmes neked és ababának. Használd ki, hogy tudsz aluni, mert nagy pocakkal már sokkal nehezebb. 39 hetes kismama

Igaz, hogy terhesség alatt nem szabad mézet fogyasztani?

Olvastam egy cikkben, hogy veszélyt jelenthet a magzatra, azóta a cikket nem találom, de most megh?ltem és félve kanalazom a mézet. Mit tudtok err?l?

Legjobb válasz: Nyugodj meg, a méz inkább a megszületett babáknál lehet veszélyes, ezért nem szabad nekik adni kb. 1-1,5 éves korukig.

Nyugodj meg, a méz inkább a megszületett babáknál lehet veszélyes, ezért nem szabad nekik adni kb. 1-1, 5 éves korukig.
Szerintem ez marhaság! Én mézzel édesítek mindent, mert a cukor nem túl egészséges, és semmi bajom nem lett tõle, se nekem, se a gyereknek.
Nagyobb gyereknek már egészséges! Csak a babákra lehet veszélyes. Ez nem azt jelenti, hogy biztosan baja lesz tõle! De azért jobb az óvatosság!!!
Az lehet hogy kisbabáknak nem lehet adni, de állapotos nõknek nyugodtan lehet fogyasztani szerintem. Én most voltam beteg, és én is azt raktam teámba...stb. Sõt, még a patikában is mondta a gyógyszerész, hogy próbálkozzak a köhögésemre a mézes hársfavirág teával, ha nem lettem terhességi cukros.
tehesen nyugodtan lehet enni mézet hiszen a gyomorsav fel dolgozza.a pici babáknak meg azért nem ajánlják mert az õ gyomruk még nem tudja feldolgozni
Egészen nyugodtan lehet enni mézet amikor kismama vagy, fõleg ha kívánod is.Úgy ahogyan az elõttem írók írták, a babáknak nem ajánlott pici korban.
Anyukám zabálta a narancsot mikor engem várt. Semmi bajom.
Semmi baj a citrusfélékkel. A citrom-, naracshéj lehet problémás, ha sokat ennél belõle, mert vegyszerekkel permetezik be a szállításhoz.
http://www.patikamagazin.hu/cikk/index/13576 "a terhesség alatt elfogyasztott nagyobb mennyiségû zöld és sárga zöldségek, CITRUSFÉLÉK és béta-karotin megelõzheti a születendõ gyermeknél az ekcéma kialakulását" Nem, hogy nem probléma, hanem kifejezetten jó, egyed nyugodtan!
De miért? Én kiló szám ettem tavaly télen a narancsot. Lett is valami baja a lányomnak, még vizsgálják, hogy mi. Lehet, hogy a narancstól??? Mit mondanak, miért baj????
A kérdező hozzászólása: nagyon aranyosak vagytok h megnyugtattatok.azelott a narancs nem tartozott a kedvenceim koze de most ugy kivanom.koszi szepen...
Várandósság nélkül is oda kell figyelni a nagy savtartalmú dolgokra. A gyomrod miatt. De mivel terhesség alatt "kettõ helyett kell enned", semmi gáz. Én mindig azt vallottam, hogy amit terhesen kíván az ember, azt a baba is kívánja, és miért ne kapja meg? Persze normális kereteken belül. Én literszámra iszom a tonikot a terhességem eleje óta, pedig a kinintartalmával ijesztgetnek mindenkit, hogy beindíthatja a szülést. Hát, 36 hetes, egészséges kisfiú van odabent, és nekem sincs semmi bajom. És ez csak egy példa volt a sok közül.
Nem olvastam a korábbi válaszokat ezért lehet, hogy korábbit ismétlek. Nem a terhesség alatt nem szabad, hanem a szoptatásnál kell odafigyelni, , mert hasfájást okozhat a babánál. Nem biztos, hogy fog, de elõfordulhat ugyanúgy, mint a k betûsöknél mivel ezek meg savasok. Továbbá a sasvasság miatt a hozzátáplálásnál is én csak 9-10 hónap körül adtam, hogy nem kezdje ki a gyomrát.
Az utolsó írja jól! A hozzátáplálásnál kell majd rá figyelni!
Majd a hozzátáplálásnál kell odafigyelni, hogy csak 7 hónapos kortól, és fokozatosan lehet citrusféléket.
2 hónapja citromon és narancson élek, én napi 1-2 kilót megeszek, semmi bajunk nincs tõle! Egyszerûen annyira a savanyút kívánom, hogy citromot szoktam rágcsálni, kb mint más az almát :) Én nem hallottam, hogy bármi bajt okozna.
Nekem az elsõ terhességnél ez volt a fõ baja a védõnõnek, hogy csak szezonális gyümölcsöt és zöldséget fogyasszak, ami itthon terem, mert a vegyszerek amikkel kezelik hogy amíg ideér friss maradjon... stb stb. Nem foglalkoztam vele. Télen akkor semmit nem ehettem volna. Nincs semmi baja a fiamnak. A mostani védõnõ meg nem is mondott semmi ilyet, csak a nyers hústól és tojástól óvott.
Jajj, ezek a "népi bölcsességek". Ha amúgy is szokott égni a gyomrod, akkor lehet, hogy rontanak a helyzeten. Amúgy meg csupa rost és vitamin, nem látok benne logikát, hogy miként árthatna a babának. Akkor nem jó a babának, ha már eszik gyümölcsöket, és túl hamar vezeted be, mert akkor tényleg allergizálhat (akárcsak az eper vagy a málna). Szerintem az "okosabb anyuka" rosszul emlékezett.
Én is állandóan a narancsot és a mandarint ettem, sõt a sima citromot is kilószámra.Semmi baja nem lett a lányomnak, már 17 hónapos.Egyed nyugodtan:-)
A kérdező hozzászólása: nagyon szepen koszonom a valaszokat, azt nem mondtak h miert nem ehetem csak h nem jo a babanak.(nem a doki mondta, csak egy okoskodo anyuka)es kicsit megijedtem, mivel mostanaban ugy kivanom es olyan jo izuen eszegetem.Aranyosak vagytok...
Hát, nem tudom hol hallottad, de nem igaz!! Ha józanul gondolkodom sem jövök rá, mért terjedhet ez a hír, hiszen egy egészséges gyümölcsrõl beszélgetünk! -legyen az narancs, mandarin, citrom, vagy grapefruit... Egyél nyugodtan annyit, amennyi jól esik! Én a két elsõ terhességemnél rengeteg narancsot és mandarint ettem!Egyik lányom sem látta kárát, és én sem :-D Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!! :-D Üdv: Friss 3 gyerkõcös
Régi a kérdés, de ha valakit még most is érdekel: a citrus féléket a rengeteg növényvõdõszer, génmódosítások (pl. hogy mind a 10 tonna narancs egyforma méretû legyen)és egyéb vegyszer miatt nem jó túlzásba vinni. Egy pár centis babának, akinek amúgy is most fejlõdik az agya, mája, stb, ezekre az anyagokra semmiképp sincs szüksége. Lehet, hogy egészséges, amikor megszületik, de késõbb meg senki nem érti, miért lett májbeteg 30 évesen, amikor sosem ivott, stb...

Igaz-e az, hogy az utolsó trimeszterben (vagy akár az egész terhesség alatt) nem szabad túl sok kalciumot fogyasztani, mert az túlzottan megkeményíti a baba koponyacsontját?

33 hetes vagyok, pár napja kiütéseim lettek, amelyet rögtön kalcium pezsg?tablettával orvosoltam. Azaz orvosoltam volna, de nem segítette csak egy cseppet enyhítette a viszketést. Miután elmentem a háziorvoshoz, és elmondtam ezt neki, a fenti kérdésben megfogalmazottakat mondta, és javasolta hogy ne igyak több calciumot.

Legjobb válasz: Nem tudom, lehet hogy egyénfüggõ is, mert én az allergiám miatt az egész várandóságom alatt 1-2 kalcium sandozt ittam naponta, és a lányom koponyacsontja nem lett túlzottan kemény, vagy átlagtól eltérõ. Igaz, a fogaim nem romlottak el egyáltalán hál istennek, szerintem pont emiatt, hogy pótoltam a bab által elvont kalciumot.

Nem tudom, lehet hogy egyénfüggõ is, mert én az allergiám miatt az egész várandóságom alatt 1-2 kalcium sandozt ittam naponta, és a lányom koponyacsontja nem lett túlzottan kemény, vagy átlagtól eltérõ. Igaz, a fogaim nem romlottak el egyáltalán hál istennek, szerintem pont emiatt, hogy pótoltam a bab által elvont kalciumot.
Én az elsõ 3 hónapban szedtem kalciumot, mivel nem iszok tejet, de a baba csontozatához kell a kalcium. Soha nem hallottam még ilyet, hogy keményebb lesz a baba koponyája a kalciumtól. Az orvosom sem ellenezte a beszedését.
Szia! Pár hete nekem is tele lett a pocakom kiütésekkel, a bõrgyógyász napi 1000 mg kalciumot javasolt. A nõdokim is javasolta, mert a görcsöket is oldja. Én este szoktam meginni egy 500-as tablettát, és így nem görcsölnek be éjjel a lábaim. Nekem nem mondta az orvos, hogy nem szabad szedni. Üdv, 32 hetes kismama
Én 2 naponta szedem az 500mg-os kalciumot a Gravida mellé. Nem hiszem hogy árt, mert ha jól tudom, 1500 mg fölé nem szabad menni terhesség alatt. Mondjuk én alapból nem ihatom a tejet allergia miatt, ezért is adagolom magamnak tabival, meg a fogaimat sem akarom elveszíteni. 33 hetes
Nekem szó szerint ezt válaszolta a dokim, amikor rákérdeztem, hogy nem kell-e szedni. Nem is szedek, nagyon szeretem a tejet, azt iszom, meg sok tejterméket eszem. Semmi baja a fogaimnak.
Szia! Nekem kifejezetten javasolták, h igyam a kálciumot. Napi 1 pezsgõtabletta!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Azért a doki jól belém ültette a frászt. MOndjuk nekem nem terhességi kiütéseim vannak hanem valami brutálisabb, naaagy összefüggõ piros foltok, annyit mondtak rá hogy vagy allergia bármire, vagy a torkomban látott vírussal együtt jár....egyetlen segítségem a kalcium....nem örülnék ha azt sem ihatnám.
A kérdező hozzászólása: Hajjaj. Nem tudom akkor mi a jó, de kalcium nélkül nem tudok megmaradni ilyen viszketõ kiütésekkel.

Szeretném gomba ellen szedni az ezüstkolloidot. Terhesség alatt nem szabad. És szülés után - szoptatás alatt vajon lehet?

Legjobb válasz: nekem egy munka társam még a gyereknek is adta igaz hogy már 3 éves volt a kislány amikor errõl beszéltünk de szerintem ott ahol rendeled kapsz róla rendes tájékoztatót és miért pont zt akarod miért nem iratsz a dokidal valami biztosat?

nekem egy munka társam még a gyereknek is adta igaz hogy már 3 éves volt a kislány amikor errõl beszéltünk de szerintem ott ahol rendeled kapsz róla rendes tájékoztatót és miért pont zt akarod miért nem iratsz a dokidal valami biztosat?
A kérdező hozzászólása: Már régóta szenvedek a candida gombától. A terhesség alatt többször is volt. A doki is több gyógyszert adott. Már szeretném ha hatna is vmi.
Teljesen igazad van! Én is azon a véleményen vagyok, hogy csak az ezüst kolloid hozhatja rendbe a candidát. Páromnak is elszaporodtak, szedi a grapefruit cseppet, ezüstkolloidot, és 180 fokban változtattunk az étrendünkön. Én egyáltalán nem eszek semmi állati eredetû dolgot, neki pedig vasárnap engedélyezem:) A többi napon egyáltalán nem. A candida elszaporodását a szervezet elsavasodása okozza, azt pedig a túlzott állati fehérje fogyasztása!

Most tudtam meg, hogy terhesség alatt nem szabad gyógyszert szedni, aggódom, most mekkora az esélye, egészséges lesz?

amit olvastam: "Ne vegyünk be gyógyszereket , amíg nem kértük ki orvosunk tanácsát (OLVASD EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, OTT MINDIG IRJA H TERHESSÉGNÉL MIKOR VAGY NEM SZABAD). Ez az első tizenkét hét alatt különösen fontos , mert ekkor alakulnak ki a magzat főbb szervei. A paracetamol tartalmú láz- és fájdalomcsillapítók alkalmazhatók a terhesség kései szakaszában , de semmiképp sem túl nagy adagban , vagy rendszeresen." én viszont pont 10-11 hetes vagyok, pont belesek, és paracetamol tartalmú és most olvastam a tájékoztatót is, hogy terhesség alatt nem javasolt szedni, teában oldódó megfázás elleni por, ez:

Legjobb válasz: Semmi bajod nem lesz, amúgy meg ha bemész a genetikai tanácsadásra, ott pontosan meg tudják mondani a kockázatot.

Semmi bajod nem lesz, amúgy meg ha bemész a genetikai tanácsadásra, ott pontosan meg tudják mondani a kockázatot.
Ne aggódj, az én orvosom szerint szinte bármilyen gyógyszer szedhetõ terhesség alatt. Van a családban orvos, gyógyszerész, õk is viszonylag megengedõk. Persze legközelebb kérdezd meg a te orvosodat, de amit bevettél, azon már tényleg kár aggódni.
http://www.youtube.com/watch?v=3z8jowF9kCU Papíron mindig az utolsó mensid dátuma szerint fogják írni a babádat, még akkor is ha te tudod, hogy 10 nappal késõbb volt ovud, vagy bármi egyéb, papíron az utolsó mensidet fogják mindig nézni. A babák a 40. héten születnek (elvileg) de ezt úgy kell érteni, hogy a baba ekkor csak 38 hetes, mert a ciklusod elsõ 2 hetében még nem is létezett. De ezzel nem kell foglalkozni, mert bármikor ha megkérdezik hány hetes vagy akkor aszerint kell mondani ami a mensid szerinti dátum. Az, hogy mikor volt ovud vagy tudod vagy nem, de az utolsó vérzésére mindenki emlékszik, ez az egyetlen biztos pont. Ettõl kezdve akár vitamint akár gyógyszert akár vény nélküli gyógyszert veszel be mindig meg kell kérdezni az orvosodat, védõnõdet, patikust, de elsõ sorban a nõgyógyászodat, hogy szabad vagy sem.
Ne aggódj máson sem!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a videot, most nézem a többit is, most már máson aggódom, a fentieket tekintve megnyugodtam, köszönöm
Ha Czeizel Endre nem nyugtat meg, akkor senki: http://www.youtube.com/watch?v=3z8jowF9kCU Nézd meg és ne aggódj!
Paracetamol szedhetõ a terhesség alatt. Ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, majd megkérdezem a dokit, de remélem nem elvi alapon fog mondani bármit, hanem papíron kimutatva tesztekkel
Nekem anno azt mondta a doki, hogy ha nagyon kell, vehetek be fájdalomcsillapítót, de ne ibuprofen tartalmú legyen.
Szerintem nem lesz baj! Ne aggódj! Majd tárgyald meg a dolgot a nõgyógyászoddal, biztos meg fog nyugtatni.
A kérdező hozzászólása: ó reménysugarak, a végén a reménysugarak meg lelõve :( marad az imádkozás? neeee
Ezt találtam: Az elsõ trimeszterben anilin (paracetamol, pl.: Panadol) származékok kerülendõk, helyette pirazolont tartalmazó szerek (aminophenazon: pl. Algopyrin) alkalmazhatóak, az utolsó trimeszterben pedig a paracetamol a választandó szer, ekkor az aminophenazon származékok ellenjavalltak!
A kérdező hozzászólása: de szóval most alakulnak ki a magzatom fõbb szervei, és gyógyszert szedtem. és most rettegek. nagyon súlyos lehet egy 5 tasakos 1000 mg-os paracetamol?? amúgy nem tudom az én orvosom hogy állapított idõt, tekintve, hogy fogantatás elõtt 3 hónapig mensim sem volt a stressztõl, szóval jún-ban volt az utsó és augusztusban lettem terhes..na mindegy ebbe már jobb, ha bele sem megyek, szóval én úgy voltam vele, hogy augusztustól nézi, mert akkor egy másik nõgyógyász még nem látott semmit, csak peteérést, de elvileg akkor már terhes voltam, amit érdekes, az elõzõ doki hüvelyi ultrahanggal csak petesejtnek nézett, ááá hosszú
A kérdező hozzászólása: kedves vagy :) köszönet mindenkinek mentek kezecskék

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!